Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.140 din 4 iulie 2023  privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.70/2016 pentru aprobarea Condiţiilor şi a Metodologiei privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, în vederea ocupării posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, în unităţile şi structurile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M.140 din 4 iulie 2023 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.70/2016 pentru aprobarea Condiţiilor şi a Metodologiei privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, în vederea ocupării posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, în unităţile şi structurile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 633 din 11 iulie 2023
    Pentru aplicarea prevederilor art. 36 alin. 1 lit. d) şi g) şi ale art. 74 alin. 4 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare,
    având în vedere dispoziţiile art. 180 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) şi ale art. 185 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 1 din Hotărârea Guvernului nr. 584/2005 privind stabilirea activităţilor specifice şi a finanţării unităţilor sanitare din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi a unităţilor sanitare din reţeaua Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 4 din Ordinul ministrului sănătăţii nr. 166/2023 pentru aprobarea metodologiilor privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante şi temporar vacante de medic, medic stomatolog, farmacist, biolog, biochimist şi chimist din unităţile sanitare publice sau din direcţiile de sănătate publică, precum şi a funcţiilor de şef de secţie, şef de laborator şi şef de compartiment din unităţile sanitare fără paturi sau din direcţiile de sănătate publică, respectiv a funcţiei de farmacist-şef în unităţile sanitare publice cu paturi,
    în temeiul prevederilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.70/2016 pentru aprobarea Condiţiilor şi a Metodologiei privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, în vederea ocupării posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, în unităţile şi structurile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 421 din 3 iunie 2016, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 5, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Propunerile prevăzute la alin. (1) se înaintează după obţinerea avizelor favorabile ale structurii de specialitate a Ministerului Apărării Naţionale privind posibilitatea acordării accesului la informaţii clasificate."

    2. La articolul 5, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Direcţia generală management resurse umane centralizează propunerile însoţite de avizele favorabile ale structurii de specialitate a Ministerului Apărării Naţionale privind posibilitatea acordării accesului la informaţii clasificate şi, după verificarea documentelor, prezintă ministrului apărării naţionale proiectele de ordin privind chemarea/rechemarea în activitate, acordarea gradului militar şi numirea în funcţie a candidaţilor declaraţi câştigători.
(3) Data chemării/rechemării în activitate este data la care se emite ordinul de către ministrul apărării naţionale."

    3. În anexa nr. 1, la articolul 1 alineatul (1), litera i) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "i) îşi exprimă, în scris, acordul privind verificarea în vederea autorizării accesului la informaţii clasificate, potrivit legii, şi, în cazul în care sunt propuşi pentru chemarea/rechemarea în activitate, completează formularul de bază - date personale, prevăzut în anexa nr. 15 la Standardele naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, cu modificările şi completările ulterioare;"

    4. În anexa nr. 2, la articolul 2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    (1) Publicitatea selecţiei se realizează prin publicarea unui anunţ, inclusiv în săptămânalul Observatorul Militar şi pe pagina de internet a Ministerului Apărării Naţionale, cu respectarea prevederilor art. 7 din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 166/2023 pentru aprobarea metodologiilor privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante şi temporar vacante de medic, medic stomatolog, farmacist, biolog, biochimist şi chimist din unităţile sanitare publice sau din direcţiile de sănătate publică, precum şi a funcţiilor de şef de secţie, şef de laborator şi şef de compartiment din unităţile sanitare fără paturi sau din direcţiile de sănătate publică, respectiv a funcţiei de farmacist-şef în unităţile sanitare publice cu paturi."

    5. În anexa nr. 2, la articolul 2, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Prin excepţie de la prevederile art. 7 alin. (4) lit. c) din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 166/2023, anunţul de concurs cuprinde condiţiile prevăzute la art. 1 şi 2 din anexa nr. 1 la ordin."

    6. În anexa nr. 2, la articolul 3 alineatul (1), literele l) şi n) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "l) adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului, din care să rezulte antecedentele medicale patologice şi faptul că este apt din punct de vedere fizic şi neuropsihic şi care conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit prin ordin al ministrului sănătăţii;
    ..................................................................................................
n) acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 166/2023;"

    7. În anexa nr. 2, la articolul 3 alineatul (1), după litera p) se introduc două noi litere, literele q) şi r), cu următorul cuprins:
    "q) certificatul de integritate comportamentală din care să reiasă că nu s-au comis infracţiuni prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare, pentru candidaţii înscrişi pentru posturile din cadrul sistemului de învăţământ, sănătate sau protecţie socială, precum şi orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane;
r) copia certificatului de căsătorie sau a altui document prin care s-a realizat schimbarea de nume, după caz."

    8. În anexa nr. 2, la articolul 3, alineatele (2), (3) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Copiile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), g)-j), o) şi r) se certifică, pentru conformitate, de către secretarul comisiei de concurs, pe baza documentelor originale prezentate de către candidaţi.
(3) Înscrierea la selecţie se realizează în termen de 10 zile calendaristice de la data afişării anunţului la sediul unităţii/structurii organizatoare.
    ..................................................................................................
(6) Documentele prevăzute la alin. (1) lit. f), k), l) şi q) se depun la dosar în termen de valabilitate."

    9. În anexa nr. 2, articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Verificarea îndeplinirii condiţiilor de participare la preselecţie constă în analizarea dosarelor din punctul de vedere al conformităţii şi al corectitudinii documentelor depuse la dosar, precum şi al îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la concurs, prevăzute de prezenta metodologie şi de dispoziţiile art. 8 alin. (4)-(7) din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 166/2023.
    (2) Comisia de verificare a îndeplinirii condiţiilor de participare la preselecţie şi comisia de soluţionare a contestaţiilor se numesc prin ordinul de zi pe unitate al structurii organizatoare, până la data publicării anunţului prevăzut la art. 2.
    (3) În două zile lucrătoare de la data expirării termenului de înscriere, candidaţii pot completa dosarele incomplete, care conţin documente neconforme şi formulare incorect completate."

    10. În anexa nr. 2, la articolul 5, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Dosarele incomplete, cu documente neconforme şi formulare incorect completate, se resping."

    11. În anexa nr. 2, articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    Contestarea rezultatelor verificării îndeplinirii condiţiilor de participare la preselecţie şi soluţionarea contestaţiilor se realizează în termenele şi condiţiile prevăzute la art. 22 din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 166/2023."

    12. În anexa nr. 2, la articolul 9, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 9
    (1) Examinarea medicală se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului apărării naţionale, al ministrului afacerilor interne, al ministrului justiţiei, al directorului Serviciului Român de Informaţii, al directorului Serviciului de Informaţii Externe, al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al directorului Serviciului de Protecţie şi Pază nr. M.194/2022/179/2022/165/C/2023/9.507/2022/ 389/2022/48/2023/4.297/2022 pentru aprobarea baremului medical privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pe perioada şcolarizării elevilor şi studenţilor în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, de informaţii, de ordine publică şi de securitate naţională, pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, precum şi pentru candidaţii care urmează a fi chemaţi/rechemaţi/încadraţi/reîncadraţi în rândul cadrelor militare în activitate/poliţiştilor în serviciu/poliţiştilor de penitenciare, în cadrul unităţilor şi structurilor sanitare care organizează selecţia sau care asigură expertiza medicală de specialitate pentru personalul unităţii unde se află şi postul vacant, iar costurile acesteia se suportă de către fiecare candidat."

    13. În anexa nr. 2, la articolul 9, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) În termen de o zi lucrătoare de la primirea fişelor de examinare medicală, candidaţii declaraţi «apt» le depun la unitatea/structura care organizează selecţia, pentru a fi ataşate la dosarul de candidat."

    14. În anexa nr. 2, articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    Concursul/Examenul se organizează şi se desfăşoară de către unităţile/structurile care organizează selecţia, în termenele şi condiţiile prevăzute la art. 17, art. 18 alin. (1) lit. b) şi c) şi alin. (2), art. 19, 23, 24 şi art. 25 alin. (2) şi (3) din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 166/2023."

    15. În anexa nr. 2, după articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 12, cu următorul cuprins:
    "ART. 12
    În cazul în care, de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul unităţii sanitare în al cărei stat de funcţii se găseşte postul pentru care se organizează concursul este sesizat cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, se procedează potrivit prevederilor art. 44-48 din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 166/2023."

    16. În titlu şi în tot cuprinsul ordinului, sintagma „medic dentist“ se modifică şi se înlocuieşte cu sintagma „medic stomatolog“.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Ministrul apărării naţionale,
                    Eduard Bachide,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 4 iulie 2023.
    Nr. M.140.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016