Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.176 din 2 octombrie 2018  pentru modificarea şi completarea Normelor privind închirierea unor imobile sau părţi din acestea, disponibile, aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi în proprietatea publică a statului, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.109/2011     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M.176 din 2 octombrie 2018 pentru modificarea şi completarea Normelor privind închirierea unor imobile sau părţi din acestea, disponibile, aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi în proprietatea publică a statului, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.109/2011

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 879 din 18 octombrie 2018
    Pentru aplicarea prevederilor art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 68/2000 privind abilitarea Ministerului Apărării Naţionale de a închiria imobile sau părţi din acestea, disponibile, aflate în administrarea sa şi în proprietatea publică a statului şi a prevederilor art. 63 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată,
    în temeiul dispoziţiilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 346/2006, republicată,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Normele privind închirierea unor imobile sau părţi din acestea, disponibile, aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi în proprietatea publică a statului, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.109/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 26 din 12 ianuarie 2012, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2 alineatul (3), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) afectează securitatea unităţilor militare şi ar putea conduce la compromiterea informaţiilor clasificate deţinute de acestea;"

    2. La articolul 4 alineatul (2), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) planul de situaţie al cazărmii, cu dispunerea imobilului sau părţi din acesta ce urmează a fi închiriat/închiriată, cu determinarea exactă a suprafeţelor ce urmează a fi închiriate;"

    3. La articolul 14, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    (1) Garanţia de participare la licitaţie se stabileşte astfel:
    a) în cuantum de 10% din valoarea chiriei lunare calculate pe baza preţului de pornire a licitaţiei, pentru suprafeţe mai mari de 10 mp;
    b) în cuantum de 50% din valoarea chiriei lunare pe 6 luni stabilită pe baza preţului de pornire a licitaţiei, pentru suprafeţe de cel mult 10 mp."

    4. La articolul 14 alineatul (2), după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), cu următorul cuprins:
    "c) plata prin virament bancar în contul unităţii militare."

    5. La articolul 14, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Garanţia de participare se returnează către toţi ofertanţii declaraţi necâştigători în cel mult 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului, iar ofertantului declarat câştigător, în momentul depunerii scrisorii de garanţie pentru buna execuţie a contractului."

    6. După articolul 17 se introduce un nou articol, articolul 17^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 17^1
    (1) În urma verificărilor prevăzute la art. 17 alin. (4) unitatea militară organizatoare va exclude din procedura de licitaţie a contractului, înainte de licitaţia propriu-zisă, orice ofertant care a încălcat în mod grav sau repetat obligaţiile principale ce îi reveneau în cadrul unor alte contracte încheiate cu Ministerul Apărării Naţionale, pentru o perioadă de 2 ani, după consultarea bazei de date centralizatoare şi obţinerea avizului şefului Direcţiei domenii şi infrastructuri.
    (2) În cazul în care ofertantul declarat câştigător în urma procedurii de licitaţie refuză nejustificat semnarea contractului, în termenii şi condiţiile stabilite, unitatea militară organizatoare va transmite Direcţiei domenii şi infrastructuri, în cel mult 10 zile calendaristice, datele de identificare ale acestuia pentru completarea bazei de date.
    (3) Ofertantul declarat câştigător în urma procedurii de licitaţie, care refuză nejustificat semnarea contractului, în termenii şi condiţiile stabilite, va fi exclus pe o perioadă de 2 ani de la toate procedurile de licitaţie pentru închiriere organizate de Ministerul Apărării Naţionale."

    7. La articolul 22, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) În termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea rezultatului, câştigătorul licitaţiei depune scrisoarea de garanţie bancară pentru buna execuţie a contractului, în euro, în cuantum de 3 ori valoarea chiriei lunare stabilite în urma licitaţiei, valabilă pe durata contractului, la care se adaugă 60 de zile calendaristice de la data expirării contractului de închiriere, pentru acoperirea obligaţiilor neexecutate, care se actualizează anual în funcţie de valoarea ultimei chirii."

    8. La articolul 28, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) În baza datelor transmise de unităţile militare în termenul de cel mult 10 zile calendaristice, prevăzut de art. 17^1 alin. (2), Direcţia domenii şi infrastructuri întocmeşte, păstrează şi actualizează baza de date cu evidenţa ofertanţilor cărora le este interzisă participarea la procedurile de licitaţie organizate de Ministerul Apărării Naţionale, care se publică pe site-ul Direcţiei domenii şi infrastructuri."

    9. La anexa nr. 1 punctul 1, paragraful 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Pentru participarea la licitaţie, ofertantul prezintă obligatoriu scrisoarea de garanţie bancară sau depune la casieria unităţii militare ori în contul acesteia următoarele sume stabilite astfel:
    a) 10% din valoarea chiriei lunare calculate pe baza preţului de pornire a licitaţiei, pentru suprafeţe mai mari de 10 mp;
    b) 50% din valoarea chiriei lunare pe 6 luni stabilită pe baza preţului de pornire a licitaţiei, pentru suprafeţe de cel mult 10 mp."

    10. La anexa nr. 1 punctul 1, paragraful 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Termenul de valabilitate al scrisorii este de 30 de zile calendaristice de la data desfăşurării licitaţiei. Scrisoarea de garanţie bancară de participare la licitaţie sau valoarea acesteia depusă la casierie ori în contul unităţii militare se returnează participanţilor necâştigători, după semnarea contractului de închiriere cu ofertantul desemnat câştigător, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la semnare, iar acestuia din urmă, în momentul depunerii scrisorii de garanţie pentru buna execuţie a contractului."

    11. La anexa nr. 1 punctul 2, paragraful 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Scrisoarea de garanţie bancară pentru buna execuţie a contractului, în euro, în cuantum de 3 ori valoarea chiriei lunare stabilite în urma licitaţiei este destinată pentru executarea obligaţiilor locatarului, are un termen de valabilitate de 60 de zile calendaristice de la data expirării contractului de închiriere, se depune în cel mult 5 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatului licitaţiei şi se actualizează anual în funcţie de valoarea ultimei chirii."

    12. La anexa nr. 1 punctul 5, după paragraful 7 se introduc trei noi paragrafe, paragrafele 8, 9 şi 10, cu următorul cuprins:
    "Unitatea militară organizatoare va exclude de la procedura de licitaţie a contractului orice ofertant care a încălcat în mod grav sau repetat obligaţiile principale ce îi reveneau în cadrul unor alte contracte încheiate cu Ministerul Apărării Naţionale, pentru o perioadă de 2 ani, după consultarea bazei de date centralizatoare şi obţinerea avizului şefului Direcţiei domenii şi infrastructuri.
    În cazul în care ofertantul declarat câştigător în urma procedurii de licitaţie refuză nejustificat semnarea contractului, unitatea militară organizatoare va transmite Direcţiei domenii şi infrastructuri, în cel mult 10 zile calendaristice, datele de identificare ale acestuia pentru completarea bazei de date.
    Ofertantul declarat câştigător în urma procedurii de licitaţie, care refuză nejustificat semnarea contractului, în termenii şi condiţiile stabilite, va fi exclus pe o perioadă de 2 ani de la toate procedurile de licitaţie pentru închiriere organizate de Ministerul Apărării Naţionale."

    13. La anexa nr. 2, paragraful 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Garanţia de participare la licitaţie se exprimă în lei şi se constituie prin scrisoare de garanţie bancară care se prezintă în original, prin depunere în numerar la casieria unităţii militare sau prin virament bancar în contul unităţii până la data şi ora depunerii ofertei."

    14. La anexa nr. 3, paragrafele 3 şi 5 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "În cazul în care suntem desemnaţi câştigătorii licitaţiei ne obligăm să depunem, în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea rezultatului, scrisoarea de garanţie bancară pentru buna execuţie a contractului, în euro, în cuantum de 3 ori valoarea chiriei lunare stabilite în urma licitaţiei, valabilă pe durata contractului, la care se adaugă 60 de zile calendaristice de la data expirării contractului de închiriere, pentru acoperirea obligaţiilor neexecutate, care se actualizează anual în funcţie de valoarea ultimei chirii.
    (...)
    În cazul în care contractul de închiriere nu se încheie din culpa noastră, suntem de acord cu sancţiunea pierderii garanţiei de participare şi declarăm că am luat cunoştinţă de faptul că, în acest caz, nu vom mai putea participa pe o perioadă de 2 ani la alte proceduri de licitaţie pentru închiriere organizate de Ministerul Apărării Naţionale."

    15. La anexa nr. 7, articolele 4 şi 13 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Termenul închirierii este de …… ani, cu începere de la data semnării procesului-verbal prevăzut la art. 3, care se încheie ulterior constituirii garanţiei de bună execuţie.
    (...)
    ART. 13
    Să depună în cel mult 5 zile lucrătoare de la comunicarea rezultatului licitaţiei scrisoarea de garanţie bancară pentru buna execuţie a contractului, în euro, în cuantum de 3 ori valoarea chiriei lunare stabilite în urma licitaţiei, valabilă pe durata contractului, la care se adaugă 60 de zile calendaristice de la data expirării contractului de închiriere, pentru acoperirea obligaţiilor neexecutate, care se actualizează anual în funcţie de valoarea ultimei chirii."

    16. La anexa nr. 7 articolul 30, după litera e) se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:
    "f) neconstituirea în termen a garanţiei bancare pentru buna execuţie a contractului."



    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul apărării naţionale,
                    Mihai-Viorel Fifor

    Bucureşti, 2 octombrie 2018.
    Nr. M.176.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016