Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 949 din 13 septembrie 2013  pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 247/2008 privind aprobarea Normelor de aplicare a programelor de restructurare/reconversie a plantatiilor viticole, derulate cu sprijin comunitar pentru campaniile 2008/2009-2013/2014    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 949 din 13 septembrie 2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 247/2008 privind aprobarea Normelor de aplicare a programelor de restructurare/reconversie a plantatiilor viticole, derulate cu sprijin comunitar pentru campaniile 2008/2009-2013/2014

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 591 din 19 septembrie 2013


    Văzând Referatul de aprobare nr. 79.488/28.676 din 3 septembrie 2013 al Direcţiei generale politici agricole şi strategii şi al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi ţinând cont de prevederile:
    - Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului din 22 octombrie 2007 de instituire a unei organizări comune a pieţelor agricole şi privind dispoziţii specifice referitoare la anumite produse agricole (Regulamentul unic OCP), cu modificările şi completările ulterioare;
    - Regulamentului (CE) nr. 555/2008 al Comisiei din 27 iunie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

    ART. I
    Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 247 privind aprobarea Normelor de aplicare a programelor de restructurare/reconversie a plantaţiilor viticole, derulate cu sprijin comunitar pentru campaniile 2008/2009-2013/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 355 din 8 mai 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 2. - Prezentul ordin creează cadrul necesar aplicării directe a prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului din 22 octombrie 2007 de instituire a unei organizări comune a pieţelor agricole şi privind dispoziţii specifice referitoare la anumite produse agricole (Regulamentul unic OCP), cu modificările şi completările ulterioare".

    2. La anexa "Normele de aplicare a programelor de restructurare/reconversie a plantaţiilor viticole, derulate cu sprijin comunitar pentru campaniile 2008/2009-2013/2014", punctul 2 subpunctul 2.2, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) modernizarea formei de conducere, a sistemului pentru susţinere şi palisaj în plantaţiile viticole, prin:
    - proiectare, instalare/înlocuire sistem de susţinere pentru conducere şi palisaj;
    - modernizarea formei de conducere a viţei-de-vie prin trecerea de la cultura joasă la cultura semiînaltă şi înaltă;
    - modernizarea sistemului de susţinere prin înlocuirea sârmelor şi instalarea a 3 rânduri de sârme, dintre care minimum două duble, la sistemul pentru conducere şi palisaj în vederea susţinerii butucilor şi conducerea lăstarilor."

    3. La anexă, la punctul 2 subpunctul 2.3, literele a), b), c) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) 3 campanii viticole pentru programul de reconversie a soiurilor prin defrişare şi replantare pe acelaşi amplasament;
    b) două campanii viticole pentru programul de reconversie a soiurilor pe alt amplasament echivalent ca suprafaţă;
    c) două campanii viticole pentru programul de reamplasare a parcelelor pe alt amplasament echivalent ca suprafaţă;
    .................................................................
    e) două campanii viticole pentru programul de modernizare a formei de conducere prin trecerea de la cultura joasă la cultura semiînaltă şi înaltă;"

    4. La anexă, la punctul 3 subpunctul 3.1, după litera f) se introduc două noi litere, literele g) şi h), cu următorul cuprins:
    "g) suprafaţa maximă a planului individual pentru persoanele fizice neînregistrate fiscal conform legislaţiei în vigoare este de maximum 5 ha/plan individual şi campanie viticolă;
    h) suprafaţa maximă a planului individual pentru persoanele fizice înregistrate fiscal conform legislaţiei fiscale în vigoare, precum şi a persoanelor juridice, este de maximum 150 ha/plan individual şi campanie viticolă."

    5. La anexă, la punctul 3, după subpunctul 3.2 se introduce un nou subpunct, subpunctul 3.2.1, cu următorul cuprins:
    "3.2.1. Toate programele de restructurare/reconversie se realizează numai pentru înfiinţarea/modernizarea plantaţiilor de viţă-de-vie destinate producerii vinurilor de calitate cu denumire de origine controlată şi a vinurilor cu indicaţie geografică."

    6. La anexă, la punctul 4 subpunctul 4.1, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) copie conformă cu originalul a situaţiei centralizatoare a caracteristicilor parcelelor supuse programelor de restructurare/reconversie, conform modelului prezentat la lit. E din anexa nr. 1 la Normele privind gestionarea, procedura şi condiţiile de acordare a drepturilor de plantare nouă, replantare sau plantare pe o rezervă a viţei-de-vie pentru struguri de vin, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 166/2012, acolo unde este cazul."

    7. La anexă, la punctul 4 subpunctul 4.1, după litera s) se introduce o nouă literă, litera ş), cu următorul cuprins:
    "ş) adeverinţă emisă de către o formă asociativă din filiera vitivinicolă legal constituită, din care să rezulte faptul că beneficiarul este membru al unui/unei:
    - grup de producători, constituit conform Ordonanţei Guvernului nr. 37/2005 privind recomandarea şi funcţionarea grupurilor şi organizaţiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole şi silvice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 338/2005/grup de producători în sectorul vitivinicol, constituit conform legislaţiei în vigoare;
    - societate cooperativă agricolă, constituită conform Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, cu modificările şi completările ulterioare;
    - cooperativa agricolă, constituită conform Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
    - organizaţii interprofesionale pentru produsele agroalimentare (O.I.P.A.), pe filiera vitivinicolă."

    8. La anexă, la punctul 4, după subpunctul 4.2 se introduce un nou subpunct, subpunctul 4.2^1, cu următorul cuprins:
    "4.2^1. Perioada de depunere a planurilor individuale la direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti, denumite în continuare D.A.J., este 1 octombrie-1 decembrie 2013 pentru campania viticolă 2013/2014, iar la A.P.I.A. este până la data de 15 decembrie 2013."

    9. La anexă, la punctul 4, subpunctul 4.5.5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4.5.5. Comisia comunică solicitanţilor, în scris, în termen de cel mult 30 zile lucrătoare de la depunerea planurilor, dar nu mai târziu de 10 decembrie 2013, hotărârea prevăzută la subpct. 4.4."

    10. La anexă, la punctul 4, după subpunctul 4.6 se introduce un nou subpunct, subpunctul 4.6^1, cu următorul cuprins:
    "4.6^1. Comisiile vor acorda prioritate planurilor individuale depuse de tineri fermieri până la vârsta de 40 de ani la data depunerii planului, fermieri care plantează numai soiuri cu denumire de origine controlată şi indicaţie geografică protejată, fermieri care fac parte din structuri asociative legal constituite."

    11. La anexă, la punctul 4, subpunctul 4.9 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4.9. Situaţia centralizată a planurilor individuale depuse în vederea obţinerii aprobării de către comisia prevăzută la subpct. 4.4 va fi transmisă de către D.A.J. judeţene şi a municipiului Bucureşti, până la data de 15 decembrie 2013 pentru campania 2013/2014 către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumit în continuare M.A.D.R., în vederea întocmirii planului naţional."

    12. La anexă, la punctul 5, subpunctul 5.3 se abrogă.

    13. La anexă, la capitolul IV, subpunctele 6.1 şi 6.4 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "6.1. Deplasarea inspectorului A.P.I.A. la solicitant în vederea recepţiei finale a măsurilor eligibile realizate în cursul unei campanii viticole, din cadrul programului prevăzut în planul individual, se face în cel mult 30 de zile lucrătoare de la data depunerii de către solicitant a declaraţiei de finalizare a măsurii.
    ......................................................................
    6.4. Determinarea suprafeţelor parcelelor viticole care fac obiectul programelor de restructurare/reconversie se realizează prin măsurare cu aparatul GPS respectând prevederile articolului 75 din Regulamentul (CE) nr. 555/2008 al Comisiei din 27 iunie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol, cu modificările şi completările ulterioare. Verificarea densităţii butaşilor de viţă-de-vie plantaţi se face prin determinări pe fiecare parcelă viticolă, prin împărţirea suprafeţei unui hectar, exprimată în mý, la spaţiul de nutriţie al fiecărei plante, care se calculează prin înmulţirea distanţei dintre rânduri cu distanţa dintre plante pe rând."

    14. La anexă, la capitolul V subpunctul 7.2, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) să depună până la data de 15 decembrie 2013, la centrele judeţene A.P.I.A., următoarele documente:
    - cerere/formularul-tip privind sprijinul pentru restructurare/ reconversie;
    - document de identitate financiară;
    - copie conformă cu originalul a certificatului de înmatriculare la registrul comerţului;
    - copie conformă cu originalul a statutului, pentru persoanele juridice, şi eventuale acte adiţionale;
    - copie de pe actul de identitate, pentru persoane fizice;
    - după caz, împuternicire însoţită de copie a actului de identitate."

    15. La anexă, la capitolul V subpunctul 7.2, după litera b) se introduce o nouă literă, litera b^1), cu următorul cuprins:
    "b^1) să constituie o garanţie de bună execuţie în cuantum de 500 euro/ha sub formă de:
      (i) depozit în numerar;
      (ii) scrisoare de garanţie bancară.
    Garanţia de bună execuţie se va constitui pentru o perioadă egală cu perioada de realizare a măsurilor care compun planul individual, la care se adaugă 90 de zile în favoarea A.P.I.A. în termenul prevăzut la subpct. 7.3.1. Pentru beneficiarii care solicită avans conform subpct. 7.2.3 nu se constituie garanţia de bună execuţie."

    16. La anexă, la capitolul V, punctul 7.4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7.4. Cererile pentru acordarea sprijinului financiar pentru restructurare şi reconversie depuse la A.P.I.A. se instrumentează în ordinea numerelor de înregistrare obţinute la depunerea la A.P.I.A. Central şi se transmit spre plată în ordinea obţinerii validării de la serviciul tehnic de la A.P.I.A. Central."

    17. La anexă, la capitolul V, subpunctele 7.4.1 şi 7.4.2 se abrogă.

    18. La anexă, la capitolul V, subpunctul 7.5.2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7.5.2. Dacă se constată că solicitantul a realizat mai puţin de 80% din suprafaţa menţionată în cererea de sprijin, fără a beneficia de avans, A.P.I.A. nu va plăti sprijinul solicitat şi se va executa garanţia de bună execuţie constituită de beneficiar în favoarea A.P.I.A. conform prevederilor de la pct. 7.2"

    19. La anexă, la capitolul V, subpunctul 7.10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7.10. Plata sprijinului comunitar aferent fiecărei campanii viticole se face în lei, la cursul de schimb din data de 1 august care precede exerciţiul financiar pentru care sunt stabilite alocaţiile financiare, publicat de Banca Centrală Europeană conform Regulamentului (CE) nr. 1.913/2006 al Comisiei din 20 decembrie 2006 de stabilire a normelor de aplicare a sistemului agromonetar al euro în sectorul agricol şi de modificare a anumitor regulamente, cu modificările şi completările ulterioare."

    20. La anexă, la capitolul VI, punctul 8.1 se abrogă.

    21. Anexa nr. 1 la norme "Măsurile eligibile şi sumele forfetare aferente programelor de restructurare/ reconversie" se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1.

    22. Anexa nr. 3 la norme "Lista lucrărilor de execuţie eligibile din cadrul programelor de restructurare/ reconversie" se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2.

    23. Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    24. În tot cuprinsul anexei, sintagmele "Direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, denumită în continuare D.A.D.R." şi "Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri, denumit în continuare O.N.D.O.V." se înlocuiesc cu "Direcţia pentru agricultură judeţeană, denumită în continuare D.A.J." şi "Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole, denumit în continuare O.N.V.P.V.".

    ART. II
    Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 35/2012 pentru abrogarea pct. 4.3 din Normele de aplicare a programelor de restructurare/reconversie a plantaţiilor viticole, derulate cu sprijin comunitar pentru campaniile 2008/2009-2013/2014, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 247/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 128 din 22 februarie 2012, se abrogă.
    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


         p. Ministrul agriculturii
            şi dezvoltării rurale,
           Dumitru Daniel Botănoiu,
             secretar de stat


    Bucureşti, 13 septembrie 2013.
    Nr. 949.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1 la norme)

    Măsurile eligibile şi sumele forfetare aferente programelor de restructurare/reconversie


┌─────────────┬───────────────┬──────────────────────┬─────────────┬───────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Programul │Tipul de drept │ Măsurile eligibile │ Materialul │Sprijinul financiar/ha-Sumă forfetară- │ Indemnizaţia │
│ │ │ │ săditor ├─────────────┬────────────┬────────────┤pentru pierderi │
│ │ │ │ │ < 4000 │ 3500-4000 │ 3000-3500 │ de venituri/ha │
│ │ │ │ │ plante/ha │ plante/ha │ plante/ha │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────────┤
│ Reconversia │Drepturi de │Proiectare, pregătire │Viţe altoite │ 9.120 euro│ 8.520 euro│ 7.920 euro│ - │
│ soiurilor │ plantare │teren, plantare şi │certificate │ │ │ │ │
│ │provenind de pe│instalare tutori ├─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ │
│ │o rezervă │ │Viţe altoite │ 8.265 euro│ 7.765 euro│ 7.265 euro│ │
│ │ │ │standard │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ │
│ │ │Instalare sistem de │ - │ 4.730 euro│ 4.730 euro│ 4.730 euro│ │
│ │ │susţinere pentru │ │ │ │ │ │
│ │ │conducere şi palisaj │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────────┤
│ │Drepturi de │Proiectare, pregătire │Viţe altoite │ 9.120 euro│ 8.520 euro│ 7.920 euro│ - │
│ │replantare │teren, plantare şi │certificate │ │ │ │ │
│ │individuale │instalare tutori ├─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ │
│ │ │ │Viţe altoite │ 8.265 euro│ 7.765 euro│ 7.265 euro│ │
│ │ │ │standard │ │ │ │ │
│ │ ├──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ │
│ │ │Instalare sistem de │ - │ 4.730 euro│ 4.730 euro│ 4.730 euro│ │
│ │ │susţinere pentru │ │ │ │ │ │
│ │ │conducere şi palisaj │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────────┤
│ │Drepturi de │Proiectare, defrişare,│Viţe altoite │ 9.548 euro│ 8.948 euro│ 8.348 euro│ 1.800 euro │
│ │replantare │pregătire teren, │certificate │ │ │ │ (600 euro x │
│ │rezultate în │plantare şi instalare ├─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ 3 campanii) │
│ │urma defrişării│tutori │Viţe altoite │ 8.692 euro│ 8.192 euro│ 7.692 euro│ │
│ │în cadrul │ │standard │ │ │ │ │
│ │planului │ │ │ │ │ │ │
│ │individual │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ │
│ │ │Instalare sistem de │ - │ 4.730 euro│ 4.730 euro│ 4.730 euro│ │
│ │ │susţinere pentru │ │ │ │ │ │
│ │ │conducere şi palisaj │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────────┤
│Reamplasarea │Drepturi de │Proiectare, pregătire │Viţe altoite │ 9.120 euro│ 8.520 euro│ 7.920 euro│ - │
│parcelelor │replantare │teren, plantare şi │certificate │ │ │ │ │
│ │individuale │instalare tutori ├─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ │
│ │ │ │Viţe altoite │ │ │ │ │
│ │ │ │standard │ 8.265 euro│ 7.765 euro│ 7.265 euro│ │
│ │ ├──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ │
│ │ │Instalare sistem de │ │ │ │ │ │
│ │ │susţinere pentru │ │ │ │ │ │
│ │ │conducere şi palisaj │ - │ 4.730 euro │ 4.730 euro │ 4.730 euro │ │
│ ├───────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────────┤
│ │Drepturi de │Proiectare, defrişare,│Viţe altoite │ 9.548 euro│ 8.948 euro│ 8.348 euro│ 1.800 euro │
│ │replantare │pregătire teren, │certificate │ │ │ │ (600 euro x │
│ │rezultate în │plantare şi instalare ├─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ 3 campanii) │
│ │urma defrişării│tutori │Viţe altoite │ 8.692 euro│ 8.192 euro│ 7.692 euro│ │
│ │în cadrul │ │standard │ │ │ │ │
│ │planului ├──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤ │
│ │individual │Instalare sistem de │ │ │ │ │ │
│ │ │susţinere pentru │ │ │ │ │ │
│ │ │conducere şi palisaj │ - │ 4.730 euro│ 4.730 euro│ 4.730 euro│ │
├─────────────┼───────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────────┤
│Modernizarea │ - │Proiectare, instalare/│ │ │ │ │ │
│ │ │înlocuire sistem de │ │ │ │ │ │
│ │ │susţinere pentru │ │ │ │ │ │
│ │ │conducere şi palisaj │ - │ 4.988 euro│ 4.988 euro│ 4.988 euro│ - │
│ │ ├──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────────┤
│ │ │Modernizarea formei de│ │ │ │ │ 1.200 euro │
│ │ │conducere a viţei-de- │ │ │ │ │ (600 euro x │
│ │ │vie prin trecerea de │ │ │ │ │ 2 campanii) │
│ │ │la cultura joasă la │ │ │ │ │ │
│ │ │cultura semiînaltă şi │ │ │ │ │ │
│ │ │înaltă │ - │ 2.308 euro│ 2.308 euro│ 2.308 euro│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────────┤
│ │ │Modernizarea sistemu- │ │ │ │ │ │
│ │ │lui de susţinere prin │ │ │ │ │ │
│ │ │înlocuirea sârmelor │ │ │ │ │ │
│ │ │prin instalarea a 3 │ │ │ │ │ │
│ │ │rânduri de sârme │ │ │ │ │ │
│ │ │dintre care minimum │ │ │ │ │ │
│ │ │două duble, la │ │ │ │ │ │
│ │ │sistemul pentru │ │ │ │ │ │
│ │ │conducere şi palisaj, │ │ │ │ │ │
│ │ │în vederea susţinerii │ │ │ │ │ │
│ │ │butucilor şi │ │ │ │ │ │
│ │ │conducerii lăstarilor │ - │ 1.767 euro│ 1.767 euro│ 1.767 euro│ - │
└─────────────┴───────────────┴──────────────────────┴─────────────┴─────────────┴────────────┴────────────┴────────────────┘



    ANEXA 2
    (Anexa nr. 3 la norme)


    Lista lucrărilor de execuţie din cadrul programelor de restructurare/reconversie


┌────┬─────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │ │ │
│crt.│ Lucrările de execuţie │ Reconversia soiurilor │ Reamplasarea parcelelor │ Modernizarea │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┬────────────┼─────────────┬────────────┼──────────────┬────────────┬───────────────┤
│ │ │Drepturi de │Drepturi de │Drepturi de │Drepturi de │Modernizarea │Instalarea/ │Modernizarea │
│ │ │plantare │replantare │replantare │replantare │formei de │Înlocuirea │sistemului │
│ │ │provenind de │rezultate în│individuale │rezultate în│conducere │sistemului │de susţinere │
│ │ │pe o rezervă │urma defri- │ │urma defri- │a viţei-de-vie│de susţinere│prin înlocuirea│
│ │ │ │şării în │ │şării în │prin trecerea │ │sârmelor prin │
│ │ │Drepturi de │cadrul │ │cadrul │de la cultură │ │instalarea a │
│ │ │replantare │planului │ │planului │joasă la │ │3 rânduri de │
│ │ │individuale │individual │ │individual │cultura │ │sârme, dintre │
│ │ │ │ │ │ │semiînaltă │ │care minimum │
│ │ │ │ │ │ │şi înaltă, în │ │două duble, │
│ │ │ │ │ │ │vederea optimi│ │la sistemul │
│ │ │ │ │ │ │zării lucră- │ │pentru condu- │
│ │ │ │ │ │ │rilor mecani- │ │cere şi palisaj│
│ │ │ │ │ │ │zate │ │în vederea │
│ │ │ │ │ │ │ │ │susţinerii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │butucilor şi │
│ │ │ │ │ │ │ │ │conducerii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │lăstarilor │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┴────────────┼─────────────┴────────────┼──────────────┴────────────┴───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┬────────────┼─────────────┬────────────┼──────────────┬────────────┬───────────────┤
│ 1. │Proiectare │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ X │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ 2. │Cartare agrochimică a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │solului iniţială │ X │ X │ X │ X │ X │ - │ - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ 3. │Fertilizare cu îngrăşă- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │minte de bază │ X │ X │ X │ X │ X │ - │ - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ 4. │Cartare agrochimică a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │solului finală │ X │ X │ X │ X │ X │ - │ - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ 5. │Pregătire teren │ X │ X │ X │ X │ - │ - │ - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ 6. │Plantare │ X │ X │ X │ X │ - │ - │ - │
├────┼────────────┬────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ 7. │Material │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │săditor │Certificat │ X │ X │ X │ X │ - │ - │ - │
│ │ ├────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ │ │Standard │ X │ X │ X │ X │ - │ - │ - │
├────┼────────────┴────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ 8. │Defrişare │ - │ X │ - │ X │ - │ - │ - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼───────────-┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│ 9. │Sistem de susţinere │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru conducere şi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │palisaj │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│10. │Instalare tutori │ X │ X │ X │ X │ X │ - │ - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│11. │Demontarea sârmelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │existente la sistemul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru conducere şi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │palisaj │ - │ - │ - │ - │ - │ X │ X │
├────┼─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┼───────────────┤
│12. │Instalarea a 3 rânduri de│ │ │ │ │ │ │ │
│ │sârme, dintre care │ │ │ │ │ │ │ │
│ │minimum două duble, la │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sistemul pentru conducere│ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi palisaj în vederea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │susţinerii butucilor şi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conducerii lăstarilor │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ X │
└────┴─────────────────────────┴─────────────┴────────────┴─────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┴───────────────┘

________
    "X" - se realizează.
    -" - nu se realizează.

                           ____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016