Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.62 din 27 martie 2020  pentru modificarea şi completarea instrucţiunilor privind realizarea obiectivelor de investiţii, recepţia construcţiilor şi stabilirea valorii finale a lucrărilor de construcţii, cuprinse în programul de investiţii al Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.151/2017     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M.62 din 27 martie 2020 pentru modificarea şi completarea instrucţiunilor privind realizarea obiectivelor de investiţii, recepţia construcţiilor şi stabilirea valorii finale a lucrărilor de construcţii, cuprinse în programul de investiţii al Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.151/2017

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 279 din 3 aprilie 2020
    Având in vedere Avizul nr. 25.326 din 12.02.2020 al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei,
    pentru aplicarea dispoziţiilor art. 5 alin. (1) pct. 27 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, cu modificările ulterioare, ale art. 11 din Legea nr. 294/2007 privind derularea în România a proiectelor finanţate prin Programul NATO de Investiţii în Securitate, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 39 din Regulamentul privind recepţia construcţiilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 273/1994, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 346/2006, republicată, cu modificările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Instrucţiunile privind realizarea obiectivelor de investiţii, recepţia construcţiilor şi stabilirea valorii finale a lucrărilor de construcţii, cuprinse în programul de investiţii al Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.151/2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 979 şi 979 bis din 11 decembrie 2017, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. După articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 7^1
    (1) Autorizaţia de desfiinţare se emite în aceleaşi condiţii ca şi autorizaţia de construire.
    (2) Documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare, precum şi proiectele tehnice se execută de colective tehnice de specialitate, formate din proiectanţi de specialitate, conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    (3) Conţinutul-cadru al documentaţiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, al documentaţiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare şi al documentaţiei tehnice pentru autorizarea organizării execuţiei lucrărilor este prevăzut în anexa nr. 1 la Legea nr. 50/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Documentaţia tehnică se întocmeşte în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi locuinţei nr. 839/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Procedurii comune privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cu caracter special, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, al ministrului culturii şi identităţii naţionale, al ministrului apărării naţionale, al ministrului afacerilor interne, al ministrului justiţiei, al directorului Serviciului Român de Informaţii, al directorului Serviciului de Informaţii Externe, al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al directorului Serviciului de Protecţie şi Pază nr. 2.212/2.391/ M.40/59/2.868/C/16.317/263/151/419/2018, atribuindu-i-se nivelul de clasificare corespunzător, conform legii.
    (4) În situaţia desfiinţării totale a unei construcţii, ca urmare a refuncţionalizării terenului aferent, a uzurii şi/sau degradării clădirii datorate situaţiilor de exploatare din acţiuni permanente/persistente sau accidentale, a cerinţei de reconfigurare a volumului clădirii prin eliminarea unei părţi a acesteia, a situaţiilor de urgenţă care impun demolarea/desfiinţarea clădirii, a actelor administrative/juridice, a concluziilor/recomandărilor rapoartelor de expertiză tehnică la acţiunea cutremurului sau la acţiuni produse de alte riscuri majore, altul decât cel seismic, prin care se propune decizia de demolare/desfiinţare a clădirii, sau a încadrării clădirii în categoria construcţiilor care prezintă pericol public ca urmare a unor procese de degradare a acestora determinate de factori distructivi naturali şi antropici, inclusiv a instalaţiilor aferente acestora, documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare a construcţiilor se elaborează conform concluziilor şi recomandărilor stabilite prin expertiza tehnică pentru cerinţa fundamentală «rezistenţă mecanică şi stabilitate».
    (5) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), în situaţia desfiinţării parţiale a construcţiilor sau a desfiinţării totale a construcţiilor aflate în zona adiacentă a altor construcţii, care nu fac obiectul desfiinţării, dacă concluziile expertizei tehnice impun lucrări de intervenţie în vederea asigurării cerinţei fundamentale «rezistenţă mecanică şi stabilitate» pentru construcţiile sau părţile de construcţie rămase pe poziţie, lucrările de intervenţie se proiectează şi se execută în cadrul unui proiect de investiţie.
    (6) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), în cazul construcţiilor aflate într-o stare avansată de degradare, independente structural şi care nu se află în zona adiacentă a altor construcţii, care nu fac obiectul desfiinţării, administratorul de cazarmă convoacă o comisie tehnică din care fac parte, în mod obligatoriu, reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii din Ministerul Apărării Naţionale şi ai centrului de domenii şi infrastructuri care elaborează, în baza observaţiilor din teren, o notă tehnică privind nivelul de degradare a acestor Construcţii, document justificativ pentru autorizarea executării lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă la acestea, potrivit prevederilor legislaţiei în vigoare."

    2. Articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    Controlul statului cu privire la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calităţii construcţiilor, în etapele şi componentele sistemului calităţii în construcţii, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, se exercită de către Biroul inspecţia de stat în construcţii, aflat în subordinea directă a şefului Direcţiei domenii şi infrastructuri din punct de vedere administrativ şi independent din punct de vedere tehnic."

    3. La articolul 13, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 13
    (1) Lucrările de reparaţii curente se execută de către centrele de domenii şi infrastructuri/centrele de cartiruire trupe şi administrare cazărmi/comandamente/direcţii/similar, prin agenţi economici specializaţi, în baza contractelor încheiate în urma aplicării procedurilor de achiziţie de lucrări, precum şi de către Centrul de intervenţie în situaţii de urgenţă cu asigurarea dirigenţiei de şantier."

    4. La articolul 42 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) recepţia la terminarea lucrărilor;"

    5. La articolul 42, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) Recepţia la terminarea lucrărilor şi, respectiv, recepţia finală pot fi realizate şi pentru părţi/obiecte/sectoare din/de construcţie, în condiţiile legii şi ale prezentelor instrucţiuni, dacă acestea sunt distincte/independente din punct de vedere fizic şi funcţional."

    6. La articolul 47, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) Din comisiile de recepţie la terminarea lucrărilor pentru obiectivele de investiţii/lucrările de intervenţii în construcţii existente fac parte, în mod obligatoriu, următorii:
    a) preşedinte:
    - locţiitorul şefului Direcţiei domenii şi infrastructuri/ persoana desemnată de şeful Direcţiei domenii şi infrastructuri;
    b) membri:
    - locţiitorul şefului Centrului de domenii şi infrastructuri sau înlocuitorul legal al acestuia;
    – 1-2 reprezentanţi ai Secţiei coordonare proiecte şi mentenanţă cazărmi/Secţiei infrastructuri NATO din Direcţia domenii şi infrastructuri;
    – reprezentantul de specialitate al directorului de program;
    – reprezentantul Biroului inspecţia de stat în construcţii din Ministerul Apărării Naţionale;
    – comandantul/şeful unităţii militare utilizatoare/persoana desemnată de comandantul/şeful unităţii militare, după caz;
    – şeful formaţiunii de exploatare/întreţinere construcţii din unitatea militară utilizatoare."

    7. La articolul 52, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Construcţia poate fi dată în folosinţă utilizatorilor numai în cazul admiterii de către investitor a recepţiei la terminarea lucrărilor, în condiţiile legii şi ale prezentului regulament, preluării construcţiei de către proprietar, precum şi, după caz, al obţinerii de către acesta a autorizaţiilor necesare utilizării construcţiei, potrivit legii."

    8. În tot cuprinsul ordinului, sintagma „recepţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente“ se înlocuieşte cu sintagma „recepţia construcţiilor“.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul apărării naţionale,
                    Nicolae-Ionel Ciucă

    Bucureşti, 27 martie 2020.
    Nr. M.62.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016