Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 920 din 10 septembrie 2013  pentru stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate si a termenilor de referinta pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic la specia bovine, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 920 din 10 septembrie 2013 pentru stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate si a termenilor de referinta pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic la specia bovine, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 581 din 12 septembrie 2013
    Având în vedere prevederile art. 1 şi 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 139/2007, cu modificările ulterioare, ale art. 105 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009 al Consiliului din 19 ianuarie 2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune şi de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1.290/2005 , (CE) nr. 247/2006 , (CE) nr. 378/2007 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 , ale art. 66 şi 67 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 din 30 noiembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea, modularea şi sistemul integrat de administrare şi control în cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori prevăzute de regulamentul respectiv, precum şi de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea în cadrul schemei de ajutoare prevăzute pentru sectorul vitivinicol, precum şi ale art. 22 din Regulamentul (CE) nr. 796/2004 al Comisiei din 21 aprilie 2004 de stabilire a normelor de aplicare a ecocondiţionării, a modulării şi a sistemului integrat de gestionare şi control, prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1.782/2003 al Consiliului din 29 septembrie 2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct în cadrul politicii agricole comune şi de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori,
    văzând Referatul Direcţiei generale politici agricole nr. 79.466/2013,
    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se stabilesc modul de implementare, condiţiile specifice, criteriile de eligibilitate şi termenii de referinţă pentru aplicarea schemelor de plăţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine, în acord cu reglementările comunitare în domeniu, cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 215/2010 privind stabilirea modului de implementare, a condiţiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate şi a termenilor de referinţă pentru aplicarea schemelor de plăţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine, în acord cu reglementările comunitare în domeniu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 667 din 29 septembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.
    ART. 3
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                p. Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                           Valentin Olimpiu Soneriu,
                                secretar de stat


    Bucureşti, 10 septembrie 2013.
    Nr. 920.


    ANEXA

                  Modul de implementare, condiţiile specifice,
              criteriile de eligibilitate şi termenii de referinţă
             pentru aplicarea schemelor de plăţi naţionale directe
                în sectorul zootehnic la specia bovine, în acord
                    cu reglementările comunitare în domeniu

    ART. 1
    În cadrul plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic (PNDC), primele se acordă producătorilor agricoli definiţi la art. 9 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 139/2007, cu modificările ulterioare, crescători de bovine.
    ART. 2
    Producătorilor agricoli menţionaţi la art. 1, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, li se acordă prime, o singură dată pe an, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme:
    a) schema decuplată de producţie în sectorul lapte;
    b) schema decuplată de producţie în sectorul carne.
    ART. 3
    (1) Prima pentru schemă prevazută la art. 2 lit. a) se acordă producătorilor agricoli menţionaţi la art. 1, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
    a) exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;
    b) solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotei de lapte în anul de cota 2012-2013;
    c) solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte în anul de cota 2012-2013.
    (2) Prima pentru schema prevăzută la art. 2 lit. a) se acordă pe cantitatea de lapte produs şi înregistrat la livrări şi/sau vânzari directe în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cota 2012-2013.
    ART. 4
    (1) Prima pentru schema prevăzută la art. 2 lit. b) se acordă producătorilor agricoli menţionaţi la art. 1 care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
    a) deţin un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă de 31 ianuarie 2013;
    b) exploataţia de bovine este înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data de referinţă 31 ianuarie 2013 şi la data solicitării primei.
    (2) Prima pentru schema prevăzută la art. 2 lit. b) se acordă pentru minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni, precum şi pentru tineretul bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă.
    ART. 5
    (1) Cererea de solicitare a primelor aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA se depune la centrul local/judeţean al Agenţiei de plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, unde are înregistrată exploataţia, în perioada 17 septembrie-28 octombrie 2013, cerere al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, însoţită de următoarele documente:
    a) copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;
    b) copie de pe paşaportul fiecărui animal pentru care se solicită primă/copie de pe documentele care atestă ieşirile din efectiv, după caz, pentru schema prevăzută la art. 2 lit. b);
    c) copie de pe dovada de înregistrare a beneficiarilor în sistemul de administrare a cotelor de lapte, precum şi a cantităţilor de lapte livrate şi/sau vândute direct în anul de cota 2012-2013, în cazul solicitării primei prevăzute la art. 2 lit. a).
    (2) Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal în baza documentelor notariale.
    ART. 6
    Producătorii agricoli care solicită primele prevăzute la art. 2 vor depune la centrul local/judeţean al Agenţiei de plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, unde au înregistrată exploataţia, odată cu cererea de solicitare a primelor sau în termen de 30 de zile calendaristice de la data-limită de depunere a cererilor, următoarele documente:
    a) adeverinţa emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, care atestă că bovinele existente în exploataţie la data depunerii cererii sunt cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, iar acţiunile prevăzute sunt efectuate la zi.
    b) adeverinţa prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine al solicitantului, eliberată de către o organizaţie a crescătorilor de bovine, legal constituită, cu reprezentativitate naţională sau de către o asociaţie a crescătorilor de bovine, legal constituită, afiliată la o organizaţie a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională. Adeverinţa se eliberează gratuit, indiferent dacă solicitantul este membru sau nu al organizaţiei/asociaţiei respective.
    ART. 7
    (1) Producătorii agricoli care deţin un efectiv de minimum 20 de capete vaci în exploataţie la data depunerii cererii, în termen de 3 luni de la data-limită de depunere a cererilor, vor înscrie întreg efectivul de vaci în Registrul genealogic al rasei deţinut de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic.
    (2) După înscrierea efectivului de vaci în Registrul genealogic al rasei, solicitanţii vor depune până la data de 29 ianuarie 2014, inclusiv la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, unde au depus cererea de solicitare a primei, o adeverinţă eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic, care confirmă înscrierea animalelor în Registrul genealogic al rasei.
    ART. 8
    (1) Organizaţiile/asociaţiile crescătorilor de bovine, legal constituite, care eliberează adeverinţa prevăzută la art. 6 lit. b), îndeplinesc următoarele condiţii:
    - sunt funcţionale, conform bilanţului contabil anual depus pentru anul anterior solicitării primei;
    - sunt organizaţii ale crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională sau sunt afiliate la o organizaţie a crescătorilor de bovine organizată la nivel naţional.
    (2) Organizaţiile crescătorilor de bovine, legal constituite, cu reprezentativitate naţională, prevăzute la alin. (1), depun la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza căruia au înregistrat sediul social, în termen de 3 zile lucrătoare de la publicarea prezentului ordin, în copie şi în original, în vederea verificării conformităţii, următoarele documente:
    - lista cu membri, din care să reiasă că reprezintă 50% +1 din judeţele ţării sau acreditarea pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al unei rase de bovine;
    - certificatul de înregistrare fiscală;
    - bilanţul contabil anual pentru anul anterior solicitării primei, depus şi înregistrat la administraţia financiară.
    (3) Asociaţiile afiliate la o organizaţie a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională, prevăzute la alin. (1), depun la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza căruia au înregistrat sediul social, în termen de 3 zile lucrătoare de la publicarea prezentului ordin, în copie şi în original, în vederea verificării conformităţii, următoarele documente:
    - adeverinţa eliberată de organizaţia crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională din care să reiasă afilierea asociaţiei;
    - certificatul de înregistrare fiscală;
    - bilanţul contabil anual pentru anul anterior solicitării primei, depus şi înregistrat la administraţia financiară.
    (4) După expirarea termenului prevăzut la alin. (2) şi (3), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură afişează pe site-ul propriu lista cu organizaţiile crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională şi asociaţiile crescătorilor de bovine legal constituite afiliate la o organizaţie a crescătorilor de bovine cu reprezentativitate naţională, care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1).
    ART. 9
    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură verifică administrativ, conform procedurii elaborate, în Baza Naţională de Date a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. a) şi la art. 4.
    ART. 10
    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pâna în data de 1 martie 2014, situaţia centralizatoare cu efectivele de bovine şi cantităţile de lapte livrate şi/sau vândute direct în anul de cota 2012-2013 eligibile, în vederea stabilirii cuantumului primelor pentru anul 2013.
    ART. 11
    (1) Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, întocmesc şi transmit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură o listă de plată cu beneficiarii şi sumele autorizate pentru plata primelor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, după aprobarea prin hotărâre a Guvernului a cuantumului primelor pentru anul 2013.
    (2) În baza Listelor de plată cu beneficiarii şi sumele autorizate, transmise de către centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizatoare a sumelor autorizate pentru plata primelor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
    ART. 12
    În baza situaţiilor centralizatoare cu sumele autorizate pentru plata primelor, transmise de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare, însoţită de situaţia centralizatoare întocmită potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 4.
    ART. 13
    După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se alimenteaza contul de subvenţii al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care virează sumele autorizate de către centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti în conturile beneficiarilor primelor, conform legislaţiei în vigoare.
    ART. 14
    Orice cerere de solicitare a primelor pentru schemele de plăţi naţionale directe complementare poate fi retrasă în scris de către solicitant în orice moment, cu excepţia cazurilor în care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a notificat deja solicitantul asupra unor nereguli identificate în urma verificărilor administrative efectuate.
    ART. 15
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta anexă.

    ANEXA 1
    la anexă

                                   - Model -

             Cerere de solicitare a primei pentru schemele de plăţi
             naţionale directe complementare în sectorul zootehnic,
                                 specia bovine

    AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ
    Operator de date cu caracter personal: | 9 | 5 | 9 | 6 |
    Centrul Judeţean .......................................
    Nr. ............... Data ...............................
    Cod unic de identificare APIA: |R_|O_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|


    I. Date de identificare ale solicitantului/exploataţiei
    A. Persoane fizice


┌────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────┐
│Numele*) │Prenumele*) │
├────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├────────────────────────────────────────┼───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬─────┬────┬──────┬─────┤
│CNP*) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼───┼───┼───┴───┴───┴─┬─┴───┴─────┼────┴──────┼─────┤
│Act de identitate BI/CI seria*) │ │ │ nr. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┴───┴───┴─────────────┴───────────┴───────────┴─────┤
│Cod ţară şi nr. act identitate (altă cetăţenie)*) │
├──────────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬─────────────────┤
│Cod exploataţie*) │ R │ O │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ al ANSVSA │
└──────────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─────────────────┘
    B. Persoane juridice şi PFA/ÎI/ÎF*).
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea exploataţiei/PFA/ÎI/ÎF*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├───────────────────────────────────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬────────────┤
│Cod unic de identificare (CUI)*) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┬───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴────────────┤
│Numele administratorului/ │Prenumele administratorului/reprezentantului legal*)│
│reprezentantului legal*) │ │
├───────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├───────────────────────────────────────┼───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬────┤
│CNP administrator/reprezentant legal*) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┬───┬───┬─┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴───┴───┴────┤
│Cod exploataţie*) │ R │ O │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ al ANSVSA │
├─────────────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─┬─┴─┬─┴─┬─┴───┴───┴──────────────┤
│Tip de organizare*) │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────┴───┴───┴────────────────────────┘
    Sediul exploataţiei ANSVSA*):
┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
│Judeţul*) │Localitatea*) │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├───────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬──┴─────────────────────────────────────────────────┤
│Cod siruta*) │ │ │ │ │ │ │ Satul*)/Strada │
├───────┬───────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┼───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬────────────────────────┤
│Nr. │ Cod poştal*) │ │ │ │ │ │ │ │ Telefon*) │
├───────┴───────────────────────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┼────────────────────────┤
│Fax │ E-mail │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘
    Adresa de domiciliu/Adresa sediului social*):
┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
│Judeţul*) │Localitatea*) │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├───────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬──┴─────────────────────────────────────────────────┤
│Cod siruta*) │ │ │ │ │ │ │ Satul*)/Strada │
├─────────────┬─┴───┴───┴───┼───┴───┴───┴┬────────────┬──────────────┬───┬───┬───┬───┬───┬───┤
│Nr. │ Bl. │ Sc. │ Ap. │ Cod poştal*) │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┴──────────┬──┴────────────┴─────┬──────┴──────────────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┤
│Telefon*) │ Fax │ E-mail │
└────────────────────────┴─────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘
    II. Coordonate bancare*):
┌──────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
│Banca*) │ Filiala*) │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├───────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬───────┤
│Nr. cont IBAN*)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴───────┘


    Solicit prima pentru:
    a) schema decuplată de producţie în sectorul lapte, pentru o cantitate totală de .............. *) tone lapte, din care .............. tone lapte livrat către procesare şi/sau ................... tone lapte vânzari directe, în anul de cota 2012-2013;
    şi/sau
    b) schema decuplată de producţie în sectorul carne, având un efectiv total de ............ capete de bovine, din care un număr de ................ capete de bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă 31 ianuarie 2013 şi un număr de ......... capete tineret bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni la data de referinţă 31 ianuarie 2013.
    III. Angajamente şi declaraţii
    Subsemnatul, ..................................., legitimat cu BI/CI seria ...... nr. .........., eliberat(ă) de .............. la data de ..............., declar următoarele:
    1. Am luat cunoştinţă de:
    - condiţiile şi modalităţile de acordare a plăţilor naţionale directe complementare, conform reglementărilor naţionale şi europene, pe care mă angajez să le respect, după cum urmează:
    a) pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte:
    - cantitatea de lapte livrată către procesare şi/sau vânzari directe în anul de cota 2012-2013 pentru care se solicită prima este de minimum 3 tone lapte;
    b) pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne:
    - efectivul din exploataţie solicitat pentru primă este de minimum 3 capete de bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie 2013 şi tineretul bovin mascul şi/sau femel are vârsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie 2013;
    c) exploataţia de bovine pentru care solicit prima este înscrisă în Registrul naţional al exploataţiilor la data de referinţă şi/sau la data depunerii cererii, după caz;
    d) nerespectarea condiţiilor de eligibilitate pentru acordarea primei prevăzute la art. 2 lit. a) şi/sau lit. b) din anexa la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 920/2013 pentru stabilirea modului de implementare, a condiţiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate şi a termenilor de referinţă pentru aplicarea schemelor de plăţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine, în acord cu reglementările comunitare în domeniu, duce la acordarea parţială sau neacordarea acesteia;
    e) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate cere solicitantului documente suplimentare în orice moment;
    f) nu se acordă prima dacă se constată existenţa unor condiţii artificial create, de natură să ducă la obţinerea unor plăţi necuvenite;
    g) orice animal solicitat în cerere care nu a fost găsit în Registrul naţional al exploataţiilor la data controlului administrativ nu este eligibil la primă;
    h) în cazul constatării unor nereguli/fraude, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va întreprinde demersurile legale, după caz.
    2. Drept care:
    - declar că la data depunerii cererii de plată deţin un efectiv total de ......... capete bovine, din care ......... capete vaci, efectiv de vaci pe care mă oblig ca, în termen de 3 luni de la data-limită de depunere a cererilor, să îl înscriu în Registrul genealogic al rasei deţinut de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic;
    - mă angajez să păstrez şi să furnizez toate documentele solicitate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură;
    - mă angajez ca, după depunerea cererii de plată, să notific în scris, în termen de 7 zile lucrătoare, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în cazul în care au intervenit modificări ale informaţiilor declarate în cererea de solicitare a primelor;
    - declar pe propria răspundere că datele înscrise în formularul cererii privind solicitarea primei şi în documentele anexate acesteia sunt reale, complete, corecte şi valabile. În caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare.


                 Lista animalelor pentru care se solicită prima
                prevăzută la art. 2 lit. b) din anexa la Ordinul
         ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 920/20131)



┌───┬───────────────────────────────────────────────┬────┬───────────────────────────────┐
│Nr.│Numărul de identificare │ │ Data naşterii │
│crt│(până la 12 caractere alfanumerice)*) │Rasa│ (ziua/luna/anul)*) │
├───┼───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┼────┼───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┼────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤
│ Total capete solicitate: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┘

    Câmpurile notate cu "*)" sunt obligatoriu de completat.


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────────┐
│Semnătura titularului cererii/reprezentantului, │Ştampila│ Data: │
│administratorului desemnat/împuternicitului: │ │......../2013│
│În caz de împuternicire, numele şi prenumele împuternicitului, │ │ │
│în clar: │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────────┤
│Centrul judeţean/local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură: │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Controlul vizual a fost făcut şi cererea poate fi verificată administrativ. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele funcţionarului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură │
│care generează cererea şi realizează controlul vizual: │
│Numele:.............................................. │
│Prenumele:........................................... │
│Semnătura │
│Data .................... │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 2
    la anexă

                                   - Model -

    AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ
    Operator de date cu caracter personal: | 9 | 5 | 9 | 6 |
                                            ─── ─── ─── ───
    Centrul Judeţean .......................................
    Nr. ............... Data ...............................

                       Lista de plată cu beneficiarii şi
                 sumele autorizate aferente plăţilor naţionale
                  directe complementare în sectorul zootehnic,
                  specia bovine, anul de cerere .............


┌────┬─────────┬────┬────┬──────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────┬────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea│ ID │CNP/│ Cod │Cantitatea│Numărul de│ │ │ Sumă autorizată │
│crt.│benefici-│APIA│CUI │ANSVSA│eligibilă │ animale │ │ │ (lei) │
│ │arului │ │ │ │ pentru │eligibile │ Cuantum │Cuantum ├────────┬─────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │ schema │ pentru │(lei/tonă)│(lei/cap)│ schema │ schema │ Total │
│ │ │ │ │ │ lapte │ schema │ │ │ lapte │ carne │ (lei) │
│ │ │ │ │ │ (tonă) │ carne │ │ │ (lei) │ (lei) │ │
│ │ │ │ │ │ │ (cap) │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────┼────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │9 = col.│10 = col.│11 = col.│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │5 x col.│6 x col. │9 + col. │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │7 │8 │10 │
├────┼─────────┼────┼────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┤
│ 1.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────┼────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┤
│ 2.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────┼────┼──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┤
│ ...│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴────┴────┴──────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┤
│ Total: │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────┴────────┴─────────┴─────────┘

    Data ............

                              Director executiv centru judeţean,
                                   .....................

                                                                   Verificat
                                                                 Şef serviciu,
                                                                ...............

    ANEXA 3
    la anexă

                                   - Model -

    AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ
    Operator de date cu caracter personal: | 9 | 5 | 9 | 6 |
                                            -── ─── ─── ───

                 Situaţie centralizatoare cu sumele autorizate
               aferente plăţilor naţionale directe complementare
                     în sectorul zootehnic, specia bovine,
                          anul de cerere .............


┌────┬─────────┬───────────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────┬────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │Cantitatea│Numărul de│ │ │ Sumă autorizată │
│crt.│ Judeţul │Numărul de │eligibilă │ animale │ │ │ (lei) │
│ │ │beneficiari│ pentru │eligibile │ Cuantum │Cuantum ├──────────┬──────────┬──────────┤
│ │ │ │ schema │ pentru │(lei/tonă)│(lei/cap)│ schema │ schema │ Total │
│ │ │ │ lapte │ schema │ │ │ lapte │ carne │ (lei) │
│ │ │ │ (tonă) │ carne │ │ │ (lei) │ (lei) │ │
│ │ │ │ │ (cap) │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7 = col. 3│8 = col. 4│9 = col. 7│
│ │ │ │ │ │ │ │x col. 5 │x col. 6 │+ col. 8 │
├────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 1.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 2.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ ...│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ Total: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────┴──────────┴──────────┴──────────┘

                                      Director general,
                                       ..............

    Data .............


    ANEXA 4
    la anexă

                                   - Model -

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

    Situaţie centralizatoare cu sumele autorizate aferente plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, specia bovine, anul de cerere .............


┌────┬─────────┬───────────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────┬────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │Cantitatea│Numărul de│ │ │ Sumă autorizată │
│crt.│ Judeţul │Numărul de │eligibilă │ animale │ │ │ (lei) │
│ │ │beneficiari│ pentru │eligibile │ Cuantum │ Cuantum ├──────────┬──────────┬──────────┤
│ │ │ │ schema │ pentru │(lei/tonă)│(lei/cap)│ schema │ schema │ Total │
│ │ │ │ lapte │ schema │ │ │ lapte │ carne │ (lei) │
│ │ │ │ (tonă) │ carne │ │ │ (lei) │ (lei) │ │
│ │ │ │ │ (cap) │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7 = col. 3│8 = col. 4│9 = col. 7│
│ │ │ │ │ │ │ │x col. 5 │x col. 6 │+ col. 8 │
├────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 1.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ 2.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ ...│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ Total: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────┴──────────┴──────────┴──────────┘

                                                      Aprobat
                                          Ordonator principal de credite,
                                         .................................
    Data
    .........


                                        ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016