Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 956 din 26 noiembrie 2014  pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi funcţionarea Registrului naţional electronic al amprentelor dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 956 din 26 noiembrie 2014 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi funcţionarea Registrului naţional electronic al amprentelor dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM

EMITENT: DEPARTAMENTUL PENTRU APE, PĂDURI ŞI PISCICULTURĂ
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 878 din 3 decembrie 2014

    Având în vedere Referatul de aprobare nr. 90.404 din 25 noiembrie 2014 al Direcţiei politici, strategii şi proiecte în silvicultură,
    în temeiul prevederilor art. 63 alin. (2) din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 2 alin. (5) din Regulamentul privind forma şi modul de utilizare a dispozitivelor speciale de marcat, precum şi modul de marcare a arborilor sau a unor loturi de arbori, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 1.346/2011, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 6 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 428/2013 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru ape, păduri şi piscicultură, precum şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 48/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi pentru modificarea unor acte normative în domeniul mediului şi schimbărilor climatice, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă Normele privind organizarea şi funcţionarea Registrului naţional electronic al amprentelor dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                         Ministrul delegat pentru ape,
                            păduri şi piscicultură,
                               Adriana Doina Pană

    Bucureşti, 26 noiembrie 2014.
    Nr. 956.


    ANEXĂ

                                     NORME
                metodologice privind organizarea şi funcţionarea
                 Registrului naţional electronic al amprentelor
                  dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Registrul naţional electronic al amprentelor dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM, denumit în continuare registru, este gestionat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România prin Centrul Naţional de Administrare a Registrelor Naţionale Notariale, denumit în continuare CNARNN - INFONOT.
    (2) Registrul se ţine în format electronic şi cuprinde următoarele date:
    a) date despre deţinătorul dispozitivului special de marcat, denumit în continuare dispozitiv special: denumire, sediu, CIF/CUI sau numărul autorizaţiei de funcţionare, după caz;
    b) date despre amprenta dispozitivului special de marcat: forma acesteia - rotundă, pătrată, pentagonală, triunghiulară, dreptunghiulară, numărul şi data autorizaţiei de confecţionare, unitatea specializată abilitată care a confecţionat amprenta;
    c) date privind biroul notarial în depozitul căruia se depune însemnul amprentei spre păstrare: denumire birou, sediu, numărul şi data înregistrării depozitului notarial;
    d) date referitoare la casarea/radierea dispozitivului: numărul şi data procesului-verbal de casare.
    (3) Modelul registrului este prevăzut în anexa nr. 1.

    CAP. II
    Procedura de înscriere şi de verificare a înscrierilor

    ART. 2
    În registru se vor înscrie, la solicitarea autorităţilor publice şi a unităţilor specializate abilitate, toate amprentele dispozitivelor speciale de marcat.
    ART. 3
    (1) La primirea cererii de înscriere din partea unităţilor specializate abilitate, conform anexei nr. 2, însoţită de copia documentului pe care se află aplicată amprenta dispozitivului special, CNARNN - INFONOT va proceda la înregistrarea acesteia, eliberând un certificat conform anexei nr. 3, care va atesta înscrierea în registru a copiei amprentei.
    (2) În anexa nr. 2 se va înscrie în mod obligatoriu, sub rezerva respingerii de către registru a înscrierii, datele de identificare ale unităţii specializate abilitate să confecţioneze dispozitivul special, precum şi ale deţinătorului căruia i se va elibera dispozitivul special.
    (3) După efectuarea operaţiunii de înscriere un exemplar al certificatului care atestă înscrierea se va transmite prin e-mail unităţii specializate solicitante, care, în baza acestui certificat, va dispune eliberarea dispozitivului către deţinător.
    ART. 4
    (1) În termen de 10 zile de la primirea/ridicarea dispozitivelor speciale de la unitatea specializată abilitată să le confecţioneze, deţinătorul are obligaţia să depună amprentele acestora în depozitul birourilor notarilor publici, conform art. 2 alin. (1) din Regulamentul privind forma şi modul de utilizare a dispozitivelor speciale de marcat, precum şi modul de marcare a arborilor sau a unor loturi de arbori, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 1.346/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Înainte de instrumentarea procedurii de primire în depozit a dispozitivului special, notarul public are obligaţia de a verifica existenţa înscrierii amprentei dispozitivului respectiv în registru.
    (3) Verificarea se realizează contra cost în baza informaţiilor cuprinse în anexa nr. 4A, iar răspunsul se eliberează în timp real, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5.
    (4) Costurile privind efectuarea verificărilor de către notarul public se stabilesc, potrivit legii, de către Biroul executiv al Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, se avizează de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură şi se suportă de către utilizatorul dispozitivului special de marcat.
    ART. 5
    (1) Registrul poate fi consultat gratuit şi de către autorităţile publice şi instituţiile specializate abilitate, pe bază de solicitare, prin completarea anexei nr. 4B.
    (2) Operaţiile de înscriere şi de verificare efectuate de către autorităţile publice şi instituţiile specializate abilitate sunt gratuite.
    ART. 6
    (1) Structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură vor înscrie de îndată în registru la rubrica "Observaţii" numărul şi data tuturor proceselor-verbale de casare/radiere a dispozitivelor speciale, prin completarea anexei nr. 6.
    (2) După efectuarea menţiunilor corespunzătoare, la rubrica "Observaţii", cu privire la casarea dispozitivelor speciale, registrul va lua măsurile necesare în vederea comunicării de îndată notarului public a faptului că respectivul dispozitiv special a fost casat, astfel încât notarul public să procedeze la închiderea depozitului notarial.
    (3) În cazul în care notarul public şi-a încetat activitatea, comunicarea casării dispozitivului special se va face la locul unde se află arhiva care cuprinde depozitul notarial.

    CAP. III
    Dispoziţii tranzitorii şi finale

    ART. 7
    (1) Conducătorii structurilor teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură au obligaţia comunicării registrului a tuturor dispozitivelor speciale casate până la înfiinţarea acestuia. Situaţia acestora se va comunica în format electronic şi se va înregistra în registru de către operatorii CNARNN - INFONOT.
    (2) În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Ordinului ministrului delegat pentru ape, păduri şi piscicultură nr. 669/2014 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind forma şi modul de utilizare a dispozitivelor speciale de marcat, precum şi modul de marcare a arborilor sau a unor loturi de arbori, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 1.346/2011, conducătorii structurilor teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură au obligaţia comunicării registrului a tuturor dispozitivelor speciale aflate în uz până la înfiinţarea acestui registru. Acestea se vor comunica în format electronic şi se vor înregistra în registru de către operatorii CNARNN - INFONOT.
    (3) Situaţia dispozitivelor speciale de marcat, prevăzută la alin. (1) şi (2), va cuprinde şi datele birourilor notariale în a căror depozite acestea au fost depuse.
    (4) În cazul înscrierii în registru a dispozitivelor speciale casate prevăzute la alin. (1), prevederile art. 6 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
    (5) Înscrierea în registru a dispozitivelor speciale de marcat prevăzute la alin. (1) şi (2) se face în mod gratuit.
    ART. 8
    (1) CNARNN - INFONOT va emite, în termen de 30 de zile de la aprobarea prezentelor norme, instrucţiuni tehnice de utilizare a aplicaţiei electronice care asigură funcţionarea registrului, pe care le va aduce la cunoştinţa tuturor utilizatorilor prin publicarea pe pagina de internet a CNARNN -INFONOT şi prin comunicarea de către structura centrală tuturor structurilor teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, care le vor posta pe paginile proprii de internet.
    (2) În aplicarea prevederilor prezentelor norme Biroul executiv al Consiliului Uniunii, la propunerea CNARNN -INFONOT, va putea elabora instrucţiuni obligatorii pentru utilizatorii şi beneficiarii registrului.
    (3) Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezentele norme.


    ANEXA 1
    la norme

                  Registrul naţional electronic al amprentelor
                       dispozitivelor speciale de marcat


┌────┬───────┬───────────┬────────────┬─────────────────────────────────────────────┬───────┬─────────┬─────────────┬──────────────┐
│Nr. │Judeţul│Deţinătorul│ *) Datele │ Însemnele amprentei │Numărul│Unitatea │ Denumirea │**) Observaţii│
│crt.│ │ │ de ├───────┬───────┬───────────┬────────┬────────┤şi data│speciali-│ şi │ │
│ │ │ │identificare│Rotundă│Pătrată│Pentagonală│Triun- │Dreptun-│autori-│zată │ sediul │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ghiulară│ghiulară│zaţiei │abilitată│(localitatea,│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ de │ care a │ judeţul şi │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │confec-│confec- │ numărul de │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ţionare│ţionat │înregistrare │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │în Registrul │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ naţional de │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ evidenţă a │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ notarilor │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ publici) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ biroului │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │notarial la │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ care s-a │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ înregistrat │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ şi data │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │înregistrării│ │
├────┼───────┼───────────┼────────────┼───────┼───────┼───────────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────────┼────────────┼───────┼───────┼───────────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────────┼────────────┼───────┼───────┼───────────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────────┼────────────┼───────┼───────┼───────────┼────────┼────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────┴───────────┴────────────┴───────┴───────┴───────────┴────────┴────────┴───────┴─────────┴─────────────┴──────────────┘

──────────
    *) Pentru ocoale silvice se înscrie numărul autorizaţiei de funcţionare.
    Pentru operatori economici autorizaţi pentru producerea de materiale forestiere de reproducere se înscrie numărul autorizaţiei sau CUI.
    Pentru operatori economici se înscrie CUI.
    **) În situaţia casării se înscrie numărul procesului-verbal de casare.
    Pentru operatori economici se înscrie CUI.
──────────


    ANEXA 2
    la norme

                     Înregistrarea dispozitivelor speciale
                             de marcat în registru

    Unitatea specializată abilitată ...................
    Sediul (localitatea, judeţul) .................
    Codul de identificare fiscală .........................
    Tel./Fax .........., e-mail ....................
    Nr./data autorizaţiei de confecţionare ....../......


                Solicităm înregistrarea şi comunicarea numărului
             de înregistrare a amprentei dispozitivului de marcare,
                           care se va elibera către:

    Denumirea deţinătorului .................................................
    Codul de identificare fiscală ...........................................
    Sediul (localitatea, judeţul) ...........................................
    Modelul amprentei dispozitivului de marcare este de formă:
    [] Rotundă
    [] Pătrată
    [] Pentagonală
    [] Triunghiulară
    [] Dreptunghiulară
    şi figurează, în mod obligatoriu, ataşat la prezenta cerere.

                         Numele, prenumele şi semnătura
                    reprezentantului unităţii specializate,
                     ....................................



    ANEXA 3
    la norme

                  Registrul naţional electronic al amprentelor
                  dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM
                 Nr. înregistrare ..... data ...... ora .......

                                   CERTIFICAT

    Ca urmare a solicitării dumneavoastră cu privire la Autorizaţia de confecţionare nr. ....... din data de ......., vă certificăm faptul că amprenta dispozitivului de marcare cu forma ......., având numărul de identificare ......., confecţionată pentru ......., a fost înregistrată în Registrul naţional electronic al amprentelor dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM la poziţia nr. ....... în data de ....... .
    Prezentul certificat s-a eliberat la cererea unităţii specializate abilitate ......, cu sediul în localitatea ......, şi este scutit de taxă.

                                   Operator,
                                  ...........


    ANEXA 4A
    la norme


               Verificarea înscrierii de către Biroul individual
                  notarial/societatea profesională notarială a
                  dispozitivului special de marcat în registru

    Biroul Individual Notarial/Societatea Profesională Notarială ..........
    Sediul: ...............................
    Localitatea ....../Judeţul ......
    Număr de înregistrare în Registrul naţional de evidenţă a notarilor publici al notarului public solicitant ...........

    Referitor la dispozitivul special de marcare confecţionat de către unitatea specializată abilitată ......, în formă ......, având numărul de identificare ...... atribuit deţinătorului ......, vă solicităm să ne comunicaţi dacă figurează/nu figurează înregistrat în evidenţele registrului.

                                  Solicitant,
                                 .............

    ANEXA 4B
    la norme

              Verificarea înscrierii de către autoritatea publică
                 a dispozitivului special de marcat în registru

    Autoritatea publică ...................
    Sediul: localitatea ......./judeţul .......
    CIF/CUI .........

    Referitor la dispozitivul special de marcare confecţionat de către unitatea specializată abilitată ......, în formă ......, având numărul de identificare ...... atribuit deţinătorului ......, vă solicităm să ne comunicaţi dacă figurează/nu figurează înregistrat în evidenţele registrului.

                                  Solicitant,
                                  ............

    ANEXA 5
    la norme

                  Registrul naţional electronic al amprentelor
                  dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM

    Biroul Notarului Public/Autoritatea solicitantă .........
    Sediul (localitatea, judeţul) ...................
    Codul de identificare fiscală .................
    Tel./Fax ........, e-mail ...........
    Nr. ......../ ..........

    Referitor la Cererea dumneavoastră nr. ........ din data ....... (nr. şi data menţionate în formularul-tip prevăzut în anexa nr. 4A la norme) vă comunicăm faptul că:
    [] Dispozitivul special de marcat figurează înregistrat prin Certificatul nr. .... din data de ......, eliberat la solicitarea unităţii ...... .
    [] Dispozitivul special de marcat nu figurează înregistrat.

                                   Operator,
                                 .............


    ANEXA 6
    la norme

    Structura teritorială de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură ...............
    Sediul (localitatea, judeţul) ........
    Codul de identificare fiscală ........
    Tel./Fax ......., e-mail .........
    Nr./data autorizaţiei de confecţionare ......./.......

                        Înregistrarea proceselor-verbale
                               de casare/radiere

    Solicităm înregistrarea în evidenţele Registrului naţional electronic al amprentelor dispozitivelor speciale de marcat - RNEADSM, pentru dispozitivul de marcare cu numărul de înregistrare .........., a procesului-verbal de casare/radiere, ataşat la prezenta.

                         Numele, prenumele şi semnătura
                    reprezentantului structurii teritoriale
                                de specialitate,
                     ...................................

                                   -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016