Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.71 din 4 iulie 2017  pentru modificarea şi completarea Criteriilor şi metodologiei privind selecţia personalului în vederea participării la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.101/2011     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M.71 din 4 iulie 2017 pentru modificarea şi completarea Criteriilor şi metodologiei privind selecţia personalului în vederea participării la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.101/2011

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 570 din 18 iulie 2017
    Pentru aplicarea prevederilor art. 14 alin. (2) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale emite următorul ordin:
    ART. I
    Criteriile şi metodologia privind selecţia personalului în vederea participării la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.101/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 890 din 15 decembrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 6, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    (1) Misiunile ce urmează să se execute în cadrul unor structuri aflate sub mandat ONU sau OSCE, sub conducerea NATO sau UE ori în cadrul unor coaliţii, precum şi cele îndeplinite la solicitarea organizaţiilor internaţionale cu vocaţie în domeniul securităţii sau a unor parteneri strategici de către personalul Ministerului Apărării Naţionale în funcţii de observatori militari/monitori, consilieri militari, personal de stat major şi de specialitate, desfăşurate în condiţiile prevăzute de art. 2 din Legea nr. 121/2011, cu completările ulterioare, se denumesc în continuare misiuni individuale.
    (2) Încadrarea funcţiilor pentru misiunile individuale se realizează prin detaşarea personalului pentru o perioadă cu durata, de regulă, de până la un an."

    2. La articolul 6, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) La solicitarea motivată a conducătorilor structurilor internaţionale în care îşi desfăşoară activitatea personalul participant la misiuni individuale, şeful Statului Major General poate propune, iar ministrul apărării naţionale poate aproba prelungirea duratei prevăzute la alin. (2) cu cel mult un an."

    3. Articolele 10, 11 şi 27 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 10
    Selecţia personalului în vederea participării la misiuni individuale în afara teritoriului statului român se desfăşoară pe baza criteriilor obligatorii şi a celor de ierarhizare.
    ART. 11
    (1) Criteriile obligatorii, prevăzute în anexa nr. 1, se aplică prin raportare la datele cuprinse în documentele de evidenţă a personalului şi la rezultatele obţinute la testele susţinute de candidaţi.
    (2) Candidaţii care nu îndeplinesc în totalitate criteriile obligatorii sunt respinşi şi nu sunt ierarhizaţi.
    (3) După aplicarea criteriilor obligatorii, candidaţii declaraţi «ADMIS» se ierarhizează pe baza punctajului obţinut, conform criteriilor prevăzute în:
    a) anexa nr. 2 pentru încadrarea funcţiilor de observatori militari/monitori, consilieri militari în misiuni individuale conduse de ONU, UE şi OSCE;
    b) anexa nr. 2^1 pentru participarea la alte misiuni individuale decât cele prevăzute la lit. a).
    ……………………………………………………………………
    ART. 27
    (1) Personalul din structurile Ministerul Apărării Naţionale poate fi trimis în misiuni individuale în afara teritoriului statului român, cu aprobarea ministrului apărării naţionale, numai după ce a fost declarat «ADMIS» la concursul organizat în acest sens.
    (2) Participarea personalului la concursul de selecţie se face în baza raportului personal aprobat de comandantul unităţii, întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 3^1.
    (3) Personalul din Ministerul Apărării Naţionale poate participa, de regulă, la două misiuni individuale în funcţii de observatori militari/monitori sau consilieri pe diferite domenii în cadrul misiunilor individuale conduse de ONU, OSCE, UE.
    (4) Scopul desfăşurării concursului este de a ierarhiza candidaţii care au îndeplinit criteriile obligatorii.
    (5) Concursul se organizează, de regulă, cu 6 luni înainte de data planificată pentru plecarea în misiune individuală în afara teritoriului statului român.
    (6) În situaţia în care niciunul dintre candidaţii propuşi pentru ocuparea unei/unor funcţii nu îndeplineşte criteriile obligatorii, Direcţia personal şi mobilizare va iniţia un nou proces de selecţie pentru ocuparea acesteia/acestora, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 28 lit. c).
    (7) În situaţii deosebite, Direcţia personal şi mobilizare poate selecţiona personal în vederea participării la misiuni individuale în afara teritoriului statului român din baza de date existentă, prin nominalizarea candidaţilor care au participat la o selecţie, organizată cu cel mult 6 luni înainte de apariţia situaţiei deosebite, care îndeplinesc criteriile obligatorii, dar nu au fost nominalizaţi să participe la misiunea pentru care au candidat, şi îşi exprimă acordul în acest sens, la solicitarea structurii care organizează selecţia, prin raport personal aprobat de comandantul unităţii şi înaintat pe cale ierarhică."

    4. La articolul 28, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) repatrierea personalului detaşat, înainte de terminarea misiunii;"

    5. La articolul 28, după litera b) se introduc două noi litere, literele c) şi d), cu următorul cuprins:
    "c) în urma concursului de selecţie, nu au fost candidaţi declaraţi «ADMIS», iar perioada rămasă până la data planificată pentru plecarea în misiune este mai mică de trei luni;
d) personalul selecţionat pentru misiune nu mai poate participa la aceasta din motive justificate."

    6. La articolul 29, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Structurile care nominalizează candidaţi pentru participarea la concursul de selecţie sunt responsabile de respectarea criteriilor precizate la declanşarea procesului de selecţie, precum şi de actualizarea datelor înscrise în fişele de evidenţă ale candidaţilor din cadrul sistemului informatic pentru gestionarea personalului activ - RESMIL. Comandanţii structurilor care nominalizează candidaţi au competenţa, în urma verificării îndeplinirii criteriilor obligatorii, să respingă solicitarea militarului subordonat. În situaţia în care mai mulţi candidaţi îndeplinesc criteriile obligatorii, structurile nominalizează numărul de candidaţi solicitat de structura care organizează selecţia, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute prin aplicarea criteriilor prevăzute în anexa nr. 2 sau 2^1, după caz.^
(3) Stabilirea ierarhiei finale a candidaţilor declaraţi «ADMIS» în procesul de selecţie se realizează pe baza tabelului prevăzut în anexa nr. 6, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute în urma evaluării datelor înscrise în fişa de evidenţă din sistemul informatic pentru gestionarea personalului activ - RESMIL, potrivit criteriilor prevăzute în anexa nr. 2 sau anexa nr. 2^1, după caz, luându-se în considerare numai experienţa şi funcţiile îndeplinite care au conexiune cu postul pentru care candidează."

    7. La articolul 29, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Structura de personal a unităţii de provenienţă are obligaţia să aducă la cunoştinţa persoanei în cauză, în scris, motivele care au dus la respingerea cererii. Cadrul militar poate contesta hotărârea comandantului în termen de cel mult o zi lucrătoare de la luarea la cunoştinţă, competenţa de soluţionare revenindu-i comandantului eşalonului superior, a cărui hotărâre este definitivă."

    8. La articolul 29, după alineatul (6) se introduc două noi alineate, alineatele (7) şi (8), cu următorul cuprins:
    "(7) Dacă în perioada de la data declarării candidatului admis în urma concursului de selecţie şi până la data planificată pentru plecarea la misiune a personalului nominalizat intervine o situaţie de incompatibilitate, acesta fiind urmărit, cercetat penal sau administrativ, comandantul unităţii în care este încadrat militarul este obligat să informeze şeful Direcţiei personal şi mobilizare despre situaţia apărută.
(8) În situaţia prevăzută la alin. (7), Direcţia personal şi mobilizare întreprinde demersurile necesare pentru înlocuirea personalului în cauză."

    9. Articolul 30 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 30
    (1) Comisia de evaluare a candidaţilor pentru funcţiile de vizibilitate este desemnată de către locţiitorul şefului Statului Major General şi se compune din 5 membri, cu grad cel puţin egal cu cel al candidaţilor, dintre care unul este reprezentantul structurii de specialitate pentru funcţia specifică domeniului de activitate.
    (2) Pentru rezolvarea aspectelor tehnice de organizare a interviului de evaluare se nominalizează, din cadrul Direcţiei personal şi mobilizare, un secretar al comisiei de evaluare a candidaţilor pentru funcţiile de vizibilitate.
    (3) Componenţa comisiei de evaluare şi nominalizarea secretarului acesteia se consemnează în ordinul de zi pe unitate.
    (4) Tematica şi bibliografia, corespunzătoare domeniilor de activitate ale funcţiilor pentru ocuparea cărora se organizează interviu, se stabilesc de către structurile de specialitate din compunerea Statului Major General şi se comunică Direcţiei personal şi mobilizare.
    (5) În situaţia în care în compunerea Statului Major General nu există structură de specialitate, tematica şi bibliografia se stabilesc de către structurile de specialitate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi se transmit Direcţiei personal şi mobilizare, la solicitarea acestei structuri."

    10. La articolul 31 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) ierarhizarea candidaţilor declaraţi «ADMIS» în procesul de selecţie pe baza evaluării datelor înscrise în fişa de evidenţă din sistemul informatic pentru gestionarea personalului activ - RESMIL;"

    11. La articolul 31, după alineatul (2) se introduc cinci noi alineate, alineatele(3)-(7), cu următorul cuprins:
    "(3) Candidaţii pot contesta rezultatele etapelor concursului de selecţie prevăzute la art. 31 alin. (2) lit. a) şi b), în scris, în termen de 24 de ore de la luarea la cunoştinţă pe bază de semnătură, prin raport adresat şefului structurii care organizează selecţia.
(4) Comisia constituită pentru soluţionarea contestaţiilor este compusă din:
    a) locţiitorul pentru resurse al şefului Statului Major General - preşedinte;
    b) câte un reprezentant al Direcţiei personal şi mobilizare, al structurii de specialitate din domeniul de activitate al funcţiilor pentru ocuparea cărora se organizează concursul - membri.
(5) Comisia de soluţionare a contestaţiilor are în componenţa sa ofiţeri cu grad cel puţin egal cu cel al persoanei care a depus contestaţia sau personal civil.
(6) Nu pot face parte din comisia de soluţionare a contestaţiilor persoanele care au făcut parte din comisia de evaluare, care se află în raporturi ierarhice de subordonare faţă de candidaţi sau care au relaţii cu caracter patrimonial cu oricare dintre candidaţi.
(7) Pentru rezolvarea aspectelor tehnice este desemnat secretar al comisiei de soluţionare a contestaţiilor un ofiţer din cadrul structurii proprii sau al structurilor subordonate acesteia."

    12. Articolul 32 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 32
    (1) Pentru funcţiile de vizibilitate, punctajul de la interviul de evaluare - obţinut prin însumarea notelor acordate de membrii comisiei, pe o scară de la 1 la 10 - se înmulţeşte cu coeficientul de 0,6 şi se însumează cu punctajul rezultat în urma evaluării datelor din sistemul informatic pentru gestionarea personalului activ - RESMIL - înmulţit la rândul său cu coeficientul de 0,4. Ierarhia finală a candidaţilor se realizează pe baza mediei ponderate a celor 2 termeni.
    (2) Media ponderată minimă, prevăzută la alin. (1), trebuie să fie cel puţin 12 ca un candidat să poată fi declarat «ADMIS"

    13. La articolul 40, literele a), b), d) şi i) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) elaborează planul de măsuri prevăzut la art. 29 alin. (1);
b) realizează baza de selecţie prevăzută la art. 29 alin. (1);
    ……………………………………………………………………
d) evaluează datele înscrise în fişa de evidenţă din sistemul informatic pentru gestionarea personalului activ - RESMIL ale candidaţilor admişi după aplicarea criteriilor obligatorii, pe baza punctajelor prevăzute în anexele nr. 2 şi 2^1, după caz;
    ……………………………………………………………………
i) iniţiază demersurile necesare emiterii ordinului/ordinelor de detaşare a personalului aprobat să participe la misiune."

    14. La articolul 40, după litera e) se introduce o nouă literă, litera e^1), cu următorul cuprins:
    "e^1) prevede, pentru candidaţii femei, un procent de până la 50% din totalul funcţiilor de observatori militari/monitori şi consilieri militari conduse de ONU, OSCE sau UE, scoase la concurs;."

    15. Anexa nr. 1 la criterii şi metodologie se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    16. Anexa nr. 2 la criterii şi metodologie se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.
    17. Anexa nr. 2^1 la criterii şi metodologie se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3 la prezentul ordin.
    18. După anexa nr. 3 la criterii şi metodologie se introduce o nouă anexă, anexa nr. 3^1, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 4 la prezentul ordin.
    19. Anexa nr. 6 la criterii şi metodologie se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 5 la prezentul ordin.


    ART. II
     Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul apărării naţionale,
                    Adrian Ţuţuianu

    Bucureşti, 4 iulie 2017.
    Nr. M.71.
    ANEXA NR. 1
    (Anexa nr. 1 la criterii şi metodologie)
    CRITERII OBLIGATORII
    privind selecţionarea candidaţilor pentru misiuni individuale

    
    ┌────┬─────────────┬─────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────────┐
    │Nr. │ Criterii │ Condiţii │ Modul de │Structura care│
    │crt.│ │ │ verificare │ verifică │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┤
    │ 1.│Competenţa │Pregătirea militară generală │Evaluarea │Structura care│
    │ │profesională ├─────────────────────────────────────┤competenţei │propune │
    │ │în funcţie de│Pregătirea de specialitate │profesionale şi │candidaţii │
    │ │specificul/ │ │verificarea │ │
    │ │cerinţele │ │cerinţelor de │ │
    │ │postului │ │personal, studiul│ │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┤documentelor de │ │
    │ 2.│Cerinţele de │Abilităţi de lucru în mediul │evidenţă │ │
    │ │stat major │internaţional │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │Capacitatea de a redacta documente │ │ │
    │ │ │în limba engleză │ │ │
    │ │ │Cunoştinţe de bază privind operarea │ │ │
    │ │ │PC, MS OFFICE │ │ │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ 3.│Gradul │În funcţie de fişa/cerinţele postului│ │ │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┤
    │ │ │ │Evaluarea │Structura care│
    │ │ │ │competenţei │propune │
    │ 4.│Vârsta │Până la întoarcerea din misiune să nu│profesionale şi │candidaţii │
    │ │ │depăşească vârsta standard de │verificarea │ │
    │ │ │pensionare/limita de vârstă în grad │cerinţelor de │ │
    │ │ │pentru generali conform legislaţiei │personal, studiul│ │
    │ │ │în vigoare. │documentelor de │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤evidenţă │ │
    │ │ │25-55 de ani pentru observatorii │ │ │
    │ │ │militari - cerinţă solicitată de ONU │ │ │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ 5.│Cerinţele de │Să fie apreciat în ultimii trei ani │ │ │
    │ │personal │de activitate cu cel puţin două │ │ │
    │ │ │calificative de "Foarte bun" │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │În momentul desfăşurării testului de │ │ │
    │ │ │evaluare a nivelului de cunoaştere a │ │ │
    │ │ │limbii engleze din cadrul concursului│ │ │
    │ │ │de selecţie să aibă cel puţin 12 luni│ │ │
    │ │ │de la întoarcerea din ultima misiune │ │ │
    │ │ │(temporară sau post permanent). │ │ │
    │ │ │Pentru posturile cu caracter │ │ │
    │ │ │specific, în care baza de selecţie │ │ │
    │ │ │este insuficientă, în momentul │ │ │
    │ │ │desfăşurării testului de evaluare a │ │ │
    │ │ │nivelului de cunoaştere a limbii │ │ │
    │ │ │engleze din cadrul concursului de │ │ │
    │ │ │selecţie să aibă cel puţin 6 luni de │ │ │
    │ │ │la data întoarcerii din ultima │ │ │
    │ │ │misiune (temporară sau post │ │ │
    │ │ │permanent). │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │Să nu aibă probleme personale sau │ │ │
    │ │ │familiale deosebite care să îl │ │ │
    │ │ │împiedice să plece în misiune. │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │Să nu fie urmărit, cercetat penal sau│ │ │
    │ │ │administrativ ori judecat pentru │ │ │
    │ │ │săvârşirea vreunei infracţiuni sau │ │ │
    │ │ │violare a drepturilor omului sau a │ │ │
    │ │ │dreptului internaţional umanitar. │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │Să nu aibă candidaturi depuse pentru │ │ │
    │ │ │încadrarea altor funcţii militare │ │ │
    │ │ │(posturi permanente) sau civile în │ │ │
    │ │ │structuri internaţionale, cursuri în │ │ │
    │ │ │ţară sau străinătate. │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │Să nu fi fost repatriat, din motive │ │ │
    │ │ │imputabile, sancţionat sau anchetat │ │ │
    │ │ │pe timpul unei misiuni internaţionale│ │ │
    │ │ │/după întoarcerea de la o misiune/ │ │ │
    │ │ │operaţie executată în afara │ │ │
    │ │ │teritoriului statului român. │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │Să nu fi fost declarat "RESPINS" de │ │ │
    │ │ │două ori la probele din cadrul │ │ │
    │ │ │concursurilor de selecţie organizate │ │ │
    │ │ │în ultimul an, raportat la momentul │ │ │
    │ │ │începerii selecţiei. │ │ │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┤
    │ 6.│Evaluarea │Evaluarea nivelului de pregătire │Verificare │Structura care│
    │ │nivelului de │fizică, conform art. 114 şi anexei │conform testelor │propune │
    │ │pregătire │nr. 5 la Regulamentul educaţiei │de evaluare │candidaţii │
    │ │fizică │fizice militare, aprobat prin Ordinul│prevăzute în │ │
    │ │ │ministrului apărării naţionale nr. │anexa nr. 5 la │ │
    │ │ │M.149/2012, cu modificările │Regulamentul │ │
    │ │ │ulterioare. │educaţiei fizice │ │
    │ │ │ │militare, aprobat│ │
    │ │ │ │prin Ordinul │ │
    │ │ │ │ministrului │ │
    │ │ │ │apărării │ │
    │ │ │ │naţionale nr. │ │
    │ │ │ │M.149/2012, cu │ │
    │ │ │ │modificările │ │
    │ │ │ │ulterioare, de │ │
    │ │ │ │structura │ │
    │ │ │ │militară din │ │
    │ │ │ │care provine │ │
    │ │ │ │candidatul - │ │
    │ │ │ │admis/respins │ │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ 7.│Starea │Apt psihologic │ │ │
    │ │sănătăţii │ │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┤
    │ │ │Apt medical conform cerinţelor fişei │Vizită medicală │Centrul │
    │ │ │medicale tip MApN. Examen medical la │- admis/respins -│Medical de │
    │ │ │la plecare/înapoiere în/din misiune │ │Diagnostic şi │
    │ │ │şi fişă medicală standard ONU - │ │Tratament │
    │ │ │Medical Exam Form MS-2 - pentru │ │Ambulatoriu │
    │ │ │misiunile de acest tip │ │"Academician │
    │ │ │ │ │Ştefan Milcu" │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┤
    │ 8.│Cunoaşterea │- Pentru ofiţeri şi personal civil - │ │Centrul de │
    │ │limbii │cel puţin 90 de puncte ALCPT sau │ALCPT/STANAG │Limbi Străine │
    │ │engleze │STANAG 6001 minim nivel 2.2.2.2., │valabil │al Universită-│
    │ │(franceză, │valabil │ │ţii Naţionale │
    │ │după caz) │- Pentru maiştri militari, subofiţeri│ │de Apărare │
    │ │ │şi soldaţi gradaţi profesionişti - │ │"Carol I" │
    │ │ │cel puţin 80 de puncte ALCPT sau │ │ │
    │ │ │STANAG 6001 minim nivel 2.2.2.2, │ │ │
    │ │ │valabil. │ │ │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┤ ├──────────────┤
    │ │ │Pentru funcţiile de vizibilitate. │ │Centrul naţio-│
    │ │ │STANAG 6001 minim nivel 2.2.2.2 │ │nal militar de│
    │ │ │ │ │testare limbi │
    │ │ │ │ │străine/ │
    │ │ │ │ │Direcţia │
    │ │ │ │ │management │
    │ │ │ │ │resurse umane │
    ├────┼─────────────┼─────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┤
    │ 9.│Conducere │Posesor al permisului de conducere │Probă practică │Serviciul │
    │ │autoturisme │categoria B sau conform fişei │- admis/respins │poliţie │
    │ │de teren │postului │ │militară al │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │Statului │
    │ │ │Cel puţin 2 ani experienţă de │ │Major General │
    │ │ │conducător auto │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │Abilităţi în conducerea vehiculelor │ │ │
    │ │ │4x4 │ │ │
    │ │ ├─────────────────────────────────────┤ │ │
    │ │ │Cunoştinţe privind executarea │ │ │
    │ │ │întreţinerii zilnice a autoturismelor│ │ │
    └────┴─────────────┴─────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────────┘

    ANEXA NR. 2
    (Anexa nr. 2 la criterii şi metodologie)
    CRITERII DE IERARHIZARE
    a candidaţilor selecţionaţi pentru încadrarea funcţiilor de observatori militari/monitori, consilieri militari în misiuni individuale conduse de ONU, UE şi OSCE

    
    ┌────┬──────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬───────┬───────┐
    │Nr. │ Criteriul │ Nivel │Punctaj│Punctaj│
    │crt.│ │ │ │obţinut│
    ├────┼──────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 1.│Funcţii îndeplinite │Comandant de pluton/similar │ 1 │ │
    │ │prin numire sau ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │împuternicire (minimum 1 │Comandant de companie/similar │ 2 │ │
    │ │an) - se punctează o ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │singură funcţie din │Comandant batalion/similar │ 2,5 │ │
    │ │fiecare categorie ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Comandament batalion, regiment/similar │ 2,5 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Comandament bază/similar │ 2,5 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Comandament brigadă/similar │ 2,5 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Comandament divizie, flotă/similar │ 2,5 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Structuri centrale şi subordonate │ │ │
    │ │ │nemijlocit ministrului apărării │ │ │
    │ │ │naţionale, precum şi comandamentele │ │ │
    │ │ │statelor majore ale categoriilor de │ │ │
    │ │ │forţe ale armatei, comandamentul de │ │ │
    │ │ │nivel operativ şi comandamentele de armă│ 4 │ │
    ├────┼──────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 2.│Studii/Cursuri │Curs de stat major/similar │ 2 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Cursuri în domeniul operaţiilor în │ │ │
    │ │ │sprijinul păcii (se punctează un singur │ │ │
    │ │ │curs) │ 1,5 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Curs de conducere a operaţiilor │ │ │
    │ │ │multinaţionale întrunite - JOINT │ 2 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Studii universitare cu diplomă de │ │ │
    │ │ │licenţă, absolvite în instituţii │ │ │
    │ │ │militare de învăţământ │ 3 │ │
    ├────┼──────────────────────────┴────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 3.│Participarea la misiuni/operaţii în afara teritoriului statului │ │ │
    │ │român sau încadrarea unui post permanent în străinătate (se │ │ │
    │ │punctează o singură dată, indiferent de numărul de misiuni │ │ │
    │ │executate/posturi permanente în străinătate) │ 1 │ │
    ├────┼──────────────────────────┬────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 4.│Distincţii militare │Emblema de onoare a categoriei de forţe │ │ │
    │ │naţionale │(se punctează o singură dată) │ 1 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Emblema de onoare a Armatei României/ │ │ │
    │ │ │Statului Major General │ │ │
    │ │ │(se punctează o singură dată) │ 1,5 │ │
    │ ├──────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │Distincţii militare │Certificate of appreciation │ 1 │ │
    │ │dobândite în teatrele de ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │operaţii │Certificate/Letter of commendation │ 1 │ │
    ├────┼──────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 5.│Misiuni individuale │2 misiuni individuale │ - 2 │ │
    │ │executate în funcţii de ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │stat major din │3 misiuni individuale │ - 4 │ │
    │ │comandamentele operaţiilor│ │ │ │
    │ │şi misiunilor conduse de ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │NATO, UE, ONU, OSCE sau │4 misiuni individuale │ - 6 │ │
    │ │coaliţii, precum şi │ │ │ │
    │ │observatorii militari, ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │monitorii şi consilierii │5 misiuni individuale sau mai multe │ - 8 │ │
    │ │pe diferite domenii │ │ │ │
    ├────┴──────────────────────────┴────────────────────────────────────────┴───────┴───────┤
    │ REZULTATUL OBŢINUT │
    │ ............... puncte │
    └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    NOTE:
    1. Misiunile în afara teritoriului statului român echivalate cu tipuri de cursuri de carieră nu se punctează.
    2. Pentru ofiţerii care încadrează funcţii din cadrul serviciilor specializate, cum ar fi justiţie militară sau medicină, cursurile absolvite în domeniul de specialitate cu durata mai mare de o lună vor fi punctate o singură dată cu 1,5 puncte, indiferent de numărul acestora (cursurile cu o perioadă de desfăşurare mai mică de o lună nu sunt punctate).
    3. Pentru ofiţerii proveniţi din maiştri militari/subofiţeri se punctează funcţiile îndeplinite la nivelul structurilor în care au fost încadraţi ca ofiţeri.
    4. Pentru ofiţerii proveniţi din maiştri militari/subofiţeri nu se punctează cursurile efectuate în perioada când au fost maiştri militari/subofiţeri.
    5. În cadrul procesului de ierarhizare pentru militarii încadraţi pe o funcţie şi împuterniciţi pe alte funcţii, punctajul de la criteriul curent nr. 1 se acordă pentru funcţia pe care este împuternicit, cu condiţia ca perioada împuternicirii să fie de cel puţin 1 an. Perioada în care militarul este detaşat nu se ia în calcul în cadrul procesului de ierarhizare.
    6. În situaţia în care, după încheierea procesului de selecţie, există situaţii de egalitate între candidaţi, prioritate au militarii femei.

    ANEXA NR. 3
    (Anexa nr. 2^1 la criterii şi metodologie)
    CRITERII DE IERARHIZARE
    a candidaţilor selecţionaţi pentru participarea la alte misiuni individuale decât cele prevăzute la art. 11 alin. (3) lit. a) din ordin

    
    ┌────┬──────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬───────┬───────┐
    │Nr. │ Criteriul │ Nivel │Punctaj│Punctaj│
    │crt.│ │ │ │obţinut│
    ├────┼──────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 1.│Funcţii îndeplinite prin │Comandant de pluton/similar │ 1 │ │
    │ │numire sau împuternicire ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │(minimum 1 an) │Comandant companie/similar │ 2 │ │
    │ │- se punctează o singură ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │funcţie din fiecare │Comandant batalion/similar │ 2,5 │ │
    │ │categorie. ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │Se vor evalua funcţiile │Comandament regiment/similar │ 2,5 │ │
    │ │corespunzătoare domeniului├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │fişei postului din teatrul│Comandament bază/similar │ 2,5 │ │
    │ │de operaţii şi eşalonului ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │unde sunt încadraţi │Comandament brigadă/similar │ 2,5 │ │
    │ │(cu câte 1 punct pentru ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │fiecare an de experienţă).│Comandament divizie, flotă/similar │ 2,5 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Structuri centrale şi subordonate │ 4 │ │
    │ │ │nemijlocit ministrului apărării │ │ │
    │ │ │naţionale, precum şi comandamentele │ │ │
    │ │ │statelor majore ale categoriilor de │ │ │
    │ │ │forţe ale armatei, comandamentul de │ │ │
    │ │ │nivel operativ şi comandamentele de armă│ │ │
    ├────┼──────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 2.│Studii/Cursuri/similare │Curs de stat major/similar │ 2 │ │
    │ │pentru maiştri militari şi├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │subofiţeri/soldaţi gradaţi│Master de conducere interarme absolvit │ │ │
    │ │profesionişti │la Universitatea Naţională de Apărare │ │ │
    │ │ │sau în străinătate şi echivalat ca atare│ 3 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Cursuri în domeniul operaţiilor în │ │ │
    │ │ │sprijinul păcii (se punctează un singur │ │ │
    │ │ │curs) │ 1,5 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Curs de conducere operaţii │ │ │
    │ │ │multinaţionale întrunite - JOINT │ 2 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Studii universitare cu diplomă de │ │ │
    │ │ │licenţă, absolvite în instituţii │ │ │
    │ │ │militare de învăţământ (pentru │ │ │
    │ │ │candidaţii ofiţeri) │ 3 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Studii postliceale absolvite în │ │ │
    │ │ │instituţii militare de învăţământ │ │ │
    │ │ │(pentru candidaţii subofiţeri şi maiştri│ │ │
    │ │ │militari) │ 3 │ │
    ├────┼──────────────────────────┴────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 3.│Participarea la misiuni/operaţii în afara teritoriului statului │ │ │
    │ │român sau încadrarea unui post permanent în străinătate (se │ │ │
    │ │punctează o singură dată, indiferent de numărul de misiuni │ 1 │ │
    │ │executate/posturi permanente în străinătate) │ │ │
    ├────┼──────────────────────────┬────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ 4.│Distincţii militare │Emblema de onoare a categoriei de forţe │ │ │
    │ │naţionale │(se punctează o singură dată) │ 1 │ │
    │ │ ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │ │Emblema de onoare a Armatei României/ │ │ │
    │ │ │Statului Major General │ │ │
    │ │ │(se punctează o singură dată) │ 1,5 │ │
    │ ├──────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │Distincţii militare │Certificate of appreciation │ 1 │ │
    │ │dobândite în teatrele de ├────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
    │ │operaţii │Certificate/Letter of commendation │ 1 │ │
    ├────┴──────────────────────────┴────────────────────────────────────────┴───────┴───────┤
    │ REZULTATUL OBŢINUT │
    │ ............... puncte │
    └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    NOTE:
    1. Se vor puncta numai funcţiile îndeplinite în domeniul postului pe care candidează, în conformitate cu precizările din fişa postului pentru care se efectuează selecţia.
    2. Misiunile în afara teritoriului statului român echivalate cu tipuri de cursuri de carieră nu se punctează.
    3. Pentru ofiţerii specialişti, cum ar fi justiţie militară sau medicină, cursurile absolvite în domeniul de specialitate cu durata mai mare de o lună vor fi punctate o singură dată cu 1,5 puncte, indiferent de numărul cursurilor absolvite (cursurile cu o perioadă de desfăşurare mai mică de o lună nu sunt punctate).
    4. Pentru funcţiile de maiştri militari/subofiţeri se punctează cursurile echivalente din domeniul fişei postului pentru care participă la selecţie.
    5. Pentru ofiţerii proveniţi din maiştri militari/subofiţeri se punctează funcţiile îndeplinite la nivelul structurilor în care au fost încadraţi ca ofiţeri.
    6. Pentru ofiţerii proveniţi din maiştri militari/subofiţeri nu se punctează cursurile efectuate în perioada când au fost maiştri militari/subofiţeri.
    7. În cadrul procesului de ierarhizare pentru militarii încadraţi pe o funcţie şi împuterniciţi pe alte funcţii, punctajul de la criteriul curent nr. 1 se acordă pentru funcţia pe care este împuternicit, cu condiţia ca perioada împuternicirii să fie de cel puţin 1 an. Perioada în care militarul este detaşat nu se ia în calcul în cadrul procesului de ierarhizare.

    ANEXA NR. 4
    (Anexa nr. 3^1 la criterii şi metodologie) - Model -
    ROMÂNIA
    MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
    UNITATEA MILITARĂ 0......
    Grad, nume, prenume
    Nr. ............... din ...............
    ŞEFULUI (COMANDANTULUI) UNITĂŢII MILITARE .........
    Raportez:
    Rog aprobaţi participarea la selecţia organizată în vederea încadrării, pe bază de voluntariat, a funcţiei de …… (ofiţer de stat major, observator militar, ofiţer de legătură sau denumirea din fişa postului) în teatrul de operaţii/la misiunea sub egida NATO/ONU/OSCE/UE din ....., în perioada ......
    Consimt să mă supun regulilor şi restricţiilor specifice misiunii desfăşurate sub egida NATO/ONU/OSCE/UE, indiferent de riscurile existente, şi accept condiţiile de retribuire specifice misiunii.
    Menţionez că în prezent nu sunt anchetat, cercetat sau judecat pentru săvârşirea vreunei infracţiuni, nu am cunoştinţă despre existenţa vreunei acuzaţii/plângeri la adresa mea referitoare la comiterea sau complicitate la comiterea unei infracţiuni, prin acţiune sau inacţiune, nu am probleme personale care să mă împiedice să particip la misiune, nu figurez în baza de date pentru o altă formă de pregătire şi nu am depus candidaturi pentru încadrarea altor funcţii militare sau civile în structuri internaţionale.
    Dacă voi fi selecţionat şi nominalizat să particip la misiune, dar nu mai pot participa din motive imputabile mie, mă oblig să suport consecinţele legale şi/sau disciplinare, precum şi costurile aferente procedurilor de selecţie şi deplasării în şi din misiune.
    Dacă voi fi repatriat înainte de terminarea misiunii, din cauze imputabile mie sau la cerere, mă oblig să suport consecinţele legale şi/sau disciplinare, precum şi costurile aferente procedurilor de selecţie şi ale deplasării în şi din misiune.
    Am luat la cunoştinţă de prevederile Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.101/2011 pentru aprobarea Criteriilor şi metodologiei privind selecţia personalului în vederea participării la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu modificările şi completările ulterioare.
    Menţionez că nu sunt suspendat din funcţie sau pus la dispoziţie în condiţiile prevăzute în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.
    Mă angajez să respect prevederile Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    Data ........................
    Semnătura ...........................

    ANEXA NR. 5
    (Anexa nr. 6 la criterii şi metodologie)
    - Model -
    TABEL
    cu rezultatele obţinute de candidaţii participanţi la concursul de selecţie pentru ocuparea unor funcţii în cadrul .....

    
    ┌────┬─────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────┬─────────┬───────────┐
    │Nr. │ │ │ │ Criterii de │Număr de │ │
    │crt.│ Postul │ Personal propus │ Rezultate criterii │ ierarhizare │ misiuni │Observaţii │
    │ │ │ │ eliminatorii │ (anexa nr. 2, │executate│ │
    │ │ │ │ │ anexa nr. 2^1 │ │ │
    │ ├────────┬────────┼────────┬────────┬─────────┼────────┬────────┬─────────┤la criterii şi │ │ │
    │ │ Grad │ Cod/ │ │Nume, │ U.M./ │ Limba │ Psiho │Evaluare │metodologie) │ │ │
    │ │ funcţie│Denumire│ Grad │prenume │Structură│ engleză│ Auto │pregătire│ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │ Vizita │ fizică │ │ │ │
    │ │ │ │ │ │ │ │medicală│ │ │ │ │
    ├────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼───────────────┼─────────┼───────────┤
    │ 1.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────┼────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼───────────────┼─────────┼───────────┤
    │ 2.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └────┴────────┴────────┴────────┴────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴───────────────┴─────────┴───────────┘

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016