Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 994 din 12 decembrie 2016  privind actualizarea Băncii naţionale de date analitice pentru fiecare an de producţie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 994 din 12 decembrie 2016 privind actualizarea Băncii naţionale de date analitice pentru fiecare an de producţie

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.003 din 14 decembrie 2016

    Văzând Referatul Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (O.N.V.P.V.) nr. 2.577 din 9 noiembrie 2016,
    în temeiul prevederilor:
    - titlului V cap. III din Regulamentul nr. 555/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol, cu modificările şi completările ulterioare;
    - art. 56 lit. d) din Legea viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 164/2015;
    - art. 10 alin. (5) şi (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.185/2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

    ART. 1
    (1) Pentru fiecare an de producţie se actualizează Banca naţională de date analitice, denumită în continuare banca de date.
    (2) Banca de date analitice pentru fiecare an de producţie, constituită potrivit prevederilor Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 797/2007 pentru constituirea băncii de date analitice în vederea creării cazierului vinicol pentru fiecare an de producţie, se preia şi se actualizează ca urmare a efectuării analizelor fizico-chimice şi izotopice asupra vinurilor obţinute din eşantioanele de struguri, în condiţiile prezentului ordin.
    ART. 2
    Soiurile de viţă-de-vie pentru struguri de vin, care fac obiectul prelevării de eşantioane în vederea microvinificării, pentru fiecare dintre cele 8 regiuni viticole, sunt cuprinse în anexa nr. 1.
    ART. 3
    (1) Laboratoarele desemnate pentru microvinificarea eşantioanelor de struguri de vin prelevate şi pentru analiza fizico-chimică a probelor de vin sunt cuprinse în anexa nr. 2.
    (2) Repartizarea soiurilor din fiecare regiune viticolă care face obiectul recoltării eşantioanelor de struguri în vederea efectuării microvinificării şi a analizelor fizico-chimice pe laboratoarele desemnate se face astfel:
    a) Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească (29 de probe): Muntenia (11 probe), Oltenia (6 probe) şi Moldova - zona Iaşi (12 probe);
    b) Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - filiala Blaj (19 probe): Crişana şi Maramureş (4 probe), Transilvania (9 probe) şi Banat (6 probe);
    c) Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - filiala Focşani (22 de probe): Moldova - zona Vrancea (12 probe) şi Dobrogea (10 probe).
    ART. 4
    Recoltarea eşantioanelor de struguri de vin în vederea microvinificării, analizele fizico-chimice şi actualizarea băncii de date se efectuează cu personal autorizat propriu al laboratoarelor desemnate în anexa nr. 2.
    ART. 5
    (1) Banca de date se constituie în cadrul Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească şi cuprinde rezultatele analizelor fizico-chimice şi izotopice ale probelor de vin.
    (2) Directorul Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească urmăreşte şi răspunde de respectarea ducerii la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    (3) Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească solicită anual prevederi bugetare pentru:
    a) plata analizelor izotopice (carbon, oxigen şi deuteriu);
    b) efectuarea analizelor fizico-chimice;
    c) recoltare şi vinificare eşantioane de struguri (transport, materiale şi struguri) în vederea microvinificării.
    ART. 6
    (1) Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole, denumit în continuare O.N.V.P.V., coordonează tehnic şi metodologic actualizarea datelor din banca de date, ca parte integrantă a cazierului viticol al Uniunii Europene.
    (2) Banca de date conţine date obţinute conform anexei nr. 4 din prezentul ordin, precum şi date obţinute în urma analizelor fizico-chimice şi ale analizelor izotopice ale compuşilor etanolului şi ale apei din produsele vinicole, conform anexei nr. 5 din prezentul ordin.
    (3) Datele din banca de date servesc la interpretarea şi compararea rezultatelor obţinute de laboratoarele oficiale ale statelor membre în urma controalelor din sectorul vitivinicol.
    ART. 7
    (1) Laboratoarele desemnate pentru efectuarea analizelor fizico-chimice şi izotopice îndeplinesc criteriile generale de funcţionare a laboratoarelor de încercări stabilite prin standardul SR EN ISO/IEC 17025.
    (2) Laboratorul desemnat pentru efectuarea analizelor izotopice participă anual la un sistem de testare a competenţelor în ceea ce priveşte metodele oficiale de analiză izotopică. Rezultatele obţinute la intercomparări se transmit către Centrul European de Referinţă pentru Controlul în Sectorul Vitivinicol în scopul controlului calităţii şi al validării datelor furnizate.
    (3) Desemnarea laboratorului pentru efectuarea analizelor izotopice se face în baza legislaţiei în vigoare.
    (4) Laboratorul desemnat pentru efectuarea analizelor izotopice transmite Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească, prin poştă sau curier, rezultatele analizelor izotopice şi păstrează confidenţialitatea rezultatelor obţinute, pe care le foloseşte exclusiv în scopul prezentului ordin.
    ART. 8
    (1) Eşantioanele de struguri proaspeţi din soiurile şi regiunile viticole prevăzute în anexa nr. 1 se recoltează şi se prelucrează conform instrucţiunilor din anexa nr. 3.
    (2) Anual, cel puţin 25% din eşantioane se recoltează de pe aceleaşi parcele ca şi în anul precedent.
    (3) Eşantioanele sunt analizate în laboratoarele care îndeplinesc criteriile generale de funcţionare, stabilite prin standardul SR EN ISO/IEC 17025.
    (4) Pentru fiecare eşantion se alcătuieşte un chestionar privind recoltarea şi microvinificarea eşantioanelor de struguri pentru analiză, conform anexei nr. 4, redactându-se un buletin de analiză a vinurilor conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
    (5) Copii ale buletinului de analiză a vinului rezultat în urma microvinificării, cu rezultatele şi interpretarea analizelor, împreună cu o copie a chestionarului privind recoltarea şi microvinificarea eşantioanelor de struguri, se transmit Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească.
    (6) Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească, prin persoana desemnată pentru gestionarea băncii de date, introduce în baza de date a Uniunii Europene chestionarul privind recoltarea şi microvinificarea eşantioanelor de struguri, rezultatele analizelor fizico-chimice şi rezultatele analizelor izotopice, în conformitate cu instrucţiunile transmise de Centrul Comun de Cercetare al Uniunii Europene.
    ART. 9
    Un eşantion din fiecare probă de vin transmisă spre analiză izotopică de Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească către laboratorul desemnat se păstrează ca eşantion de control pentru o perioadă de 3 ani.
    ART. 10
    (1) Modul de prelevare şi ambalare a eşantioanelor de vin pentru efectuarea analizelor izotopice sunt prevăzute în anexa nr. 6.
    (2) Informaţiile referitoare la cuprinsul etichetelor şi la eticheta care se aplică pe recipientele în care se găsesc eşantioanele de vin sunt prevăzute în anexa nr. 7.
    ART. 11
    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin intermediul Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea Călugărească, asigură:
    a) păstrarea datelor din banca de date;
    b) păstrarea fiecărui eşantion de vin timp de 3 ani;
    c) utilizarea băncii de date exclusiv pentru monitorizarea aplicării legislaţiei europene şi naţionale în domeniul vitivinicol sau în scopuri statistice şi/sau ştiinţifice, la solicitarea organismelor de control sau a institutelor de cercetare din domeniul vitivinicol;
    d) aplicarea măsurilor necesare pentru protecţia datelor, mai ales împotriva furtului sau alterării datelor.
    ART. 12
    Cultivatorii de viţă-de-vie, persoane fizice sau juridice, din plantaţiile cărora se colectează eşantioane de struguri permit accesul şi însoţesc personalul autorizat pentru aceste acţiuni în plantaţii, având obligaţia furnizării datelor solicitate şi contrasemnează documentele întocmite cu ocazia prelevării eşantioanelor de struguri.
    ART. 13
    Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 14
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 797/2007 pentru constituirea băncii de date analitice în vederea creării cazierului vinicol pentru fiecare an de producţie, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 666 din 28 septembrie 2007.
    ART. 15
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                    Ministrul agriculturii
                    şi dezvoltării rurale,
                        Achim Irimescu


    Bucureşti, 12 decembrie 2016.
    Nr. 994.


    ANEXA 1

                                    LISTA
            soiurilor de viţă-de-vie desemnate pentru recoltarea de
                             eşantioane de struguri


┌────────────────┬───────┬──────────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────────┬─────┐
│ Soi/Regiune │ Banat │Crişana şi│Dobrogea│Moldova│Muntenia│Oltenia│Transilvania│Total│
│ │ │Maramureş │ │ │ │ │ │ │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Pinot noir │ 1 │ 0 │ 1 │ 1 │ 1 │ 0 │ 0 │ 4 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Merlot │ 1 │ 0 │ 1 │ 2 │ 1 │ 1 │ 0 │ 6 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Fetească neagră │ 0 │ 0 │ 1 │ 2 │ 2 │ 1 │ 0 │ 6 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Cadarcă │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Cabernet │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Sauvignon │ 1 │ 0 │ 1 │ 2 │ 1 │ 1 │ 0 │ 6 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Busuioacă de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Bohotin │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Burgund mare │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Băbească neagră │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Traminer roz │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 1 │ 2 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Tămâioasă │ │ │ │ │ │ │ │ │
│românească │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 1 │ 0 │ 0 │ 2 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Sauvignon │ 1 │ 0 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 6 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Riesling │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 1 │ 0 │ 1 │ 6 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Pinot Gris │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 2 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Neuburger │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 1 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Muscat Ottonel │ 0 │ 0 │ 1 │ 2 │ 1 │ 0 │ 1 │ 5 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Grasă de Cotnari│ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Galbenă de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Odobeşti │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Frâncuşă │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 1 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Fetească regală │ 1 │ 1 │ 0 │ 2 │ 1 │ 1 │ 1 │ 7 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Fetească albă │ 0 │ 0 │ 0 │ 2 │ 1 │ 1 │ 1 │ 5 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Chardonnay │ 0 │ 0 │ 1 │ 1 │ 0 │ 0 │ 1 │ 3 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│Aligote │ 0 │ 0 │ 1 │ 1 │ 0 │ 0 │ 0 │ 2 │
├────────────────┼───────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────────┼─────┤
│TOTAL: │ 6 │ 4 │ 10 │ 24 │ 11 │ 6 │ 9 │ 70 │
└────────────────┴───────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────────┴─────┘


    ANEXA 2

                                   LISTA
       laboratoarelor desemnate pentru a face recoltarea şi microvinificarea
     eşantioanelor de struguri şi analiza fizico-chimică a eşantioanelor de vin

┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │
│crt.│ Laboratorul │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - Valea│
│ │Călugărească │
│ │Valea Călugărească, str. Valea Mantei nr. 1, judeţul Prahova │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - │
│ │filiala Blaj │
│ │Blaj, str. George Bariţiu nr. 2, judeţul Alba │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului - │
│ │filiala Focşani, str. Milcov nr. 40, judeţul Vrancea │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 3

                                 INSTRUCŢIUNI
     privind recoltarea eşantioanelor de struguri proaspeţi şi transformarea
      acestora în vin, destinat analizării prin metode fizico-chimice
                                 şi izotopice

    I. Recoltarea eşantioanelor de struguri
    A. Eşantioanele de struguri proaspeţi se recoltează din plantaţii situate în zonele viticole având caracteristici specifice, bine definite, privind tipul de sol, orografia, tehnologia de cultură a viţei-de-vie, soiul, vârsta şi practicile oenologice.
    Fiecare eşantion trebuie să conţină minimum 10 kg de struguri copţi şi sănătoşi din acelaşi soi. Eşantioanele nu se culeg pe rouă sau după ploaie. Recoltarea de eşantioane se efectuează în perioada în care se culege în mod normal parcela respectivă. Strugurii recoltaţi trebuie să fie reprezentativi pentru întreaga parcelă.
    B. În momentul recoltării eşantioanelor de struguri se completează chestionarul privind recoltarea conform anexei nr. 4 lit. A la ordin. Aceasta se păstrează împreună cu eşantionul inclusiv pe toată durata transportului.
    II. Microvinificarea
    A. Microvinificarea trebuie realizată în laboratoare desemnate prin prezentul ordin. Prin microvinificare trebuie să se obţină transformarea totală a zahărului în alcool, admiţânduse până la maximum 2 g/l zahăr (glucoză + fructoză). În anumite cazuri, pentru a se asigura o mai bună reprezentabilitate a eşantionului de struguri, pot fi acceptate şi valori mai mari de zahăr. De îndată ce vinul s-a limpezit şi s-a stabilizat cu ajutorul dioxidului de sulf lichid sau metabisulfitului de potasiu se îmbuteliază în sticle de 75 cl şi se etichetează.
    B. Chestionarul referitor la microvinificare este prezentat în anexa nr. 4 lit. B la ordin.


    ANEXA 4

          Chestionar privind recoltarea şi microvinificarea eşantioanelor de
           struguri pentru analiza prin metode fizico-chimice şi izotopice

    A. Chestionar privind recoltarea eşantioanelor de struguri
    1. Recoltarea eşantioanelor de struguri
    1.1. Numărul eşantionului:
    1.2. Numele şi funcţia funcţionarului sau a persoanei autorizate care a prelevat eşantionul:
    1.3. Numele şi adresa organismului competent responsabil pentru prelevarea eşantioanelor:
    1.4. Numele şi adresa organismului competent responsabil cu vinificarea şi expedierea eşantioanelor, dacă este diferit de organismul menţionat la pct. 1.3:
    2. Descrierea generală a eşantionului
    2.1. Originea (ţara, regiunea):
    2.2. Anul de recoltă:
    2.3. Soiul viţei-de-vie:
    2.4. Culoarea strugurilor:
    3. Descrierea plantaţiei
    3.1. Numele şi adresa persoanei care exploatează parcela:
    3.2. Localizarea parcelei:
    - comuna:
    - localitatea:
    - referinţa cadastrală:
    - latitudine şi longitudine:
    3.3. Tipul de sol (cu praf/calcaros/argilos/argilo-calcaros/ nisipos/lut prăfos/granitic/şisturi cristaline/roci vulcanice/roci sedimentare/roci metamorfice):
    3.4. Poziţionarea plantaţiei: panta [de exemplu: relativ plană (0-5%)/pantă mică (5-15%)/pantă moderată (16-30%), pantă mare (>30%)/terasa)] şi expoziţia (de exemplu, punctele cardinale S, S-E etc.):
    3.5. Numărul de butuci la hectar (de exemplu: sub 2000/2001-3000/3001-4000/4001-5000/5001-6000/>6000):
    3.6. Vârsta aproximativă a plantaţiei (mai puţin de 10 ani/între 10 şi 25 de ani/mai mult de 25 de ani):
    3.7. Altitudinea, m: (de exemplu: 0-50, 51-150, 151-200, 201-250, 251-300, > 300):
    3.8. Modul de conducere şi de tăiere:
    3.9. Tipul de vin obţinut în general din struguri şi culoarea vinului (DOC/IG şi alb/roze/roşu):
    4. Caracteristicile recoltei de struguri şi ale mustului:
    4.1. Producţia estimată la hectar pentru parcela recoltată (kg/ha) (de exemplu: 0-4000/4001-5000/5001-6000/6001-7000/7001-8000/8001-9000/9001-10000/> 10000):
    4.2. Starea de sănătate a strugurilor (de exemplu: sănătoşi, 0-25%/26-50%/51-75%/76-100%/prezenţa mană/ prezenţa botrytis/alţi paraziţi) şi umiditatea strugurilor (de exemplu, uscaţi/uşor umezi/umezi):
    4.3. Data recoltării eşantionului:
    5. Condiţii meteorologice înainte de recoltare
    5.1. Precipitaţii în cele 10 zile dinaintea începerii recoltatului: da/nu. Dacă da, informaţii suplimentare (în cazul în care sunt disponibile):
    6. Plantaţii de viţă-de-vie irigate:
    Dacă plantaţia este irigată, data ultimei irigări:
    Se transmite împreună cu proba de struguri la instituţia desemnată pentru microvinificarea probelor şi trebuie să poarte ştampila organismului competent responsabil pentru recoltarea eşantioanelor, numele, calitatea şi semnătura funcţionarului care a prelevat eşantionul, precum şi semnătura producătorului de la care s-au recoltat eşantioanele de struguri).
    B. Chestionar privind microvinificarea eşantioanelor de struguri
    1. Microvinificarea - eşantion nr.
    1.1. Greutatea eşantionului de struguri, în kg:
    1.2. Metoda de presare:
    1.3. Volumul de must obţinut, litri:
    1.4. Caracteristicile mustului:
    - conţinutul în zahăr exprimat în g/l prin refractometrie:
    - aciditatea totală exprimată în g/l de acid tartric (facultativ):
    1.5. Metoda de limpezire a mustului (de exemplu, decantare, centrifugare):
    1.6. Adăugarea de levuri (tipul de levuri folosit). Se menţionează dacă a existat sau nu fermentare spontană:
    1.7. Temperatura în timpul fermentării (cu aproximaţie):
    1.8. Metoda de determinare a încheierii procesului de fermentare:
    1.9. Metoda de limpezire a vinului (de exemplu, decantare şi/sau filtrare):
    1.10. Adaos de dioxid de sulf, mg/l:
    1.11. Analiza vinului obţinut:
    - tăria alcoolică dobândită, % vol.:
    - extract sec total, g/l:
    - zahăr (glucoza + fructoza în g/l):
    2. Tabelul cronologic de vinificare a eşantionului
    Data:
    - la care a fost recoltat eşantionul (identică cu data prevăzută la lit. A pct. 4.3):
    - la care s-a executat presarea:
    - la care a început fermentaţia:
    - la care s-a încheiat fermentaţia:
    - îmbutelierii:
    Data la care s-a completat prezentul chestionar (ştampila organismului competent care a efectuat microvinificarea şi semnătura funcţionarului abilitat din organismul respectiv).


    ANEXA 5

                             BULETIN DE ANALIZĂ

    A. Buletin de analize fizico-chimice
    I. INFORMAŢII GENERALE
    1. Ţara:
    2. Numărul eşantionului:
    3. Anul:
    4. Soiul de viţă-de-vie:
    5. Tipul de vin:
    6. Regiune, podgorie:
    7. Numele şi adresa laboratorului responsabil cu analizele:
    II. METODE ŞI REZULTATE
    1. Vinul
    1.1. Tăria alcoolică dobândită în volume % vol.
    1.2. Extract sec total: g/l
    1.3. Zahăr (glucoză+fructoză): g/l
    1.4. Aciditatea totală exprimată în acid tartric: g/l
    1.5. Dioxid de sulf total: mg/l
    B. Buletin de analize izotopice
    1. Distilarea vinului pentru SNIF-RMN
    1.1. Descrierea aparatului de distilare
    2. Volumul de vin distilat/greutatea distilatului obţinut
    3. Analiza distilatului
    3.1. Tăria alcoolică a distilatului % (m/m)
    4. Rezultatul corelărilor izotopice ale etanolului cu izotopul de deuteriu, măsurate prin RMN:

    4.1. (D/H) I = ppm deviaţia standard:
    4.2. (D/H) II = ppm deviaţia standard:
    4.3. (D/H) QW = ppm deviaţia standard:
    4.4. (D/H) TMU = ppm deviaţia standard:
    4.5. 'R' = deviaţia standard:

    5. Parametrii RMN
    Frecvenţa observată:
    Memoria:
    Numărul de scanări:
    Numărul de teste:
    Timpul de achiziţie:
    Pulsul la 90°::01::02:
    Puterea de decuplare:
    Temperatura: °C
    Multiplicarea exponenţială: Hz
    Corecţia faţă de standard: da/nu
    Umplere zero: da/nu
    6. Rezultatul raportului izotopic ^18O/^16O al vinului
    ^18O [la mie] = 0/00V. SMOW-SLAP
    Număr de determinări:
    Deviaţia standard:
    7. Rezultatul izotopic ^13C/^12C al etanolului din vin
    ^18C [la mie] = la mie V-PDB
    Număr de determinări:
    Deviaţia standard:
    8. Parametrii de stabilizare
    Stabilizarea automată: da/nu
    Temperatura de stabilizare: °C
    Volumul eşantionului: ml
    Volumul balonului de stabilizare: ml
    Durata stabilizării: ore.


    ANEXA 6

    Modul de prelevare şi ambalare a eşantioanelor de vin pentru efectuarea analizelor izotopice

    1. Fiecare eşantion de vin este îmbuteliat în sticle de 75 cl, prevăzute cu un sistem de închidere etanş.
    2. La fiecare eşantion se aplică o etichetă conformă cu anexa nr. 7 la ordin.
    3. O sticlă de 75 cl din fiecare eşantion de vin va fi păstrată ca probă de control. Probele de control se vor păstra pentru o perioadă de 3 ani de la îmbuteliere (colectare).


    ANEXA 7

    Descrierea etichetei eşantionului de vin

    1. Informaţiile necesare:
    a) numele şi adresa laboratorului responsabil cu microvinificarea probelor de struguri (inclusiv denumirea statului membru):
    b) numărul de ordine al eşantionului de vin (identic cu al eşantionului de struguri):
    c) data colectării eşantionului:
    d) numele persoanei autorizate de organismul competent să colecteze eşantionul:
    e) numele şi adresa întreprinderii în care a fost colectat eşantionul:
    f) descrierea eşantionului de vin - soiul viţei-de-vie:
    - anul de recoltă:
    - regiune/podgorie:
    - tăria alcoolică dobândită, % vol.:
    2. Observaţii:
    3. Eticheta are dimensiunile 100 mm x 100 mm.

                          ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016