Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.42 din 4 mai 2012  privind managementul aplicatiei informatice pentru evidenta si consultarea actelor normative specifice, doctrinelor si manualelor militare emise in Ministerul Apararii Nationale - Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. M.42 din 4 mai 2012 privind managementul aplicatiei informatice pentru evidenta si consultarea actelor normative specifice, doctrinelor si manualelor militare emise in Ministerul Apararii Nationale - "Lexmil"

EMITENT: MINISTERUL APARARII NATIONALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 325 din 14 mai 2012

    În scopul îmbunãtãţirii şi asigurãrii informãrii oportune a personalului Ministerului Apãrãrii Naţionale cu privire la actele normative specifice, doctrinele şi manualele militare emise în minister,
    pentru aplicarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. k) şi n) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apãrãrii Naţionale, cu modificãrile ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006, cu modificãrile ulterioare,

    ministrul apãrãrii naţionale emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Aplicaţia informaticã pentru evidenţa şi consultarea actelor normative specifice, doctrinelor şi manualelor militare emise în Ministerul Apãrãrii Naţionale - "Lexmil", denumitã în continuare aplicaţia Lexmil, este destinatã informãrii întregului personal al Ministerului Apãrãrii Naţionale, denumit în continuare ministerul, şi este disponibilã în reţeaua INTRAMAN.
    ART. 2
    (1) Managementul aplicaţiei Lexmil este asigurat de cãtre Secretariatul general al ministerului, denumit în continuare Secretariatul general, prin personalul desemnat. Acesta elaboreazã procedura de sistem privind utilizarea aplicaţiei Lexmil.
    (2) Administrarea, întreţinerea şi dezvoltarea aplicaţiei Lexmil sunt asigurate de Centrul de Informaticã al Forţelor Navale din subordinea Statului Major al Forţelor Navale.
    (3) Suportul hardware pentru funcţionarea în siguranţã a aplicaţiei Lexmil este asigurat de Agenţia pentru Servicii şi Sisteme Informatice Militare din subordinea Statului Major General, cu respectarea reglementãrilor de securitate din reţeaua INTRAMAN.
    (4) Suportul hardware necesar introducerii actelor normative specifice, doctrinelor şi manualelor militare în baza de date a aplicaţiei Lexmil este asigurat de structurile iniţiatoare.
    ART. 3
    (1) Actele normative specifice, doctrinele şi manualele militare se introduc în baza de date a aplicaţiei Lexmil în termen de cel mult 5 zile lucrãtoare de la emitere/aprobare sau de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, dupã caz, astfel:
    a) de cãtre Secretariatul general, cele emise/aprobate de ministrul apãrãrii naţionale;
    b) de cãtre structurile iniţiatoare, cele emise/aprobate de cãtre şefii acestor structuri;
    c) de cãtre structurile iniţiatoare ierarhic superioare, cele emise de şefii/directorii direcţiilor din structurile centrale.
    (2) Structurile prevãzute la alin. (1) numesc prin ordin de zi pe unitate persoanele desemnate cu introducerea datelor în aplicaţia Lexmil.
    (3) În cazurile prevãzute la alin. (1) lit. a) şi c), structura iniţiatoare sau direcţia din structura centralã transmite Secretariatului general, respectiv structurii iniţiatoare ierarhic superioare textul actului normativ specific, doctrinei sau al manualului militar aprobat, pe suport electronic, pentru introducerea acestuia în aplicaţia Lexmil.
    (4) În sensul prezentului ordin, prin structuri iniţiatoare se înţelege structurile prevãzute în anexa nr. 2 la "A.N.S.-1, Regulamentul privind elaborarea actelor normative specifice, doctrinelor şi manualelor militare în Ministerul Apãrãrii Naţionale", aprobat prin Ordinul ministrului apãrãrii nr. M.S. 68/2008*), cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
-------
    *) Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.S. 68/2008 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece este clasificat potrivit legii.

    ART. 4
    (1) În baza de date a aplicaţiei Lexmil se introduc actele normative specifice, doctrinele şi manualele militare neclasificate, precum şi cele cu nivel de clasificare secret de serviciu, cu elementele de identificare şi textul integral.
    (2) Sunt considerate elemente de identificare: tipul, numãrul, data emiterii, nivelul de clasificare şi titlul.
    (3) În cazul actelor normative specifice, doctrinelor şi manualelor militare prevãzute la alin. (1) care nu sunt de interes general pentru minister, precum şi în cazul celor cu nivel de clasificare secret de stat, se introduc în baza de date a aplicaţiei Lexmil numai elementele de identificare.
    (4) În cazurile prevãzute la art. 3 alin. (1) lit. a) şi c), structura iniţiatoare sau direcţia din structura centralã informeazã, în scris, Secretariatul general, respectiv structura iniţiatoare ierarhic superioarã care acte normative specifice nu sunt de interes general pentru minister.
    ART. 5
    (1) Structurile care actualizeazã baza de date a aplicaţiei Lexmil sunt responsabile pentru autenticitatea, exactitatea, corectitudinea şi lizibilitatea datelor introduse în aplicaţie.
    (2) Disfuncţionalitãţile apãrute pe parcursul activitãţii de actualizare a bazei de date a aplicaţiei Lexmil sunt aduse la cunoştinţã de cãtre structurile iniţiatoare Secretariatului general în vederea soluţionãrii.
    (3) Structurile iniţiatoare informeazã Secretariatul general cu privire la stabilirea persoanelor desemnate cu introducerea datelor în aplicaţia Lexmil, în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data nominalizãrii acestora.
    (4) Secretariatul general întocmeşte anual, pânã la data de 10 februarie, o situaţie centralizatoare care cuprinde evidenţa actelor normative specifice, doctrinelor şi manualelor militare emise în minister şi introduse în baza de date a aplicaţiei Lexmil în anul calendaristic anterior.
    (5) În vederea întocmirii situaţiei centralizatoare prevãzute la alin. (4), structurile iniţiatoare elaboreazã şi transmit Secretariatului general, anual, pânã la data de 31 ianuarie, situaţia privind actele normative specifice, doctrinele şi manualele militare emise de şeful structurii iniţiatoare în anul calendaristic anterior, conform modelului prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 6
    Pentru eficientizarea utilizãrii aplicaţiei Lexmil, introducerea actelor normative specifice, doctrinelor şi a manualelor militare în baza de date a aplicaţiei se face în format Microsoft Word Document 97-2003 cu extensia ".doc" sau în format Adobe Acrobat, cu extensia ".pdf".
    ART. 7
    Ordinele cu conţinut militar ale şefului Statului Major General se introduc în baza de date a aplicaţiei Lexmil cu aplicarea corespunzãtoare a prevederilor art. 3-6.
    ART. 8
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã:
    a) Ordinul ministrului apãrãrii nr. M. 124/2007**) privind managementul şi utilizarea aplicaţiei informatice pentru evidenţa şi consultarea actelor normative specifice din Ministerul Apãrãrii Naţionale - "Lexmil";
------
    **) Ordinul ministrului apãrãrii nr. M. 124/2007 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece avea ca obiect reglementãri din sectorul de apãrare a ţãrii şi securitate naţionalã.

    b) art. 142 din "A.N.S.-1, Regulamentul privind elaborarea actelor normative specifice, doctrinelor şi manualelor militare în Ministerul Apãrãrii Naţionale", aprobat prin Ordinul ministrului apãrãrii nr. M.S. 68/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 9
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                         Ministrul apãrãrii naţionale,
                                 Gabriel Oprea

    Bucureşti, 4 mai 2012.
    Nr. M.42.


    ANEXĂ

                                   - Model -



            ROMÂNIA Nivel de clasificare ..........
      Ministerul Apãrãrii Naţionale Exemplarul nr. ..........
     - denumirea structurii militare -




                                    SITUAŢIE
          privind actele normative specifice, doctrinele şi manualele
    militare emise de .../(şeful structurii militare) ... în anul .........



 ┌────┬──────────────┬──────────────┬─────────────┬──────────────┬──────────┐
 │Nr. │Tipul actelor │ Numãrul │ Numãrul │ Justificarea │Observaţii│
 │crt.│ normative, │ actelor │ actelor │neintroducerii│ │
 │ │ doctrinelor │ normative, │ normative, │actelor norma-│ │
 │ │şi manualelor │ doctrinelor │doctrinelor │tive, doctri- │ │
 │ │militare emise│şi manualelor │şi manualelor│nelor şi │ │
 │ │ │militare emise│ militare │ manualelor │ │
 │ │ │ │ specifice │ militare │ │
 │ │ │ │ introduse în│ specifice în │ │
 │ │ │ │aplicaţia │ aplicaţia │ │
 │ │ │ │ Lexmil │ Lexmil │ │
 ├────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼──────────┤
 │ 1. │ │ │ │ │ │
 ├────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼──────────┤
 │... │ │ │ │ │ │
 ├────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼──────────┤
 │ n. │ │ │ │ │ │
 └────┴──────────────┴──────────────┴─────────────┴──────────────┴──────────┘

   Şeful ..../(denumirea structurii militare).....
   ...../(gradul).....
   ..../(prenumele şi numele)......

                                                     Întocmit
                               ../(gradul, prenumele şi numele, telefonul)..



                                     ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016