Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.21 din 5 februarie 2010  pentru aprobarea Normelor privind evaluarea competentei lingvistice in Ministerul Apararii Nationale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. M.21 din 5 februarie 2010 pentru aprobarea Normelor privind evaluarea competentei lingvistice in Ministerul Apararii Nationale

EMITENT: MINISTERUL APARARII NATIONALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 103 din 15 februarie 2010

Pentru reglementarea unitarã a evaluãrii competenţei lingvistice şi a stabilirii profilului lingvistic standardizat al personalului din Ministerul Apãrãrii Naţionale,
în baza <>art. 5 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apãrãrii Naţionale, cu modificãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor <>art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 , cu modificãrile ulterioare,

ministrul apãrãrii naţionale emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Normele privind evaluarea competenţei lingvistice în Ministerul Apãrãrii Naţionale, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã "I.M. - 6, Norme privind evaluarea cunoştinţelor de limbi strãine şi stabilirea profilului lingvistic standardizat", aprobate prin Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.162/2002*).
---------
*) Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.162/2002 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece avea ca obiect reglementãri din sectorul de apãrare a ţãrii şi securitate naţionalã.

ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul apãrãrii naţionale,
Gabriel Oprea

Bucureşti, 5 februarie 2010.
Nr. M.21.


ANEXĂ

NORME
privind evaluarea competenţei lingvistice
în Ministerul Apãrãrii Naţionale

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme reglementeazã evaluarea standardizatã a competenţei lingvistice pentru personalul din Ministerul Apãrãrii Naţionale, denumit în continuare personal.
ART. 2
Evaluarea competenţei lingvistice se efectueazã în sistem unitar, prin raportare la criterii unice stabilite prin Acordul de standardizare NATO STANAG 600 "Nivelurile de competenţã lingvisticã", denumit în continuare STANAG 6001.
ART. 3
Scopul activitãţii de evaluare a competenţei lingvistice constã în îndeplinirea Obiectivului Forţei E 0356 "Cerinţe lingvistice pentru forţe dislocabile", încadrarea posturilor alocate Ministerului Apãrãrii Naţionale în structuri aparţinând Organizaţiei Naţiunilor Unite, Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice, precum şi a funcţiilor specifice din Ministerul Apãrãrii Naţionale pentru care se impune cunoaşterea limbilor strãine.
ART. 4
Obiectivele activitãţii de evaluare a competenţei lingvistice sunt:
a) determinarea nivelului de cunoaştere a limbilor strãine prin stabilirea profilului lingvistic standardizat;
b) eficientizarea procesului de identificare a performanţelor obţinute în domeniul evaluãrii competenţei lingvistice;
c) ierarhizarea stadiului de performanţã al personalului, necesarã stabilirii prioritãţilor instituţionale.
ART. 5
Principiile care stau la baza organizãrii şi desfãşurãrii activitãţii de evaluare a competenţei lingvistice sunt:
a) transparenţa activitãţii de evaluare a personalului;
b) nondiscriminarea şi egalitatea de şanse pentru toate categoriile de personal evaluat.
ART. 6
Criteriile de eficienţã necesare pentru realizarea activitãţii de evaluare a competenţei lingvistice sunt:
a) identificarea personalului cu experienţã pentru domeniul testãrii;
b) elaborarea testelor de competenţã şi a metodelor de aplicare a acestora în conformitate cu transformãrile din domeniu apãrute la nivelul Alianţei Nord-Atlantice;
c) deţinerea şi dezvoltarea bazei de date cu rezultatele existente;
d) elaborarea, avizarea şi aprobarea procedurilor de operare specifice;
e) colaborarea cu structurile abilitate în domeniul dezvoltãrii competenţei lingvistice.
ART. 7
Definiţiile termenilor utilizaţi în prezentele norme sunt prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 8
Structura unicã responsabilã de evaluarea competenţei lingvistice în Ministerul Apãrãrii Naţionale este Centrul naţional militar de testare limbi strãine, denumit în continuare CNMTLS, care se subordoneazã Direcţiei management resurse umane.
ART. 9
În timpul desfãşurãrii activitãţilor de evaluare, CNMTLS colaboreazã cu structurile centrale ale Ministerului Apãrãrii Naţionale, Statul Major General şi structurile subordonate acestuia şi coordoneazã activitãţile specifice desfãşurate în Departamentul de limbi strãine din cadrul Universitãţii Naţionale de Apãrare "Carol I" şi în centrele de limbi strãine din Ministerul Apãrãrii Naţionale.
ART. 10
Sistemul naţional militar de evaluare a competenţei lingvistice este prevãzut în anexa nr. 2.

CAP. II
Cadrul general de evaluare a competenţei lingvistice

ART. 11
(1) Evaluarea competenţei lingvistice presupune determinarea abilitãţilor lingvistice pe care le deţine o persoanã la un moment dat.
(2) Competenţa lingvisticã se evalueazã la 4 deprinderi: "Ascultat", "Vorbit", "Citit" şi "Scris".
(3) Profilul lingvistic standardizat se atribuie în urma evaluãrii competenţei lingvistice cu un test elaborat conform STANAG 6001.
(4) Identificarea personalului în vederea evaluãrii competenţei lingvistice se face de cãtre structurile centrale ale Ministerului Apãrãrii Naţionale, Statul Major General şi structurile subordonate acestuia.
(5) Planificarea activitãţii de evaluare a competenţei lingvistice se face de cãtre CNMTLS.
(6) Evaluarea competenţei lingvistice pentru stabilirea profilului lingvistic standardizat la un nivel mai mare decât 3333, conform STANAG 6001, se efectueazã numai dacã fişa postului al cãrui titular este evaluat prevede acest lucru.
ART. 12
CNMTLS are urmãtoarele responsabilitãţi:
a) elaboreazã testele de competenţã lingvisticã, recunoscute în cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale, în conformitate cu STANAG 6001 pentru limbile englezã şi francezã;
b) valideazã testele de competenţã lingvisticã elaborate de structuri colaboratoare pentru alte limbi strãine;
c) administreazã testele de competenţã lingvisticã, conform STANAG 6001.
ART. 13
(1) CNMTLS, Departamentul de limbi strãine din cadrul Universitãţii Naţionale de Apãrare "Carol I" şi centrele de limbi strãine utilizeazã teste de plasament în vederea selecţionãrii personalului care poate participa la sesiunile de evaluare.
(2) Procentajul minim acceptat la testul de plasament pentru participarea la sesiunile de evaluare este de 60%.
(3) Rezultatul testului de plasament are valabilitate 30 de zile de la data administrãrii şi se pãstreazã în baza de date a CNMTLS.
ART. 14
(1) Securizarea şi administrarea testelor se executã dupã proceduri specifice elaborate de CNMTLS şi aprobate de şeful Direcţiei management resurse umane.
(2) Structurile colaboratoare care gestioneazã teste de plasament stabilesc responsabili cu securizarea şi administrarea acestora şi îi comunicã la CNMTLS.
(3) Responsabilii cu securizarea şi administrarea testelor de plasament sunt instruiţi de cãtre CNMTLS dupã proceduri specifice.
(4) Responsabilul cu securizarea şi administrarea testelor îşi pierde aceastã calitate în cazul în care nu respectã procedurile specifice.
ART. 15
(1) Un test este considerat compromis dacã a fost administrat fãrã sã se respecte cerinţele impuse de procedurile specifice.
(2) Compromiterea testului se analizeazã de cãtre structura din care face parte administratorul de test şi poate fi sancţionatã disciplinar conform legislaţiei în vigoare aplicabile, în funcţie de categoria de personal din care face parte administratorul, militar sau personal civil.
(3) Testele compromise se retrag din uz şi se utilizeazã în activitãţi de instruire specificã.
ART. 16
Activitatea de evaluare se efectueazã în cadrul CNMTLS, în Departamentul de limbi strãine al Universitãţii Naţionale de Apãrare "Carol I", precum şi în centrele de limbi strãine din Ministerul Apãrãrii Naţionale.

CAP. III
Sesiunile de evaluare

ART. 17
(1) Sesiunile de evaluare a competenţei lingvistice se împart în sesiuni de evaluare ordinare şi sesiuni de evaluare extraordinare.
(2) Sesiunile de evaluare ordinare se desfãşoarã bianual, au o duratã de 6 sãptãmâni pentru limba englezã, respectiv douã sãptãmâni pentru alte limbi strãine şi se executã dupã graficul prevãzut în anexa nr. 3.
(3) Sesiunile de evaluare extraordinare se planificã şi se desfãşoarã la ordinul şefului Direcţiei management resurse umane în afara perioadei de desfãşurare a sesiunilor de evaluare ordinare. Organizarea şi desfãşurarea acestor sesiuni se fac în situaţii speciale care impun evaluarea personalului în regim de urgenţã, precum dislocarea unor forţe în teatrele de operaţii sau ocuparea unor funcţii NATO.
ART. 18
Proiecţia desfãşurãrii sesiunii de evaluare a competenţei lingvistice este prevãzutã în anexa nr. 4.
ART. 19
(1) Structurile de resurse umane aparţinând structurilor centrale ale Ministerului Apãrãrii Naţionale, Statului Major General şi structurilor subordonate acestuia, în urma identificãrii personalului participant la sesiunile de evaluare a competenţei lingvistice, transmit datele cu persoanele identificate, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, pe cale ierarhicã la CNMTLS, cu 30 de zile înaintea începerii sesiunii de evaluare.
(2) Solicitãrile care nu sunt transmise la termenul prevãzut la alin. (1) nu pot fi luate în calcul pentru planificarea activitãţii şi fac obiectul unei replanificãri.
(3) CNMTLS centralizeazã datele şi, cu cel puţin 7 zile lucrãtoare înainte de începerea sesiunii de evaluare, înainteazã tabele centralizatoare structurilor centrale ale Ministerul Apãrãrii Naţionale, Statului Major General şi structurilor subordonate acestuia, prin care sunt stabilite zilele de evaluare, locul de evaluare, numãrul maxim de participanţi pe zile şi numele evaluatorilor care participã la activitate.
(4) Centrele de limbi strãine stabilesc cel puţin 2 evaluatori colaboratori, cadre didactice acreditate de CNMTLS, care desfãşoarã activitãţi în domeniul evaluãrii competenţei lingvistice, deprinderea "Vorbit", activitate pentru care remunerarea se face cu respectarea legislaţiei în vigoare.
ART. 20
Sesiunea de evaluare se desfãşoarã astfel:
a) administrarea testului de plasament;
b) evaluarea deprinderilor "Ascultat", "Vorbit", "Citit" şi "Scris".
ART. 21
(1) Corectarea lucrãrilor participanţilor la sesiunile de evaluare a competenţei lingvistice începe de la data încheierii sesiunii de evaluare şi se desfãşoarã dupã o normã de corectare stabilitã de procedurile de operare ale CNMTLS.
(2) Lucrãrile corectate se pãstreazã în cadrul CNMTLS pe durata de valabilitate a certificatului de competenţã lingvisticã.
(3) Rezultatele obţinute fac obiectul emiterii certificatului de competenţã lingvisticã.

CAP. IV
Comisia de evaluare. Comisia de rezolvare a contestaţiilor

ART. 22
(1) Şeful CNMTLS formuleazã propuneri privind componenţa Comisiei de evaluare şi a Comisiei de rezolvare a contestaţiilor, care se aprobã de cãtre şeful Direcţiei management resurse umane.
(2) Comisiile îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu procedurile de operare ale CNMTLS.
(3) Comisia de evaluare este alcãtuitã din 4 persoane din cadrul CNMTLS: preşedinte, secretar şi 2 specialişti care rãspund de corectarea lucrãrilor.
(4) Comisia de evaluare rãspunde de:
a) organizarea şi desfãşurarea sesiunilor de evaluare;
b) gestionarea situaţiilor neprevãzute de naturã administrativã, apãrute în timpul desfãşurãrii sesiunilor de evaluare.
(5) Comisia de rezolvare a contestaţiilor se constituie din 2 specialişti din cadrul CNMTLS şi rãspunde de soluţionarea contestaţiilor şi transmiterea rezultatelor în termen de 5 zile lucrãtoare de la data soluţionãrii acestora.
ART. 23
(1) Contestaţiile privind rezultatele obţinute se înainteazã pe cale ierarhicã la Direcţia management resurse umane, în termen de 60 de zile de la luarea la cunoştinţã.
(2) Soluţionarea contestaţiei se realizeazã în termen de 30 de zile de la data înregistrãrii acesteia, iar în situaţii care necesitã o cercetare mai amãnunţitã termenul poate fi prelungit cu cel mult 15 zile.

CAP. V
Certificatul de competenţã lingvisticã

ART. 24
Certificatul de competenţã lingvisticã, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 6, este recunoscut în Ministerul Apãrãrii Naţionale şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.
ART. 25
Certificatul de competenţã lingvisticã este emis de cãtre Direcţia management resurse umane şi are valabilitate 4 ani de la data emiterii.
ART. 26
(1) Certificatele de competenţã lingvisticã conform STANAG 6001, obţinute la instituţii militare de învãţãmânt din strãinãtate, sunt recunoscute în Ministerul Apãrãrii Naţionale pe o perioadã de 4 ani de la data emiterii. În acest scop se elibereazã o adeverinţã, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 7.
(2) Certificatele de competenţã lingvisticã obţinute la instituţii civile de învãţãmânt din ţarã sau din strãinãtate nu sunt echivalate conform STANAG 6001 în cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale.
ART. 27
Partea detaşabilã a certificatelor de competenţã lingvisticã se pãstreazã în evidenţa CNMTLS pe durata valabilitãţii certificatului, dupã care se distruge. Evidenţa electronicã a certificatelor de competenţã lingvisticã şi a adeverinţelor se pãstreazã în baza de date a Direcţiei management resurse umane.

CAP. VI
Evaluatorii

ART. 28
În cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale existã evaluatori specialişti şi evaluatori colaboratori. Evaluatorii specialişti sunt încadraţi la CNMTLS, iar evaluatorii colaboratori sunt cadre didactice din Departamentul de limbi strãine din cadrul Universitãţii Naţionale de Apãrare "Carol I" şi din centrele de limbi strãine.
ART. 29
(1) Atestarea evaluatorilor colaboratori care îşi desfãşoarã activitatea în domeniul testãrii, deprinderea "Vorbit", se face anual de cãtre CNMTLS. În urma atestãrii, evaluatorii colaboratori primesc un certificat de evaluator, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 8.
(2) Pentru a fi atestaţi evaluatorii colaboratori trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) îşi desfãşoarã activitatea într-un centru de limbi strãine de cel puţin 2 ani;
b) deţin un certificat de competenţã lingvisticã nivel 3333, conform STANAG 6001;
c) participã la stagiile de pregãtire în domeniul evaluãrii competenţei lingvistice organizate anual de CNMTLS;
d) au capacitatea de a evalua obiectiv şi profesional, precum şi abilitatea de a interacţiona cu participanţii la evaluare şi de a-şi perfecţiona calitãţile de evaluator.
ART. 30
Structurile care au în subordine evaluatori colaboratori înscriu activitatea de evaluare a competenţei lingvistice în fişa postului.
ART. 31
Perfecţionarea în domeniul evaluãrii competenţei lingvistice se realizeazã prin seminarii, cursuri sau stagii de pregãtire organizate în ţarã şi în strãinãtate.

CAP. VII
Participarea la evaluare

ART. 32
Participarea la sesiunile de evaluare se face pe bazã de raport înaintat pe cale ierarhicã, pânã la nivelul structurilor centrale ale Ministerului Apãrãrii Naţionale. În raport se menţioneazã sesiunea şi limba strãinã la care se doreşte evaluarea.
ART. 33
Pot participa la evaluare persoanele care nu deţin un certificat de competenţã lingvisticã sau deţin un certificat cu termen de valabilitate expirat.
ART. 34
(1) Persoanele care nu participã la evaluare motivat sunt considerate retrase. Acestea se pot prezenta la o nouã evaluare, pe bazã de raport.
(2) Persoanele care nu pot motiva absenţa sunt considerate absente şi se pot înscrie la o nouã sesiune de evaluare dupã o perioadã de minimum un an.
ART. 35
(1) Personalul care deţine un certificat de competenţã lingvisticã valabil este evaluat doar în momentul expirãrii termenului de valabilitate al acestuia.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), persoanele deţinãtoare ale unui certificat de competenţã lingvisticã valabil care urmeazã sã participe la misiuni externe, studii în strãinãtate, exerciţii de certificare sau afirmare ori sã ocupe funcţii în ţarã sau în strãinãtate pentru care se solicitã deţinerea unui profil lingvistic standardizat superior celui deţinut sunt reevaluate la toate cele 4 deprinderi, dar nu mai devreme de 8 luni de la data ultimei evaluãri.
(3) Personalul care este reevaluat şi deţine un certificat de competenţã lingvisticã valabil înapoiazã acest document şi în urma reevaluãrii primeşte un nou certificat de competenţã lingvisticã.
ART. 36
În timpul desfãşurãrii probelor, încercarea doveditã de fraudã atrage eliminarea persoanei respective din activitatea de evaluare şi comunicarea incidentului cãtre comandantul/şeful ierarhic.

CAP. VIII
Dispoziţii finale

ART. 37
Normele privind evaluarea competenţei lingvistice se aplicã de cãtre toate structurile din Ministerul Apãrãrii Naţionale participante la evaluarea competenţei lingvistice, indiferent de specificul activitãţii acestora.
ART. 38
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
la norme


GLOSAR
Termeni şi definiţii

Competenţa lingvisticã reprezintã totalitatea cunoştinţelor unui sistem lingvistic formal, care însumeazã abilitãţi precum cele comunicative, pragmatice şi gramaticale.
Evaluatorul competenţei lingvistice este persoana cunoscãtoare a unei limbi strãine, absolventã de studii universitare cu licenţã în profilul filologic, cu durata de 4 ani sau 3 ani, precum şi de studii universitare de masterat, care dovedeşte competenţã profesionalã în practicã, are experienţã în domeniul evaluãrii competenţei lingvistice şi este atestatã în urma participãrii la programe specifice de formare profesionalã.
Frauda reprezintã fapta sãvârşitã de o persoanã intenţionat, cu rea-credinţã, prin utilizarea unor mijloace viclene, precum mituirea, copierea, sustragerea materialelor de testare, în activitatea de evaluare a competenţei lingvistice.
Obiectivul Forţei E 0356 "Cerinţe lingvistice pentru forţe dislocabile" reprezintã angajamentul României faţã de Alianţa Nord-Atlanticã, prin care personalul militar participant la acţiuni sub egida NATO sã fie certificat în deţinerea nivelurilor bune şi foarte bune de cunoaştere a limbii engleze; certificarea se face în conformitate cu prevederile Acordului de standardizare NATO STANAG 6001 "Nivelurile de competenţã lingvisticã".
Profilul lingvistic standardizat reprezintã nivelul de cunoaştere a unei limbi strãine în conformitate cu normele stabilite de NATO.
Reevaluarea competenţei lingvistice presupune stabilirea unui nou profil lingvistic standardizat în perioada de valabilitate a unui certificat deţinut anterior.
Sesiunea de evaluare a competenţei lingvistice este activitatea la care participã personalul din Ministerul Apãrãrii Naţionale în vederea obţinerii profilului lingvistic standardizat.
Sistemul naţional militar de evaluare a competenţei lingvistice este ansamblul structurilor de specialitate care îşi desfãşoarã activitatea în domeniul evaluãrii lingvistice, precum şi a relaţiilor şi proceselor care au loc în interiorul sãu.
Acordul de standardizare NATO STANAG 6001 "Nivelurile de competenţã lingvisticã" prevede ca evaluarea cunoştinţelor de limbi strãine sã fie efectuatã în sistem unitar, prin raportare la criterii unice, în vederea îndeplinirii cerinţelor posturilor din mediul internaţional alocate statelor membre NATO.
Testul de competenţã mãsoarã nivelul cunoştinţelor lingvistice ale unei persoane, independent de forma de pregãtire urmatã de aceasta, care are în perspectivã aplicarea acestor cunoştinţe în situaţii de viaţã reale.
Testul de plasament oferã informaţii referitoare la performanţa minimã admisã pentru un candidat în vederea susţinerii evaluãrii lingvistice.


ANEXA 2
la norme

SISTEMUL NAŢIONAL MILITAR
de evaluare a competenţei lingvistice

--------------
NOTĂ(CTCE)
Organigrama sistemului naţional militar de evaluare a competenţei lingvistice se gãseşte în Monitorul Oficial al României, partea I, Nr. 103 din 15 februarie 2010 la pagina 9 (a se vedea imaginea asociatã).

LEGENDĂ
CLÎ - Comandamentul Logistic Întrunit
COpÎ - Comandamentul Operaţional Întrunit
CNMTLS - Centrul naţional militar de testare limbi strãine
DLS - Departamentul de limbi strãine
DMRU - Direcţia management resurse umane
UNAp - Universitatea Naţionalã de Apãrare "Carol I"
SMG - Statul Major General
SMFT - Statul Major al Forţelor Terestre
SMFA - Statul Major al Forţelor Aeriene
SMFN - Statul Major al Forţelor Navale


────► Relaţii de subordonare
◄──── Relaţii de cooperare


ANEXA 3
la norme

PLANIFICAREA
sesiunilor de evaluare







LIMBA ENGLEZĂ
┌─────────┬────────┬─────────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│Luna │Ianuarie│Februarie│Martie │Aprilie│ Mai │ Iunie │ Iulie │August │Septembrie│Octombrie│Noiembrie│Decembrie│
├─────────┼────┬───┼────┬────┼───┬───┼───┬───┼───┬───┼───┬───┼───┬───┼───┬───┼─────┬────┼────┬────┼────┬────┼────┬────┤
│Perioada │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴────┴───┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘
ALTE LIMBI STRĂINE
┌─────────┬────────┬─────────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│Luna │Ianuarie│Februarie│Martie │Aprilie│ Mai │ Iunie │ Iulie │August │Septembrie│Octombrie│Noiembrie│Decembrie│
├─────────┼────┬───┼────┬────┼───┬───┼───┬───┼───┬───┼───┬───┼───┬───┼───┬───┼─────┬────┼────┬────┼────┬────┼────┬────┤
│Perioada │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴────┴───┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘



NOTĂ:
Sesiunile de limbã englezã au durata de 6 sãptãmâni.
Sesiunile organizate pentru alte limbi strãine au durata de douã sãptãmâni.


ANEXA 4
la norme

PROIECŢIA
desfãşurãrii sesiunii de evaluare a competenţei lingvistice

--------------
NOTĂ(CTCE)
Proiecţia desfãşurãrii sesiunii de evaluare a competenţei lingvistice se gãseşte în Monitorul Oficial al României, partea I, Nr. 103 din 15 februarie 2010 la pagina 10 (a se vedea imaginea asociatã).

NOTĂ:
Activitatea de plasament pentru structurile centrale ale Ministerului Apãrãrii Naţionale se gestioneazã de cãtre CNMTLS, în perioada Ziua - Z la Z + 5.


ANEXA 5
la norme

- Model -

STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE

TABEL
cu participanţii la sesiunea de evaluare a
competenţei lingvistice - II

Limba englezã
Perioada ...........................




┌────┬────────────────────────────┬───────┬──────────────┬──────────┬─────────────────────────┬──────┐
│Nr. │ Gradul, numele, │ │ │ Profil │ │ │
│crt.│ iniţiala tatãlui, │ U.M. │ CNP │lingvistic│ Motivul │Obser-│
│ │ prenumele │ │ │ standar- │ testãrii │vaţii │
│ │ │ │ │ dizat *)│ │ │
├────┼────────────────────────────┼───────┼──────────────┼──────────┼─────────────────────────┼──────┤
│ 1.│Cdor Vasilescu C. Florian │ 02418 │ 1590623040024│ 3333 │Certificat expirat │ │
├────┼────────────────────────────┼───────┼──────────────┼──────────┼─────────────────────────┼──────┤
│ 2.│Lt. col. Andronic A. Mircea │ 02418 │ 1640215060014│ - │Forţã dislocabilã │ │
├────┼────────────────────────────┼───────┼──────────────┼──────────┼─────────────────────────┼──────┤
│ 3.│Mr. Cosma I. Valeriu │ 02418 │ 1691223050016│ 2222 │Misiune strãinãtate │ │
├────┼────────────────────────────┼───────┼──────────────┼──────────┼─────────────────────────┼──────┤
│ 4.│Cpt. Mazãre G. Cãtãlin │ 02418 │ 1710322070021│ - │Stabilirea PLS - profilul│ │
│ │ │ │ │ │lingvistic standardizat │ │
├────┼────────────────────────────┼───────┼──────────────┼──────────┼─────────────────────────┼──────┤
│ 5.│Lt. Ionescu A. George │ 02418 │ 1750913060011│ 1212 │CERTEX - Exerciţiu de │ │
│ │ │ │ │ │certificare │ │
└────┴────────────────────────────┴───────┴──────────────┴──────────┴─────────────────────────┴──────┘



----------
*) Dacã persoana a mai fost evaluatã se trece punctajul obţinut de aceasta la ultima sesiune de evaluare; informaţia se coreleazã cu cea existentã în baza de date a CNMTLS.


ANEXA 6
la norme

- Model -

--------------
NOTĂ(CTCE)
Modelul certificatului de competenţã lingvisticã se gãseşte în Monitorul Oficial al României, partea I, Nr. 103 din 15 februarie 2010 la pagina 11 (a se vedea imaginea asociatã).


ANEXA 7
la norme


ROMÂNIA
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
SIGLA*)

Direcţia management resurse umane
iulie 2010
Bucureşti

- Model -

ADEVERINŢĂ

În baza prevederilor art. 25 alin. (1) din Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M 21/2010 pentru aprobarea Normelor privind evaluarea competenţei lingvistice în Ministerul Apãrãrii Naţionale, Direcţia management resurse umane elibereazã prezenta adeverinţã prin care Certificatul de competenţã lingvisticã - pentru limba englezã - eliberat de Şcoala de limbi strãine a Forţelor Canadiene, Borden, aparţinând lt. Ionescu L. Viorel este valabil în Ministerul Apãrãrii Naţionale pânã la data de 15 mai 2014.
Titularul certificatului de competenţã lingvisticã şi al prezentei adeverinţe se bucurã de toate drepturile legale.

Şeful Direcţiei management
resurse umane,
........................
seria AE. Nr. 0799

--------------
NOTĂ(CTCE)
*) Sigla se gãseşte în Monitorul Oficial al României, partea I, Nr. 103 din 15 februarie 2010 la pagina 12 (a se vedea imaginea asociatã).


ANEXA 8
la norme

- Model -

--------------
NOTĂ(CTCE)
Modelul certificatului de evaluator limba englezã se gãseşte în Monitorul Oficial al României, partea I, Nr. 103 din 15 februarie 2010 la pagina 12 (a se vedea imaginea asociatã).


-------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016