Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M. 64 din 15 iunie 2017  pentru modificarea şi completarea Regulamentului onorurilor şi ceremoniilor militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.63/2013     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M. 64 din 15 iunie 2017 pentru modificarea şi completarea Regulamentului onorurilor şi ceremoniilor militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.63/2013

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 498 din 29 iunie 2017
    Pentru aplicarea prevederilor art. 32 lit. a)-d) din Legea nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 3 lit. d) şi art. 10 lit. d) din Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, cu completările ulterioare, ale art. 17 alin. 3 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 1.802/2004 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea ceremonialurilor funerare pentru personalul aflat în misiune în străinătate, decedat în teatrele de operaţii, în acţiuni de luptă sau în atentate teroriste,
    având în vedere prevederile art. 1 alin. (2) din Legea nr. 96/1998 privind proclamarea Zilei drapelului naţional, ale art. 1 alin. (2) din Legea nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei imnului naţional al României şi ale art. 15 şi 16 din Legea nr. 215/2016 privind ceremoniile oficiale,
    în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Regulamentul onorurilor şi ceremoniilor militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.63/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 396 şi 396 bis din 1 iulie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 4, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Onorul militar, în sensul prezentului regulament, se prezintă în cadrul unor ceremonii oficiale centrale sau locale ori în alte situaţii, de regulă cu un detaşament de onoare, conform precizărilor din anexele nr. 2 şi 3."

    2. La articolul 6, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    (1) Ceremonia militară constituie ansamblul activităţilor desfăşurate în cadrul unor ceremonii oficiale, solemnităţi sau festivităţi organizate şi conduse de Ministerul Apărării Naţionale sau cu sprijinul acestuia, la nivel central sau local, la nivel de zonă de responsabilitate, de garnizoană, de mare unitate sau unitate militară şi de instituţie militară de învăţământ, în spiritul tradiţiilor naţionale şi conform regulilor protocolare."

    3. La articolul 7 alineatul (1), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    (1) Ceremoniile militare se pot desfăşura în următoarele situaţii:"

    4. La articolul 7 alineatul (1), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) cu ocazia zilelor sărbătorite prin lege: Ziua NATO în România, Ziua Europei, Ziua Veteranilor de Război, Ziua Rezervistului Militar, Ziua Veteranilor, Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii;"

    5. La articolul 7 alineatul (1), litera l) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "l) la sosirea contingentelor/detaşamentelor/unităţilor militare române din misiuni internaţionale sub mandat NATO/UE sau ONU;"

    6. La articolul 7 alineatul (1), litera z) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "z) pentru comemorarea militarilor căzuţi la datorie pe teritoriul României, în misiuni în străinătate, în teatrele de operaţii, în acţiuni de luptă sau atentate teroriste, precum şi în misiuni desfăşurate pe teritoriul naţional."

    7. La articolul 7 alineatul (2), după litera g) se introduc două noi litere, literele h) şi i), cu următorul cuprins:
    "h) Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii;
i) Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România."

    8. La articolul 7 alineatul (3), după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:
    "g) Ziua Veteranilor."

    9. Articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    Participarea armatei la ceremonii oficiale, altele decât cele prevăzute la art. 7, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale sau altor instituţii de utilitate publică, se aprobă de către şeful Statului Major General pentru garnizoana Bucureşti, şefii categoriilor de forţe ale armatei sau comandanţii comandamentelor de armă, pentru celelalte garnizoane."

    10. La articolul 10 alineatul (1), după litera f) se introduc două noi litere, literele f^1) şi f^2), cu următorul cuprins:
    "f^1) secretarii de stat din Ministerul Apărării Naţionale;
f^2) secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale;"

    11. La articolul 15 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) după prezentarea raportului, comandantul gărzii de onoare execută o întoarcere la dreapta/stânga, apoi execută trei-cinci paşi înapoi; muzica militară intonează imnul naţional al României sau imnurile naţionale, întâi pe cel al ţării oaspete; la ordin, în timpul intonării imnurilor naţionale, se execută 21 de salve de artilerie;"

    12. La articolul 15 alineatul (2), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) la terminarea intonării imnului naţional al României sau imnurilor naţionale, după caz, muzica militară reia «Marşul de întâmpinare», iar persoana oficială, însoţită de comandantul gărzii de onoare, se deplasează şi ajunge în faţa drapelului de luptă; la ajungerea în faţa drapelului de luptă, militarul portdrapel înclină drapelul de luptă, persoana oficială salută drapelul de luptă;"

    13. La articolul 15 alineatul (2), litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) când persoana oficială s-a îndepărtat la 3-4 paşi, drapelul de luptă se readuce în poziţia verticală; persoana oficială trece în revistă garda de onoare, până la flancul stâng al acesteia, apoi revine la mijlocul formaţiei;"

    14. La articolul 15, alineatele (3), (4), (5), (6) şi (7) se abrogă.
    15. La articolul 29, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cadrul ceremoniilor militare, în timpul intonării imnurilor naţionale, precum şi la apropierea drapelului de luptă, militarii acoperiţi salută - cei aflaţi în formaţie iau poziţia «drepţi» -, preoţii militari îmbrăcaţi în uniforma clericală militară iau poziţia «drepţi» fără să salute, militarii activi şi în rezervă îmbrăcaţi în ţinută civilă se descoperă şi duc mâna dreaptă la piept, în dreptul inimii; fac excepţie de la regulile stabilite anterior operatorii mass-media, personalul destinat pentru intervenţie în cazuri de urgenţă şi personalul destinat asigurării securităţii activităţii."

    16. La articolul 34, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Ceremoniile militare se desfăşoară în locuri publice adecvate, cu tradiţie istorică şi militară, la opere comemorative, mausolee, monumente şi cimitire ale eroilor şi cuprind:
    a) primirea persoanei oficiale;
    b) intonarea imnului naţional al României;
    c) oficierea serviciului religios;
    d) rostirea de alocuţiuni;
    e) depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori;
    f) defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare, dacă locul permite."

    17. La articolul 51, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) Schema de principiu a organizării ceremoniei militare de trecere în rezervă la sediul Ministerului Apărării Naţionale este prezentată în anexa nr. 7a."

    18. La articolul 61, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) La ceremoniile militare la care participă oficialităţile civile şi militare prevăzute la art. 10, muzica militară intonează «Imnul eroilor»/«Imnul Eroului Necunoscut» la Mormântul Ostaşului Necunoscut sau un marş funebru la monumentele şi cimitirele militarilor străini şi, în sunetele lui, se depun coroanele, jerbele şi buchetele de flori, personal de către titularii/reprezentanţii autorităţilor publice aşa cum sunt menţionate în titlul III din Constituţia României, republicată, dacă nu au solicitat să fie depuse de militari, în ordinea de precădere prevăzută la art. 16 alin. (3) din Legea nr. 215/2016 privind ceremoniile oficiale."

    19. La articolul 61, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (4^1) şi (4^2), cu următorul cuprins:
    "(4^1) Celelalte instituţii/organizaţii pot depune coroane, buchete sau jerbe de flori, la solicitare, după terminarea ceremoniei militare, în ordinea de precădere prevăzută în anexa la Legea nr. 215/2016.
(4^2) La monumentele şi cimitirele militarilor străini, entităţile care depun coroane şi ordinea în care acestea le depun sunt stabilite de ambasada statului organizator."

    20. După articolul 64 se introduce un nou articol, articolul 64^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 64^1
    (1) Forma şi dimensiunile coroanelor, jerbelor şi buchetelor care pot fi depuse de reprezentanţii instituţiei militare în raport cu nivelul de reprezentare al structurii militare sunt prezentate în anexa nr. 8b.
    (2) Formatul coroanelor este prezentat în anexa nr. 8c."

    21. La capitolul II, titlul secţiunii a 12-a se modifică şi va avea următorul cuprins:
    " SECŢIUNEA a 12-a
    Sosirea unor detaşamente/unităţi militare române de la activităţi organizate sub egida ONU, NATO, UE sau a altor organizaţii internaţionale
"

    22. Articolul 65 se abrogă.
    23. La articolul 68, alineatele (1) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 68
    (1) Militarii sosiţi din misiuni multinaţionale sunt întâmpinaţi de reprezentantul ministrului apărării naţionale, al şefului Statului Major General, al comandantului Comandamentului Forţelor Întrunite, precum şi al şefului statului major al categoriei de forţe a armatei sau al comandantului comandamentului de armă.
    ..................................................................................................
    (4) Ceremonialul militar executat la sosirea din misiune a unei nave de luptă se face conform reglementărilor Forţelor Navale."

    24. La articolul 72, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 72
    (1) Solemnitatea retragerii cu torţe se desfăşoară în cadrul ceremoniilor militare organizate cu prilejul sărbătorii Zilei Armatei României şi se execută numai cu aprobarea şefului Statului Major General. Şeful Statului Major General poate aproba desfăşurarea acestei solemnităţi şi cu ocazia altor zile declarate sărbători naţionale prin lege."

    25. La articolul 79, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 79
    (1) Funeraliile cu onoruri militare se organizează pentru militarii în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război decedaţi, preşedintele României şi foştii şefi de stat ai României, preşedinţii şi foştii preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului, prim-ministrul şi foştii prim-miniştri, precum şi pentru persoanele civile decorate cu ordine naţionale, decedate, la solicitarea familiei sau autorităţilor locale, adresată comandantului garnizoanei."

    26. La articolul 80 alineatul (3), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) trompet/muzică militară;"

    27. La articolul 82, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Pentru persoanele decedate, care beneficiază de funeralii cu onoruri militare, drapelul României se fixează pe capacul sicriului, atunci când acesta este închis, sau pe 2/3 din sicriu, atunci când capacul nu este ataşat."

    28. La articolul 84 alineatul (2), litera l) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "l) trompetul/muzica militară;"

    29. Articolul 98 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 98
    Decorarea drapelului de luptă se face de Preşedintele României ori, în numele acestuia, de ministrul apărării naţionale sau şeful Statului Major General, activitatea fiind organizată şi desfăşurată, de regulă, cu prilejul zilei marii unităţi/unităţii militare."

    30. La articolul 117, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
    "(2) Ceremonia desfăşurată cu prilejul trecerii în rezervă a comandantului unităţii se desfăşoară în cadrul ceremoniei predării-primirii comenzii."

    31. Anexa nr. 7 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    32. După anexa nr. 7 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 7a, care are conţinutul prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin.
    33. Anexa nr. 8 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3 la prezentul ordin.
    34. Anexa nr. 8a se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 4 la prezentul ordin.
    35. După anexa nr. 8a se introduc două noi anexe, anexele nr. 8b şi 8c, care au conţinutul prevăzut în anexele nr. 5 şi 6 la prezentul ordin.
    36. Anexa nr. 10 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 7 la prezentul ordin.


    ART. II
    Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul apărării naţionale,
                    Gabriel-Beniamin Leş

    Bucureşti, 15 iunie 2017.
    Nr. M. 64.
    ANEXA NR. 1
    (Anexa nr. 7 la regulament)
 (a se vedea imaginea asociată)
    ANEXA NR. 2
    (Anexa nr. 7a la regulament)
 (a se vedea imaginea asociată)
    ANEXA NR. 3
    (Anexa nr. 8 la regulament)
 (a se vedea imaginea asociată)
    ANEXA NR. 4
    (Anexa nr. 8a la regulament)
 (a se vedea imaginea asociată)
    ANEXA NR. 5
    (Anexa nr. 8b la regulament
    FORMA ŞI DIMENSIUNILE
    coroanelor, jerbelor şi buchetelor care pot fi depuse de reprezentanţii instituţiei militare
    în raport cu nivelul de reprezentare al structurii militare
    1. Coroanele şi jerbele de flori se depun la Mormântul Ostaşului Necunoscut, la monumentele, cimitirele şi mormintele militarilor români sau străini căzuţi pe teritoriul României sau pe teritoriul altor state, cu respectarea nivelului de reprezentare al structurii militare.
    2. Componenţa delegaţiei structurii militare participante la ceremoniile de depunere a coroanelor păstrează principiul ierarhiei militare, după cum urmează:
    a) nivelul de reprezentare nr. 1: ministrul apărării naţionale, secretarii de stat, secretarul general, şeful Statului Major General, şefii categoriilor de forţe ale armatei şi comandanţii de garnizoane cu grad de general;
    b) nivelul de reprezentare nr. 2: locţiitorii/directorii subordonaţi celor precizaţi la nivelul de reprezentare nr. 1, şefii direcţiilor centrale, comandanţii comandamentelor de sprijin, comandanţii diviziilor/similari şi comandanţii de garnizoane cu grad de colonel;
    c) nivelul de reprezentare nr. 3: comandanţii de garnizoană cu grad mai mic de colonel şi comandanţii de unităţi militare/similari.

    3. Dimensiunile coroanelor şi jerbelor se stabilesc în funcţie de nivelul de reprezentare, astfel:
    a) nivelul nr. 1, coroane de flori cu dimensiunile cuprinse între 1,5-1,7 m înălţime şi un număr de 200-250 de flori incluse;
    b) nivelul nr. 2, coroane de flori cu dimensiunile cuprinse între 1,3-1,5 m înălţime şi un număr de 150-200 de flori incluse;
    c) nivelul nr. 3, coroane de flori cu dimensiunile cuprinse între 1,0-1,3 m înălţime şi un număr de 100-150 de flori incluse.
    Se evită, pe cât posibil, amestecul de culori şi/sau specii de flori. Se interzice folosirea de flori artificiale la coroanele şi jerbele ce se depun la operele comemorative de război.
    Coroanele multicolore - roşu, galben şi albastru sunt recomandate, de regulă, pentru a fi depuse de Ziua Naţională a României şi Ziua Armatei de către reprezentanţii nivelului de reprezentare nr. 1 sau la monumentele militarilor străini căzuţi pe teritoriul României.
    Specia de flori are ca etalon garoafele.
    Lentele coroanelor şi jerbelor de flori sunt confecţionate pe suport textil sau hârtie/similar şi reproduc culorile roşu, galben şi albastru.
    Lungimea lentei este corespunzătoare înălţimii coroanei, la care se adaugă 0,3-0,5 m pentru funda de prindere, iar lăţimea acesteia este de 0,15-0,20 m.
    Textul care se înscrie pe lentă este următorul:
    a) pentru militarii români:
    - lenta din stânga - Recunoştinţă eternă eroilor neamului;
    – lenta din dreapta - Denumirea structurii militare/indicativ.

    b) pentru militarii străini:
    - lenta din stânga - In memoriam;
    – lenta din dreapta - Denumirea structurii militare/indicativ.

    c) pentru străinătate:
    - lenta din stânga - DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI;
    – lenta din dreapta - Ministerul Apărării Naţionale din România.


    Fondurile necesare pentru comanda şi execuţia coroanelor, jerbelor şi buchetelor de flori sunt alocate prin bugetul fiecărei structuri, luându-se în calcul numărul activităţilor anuale de acest gen şi preţul mediu ponderat.
    Prevederile conţinute în prezenta anexă sunt aplicabile atât pe teritoriul României, cât şi pentru misiunile militare din străinătate.
    La ceremoniile de depuneri de coroane de flori, în străinătate, se aplică procedurile statului respectiv sau prevederile conţinute în prezenta anexă, iar nivelul de reprezentare este nivelul nr. 1 şi obligatoriu lenta este tricoloră.

    ANEXA NR. 6
    (Anexa nr. 8c la regulament)
    FORMATUL COROANELOR
 (a se vedea imaginea asociată)
    COROANĂ MULTICOLORĂ
 (a se vedea imaginea asociată)
    ANEXA NR. 7
    (Anexa nr. 10 la regulament)
    ORGANIZAREA FUNERALIILOR CU ONORURI MILITARE

    
     ┌─────────────────────┬──────────────────────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬───────────┬─────────┬───────────┐
     │ Categoria de │ Constituirea gărzilor │Drapel│Grupă │Baterie│Militari │Muzică │Gardă la │
     │ militari/ ├─────────────────┬────────────────────────┤de │pentru│pentru │pentru │militară │sicriu │
     │personalităţi civile │ Gardă de onoare │ Schimburi de onoare │luptă │salve │salve │transport │ │ │
     │ │ │ │ │ │ │(portret, │ │ │
     │ │ │ │ │ │ │medalii, │ │ │
     │ │ │ │ │ │ │cruce, │ │ │
     │ │ │ │ │ │ │capac, │ │ │
     │ │ │ │ │ │ │sicriu) │ │ │
     ├─────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴───────────┤
     │ a) Militari în activitate │
     ├─────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬───────────┬─────────┬───────────┤
     │Generali şi amirali │1 companie x │Generali şi ofiţeri cu │ Da │ Da │ - │11 militari│ Muzică │4 militari*│
     │ │3 plutoane x │grade superioare │ │ │ │ │ militară│ │
     │ │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼─────────────────┼────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Ofiţeri cu grade │2 plutoane x │Ofiţeri cu grade │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │superioare │15 militari │superioare şi inferioare│ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼─────────────────┼────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Ofiţeri cu grade │1 pluton x │Ofiţeri cu grade │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │inferioare │18 militari │inferioare şi subofiţeri│ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼─────────────────┼────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Subofiţeri, maiştri │1 pluton x │Subofiţeri, maiştri │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │militari, soldaţi şi │15 militari │militari, soldaţi şi │ │ │ │ │ │ │
     │gradaţi profesionişti│ │gradaţi profesionişti │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴───────────┤
     │ b) Militari în rezervă/în retragere şi veterani de război │
     ├─────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬───────────┬─────────┬───────────┤
     │Generali şi amirali │2 plutoane x │Generali şi ofiţeri cu │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │ │15 militari │grade superioare, activi│ │ │ │ │ │ │
     │ │ │şi în rezervă sau în │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │retragere │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼─────────────────┼────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Ofiţeri cu grade │1 pluton x │Ofiţeri cu grade │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │superioare │21 militari │superioare şi │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │inferioare, activi şi în│ │ │ │ │ │ │
     │ │ │rezervă sau în │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │retragere, veterani de │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │război │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼─────────────────┼────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Ofiţeri cu grade │1 pluton x │Ofiţeri cu grade │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │inferioare │18 militari │superioare şi inferioare│ │ │ │ │ │ │
     │ │ │activi şi în rezervă sau│ │ │ │ │ │ │
     │ │ │în retragere, veterani │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │de război │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼─────────────────┼────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Subofiţeri, maiştri │1 pluton x │Subofiţeri, maiştri │ - │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │militari, soldaţi şi │15 militari │militari, soldaţi şi │ │ │ │ │ │ │
     │gradaţi profesionişti│ │gradaţi profesionişti │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴───────────┤
     │ c) Personalităţi civile │
     ├─────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬───────────┬─────────┬───────────┤
     │Preşedinte/ │2 companii x │Generali şi ofiţeri cu │ Da │ - │ Da │11 militari│Muzică │4 militari*│
     │Şef de stat al │2 plutoane x │grade superioare │ │ │ │ │militară │ │
     │României │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┼─────────────────────────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Preşedintele │1 companie x │Ofiţeri cu grade │ Da │ Da │ - │11 militari│Muzică │4 militari*│
     │Senatului, │3 plutoane x │superioare │ │ │ │ │militară │ │
     │Preşedintele Camerei │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     │Deputaţilor, │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │prim-ministrul │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴───────────┤
     │ d) Cavalerilor ordinelor naţionale care nu au şi calitatea de veteran de război sau de cadru militar în │
     │ rezervă/retragere li se asigură funeralii cu onoruri militare conform gradului echivalat în rezervă │
     ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
     │Ordinul "Steaua României" (Ordinul acordat/echivalent grad militar în rezervă/retragere) │
     ├─────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬───────────┬─────────┬───────────┤
     │Gradul de Cavaler/ │1 pluton x │ - │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Căpitan │18 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Ofiţer/ │1 pluton x │ │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Colonel │21 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Comandor/ │2 plutoane x │ │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │General de brigadă, │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     │general de flotilă │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │aeriană sau │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │contraamiral de │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │flotilă │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Mare │2 plutoane x │ │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Ofiţer/General-maior │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     │sau contraamiral │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Mare Cruce/│2 plutoane x │ │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │General-locotenent │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     │sau viceamiral │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴───────────┤
     │Ordinul "Serviciul Credincios" (Ordinul acordat/echivalent grad militar în rezervă/retragere) │
     ├─────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬───────────┬─────────┬───────────┤
     │Gradul de Cavaler/ │1 pluton x │ - │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Locotenent │18 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Ofiţer/ │1 pluton x │ │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Căpitan │18 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Comandor/ │1 pluton x │ │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Colonel │21 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Mare │2 plutoane x │ │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Ofiţer/General de │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     │brigadă, general de │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │flotilă aeriană sau │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │contraamiral de │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │flotilă │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Mare Cruce/│2 plutoane x │ │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │General-maior sau │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     │contraamiral │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴───────────┤
     │Ordinul "Pentru Merit" (Ordinul acordat/echivalent grad militar în rezervă/retragere)
     ├─────────────────────┬────────────────┬─────────────────────────┬──────┬──────┬───────┬───────────┬─────────┬───────────┤
     │Gradul de Cavaler/ │1 pluton x │ - │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Sublocotenent │18 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Ofiţer/ │1 pluton x │ - │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Căpitan │18 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Comandor/ │1 pluton x │ - │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Maior │21 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Mare │1 pluton x │ - │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │Ofiţer/Colonel │21 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     ├─────────────────────┼────────────────┤ ├──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼───────────┤
     │Gradul de Mare Cruce/│2 plutoane x │ - │ Da │ Da │ - │11 militari│1 trompet│4 militari*│
     │General de brigadă, │15 militari │ │ │ │ │ │ │ │
     │general de flotilă │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │aeriană sau │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │contraamiral de │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │flotilă │ │ │ │ │ │ │ │ │
     └─────────────────────┴────────────────┴─────────────────────────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴───────────┘


──────────
    * Garda la sicriu se asigură la ordinul comandantului garnizoanei, la solicitarea aparţinătorilor.
──────────
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016