Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 914 din 2 iulie 2012  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operatiunilor cu produse cu dubla utilizare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 914 din 2 iulie 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operatiunilor cu produse cu dubla utilizare

EMITENT: MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 462 din 9 iulie 2012

    În conformitate cu prevederile art. 24 din Regulamentul (CE) nr. 428/2009 al Consiliului din 5 mai 2009 de instituire a unui regim comunitar pentru controlul exporturilor, transferului, serviciilor de intermediere şi tranzitului de produse cu dublã utilizare, cu modificãrile ulterioare,
    având în vedere prevederile art. 39 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare,
    în temeiul Hotãrârii Guvernului nr. 1.040/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul afacerilor externe emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobã Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    La data publicãrii prezentului ordin se abrogã Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 101/2011 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 112 din 14 februarie 2011.
    ART. 3
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 4
    Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX va acţiona pentru punerea în aplicare a prevederilor prezentului ordin.

                         Ministrul afacerilor externe,
                                  Andrei Marga

    Bucureşti, 2 iulie 2012.
    Nr. 914.


    ANEXÃ

                               NORME METODOLOGICE
         de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010
            privind regimul de control al operaţiunilor cu produse
                               cu dublã utilizare


    Prezentele norme metodologice stabilesc metodologia de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare menţionate la art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare, denumitã în continuare Ordonanţã de urgenţã, de cãtre Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX, denumit în continuare ANCEX.
    De asemenea, sunt stabilite metodologia de control ţinând cont de destinaţia şi utilizarea finalã a produselor, precum şi metodologia de control pentru activitatea de cercetare, dezvoltare şi producere a produselor cu dublã utilizare.

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Pentru scopul prezentelor norme metodologice, termenii utilizaţi sunt cei definiţi la art. 1 şi 3 din Ordonanţa de urgenţã.
    ART. 2
    (1) În cadrul procesului de autorizare prin licenţã a operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, solicitantul parcurge, dupã caz, urmãtoarele etape:
    a) stabilirea caracterului de produs cu dublã utilizare prin compararea caracteristicilor acestuia cu cele cuprinse în listele de produse cu dublã utilizare supuse regimului de control la export, prevãzute în anexele la Regulamentul (CE) nr. 428/2009 al Consiliului din 5 mai 2009 de instituire a unui regim comunitar pentru controlul exporturilor, transferului, serviciilor de intermediere şi tranzitului de produse cu dublã utilizare, denumit în continuare Regulament, ţinând cont şi de destinaţia şi utilizarea finalã a produsului, precum şi de stabilirea necesitãţii solicitãrii unei autorizaţii de export;
    b) încadrarea operaţiunii care urmeazã sã fie realizatã în unul dintre tipurile de operaţiuni menţionate la art. 5 din Ordonanţa de urgenţã;
    c) completarea şi depunerea la sediul ANCEX a formularelor prevãzute în anexe, însoţite de documentaţia prevãzutã de prezentele norme metodologice şi, dupã caz, de autorizaţia eliberatã de organismele abilitate sau de alte documente solicitate de ANCEX;
    d) primirea rãspunsului de la ANCEX.
    (2) În cazul operaţiunii de plasare a produselor cu dublã utilizare în regim de punere în liberã circulaţie sau în regim suspensiv, la cererea partenerului extern, solicitantul certificatului internaţional de import (CII) şi al certificatului de control al livrãrii (CCL) parcurge urmãtoarele etape:
    a) completarea şi depunerea la sediul ANCEX a formularelor de cereri de eliberare a CII sau CCL, însoţite de documentaţia prevãzutã de prezentele norme metodologice;
    b) primirea CII sau CCL de la ANCEX.
    (3) În cadrul procesului de notificare a activitãţilor de cercetare, dezvoltare şi producere a produselor cu dublã utilizare, persoanele care desfãşoarã astfel de operaţiuni au obligaţia de a întocmi şi de a depune la sediul ANCEX declaraţia, conform anexei nr. 20.
    (4) Corelarea termenelor procesului de autorizare prin licenţã a operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare cu termenele prevãzute în documentele comerciale cade în responsabilitatea exclusivã a solicitantului.
    ART. 3
    (1) Persoanele juridice, inclusiv autoritãţile publice care desfãşoarã operaţiuni cu produse cu dublã utilizare, trebuie sã desemneze cel puţin o persoanã competentã, cunoscãtoare a legislaţiei în domeniu, împuternicitã sã coordoneze derularea operaţiunilor, în conformitate cu prevederile Regulamentului, ale Ordonanţei de urgenţã şi ale prezentelor norme metodologice, sã depunã şi sã ridice de la ANCEX documentele referitoare la autorizarea prin licenţã şi notificarea activitãţilor respective, denumitã în continuare persoanã de contact.
    (2) Datele de identificare, curriculum vitae şi împuternicirile persoanelor de contact vor fi transmise la ANCEX.
    ART. 4
    (1) Persoanele care desfãşoarã operaţiuni cu produse cu dublã utilizare trebuie sã participe la activitãţile organizate de ANCEX pentru informarea lor periodicã cu privire la obligaţiile ce le revin în aplicarea legislaţiei Uniunii Europene şi naţionale în domeniu.
    (2) Persoanele care desfãşoarã operaţiuni cu produse cu dublã utilizare trebuie sã se informeze cu privire la ultimele evoluţii în domeniul controlului exportului de astfel de produse.
    ART. 5
    (1) Persoanele care desfãşoarã operaţiuni cu produse cu dublã utilizare, conform art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã, trebuie sã pãstreze evidenţe detaliate care sã cuprindã informaţii privind facturile, modul de ambalare a mãrfurilor, mijlocul de transport, documentele de transport, documentele vamale sau alte documente care cuprind informaţii suficiente pentru a identifica:
    a) denumirea şi cantitatea produselor cu dublã utilizare;
    b) numele şi adresa destinatarului;
    c) utilizarea finalã şi utilizatorul final al produselor cu dublã utilizare.
    (2) Toate documentele referitoare la derularea operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare supuse regimului de control trebuie pãstrate timp de 3 ani, în conformitate cu prevederile art. 32 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã.

    CAP. II
    Acordarea consultanţei

    ART. 6
    Acordarea consultanţei pentru stabilirea regimului de control al operaţiunii cu produse cu dublã utilizare se realizeazã de cãtre ANCEX în baza documentaţiei relevante complete primite de la persoanele fizice sau persoanele juridice interesate, ţinând cont şi de destinaţia, utilizatorul final şi utilizarea finalã a produselor.
    ART. 7
    (1) Consultanţa menţionatã la art. 6 se solicitã prin completarea formularului prevãzut în anexa nr. 5.
    (2) Completarea de cãtre solicitant a tuturor casetelor şi rubricilor formularului cererii de consultanţã este obligatorie.
    (3) Rãspunderea pentru corectitudinea tuturor datelor şi informaţiilor prezentate în sprijinul cererii de consultanţã revine solicitantului.
    (4) Fişele cu date tehnice şi fişele de prezentare, în limba românã sau englezã, certificate de solicitant ca fiind conforme cu originalul, se anexeazã la cererea de consultanţã şi se transmit la ANCEX.
    ART. 8
    Documentaţia remisã conform art. 7 trebuie sã cuprindã toate datele necesare care sã permitã ANCEX sã stabileascã:
    - funcţia pentru care a fost conceput produsul;
    - posibilitatea comparãrii parametrilor produsului pentru care se solicitã consultanţa cu cei specificaţi în listele de control. În funcţie de tipul operaţiunii şi de destinaţia finalã, în situaţia în care caracteristicile produsului corespund celor specificate în listele de control, este necesarã o licenţã;
    - utilizarea finalã şi utilizatorul final al produsului. În situaţia în care caracteristicile produsului nu corespund celor specificate în listele de control, ţinând cont de utilizarea finalã şi de utilizatorul final, ANCEX poate impune necesitatea obţinerii unei licenţe pentru efectuarea operaţiunii.
    ART. 9
    (1) ANCEX poate solicita date suplimentare pentru evaluarea operaţiunii sau a produsului care face obiectul cererii de consultanţã.
    (2) Evaluarea cererii de consultanţã se bazeazã pe datele transmise de solicitant şi pe informaţiile existente la data respectivã şi este valabilã pânã când apar elemente noi, care pot determina o reevaluare.
    ART. 10
    (1) Cererile de consultanţã se soluţioneazã în termen de cel mult 30 de zile de la data transmiterii documentaţiei complete la ANCEX.
    (2) Rãspunsul la cererea de consultanţã se semneazã de cãtre directorul general al ANCEX sau de cãtre înlocuitorul acestuia şi se transmite solicitantului.

    CAP. III
    Autorizarea prin licenţã

    ART. 11
    (1) Operaţiunile cu produse cu dublã utilizare menţionate la art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã se supun controlului prin licenţe.
    (2) Tipurile de licenţe care se elibereazã de cãtre ANCEX sunt menţionate la art. 9 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã.

    SECŢIUNEA 1
    Documente privind utilizarea finalã

    ART. 12
    (1) Certificatul de utilizare finalã pentru produse cu dublã utilizare, formular prevãzut în anexa nr. 7 (conform Recomandãrii Consiliului 2009/C11/01, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C11 din 16 ianuarie 2009), este un document eliberat sau vizat de o autoritate naţionalã din ţara de destinaţie. Documentul certificã faptul cã produsele sunt importate pentru o utilizare finalã de care guvernul ţãrii importatoare are cunoştinţã. Dacã nu poate fi eliberat un certificat de utilizare finalã, poate fi acceptatã, dupã caz, o declaraţie de utilizare finalã pentru produse cu dublã utilizare din partea importatorului sau a utilizatorului final. Aceastã declaraţie, prezentatã în original, semnatã şi ştampilatã, trebuie sã conţinã toate rubricile din formularul prevãzut în anexa nr. 6, completate.
    (2) Certificatul de utilizare finalã se solicitã atunci când destinaţia finalã este supusã unor sancţiuni impuse prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), decizii adoptate de Uniunea Europeanã în cadrul politicii externe şi de securitate comunã şi modalitãţi de punere în aplicare a acestora, regulamente ale Uniunii Europene sau decizii ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).
    (3) În relaţiile cu statele terţe membre ale regimurilor internaţionale de control al exporturilor, ANCEX poate solicita exportatorului obţinerea CII de la autoritatea naţionalã din ţara importatorului. CII menţioneazã produsele şi cantitãţile contractate şi conţine angajamentul cã produsele nu vor fi deturnate sau reexportate fãrã aprobarea autoritãţii de control al exporturilor din ţara importatoare. Acest document, în original, însoţeşte cererea de eliberare a licenţei de export.
    (4) Eliberarea licenţei de export pentru substanţele înscrise în listele nr. 2 şi 3 din anexa nr. 1 la Legea nr. 56/1997 pentru aplicarea prevederilor Convenţiei privind interzicerea dezvoltãrii, producerii, stocãrii şi folosirii armelor chimice şi distrugerea acestora, republicatã, cãtre statele pãrţi la Convenţia privind interzicerea dezvoltãrii, producerii, stocãrii şi folosirii armelor chimice şi distrugerea acestora nu este condiţionatã de prezentarea unui CII sau a unui certificat de utilizator final, eliberat ori certificat de autoritatea de stat desemnatã în acest scop din statul destinatar al exporturilor ori a unui document echivalent.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Licenţa individualã de export

    ART. 13
    (1) Licenţa individualã de export este definitã la art. 2 pct. 8 din Regulament.
    (2) Eliberarea acestui tip de licenţã se face cu respectarea prevederilor art. 10 din Ordonanţa de urgenţã.
    ART. 14
    (1) Pentru eliberarea licenţelor individuale de export, persoanele fizice sau juridice depun la ANCEX urmãtoarele documente:
    a) formularele prevãzute în anexele nr. 1-3, completate, semnate de cãtre persoana fizicã sau de cãtre managerul persoanei juridice ori de cãtre o altã persoanã împuternicitã de acesta şi ştampilate. Instrucţiunile de completare şi tipãrire sunt prevãzute în anexa nr. 4;
    b) contractul comercial încheiat cu partenerul extern sau alte documente comerciale justificative;
    c) documente privind utilizarea finalã, în original, conform secţiunii 1: declaraţia de utilizare finalã sau, dupã caz, certificatul de utilizare finalã, respectiv CII;
    d) un document de prezentare a societãţii (activitãţi specifice, liste de produse, organizare, parteneri comerciali reprezentativi);
    e) certificatul de înregistrare a societãţii, documente de înfiinţare şi funcţionare, acte adiţionale ale societãţii, în copie;
    f) autorizaţia eliberatã de Comisia Naţionalã pentru Controlul Activitãţilor Nucleare (CNCAN), în cazul exportului sau transferului în interiorul Uniunii al produselor cu dublã utilizare din domeniul nuclear, în original şi în copie certificatã de solicitant;
    g) alte documente pe care ANCEX le poate solicita, în funcţie de specificul operaţiunii şi de produsele cu dublã utilizare care fac obiectul cererii de licenţã.
    (2) Documentele specificate la alin. (1) lit. d) şi e) se depun numai la prima solicitare de licenţã şi ori de câte ori apar modificãri.
    (3) Persoanele fizice şi juridice, inclusiv autoritãţi publice, care solicitã eliberarea licenţelor individuale de export pentru produse rezultate în urma activitãţilor menţionate la art. 5 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã, vor anexa copii ale formularului prevãzut în anexa nr. 20 transmise anterior la ANCEX.
    (4) Valabilitatea licenţei individuale de export este de maximum un an de la data emiterii şi poate fi prelungitã de cãtre ANCEX pentru o perioadã de maximum un an, în baza unei solicitãri justificate a exportatorului, înaintatã ANCEX cu minimum 30 de zile înainte de expirarea perioadei de valabilitate.
    (5) Exportatorul va transmite la ANCEX, în termen de cel mult 10 zile de la data efectuãrii exportului, documentele doveditoare privind efectuarea livrãrii, respectiv documentul administrativ unic, facturi externe şi documente de transport.
    (6) Conform art. 10 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţã, exportatorul este obligat sã obţinã de la partenerul extern certificatul de control al livrãrii, eliberat sau certificat de autoritatea competentã din ţara de destinaţie, ori alte documente doveditoare, atestând cã marfa a ajuns la destinaţie, în termen de cel mult 4 luni de la data livrãrii. Sintagma "alte documente doveditoare" cuprinde documente care pot fi luate în considerare în locul certificatului de control al livrãrii, atunci când ţara de destinaţie finalã nu elibereazã acest tip de document. Acesta poate fi înlocuit cu un document eliberat de autoritatea vamalã din ţara de destinaţie finalã prin care se confirmã cã produsele au intrat pe teritoriul vamal al ţãrii de destinaţie.
    (7) Certificatul de control al livrãrii este o confirmare oficialã a faptului cã produsele au ajuns în ţara importatoare şi au fost livrate în conformitate cu termenii licenţei de export. Certificatul de control al livrãrii este eliberat de cãtre autoritatea pentru controlul exporturilor din ţara destinaţiei finale.
    (8) În situaţia operaţiunilor de export care se efectueazã prin livrãri multiple, certificatul de control al livrãrii sau alte documente doveditoare se prezintã la ANCEX, în termen de cel mult 4 luni de la încheierea operaţiunii, împreunã cu copia anexei nr. 3 - verso, completatã.
    (9) Alte documente doveditoare se solicitã în situaţia în care produsele sunt casate la destinaţie ca urmare a degradãrii lor pe durata transportului (se vor prezenta documente doveditoare privind casarea), sunt confiscate ca urmare a unor activitãţi care încalcã legislaţia din ţara de destinaţie (se va prezenta documentul care confirmã confiscarea de cãtre autoritatea competentã din ţara de destinaţie) sau ca urmare a arestãrii mijlocului de transport în urma unor acţiuni piratereşti etc.
    (10) Conform art. 10 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţã, licenţele individuale de export pot face obiectul unor condiţii speciale, impuse de cãtre ANCEX, condiţii care vor fi specificate în licenţa emisã. Aceste condiţii constau, în special, în monitorizarea operaţiunii pe teritoriul României, pânã la pãrãsirea teritoriului vamal al României. Operatorul economic va notifica ANCEX cu minimum 5 zile înainte cu privire la începerea operaţiunii, mijlocul de transport folosit, condiţii de ambalare etc., iar ANCEX va informa autoritãţile competente, potrivit legii, pentru monitorizarea operaţiunii.
    (11) Conform art. 10 alin. (7) din Ordonanţa de urgenţã, ANCEX poate cere solicitantului de licenţã alte documente justificative pe care le considerã necesare în luarea deciziei privind eliberarea licenţei. Acestea pot fi un extras din registrul comerţului din ţara importatorului, care sã confirme existenţa şi obiectul de activitate ale importatorului sau utilizatorului final, angajamentul autoritãţii de control al exportului din ţara de destinaţie finalã cu privire la efectuarea unor verificãri ulterioare importului etc.

    SECŢIUNEA a 3-a
    Programul intern de control

    ART. 15
    (1) Programul intern de control (PIC), aplicabil în controlul operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, este un set de reglementãri şi proceduri stabilite pentru a detecta şi a preveni încãlcarea de cãtre persoanele fizice şi juridice a reglementãrilor privind controlul operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare şi a sancţiunilor impuse de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, decizii adoptate de Uniunea Europeanã în cadrul politicii externe şi de securitate comunã şi modalitãţi de punere în aplicare a acestora, regulamente ale Uniunii Europene şi decizii ale OSCE.
    (2) Prin implementarea PIC de cãtre exportatori se asigurã condiţiile necesare identificãrii şi diminuãrii riscurilor de deturnare de la destinaţia şi utilizarea finalã a produselor cu dublã utilizare. Utilizarea PIC previne încãlcarea legislaţiei, creeazã o bazã de date privind operaţiunile derulate cu produse cu dublã utilizare şi permite stabilirea profilului de risc al companiei şi al ţãrii importatoare.
    ART. 16
    (1) PIC este obligatoriu pentru obţinerea licenţelor globale de export, conform art. 11 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã.
    (2) Solicitantul licenţei globale de export este obligat sã implementeze un PIC, utilizând modelul pus la dispoziţie de ANCEX, sau alt program care rãspunde cerinţelor prevãzute la art. 17 alin. (2).
    ART. 17
    (1) PIC trebuie certificat de cãtre ANCEX.
    (2) În cadrul certificãrii PIC, ANCEX va evalua urmãtoarele elemente:
    a) elementele administrative:
    - declaraţia de principii: reprezintã o declaraţie emisã de cãtre conducerea companiei în care se face cunoscutã politica companiei de a respecta prevederile legale referitoare la desfãşurarea operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare;
    - selectarea persoanelor competente: conducerea companiei va stabili criteriile de selecţie a persoanelor competente şi se vor nominaliza persoanele cu atribuţii şi responsabilitãţiîn domeniul controlului din cadrul companiei. Se vor preciza persoanele de contact cu ANCEX;
    - instruirea personalului: este un program continuu de educare şi instruire a tuturor angajaţilor cu atribuţii de control în domeniu;
    - sistemul de procesare a comenzilor: urmãreşte derularea operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare;
    - analiza internã: prevede crearea şi implementarea unui sistem de audit intern;
    - notificãri şi raportãri: documente care fac legãtura dintre companie şi ANCEX;
    b) elementele de verificare:
    - entitate refuzatã: orice persoanã fizicã sau juridicã cãreia i-a fost refuzatã eliberarea licenţei, derularea unei tranzacţii ori cãreia i s-a retras licenţa, ca urmare a încãlcãrii prevederilor legale. Pentru verificarea eligibilitãţii unei tranzacţii este obligatorie consultarea ANCEX;
    - clasificarea produselor: este procedura de comparare a caracteristicilor acestora cu cele cuprinse în listele de produse cu dublã utilizare supuse regimului de control. În cazul în care caracteristicile produsului nu corespund celor din listele de control, produsul poate fi supus regimului de control ţinând cont de destinaţia finalã şi de utilizarea finalã;
    - riscul de deturnare: posibilitatea de deturnare a produsului cãtre altã destinaţie sau altã utilizare decât cea specificatã în documente este un element-cheie în analiza de risc. Includerea clauzei privind respectarea destinaţiei finale, în sensul cã produsul nu va fi exportat sau reexportat fãrã avizul autoritãţii naţionale, precum şi angajamentul cã nu va fi folosit în proliferarea armelor de distrugere în masã (ADM) sau pentru utilizãri finale militare reprezintã mãsuri asigurãtorii.

    SECŢIUNEA a 4-a
    Licenţa globalã de export

    ART. 18
    (1) Licenţa globalã de export este definitã la art. 2 pct. 10 din Regulament.
    (2) Eliberarea acestui tip de licenţã se face cu respectarea prevederilor art. 11 din Ordonanţa de urgenţã.
    ART. 19
    (1) Pentru eliberarea licenţelor globale de export, persoanele fizice sau juridice vor depune la sediul ANCEX urmãtoarele documente:
    a) formularele prevãzute în anexele nr. 1-3, completate, semnate şi ştampilate de cãtre managerul persoanei juridice ori de cãtre o altã persoanã împuternicitã de acesta. Instrucţiunile de completare şi tipãrire sunt prezentate în anexa nr. 4;
    b) contractele comerciale încheiate cu partenerii externi sau alte documente comerciale justificative care implicã livrãri succesive de produse cu dublã utilizare între exportator şi partenerii externi;
    c) documente privind utilizarea finalã, în original, conform secţiunii 1: declaraţia de utilizare finalã sau, dupã caz, certificatul de utilizare finalã, respectiv CII;
    d) un document de prezentare a societãţii (activitãţi specifice, liste de produse, organizare, parteneri comerciali reprezentativi);
    e) certificatul de înregistrare a societãţii, documente de înfiinţare şi funcţionare, acte adiţionale ale societãţii, în copie;
    f) autorizaţia eliberatã de CNCAN, în cazul exportului sau al transferului în interiorul Uniunii al produselor cu dublã utilizare din domeniul nuclear, în original şi în copie certificatã de solicitant;
    g) dovada existenţei unui PIC certificat de ANCEX şi a unei administrãri a transferurilor pentru o perioadã de cel puţin 3 ani. În acest sens, solicitantul va prezenta la ANCEX un raport privind derularea operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, care sã cuprindã date privind factura şi contractul, denumirea produselor, cantitatea, valoarea şi categoria produselor, date privind ţãrile de destinaţie şi destinatarul final. Vor fi transmise, dupã caz, urmãtoarele documente, în copie: licenţe, declaraţii vamale, facturi;
    h) alte documente pe care ANCEX le poate solicita, în funcţie de specificul operaţiunii şi de produsele cu dublã utilizare care fac obiectul cererii de licenţã.
    (2) ANCEX efectueazã verificãri la sediul exportatorilor privind implementarea şi derularea PIC şi elaboreazã un raport de evaluare în vederea eliberãrii licenţei.
    (3) Valabilitatea licenţei globale de export este de 3 ani de la data emiterii. Termenul de valabilitate a licenţei poate fi prelungit de cãtre ANCEX pentru o perioadã de maximum un an, în baza unei solicitãri justificate a titularului, înaintatã la ANCEX cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei de valabilitate.
    ART. 20
    Deţinãtorii licenţelor globale de export au obligaţia ca într-un interval de 30 de zile de la încheierea anului calendaristic sã prezinte ANCEX un raport privind operaţiunile de export efectuate conform licenţelor respective, în format electronic şi pe suport hârtie. Acesta va cuprinde, pentru fiecare livrare, urmãtoarele date: numãrul şi data declaraţiei vamale, numãrul şi data facturii, numãrul şi data contractului (comenzii), denumirea produselor, cantitatea şi valoarea produselor, categoria şi subcategoria produselor la care se face referire, poziţia tarifarã vamalã aferentã, ţara de destinaţie, date privind destinatarul şi utilizatorul final, date de identificare a licenţei.

    SECŢIUNEA a 5-a
    Înregistrarea

    ART. 21
    (1) Exportatorii care intenţioneazã sã utilizeze licenţele generale naţionale de export sau licenţele generale de export ale Uniunii au obligaţia de a se înregistra la ANCEX înainte de prima utilizare a acestora.
    (2) Pentru a fi înregistrat, exportatorul depune la ANCEX urmãtoarele documente:
    - o adresã prin care informeazã în legãturã cu intenţia de utilizare a licenţelor generale;
    - un angajament, conform anexelor nr. 21a-21g;
    - un document de prezentare a societãţii (activitãţi specifice, liste de produse, organizare, parteneri comerciali reprezentativi);
    - certificatul de înregistrare a societãţii, documente de înfiinţare şi funcţionare, acte adiţionale ale societãţii, în copie;
    - alte documente pe care ANCEX le poate solicita, în funcţie de specificul licenţei.
    (3) Exportatorul trebuie sã cearã avizul ANCEX referitor la produse şi destinaţii, înaintea utilizãrii oricãrei licenţe generale pentru care a fost înregistrat.
    (4) ANCEX înregistreazã exportatorul în baza de date a utilizatorilor de licenţe generale şi îi notificã acestuia înregistrarea în termen de 10 zile lucrãtoare de la data primirii cererii de înregistrare.
    (5) Exportatorul va notifica ANCEX orice schimbãri ale datelor trecute în cererea de înregistrare într-o perioadã de 15 zile.

    SECŢIUNEA a 6-a
    Licenţa generalã naţionalã de export

    ART. 22
    Licenţa generalã naţionalã de export este definitã la art. 2 pct. 11 din Regulament, iar utilizarea acestui tip de licenţã se face respectând prevederile art. 9 şi ale anexei IIIc la Regulament, precum şi ale art. 12 din Ordonanţa de urgenţã.
    ART. 23
    (1) Exportatorul care utilizeazã licenţa generalã naţionalã de export informeazã ANCEX în legãturã cu prima utilizare a acestei licenţe, nu mai târziu de 30 de zile de la data la care a avut loc primul export.
    (2) În cazul în care, la utilizãrile ulterioare ale licenţei generale naţionale de export, produsele exportate sau destinatarul final diferã de cele menţionate la prima utilizare a acesteia, utilizatorul de licenţã are obligaţia de a notifica ANCEX în vederea obţinerii acordului privitor la posibilitatea de utilizare a licenţei generale naţionale de export.
    (3) ANCEX comunicã rãspunsul în termen de 10 zile de la data notificãrii.
    (4) Utilizatorul licenţei generale naţionale de export are obligaţia de a transmite la ANCEX, pânã la data de 25 a lunii în curs, un tabel în format electronic, conform anexei nr. 22, cuprinzând date privind exporturile din luna precedentã şi de a transmite, la cererea ANCEX, copii ale documentelor administrative unice, facturilor externe şi documentelor de transport, pentru anumite operaţiuni.
    ART. 24
    La cererea ANCEX, exportatorul transmite şi alte informaţii privind exporturile desfãşurate în conformitate cu licenţele generale naţionale de export.
    ART. 25
    În cazul în care exportatorulutilizeazã licenţa generalã naţionalã pentru exportul de produse cu dublã utilizare din domeniul nuclear, este obligat sã deţinã o autorizaţie eliberatã de CNCAN.

    SECŢIUNEA a 7-a
    Licenţele generale de export ale Uniunii

    ART. 26
    Licenţele generale de export ale Uniunii sunt definite la art. 2 pct. 9 din Regulament, iar utilizarea acestora se face respectând prevederile art. 9 alin. (1) şi (4), ale anexelor IIa-IIf la Regulament şi ale art. 13 din Ordonanţa de urgenţã.
    ART. 27
    (1) Exportatorul care utilizeazã o licenţã generalã de export a Uniunii informeazã ANCEX în legãturã cu prima utilizare a acestei licenţe, nu mai târziu de 30 de zile de la data la care a avut loc primul export.
    (2) În cazul în care, la utilizãrile ulterioare ale aceleiaşi licenţe generale de export a Uniunii, produsele exportate sau destinatarul final diferã de cele menţionate la prima utilizare a acesteia, utilizatorul de licenţã are obligaţia de a notifica ANCEX în vederea obţinerii acordului privitor la posibilitatea de utilizare a licenţei generale de export a Uniunii, conform prevederilor cuprinse în anexele IIa-IIf la Regulament.
    (3) ANCEX comunicã rãspunsul în termen de 10 zile de la data notificãrii.
    (4) Utilizatorul unei licenţe generale de export a Uniunii are obligaţia de a transmite la ANCEX, pânã la data de 25 a lunii în curs, un tabel în format electronic, conform anexei nr. 22, cuprinzând date privind exporturile din luna precedentã şi de a transmite, la cererea ANCEX, copii ale documentelor administrative unice, facturilor externe şi documentelor de transport, pentru anumite operaţiuni.
    (5) Utilizatorul licenţei generale de export a Uniunii nr. EU 003 are obligaţia sã anexeze la documentele menţionate la art. 21, precum şi la notificãrile prevãzute în prezentul articol o copie a licenţei iniţiale de export, conform prevederilor anexei IIc la Regulament.
    (6) În cazul în care exportatorul decide sã exporte definitiv un produs care a fost exportat temporar în baza licenţei generale de export a Uniunii nr. EU 004, acesta trebuie sã obţinã acordul ANCEX şi sã transmitã o cerere de licenţã de export individualã pentru acelaşi produs şi aceeaşi destinaţie (statul în care a avut loc exportul temporar pentru expoziţii sau târguri).
    (7) Exportatorii cãrora ANCEX le-a retras dreptul de a utiliza licenţele generale de export ale Uniunii, în baza prevederilor art. 9 alin. (1) din Regulament, pot face o cerere pentru a utiliza licenţa individualã de export.
    ART. 28
    La cererea ANCEX, exportatorul transmite şi alte informaţii privind exporturile desfãşurate în conformitate cu licenţele generale de export ale Uniunii.
    ART. 29
    În cazul în care exportatorul utilizeazã o licenţã generalã de export a Uniunii pentru exportul de produse cu dublã utilizare din domeniul nuclear, este obligat sã deţinã o autorizaţie eliberatã de CNCAN.

    SECŢIUNEA a 8-a
    Licenţa pentru servicii de intermediere

    ART. 30
    (1) Licenţa pentru serviciile de intermediere se elibereazã de cãtre ANCEX în condiţiile specificate la art. 5 şi 10 din Regulament şi în conformitate cu art. 14 din Ordonanţa de urgenţã.
    (2) Decizia cu privire la necesitatea impunerii unei licenţe pentru servicii de intermediere rezultã în urma auditului efectuat de cãtre ANCEX la operatorii economici sau în urma notificãrii fãcute de autoritãţile publice abilitate.
    ART. 31
    (1) Dupã tipul de activitate de intermediere, definitã conform Regulamentului, intermediarul care solicitã o licenţã pentru servicii de intermediere trebuie sã prezinte la ANCEX documentele menţionate mai jos:
    1. în cazul serviciilor de intermediere pentru negociere sau convenire a tranzacţiilor privind achiziţionarea, vânzarea ori furnizarea de produse cu dublã utilizare dintr-o ţarã terţã cãtre o altã ţarã terţã:
    a) raportul ANCEX privind sistemul de administrare sau de control intern pentru evaluarea riscurilor, precum şi cunoaşterea de cãtre intermediari a legislaţiei în domeniu;
    b) formularele prevãzute în anexele nr. 8-10, completate, semnate şi ştampilate de cãtre persoana fizicã sau managerul persoanei juridice ori de cãtre o altã persoanã împuternicitã de acesta. Instrucţiunile de completare sunt prevãzute în anexa nr. 11;
    c) documente privind identificarea solicitantului, în copie;
    d) datele de identificare a partenerilor strãini implicaţi;
    e) datele de identificare şi obiectul de activitate ale destinatarului final;
    f) date despre produsele care fac obiectul operaţiunii (denumirea, categoria, cantitatea şi utilizarea finalã a acestora);
    g) documente care sã ateste relaţia de intermediere, în copie;
    h) alte documente pe care ANCEX le poate solicita în funcţie de specificul operaţiunii;
    2. în cazul serviciilor de intermediere pentru vânzarea sau cumpãrarea de produse cu dublã utilizare care se aflã în ţãri terţe, în vederea transferului lor cãtre o altã ţarã terţã:
    a) raportul ANCEX privind sistemul de administrare sau de control intern pentru evaluarea riscurilor, precum şi cunoaşterea de cãtre intermediari a legislaţiei în domeniu;
    b) formularele prevãzute în anexele nr. 8-10, completate, semnate şi ştampilate de cãtre persoana fizicã sau managerul persoanei juridice ori de cãtre o altã persoanã împuternicitã de acesta. Instrucţiunile de completare sunt prevãzute în anexa nr. 11;
    c) documente privind identificarea solicitantului, în copie;
    d) datele de identificare a partenerilor strãini implicaţi;
    e) datele de identificare şi obiectul de activitate ale destinatarului final;
    f) date despre produsele care fac obiectul operaţiunii (denumirea, categoria, cantitatea şi utilizarea finalã a acestora);
    g) contractul sau alte documente comerciale care atestã operaţiunea de intermediere, în copie;
    h) declaraţia de utilizare finalã sau, dupã caz, certificatul de utilizare finalã, în original, prin care utilizatorul final se angajeazã sã respecte destinaţia şi utilizarea finalã declarate şi sã nu exporte produsele care fac obiectul operaţiunii decât cu aprobarea prealabilã a autoritãţii competente din ţara de destinaţie;
    i) alte documente pe care ANCEX le poate solicita în funcţie de specificul operaţiunii.
    (2) Conform art. 14 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã, solicitantul trebuie sã implementeze un sistem de administrare sau de control intern pentru evaluarea riscurilor. Acest sistem constã în efectuarea unor evaluãri de risc care reprezintã analiza utilizãrii finale şi utilizatorului final, aceasta fiind metoda cea mai des folositã pentru determinarea riscurilor de proliferare pe care le ridicã o anumitã tranzacţie. De asemenea, poate fi solicitatã obţinerea calitãţii de operator economic autorizat (AEO) din partea autoritãţii vamale. Statutul de AEO poate fi acordat oricãrui operator economic care respectã regulamentele vamale, are o istorie a activitãţii economice lipsitã de incidente, are solvabilitate financiarã şi a implementat standarde de securitate şi siguranţã.
    (3) Valabilitatea licenţei pentru serviciile de intermediere este de maximum un an de la data emiterii şi poate fi prelungitã de cãtre ANCEX pentru o perioadã de maximum un an, în baza unei solicitãri justificate a intermediarului, înaintatã ANCEX cu minimum 30 de zile înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

    SECŢIUNEA a 9-a
    Licenţa pentru tranzitul produselor cu dublã utilizare din afara Uniunii

    ART. 32
    (1) Licenţele pentru tranzitul produselor cu dublã utilizare din afara Uniunii se elibereazã de ANCEX în condiţiile specificate la art. 6 din Regulament şi în conformitate cu art. 15 din Ordonanţa de urgenţã.
    (2) În cazul în care, în urma analizei de risc efectuate de autoritãţile vamale sau a sesizãrii fãcute de autoritãţile publice abilitate, ANCEX este consultatã cu privire la necesitatea impunerii unei licenţe pentru tranzitul produselor cu dublã utilizare din afara Uniunii, mãrfurile vor fi depozitate temporar în vamã pânã la comunicarea deciziei ANCEX.
    ART. 33
    (1) Pentru autorizarea tranzitului prin licenţã, solicitantul trebuie sã prezinte urmãtoarele documente:
    a) formularele prevãzute în anexele nr. 12, 13 şi 14, completate, semnate şi ştampilate de cãtre solicitant, iar dacã solicitantul nu este rezident în România, de cãtre orice agent din România împuternicit de acesta. Instrucţiunile de completare sunt prezentate în anexa nr. 15;
    b) datele de identificare a partenerilor strãini implicaţi;
    c) date despre produsele care fac obiectul operaţiunii (denumirea, categoria, cantitatea şi utilizarea finalã a acestora);
    d) factura externã şi alte documente de expediere, în copie;
    e) alte documente pe care ANCEX le poate solicita în funcţie de specificul operaţiunii.
    (2) Valabilitatea licenţei de tranzit este de maximum 30 de zile de la data emiterii, cu posibilitatea prelungirii, în cazuri justificate.

    CAP. IV
    Controlul transferului intangibil de tehnologie şi al asistenţei tehnice referitoare la anumite utilizãri finale militare

    SECŢIUNEA 1
    Controlul transferului intangibil

    ART. 34
    (1) Transferul intangibil se referã la transmiterea de produse software şi tehnologie aferente produselor cu dublã utilizare, prin mijloace de comunicare electronice, inclusiv fax, telefon, poştã electronicã sau orice alt mijloc electronic, spre o destinaţie din afara Uniunii Europene.
    (2) Se supun controlului prin licenţã individualã de export urmãtoarele operaţiuni:
    a) punerea la dispoziţie, în formã electronicã, de produse software şi tehnologie pentru persoane fizice, juridice şi pentru parteneriate din afara Uniunii Europene;
    b) transmiterea, inclusiv pe cale oralã, de produse software şi tehnologie prin orice mijloc de comunicare şi stocare a informaţiei.
    ART. 35
    (1) Controlul transferului intangibil se aplicã şi persoanelor din cadrul comunitãţii academice care furnizeazã informaţii ce pot fi utilizate şi la proliferarea ADM.
    (2) Se excepteazã de la prevederile alin. (1) activitãţile care se referã la informaţii aparţinând domeniului public, cercetãrii ştiinţifice fundamentale sau la cunoştinţe minimale necesare pentru cereri de brevet.
    ART. 36
    Transmiterea de software şi tehnologie prin intermediul intranetului în cadrul unei companii cu angajaţi care lucreazã în afara Uniunii constituie un transfer intangibil şi se supune controlului prin licenţã.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Controlul asistenţei tehnice referitoare la anumite utilizãri finale militare

    ART. 37
    Controlul asistenţei tehnice referitoare la anumite utilizãri finale militare se efectueazã prin licenţã individualã de export, conform prevederilor Acţiunii comune şi ale art. 17 din Ordonanţa de urgenţã.
    ART. 38
    Asistenţa tehnicã poate fi sub forma unui transfer fizic (instrucţiuni tehnologice, schiţe, grafice, parametri etc.) sau a unui transfer electronic de tehnologie, în contextul unui proiect, contract sau al unei tranzacţii.
    ART. 39
    Controlul asistenţei tehnice nu se aplicã în situaţiile menţionate la art. 17 din Ordonanţa de urgenţã şi nici în cazul când ia forma cunoştinţelor minimale necesare pentru cereri de brevet.

    CAP. V
    Controlul destinaţiei şi utilizãrii finale a produselor nelistate care fac obiectul operaţiunilor prevãzute la art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã

    ART. 40
    (1) Conform prevederilor art. 4 din Regulament, exportul produselor care nu sunt cuprinse în listele anexe, dar care sunt destinate, integral sau parţial, utilizãrii la dezvoltarea, producerea, manipularea, funcţionarea, întreţinerea, depozitarea, detectarea, identificarea, diseminarea ADM şi a mijloacelor lor purtãtoare ori pot fi destinate, integral sau parţial, unei utilizãri finale militare, pot face obiectul unei cereri pentru eliberarea unei licenţe de export.
    (2) Analiza destinaţiei şi utilizãrii finale poate impune extinderea controlului prin licenţã şi asupra produselor ale cãror caracteristici nu se regãsesc în anexa I la Regulament.
    ART. 41
    (1) Prevederile art. 40 se aplicã în urmãtoarele situaţii:
    a) exportatorul a fost informat de cãtre ANCEX cu privire la situaţiile menţionate la art. 4 alin. (1)-(3) din Regulament. Notificarea este echivalentã cu blocarea operaţiunii, impunându-se solicitarea unei licenţe pentru efectuarea operaţiunii;
    b) exportatorul are cunoştinţã cã produsele pe care intenţioneazã sã le exporte sunt destinate unor utilizãri menţionate la art. 4 alin. (1)-(3) din Regulament şi notificã ANCEX.
    Sintagma "are cunoştinţã" trebuie înţeleasã ca evidenţã bazatã pe informaţii primite, direct sau indirect, de cãtre exportator, în sensul cã produsele exportate nu vor fi folosite pentru utilizãri civile, fiind destinate unor programe pentru ADM sau sunt produse militare conform listelor de produse militare;
    c) exportatorul are motive sã suspecteze cã produsele pe care intenţioneazã sã le exporte sunt destinate unor utilizãri menţionate la art. 4 alin. (1) din Regulament, situaţie în care va notifica ANCEX.
    (2) Exportatorul este obligat sã aştepte decizia ANCEX în situaţiile menţionate la alin. (1) lit. b) şi c). Termenul pentru transmiterea deciziei este de 30 de zile de la data înregistrãrii notificãrii, care poate fi prelungit la 60 de zile, în cazuri justificate.
    ART. 42
    Decizia de impunere a unei licenţe este comunicatã de cãtre ANCEX şi instituţiilor publice implicate în sistemul naţional de control al exporturilor.

    CAP. VI
    Dispoziţii comune

    ART. 43
    (1) Refuzul eliberãrii unei licenţe se face în urmãtoarele situaţii:
    a) analiza aspectelor relevante menţionate la art. 12 din Regulament impune decizia neacordãrii licenţei;
    b) exportatorul sau partenerii de afaceri ai acestuia a/au încãlcat obligaţiile şi angajamentele internaţionale ale României sau a/au acţionat împotriva acestora;
    c) exportatorul prezintã date false;
    d) nu au fost prezentate toate informaţiile relevante cu privire la operaţiune;
    e) solicitantul nu gestioneazã corespunzãtor programul intern de control al exportului certificat de cãtre ANCEX;
    f) alte cazuri prevãzute de lege.
    (2) Conform prevederilor art. 37 din Ordonanţa de urgenţã, licenţele eliberate de cãtre ANCEX în conformitate cu prevederile legii pot fi anulate, suspendate, revocate sau retrase.
    (3) Licenţele pentru operaţiuni cu produse cu dublã utilizare pot fi anulate de cãtre ANCEX în situaţia în care se constatã cã informaţiile care au stat la baza emiterii licenţei sunt false sau dacã nu au fost prezentate toate informaţiile relevante cu privire la operaţiune.
    (4) Licenţele pentru operaţiuni cu produse cu dublã utilizare pot fi suspendate de cãtre ANCEX în situaţia în care au apãrut informaţii noi cu privire la operaţiune, iar analizarea consecinţelor pe care le pot antrena necesitã timp.
    (5) Licenţele pentru operaţiuni cu produse cu dublã utilizare pot fi revocate de cãtre ANCEX în cazul în care situaţia din ţara de destinaţie s-a modificat în mod semnificativ.
    (6) Licenţele pentru operaţiuni cu produse cu dublã utilizare pot fi limitate în mod substanţial de cãtre ANCEX (atât din punctul de vedere al produselor, cât şi din punct de vedere cantitativ) ca urmare a informaţiilor primite din partea autoritãţilor publice abilitate, potrivit legii, sã desfãşoare activitãţi informative.
    ART. 44
    (1) Notificarea privind refuzul eliberãrii licenţei ori, dupã caz, anularea, suspendarea sau revocarea licenţei se comunicã persoanei fizice ori juridice în termen de cel mult 10 zile de la data emiterii ordinului semnat de ministrul afacerilor externe.
    (2) Persoana fizicã sau juridicã poate contesta refuzul eliberãrii licenţei sau, dupã caz, anularea, suspendarea ori revocarea licenţei în termen de cel mult 15 zile de la comunicarea acestuia/acesteia, în conformitate cu prevederile legale.
    ART. 45
    (1) Condiţiile care au stat la baza eliberãrii licenţei trebuie menţinute pe toatã durata de valabilitate a acesteia.
    (2) Titularul licenţei este obligat sã declare la ANCEX, în scris, orice modificãri sau diferenţe faţã de datele înscrise în aceasta, constatate în documente în timpul derulãrii operaţiunii respective.
    (3) În cazul în care asemenea modificãri sau diferenţe schimbã condiţiile în temeiul cãrora a fost eliberatã licenţa, aceasta este anulatã ori revocatã, dupã caz, prin ordin al ministrului afacerilor externe. Declararea acestor modificãri sau diferenţe se efectueazã în scris, în maximum douã zile lucrãtoare de la data apariţiei lor, şi, dupã caz, poate fi însoţitã de o cerere pentru o nouã licenţã.
    ART. 46
    (1) Licenţa poate fi utilizatã numai de cãtre titularul acesteia, cu respectarea condiţiilor prevãzute în aceasta.
    (2) În cazul pierderii, deteriorãrii sau furtului licenţei, titularul este obligat sã notifice ANCEX şi poate solicita eliberarea unei noi licenţe.
    (3) În situaţia menţionatã la alin. (2), titularul va prezenta la ANCEX, dupã caz, dovada publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, a anunţului de pierdere, exemplarul deteriorat sau confirmarea organului de poliţie care cerceteazã furtul.
    (4) Prin ordin al ministrului afacerilor externe se va elibera o nouã licenţã cu aceleaşi condiţii ca a celei pierdute, deteriorate sau furate, care se anuleazã.
    ART. 47
    (1) Titularul licenţei este rãspunzãtor de modul de utilizare a acesteia, în conformitate cu condiţiile în temeiul cãrora a fost eliberatã.
    (2) Licenţele anulate se depun la ANCEX în termen de cel mult 10 zile de la comunicarea mãsurii respective, cu excepţia situaţiei prevãzute la art. 46 alin. (2).
    (3) Licenţele neutilizate se restituie ANCEX în termen de 15 zile de la data expirãrii termenului de valabilitate.
    ART. 48
    În documentele comerciale relevante referitoare la produsele cu dublã utilizare, exportatorul român are obligaţia sã înscrie urmãtorul text: "Aceste produse se supun regimului de control al exporturilor de produse cu dublã utilizare." În acest sens, documentele comerciale relevante includ, în special, contracte, facturi, confirmãri ale comenzilor, precum şi note de expediţie.

    CAP. VII
    Eliberarea CII şi a CCL

    ART. 49
    La solicitarea persoanelor fizice sau juridice care efectueazã operaţiuni cu produse cu dublã utilizare, ANCEX elibereazã CII şi CCL sau alte documente echivalente, emise ori certificate, cerute de autoritatea competentã din ţara exportatorului.
    ART. 50
    (1) În vederea eliberãrii CII, solicitantul va prezenta la ANCEX:
    a) cererea de eliberare a CII, completatã, semnatã şi ştampilatã, conform formularului prevãzut în anexa nr. 16;
    b) solicitarea partenerului extern de eliberare a CII;
    c) declaraţia de utilizare finalã, completatã conform formularului prevãzut în anexa nr. 6;
    d) documente comerciale relevante;
    e) alte documente pe care ANCEX le poate solicita.
    (2) Eliberarea de cãtre ANCEX a CII, formularul prevãzut în anexa nr. 17, se va face în termen de 10 zile de la depunerea documentaţiei complete.
    ART. 51
    Dupã efectuarea operaţiunii de plasare a produselor în regim vamal de punere în liberã circulaţie sau în regim suspensiv, la cererea partenerului extern, titularul declaraţiei vamale este obligat sã solicite ANCEX eliberarea CCL sau a unui document echivalent emis ori certificat în condiţiile cerute de autoritatea competentã din ţara exportatorului.
    ART. 52
    În vederea eliberãrii CCL, titularul declaraţiei vamale va prezenta la ANCEX:
    a) cererea de eliberare a CCL, completatã conform formularului prevãzut în anexa nr. 18:
    b) solicitarea partenerului extern de eliberare a CCL;
    c) factura externã;
    d) documentul de transport internaţional;
    e) declaraţia vamalã de punere în liberã circulaţie sau în regim suspensiv;
    f) nota de intrare-recepţie şi constatare de diferenţe, emisã de titularul declaraţiei vamale;
    g) alte documente pe care ANCEX le poate solicita.
    ART. 53
    În vederea eliberãrii CCL, ANCEX va verifica corectitudinea datelor din documentele prezentate şi poate executa controale pentru a verifica faptic existenţa produselor şi destinaţia acestora.
    ART. 54
    Eliberarea de cãtre ANCEX a CCL, formularul prevãzut în anexa nr. 19, se va face în termen de 30 de zile de la depunerea documentaţiei complete.
    ART. 55
    CII şi CCL vor fi transmise în ţara exportatorului prin grija titularului declaraţiei vamale.

    CAP. VIII
    Notificarea activitãţilor de cercetare, dezvoltare şi producere a produselor cu dublã utilizare

    ART. 56
    (1) Se supun regimului de control, în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã, şi sursele potenţiale de export de produse cu dublã utilizare create ca urmare a unor activitãţi de cercetare, dezvoltare şi producere.
    (2) Persoanele fizice şi juridice, inclusiv autoritãţile publice, care desfãşoarã activitãţile prevãzute la alin. (1) sunt obligate sã notifice la ANCEX despre aceasta.
    ART. 57
    Notificarea se efectueazã conform formularului prevãzut în anexa nr. 20 şi va fi transmisã la ANCEX în termen de cel mult 10 zile de la data începerii activitãţilor de cercetare, dezvoltare şi producere de produse cu dublã utilizare.
    ART. 58
    ANCEX poate solicita, dupã caz, copii ale unor documente care atestã activitãţi de cercetare, dezvoltare şi producere de produse cu dublã utilizare.
    ART. 59
    ANCEX înfiinţeazã şi gestioneazã baza de date privind companiile care desfãşoarã activitãţi de cercetare, dezvoltare şi producere de produse cu dublã utilizare.

    CAP. IX
    Dispoziţii tranzitorii şi finale

    ART. 60
    (1) În situaţia în care apar neclaritãţi cu privire la documentele prezentate la ANCEX, operatorii economici solicitanţi au obligaţia sã prezinte, la cererea ANCEX, originalele documentelor respective, care le vor fi restituite dupã consultare.
    (2) ANCEX poate solicita, dupã caz, copii autentificate sau traduceri autorizate ale unor documente.
    ART. 61
    (1) Formularele documentelor pentru operaţiuni cu produse cu dublã utilizare sunt cele prevãzute în urmãtoarele anexe care fac parte integrantã din prezentele norme metodologice:
    1. anexa nr. 1 "Cerere pentru eliberarea licenţei individuale sau globale de export";
    2. anexa nr. 1 bis "Formular suplimentar la cererea pentru eliberarea licenţei individuale sau globale de export";
    3. anexa nr. 2 "Licenţa individualã sau globalã de export - formular pentru exportator";
    4. anexa nr. 2 bis "Formular suplimentar la licenţa individualã sau globalã de export - formular pentru exportator";
    5. anexa nr. 3 "Licenţa individualã sau globalã de export";
    6. anexa nr. 3 bis "Formular suplimentar la licenţa individualã sau globalã de export";
    7. anexa nr. 3-verso "Formular pentru menţiuni ale autoritãţii vamale la licenţa individualã sau globalã de export";
    8. anexa nr. 4 "Instrucţiuni privind completarea formularelor pentru licenţa individualã şi globalã de export";
    9. anexa nr. 5 "Cerere de consultanţã pentru stabilirea regimului de control al operaţiunii cu produse cu dublã utilizare";
    10. anexa nr. 6 "Declaraţie de utilizare finalã pentru produse cu dublã utilizare";
    11. anexa nr. 7 "Certificat de utilizare finalã pentru produse cu dublã utilizare";
    12. anexa nr. 8 "Cerere pentru eliberarea licenţei de furnizare a serviciilor de intermediere";
    13. anexa nr. 8 bis "Formular suplimentar la cererea pentru eliberarea licenţei de furnizare a serviciilor de intermediere";
    14. anexa nr. 9 "Licenţa de furnizare a serviciilor de intermediere - formular pentru intermediar";
    15. anexa nr. 9 bis "Formular suplimentar la licenţa de furnizare a serviciilor de intermediere - formular pentru intermediar";
    16. anexa nr. 10 "Licenţa de furnizare a serviciilor de intermediere";
    17. anexa nr. 10 bis "Formular suplimentar la licenţa de furnizare a serviciilor de intermediere";
    18. anexa nr. 11 "Instrucţiuni privind completarea formularelor de licenţe pentru furnizarea de servicii de intermediere";
    19. anexa nr. 12 "Cerere de eliberare a licenţei pentru tranzitul de produse cu dublã utilizare";
    20. anexa nr. 12 bis "Formular suplimentar la cererea de eliberare a licenţei pentru tranzitul de produse cu dublã utilizare";
    21. anexa nr. 13 "Licenţa pentru tranzitul de produse cu dublã utilizare - formular pentru solicitant";
    22. anexa nr. 13 bis "Formular suplimentar la licenţa pentru tranzitul de produse cu dublã utilizare - formular pentru solicitant";
    23. anexa nr. 14 "Licenţa pentru tranzitul de produse cu dublã utilizare";
    24. anexa nr. 14 bis "Formular suplimentar la licenţa pentru tranzitul de produse cu dublã utilizare";
    25. anexa nr. 14-verso "Formular pentru menţiuni ale autoritãţii vamale la licenţa pentru tranzitul de produse cu dublã utilizare";
    26. anexa nr. 15 "Instrucţiuni privind completarea formularelor de licenţã pentru tranzitul produselor cu dublã utilizare";
    27. anexa nr. 16 "Cerere pentru eliberarea certificatului internaţional de import";
    28. anexa nr. 16 bis "Formular suplimentar la cererea pentru eliberarea certificatului internaţional de import";
    29. anexa nr. 17 "Certificatul internaţional de import";
    30. anexa nr. 17 bis "Anexa la certificatul internaţional de import";
    31. anexa nr. 18 "Cerere pentru eliberarea certificatului de control al livrãrii";
    32. anexa nr. 18 bis "Formular suplimentar la cererea pentru eliberarea certificatului de control al livrãrii";
    33. anexa nr. 19 "Certificatul de control al livrãrii";
    34. anexa nr. 19 bis "Anexa la certificatul de control al livrãrii";
    35. anexa nr. 20 "Notificare privind activitãţile de cercetare, dezvoltare şi/sau producere a produselor cu dublã utilizare";
    36. anexa nr. 21a "Angajament privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU001";
    37. anexa nr. 21b "Angajament privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU002";
    38. anexa nr. 21c "Angajament privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU003";
    39. anexa nr. 21d "Angajament privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU004";
    40. anexa nr. 21e "Angajament privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU005";
    41. anexa nr. 21f "Angajament privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU006";
    42. anexa nr. 21g "Angajament privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale autorizaţiei generale naţionale de export";
    43. anexa nr. 22 "Tabel cuprinzând date privind exporturile efectuate în baza licenţelor generale".
    (2) Formularele anexelor menţionate la alin. (1) sunt puse la dispoziţia solicitanţilor de cãtre ANCEX în format electronic.


    ANEXA 1
    la normele metodologice


    UNIUNEA EUROPEANÃ EXPORT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                        ( Reg. (EC) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 1. │1. Exportator Nr. de înregis-│2. Numãrul de │3. Data expirãrii. │
│ │ trare la │identificare. │ │
│ │ Registrul │ │ │
│ │ Comerţului ├──────────────────┴──────────────────────┤
├────┤ │4. Date de contact │
│ │ │ MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │ Departamentul pentru Controlul │
│ │ │ Exporturilor - ANCEX │
│ C │ │ Tel:+40-21-3057200, Fax:+40-21-3057224,│
│ E │ │ e-mail:cons_dptdu@ancex.ro │
│ R ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ E │5. Destinatar │6. Autoritatea emitentã │
│ R │ │ MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ E │ │ Departamentul pentru Controlul │
│ ├───────────────────────────────┤ Exporturilor - ANCEX │
│ │7. Agent/ Nr. de │ (MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ │Reprezentant înregis- │ Department for Export Controls - ANCEX)│
│ │(dacã diferã trare la │ Str. Polonã nr. 8 sector 1, 010501 │
│ │de exportator) Registrul │ Bucureşti, ROMÂNIA │
│ │ Comerţului│ │
│ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┬───────┤
│ │ │8. Ţara de origine │Cod │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │9. Ţara de expediere │Cod │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final (dacã │11. Statul membru în care se aflã│Cod │
│ │ diferã de destinatar) │ sau se vor afla produsele │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Statul membru în care se │Cod │
│ │ │intenţioneazã parcurgerea proce- │ │
│ │ │durii vamale de export │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │13. Ţara de destinaţie finalã │Cod │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Numãrul │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│(pentru produse-│
│ │ │CAS, dacã este dispo- │ le din listã) │
│ │ │nibil) │ │
│ │ ┌──────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anexe │17. Moneda şi valoarea │18. Cantitatea │
│ │ │ │ │produselor │
│ │ └──────┤ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │19.Utilizarea finalã │20. Data contractului │21. Procedura │
│ │ │ (dacã este cazul) │vamalã de export│
├────┤ │ │ │
│ [] │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ G │ │ │ │
│ L ├───────────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────┤
│ O │22. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ B │ │
│ A ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ L │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
│ Ã │control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
├────┤obiectul controlului prin liste naţionale │
│ [] │ │
│ │ │
│ I │ []DA []NU │
│ N │ │
│ D ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ I │ │
│ V │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............. reprezentant legal │
│ I │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere │
│ D │şi declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare │
│ U │unei alte autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ A │ │
│ L │ Semnãtura şi ştampila │
│ Ã │ │
│ │ │
├────┤ │
│ T │ │
│ I │ │
│ P ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ D │ │
│ E │ │
│ ├──────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┤
│ L │ │ Numele Ştampila │
│ I │ │ │
│ C │ │ │
│ E │ │ │
│ N │ │ Semnãtura │
│ Ţ │ │ │
│ Ã │ │ │
│ │ │ │
│ S │ │ │
│ O │ │ Data ....... │
│ L │ │ │
│ I │ │ │
│ C │ │ │
│ I │ │ │
│ T │ │ │
│ A │ │ │
│ T: │ │ │
└────┴──────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 1 bis
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ EXPORT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                        ( Reg. (EC) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 1. │1. Exportator │2. Numãr de │3. Data expirãrii │
│bis │ │identificare │ │
├────┤ │ │ │
│ │ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼───────────────────────┬─────────────────┤
│ C │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ E │ │armonizat sau al │articolului din │
│ R │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ E │ │ │ │
│ R │ │ │ │
│ E │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Moneda şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ │ │armonizat sau al │articolului din │
│ │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Moneda şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ │ │armonizat sau al │articolului din │
│ │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Moneda şi │18.Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ │ │armonizat sau al │articolului din │
│ │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Moneda şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ │ │armonizat sau al │articolului din │
│ │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
├────┤ │ │ │
│ [] │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Moneda şi │18. Cantitate │
│ G │ │valoarea │ │
│ L │ │ │ │
│ O │ │ │ │
│ B ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ A │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ L │ │armonizat sau al │articolului din │
│ Ã │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
├────┤ │17. Moneda şi │18. Cantitate │
│ [] │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ I ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ N │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ D │ │armonizat sau al │articolului din │
│ I │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ V │ │ │ │
│ I │ │ │ │
│ D │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ U │ │17. Moneda şi │18. Cantitate │
│ A │ │valoarea │ │
│ L │ │ │ │
│ Ã │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ │ │armonizat sau al │articolului din │
│ │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ │ │ │ │
├────┤ │ │ │
│ T │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ I │ │17. Moneda şi │18.Cantitate │
│ P │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ D │ │ │ │
│ E ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ L │ │armonizat sau al │articolului din │
│ I │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ C │ │ │ │
│ E │ │ │ │
│ N │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ Ţ │ │17. Moneda şi │18. Cantitate │
│ Ã │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ S │ │ │ │
│ O ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ L │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Nr. │
│ I │ │armonizat sau al │articolului din │
│ C │ │nomenclaturii combinate│lista de control │
│ I │ │ │ │
│ T │ │ │ │
│ A │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ T: │ │17. Moneda şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 2
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ EXPORT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                        ( Reg. (EC) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 2. │1. Exportator Nr. de înregis-│2. Numãrul de │3. Data expirãrii. │
│ │ trare la │identificare. │ │
│ │ Registrul │ │ │
│ │ Comerţului ├──────────────────┴──────────────────────┤
├────┤ │4. Date de contact │
│ │ │ MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │ Departamentul pentru Controlul │
│ │ │ Exporturilor - ANCEX │
│ │ │ Tel:+40-21-3057200, fax:+40-21-3057224,│
│ E │ │ e-mail:cons_dptdu@ancex.ro │
│ X ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ P │5. Destinatar │6. Autoritatea emitentã │
│ O │ │ MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ R │ │ Departamentul pentru Controlul │
│ T ├───────────────────────────────┤ Exporturilor - ANCEX │
│ A │7. Agent/ Nr. de │ (MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ T │Reprezentant înregis- │ Department for Export Controls - ANCEX)│
│ O │(dacã diferã trare la │ Str. Polonã nr. 8 sector 1, 010501 │
│ R │de exportator) Registrul │ Bucureşti, ROMÂNIA │
│ │ Comerţului│ │
│ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┬───────┤
│ │ │8. Ţara de origine │Cod │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │9. Ţara de expediere │Cod │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final (dacã │11. Statul membru în care se aflã│Cod │
│ │ diferã de destinatar) │ sau se vor afla produsele │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Statul membru în care se │Cod │
│ │ │intenţioneazã parcurgerea proce- │ │
│ │ │durii vamale de export │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │13. Ţara de destinaţie finalã │Cod │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Numãrul │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│(pentru produse-│
│ │ │CAS, dacã este dispo- │ le din listã) │
│ │ │nibil) │ │
│ │ ┌──────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anexe │17. Moneda şi valoarea │18. Cantitatea │
│ │ │ │ │ produselor │
│ │ └──────┤ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │19. Utilizarea finalã │20. Data contractului │21. Procedura │
│ │ │ (dacã este cazul) │vamalã de export│
├────┤ │ │ │
│ [] │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ G │ │ │ │
│ L ├───────────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────┤
│ O │22. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ B │ │
│ A ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ L │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
│ Ã │control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
├────┤obiectul controlului prin liste naţionale │
│ [] │ │
│ │ │
│ I │ []DA []NU │
│ N │ │
│ D ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ I │ │
│ V │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............. reprezentant legal │
│ I │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere │
│ D │şi declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare │
│ U │unei alte autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ A │ │
│ L │ Semnãtura şi ştampila │
│ Ã │ │
│ │ │
├────┤ │
│ T │ │
│ I │ │
│ P ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ D │ │
│ E │ │
│ ├──────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┤
│ L │ │ Numele Ştampila │
│ I │ │ │
│ C │ │ │
│ E │ │ │
│ N │ │ Semnãtura │
│ Ţ │ │ │
│ Ã │ │ │
│ │ │ │
│ S │ │ │
│ O │ │ Data ....... │
│ L │ │ │
│ I │ │ │
│ C │ │ │
│ I │ │ │
│ T │ │ │
│ A │ │ │
│ T: │ │ │
└────┴──────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 2 bis
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ EXPORT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                        ( Reg. (EC) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 2. │1. Exportator │2. Numãr de │3. Data expirãrii │
│bis │ │identificare │ │
├────┤ │ │ │
│ │ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼───────────────────────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ E │ │al produselor │articolului din │
│ X │ │ │lista de control │
│ P │ │ │ │
│ O │ │ │ │
│ R │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ T │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ A │ │valoarea │ │
│ T │ │ │ │
│ O │ │ │ │
│ R ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ │ │al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ │ │al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ │ │al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14.Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ │ │al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
├────┤ │ │ │
│ [] │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ G │ │valoarea │ │
│ L │ │ │ │
│ O │ │ │ │
│ B ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ A │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ L │ │al produselor │articolului din │
│ Ã │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
├────┤ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ [] │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ I ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ N │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ D │ │al produselor │articolului din │
│ I │ │ │lista de control │
│ V │ │ │ │
│ I │ │ │ │
│ D │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ U │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ A │ │valoarea │ │
│ L │ │ │ │
│ Ã │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ │ │al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
├────┤ │ │ │
│ T │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ I │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ P │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ D │ │ │ │
│ E ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ L │ │al produselor │articolului din │
│ I │ │ │lista de control │
│ C │ │ │ │
│ E │ │ │ │
│ N │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ Ţ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ Ã │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ S │ │ │ │
│ O ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ L │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar vamal│16. Nr. │
│ I │ │al produselor │articolului din │
│ C │ │ │lista de control │
│ I │ │ │ │
│ T │ │ │ │
│ A │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ T: │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 3
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ EXPORT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                       ( Reg. (EC) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 3. │1. Exportator Nr. de │2.Numãrul de iden-│3. Data expirãrii │
│ │ înregistrare │tificare │ │
│ │ la Registrul │ │ │
│ │ Comerţului │ │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┴──────────────────────┤
│ │ │4. Date de contact │
│ │ │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │Departamentul pentru Controlul │
│ │ │Exporturilor - ANCEX │
│ │ │Tel:+40-21-3057200, Fax:+40-21-3057224, │
│ │ │e-mail:cons_dptdu@ancex.ro │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ L │5. Destinatar │6. Autoritatea emitentã │
│ I │ │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ C │ │Departamentul pentru Controlul │
│ E │ │Exporturilor - ANCEX │
│ N │ │(MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ Ţ │ │Departamentul for Export Controls -ANCEX)│
│ Ã ├───────────────────────────────┤ Str. Polonã nr. 8, sector 1,010501, │
│ │7. Agent/ Nr. de │Bucureşti ROMÂNIA │
│ │Reprezentant înregistrare├─────────────────────────────────┬───────┤
│ │(dacã diferã la Registrul│8. Ţara de origine │Cod │
│ │de exportator) Comerţului │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │9. Ţara de expediere │Cod │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final(dacã di- │11. Statul membru în care se aflã│Cod │
│ │ferã de destinatar) │sau se vor afla produsele │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Statul membru în care se │Cod │
│ │ │intenţioneazã parcurgerea │ │
│ │ │procedurii vamale de export │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │13. Ţara de destinaţie finalã │Cod │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Cod al sistemului │16. Numãrul │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│(pentru produse-│
│ │ │CAS, dacã este │le din listã) │
│ │ │disponibil) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────┼────────────────┤
│ │ ┌──────┤17. Moneda şi valoarea │18. Cantitatea │
│ │ │Anexe │ │produselor │
│ │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────┴──────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │19. Utilizarea finalã │20. Data contractului │21. Procedura │
├────┤ │(dacã este cazul) │vamalã de export│
│ [] │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ G ├───────────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────┤
│ L │22. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ O │ │
│ B │ │
│ A │ │
│ A │ │
│ L ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Ã │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
├────┤control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ [] │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
│ │obiectul controlului prin liste naţionale │
│ I │ │
│ N │ │
│ D │ │
│ I │ │
│ V │ []DA []NU │
│ I │ │
│ D ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ U │ │
│ A │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............. reprezentant legal │
│ L │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere │
│ à │şi declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare │
├────┤unei alte autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ │ │
│ T │ Semnaturã şi ştampila │
│ I │ │
│ P ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ D ├─────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┤
│ E │ │ │
│ │ │ │
│ L │ │ Numele Ştampila │
│ I │ │ │
│ C │ │ │
│ E │ │ │
│ N │ │ │
│ Ţ │ │ Semnãtura │
│ Ã │ │ │
│ │ │ │
│ S │ │ │
│ O │ │ │
│ L │ │ Data........... │
│ I │ │ │
│ C │ │ │
│ I │ │ │
│ T │ │ │
│ A │ │ │
│ T: │ │ │
└────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘



    ANEXA 3 bis
    la normele metodologice

   UNIUNEA EUROPEANÃ EXPORT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                          ( Reg. (CE) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 3. │1. Exportator │2. Numãr de │3. Data expirãrii │
│bis │ │identificare │ │
├────┤ │ │ │
│ │ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼───────────────────────┬─────────────────┤
│ L │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ I │ │vamal al produselor │articolului din │
│ C │ │ │lista de control │
│ E │ │ │ │
│ N │ │ │ │
│ Ţ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ Ã │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ │ │vamal al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ │ │vamal al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ │ │vamal al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ │ │vamal al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
├────┤ │ │ │
│ │ │ │ │
│ [] │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ G │ │valoarea │ │
│ L │ │ │ │
│ O │ │ │ │
│ B ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ A │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ L │ │vamal al produselor │articolului din │
│ Ã │ │ │lista de control │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ │ │vamal al produselor │articolului din │
│ │ │ │lista de control │
├────┤ │ │ │
│ │ │ │ │
│ [] │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ I │ │valoarea │ │
│ N │ │ │ │
│ D │ │ │ │
│ I ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ V │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ I │ │vamal al produselor │articolului din │
│ D │ │ │lista de control │
│ U │ │ │ │
│ A │ │ │ │
│ L │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ Ã │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
├────┤ │ │ │
│ T │ │ │ │
│ I ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ P │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ │ │vamal al produselor │articolului din │
│ D │ │produselor │lista de control │
│ E │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ L │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ I │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ C │ │valoarea │ │
│ E │ │ │ │
│ N │ │ │ │
│ Ţ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴─────┬─────────────────┤
│ Ã │14. Descrierea produselor │15. Codul tarifar │16. Nr. │
│ │ │vamal al produselor │articolului din │
│ S │ │produselor │lista de control │
│ O │ │ │ │
│ L │ │ │ │
│ I │ ├─────────────────┬─────┴─────────────────┤
│ C │ │17. Valuta şi │18. Cantitate │
│ I │ │valoarea │ │
│ T │ │ │ │
│ A │ │ │ │
│ T: │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 3-verso
    la normele metodologice


 UNIUNEA EUROPEANÃ EXPORT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE ( Reg.(CE) No 428/2009 )
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Notã: În secţiunea 1 a coloanei 24 se înscrie cantitatea care este încã │
│disponibilã şi în secţiunea a 2-a a coloanei 24 se înscrie cantitatea dedusã │
│(livratã) cu aceastã ocazie. │
│ │
├─────────────────────────────────────┬──────────────────┬─────────────────────┤
│23.Cantitatea netã/valoare(masa netã/│26. Document vamal│27. Statul membru, │
│altã unitate de mãsurã cu indicarea │(tipul şi numãrul)│numele, semnãtura şi │
│acesteia) │sau extras (nr.) │ştampila biroului │
│ │şi data deducerii │vamal care a efectuat│
│ │(livrãrii) │operaţiunea. │
│ │ │ │
├───────────────────────┬─────────────┤ │ │
│24.Cantitatea în cifre │25.În litere │ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │cantitate/ │ │ │
│ │valoarea │ │ │
│ │dedusã │ │ │
│ │(livratã) │ │ │
├───────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│1 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┤ │ │ │
│2 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│1 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┤ │ │ │
│2 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│1 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┤ │ │ │
│2 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│1 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┤ │ │ │
│2 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│1 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┤ │ │ │
│2 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│1 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┤ │ │ │
│2 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────────────────┤
│1 │ │ │ │
│ │ │ │ │
├───────────────────────┤ │ │ │
│2 │ │ │ │
│ │ │ │ │
└───────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴─────────────────────┘



    ANEXA 4
    la normele metodologice

                                  INSTRUCŢIUNI
                 privind completarea formularelor pentru licenţa
                        individualã şi globalã de export

    1. Generalitãţi
    1.1. Documentele se completeazã on-line, se tipãresc, se semneazã de persoana fizicã sau de managerul persoanei juridice ori de altã persoanã împuternicitã de acesta, se ştampileazã şi se depun, fãrã ştersãturi, suprascriere sau oricare alt tip de modificãri, în original, la sediul Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX.
    1.2. Exemplarele se identificã prin numãrul şi caracterul lor, identificare situatã pe marginea lateralã stânga. Ordinea exemplarelor este urmãtoarea:
    - exemplarele 1 şi 1 bis sunt destinate autoritãţii care emite licenţa, respectiv Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX;
    - exemplarele 2 şi 2 bis sunt prezentate la biroul vamal şi pãstrate apoi de cãtre titular;
    - exemplarele 3, 3-verso (tipãrit obligatoriu pe versoul exemplarului 3 - licenţã) şi 3 bis sunt destinate prezentãrii la biroul vamal.
    1.3. Formularele "bis" sunt utilizate drept formulare suplimentare (tipãrite pe pagini separate) în cazul unei cereri care cuprinde cel puţin douã produse diferite.
    2. Rubrici
    Caseta 1. Exportator: titularul licenţei de export, numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 2. Numãrul de identificare: rubricã rezervatã autoritãţii emitente pentru înscrierea numãrului licenţei
    Caseta 3. Data expirãrii: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 4. Date de contact: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 5. Destinatar: numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 6. Autoritatea emitentã: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 7. Agent/Reprezentant (dacã diferã de exportator): numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 8. Ţara de origine: denumirea, codul de ţarã, conform ISO 3166
    Caseta 9. Ţara de expediere: denumirea, codul de ţarã, conform ISO 3166
    Caseta 10. Utilizator final: numele utilizatorului final (în cazul în care diferã de destinatarul menţionat în caseta 5) şi coordonatele sale complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 11. Statul membru în care se aflã sau se vor afla produsele: denumirea, codul de ţarã, conform ISO 3166, al statului membru la care se face referire
    Caseta 12. Statul membru în care se intenţioneazã parcurgerea procedurii vamale de export: denumirea, codul de ţarã, conform ISO 3166, al statului membru la care se face referire
    Caseta 13. Ţara de destinaţie finalã: denumirea, codul de ţarã, conform ISO 3166. Aceastã indicaţie trebuie sã corespundã elementelor cuprinse în caseta 10.
    Caseta 14. Descrierea produselor: denumirea comercialã a produsului. Descrierea trebuie sã conţinã elemente specifice care sã permitã identificarea produsului.
    Anexe. Se va indica numãrul de formulare suplimentare bis ale formularului de bazã şi se vor anexa.
    Caseta 15. Cod al sistemului armonizat sau al nomenclaturii combinate: va indica cel puţin codul de 8 cifre din nomenclatura combinatã.
    Caseta 16. Numãrul articolului din lista de control: fiecare produs are un cod unic. Se va înscrie obligatoriu codul întreg.
    Caseta 17. Moneda şi valoarea: pentru valutã se va trece codul alfanumeric al unitãţii monetare, conform nomenclatorului prevãzut în Ghidul de utilizare al tarifului vamal al României, cap. C1 (vezi şi ISO 4217).
    Caseta 18. Cantitatea produselor: în funcţie de natura produsului, se vor indica numãrul şi unitatea de mãsurã. Pentru unitatea de mãsurã se va utiliza lista abrevierilor unitãţilor de mãsurã, conform Ghidului de utilizare al tarifului vamal al României, cap. C1.
    Caseta 19. Utilizarea finalã: se va menţiona ce utilizare are produsul la utilizatorul final.
    Caseta 20. Data contractului: se va indica acest element, dacã este cunoscut.
    Caseta 21. Procedura vamalã de export: se va indica codul regimului de export, conform Normelor tehnice de completare, utilizare şi tipãrire a declaraţiei sumare, declaraţiei vamale în detaliu şi exemplarul de control T5R, emis de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, cod format din 4 cifre.
    Caseta 22. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã: se va menţiona oricare element util cu privire la licenţã, mai ales alte documente care pot fi solicitate pentru a fi adãugate cererii. În subdiviziunea casetei 22 referitoare la declaraţia solicitantului privind produsele care fac obiectul cererii de export se va rãspunde obligatoriu întrebãrii bifând rãspunsul care corespunde.
    Pagina cuprinzând casetele 23-27 se va tipãri numai pe spatele exemplarului licenţã şi a exemplarului bis corespunzãtor. Casetele 23, 24 şi 25 sunt concepute astfel încât o licenţã sã poatã acoperi o tranzacţie care implicã un numãr diferit de transferuri care se efectueazã secvenţial. Completarea casetelor 26 şi 27 se face de cãtre autoritatea vamalã competentã.

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ ATENŢIONARE │
│ Se va avea în vedere ca: │
│ 1. exemplarele sã fie scrise citeţ, iar casetele sã fie completate conform │
│ indicaţiilor de mai sus; │
│ 2. angajamentul sã fie datat şi semnat, indicând numele şi calitatea celui │
│ care semneazã, fãrã a uita aplicarea ştampilei; │
│ 3. documentele prevãzute în textul regulamentului sã fie anexate. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 5
    la normele metodologice


┌─────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ NR./DATA DE │ CERERE DE CONSULTANŢÃ │ NR./DATA DE│
│ ÎNREGISTRARE│ PENTRU STABILIREA REGIMULUI DE CONTROL AL OPERAŢIUNII │ÎNREGISTRARE│
│LA SOLICITANT│ CU PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE │ LA ANCEX │
│ │ │ │
├──┬──────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┤
│ │ 1. DATELE DE IDENTIFICARE ALE SOLICITANTULUI: │
│*)│ │
│ │ DENUMIREA: Tel.fix: │
│ │ PERSOANÃ AUTORIZATÃ/ Mobil: │
│ │ DE CONTACT: Fax: │
│ │ ADRESA: E-mail: │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │2. PRODUSUL CARE FACE OBIECTUL CERERII DE CONSULTANŢÃ: │
│ │ DENUMIRE COMERCIALÃ: │
│ │ DENUMIRE TEHNICÃ (NR. CAS): │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │3. DATE DESPRE OPERAŢIUNE │
│ │ TIPUL OPERAŢIUNII CARE SE EFECTUEAZÃ CU PRODUSUL RESPECTIV: │
│ │ PARTENER EXTERN (denumire, adresã completã): │
│ │ │
│ │ ŢARA DE ORIGINE: ŢARA DE DESTINAŢIE: │
│ │ │
│ │ 4. DESTINATAR, UTILIZATOR FINAL (denumire şi adresã completã) ŞI UTILIZAREA │
│ │ FINALÃ A PRODUSULUI │
│ │ 4.1. DESTINATAR: │
│ │ 4.2. UTILIZATORUL FINAL: │
│ │ 4.3. UTILIZAREA FINALÃ A PRODUSULUI: │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 5. DOCUMENTELE CARE SE ANEXEAZÃ CERERII DE CONSULTANŢÃ (COPII CERTIFICATE DE │
│ │ SOLICITANT): │
│ │ [] FIŞE CU DATE TEHNICE (ÎN LIMBA ROMÂNÃ SAU ENGLEZÃ) CUPRINZÂND │
│ │ CARACTERISTICILE DE BAZÃ ALE PRODUSULUI NECESARE COMPARÃRII ACESTORA CU │
│ │ CELE DIN LISTELE DIN ANEXELE LA REGULAMENTUL CONSILIULUI/ NR. FILE....... │
│ │ [] FIŞE DE PREZENTARE ALE PRODUSULUI/DOMENIUL TEHNIC DE UTILIZARE/NR. FILE....│
│ │ [] ALTE DOCUMENTE (PRECIZÃRI):.............. NR. FILE:............. │
│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 6. DACÃ SOLICITANTUL ARE CUNOSTINŢÃ CÃ PRODUSUL ESTE SUPUS REGIMULUI DE CONTROL │
│ │ SAU RESTRICŢIILOR IMPUSE DE UNIUNEA EUROPEANÃ, ORGANIZAŢII INTERNAŢIONALE, │
│ │ REGIMURI INTERNAŢIONALE DE NEPROLIFERARE SAU FACE OBIECTUL CONTROLULUI PRIN │
│ │ LISTE NAŢIONALE SAU ESTE DESTINAT UNEI UTILIZÃRI FINALE MILITARE │
│ │ │
│ │ [] DA [] NU │
│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ 7. INFORMAŢII PRIVIND ULTIMA OPERAŢIUNE EFECTUATÃ CU ACEST PRODUS: │
│ │ PARTENERUL EXTERN/ŢARA TIP OPERAŢIUNE/DATA BIROUL VAMAL. │
│ │ │
│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │8. INFORMAŢII SUPLIMENTARE │
│ │ 8.1. EVALUAREA DE CÃTRE SOLICITANT A ÎNCADRÃRII PRODUSULUI 8.2. MOTIVAREA CERERII│
│ │ ÎN LISTELE NAŢIONALE CU PRODUSE MILITARE ŞI LISTELE CU [] LIPSÃ CAPACITATE │
│ │ PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE DIN ANEXELE LA REG. CONSILIULUI: EVALUARE │
│ │ [] LA SOLICITAREA │
│ │ BIROULUI VAMAL │
│ │ [] LA SOLICITAREA │
│ │ ALTOR INSTITUŢII │
│ │ [] PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE/CATEGORIA............. │
│ │ [] PRODUSE MILITARE/CATEGORIA ...................... PRECIZARI:......... │
│ │ [] PRODUSUL NU SE SUPUNE REGIMULUI DE CONTROL │
│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │SOLICITANTUL ÎŞI ASUMÃ RESPONSABILITATEA CORECTITUDINII DATELOR PREZENTATE │
│ ├───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┤
│ │ 9. NUME 10. FUNCŢIA │ 11. SEMNÃTURA AUTORIZATÃ, ŞTAMPILA │
│ │........... .............. │ ................................... │
├──┴───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┤
│ 12. SPAŢIU REZERVAT MAE/DEPARTAMENTUL PENTRU CONTROLUL EXPORTURILOR-ANCEX │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.1 PRODUSUL/OPERAŢIUNEA..................................................... │
│ │
│ [] ESTE SUPUS(Ã) REGIMULUI [] NU ESTE SUPUS(Ã) [] NU POATE FI EVALUAT(Ã) │
│ DE CONTROL/CATEGORIA..... REGIMULUI DE CONTROL DIN LIPSÃ DATE │
│ │
│ │
│ 12.2 ALTE MENŢIUNI │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ ACEASTÃ EVALUARE A FOST EFECTUATÃ ÎN BAZA: │
│ │
│ │
│ 12.3. NUME: 12.4. FUNCŢIA: │ 12.5. DATA, SEMNATURA AUTORIZATÃ, │
│ │ ŞTAMPILA: │
│ ................... .............. │ ................................... │
└─────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘


    NOTA:
    *) SE COMPLETEAZĂ? DE CĂ?TRE SOLICITANT. COMPLETAREA TUTUROR CASETELOR ESTE OBLIGATORIE


    ANEXA 6
    la normele metodologice

    [Antetul utilizatorului final din ţara de destinaţie finalã]
    [Letterhead of the end-user in the country of final destination]
    Nr./Data .................
    No./Date ...................

                         Declaraţie de utilizare finalã
                       pentru produse cu dublã utilizare
                      End-Use Statement for Dual-Use Items

    A. Pãrţi
    A. Parties
┌──────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┐
│1. Exportator (nume, adresã şi detalii de contact │3. Ţara de destinaţie │
│1. Exporter (Name, Address and Contact Details) │3. Country of Final │
│ │ Destination │
│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┤ │
│2. Utilizator final (nume, adresã şi detalii de │ │
│ contact) │ │
│2. End-User (Name, Address and Contact Details) └───────────────────────┤
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    B. Produse
    B. Items
┌──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│1. Produse (descrierea detaliatã a │2. Cantitate (unitãţi)/Greutate │
│ produselor) │ │
│1. Items (detailed description of │2. Quantity (Units)/Weight │
│ items) │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
├──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┤
│3. Utilizare finalã (scopul exact în care vor fi utilizate produsele) │
│3. End-Use (Specific purpose for which the items will be used) │
│ │
│ │
│ │
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. Specificarea locului de utilizare finalã a produselor │
│4. Specification of the end-use location of the items │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    Articolul 9 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 428/2009 al Consiliului prevede cã acordarea unei licenţe de export poate fi condiţionatã de obligaţia de a prezenta o declaraţie de utilizare finalã.
    Art. 9.2. of the Council Regulation (EC) No. 428/2009 states that the granting of an export licence may be subject to an obligation to provide an end-use statement.
    Declar(ãm) cã produsele descrise la secţiunea B furnizate de exportatorul menţionat la secţiunea A.1:
    We (I) declare that the items described in Section B supplied by the exporter named in Section A.1:
    1. se vor utiliza exclusiv în scopurile descrise la secţiunea B.3 şi cã respectivele produse sau orice reproduceri ale acestora sunt destinate utilizãrii finale în ţara menţionatã la secţiunea A.3;
    1. will only be used for the purposes described in Section B 3 and that the items or any replica thereof are intended for final use in the country named in Section A.3;
    2. cã produsele sau orice replici ale acestora nu se vor utiliza în activitãţi care implicã explozivi nucleari sau în activitãţi negarantate legate de ciclul combustibilului nuclear;
    2. that the items or any replica thereof will not be used in any nuclear explosive activity or unsafeguarded nuclear fuel-cycle activity;
    3. cã produsele nu se vor utiliza în niciun scop în legãturã cu arme chimice, biologice sau nucleare sau cu rachete care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    3. that the items will not be used for any purpose connected with chemical or biological or nuclear weapons, or missiles capable of delivering such weapons;
    4. cã produsele se vor utiliza exclusiv în scopuri finale civile (se şterge dacã nu este cazul);
    4. that the items will only be used for civil end-uses (delete if not applicable);
    5. Cu privire la tehnologii, declar(ãm) cã voi/vom trata tehnologiile strict confidenţial şi cã nu voi/vom efectua transferuri de tehnologie cãtre alte societãţi şi nu vom dezvãlui informaţii unor pãrţi terţe. În cazul bunurilor produse cu ajutorul tehnologiei transferate, respectivele bunuri nu vor fi livrate unei persoane/societãţi terţe decât cu condiţia ca aceasta din urmã sã accepte obligaţia de a respecta angajamentele prevãzute în declaraţia sus-menţionatã şi cu condiţia ca respectiva persoanã/societate terţã sã fie cunoscutã ca fiind demnã de încredere în ceea ce priveşte respectarea unor astfel de angajamente.
    5. as far as technology is concerned, we (I) declare that we (I) treat the technology strictly confidential and neither pass the technology on to other companies nor shall we (I) make knowledge available to third parties. In case of goods produced by the help of transferred technology, these goods will only be delivered to a third person/company on condition that this third person/company accepts the commitments of the above declaration as binding for itself and on condition that this third person/company is known to be trustworthy and reliable in the observance of such commitments.
    6. Declar(ãm) în continuare cã nu voi/vom reexporta produsele cãtre ţãri terţe fãrã a avea acordul (autoritatea naţionalã de control al exporturilor) ............ . Reexportarea cãtre ţãri ale UE sau ţãri incluse în lista din anexa II la Regulamentul (CE) nr. 428/2009 al Consiliului nu necesitã acordul (autoritatea naţionalã de control al exporturilor) ........... .
    6. We (I) further declare that we (I) will not re-export the items to third countries without the consent of the (national authority for export controls)......... Re-exportations to EU countries or Countries listed in Annex II of Council Regulation (EC) No. 428/2009 do not require any consent of (national authority for export controls)...............

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│_________________________ _________________________________________ │
│ │
│Locul, data Semnãtura oficialã a utilizatorului final │
│Place, Date Original signature of end-user │
│ │
│ │
│_________________________ ___________________________________________ │
│Ştampila societãţii/ Numele şi statutul semnatarului cu majuscule│
│Sigiliul oficial Name and title of signer in block letters │
│Company Stamp/Official Seal │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 7
    la normele metodologice


    Antetul utilizatorului final/destinatarului din ţara de destinaţie finalã
    [Letterhead of the end-user/consignee in the country of final destination]


        Certificat de utilizare finalã pentru produse cu dublã utilizare
                     End-Use Certificate for Dual-Use Items

                (în cazul în care este eliberat de o autoritate
    guvernamentalã, un numãr unic de identificare a Certificatului nr. ...)
                   (if issued by the government authority, a
                 unique identifying Certificate number No....)

    A. Pãrţi
    A. Parties
┌──────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│1. Exportator (nume, adresã şi detalii de contact) │4. Ţara de destinaţie finalã │
│1. Exporter (Name, Address and Contact Details) │4. Country of Final Destination │
│ │ │
│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┤ │
│2. Destinatar (nume, adresã şi detalii de contact) │ │
│2. Consignee (Name, Address and Contact Details) └─────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. Utilizator final (în cazul în care este diferit de destinatar) │
│3. End-User (if different from consignee) │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    B. Produse
    B. Items
┌──────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│1. Produse (descrierea detaliatã a produselor) │2. Cantitate (unitãţi)/Greutate │
│1. Items (detailed description of items) │2. Quantity (Units)/Weight │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│3. Utilizare finalã (scopul exact în care vor fi │
│ utilizate produsele) │
│3. End-Use (Specific purpose for which the items will be used) │
│ │
│ │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. Specificarea locului de utilizare finalã a produselor │
│4. Specification of the end-use location of the items │
│ │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

      C. Certificarea destinatarului strãin
      C. Certification of foreign consignee
┌──────┐
│ │ C.1. Destinatarul are rol de utilizator final
│ │ (în cazul comercianţilor, en-gros sau en-detail, a se vedea secţiunea
│ │ C.2 de mai jos)
│ │ C.1. Consignee acts as end-user
│ │ (for traders, whole- or re-sellers see section C.2. below)
│ │
└──────┘


    Articolul 9 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 428/2009 prevede cã acordarea unei licenţe de export poate fi condiţionatã de obligaţia de a prezenta o declaraţie de utilizare finalã.
    Art. 9.2. of the Regulation (EC) N° 428/2009 states that the granting of an export licence may be subject to an obligation to provide an end-use statement.
    Certific(ãm) cã produsele descrise la secţiunea B furnizate de exportatorul menţionat la secţiunea A.1:
    We (I) certify that the items described in Section B supplied by the exporter named in Section A 1:
    1. se vor utiliza exclusiv în scopurile descrise la secţiunea B.3 şi cã respectivele produse sau orice replici ale acestora sunt destinate utilizãrii finale în ţara menţionatã la secţiunea A.4;
    1. will only be used for the purposes described in Section B 3 and that the items or any replica thereof are intended for final use in the country named in Section A 4;
    2. cã produsele sau orice replici ale acestora nu se vor utiliza în activitãţi care implicã explozivi nucleari sau în activitãţi negarantate legate de ciclul combustibilului nuclear;
    2. that the items or any replica thereof will not be used in any nuclear explosive activity or unsafeguarded nuclear fuel-cycle activity;
    3. cã produsele nu se vor utiliza în niciun scop în conexiune cu arme chimice, biologice sau nucleare sau cu rachete care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    3. that the items will not be used for any purpose connected with chemical or biological or nuclear weapons, or missiles capable of delivering such weapons;
    4. cã produsele se vor utiliza exclusiv în scopuri finale civile (se şterge unde nu este cazul);
    4. that the items will only be used for civil end-uses (delete if not applicable);
    5. Cu privire la tehnologii, certific(ãm) cã voi/vom trata tehnologiile strict confidenţial şi cã nu voi/vom efectua transferuri de tehnologie cãtre alte societãţi şi nu vom dezvãlui informaţii unor pãrţi terţe. În cazul bunurilor produse cu ajutorul tehnologiei transferate, respectivele bunuri nu vor fi livrate unei persoane/societãţi terţe decât cu condiţia ca aceasta din urmã sã accepte obligaţia de a respecta angajamentele prevãzute în declaraţia sus-menţionatã şi cu condiţia ca respectiva persoanã/societate terţã sã fie cunoscutã ca fiind demnã de încredere în ceea ce priveşte respectarea unor astfel de angajamente.
    5. as far as technology is concerned, we (I) certify that we (I) treat the technology strictly confidential and neither pass the technology on to other companies nor shall we (I) make knowledge available to third parties. In case of goods produced by the help of transferred technology, these goods will only be delivered to a third person/company on condition that this third person/company accepts the commitments of the above declaration as binding for itself and on condition that this third person/company is known to be trustworthy and reliable in the observance of such commitments.
    6. Certific(ãm) în continuare cã nu voi/vom reexporta produsele cãtre ţãri terţe fãrã a avea acordul (autoritatea naţionalã de control al exporturilor) ................ Reexportarea cãtre ţãri ale UE sau ţãri incluse în lista din anexa II la Regulamentul (CE) nr. 428/2009 privind dubla utilizare nu necesitã acordul (autoritatea naţionalã de control al exporturilor) ..................
    6. We (I) further certify that we (I) will not re-export the items to third countries without the consent of the (national authority for export controls) .................. Re-exportations to EU countries or Countries listed in Annex II of EC dual-use REG N° 428/2009 do not require any consent of (national authority for export controls) ....................


┌─────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │C.2. Destinatarul are rol de comerciant, en-gros sau en-detail │
│ │(a se completa numai în cazul în care Secţiunea C.1 nu este aplicabilã/utilizatorul│
│ │final nu poate fi încã identificat) │
│ │C.2. Consignee acts as trader, whole- or re-seller │
│ │(only to be completed if Section C.1. is not applicable/end-user cannot be │
│ │determined yet) │
└─────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    Articolul 9 alineatul (2) din Regulamentul 428/2009 prevede cã acordarea unei licenţe de export poate fi condiţionatã de obligaţia de a prezenta o declaraţie de utilizare finalã.
    Certific(ãm) cã produsele furnizate de exportatorul menţionat la secţiunea A.1 se vor livra exclusiv clienţilor pe care aceastã societate îi considerã absolut demni de încredere.
    Art. 9.2. of the Regulation EC 428/2009 states that the granting of an export licence may be subject to an obligation to provide an end-use statement.
    We (I) certify that the items supplied by the exporter named in Section A 1 will only be delivered to customers considered absolutely reliable by this company.
    1. Clienţii declarã fãrã echivoc cã produsele descrise la secţiunea B sau orice replici ale acestora nu se vor utiliza în activitãţi care implicã explozivi nucleari sau în activitãţi negarantate legate de ciclul combustibilului nuclear; cã produsele nu se vor utiliza în niciun scop în conexiune cu arme chimice, biologice sau nucleare sau cu rachete care pot fi purtãtoare de astfel de arme.
    1. The customers shall declare unequivocally that the items described in Section B or any replica thereof will not be used in any nuclear explosive activity or unsafeguarded nuclear fuel-cycle activity; that the items will not be used for any purpose connected with chemical or biological or nuclear weapons, or missiles capable of delivering such weapons.
    2. Bunurile nu vor fi livrate unei persoane/societãţi terţe decât cu condiţia ca aceasta din urmã sã accepte obligaţia de a respecta angajamentele prevãzute în declaraţia sus-menţionatã şi cu condiţia ca respectiva persoanã/societate terţã sã fie cunoscutã ca fiind demnã de încredere în ceea ce priveşte respectarea unor astfel de angajamente.
    2. The goods will only be delivered to a third person/company on condition that this third person/company accepts the commitments of the above declaration as binding for itself and on condition that this third person/company is known to be trustworthy and reliable in the observance of such commitments.
    3. Clientul nu reexportã bunurile cãtre ţãri terţe fãrã a avea acordul (autoritatea naţionalã de control al exporturilor) ............. Reexportarea cãtre ţãri ale UE sau ţãri incluse în lista din anexa II la Regulamentul (CE) nr. 428/2009 privind dubla utilizare nu necesitã acordul (autoritatea naţionalã de control al exporturilor) ......................
    3. The customer shall not re-export the goods to third countries without the consent of the (national authority for export controls) ............. Re-exportations to EU-countries or countries listed in Annex II of EC Dual Use Reg Nr. 428/2009 do not require any consent of (national authority for export controls) .................

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Semnãtura: │
│ Signature: Semnãtura oficialã a destinatarului │
│ ____________________________ Original signature of consignee │
│ ____________________________ │
│ │
│ Locul, data │
│ Place, Date │
│ ___________________________ │
│ ___________________________ │
│ │
│ Ştampila societãţii/ Numele şi statutul semnatarului cu majuscule│
│ Sigiliul oficial Name and title of signer in block letters │
│ Company Stamp/Official Seal │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    D. Cerinţe suplimentare impuse de legislaţia naţionalã
    D. Additional requirements by national legislation

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Semnãtura: │
│ Signature: Semnãtura oficialã a destinatarului │
│ ____________________________ Original signature of consignee │
│ ____________________________ │
│ │
│ Locul, data │
│ Place, Date │
│ ___________________________ │
│ ___________________________ │
│ │
│ Ştampila societãţii/ Numele şi statutul semnatarului cu majuscule │
│ Sigiliul oficial Name and title of signer in block letters │
│ Company Stamp/Official Seal │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    Dacã este cazul:
    If applicable:
    Ştampila Camerei de Comerţ
    (sau a altei autoritãţi de legalizare)
    Chamber of Commerce Stamp
    (or other legalising authority)



    ANEXA 8
    la normele metodologice


    UNIUNEA EUROPEANÃ FURNIZARE DE SERVICII DE INTERMEDIERE
                                         ( Regulament (CE) nr. 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 1. │1. Intermediar/ Nr. de │2. Numãrul de │3. Data expirãrii │
│ │ Solicitant înregistrare │ identificare │ │
│ │ la Registrul │ │ │
│ │ Comerţului │ │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┴──────────────────────┤
│ │ │4. Date de contact │
│ │ │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │ │rilor - ANCEX │
│ │ │Tel:+40-21-3057200, Fax:+40-21-3057224, │
│ │ │e-mail:cons_dptdu@ancex.ro │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │5. Exportator în ţara terţã │6. Autoritatea emitentã │
│ │ de origine │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ ├───────────────────────────────┤Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │7. Destinatar în ţara terţã │rilor - ANCEX │
│ │ de destinaţie │(MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ C │ │Department for Export Controls -ANCEX) │
│ E │ │Str. Polona nr. 8, Sector 1, 010501, │
│ R │ │Bucureşti, ROMÂNIA │
│ E │ │ │
│ R │ │ │
│ E │ ├─────────────────────────────────┬───────┤
│ │ │8. Statul membru în care interme-│Cod │
│ │ │ diarul îşi are reşedinţa sau │ │
│ │ │ este stabilit │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │9. Ţara terţã de origine/Ţara │Cod │
│ │ │terţã de amplasament al │ │
│ │ │produselor care fac obiectul │ │
│ │ │serviciilor de intermediere │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final în ţara │11. Ţara terţã de destinaţie │Cod │
│ │terţã de destinaţie │ │ │
│ │(dacã diferã de destinatar) │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Pãrţi terţe implicate, de │ │
│ │ │exemplu, agenţi (dupã caz) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Numãrul │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│(pentru produse-│
│ │ │CAS, dacã este dispo- │ le din listã) │
│ │ │nibil │ │
│ │ ├────────────────────────┴─┬──────────────┤
│ │ ┌──────┤16. Moneda şi valoarea │17. Cantitatea│
│ │ │Anexe │ │ produselor │
│ │ └──────┤ │ │
│ ├───────────────────────────────┴──────────────────────────┴──────────────┤
│ │18. Utilizarea finalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │19. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
│ │control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
│ │obiectul controlului prin liste naţionale │
│ │ │
│ │ │
│ │ []DA []NU │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............. reprezentant legal │
│ │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere │
│ │şi declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare │
│ │unei alte autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ │ │
│ │ Semnãturã şi ştampila │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ │ │
│ ├──────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ Numele Ştampila │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ Semnãtura │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ Data ....... │
│ │ │ │
└────┴──────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 8 bis
    la normele metodologice


    UNIUNEA EUROPEANÃ FURNIZARE DE SERVICII DE INTERMEDIERE
                                         ( Reg. (CE) No. 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 1. │1. Solicitant/Intermediar │2. Numãr de │3. Data limitã de │
│bis │ │identificare │valabilitate │
├────┤ │ │ │
│ │ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ C │ │ │
│ E ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────────────┤
│ R │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ E │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ R │ │claturii combinate │lista de control│
│ E │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 9
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ FURNIZARE DE SERVICII DE INTERMEDIERE
                                         ( Regulament (CE) nr. 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 2. │1. Intermediar/ Nr. de │2. Numãrul de │3. Data expirãrii │
│ │ Solicitant înregistrare │ identificare │ │
│ │ la Registrul │ │ │
│ │ Comerţului │ │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┴──────────────────────┤
│ │ │4. Date de contact │
│ │ │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │ │rilor - ANCEX │
│ I │ │Tel:+40-21-3057200, Fax:+40-21-3057224, │
│ N │ │e-mail:cons_dptdu@ancex.ro │
│ T ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ E │5. Exportator în ţara terţã │6. Autoritatea emitentã │
│ R │ de origine │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ M │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ E ├───────────────────────────────┤rilor - ANCEX │
│ D │7. Destinatar în ţara terţã │(MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ I │ de destinaţie │Department for Export Controls -ANCEX) │
│ A │ │Str. Polonã nr. 8, Sector 1, 010501, │
│ R │ │Bucureşti, ROMÂNIA │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┬───────┤
│ │ │8. Statul membru în care interme-│Cod │
│ │ │ diarul îşi are reşedinţa sau │ │
│ │ │ este stabilit │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │9. Ţara terţã de origine/Ţara │Cod │
│ │ │terţã de amplasament al │ │
│ │ │produselor care fac obiectul │ │
│ │ │serviciilor de intermediere │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final în ţara │11. Ţara terţã de destinaţie │Cod │
│ │terţã de destinaţie │ │ │
│ │(dacã diferã de destinatar) │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Pãrţi terţe implicate, de │ │
│ │ │exemplu, agenţi (dupã caz) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Numãrul │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│(pentru produse-│
│ │ │CAS, dacã este dispo- │le din listã) │
│ │ │nibil) │ │
│ │ ├────────────────────────┴─┬──────────────┤
│ │ ┌──────┤16. Moneda şi valoarea │17. Cantitatea│
│ │ │Anexe │ │produselor │
│ │ └──────┤ │ │
│ ├───────────────────────────────┴──────────────────────────┴──────────────┤
│ │18. Utilizarea finalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │19. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
│ │control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
│ │obiectul controlului prin liste naţionale │
│ │ │
│ │ │
│ │ []DA []NU │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............. reprezentant legal │
│ │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere │
│ │şi declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare │
│ │unei alte autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ │ │
│ │ Semnãturã şi ştampila │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ │ │
│ ├──────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ Numele Ştampila │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ Semnãtura │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ Data ....... │
│ │ │ │
└────┴──────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 9 bis
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ FURNIZARE DE SERVICII DE INTERMEDIERE
                                         ( Reg. (CE) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 2. │1. Solicitant/Intermediar │2. Numãr de │3. Data limitã de │
│bis │ │identificare │valabilitate │
├────┤ │ │ │
│ │ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ I │ │ │ │
│ N ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ T │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ E │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ R │ │claturii combinate │lista de control│
│ M │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ E │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ D │ │valoarea │ │
│ I │ │ │ │
│ A │ │ │ │
│ R ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 10
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ FURNIZARE DE SERVICII DE INTERMEDIERE
                                         ( Regulament (CE) nr. 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 3. │1. Intermediar/ Nr. de │2. Numãrul de │3. Data expirãrii │
│ │ Solicitant înregistrare │ identificare │ │
│ │ la Registrul │ │ │
│ │ Comerţului │ │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┴──────────────────────┤
│ │ │4. Date de contact │
│ │ │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │ │rilor - ANCEX │
│ │ │Tel:+40-21-3057200, Fax:+40-21-3057224, │
│ │ │e-mail:cons_dptdu@ancex.ro │
│ L ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ I │5. Exportator în ţara terţã │6. Autoritatea emitentã │
│ C │ de origine │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ E │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ N ├───────────────────────────────┤rilor - ANCEX │
│ Ţ │7. Destinatar în ţara terţã │(MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ Ã │ de destinaţie │Department for Export Controls -ANCEX) │
│ │ │ Str. Polonã nr. 8, Sector 1, 010501, │
│ │ │Bucureşti, ROMÂNIA │
│ │ ├─────────────────────────────────┬───────┤
│ │ │8. Statul membru în care interme-│Cod │
│ │ │ diarul îşi are reşedinţa sau │ │
│ │ │ este stabilit │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │9. Ţara terţã de origine/Ţara │Cod │
│ │ │terţã de amplasament al │ │
│ │ │produselor care fac obiectul │ │
│ │ │serviciilor de intermediere │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final în ţara │11. Ţara terţã de destinaţie │Cod │
│ │terţã de destinaţie │ │ │
│ │(dacã difera de destinatar) │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Pãrţi terţe implicate, de │ │
│ │ │exemplu, agenţi (dupã caz) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Numãrul │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│(pentru produse-│
│ │ │CAS, dacã este dispo- │ le din listã) │
│ │ │nibil) │ │
│ │ ├────────────────────────┴─┬──────────────┤
│ │ ┌──────┤16. Moneda şi valoarea │17.Cantitatea │
│ │ │Anexe │ │ produselor │
│ │ └──────┤ │ │
│ ├───────────────────────────────┴──────────────────────────┴──────────────┤
│ │18. Utilizarea finalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │19. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
│ │control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
│ │obiectul controlului prin liste naţionale │
│ │ │
│ │ │
│ │ []DA []NU │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............. reprezentant legal │
│ │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere │
│ │şi declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare │
│ │unei alte autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ │ │
│ │ Semnãturã şi ştampila │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ │ │
│ ├──────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ Numele Ştampila │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ Semnãtura │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ │ │ Data ....... │
│ │ │ │
└────┴──────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 10 bis
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ FURNIZARE DE SERVICII DE INTERMEDIERE
                                         ( Reg. (CE) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 3. │1. Solicitant/Intermediar │2. Numãr de │3. Data limitã de │
│bis │ │identificare │valabilitate │
├────┤ │ │ │
│ │ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ L │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ I │ │valoarea │ │
│ C │ │ │ │
│ E │ │ │ │
│ N ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ Ţ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ Ã │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 11
    la normele metodologice


                                  INSTRUCŢIUNI
                  privind completarea formularelor de licenţe
                 pentru furnizarea de servicii de intermediere

    1. Generalitãţi
    1.1. Documentele se completeazã on-line, se tipãresc, se semneazã de persoana fizicã sau de managerul persoanei juridice ori de altã persoanã împuternicitã de acesta, se ştampileazã şi se depun, fãrã ştersãturi, suprascriere sau oricare alt tip de modificãri, în original, la sediul Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX.
    1.2. Exemplarele se identificã prin numãrul şi caracterul lor, identificare situatã pe marginea lateralã stânga. Ordinea exemplarelor este urmãtoarea:
    - exemplarele 8 şi 8 bis sunt destinate autoritãţii care emite licenţa, respectiv Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX;
    - exemplarele 9, 9 bis, 10 şi 10 bis sunt destinate titularului.
    1.3. Formularele bis sunt utilizate drept formulare suplimentare în cazul unei cereri care cuprinde cel puţin douã produse diferite.
    2. Rubrici
    Caseta 1. Intermediar/Solicitant: titularul licenţei pentru furnizare de servicii de intermediere, numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 2. Numãrul de identificare: rubricã rezervatã autoritãţii emitente pentru înscrierea numãrului licenţei
    Caseta 3. Data expirãrii: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 4. Date de contact: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 5. Exportator în ţara terţã de origine: numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 6. Autoritatea emitentã: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 7. Destinatar în ţara terţã de destinaţie: numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 8. Statul membru în care intermediarul îşi are reşedinţa sau este stabilit: denumirea, codul de ţarã, conform ISO 3166
    Caseta 9. Ţara terţã de origine/Ţara terţã de amplasament al produselor care fac obiectul serviciilor de intermediere: denumirea, codul de ţarã, conform ISO 3166
    Caseta 10. Utilizator final în ţara terţã de destinaţie: numele utilizatorului final (în cazul în care diferã de destinatarul menţionat în caseta 7) şi coordonatele sale complete
    Caseta 11. Ţara terţã de destinaţie: denumirea, codul de ţarã, conform ISO 3166, al ţãrii la care se face referire
    Caseta 12. Pãrţi terţe implicate: agenţi (dupã caz)
    Caseta 13. Descrierea produselor: denumirea comercialã a produsului. Descrierea trebuie sã conţinã elemente specifice care trebuie sã permitã identificarea produsului
    Anexe. Se va indica numãrul de formulare suplimentare bis ale formularului de bazã şi se vor anexa.
    Caseta 14. Cod al sistemului armonizat sau al nomenclaturii combinate: se va indica cel puţin codul de 8 cifre din nomenclatura combinatã
    Caseta 15. Numãrul articolului din lista de control: fiecare produs are un cod unic. Se va înscrie obligatoriu codul întreg
    Caseta 16. Moneda şi valoarea: pentru valutã se va trece codul alfanumeric al unitãţii monetare conform nomenclatorului prevãzut în Ghidul de utilizare al tarifului vamal al României, cap. C1 (vezi şi ISO 4217)
    Caseta 17. Cantitatea produselor: în funcţie de natura produsului, se vor indica numãrul şi unitatea de mãsurã. Pentru unitatea de mãsurã se vor utiliza lista abrevierilor unitãţilor de mãsurã, conform Ghidului de utilizare al tarifului vamal al României, cap. C1
    Caseta 18. Utilizarea finalã: se va menţiona ce utilizare are produsul la utilizatorul final
    Caseta 19. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã: se va menţiona oricare element util cu privire la licenţã, mai ales alte documente care pot fi solicitate pentru a fi adãugate cererii. În subdiviziunea casetei 19 referitoare la declaraţia solicitantului privind produsele care fac obiectul cererii de export se va rãspunde obligatoriu întrebãrii bifând rãspunsul care corespunde

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ ATENŢIONARE │
│ │
│ Se va avea în vedere ca: │
│ 1. exemplarele sã fie scrise citeţ, iar casetele sã fie completate conform │
│ indicaţiilor de mai sus; │
│ 2. angajamentul sã fie datat şi semnat, indicând numele şi calitatea celui │
│ care semneazã, fãrã a uita aplicarea ştampilei; │
│ 3. documentele prevãzute în textul regulamentului sã fie anexate. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 12
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ TRANZIT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                         ( Reg. (CE) nr. 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 1. │1. Solicitant/ Nr. de │2. Numãrul de │3. Data expirãrii │
│ │ Titular înregistrare │ identificare │ │
│ │ la Registrul │ │ │
│ │ Comerţului │ │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┴──────────────────────┤
│ │ │4. Date de contact │
│ │ │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │ │rilor - ANCEX │
│ │ │Tel:+40-21-3057200, Fax:+40-21-3057224, │
│ │ │e-mail:cons_dptdu@ancex.ro │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │5. Exportator în ţara terţã │6. Autoritatea emitentã │
│ │ de origine/expediţie │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ ├───────────────────────────────┤rilor - ANCEX │
│ │7. Destinatar în ţara terţã │(MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ │ de destinaţie │Department for Export Controls -ANCEX) │
│ │ │ Str. Polonã nr. 8 Sector 1, 010501, │
│ │ │Bucureşti, ROMÂNIA │
│ C │ │ │
│ E │ ├─────────────────────────────────┬───────┤
│ R │ │8. Ţara de origine │Cod │
│ E │ │ │ │
│ R │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ E │ │9. Ţara terţã de origine/Ţara │Cod │
│ │ │terţã de amplasament al │ │
│ │ │produselor care fac obiectul │ │
│ │ │serviciilor de tranzit │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final în ţara │11. Ţara terţã de destinaţie │Cod │
│ │terţã de destinaţie │ │ │
│ │(dacã difera de destinatar) │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Pãrţi terţe implicate, de │ │
│ │ │exemplu, agenţi (dupã caz) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│ │
│ │ │CAS, dacã este dispo- │ │
│ │ │nibil) │ │
│ │ ├────────────────────────┴─┬──────────────┤
│ │ ┌──────┤16. Moneda şi valoarea │17.Cantitatea │
│ │ │Anexe │ │ │
│ │ └──────┤ │ │
│ ├───────────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────┤
│ │18. Utilizarea finalã │19. Transportator │20. Mijloace │
│ │ │ │de transport │
│ ├───────────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────────┤
│ │21. Transbordare │22. Punct vamal/intrare │23. Punct │
│ │ │ │vamal/ieşire │
│ ├───────────────────────────────┴──────────────────────────┴──────────────┤
│ │24. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
│ │control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
│ │obiectul controlului prin liste naţionale │
│ │ │
│ │ │
│ │ []DA []NU │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............. reprezentant legal │
│ │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere │
│ │şi declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare │
│ │unei alte autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ │ │
│ │ Semnãtura şi ştampila │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ │ │
│ ├──────────────────────────┬────────────────────────┬─────────────────────┤
│ │ │ Numele │ Ştampila │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ Semnãtura │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ Data ....... │ │
│ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────┴────────────────────────┴─────────────────────┘



    ANEXA 12 bis
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ TRANZIT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                         ( Reg. (CE) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 1. │1. Solicitant/Titular │2. Numãr de │3. Data expirãrii │
│bis │ │identificare │ │
├────┤ │ │ │
│ │ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ C │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ E │ │valoarea │ │
│ R │ │ │ │
│ E │ │ │ │
│ R ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ E │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului în │
│ │ │claturii combinate │lista de control│
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 13
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ TRANZIT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                         ( Reg. (CE) Nr. 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 2. │1. Solicitant/ Nr. de │2. Numãrul de │3. Data expirãrii │
│ │ Titular înregistrare │ identificare │ │
│ │ la Registrul │ │ │
│ │ Comerţului │ │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┴──────────────────────┤
│ │ │4. Date de contact │
│ │ │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │ │rilor - ANCEX │
│ │ │Tel: +40-21-3057200, Fax: +40-21-3057224,│
│ │ │e-mail: cons_dptdu@ancex.ro │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │5. Exportator în ţara terţã │6. Autoritatea emitentã │
│ │ de origine/expediţie │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ ├───────────────────────────────┤Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │7. Destinatar în ţara terţã │rilor - ANCEX │
│ │ de destinaţie │(MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ S │ │Department for Export Controls - ANCEX) │
│ O │ │Str. Polonã nr. 8, Sector 1, 010501, │
│ L │ │Bucureşti, ROMÂNIA │
│ I │ │ │
│ C │ ├─────────────────────────────────┬───────┤
│ I │ │8. Ţara de origine │Cod │
│ T │ │ │ │
│ A │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ N │ │9. Ţara terţã de origine/Ţara │Cod │
│ T │ │terţã de amplasament al │ │
│ │ │produselor care fac obiectul │ │
│ │ │serviciilor de tranzit │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final în ţara │11. Ţara terţã de destinaţie │Cod │
│ │terţã de destinaţie │ │ │
│ │(dacã diferã de destinatar) │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Pãrţi terţe implicate, de │ │
│ │ │exemplu, agenţi (dupã caz) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Numãrul │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│ │
│ │ │CAS, dacã este dispo- │ │
│ │ │nibil) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ┌──────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anexe │16. Moneda şi valoarea │17. Cantitatea │
│ │ │ │ │ │
│ │ └──────┤ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │18. Utilizarea finalã │19. Transportator │20. Mijloace de │
│ │ │ │ transport │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │21. Transbordare │22. Punct vamal/intrare │23. Punct │
│ │ │ │ vamal/ieşire│
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────┤
│ │24. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
│ │control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
│ │obiectul controlului prin liste naţionale │
│ │ │
│ │ │
│ │ []DA []NU │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............., reprezentant legal │
│ │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere şi │
│ │declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare unei alte │
│ │autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ │ │
│ │ Semnãtura şi ştampila │
│ │ │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ │ │
│ ├──────────────────────────┬────────────────────────┬─────────────────────┤
│ │ │ Numele │ Ştampila │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ Semnãtura │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ Data ....... │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────┴────────────────────────┴─────────────────────┘



    ANEXA 13 bis
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ TRANZIT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                         ( Reg. (CE) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 2. │1. Solicitant/Titular │2. Numãr de │3. Data expirãrii │
│bis │ │identificare │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ S │ │ │ │
│ O │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ L │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ I │ │valoarea │ │
│ C │ │ │ │
│ I │ │ │ │
│ T ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ A │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ N │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ T │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 14
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ TRANZIT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                         ( Reg. (CE) Nr. 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 3. │1. Solicitant/ Nr. de │2. Numãrul de │3. Data expirãrii │
│ │ Titular înregistrare │ identificare │ │
│ │ la Registrul │ │ │
│ │ Comerţului │ │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┴──────────────────────┤
│ │ │4. Date de contact │
│ │ │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ │ │Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │ │rilor - ANCEX │
│ │ │Tel: +40-21-3057200, Fax: +40-21-3057224,│
│ │ │e-mail: cons_dptdu@ancex.ro │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │5. Exportator în ţara terţã │6. Autoritatea emitentã │
│ │ de origine/expediţie │MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE │
│ ├───────────────────────────────┤Departamentul pentru Controlul Exportu- │
│ │7. Destinatar în ţara terţã │rilor - ANCEX │
│ │ de destinaţie │(MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS │
│ L │ │Department for Export Controls - ANCEX) │
│ I │ │Str. Polonã nr. 8, Sector 1, 010501, │
│ C │ │Bucureşti, ROMÂNIA │
│ E │ │ │
│ N │ ├─────────────────────────────────┬───────┤
│ Ţ │ │8. Ţara de origine │Cod │
│ Ã │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │9. Ţara terţã de origine/Ţara │Cod │
│ │ │terţã de amplasament al │ │
│ │ │produselor care fac obiectul │ │
│ │ │serviciilor de tranzit │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────┤
│ │10. Utilizator final în ţara │11. Ţara terţã de destinaţie │Cod │
│ │terţã de destinaţie │ │ │
│ │(dacã diferã de destinatar) │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │12. Pãrţi terţe implicate, de │ │
│ │ │exemplu, agenţi (dupã caz) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────────────┼───────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────┴───────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Numãrul │
│ │ │armonizat sau al nomen- │articolului din │
│ │ │claturii combinate (dupã│lista de control│
│ │ │caz, cu 8 cifre, numãrul│ │
│ │ │CAS, dacã este dispo- │ │
│ │ │nibil) │ │
│ │ │ │ │
│ │ ┌──────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │Anexe │16. Moneda şi valoarea │17. Cantitatea │
│ │ │ │ │ │
│ │ └──────┤ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │18. Utilizarea finalã │19. Transportator │20. Mijloace de │
│ │ │ │ transport │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────┤
│ │21. Transbordare │22. Punct vamal/intrare │23. Punct │
│ │ │ │ vamal/ieşire│
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────┤
│ │24. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Dacã solicitantul are cunoştinţã cã produsul este supus regimului de │
│ │control sau restricţiilor impuse de Uniunea Europeanã, organizaţii │
│ │internaţionale, regimuri internaţionale de neproliferare sau face │
│ │obiectul controlului prin liste naţionale │
│ │ │
│ │ │
│ │ []DA []NU │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ │Subsemnatul (prenume, nume, funcţie)............., reprezentant legal │
│ │al .............. certific exactitatea datelor din prezenta cerere şi │
│ │declar cã recent nu am mai adresat o solicitare asemãnãtoare unei alte │
│ │autoritãţi din Uniunea Europeanã │
│ │ │
│ │ Semnãtura şi ştampila │
│ │ │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Spaţiu rezervat autoritãţii emitente │
│ │ │
│ ├──────────────────────────┬────────────────────────┬─────────────────────┤
│ │ │ Numele │ Ştampila │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ Semnãtura │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ Data ....... │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────┴────────────────────────┴─────────────────────┘



    ANEXA 14 bis
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ TRANZIT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                         ( Reg. (CE) No 428/2009 )
┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────┐
│ 3. │1. Solicitant/Titular │2. Numãr de │3. Data expirãrii │
│bis │ │identificare │ │
│ │ │ │ │
├────┤ ├──────────────────┘ │
│ │ │ │
│ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼────────────────────────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ L │ │ │ │
│ I │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ C │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ E │ │valoarea │ │
│ N │ │ │ │
│ Ţ │ │ │ │
│ Ã ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────┼─────────────────┴──────┬────────────────┤
│ │13. Descrierea produselor │14. Cod al sistemului │15. Nr. arti- │
│ │ │armonizat sau al nomen- │colului în lista│
│ │ │claturii combinate │de control │
│ │ │ │ │
│ │ ├─────────────────┬──────┴────────────────┤
│ │ │16. Moneda şi │17. Cantitate │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 14-verso
    la normele metodologice

    UNIUNEA EUROPEANÃ TRANZIT DE PRODUSE CU DUBLÃ UTILIZARE
                                      ( Reg. (CE) No 428/2009 )
┌─────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Punct vamal de intrare: │ Punct vamal de ieşire: │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
└─────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘
  Solicitantul va transmite la ANCEX o copie dupã licenţã cu menţiunile vamale
de intrare/ieşire care confirmã încheierea operaţiunii de tranzit pe teritoriul
României.



    ANEXA 15
    la normele metodologice

                             INSTRUCŢIUNI
              privind completarea formularelor de licenţã
             pentru tranzitul produselor cu dublã utilizare

    1. Generalitãţi
    1.1. Documentele se completeazã on-line, se tipãresc, se semneazã de persoana fizicã sau de managerul persoanei juridice ori de altã persoanã împuternicitã de acesta, se ştampileazã şi se depun, fãrã ştersãturi, suprascriere sau oricare alt tip de modificãri, în original, la sediul Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX.
    1.2. Exemplarele se identificã prin numãrul şi caracterul lor, identificare situatã pe marginea lateralã stânga. Ordinea exemplarelor este urmãtoarea:
    - exemplarele 12 şi 12 bis sunt destinate autoritãţii care emite licenţa, respectiv Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX;
    - exemplarele 13 şi 13 bis sunt pentru solicitant;
    - exemplarele 14, 14 - verso (tipãrit obligatoriu pe versoul exemplarului 14 - licenţã) şi 14 bis sunt destinate prezentãrii la biroul vamal.
    1.3. Formularele bis sunt utilizate drept formulare suplimentare în cazul unei cereri care cuprinde cel puţin douã produse diferite.
    2. Rubrici
    Caseta 1. Solicitant/Titular: titularul licenţei de tranzit, numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 2. Numãrul de identificare: rubricã rezervatã autoritãţii emitente pentru înscrierea numãrului licenţei
    Caseta 3. Data expirãrii: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 4. Date de contact: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 5. Exportator în ţara terţã de origine/expediţie: numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 6. Autoritatea emitentã: rubricã rezervatã autoritãţii emitente
    Caseta 7. Destinatar în ţara terţã de destinaţie: numele şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail)
    Caseta 8. Ţara de origine: denumirea şi codul de ţarã, conform ISO 3166
    Caseta 9. Ţara terţã de origine/Ţara terţã de amplasament al produselor care fac obiectul serviciilor de tranzit: denumirea şi codul de ţarã, conform ISO 3166
    Caseta 10. Utilizator final în ţara de destinaţie: numele utilizatorului final (în cazul în care diferã de destinatarul menţionat în caseta 7) şi coordonatele sale complete
    Caseta 11. Ţara terţã de destinaţie: denumirea şi codul de ţarã, conform ISO 3166
    Caseta 12. Pãrţi terţe implicate: agenţi (dupã caz)
    Caseta 13. Descrierea produselor: denumirea comercialã a produsului. Descrierea trebuie sã conţinã elemente specifice care trebuie sã permitã identificarea produsului.
    Anexe. Se va indica numãrul de formulare suplimentare bis ale formularului de bazã şi se vor anexa.
    Caseta 14. Cod al sistemului armonizat sau al nomenclaturii combinate: se va indica cel puţin codul de 8 cifre din nomenclatura combinatã.
    Caseta 15. Numãrul articolului din lista de control: fiecare produs are un cod unic. Se va înscrie obligatoriu codul întreg.
    Caseta 16. Moneda şi valoarea: pentru valutã se va trece codul alfanumeric al unitãţii monetare conform nomenclatorului prevãzut în Ghidul de utilizare al tarifului vamal al României, cap. C1 (vezi şi ISO 4217).
    Caseta 17. Cantitatea: în funcţie de natura produsului, se vor indica numãrul şi unitatea de mãsurã. Pentru unitatea de mãsurã se va utiliza lista abrevierilor unitãţilor de mãsurã, conform Ghidului de utilizare al tarifului vamal al României, cap. C1.
    Caseta 18. Utilizarea finalã: se va menţiona ce utilizare are produsul la utilizatorul final.
    Caseta 19. Transportator: se vor indica numele transportatorului cu care marfa ajunge în punctul vamal de intrare şi coordonatele complete (adresã, telefon, fax, e-mail).
    Caseta 20. Mijloace de transport
    Caseta 21. Transbordare: se vor preciza date privind noul transportator, agentul de încãrcare/descãrcare şi date referitoare la transbordare (locul si data transbordãrii, mijlocul de transport pe care se face încãrcarea).
    Caseta 22. Punct vamal/intrare: se va trece punctul vamal prin care produsele intrã în România.
    Caseta 23. Punctul vamal/ieşire: se va indica punctul vamal prin care produsele ies din România.
    Caseta 24. Informaţii suplimentare prevãzute de legislaţia naţionalã: se va menţiona oricare element util cu privire la licenţã, mai ales alte documente care pot fi solicitate pentru a fi adãugate cererii. În subdiviziunea casetei 24 referitoare la declaraţia solicitantului privind produsele care fac obiectul cererii de export se va rãspunde obligatoriu întrebãrii bifând rãspunsul care corespunde.
    Formularul 14-verso se va tipãri numai pe spatele exemplarului licenţã şi al exemplarului bis corespunzãtor. Completarea casetelor de pe formularul 14-verso se face de cãtre autoritatea vamalã competentã.

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ ATENŢIONARE │
│ │
│ Se va avea în vedere ca: │
│ 1. exemplarele sã fie scrise citeţ, iar casetele sã fie completate conform │
│ indicaţiilor de mai sus; │
│ 2. angajamentul sã fie datat şi semnat,indicând numele şi calitatea celui │
│ care semneazã, fãrã a uita aplicarea ştampilei; │
│ 3. documentele prevãzute în textul regulamentului sã fie anexate. │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 16
    la normele metodologice


                                   CERERE
           pentru eliberarea certificatului internaţional de import

┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│1. Nr. şi data înregistrãrii la │2. Nr. operaţiunii şi data │
│ solicitant │ înregistrãrii la ANCEX │
│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│3. Importator │4. Exportator │
│Adresa │Adresa │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│Tel/fax: │Tel/fax: │
│ │ │
│Cod unic de înregistrare: │Ţara: │
├─────────────────┬────────────────────────┼──────────────┬─────────┬──────────┤
│5. Denumirea │6. Cod al sistemului │7. Nr. arti- │8. Canti-│9. Valoa- │
│comercialã a │ armonizat sau al │ colului din │ tatea │ rea/ │
│produselor │ nomenclaturii │ liste de │ şi UM │ Moneda/ │
│cu dublã │ combinate │ control │ │ condiţia │
│utilizare │ │ │ │de livrare│
│ │ │ │ │Incoterms │
│ │ │ │ │ 2010 │
│ │ │ │ │ │
├─────────────────┼────────────────────────┼──────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├─────────────────┴────────────────────────┴──────────────┴─────────┴──────────┤
│ 11. ANGAJAMENT │
│ │
│....................... reprezentant legal al ............................... │
│(Numele şi prenumele; (denumirea completã a │
│ funcţia) importatorului) │
│ │
│● solicit eliberarea unui Certificat Internaţional de Import pentru produsele │
│ cu dubla utilizare enumerate şi descrise mai sus, provenind din ţara ..... │
│ .............., fiind originare din (ţara) ........................; │
│● mã angajez sã le import în România, în conformitate cu reglementãrile în │
│ vigoare şi în cantitãţile menţionate mai sus; │
│● mã angajez sã nu le deturnez sã nu le transbordez şi/sau sã le export │
│ cãtre o altã destinaţie, fãrã autorizaţia scrisã prealabilã a ANCEX; │
│● mã angajez sã notific imediat ANCEX orice schimbare survenitã în actele │
│ sau faptele declarate; │
│● mã angajez sã transmit exportatorului, la cererea acestuia, Certificatul │
│ de Control al Livrãrii emis de ANCEX; │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ │
│ Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile înscrise în │
│ prezenta cerere sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã, │
│ cunoscând cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu │
│ intenţie mã voi expune sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în │
│ vigoare. │
│ │
│ │
│ │
│ Data Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura │
│ persoanei autorizate │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 16 bis
    la normele metodologice


                           FORMULAR SUPLIMENTAR
                       la cererea pentru eliberarea
                   certificatului internaţional de import

┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│1. Nr. şi data înregistrãrii la │2. Nr. operaţiunii şi data │
│ solicitant │ înregistrãrii la ANCEX │
│ │ │
├─────────────────┬────────────────────────┼──────────────┬─────────┬──────────┤
│5. Denumirea │6. Cod al sistemului │7. Nr. arti- │8. Canti-│9. Valoa- │
│comercialã a │ armonizat sau al │ colului din │ tatea │ rea/ │
│produselor │ nomenclaturii │ liste de │ şi UM │ moneda/ │
│ │ combinate │ control │ │ condiţia │
│ │ │ │ │de livrare│
│ │ │ │ │Incoterms │
│ │ │ │ │ 2010 │
├─────────────────┼────────────────────────┼──────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├─────────────────┴────────────────────────┴──────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │
│ 10. TOTAL │ │ │
│ (TOTAL) │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┤
│ │
│ Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile înscrise în │
│ prezenta cerere sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã, │
│ cunoscând cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu │
│ intenţie mã voi expune sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în │
│ vigoare. │
│ │
│ │
│ │
│ Data Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura │
│ persoanei autorizate │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 17
    la normele metodologice


                          ROMÂNIA ┌─────────────────────────────────┐
              Ministerul Afacerilor Externe │ │
                        (ROMANIA │ │
  STEMA Ministry of Foreign Affairs) │ CERTIFICAT INTERNAŢIONAL DE │
 ROMÂNIEI Departamentul pentru Controlul │ IMPORT │
                    Exporturilor ANCEX │ │
           (Department for Export Controls) │ (INTERNATIONAL IMPORT │
                   Str. Polonã nr. 8 │ CERTIFICATE) │
                 Tel: +40.21.311.20.83 │ │
              Sector 1, Bucureşti, România │ Nr./No. .................. │
                  Fax: +40.21.311.12.65 │ │
                                             │ │
┌─────────────────────────────┬──────────────┴─────────────────────────────────┤
│1. Exportator (nume, adresã │ 2. Importator │
│ şi detalii de contact) │ (Importer) │
│ (Exporter) │ │
│ │ │
│ Adresa │ Adresa │
│ (Address) │ (Address) │
│ │ │
│ Tel/fax: │ Tel/fax: │
│ (Phone/fax) │ (Phone/fax) │
│ │ │
│ Ţara │ Ţara │
│ (Country) │ (Country) │
├─────────────────────────────┼────────────────┬───────────┬────────┬──────────┤
│3. Denumirea comercialã a │4. Cod al siste-│5. Nr. art.│6.Can- │7. Valoa- │
│ produselor cu dublã │ mului armoni-│ din lista │ tit. │ rea/ │
│ utilizare │ zat sau al │ de control│ şi UM │ moneda/ │
│ (Description of dual │ nomenclaturii│ (Control │ (Quan- │ condiţia │
│ use items) │ combinate │ list code │ tity │de livrare│
│ │ (Customs │ no.) │ and │Incoterms │
│ │ tariff code │ │ unit │ 2010 │
│ │ no.) │ │ of │(Value/ │
│ │ │ │measure)│currency/ │
│ │ │ │ │ Delivery │
│ │ │ │ │ Terms │
│ │ │ │ │Incoterms │
│ │ │ │ │ 2010 │
├─────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┴────────────────┴───────────┼────────┼──────────┤
│ │ │ │
│ 8. TOTAL │ │ │
│ (TOTAL) │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┤
│ 9. Utilizarea finalã a produselor menţionate la pct. 3. │
│ (End use of the items listed in Item 3) │
│ 1) Produsele furnizate de Exportator nu vor fi folosite pentru arme de │
│ distrugere în masã sau mijloace purtãtoare de astfel de arme. │
│ (Items delivered by Exporter will not be used for weapons of mass │
│ destruction or their means of delivery.) │
│ 2) Produsele furnizate de Exportator nu vor fi modificate sau reexportate în │
│ scopul folosirii pentru arme de distrugere în masã sau mijloace purtãtoare │
│ de astfel de arme. │
│ (Items delivered by Exporter will not be modified or reexported for the │
│ purpose of weapons of mass destruction or their means of delivery.) │
│ 3) Produsele furnizate de Exportator vor fi folosite doar pentru scopul │
│ menţionat în Contractul Nr. ............ │
│ (Items delivered by Exporter will be used for only porposes specified in │
│ Contract No.) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Se certificã faptul cã importatorul s-a angajat sã importe produsele │
│ specificate mai sus, sã nu le deturneze, transbordeze sau sã le exporte │
│ cãtre o altã destinaţie, fãrã aprobarea MAE/Departamentul pentru Controlul │
│ Exporturilor - ANCEX. De asemenea, titularul regimului vamal se angajeazã sã │
│ notifice imediat autoritãţii mai sus menţionate orice schimbare survenitã în │
│ actele sau faptele declarate şi sã transmitã, la cererea exportatorului, un │
│ certificat de control al livrãrii emis de MAE/Departamentul pentru Controlul │
│ Exporturilor - ANCEX. │
│ (It is hereby certified that the importer has undertaken to import into │
│ Romania the above mentioned items/technologies, and not to divert, tranship │
│ or export them to another destination except with the authorization of MFA/ │
│ Department for Export Controls - ANCEX. The importer also undertakes to │
│ notify immediately to the above mentioned authority and changes of fact or │
│ intention set forth herein and to forward a delivery verification form, if │
│ requested, by the foreign exporter issued by MFA/Department for Export │
│ Controls - ANCEX.) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Acest Certificat Internaţional de Import îşi pierde valabilitatea dacã nu │
│ este prezentat autoritãţilor strãine competente în decurs de 6 (şase) luni │
│ de la data emiterii lui. │
│ (This International Import Certificate ceases to be valid unless presented │
│ to the competent foreign authorities within 6(six) months from its date of │
│ issue). │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Spaţiu rezervat pentru MAE/Departamentul pentru Controlul Exporturilor -ANCEX│
│ (For MFA/Department for Export Controls - ANCEX use only) │
│ │
│ │
│ Data eliberãrii Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi │
│ (Date of issue)...... (Stamp) semnãtura persoanei autorizate │
│ (Family name, first name, title │
│ and signature of the authorized │
│ official) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 17 bis
    la normele metodologice


                                      ANEXA
                                     (ANNEX)
                   la Certificatul Internaţional de Import
                   (of International import Certificate)
                              Nr./No..............

┌─────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────────┐
│1. Denumirea comercialã a produselor │2. Cod al│3. Nr. │4.Cantit.│5.Valoarea│
│ cu dublã utilizare │sistemu- │art. din │ şi UM │ /moneda/ │
│ (Description of dual use items) │lui arm- │lista de │(Quantity│condiţia │
│ │nizat sau│ control │and unit │de livrare│
│ │al nomen-│(Control │ of │Incoterms │
│ │claturii │list no.)│ measure)│ 2010 │
│ │combinate│ │ │ (Value/ │
│ │(Customs │ │ │currency/ │
│ │ tariff │ │ │ Delivery │
│ │ code) │ │ │ Terms │
│ │ │ │ │ Incoterms│
│ │ │ │ │ 2010) │
├─────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┴─────────┴─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │
│ 6. TOTAL │ │ │
│ (TOTAL) │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┤
│ Spaţiu rezervat pentru ANCEX │
│ (ANCEX use only) │
│ │
│ CERTIFICÃM CORECTITUDINEA DATELOR DIN ANEXA LA: │
│ (WE HEREBY CERTIFY CORRECTNESS OF DATA WITHIN ANNEX OF THE:) │
│ │
│ ............................................ │
│ │
│ ............................................ │
│ │
│ │
│ Data Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi │
│ semnãtura persoanei autorizate │
│ (Date) .......... (Stamp) (Family name, first name, title and │
│ signature of the authorized official) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 18
    la normele metodologice


                                     CERERE
            pentru eliberarea certificatului de control al livrãrii

┌───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│1. Nr. şi data înregistrãrii la solicitant │ 2. Nr. operaţiunii şi data înregistrãrii│
│ │ la ANCEX │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│3. Destinatar │ 4. Exportator │
│ Adresa │ Adresa │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ Tel/fax: │ Tel/fax: │
│ │ │
│ Cod unic de înregistrare: │ Ţara: │
├─────────────────────────────────────┬─────┴────┬────────────┬──────────┬────────────┤
│5. Denumirea comercialã a produselor │6. Cod al │7. Nr. │8. Canti- │9.Valoarea/ │
│ cu dublã utilizare │sistemului│articolului │tatea şi │ Moneda/ │
│ │armonizat │din liste de│ UM │condiţia │
│ │sau al │ control │ │de livrare │
│ │nomencla- │ │ │Incoterms │
│ │turii │ │ │ 2010 │
│ │combinate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┴──────────┴────────────┴──────────┴────────────┤
│ 11. DECLARAŢIE │
│ ........................... reprezentant legal al ................................ │
│(Numele şi prenumele; funcţia) (denumirea completa a importatorului) │
│ │
│ ● solicit eliberarea unui Certificat de Control al Livrãrii pentru │
│ produsele cu dublã utilizare enumerate şi descrise mai sus, │
│ provenind din ţara ............., fiind originare din (ţara).............; │
│ ● declar cã produsele au sosit în Biroul Vamal ............ în data de ........., │
│ conform documentelor de transport nr. ............ din data de ..........., │
│ pentru care s-a întocmit Declaraţia de punere în liberã circulaţie nr. ........,│
│ din data de ....................; │
│ ● declar cã adresa destinaţiei produselor este urmãtoarea ...................... │
│ ................................................................................ │
│ ● anexez în sprijinul cererii mele dovezile justificative enumerate mai jos: │
│ ................................................................................ │
│ ................................................................................ │
│ ................................................................................ │
│ ................................................................................ │
│ │
│ │
│ │
│ Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile înscrise în prezenta │
│ cerere sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã, cunoscând cã pentru │
│ orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã voi expune sancţiunilor │
│ prevãzute de reglementãrile în vigoare. │
│ │
│ │
│ Data Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura │
│ persoanei autorizate │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 18 bis
    la normele metodologice



                              FORMULAR SUPLIMENTAR
       la cererea pentru eliberarea certificatului de control al livrãrii

┌───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│1. Nr. şi data înregistrãrii la solicitant │ 2. Nr. operaţiunii şi data înregistrãrii│
│ │ la ANCEX │
├─────────────────────────────────────┬─────┴────┬────────────┬──────────┬────────────┤
│5. Denumirea comercialã a produselor │6. Cod al │7. Nr. │8. Cantit.│9. Valoarea │
│ │sistemului│articolului │ şi UM │ moneda/ │
│ │armonizat │din liste de│ │ condiţia │
│ │ sau al │ control │ │ de livrare │
│ │nomencla- │ │ │ Incoterms │
│ │turii │ │ │ 2010 │
│ │combinate │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┴──────────┴────────────┴──────────┴────────────┤
│ 10 TOTAL │
│ (TOTAL) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile înscrise în prezenta │
│ cerere sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã, cunoscând cã pentru │
│ orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã voi expune sancţiunilor │
│ prevãzute de reglementãrile în vigoare. │
│ │
│ │
│ │
│ Data Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura │
│ persoanei autorizate │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 19
    la normele metodologice


                                            ┌─────────────────────────────────────────┐
                      ROMÂNIA │ │
   STEMA Ministerul Afacerilor Externe │ CERTIFICAT DE CONTROL AL LIVRÃRII │
  ROMÂNIEI (ROMANIA │ (DELIVERY VERIFICATION CERTIFICATE) │
              Ministry of Foreign Affairs) │ │
               Departamentul pentru │ │
              Controlul Exporturilor ANCEX │ │
               (Department for Export │ Nr./No. ............. │
                    Controls) │ │
                                            │ │
  Str. Polonã nr. 8 Tel: +40.21.311.20.83│ │
  Sector 1, Bucureşti, Fax: +40.21.311.12.65│ │
       România │ │
┌───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│1. Exportator │ 2. Importator │
│ (Exporter) │ (Importer) │
│ │ │
│ Adresa │ Adresa │
│(Address) │ (Address) │
│ │ │
│ Tel/fax; │ Tel/fax: │
│ (Phone/fax) │ (Phone/fax) │
│ │ │
│ Ţara │ Ţara │
│ (Country) │ (Country) │
│ │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────┬──────────┬─────────┬──────────┤
│3. Denumirea comercialã a produselor cu │4. Cod al│5. Nr. │6.Cantit.│7.Valoarea│
│ dublã utilizare │sistemu- │art. din │ şi UM │ moneda/ │
│ (Description of dual use items) │lui armo-│lista de │(Quantity│condiţia │
│ │nizat sau│control │and unit │de livrare│
│ │ al │(Control │ of │Incoterms │
│ │nomencla-│list no.) │measure) │ 2010 │
│ │turii │ │ │(Value/ │
│ │combinate│ │ │currency/ │
│ │(Customs │ │ │ Delivery │
│ │tariff │ │ │ Terms │
│ │code no.)│ │ │ Incoterms│
│ │ │ │ │ 2010) │
├───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┤
│ │
│ 8. TOTAL │
│ (TOTAL) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Se certificã faptul cã importatorul a fãcut dovada în faţa MAE/Departamentul pentru│
│Controlul Exporturilor - ANCEX cã produsele enumerate şi specificate │
│(It is hereby certified that the importer has produced evidence to MFA/Department for│
│Export Controls - ANCEX, that the above mentioned items) │
│ mai sus au sosit în România prin Vama ............. la data de ............., │
│ has been delivered în România through the custom-house) (dated) │
│ conform documentelor de transport nr. ............. din data de .................., │
│ (according to the transport documents no.) (dated) │
│ pentru care s-a întocmit Declaraţia de punere în liberã circulaţie nr. ........ din │
│ data de .........................., │
│ (according to the custom-house clearence no.) ............ (dated) │
│ fiind importate în conformitate cu legislaţia româneascã în vigoare. │
│ (beeing imported according to the Romanian law). │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Acest Certificat de Control al Livrãrii îşi pierde valabilitatea dacã nu este │
│prezentat autoritãţilor strãine competente în decurs de 6 (şase) luni de la data │
│emiterii lui. │
│ │
│ (This Delivery Verification Certificate ceases to be valid unless presented to the │
│competent foreign authorities within 6 (six) months from its date of issue.) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Spaţiu rezervat pentru ANCEX │
│ (For ANCEX use only) │
│ │
│ │
│ Data eliberãrii Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura │
│ persoanei autorizate │
│(Date of issue)....... (Stamp) (Family name, first name, title and signature │
│ of the authorized official) │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 19 bis
    la normele metodologice


                                      ANEXA
                                     (ANNEX)
                   la certificatul de control al livrãrii
                   (of Delivery Verification Certificate)
                              Nr./No..............

┌───────────────────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┐
│1. Denumirea comercialã a produselor cu │2. Cod al│3. Nr. │4.Cantit.│5.Valoarea│
│ dublã utilizare │sistemu- │art. din │ şi UM │ moneda/ │
│ (Description of dual use items) │lui arm- │lista de │(Quantity│condiţia │
│ │nizat sau│ control │and unit │de livrare│
│ │al nomen-│(Control │ of │Incoterms │
│ │claturii │list no.) │measure) │ 2010 │
│ │combinate│ │ │(Value/ │
│ │ │ │ │currency/ │
│ │(Customs │ │ │ Delivery │
│ │tariff │ │ │ Terms │
│ │code no.)│ │ │ Incoterms│
│ │ │ │ │ 2010) │
├───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┤
│ 6. TOTAL │
│ (TOTAL) │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Spaţiu rezervat pentru ANCEX │
│ (ANCEX use only) │
│ │
│ CERTIFICÃM CORECTITUDINEA DATELOR DIN ANEXA LA: │
│ (WE HEREBY CERTIFY CORRECTNESS OF DATA WITHIN ANNEX OF THE:) │
│ │
│ ............................................ │
│ │
│ ............................................ │
│ │
│ Data Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura │
│ persoanei autorizate │
│ (Date) ............... (Stamp) (Family name, first name, title and signature │
│ of the authorized official) │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 20
    la normele metodologice



                                 NOTIFICARE
         privind activitãţile de cercetare, dezvoltare şi/sau producere
                a produselor cu dublã utilizare

┌───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│1. Nr. şi data înregistrãrii la persoana │ 2. Nr. şi data înregistrãrii │
│ care întocmeşte declaraţia │ la ANCEX │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│3. Compania/persoana:. .................. │ 4. Activitate de dezvoltare [] │
│ │ │
│ Adresa:................................. │ │
│ ................................. │ │
│ ................................. │ Data începerii: .................... │
│ ................................. │ │
│ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┤
│ Tel/Fax:............................... │ 5. Activitate de producere [] │
│ │ │
│ Persoana de contact: .................. │ Data începerii:.................... │
│ │ │
│ Cod unic de înregistrare:.............. ├─────────────────────────────────────────┤
│ │ 6. Activitatea de cercetare [] │
│ │ │
│ │ Data începerii:................ │
│ │ │
├───────────────────────────────────────────┴─────────────────────┬───────────────────┤
│ 7. Denumirea comercialã a produselor cu dublã │ 8. Nr. art. din │
│ utilizare │ lista de control│
│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────┤
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ● Scopul activitãţii de dezvoltare/cercetare: │
│ .................................................................................. │
│ .................................................................................. │
│ .................................................................................. │
│ │
│ ● Destinaţia produselor (dacã se cunoaşte): │
│ .................................................................................. │
│ .................................................................................. │
│ .................................................................................. │


│ │
│ │
│ │
│ Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile înscrise în prezenta │
│notificare sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã, cunoscând cã pentru │
│orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã voi expune sancţiunilor │
│prevãzute de reglementãrile în vigoare. │
│ │
│ │
│ │
│ Data ............. Ştampila Numele şi prenumele, funcţia şi semnãtura │
│ persoanei autorizate │
│ │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 21a
    la normele metodologice


                                   ANGAJAMENT
                privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de
       utilizare ale autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU001
                Exporturi cãtre Australia, Canada, Japonia, Noua
              Zeelandã, Norvegia, Elveţia, inclusiv Liechtenstein
                         şi Statele Unite ale Americii


    Antetul solicitantului
    Nr./Data ..............

    Cãtre

    Ministerul Afacerilor Externe
    Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX

    Subsemnatul, ............, în calitate de ......., reprezentantul legal al Societãţii Comerciale ................, cu sediul social în localitatea ........, str. .......... nr. ..., înregistratã la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. ...,
    vã rog ca, în conformitate cu art. 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare (denumitã în continuare Ordonanţã de urgenţã), sã dispuneţi înregistrarea societãţii noastre ca utilizator al licenţei generale de export a Uniunii nr. EU001.
    Conform prevederilor art. 21 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, anexãm urmãtoarele documente:
    - documente de înfiinţare şi funcţionare a societãţii;
    - acte adiţionale;
    - certificatul de înregistrare a societãţii;
    - prezentarea societãţii.
    Dupã obţinerea acordului de utilizare, intenţionãm sã derulãm prima operaţiune, pe care o descriem în cele ce urmeazã:
    - denumirea produselor;
    - codul din listele de control;
    - cantitatea;
    - utilizatorul final (denumire şi adresã completã);
    - utilizarea finalã;
    - ţara de destinaţie.
    Precizãm cã nu am fost informaţi de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX şi nici nu avem cunoştinţã de faptul cã produsele care fac obiectul acestei operaţiuni pot fi destinate, integral sau parţial, urmãtoarelor utilizãri:
    a) dezvoltarea, producerea, manipularea, funcţionarea, întreţinerea, depozitarea, detectarea, identificarea sau diseminarea armelor chimice, biologice ori nucleare sau a unor dispozitive nucleare explozive ori dezvoltarea, producerea, întreţinerea sau depozitarea rachetelor care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    b) utilizare finalã militarã, aşa cum este definitã la art. 4 alin. (2) din Regulamentul Consiliului nr. 428/2009 , în cazul în care ţara cumpãrãtoare sau ţara de destinaţie este supusã unui embargo asupra armelor, impus printr-o decizie sau printr-o poziţie comunã adoptatã de Consiliu, ori printr-o decizie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), sau unui embargo asupra armelor impus printr-o rezoluţie obligatorie a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite; sau
    c) ca pãrţi sau componente ale produselor militare prevãzute în lista naţionalã şi care au fost exportate de pe teritoriul statului membru în cauzã fãrã autorizaţia prevãzutã de legislaţia internã a acestui stat membru sau cu încãlcarea acestei autorizaţii.
    Nu vom efectua exportul în situaţia în care produsele în cauzã sunt exportate cãtre o zonã scutitã de taxe vamale sau cãtre un antrepozit scutit de taxe vamale situat/situatã într-o destinaţie cãreia i se aplicã prezenta autorizaţie.
    Vom înscrie, la rubrica 44 din documentul administrativ unic, numãrul de referinţã al Uniunii Europene, X002, vom preciza cã produsele sunt exportate în temeiul licenţei generale de export a Uniunii nr. EU001.
    Vom notifica ANCEX orice schimbare a datelor trecute în cererea de înregistrare, într-o perioadã de 15 zile de la data la care a survenit schimbarea.
    Conform prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţã şi ale art. 27 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, vom face notificarea la ANCEX a operaţiunilor efectuate prin utilizarea licenţei generale de export a Uniunii nr. EU001.
    Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate mai sus sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã. Cunosc cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã expun sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare.


          Numele şi prenumele persoanei autorizate, funcţia, ştampila
        ................................................................


    ANEXA 21b
    la normele metodologice


                                   ANGAJAMENT
                 privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor
      de utilizare ale autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU002
   Exporturile de anumite produse cu dublã utilizare cãtre anumite destinaţii

    Antetul solicitantului
    Nr./Data ...............

    Cãtre

    Ministerul Afacerilor Externe
    Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX

    Subsemnatul, ........., în calitate de ......., reprezentantul legal al Societãţii Comerciale ............, cu sediul social în localitatea ........, str. ......... nr. ..., înregistratã la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. ...,
    vã rog ca, în conformitate cu art. 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare (denumitã în continuare Ordonanţa de urgenţã), sã dispuneţi înregistrarea societãţii noastre ca utilizator al autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU002.
    Conform prevederilor art. 21 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, anexãm urmãtoarele documente:
    - documente de înfiinţare şi funcţionare a societãţii;
    - acte adiţionale;
    - certificatul de înregistrare a societãţii;
    - prezentarea societãţii.
    Dupã obţinerea acordului de utilizare, intenţionãm sã derulãm prima operaţiune, pe care o descriem în cele ce urmeazã:
    - denumirea produselor;
    - codul din listele de control;
    - cantitatea;
    - utilizatorul final (denumire şi adresã completã);
    - utilizarea finalã;
    - ţara de destinaţie.
    Precizãm cã nu am fost informaţi de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX şi nici nu avem cunoştinţã de faptul cã produsele care fac obiectul acestei operaţiuni pot fi destinate, integral sau parţial, urmãtoarelor utilizãri:
    a) dezvoltarea, producerea, manipularea, funcţionarea, întreţinerea, depozitarea, detectarea, identificarea sau diseminarea armelor chimice, biologice ori nucleare sau a unor dispozitive nucleare explozive ori dezvoltarea, producerea, întreţinerea sau depozitarea rachetelor care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    b) utilizare finalã militarã, aşa cum este definitã la art. 4 alin. (2) din Regulamentul Consiliului nr. 428/2009 , cu modificãrile ulterioare, în cazul în care ţara cumpãrãtoare sau ţara de destinaţie este supusã unui embargo asupra armelor, impus printr-o decizie sau printr-o poziţie comunã adoptatã de Consiliu ori printr-o decizie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), sau unui embargo asupra armelor impus printr-o rezoluţie obligatorie a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite; sau
    c) ca pãrţi sau componente ale produselor militare prevãzute în lista naţionalã şi care au fost exportate de pe teritoriul statului membru în cauzã fãrã autorizaţia prevãzutã de legislaţia internã a acestui stat membru sau cu încãlcarea acestei autorizaţii.
    Vom înscrie, la rubrica 44 din documentul administrativ unic, numãrul de referinţã al Uniunii Europene, X002, vom preciza cã produsele sunt exportate în temeiul autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU002.
    Vom notifica ANCEX orice schimbare a datelor trecute în cererea de înregistrare, într-o perioadã de 15 zile de la data la care a survenit schimbarea.
    Conform prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţã şi ale art. 27 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, vom face notificarea la ANCEX a operaţiunilor efectuate prin utilizarea autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU002.
    Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate mai sus sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã. Cunosc cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã expun sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare.

          Numele şi prenumele persoanei autorizate, funcţia, ştampila
       ..................................................................


    ANEXA 21c
    la normele metodologice


                                   ANGAJAMENT
         privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale
                   autorizaţiei generale de export a Uniunii
                   nr. EU003 Export dupã reparaţie/înlocuire

    Antetul solicitantului
    Nr./Data ...............

    Cãtre

    Ministerul Afacerilor Externe
    Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX

    Subsemnatul, ........., în calitate de ......, reprezentantul legal al Societãţii Comerciale ..............., cu sediul social în localitatea ......, str. .......... nr. ..., înregistratã la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. ....,
    vã rog ca, în conformitate cu art. 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare (denumitã în continuare Ordonanţa de urgenţã), sã dispuneţi înregistrarea societãţii noastre ca utilizator al autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU003.
    Conform prevederilor art. 21 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, anexãm urmãtoarele documente:
    - documente de înfiinţare şi funcţionare a societãţii;
    - acte adiţionale;
    - certificatul de înregistrare a societãţii;
    - prezentarea societãţii.
    Dupã obţinerea acordului de utilizare, intenţionãm sã derulãm prima operaţiune, pe care o descriem în cele ce urmeazã:
    - denumirea produselor reimportate;
    - codul din listele de control;
    - cantitatea;
    - utilizatorul final (acelaşi cu utilizatorul final iniţial) (denumire şi adresã completã);
    - utilizarea finalã (aceeaşi cu cea precizatã în licenţa de export iniţialã):
    - ţara de destinaţie;
    - tipul şi numãrul licenţei prin care s-a efectuat operaţiunea iniţialã de export.
    Menţionãm cã licenţa nu a fost anulatã, suspendatã, modificatã sau revocatã, iar produsele nu sunt exportate cãtre o zonã scutitã de taxe vamale sau un antrepozit scutit de taxe vamale.
    Motivarea, pe scurt, a operaţiunii:
    Precizãm cã nu am fost informaţi de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX şi nici nu avem cunoştinţã de faptul cã produsele care fac obiectul acestei operaţiuni pot fi destinate, integral sau parţial, urmãtoarelor utilizãri:
    a) dezvoltarea, producerea, manipularea, funcţionarea, întreţinerea, depozitarea, detectarea, identificarea sau diseminarea armelor chimice, biologice ori nucleare sau a unor dispozitive nucleare explozive ori dezvoltarea, producerea, întreţinerea sau depozitarea rachetelor care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    b) utilizare finalã militarã, aşa cum este definitã la art. 4 alin. (2) din Regulamentul Consiliului nr. 428/2009 , cu modificãrile ulterioare, în cazul în care ţara cumpãrãtoare sau ţara de destinaţie este supusã unui embargo asupra armelor, impus printr-o decizie sau printr-o poziţie comunã adoptatã de Consiliu ori printr-o decizie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), sau unui embargo asupra armelor impus printr-o rezoluţie obligatorie a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite; sau
    c) ca pãrţi sau componente ale produselor militare prevãzute în lista naţionalã şi care au fost exportate de pe teritoriul statului membru în cauzã fãrã autorizaţia prevãzutã de legislaţia internã a acestui stat membru sau cu încãlcarea acestei autorizaţii.
    Vom înscrie, la rubrica 44 din documentul administrativ unic, numãrul de referinţã al Uniunii Europene, X002, vom preciza cã produsele sunt exportate în temeiul autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU003 şi vom furniza funcţionarilor vamali, la cererea acestora, documentele justificative privind data la care s-a efectuat importul acestor produse în Uniune, operaţiunile de întreţinere, reparaţie sau înlocuire a produselor şi faptul cã acestea sunt returnate utilizatorului final care le-a trimis şi ţãrii din care au fost importate în Uniune.
    Vom notifica ANCEX orice schimbare a datelor trecute în cererea de înregistrare, într-o perioadã de 15 zile de la data la care a survenit schimbarea.
    Conform prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţã şi ale art. 27 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, vom face notificarea la ANCEX a operaţiunilor efectuate prin utilizarea autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU003.
    Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate mai sus sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã. Cunosc cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã expun sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare.

          Numele şi prenumele persoanei autorizate, funcţia, ştampila
        ................................................................


    ANEXA 21d
    la normele metodologice


                                   ANGAJAMENT
  privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale autorizaţiei
                     generale de export a Uniunii nr. EU004
                  Export temporar pentru expoziţii sau târguri

    Antetul solicitantului
    Nr./Data ...............

    Cãtre

    Ministerul Afacerilor Externe
    Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX

    Subsemnatul, ........., în calitate de ......, reprezentantul legal al Societãţii Comerciale ..............., cu sediul social în localitatea ......., str. ............ nr. ..., înregistratã la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. ....,
    vã rog ca, în conformitate cu art. 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare (denumitã în continuare Ordonanţa de urgenţã), sã dispuneţi înregistrarea societãţii noastre ca utilizator al autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU004.
    Conform prevederilor art. 21 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, anexez urmãtoarele documente:
    - documente de înfiinţare şi funcţionare a societãţii;
    - acte adiţionale;
    - certificatul de înregistrare a societãţii;
    - prezentarea societãţii.
    Dupã obţinerea acordului de utilizare, intenţionãm sã derulãm prima operaţiune, pe care o descriem în cele ce urmeazã:
    - denumirea târgului sau a expoziţiei;
    - ţara de destinaţie;
    - denumirea produselor care urmeazã a fi exportate temporar la târg/expoziţie.
    Produsele nu vor fi exportate în scopul unei demonstraţii private (de exemplu, un salon de prezentare intern), nu vor fi exportate cãtre o zonã scutitã de taxe vamale sau un antrepozit scutit de taxe vamale, nu urmeazã a fi integrate în niciun proces de producţie, iar punerea lor în funcţiune se va limita la minimul necesar pentru efectuarea unei demonstraţii eficace, fãrã a pune la dispoziţia unor pãrţi terţe rezultatele testelor. Produsele vor fi reimportate pe teritoriul vamal al Uniunii Europene, în termen de 120 de zile calendaristice de la data exportului iniţial, integral, fãrã modificãri şi fãrã înlãturarea, copierea sau difuzarea niciunei pãrţi componente ori a niciunui program informatic.
    Produsele nu sunt clasificate de autoritãţile competente ca fiind beneficiare ale unei clasificãri de securitate naţionalã echivalentã cu nivelul CONFIDENŢIAL UE sau peste acest nivel.
    - codul din listele de control;
    - cantitatea.
    Motivarea, pe scurt, a operaţiunii:
    Precizãm cã nu am fost informaţi de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX şi nici nu avem cunoştinţã de faptul cã produsele care fac obiectul acestei operaţiuni pot fi destinate, integral sau parţial, urmãtoarelor utilizãri:
    a) dezvoltarea, producerea, manipularea, funcţionarea, întreţinerea, depozitarea, detectarea, identificarea sau diseminarea armelor chimice, biologice ori nucleare sau a unor dispozitive nucleare explozive ori dezvoltarea, producerea, întreţinerea sau depozitarea rachetelor care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    b) utilizare finalã militarã, aşa cum este definitã la art. 4 alin. (2) din Regulamentul Consiliului nr. 428/2009 , cu modificãrile ulterioare, în cazul în care ţara cumpãrãtoare sau ţara de destinaţie este supusã unui embargo asupra armelor, impus printr-o decizie sau printr-o poziţie comunã adoptatã de Consiliu ori printr-o decizie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), sau unui embargo asupra armelor impus printr-o rezoluţie obligatorie a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite; sau
    c) ca pãrţi sau componente ale produselor militare prevãzute în lista naţionalã şi care au fost exportate de pe teritoriul statului membru în cauzã fãrã autorizaţia prevãzutã de legislaţia internã a acestui stat membru sau cu încãlcarea acestei autorizaţii.
    Vom înscrie, la rubrica 44 din documentul administrativ unic, numãrul de referinţã al Uniunii Europene, X002, şi vom preciza cã produsele sunt exportate în temeiul autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU004.
    Vom notifica ANCEX orice schimbare a datelor trecute în cererea de înregistrare, într-o perioadã de 15 zile de la data la care a survenit schimbarea.
    Conform prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţã şi ale art. 27 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, vom face notificarea la ANCEX a operaţiunilor efectuate prin utilizarea autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU004.
    În maximum 45 de zile pânã la data la care expirã perioada de 120 de zile aferentã operaţiunii de export temporar, vom solicita la ANCEX licenţe individuale de export pentru produsele care urmeazã a fi vândute pe teritoriul statului unde a avut loc târgul sau expoziţia. În cazul în care cererile de licenţã sunt refuzate, produsele vor fi returnate pe teritoriul vamal al Uniunii Europene înainte de expirarea perioadei de 120 de zile.
    Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate mai sus sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã. Cunosc cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã expun sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare.

          Numele şi prenumele persoanei autorizate, funcţia, ştampila
        ................................................................


    ANEXA 21e
    la normele metodologice


                                   ANGAJAMENT
         privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale
      autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU005 Telecomunicaţii

    Antetul solicitantului
    Nr./Data ................

    Cãtre

    Ministerul Afacerilor Externe
    Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX

    Subsemnatul, ........, în calitate de ......., reprezentantul legal al Societãţii Comerciale ..............., cu sediul social în localitatea ........., str. ......... nr. ..., înregistratã la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. ...,
    vã rog ca, în conformitate cu art. 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare (denumitã în continuare Ordonanţa de urgenţã), sã dispuneţi înregistrarea societãţii noastre ca utilizator al autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU005.
    Conform prevederilor art. 21 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, anexãm urmãtoarele documente:
    - documente de înfiinţare şi funcţionare a societãţii;
    - acte adiţionale;
    - certificatul de înregistrare a societãţii;
    - prezentarea societãţii.
    Dupã obţinerea acordului de utilizare, intenţionãm sã derulãm prima operaţiune, pe care o descriem în cele ce urmeazã:
    - denumirea produselor;
    - codul din listele de control;
    - cantitatea;
    - utilizatorul final (denumire şi adresã completã);
    - utilizarea finalã;
    - ţara de destinaţie.
    Precizãm cã nu am fost informaţi de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX şi nici nu avem cunoştinţã de faptul cã produsele care fac obiectul acestei operaţiuni pot fi destinate, integral sau parţial, urmãtoarelor utilizãri:
    a) dezvoltarea, producerea, manipularea, funcţionarea, întreţinerea, depozitarea, detectarea, identificarea sau diseminarea armelor chimice, biologice ori nucleare sau a unor dispozitive nucleare explozive ori dezvoltarea, producerea, întreţinerea sau depozitarea rachetelor care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    b) utilizare finalã militarã, aşa cum este definitã la art. 4 alin. (2) din Regulamentul Consiliului nr. 428/2009, cu modificãrile ulterioare, în cazul în care ţara cumpãrãtoare sau ţara de destinaţie este supusã unui embargo asupra armelor, impus printr-o decizie sau printr-o poziţie comunã adoptatã de Consiliu ori printr-o decizie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), sau unui embargo asupra armelor impus printr-o rezoluţie obligatorie a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite; sau
    c) ca pãrţi sau componente ale produselor militare prevãzute în lista naţionalã şi care au fost exportate de pe teritoriul statului membru în cauzã fãrã autorizaţia prevãzutã de legislaţia internã a acestui stat membru sau cu încãlcarea acestei autorizaţii;
    d) unei utilizãri în legãturã cu o încãlcare a drepturilor omului, a principiilor democratice sau a libertãţii de exprimare, astfel cum sunt definite în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, prin utilizarea tehnologiilor de interceptare şi a dispozitivelor de transfer al datelor digitale pentru monitorizarea telefoanelor mobile şi a mesajelor text şi supravegherea specificã a utilizãrii internetului (de exemplu, prin centrele de monitorizare şi centrele de interceptare legalã).
    Nu vom efectua exportul în situaţia în care produsele în cauzã sunt exportate cãtre o zonã scutitã de taxe vamale saucãtre un antrepozit scutit de taxe vamale situatã/situat într-o destinaţie cãreia i se aplicã prezenta autorizaţie.
    Nu vom efectua exportul în situaţia în care avem cunoştinţã de faptul cã produsele respective vor fi reexportate cãtre orice destinaţie, alta decât cele enumerate în partea 2 a anexei IIe sau în partea 2 a anexei IIa la Regulamentul (UE) nr. 1.232/2011 sau cãtre statele membre.
    Vom înscrie, la rubrica 44 din documentul administrativ unic, numãrul de referinţã al Uniunii Europene, X002, şi vom preciza cã produsele sunt exportate în temeiul autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU005.
    Vom notifica ANCEX orice schimbare a datelor trecute în cererea de înregistrare, într-o perioadã de 15 zile de la data la care a survenit schimbarea.
    Conform prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţã şi ale art. 27 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, vom face notificarea la ANCEX a operaţiunilor efectuate prin utilizarea autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU002.
    Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate mai sus sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã. Cunosc cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã expun sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare.

          Numele şi prenumele persoanei autorizate, funcţia, ştampila
        ...............................................................


    ANEXA 21f
    la normele metodologice


                                   ANGAJAMENT
         privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de utilizare ale
      autorizaţiei generale de export a Uniunii nr. EU006 Produse chimice

    Antetul solicitantului
    Nr./Data ...............

    Cãtre

    Ministerul Afacerilor Externe
    Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX

    Subsemnatul, ......, în calitate de ........, reprezentantul legal al Societãţii Comerciale ......., cu sediul social în localitatea ......., str. ......... nr. ..., înregistratã la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. ....,
    vã rog ca, în conformitate cu art. 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare (denumitã în continuare Ordonanţa de urgenţã), sã dispuneţi înregistrarea societãţii noastre ca utilizator al licenţei generale de export a Uniunii nr. EU006.
    Conform prevederilor art. 21 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, anexãm urmãtoarele documente:
    - documente de înfiinţare şi funcţionare a societãţii;
    - acte adiţionale;
    - certificatul de înregistrare a societãţii;
    - prezentarea societãţii.
    Dupã obţinerea acordului de utilizare, intenţionãm sã derulãm prima operaţiune, pe care o descriem în cele ce urmeazã:
    - denumirea produselor;
    - codul din listele de control;
    - cantitatea;
    - utilizatorul final (denumire şi adresã completã);
    - utilizarea finalã;
    - ţara de destinaţie.
    Precizãm cã nu am fost informaţi de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX şi nici nu avem cunoştinţã de faptul cã produsele care fac obiectul acestei operaţiuni pot fi destinate, integral sau parţial, urmãtoarelor utilizãri:
    a) dezvoltarea, producerea, manipularea, funcţionarea, întreţinerea, depozitarea, detectarea, identificarea sau diseminarea armelor chimice, biologice ori nucleare sau a unor dispozitive nucleare explozive ori dezvoltarea, producerea, întreţinerea sau depozitarea rachetelor care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    b) utilizare finalã militarã, aşa cum este definitã la art. 4 alin. (2) din Regulamentul Consiliului nr. 428/2009 , cu modificãrile ulterioare, în cazul în care ţara cumpãrãtoare sau ţara de destinaţie este supusã unui embargo asupra armelor, impus printr-o decizie sau printr-o poziţie comunã adoptatã de Consiliu ori printr-o decizie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), sau unui embargo asupra armelor impus printr-o rezoluţie obligatorie a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite; sau
    c) ca pãrţi sau componente ale produselor militare prevãzute în lista naţionalã şi care au fost exportate de pe teritoriul statului membru în cauzã fãrã autorizaţia prevãzutã de legislaţia internã a acestui stat membru sau cu încãlcarea acestei autorizaţii.
    Nu vom efectua exportul în situaţia în care produsele în cauzã sunt exportate cãtre o zonã scutitã de taxe vamale sau cãtre un antrepozit scutit de taxe vamale situatã/situat într-o destinaţie cãreia i se aplicã prezenta autorizaţie.
    Nu vom efectua exportul în situaţia în care avem cunoştinţã de faptul cã produsele respective vor fi reexportate cãtre orice destinaţie, alta decât cele enumerate în partea 2 a anexei IIf sau în partea 2 a anexei IIa la Regulamentul (UE) nr. 1.232/2011 sau cãtre statele membre.
    Vom înscrie, la rubrica 44 din documentul administrativ unic, numãrul de referinţã al Uniunii Europene, X002, vom preciza cã produsele sunt exportate în temeiul licenţei generale de export a Uniunii nr. EU006.
    Vom notifica ANCEX orice schimbare a datelor trecute în cererea de înregistrare, într-o perioadã de 15 zile de la data la care a survenit schimbarea.
    Conform prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţã şi ale art. 27 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, vom face notificarea la ANCEX a operaţiunilor efectuate prin utilizarea licenţei generale de export a Uniunii nr. EU006.
    Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate mai sus sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã. Cunosc cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã expun sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare.

          Numele şi prenumele persoanei autorizate, funcţia, ştampila
        ...............................................................


    ANEXA 21g
    la normele metodologice


                                   ANGAJAMENT
                privind respectarea condiţiilor şi cerinţelor de
            utilizare ale autorizaţiei generale naţionale de export

    Antetul solicitantului
    Nr./Data ...............

    Cãtre

    Ministerul Afacerilor Externe
    Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX

    Subsemnatul, ........, în calitate de ......, reprezentantul legal al Societãţii Comerciale ..............., cu sediul social în localitatea ......., str. ......... nr. ..., înregistratã la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. ...,
    vã rog ca, în conformitate cu art. 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operaţiunilor cu produse cu dublã utilizare, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 197/2011, cu modificãrile ulterioare (denumitã în continuare Ordonanţa de urgenţã), sã dispuneţi înregistrarea societãţii noastre ca utilizator al licenţei generale naţionale de export nr. .... .
    Conform prevederilor art. 21 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, anexãm urmãtoarele documente:
    - documente de înfiinţare şi funcţionare a societãţii;
    - acte adiţionale;
    - certificatul de înregistrare a societãţii;
    - prezentarea societãţii.
    Dupã obţinerea acordului de utilizare, intenţionãm sã derulãm prima operaţiune, pe care o descriem în cele ce urmeazã:
    - denumirea produselor;
    - codul din listele de control;
    - cantitatea;
    - utilizatorul final (denumire şi adresã completã);
    - utilizarea finalã;
    - ţara de destinaţie.
    Precizãm cã nu am fost informaţi de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru controlul exporturilor - ANCEX şi nici nu avem cunoştinţã de faptul cã produsele care fac obiectul acestei operaţiuni pot fi destinate, integral sau parţial, urmãtoarelor utilizãri:
    a) dezvoltarea, producerea, manipularea, funcţionarea, întreţinerea, depozitarea, detectarea, identificarea sau diseminarea armelor chimice, biologice ori nucleare sau a unor dispozitive nucleare explozive ori dezvoltarea, producerea, întreţinerea sau depozitarea rachetelor care pot fi purtãtoare de astfel de arme;
    b) utilizare finalã militarã, aşa cum este definitã la art. 4 alin. (2) din Regulamentul Consiliului nr. 428/2009, cu modificãrile ulterioare, în cazul în care ţara cumpãrãtoare sau ţara de destinaţie este supusã unui embargo asupra armelor, impus printr-o decizie sau printr-o poziţie comunã adoptatã de Consiliu ori printr-o decizie a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), sau unui embargo asupra armelor impus printr-o rezoluţie obligatorie a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite; sau
    c) ca pãrţi sau componente ale produselor militare prevãzute în lista naţionalã şi care au fost exportate de pe teritoriul statului membru în cauzã fãrã autorizaţia prevãzutã de legislaţia internã a acestui stat membru sau cu încãlcarea acestei autorizaţii.
    Nu vom efectua exportul în situaţia în care produsele în cauzã sunt exportate cãtre o zonã scutitã de taxe vamale sau cãtre un antrepozit scutit de taxe vamale situatã/situat într-o destinaţie cãreia i se aplicã prezenta autorizaţie.
    Vom înscrie, la rubrica 44 din documentul administrativ unic, numãrul de referinţã al Uniunii Europene, X002, vom preciza cã produsele sunt exportate în temeiul licenţei generale naţionale de export nr. ... .
    Vom notifica ANCEX orice schimbare a datelor trecute în cererea de înregistrare, într-o perioadã de 15 zile de la data la care a survenit schimbarea.
    Conform prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţã şi ale art. 23 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã, vom face notificarea la ANCEX a operaţiunilor efectuate prin utilizarea licenţei generale naţionale de export nr. ... .
    Certific pe propria rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate mai sus sunt exacte şi au fost menţionate cu bunã-credinţã. Cunosc cã pentru orice declaraţie falsã sau omisiune fãcutã cu intenţie mã expun sancţiunilor prevãzute de reglementãrile în vigoare.

          Numele şi prenumele persoanei autorizate, funcţia, ştampila
        ...............................................................


    ANEXA 22
    la normele metodologice


                                     TABEL
               cuprinzând date privind exporturile din luna .....
                     efectuate în baza licenţelor generale


┌───┬────────┬────────┬────────┬────────┬──────┬────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬──────┬──────┬────┬──────┬──────┬──────┐
│ │ Numãrul│ Data │ Numãrul│Numãrul/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │documen-│documen-│licenţei│ data │Expor-│ Adresa │ │ Adresa │ Ţara │ │ │ │ │ │ │Utili-│
│Nr.│ tului │ tului │generale│rãspun- │tator │exporta-│Cumpã-│cumpãrã-│cumpãrã-│Numãrul │ Data │Canti-│U.M.│Valoa-│Valuta│zator │
│crt│adminis-│adminis-│ de │ sului │ │torului │rãtor │torului │torului │facturii│factu-│tatea │ │ rea │ │final │
│ │ trativ │ trativ │ export │ ANCEX │ │ │ │ │ │ │ rii │ │ │ │ │ │
│ │ unic │ unic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼────┼──────┼──────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├───┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼────┼──────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼────┼──────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────┼────────┼────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼────┼──────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────┴────────┴────────┴────────┴──────┴────────┴──────┴────────┴────────┴────────┴──────┴──────┴────┴──────┴──────┴──────┘
┌────────┬────────┬────────────┬──────────┬───────┬───────┬──────────────┬──────────────┬───────────┐
│ Adresa │ Ţara │ Descrierea │ │ Codul │Poziţia│ Codul │ Numãrul │ │
│utiliza-│utiliza-│produselor -│Denumirea │tarifar│ în │produsului - │ documentului │ Data │
│torului │torului │ în limba │produselor│ vamal │listele│la fabricant │ prin care se │notificãrii│
│ final │ final │ românã │ │ │ de │(din catalogul│ notificã │producţiei │
│ │ │ │ │ │control│ de produse) │ producţia │ │
│ │ │ │ │ │ │ │(anexa nr. 20)│ │
├────────┼────────┼────────────┼──────────┼───────┼───────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 17 │ 18 │ 19 │ 20 │ 21 │ 22 │ 23 │ 24 │ 25 │
├────────┼────────┼────────────┼──────────┼───────┼───────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼────────────┼──────────┼───────┼───────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼────────────┼──────────┼───────┼───────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴────────────┴──────────┴───────┴───────┴──────────────┴──────────────┴───────────┘


                                   -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016