Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.61 din 20 martie 2023  pentru modificarea şi completarea Normelor privind organizarea şi funcţionarea sistemului de ierarhizare şi selecţie în vederea evoluţiei în carieră a cadrelor militare, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.69/2015     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M.61 din 20 martie 2023 pentru modificarea şi completarea Normelor privind organizarea şi funcţionarea sistemului de ierarhizare şi selecţie în vederea evoluţiei în carieră a cadrelor militare, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.69/2015

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 246 din 24 martie 2023
    Pentru aplicarea prevederilor art. 74 alin. 4 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 5 şi 8 din Ghidul carierei militare, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 106/2011, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Normele privind organizarea şi funcţionarea sistemului de ierarhizare şi selecţie în vederea evoluţiei în carieră a cadrelor militare, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.69/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 596 din 7 august 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 4, după alineatul (7) se introduc trei noi alineate, alineatele (8)-(10), cu următorul cuprins:
    "(8) Comisia de selecţie nr. 1 are şi competenţa de a analiza şi ierarhiza ofiţerii care încheie misiunile permanente în străinătate şi care optează pentru încadrarea aceleiaşi funcţii dintre cele de la art. 42^2 alin. (2) lit. a), prevăzute în statele de organizare cu grade de generali/similari.
(9) Comisia de selecţie nr. 2 are şi competenţa de a analiza şi ierarhiza ofiţerii care încheie misiunile permanente în străinătate şi care optează pentru încadrarea aceleiaşi funcţii dintre cele de la art. 42^2 alin. (2) lit. a), prevăzute în statele de organizare cu grade de colonel/comandor.
(10) Comisia de selecţie nr. 3 are şi competenţa de a analiza şi ierarhiza cadrele militare care încheie misiunile permanente în străinătate şi care optează pentru încadrarea aceleiaşi funcţii dintre cele de la art. 42^2 alin. (2) lit. a), prevăzute în statele de organizare cu grade de până la locotenent-colonel/căpitan-comandor, inclusiv."

    2. Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    Structurile pe lângă care funcţionează comisiile de selecţie asigură secretariatele tehnice ale acestora prin entităţi organizaţionale permanente, constituite la nivelul ori în subordinea lor nemijlocită, sau prin desemnarea unei persoane în acest sens. Secretariatele tehnice au rolul de a furniza suportul tehnic şi administrativ în activitatea comisiilor de selecţie."

    3. La articolul 17, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 17
    (1) În procesul de analiză, ierarhizare şi selecţie a candidaţilor, preşedintele şi membrii comisiei studiază memoriile originale, fişele cu principalele date şi fişele posturilor vacante, după care completează şi semnează fişa de evaluare întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 11 sau, după caz, fişa de evaluare pentru încadrarea funcţiilor prevăzute cu grade de generali/similari din Statul Major al Apărării şi din structura de forţe ale armatei, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 11^1."

    4. La articolul 17, după alineatul (2^2) se introduc două noi alineate, alineatele (2^3) şi (2^4), cu următorul cuprins:
    "(2^3) Ofiţerilor care au îndeplinit, pentru o perioadă de cel puţin 2 ani, o funcţie de comandant al unei unităţi tactice de nivel cel puţin batalion/similar şi care solicită analizarea în cadrul comisiilor de selecţie în vederea promovării în funcţii prevăzute cu grade de generali/similari din Statul Major al Apărării şi din structura de forţe ale armatei li se acordă, suplimentar, 4 puncte.
(2^4) Candidaţilor li se acordă, suplimentar, 3 puncte, dacă au încadrat funcţii de instructori militari ori au desfăşurat activităţi în calitate de instructor militar asociat, pentru o perioadă de cel puţin 2 ani."

    5. La articolul 17 alineatul (3), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Ofiţerilor care au absolvit masterul de conducere interarme/similar şi care solicită analizarea în cadrul comisiilor de selecţie în vederea promovării în funcţii prevăzute în statele de organizare cu astfel de studii sau în funcţii prevăzute cu grade de generali/similari li se acordă 4 puncte, suplimentar, astfel:"

    6. La articolul 21 alineatul (2), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) punctele acordate conform prevederilor art. 17 alin. (2)-(2^4);"

    7. La articolul 33, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) Pentru participarea cadrelor militare aflate la misiuni temporare în afara teritoriului naţional la interviu, acesta poate fi organizat la distanţă, în măsura în care se dispune de mijloace de comunicare audio-video care să corespundă din punct de vedere tehnic şi al protecţiei informaţiilor clasificate. Interviul la distanţă se poate desfăşura la nivelul altor structuri decât cele prevăzute la alin. (1)-(4), care asigură mijloacele tehnice necesare."

    8. Articolul 35 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 35
    (1) Interviul se desfăşoară pe baza fişei de interviu.
    (2) Fişa de interviu cuprinde totalitatea întrebărilor adresate candidatului şi răspunsul corect la fiecare întrebare, precum şi punctajul acordat fiecărui răspuns.
    (3) Prin interviu se verifică măsura în care candidatul deţine cunoştinţele şi aptitudinile necesare încadrării funcţiei respective în raport cu specificul acesteia.
    (4) În cadrul interviului se formulează întrebări ce necesită răspunsuri concrete, întrebări analitice şi întrebări bazate pe scenarii/studii de caz, care vizează cunoştinţe militare generale şi de specialitate din domeniul de activitate al funcţiei vacante.
    (5) Prin interviu, candidatul poate fi evaluat şi din perspectiva motivaţiei pentru ocuparea postului, a abilităţilor de comunicare, a flexibilităţii în gândire, a spontaneităţii şi a controlului emoţional."

    9. După articolul 40^1 se introduce un nou articol, articolul 40^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 40^2
    (1) Prevederile prezentelor norme se aplică şi pentru analiza, ierarhizarea şi selecţia candidaţilor pentru promovarea în funcţii prevăzute în statele de organizare cu grade de generali/similari care urmează să devină vacante la o dată certă, ca urmare a trecerii în rezervă sau direct în retragere a ofiţerilor care încadrează funcţiile respective.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), funcţiile vacante se pot publica în Buletinul Informativ al Armatei cu 3 luni înainte de data vacantării funcţiei, cu avizul Direcţiei generale management resurse umane.
    (3) În situaţia prevăzută la alin. (1), data numirii în funcţii a cadrelor militare selecţionate în acest sens este data trecerii în rezervă sau direct în retragere a ofiţerilor care au încadrat funcţiile respective sau o dată ulterioară acesteia."

    10. La articolul 42^2, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Cadrele militare nu pot fi ierarhizate şi selecţionate în vederea numirii în funcţii prin procedură normală sau prin procedură de urgenţă pe timpul participării la misiuni permanente în străinătate."

    11. La articolul 42^2 alineatul (2), literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) identificarea funcţiilor vacante corespunzătoare şi solicitarea opţiunilor cadrelor militare privind încadrarea în funcţiile respective, cu cel puţin 6 luni înainte de data la care se încheie mandatul;
b) exprimarea opţiunilor, de către cadrele militare, privind încadrarea în funcţiile prevăzute la lit. a), cu cel puţin 3 luni înainte de data la care se încheie mandatul; cadrele militare au obligaţia să opteze doar pentru una dintre funcţiile puse la dispoziţie;"

    12. La articolul 42^2, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) În situaţia în care mai multe cadre militare care încheie misiunile permanente în străinătate optează pentru încadrarea aceleiaşi funcţii, ierarhizarea acestora se realizează de către Comisia de selecţie nr. 1 sau, după caz, de către Comisia de selecţie nr. 2 ori de către Comisia de selecţie nr. 3, indiferent în cadrul cărei structuri se regăsesc funcţiile vacante; cadrul militar clasat pe primul loc în urma ierarhizării se numeşte în funcţie conform prevederilor alin. (2) lit. c), iar celelalte cadre militare sunt obligate să opteze pentru funcţiile puse la dispoziţie, pentru care nu au fost formulate opţiuni."

    13. La articolul 42^2, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. a) şi b), solicitarea opţiunilor cadrelor militare privind încadrarea în structurile Direcţiei generale de informaţii a apărării se realizează în perioada 1-5 octombrie a anului premergător anului încheierii mandatului, iar cadrele militare îşi exprimă opţiunea până la data de 15 octombrie a aceluiaşi an."

    14. La anexa nr. 1, numerele curente 2, 5-12, 16 şi 17 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌───┬────────┬───────────────┬──────────────┐
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Apărării; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │şefului │ │
│ │ │Direcţiei │ │
│ │ │generale │ │
│ │ │management │ │
│ │ │resurse umane; │ │
│ │ │- locţiitorii │ │
│ │ │şefilor │ │
│ │ │statelor majore│ │
│ │ │ale │ │
│ │ │categoriilor de│ │
│ │ │forţe; - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │logistic │ │
│ │ │întrunit; - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │comunicaţiilor │ │
│ │ │şi │ │
│ │ │informaticii; -│ │
│ │Comisia │şeful Direcţiei│ │
│ │de │personal şi │Statul Major │
│2. │selecţie│mobilizare din │al Apărării │
│ │nr. 2 │Statul Major al│ │
│ │ │Apărării; - │ │
│ │ │locţiitorii │ │
│ │ │şefilor │ │
│ │ │structurilor │ │
│ │ │centrale/ │ │
│ │ │structurilor │ │
│ │ │asimilate │ │
│ │ │structurilor │ │
│ │ │centrale, │ │
│ │ │altele decât │ │
│ │ │Statul Major al│ │
│ │ │Apărării şi │ │
│ │ │Direcţia │ │
│ │ │generală │ │
│ │ │management │ │
│ │ │resurse umane -│ │
│ │ │numai când se │ │
│ │ │analizează │ │
│ │ │candidaţi │ │
│ │ │pentru │ │
│ │ │încadrarea │ │
│ │ │funcţiilor │ │
│ │ │vacante din │ │
│ │ │structura │ │
│ │ │respectivă; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┴────────┴───────────────┴──────────────┤
│…………………………………… │
├───┬────────┬───────────────┬──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Terestre; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │pentru resurse │ │
│ │ │al şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Terestre; - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │pentru operaţii│ │
│ │ │şi instrucţie │ │
│ │Comisia │al şefului │ │
│ │de │Statului Major │Statul Major │
│5. │selecţie│al Forţelor │al Forţelor │
│ │nr. 5 │Terestre; - │Terestre │
│ │ │locţiitorii │ │
│ │ │comandanţilor │ │
│ │ │Diviziilor 2 şi│ │
│ │ │4 Infanterie; -│ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │Componentei │ │
│ │ │Terestre; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │personal şi │ │
│ │ │mobilizare; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┼────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Aeriene; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │pentru resurse │ │
│ │ │al şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Aeriene; - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │Comisia │pentru operaţii│ │
│ │de │şi instrucţie │Statul Major │
│6. │selecţie│al şefului │al Forţelor │
│ │nr. 6 │Statului Major │Aeriene │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Aeriene; - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │Componentei │ │
│ │ │Aeriene; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │personal şi │ │
│ │ │mobilizare; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┼────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Navale; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │pentru resurse │ │
│ │ │al şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Navale; - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │pentru operaţii│ │
│ │ │şi instrucţie │ │
│ │Comisia │al şefului │Statul Major │
│7. │de │Statului Major │al Forţelor │
│ │selecţie│al Forţelor │Navale │
│ │nr. 7 │Navale; - │ │
│ │ │comandantul │ │
│ │ │Flotilei │ │
│ │ │Fluviale; - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │Componentei │ │
│ │ │Navale; - şeful│ │
│ │ │oficiului │ │
│ │ │personal şi │ │
│ │ │mobilizare; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┼────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │pentru resurse │ │
│ │ │al şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Terestre; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │Comisia │şeful oficiului│ │
│ │de │personal şi │Statul Major │
│8. │selecţie│mobilizare; - │al Forţelor │
│ │nr. 8 │şeful oficiului│Terestre │
│ │ │logistic; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │instruire şi │ │
│ │ │învăţământ; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┼────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │pentru resurse │ │
│ │ │al şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Aeriene; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │şefii statelor │ │
│ │ │majore ale │ │
│ │ │bazelor aeriene│ │
│ │Comisia │şi ale │Statul Major │
│9. │de │brigăzilor; - │al Forţelor │
│ │selecţie│şeful oficiului│Aeriene │
│ │nr. 9 │personal şi │ │
│ │ │mobilizare; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │logistic; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │instruire şi │ │
│ │ │doctrină; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┼────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │pentru resurse │ │
│ │ │al şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Forţelor │ │
│ │ │Navale; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │şeful de stat │ │
│ │ │major al │ │
│ │Comisia │Flotilei │ │
│ │de │Fluviale; - │Statul Major │
│10.│selecţie│şeful oficiului│al Forţelor │
│ │nr. 10 │personal şi │Navale │
│ │ │mobilizare; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │logistic; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │instruire şi │ │
│ │ │doctrină; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┼────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │logistic │ │
│ │ │întrunit; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │resurselor; - │ │
│ │ │comandanţii │ │
│ │ │brigăzii şi │ │
│ │ │bazelor │ │
│ │ │logistice │ │
│ │ │teritoriale; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │Comisia │instruire şi │ │
│ │de │doctrină; - │Comandamentul │
│11.│selecţie│şeful oficiului│logistic │
│ │nr. 11 │asigurare │întrunit │
│ │ │sprijin │ │
│ │ │logistic │ │
│ │ │întrunit; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │structuri şi │ │
│ │ │planificarea │ │
│ │ │înzestrării/ │ │
│ │ │resurse; - │ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │personal şi │ │
│ │ │mobilizare; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┼────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │comunicaţiilor │ │
│ │ │şi │ │
│ │ │informaticii; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │şeful de stat │ │
│ │ │major al │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │comunicaţiilor │ │
│ │ │şi │ │
│ │ │informaticii; -│ │
│ │ │şeful oficiului│ │
│ │ │comunicaţii, │ │
│ │ │tehnologia │ │
│ │ │informaţiei şi │ │
│ │ │apărare │ │
│ │ │cibernetică; - │ │
│ │Comisia │şeful │Comandamentul │
│12.│de │serviciului │comunicaţiilor│
│ │selecţie│personal şi │şi │
│ │nr. 12 │mobilizare; - │informaticii │
│ │ │comandanţii │ │
│ │ │bazelor de │ │
│ │ │comunicaţii şi │ │
│ │ │tehnologia │ │
│ │ │informaţiei, │ │
│ │ │bazei │ │
│ │ │strategice de │ │
│ │ │comunicaţii şi │ │
│ │ │tehnologia │ │
│ │ │informaţiei şi │ │
│ │ │bazei logistice│ │
│ │ │pentru │ │
│ │ │comunicaţii şi │ │
│ │ │tehnologia │ │
│ │ │informaţiilor; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
├───┴────────┴───────────────┴──────────────┤
│…………………………………… │
├───┬────────┬───────────────┬──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │şeful Direcţiei│ │
│ │ │generale │ │
│ │ │juridice; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │şefului │ │
│ │ │Direcţiei │ │
│ │ │generale │ │
│ │ │juridice; - │ │
│ │ │şeful Direcţiei│ │
│ │ │legislaţie, │ │
│ │ │avize şi drept │ │
│ │ │internaţional; │ │
│ │ │- şeful │ │
│ │ │oficiului │ │
│ │ │legislaţie, │ │
│ │ │expertiză │ │
│ │ │juridică şi │ │
│ │ │avize; - şeful │ │
│ │ │oficiului drept│ │
│ │ │internaţional │ │
│ │ │şi relaţii │ │
│ │Comisia │juridice; - │ │
│ │de │şeful oficiului│Direcţia │
│16.│selecţie│procese; - un │generală │
│ │nr. 16 │reprezentant al│juridică │
│ │ │structurii │ │
│ │ │centrale/ │ │
│ │ │structurii │ │
│ │ │subordonate │ │
│ │ │nemijlocit │ │
│ │ │ministrului │ │
│ │ │apărării │ │
│ │ │naţionale/ │ │
│ │ │statului major │ │
│ │ │al categoriei │ │
│ │ │de forţe/ │ │
│ │ │comandamentului│ │
│ │ │în compunerea/ │ │
│ │ │subordinea/ │ │
│ │ │coordonarea │ │
│ │ │căruia se află │ │
│ │ │postul vacant; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │persoana │ │
│ │ │desemnată de │ │
│ │ │către şeful │ │
│ │ │Direcţiei │ │
│ │ │generale │ │
│ │ │juridice. │ │
├───┼────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │- preşedinte: │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │şefului │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Apărării; │ │
│ │ │- membri: - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │şefului │ │
│ │ │Direcţiei │ │
│ │ │generale │ │
│ │ │management │ │
│ │ │resurse umane; │ │
│ │ │- locţiitorii │ │
│ │ │pentru resurse │ │
│ │ │ai şefilor │ │
│ │ │statelor majore│ │
│ │ │ale │ │
│ │ │categoriilor de│ │
│ │ │forţe; - │ │
│ │ │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │Comisia │Comandamentului│ │
│17.│de │logistic │Statul Major │
│ │selecţie│întrunit; - │al Apărării │
│ │nr. 17 │locţiitorul │ │
│ │ │comandantului │ │
│ │ │Comandamentului│ │
│ │ │comunicaţiilor │ │
│ │ │şi │ │
│ │ │informaticii; -│ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │serviciului │ │
│ │ │management │ │
│ │ │personal în │ │
│ │ │structura de │ │
│ │ │forţe din │ │
│ │ │Direcţia │ │
│ │ │personal şi │ │
│ │ │mobilizare a │ │
│ │ │Statului Major │ │
│ │ │al Apărării; │ │
│ │ │- secretar: │ │
│ │ │şeful │ │
│ │ │structurii de │ │
│ │ │secretariat │ │
│ │ │tehnic. │ │
└───┴────────┴───────────────┴──────────────┘

"

    15. La anexa nr. 11 punctul A, literele c), d) şi j) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "c) este confirmat în arma sau serviciul şi specialitatea militară prevăzute în specificaţiile funcţiei sau îndeplineşte condiţiile privind calificarea profesională pentru a fi confirmat în arma sau serviciul şi specialitatea militară respectivă - nu se verifică în cazul funcţiilor care nu sunt prevăzute cu armă/serviciu şi, după caz, specialitate militară, precum şi al funcţiilor din structurile de apărare cibernetică;
d) îndeplineşte condiţia privind nivelul studiilor prevăzut în statul de organizare;
    ......................................................................
j) are vechimea de cel puţin 24 de luni în funcţia actuală, împlinită până cel mai târziu la sfârşitul lunii în care are loc ierarhizarea în cadrul comisiei de selecţie ^1.1;"

    16. La anexa nr. 11 punctul B litera a), după rândul „Misiuni temporare şi operaţii în afara teritoriului statului român - 3 luni neîntrerupt“ se introduce un nou rând cu următorul cuprins:
    "

┌────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│B. Criterii de selecţie │ │
├────────────┬──────────┬───────┬────────┬───────────┤ │
│ │ │ │ │Numărul de │ │
│ │ │ │ │funcţii │Punctaj │
│ │ │ │ │îndeplinite│acordat în │
│ │ │ │Numărul │pe o │funcţie de │
│ │Nivelul │Tipul │de │perioadă de│gradul de │
│ │structurii│de │puncte │minimum 2 │îndeplinire│
│a) │ │funcţie│acordate│ani, │a │
│experienţa │ │ │ │respectiv │criteriului│
│profesională│ │ │ │minimum 3 │ │
│dobândită │ │ │ │ani, după │ │
│de-a lungul │ │ │ │caz │ │
│carierei ├──────────┴───────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │„Funcţii de │ │ │ │
│ │instructori │ │ │ │
│ │militari sau │ │ │ │
│ │activităţi în │3 │ │ │
│ │calitate de │ │ │ │
│ │instructor militar│ │ │ │
│ │asociat │ │ │ │
└────────────┴──────────────────┴────────┴───────────┴───────────┘

"

    17. La anexa nr. 11, după nota nr. 1 se introduce o nouă notă, nota nr. 1.1, cu următorul cuprins:
    "^1.1 Particularităţi şi excepţii:
    a) în cazul în care numirea în funcţia actuală a avut loc ca urmare a reorganizării, transformării, redislocării sau redimensionării structurilor militare, vechimea în funcţie se calculează de la data la care a avut loc numirea în funcţia anterioară;
    b) pentru încadrarea funcţiilor din cadrul structurilor multinaţionale dislocate pe teritoriul României, precum şi a funcţiilor prevăzute cu grade de general de brigadă şi general-maior, altele decât cele din Statul Major al Apărării şi structura de forţe ale armatei, vechimea în funcţia actuală trebuie să fie de cel puţin 12 luni;
    c) nu se aplică pentru încadrarea funcţiilor de reprezentare naţională şi a celor alocate României în cadrul organizaţiilor internaţionale dislocate în afara teritoriului României, prevăzute cu grade de generali/similari;
    d) nu se aplică pentru încadrarea funcţiilor pentru care este necesar avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării;
    e) nu se aplică pentru încadrarea funcţiilor care, potrivit legii, se ocupă prin concurs/examen, după caz;
    f) nu se aplică pe timpul stării de urgenţă, de asediu, pe timp de mobilizare şi pe timp de război."

    18. Anexa nr. 11^1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Analiza, ierarhizarea şi selecţia candidaţilor pentru promovarea în funcţiile vacante publicate până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, cu excepţia funcţiilor de reprezentare naţională şi a celor alocate României în cadrul organizaţiilor internaţionale dislocate în afara teritoriului României, prevăzute cu grade de generali/similari, se realizează şi se finalizează în conformitate cu dispoziţiile legale aflate în vigoare la data publicării funcţiilor respective.

    ART. III
    Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.69/2015 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi funcţionarea sistemului de ierarhizare şi selecţie în vederea evoluţiei în carieră a cadrelor militare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 596 din 7 august 2015, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările şi completările aduse prin prezentul ordin, se va republica, dându-se textelor o nouă numerotare.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul apărării naţionale,
                    Angel Tîlvăr

    Bucureşti, 20 martie 2023.
    Nr. M.61.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 11^1 la norme)
    - Model -
    Clasa/Nivelul de clasificare
    Exemplarul nr. ........
    FIŞA DE EVALUARE
    pentru încadrarea unei funcţii prevăzute cu grad de general de brigadă/
    similar cu o stea, general-maior/similar cu două stele sau, după caz,
    general-locotenent/similar cu trei stele din Statul Major al Apărării
    şi din structura de forţe ale armatei ..................... (gradul, numele şi prenumele)
    Date despre funcţia vacantă^1)
    ^1) Se completează de către secretariatul tehnic al comisiei de selecţie.

┌────────────────────────────────────┬─┐
│- Denumirea funcţiei cu elemente de │ │
│identificare a acesteia │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│- Nivelul structurii │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│- Cerinţă lingvistică │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│- Cerinţe specifice (atestate/avize)│ │
└────────────────────────────────────┴─┘


    Date despre candidat^1)

┌────────────────────────────────────┬─┐
│- Gradul, arma/serviciul, │ │
│specialitatea militară │ │
│- Numele, prenumele tatălui şi │ │
│prenumele │ │
│- Vechimea în grad │ │
│- Data naşterii │ │
│- Codul persoanei │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│- Funcţia şi unitatea unde este │ │
│încadrat │ │
│- Nivelul structurii │ │
│- Data numirii în funcţie │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│- Studii absolvite şi anul │ │
│absolvirii - media (studii de bază/ │ │
│cursuri de carieră şi cursuri de │ │
│perfecţionare sau specializare) │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│- Certificat de competenţă │ │
│lingvistică conform STANAG 6001 │ │
├────────────────────────────────────┼─┤
│- Alte atestate şi certificate │ │
└────────────────────────────────────┴─┘



┌─────────────────────────┬────────────┐
│ │Verificarea │
│A. Criterii obligatorii │îndeplinirii│
│ │criteriului │
├─────────────────────────┼────────────┤
│a) deţine gradul minim/ │ │
│maxim care permite │ │
│respectarea principiului │ │
│subordonării │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│b) este confirmat în arma│ │
│sau serviciul şi │ │
│specialitatea militară │ │
│prevăzute în │ │
│specificaţiile funcţiei │ │
│sau îndeplineşte │ │
│condiţiile privind │ │
│calificarea profesională │ │
│pentru a fi confirmat în │ │
│arma sau serviciul şi │ │
│specialitatea militară │ │
│respectivă - nu se │ │
│verifică în cazul │ │
│funcţiilor care nu sunt │ │
│prevăzute cu armă/ │ │
│serviciu şi, după caz, │ │
│specialitate militară │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│c) îndeplineşte condiţia │ │
│privind nivelul studiilor│ │
│prevăzut în statul de │ │
│organizare │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│d) deţine nivelul minim │ │
│de cunoaştere a limbilor │ │
│străine, atestat prin │ │
│certificat de competenţă │ │
│lingvistică │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│e) îndeplineşte baremul │ │
│medical şi de pregătire │ │
│fizică specific funcţiei │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│f) deţine atestatele sau │ │
│certificatele necesare │ │
│încadrării funcţiei (dacă│ │
│este cazul) │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│g) are vechimea de cel │ │
│puţin 12 luni în funcţia │ │
│actuală, împlinită până │ │
│cel mai târziu la │ │
│sfârşitul lunii în care │ │
│are loc ierarhizarea în │ │
│cadrul comisiei de │ │
│selecţie^2) │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│h) are gradul cu cel mult│ │
│două trepte mai mic decât│ │
│gradul funcţiei pentru │ │
│încadrarea căreia │ │
│candidează │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│i) are experienţa şi │ │
│stagiul în funcţii │ │
│anterioare obligatorii, │ │
│prin numire şi/sau │ │
│împuternicire, pe │ │
│niveluri ale structurilor│ │
│militare, necesare pentru│ │
│ocuparea funcţiei, │ │
│conform reglementărilor │ │
│privind evoluţia în │ │
│cariera militară sau a │ │
│îndeplinit atribuţiile │ │
│unei funcţii similare, │ │
│într-o structură de nivel│ │
│ierarhic similar, prin │ │
│împuternicire şi/sau │ │
│detaşare pe o perioadă de│ │
│cel puţin un an │ │
├─────────────────────────┼────────────┤
│j) îndeplineşte regulile │ │
│privind încadrarea │ │
│funcţiilor prevăzute în │ │
│statele de organizare cu │ │
│grade de generali/ │ │
│similari, conform │ │
│reglementărilor privind │ │
│evoluţia în cariera │ │
│militară │ │
└─────────────────────────┴────────────┘

    ^2 Particularităţi şi excepţii:
    a) în cazul în care numirea în funcţia actuală a avut loc ca urmare a reorganizării, transformării, redislocării sau redimensionării structurilor militare, vechimea în funcţie se calculează de la data la care a avut loc numirea în funcţia anterioară;
    b) nu se aplică pentru încadrarea funcţiilor pentru care este necesar avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării;
    c) nu se aplică pentru încadrarea funcţiilor care, potrivit legii, se ocupă prin concurs/examen, după caz;
    d) nu se aplică pe timpul stării de urgenţă, de asediu, de mobilizare şi pe timp de război.


┌────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│B. Criterii de selecţie │ │
├────────────┬────────────┬─────────┬────────┬───────────┤ │
│ │ │ │ │Numărul de │ │
│ │ │ │ │funcţii │Punctajul │
│ │ │ │ │îndeplinite│acordat în │
│ │ │ │Numărul │pe o │funcţie de │
│ │Nivelul │Tipul de │de │perioadă de│gradul de │
│ │structurii │funcţie │puncte │minimum 2 │îndeplinire│
│ │ │ │acordate│ani, │a │
│ │ │ │ │respectiv │criteriului│
│ │ │ │ │minimum 3 │ │
│ │ │ │ │ani, după │ │
│ │ │ │ │caz │ │
│ ├────────────┼─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Execuţie │1 │ │ │
│ │Nivelul 1 ├─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Comandă/ │2 │ │ │
│ │ │Conducere│ │ │ │
│ ├────────────┼─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Execuţie │2 │ │ │
│ │Nivelul 2 ├─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Comandă/ │3 │ │ │
│ │ │Conducere│ │ │ │
│ ├────────────┼─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Execuţie │3 │ │ │
│ │Nivelul 3 ├─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Comandă/ │4 │ │ │
│ │ │Conducere│ │ │ │
│ ├────────────┼─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │Execuţie │4 │ │ │
│a) │Nivelul 4 ├─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│experienţa │ │Comandă/ │5 │ │ │
│profesională│ │Conducere│ │ │ │
│dobândită ├────────────┼─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│de-a lungul │Posturi │Execuţie │4 │ │ │
│carierei │permanente ├─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │în │Comandă/ │5 │ │ │
│ │străinătate │Conducere│ │ │ │
│ ├────────────┼─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │Funcţii │ │ │ │ │
│ │îndeplinite │Execuţie │4 │ │ │
│ │în cadrul │ │ │ │ │
│ │structurilor├─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │NATO de pe │ │ │ │ │
│ │teritoriul │Comandă/ │5 │ │ │
│ │României │Conducere│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────┴─────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │Misiuni temporare şi │ │ │ │
│ │operaţii în afara │ │ │ │
│ │teritoriului statului │1 │ │ │
│ │român - 3 luni │ │ │ │
│ │neîntrerupt │ │ │ │
│ ├──────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │Funcţii de comandant │ │ │ │
│ │al unei unităţi │4 │ │ │
│ │tactice de nivel cel │ │ │ │
│ │puţin batalion/similar│ │ │ │
│ ├──────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ │Funcţii de instructori│ │ │ │
│ │militari sau │ │ │ │
│ │activităţi în calitate│3 │ │ │
│ │de instructor militar │ │ │ │
│ │asociat │ │ │ │
├────────────┴──────────────────────┴────────┴───────────┼───────────┤
│b) punctaj acordat pentru absolvirea masterului de │ │
│conducere interarme │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│c) punctaj acordat pentru evaluarea performanţei │ │
│profesionale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│d) punctaj acordat pentru evaluarea competenţelor, │ │
│aptitudinilor şi atitudinilor profesionale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│e) punctaj diminuat pentru abateri disciplinare │ │
│săvârşite │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│f) punctaj diminuat pentru judecată în cadrul │ │
│consiliului de onoare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│g) punctaj diminuat pentru condamnare penală │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│h) compatibilitatea experienţei profesionale cu │ │
│cerinţele funcţiei vacante │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│i) compatibilitatea pregătirii profesionale cu cerinţele│ │
│funcţiei vacante │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘

       Membrul comisiei de selecţie Secretarul comisiei de selecţie
    ..........................................
    (gradul)
    ..........................................
    (gradul)
    .......................................................
    (numele, prenumele şi semnătura)
    ....................................................
    (numele, prenumele şi semnătura)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016