Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.194 din 22 noiembrie 2022  pentru aprobarea baremului medical privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pe perioada şcolarizării elevilor şi studenţilor în unităţile/instituţiile de învăţământ militar,  de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională,  pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, precum şi  pentru candidaţii care urmează a fi chemaţi/rechemaţi/încadraţi/reîncadraţi  în rândul cadrelor militare în activitate/poliţiştilor în serviciu/poliţiştilor de penitenciare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M.194 din 22 noiembrie 2022 pentru aprobarea baremului medical privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pe perioada şcolarizării elevilor şi studenţilor în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, precum şi pentru candidaţii care urmează a fi chemaţi/rechemaţi/încadraţi/reîncadraţi în rândul cadrelor militare în activitate/poliţiştilor în serviciu/poliţiştilor de penitenciare

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 93 din 2 februarie 2023
    Având în vedere dispoziţiile art. 36 alin. 1 lit. d), e),g) şi k), ale art. 38 alin. 1 lit. c), e) şi h) şi ale art. 40 alin. 1 lit. b)-g) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 10 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 2 alin. (2) din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 12 alin. (3) din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 11 lit. d) din Legea nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, republicată, cu modificările ulterioare,
    pentru aplicarea art. 6^1 din Legea nr. 446/2006, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 23 alin. 3 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 7 alin. (3) din Legea nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 10 din Legea nr. 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 8 alin. (3) din Legea nr. 191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul justiţiei, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază emit prezentul ordin.
    ART. 1
    (1) Se aprobă baremul medical privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pe perioada şcolarizării elevilor şi studenţilor în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, precum şi pentru candidaţii care urmează a fi chemaţi/rechemaţi/ încadraţi/reîncadraţi în rândul cadrelor militare în activitate/ poliţiştilor în serviciu/poliţiştilor de penitenciare, prevăzut în anexa*) care face parte din prezentul ordin.
    *) Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 93 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul din şos. Panduri nr. 1, bloc P33, parter, sectorul 5, Bucureşti.

    (2) Pentru Ministerul Apărării Naţionale, examenul medical se efectuează în unităţile sanitare militare subordonate Direcţiei medicale a Ministerului Apărării Naţionale.
    (3) Prin excepţie de la alin. (2), în situaţia în care în cadrul examenului medical sunt solicitate investigaţii medicale suplimentare care nu pot fi efectuate în unităţile sanitare militare, investigaţiile medicale sunt efectuate în unităţi sanitare de stat.

    ART. 2
    (1) Pe perioada şcolarizării în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, denumite în continuare instituţii de învăţământ militar, înainte de absolvire, elevii şi studenţii se expertizează după criteriile specifice instituţiei beneficiare, de către comisiile de expertiză medico-militară aparţinând instituţiilor din care fac parte instituţiile de învăţământ menţionate, iar avizarea deciziilor medicale se face de către comisiile centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, după caz, în situaţia în care competenţa nu aparţine altui organism specific.
    (2) Studenţii cărora li se acordă grade militare sunt expertizaţi, din momentul primirii primului grad militar, conform criteriilor medicale specifice personalului în activitate.
    (3) Absolventul unei instituţii de învăţământ militar, până la acordarea primului grad, se expertizează conform criteriilor medicale specifice personalului în activitate.
    (4) Prevederile alin. (1) se aplică şi elevilor şi studenţilor instituţiilor de învăţământ civile pregătiţi pentru nevoile sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
    (5) La solicitarea scrisă şi argumentată a persoanei expertizate sau la solicitarea structurilor implicate în activitatea de expertiză medico-militară, cu aprobarea preşedintelui comisiei centrale de expertiză medico-militară şi/sau a şefului/directorului direcţiei medicale, expertiza medico-militară se efectuează la comisia de expertiză medico-militară de pe lângă spitalul militar/spitalul care monitorizează pacientul.

    ART. 3
    Prevederile prezentului ordin aplicabile poliţiştilor de penitenciare din sistemul administraţiei penitenciare se aplică în mod corespunzător şi pentru încadrarea poliţiştilor în serviciu/poliţiştilor de penitenciare din Ministerul Justiţiei şi celelalte unităţi subordonate ale acestuia.

    ART. 4
    Examinarea medicală a candidaţilor înscrişi la concursurile de admitere în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, precum şi la cele de ocupare a posturilor vacante din instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională se realizează potrivit baremului medical prevăzut de actele normative în vigoare la data publicării anunţului de concurs.

    ART. 5
    La articolul 2 alineatul (1) din Regulamentul privind constituirea, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile comisiilor de expertiză medico-militară, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale, al ministrului afacerilor interne, al ministrului justiţiei şi al directorului Serviciului Român de Informaţii nr. M.66/98/3.005/8.966/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 708 din 13 septembrie 2016, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) candidaţii pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, după caz, elevii liceelor militare şi ai şcolilor militare/şcolilor de agenţi de poliţie/de penitenciare sau studenţii unei instituţii de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională pentru formarea cadrelor militare, poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare, în cazul în care competenţa nu aparţine altui organism specific;"


    ART. 6
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă:
    a) Ordinul ministrului apărării naţionale, al viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, al ministrului justiţiei, al directorului Serviciului Român de Informaţii, al directorului Serviciului de Informaţii Externe, al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al directorului Serviciului de Protecţie şi Pază nr. M55/107/2.587/C/10.357/210/496/831/2014 pentru aprobarea baremelor medicale privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pe perioada şcolarizării elevilor şi studenţilor în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, precum şi pentru candidaţii care urmează a fi chemaţi/rechemaţi/încadraţi în rândul cadrelor militare în activitate/poliţiştilor în serviciu/funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 686 şi 686 bis din 19 septembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.72/2002**) privind aprobarea „Baremului medical pentru stabilirea aptitudinii faţă de îndeplinirea serviciului militar“, cu modificările şi completările ulterioare;
    **) Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.72/2002, cu modificările şi completările ulterioare, nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece are ca obiect reglementări din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.

    c) orice alte dispoziţii ale Serviciului Român de Informaţii contrare prezentului ordin.


    ART. 7
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin grija Ministerului Apărării Naţionale.                    Ministrul apărării naţionale,
                    Angel Tîlvăr
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Lucian Nicolae Bode
                    Ministrul justiţiei,
                    Marian-Cătălin Predoiu
                    Directorul Serviciului Român de Informaţii,
                    Eduard Raul Hellvig
                    Directorul Serviciului de Informaţii Externe,
                    Petru Gabriel Vlase
                    Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale,
                    Ionel-Sorin Bălan
                    Directorul Serviciului de Protecţie şi Pază,
                    Lucian-Silvan Pahonţu

    ANEXA 1

    ANEXA

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016