Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 912 din 2 noiembrie 2016  privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 256/2013 pentru aprobarea machetelor de raportare fără regim special a indicatorilor specifici şi a Metodologiei transmiterii rapoartelor aferente programelor/subprogramelor naţionale de sănătate curative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 912 din 2 noiembrie 2016 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 256/2013 pentru aprobarea machetelor de raportare fără regim special a indicatorilor specifici şi a Metodologiei transmiterii rapoartelor aferente programelor/subprogramelor naţionale de sănătate curative

EMITENT: CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 958 din 28 noiembrie 2016

    Văzând Referatul de aprobare nr. DG 1.769 din 10 octombrie 2016 al directorului general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,
    având în vedere prevederile:
    - titlurilor II şi VIII din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Hotărârii Guvernului nr. 206/2015 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2015 şi 2016, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 185/2015 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2015 şi 2016, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 291 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:

    ART. I
    Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 256/2013 pentru aprobarea machetelor de raportare fără regim special a indicatorilor specifici şi a Metodologiei transmiterii rapoartelor aferente programelor/ subprogramelor naţionale de sănătate curative, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 529 şi 529 bis din 22 august 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. În tot cuprinsul anexelor nr. 1 şi 2, sintagma "Programul naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic imunofenotipic, citogenetic şi biomolecular al leucemiilor acute" se înlocuieşte cu sintagma "Programul naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi".
    2. În anexa nr. 1, după tabelul 1 al Programului naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi se introduce tabelul 2 "Situaţia bolnavilor beneficiari de servicii de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute şi a cheltuielilor aferente (lei)", prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    3. În anexa nr. 1, după tabelele 1 şi 2 ale Programului naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi se introduce pentru Programul naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi tabelul 1 "Situaţia bolnavilor beneficiari de servicii de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi şi a cheltuielilor aferente (lei)", prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin.
    4. În anexa nr. 1, tabelul 1 al Programului naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică se modifică şi se înlocuieşte cu tabelul prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul ordin.
    5. În anexa nr. 1, tabelul 2 al Programului naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică se elimină.
    6. În anexa nr. 1, tabelul "Situaţia indicatorilor specifici aferenţi programelor/subprogramelor naţionale de sănătate curative" se modifică şi se înlocuieşte cu tabelul prevăzut în anexa nr. 4 la prezentul ordin.
    7. În anexa nr. 2, după tabelul 1 al Programului naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi se introduce tabelul 2 "Situaţia bolnavilor beneficiari de servicii de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute şi a cheltuielilor aferente (lei)", prevăzut în anexa nr. 5 la prezentul ordin.
    8. În anexa nr. 2, după tabelele 1 şi 2 ale Programului naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi se introduce pentru Programul naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi tabelul 1 "Situaţia bolnavilor beneficiari de servicii de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi şi a cheltuielilor aferente (lei)", prevăzut în anexa nr. 6 la prezentul ordin.
    9. În anexa nr. 2, tabelele 1 şi 2 ale Programului naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică se modifică şi se înlocuiesc cu tabelele prevăzute în anexa nr. 7 la prezentul ordin.
    10. În anexa nr. 2, tabelul 3 al Programului naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică se elimină.
    11. În anexa nr. 2, tabelul "Situaţia indicatorilor specifici aferenţi programelor/subprogramelor naţionale de sănătate cu scop curativ" se modifică şi se înlocuieşte cu tabelul prevăzut în anexa nr. 8 la prezentul ordin.
    12. Anexa nr. 3 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 9 la prezentul ordin.
    ART. II
    Direcţiile de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, casele de asigurări de sănătate, unităţile sanitare nominalizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să deruleze programe/subprograme naţionale de sănătate curative, farmaciile cu circuit deschis prin care se eliberează medicamentele specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, medicamentele specifice antidiabetice (insuline şi antidiabetice orale) şi testele de automonitorizare pentru bolnavii cu diabet zaharat, medicamente pentru tratamentul bolilor endocrine, medicamente pentru tratamentul stării posttransplant şi medicamentele specifice pentru unele boli rare (mucoviscidoză, scleroză laterală amiotrofică, Sindromul Prader Willi), precum şi furnizorii privaţi de servicii medicale de dializă vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. III
    Anexele nr. 1-9 fac parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

           p. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,
                             Gheorghe-Radu Ţibichi

    Bucureşti, 2 noiembrie 2016.
    Nr. 912.


    ANEXA 1


    UNITATEA SANITARĂ: .......................

    Programul naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi

    Raportare pentru .....................
    (Se completează luna sau perioada de raportare conform Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative.)

    Tabel 2 - Situaţia bolnavilor beneficiari de servicii de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute şi a cheltuielilor aferente (lei)


┌──────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Nr. bolnavi cu diagnostic de leucemie acută │ Cheltuieli pentru servicii de │ │
│ beneficiari de servicii de monitorizare a bolii │ monitorizare a bolii minime │ │
│ minime reziduale prin: │ reziduale prin: │ │
├───────────────┬───────────┬───────────┬──────────┼───────────────┬───────────┬───────────┤ Cheltuieli│
│imunofenotipare│ examen │ examen │ │imunofenotipare│ examen │ examen │ totale │
│ │citogenetic│de biologie│ Total │ │citogenetic│de biologie│ │
│ │şi/sau FISH│ moleculară│ │ │şi/sau FISH│ moleculară│ │
├───────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │ C5 │ C6 │ C7 │C8=C5+C6+C7│
├───────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼───────────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴───────────┴───────────┴──────────┴───────────────┴───────────┴───────────┴───────────┘



    ANEXA 2


    UNITATEA SANITARĂ: ...................

    Programul naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi

    Raportare pentru ....................
    (Se completează luna sau perioada de raportare conform Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative.)

    Tabel 1 - Situaţia bolnavilor beneficiari de servicii de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi şi a cheltuielilor aferente (lei)


┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────┐
│ Nr. bolnavi beneficiari de servicii │ Cheltuieli pentru servicii │ │
│ de testare genetică pentru: │ de testare genetică pentru: │ Cheltuieli │
├─────────────┬──────────────┬───────────┼───────────────┬────────────────┤ totale │
│neuroblastom │ sarcom Ewing │ Total │ neuroblastom │ sarcom Ewing │ │
├─────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │ C5 │C6 = C4 + C5│
├─────────────┼──────────────┼───────────┼───────────────┼────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────────┴───────────┴───────────────┴────────────────┴────────────┘



    ANEXA 3


    UNITATEA SANITARĂ: .....................

    Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică

    Raportare pentru .........................
    (Se completează luna sau perioada de raportare conform Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative.)

    Tabel 1 - Situaţia bolnavilor pe tipuri de dializă şi a cheltuielilor aferente (lei)

    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - hemodializă convenţională
    B - hemodiafiltrare intermitentă on-line
    C - dializă peritoneală continuă
    D - dializă peritoneală automată


┌───────────────────────────────┬───────────┬───────────────┬───────────────────────┬──────────────┐
│ Nr. bolnavi dializaţi │Nr. şedinţe│ Nr. şedinţe │ Cheltuieli pentru │ Cheltuieli │
│ │hemodializă│hemodiafiltrare│ dializa bolnavilor cu:│ totale │
├─────┬─────┬─────┬─────┬───────┤ conven- │ intermitentă ├─────┬─────┬─────┬─────┤ │
│ A │ B │ C │ D │ Total │ ţională │ on-line │ A │ B │ C │ D │ │
├─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────────────┤
│ c1 │ c2 │ c3 │ c4 │ c5 │ c6 │ c7 │ c8 │ c9 │ c10 │ c11 │c12=c6+...C11)│
├─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────┴─────┴─────┴───────┴───────────┴───────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────────────┘



    ANEXA 4


    UNITATEA SANITARĂ: .......................
    Raportare pentru .........................
    (Se completează luna sau perioada de raportare conform Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative.)

    Situaţia indicatorilor specifici aferenţi programelor/subprogramelor naţionale de sănătate curative


┌───────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Indicatorii fizici │ Indicatorii de eficienţă │
│ Program/Subprogram ├───────────────────────────────────────┬───────┼────────────────────────────────────────┬───────┤
│ de sănătate curativ │ Denumire indicator fizic │Valoare│ Denumire indicator de eficienţă │Valoare│
│ │ │ (nr.) │ │ (lei) │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Program naţional de │număr de bolnavi trataţi prin proceduri│ │cost mediu/bolnav tratat prin proceduri │ │
│boli cardiovasculare │de dilatare percutană │ │de dilatare percutană │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin proceduri│ │cost mediu/bolnav tratat prin proceduri │ │
│ │de dilatare percutană │ │de dilatare percutană │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin proceduri│ │cost mediu/bolnav tratat prin proceduri │ │
│ │terapeutice de elctrofiziologie │ │terapeutice de electrofiziologie │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin implantare│ │
│ │implantare de stimulatoare cardiace │ │de stimulatoare cardiace │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu aritmii complexe │ │cost mediu/bolnav tratat prin proceduri │ │
│ │trataţi prin proceduri de ablaţie │ │de ablaţie │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin implantare│ │
│ │implantare de defibrilatoare interne │ │de defibrilatoare interne │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin implantare│ │
│ │implantare de stimulatoare de │ │de stimulatoare de resincronizare │ │
│ │resincronizare cardiacă │ │cardiacă │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi (adulţi) trataţi prin │ │ │ │
│ │intervenţii de chirurgie │ │cost mediu/bolnav (adult) tratat prin │ │
│ │cardiovasculară │ │intervenţii de chirurgie cardiovasculară│ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi (copii) trataţi prin │ │ │ │
│ │intervenţii de chirurgie │ │cost mediu/bolnav (copil) tratat prin │ │
│ │cardiovasculară │ │intervenţii de chirurgie cardiovasculară│ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu anevrisme aortice │ │cost mediu/bolnav cu anevrism aortic │ │
│ │trataţi prin tehnici hibride │ │tratat prin tehnici hibride │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu stenoze aortice, │ │cost mediu/bolnav cu stenoze aortice │ │
│ │declaraţi inoperabili sau cu risc │ │declarat inoperabil sau cu risc │ │
│ │chirurgical foarte mare, trataţi prin │ │chirurgical foarte mare, tratat prin │ │
│ │tehnici transcateter │ │tehnici transcateter │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu insuficienţă │ │cost mediu/bolnav cu insuficienţă │ │
│ │cardiacă în stadiul terminal trataţi │ │cardiacă în stadiul terminal tratat prin│ │
│ │prin asistare mecanică a circulaţiei │ │asistare mecanică a circulaţiei pe │ │
│ │pe termen lung │ │termen lung │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin chirurgie│ │cost mediu/bolnav tratat prin │ │
│ │vasculară │ │intervenţii de chirurgie vasculară │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de copii cu malformaţii cardiace │ │cost mediu/copil cu malformaţii cardiace│ │
│ │congenitale trataţi prin intervenţii │ │congenitale tratat prin intervenţii de │ │
│ │de cardiologie intervenţională │ │cardiologie intervenţională │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi trataţi │ │cost mediu/bolnav tratat │ │
│tratament al bolnavilor│ │ │ │ │
│cu afecţiuni oncologice│ │ │ │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu monitorizare a │ │tarif/investigaţie PET-CT │ │
│monitorizare a │evoluţiei bolii prin PET-CT │ │ │ │
│evoluţiei bolii la │ │ │ │ │
│pacienţii cu afecţiuni │ │ │ │ │
│oncologice prin PET-CT │ │ │ │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnave cu reconstrucţie │ │cost mediu/bolnavă cu reconstrucţie │ │
│reconstrucţie mamară │mamară │ │mamară │ │
│după afecţiuni │ │ │ │ │
│oncologice prin │ │ │ │ │
│endoprotezare │ │ │ │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi beneficiari de │ │cost mediu/bolnav beneficiar de serviciu│ │
│diagnostic şi de │servicii pentru diagnosticul iniţial al│ │pentru diagnosticul iniţial al leucemiei│ │
│monitorizare a bolii │leucemiei acute │ │acute (medulogramă şi/sau examen │ │
│minime reziduale a │ │ │citologic al frotiului sanguin, │ │
│bolnavilor cu leucemii │ │ │coloraţii citochimice) │ │
│acute prin │ │ │ │ │
│imunofenotipare, examen│ │ │ │ │
│citogenetic şi/sau FISH│ │ │ │ │
│şi examen de biologie │ │ │ │ │
│moleculară la copii şi │ │ │ │ │
│adulţi │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi beneficiari de │ │cost mediu/bolnav beneficiar de serviciu│ │
│ │servicii pentru diagnosticul de │ │pentru diagnosticul de certitudine al │ │
│ │certitudine al leucemiei acute prin │ │leucemiei acute prin imunofenotipare │ │
│ │imunofenotipare │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi beneficiari de │ │cost mediu/bolnav beneficiar de serviciu│ │
│ │servicii pentru diagnosticul de │ │pentru diagnosticul de certitudine al │ │
│ │certitudine al leucemiei acute prin │ │leucemiei acute prin examen citogenetic │ │
│ │examen citogenetic şi/sau FISH │ │şi/sau FISH │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi beneficiari de │ │cost mediu/bolnav beneficiar de serviciu│ │
│ │servicii pentru diagnosticul de │ │pentru diagnosticul de certitudine al │ │
│ │certitudine al leucemiei acute prin │ │leucemiei acute prin examen de biologie │ │
│ │examen de biologie moleculară │ │moleculară │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diagnostic de │ │cost mediu/bolnav cu diagnostic de │ │
│ │leucemie acută beneficiari de servicii │ │leucemie acută beneficiar de serviciu │ │
│ │de monitorizare a bolii minime │ │pentru monitorizarea bolii minime │ │
│ │reziduale prin imunofenotipare │ │reziduale prin imunofenotipare │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diagnostic de │ │cost mediu/bolnav cu diagnostic de │ │
│ │leucemie acută beneficiari de servicii │ │leucemie acută beneficiar de serviciu │ │
│ │de monitorizare a bolii minime │ │pentru monitorizarea bolii minime │ │
│ │reziduale prin examen citogenetic │ │reziduale prin examen citogenetic şi/ │ │
│ │şi/sau FISH │ │sau FISH │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diagnostic de │ │cost mediu/bolnav cu diagnostic de │ │
│ │leucemie acută beneficiari de servicii │ │leucemie acută beneficiar de serviciu │ │
│ │de monitorizare a bolii minime │ │pentru monitorizarea bolii minime │ │
│ │reziduale prin examen de biologie │ │reziduale prin examen de biologie │ │
│ │moleculară │ │moleculară │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi beneficiari de │ │tarif/bolnav beneficiar de serviciu de │ │
│diagnostic genetic al │servicii de testare genetică pentru │ │testare genetică pentru neuroblastom │ │
│tumorilor solide │neuroblastom │ │ │ │
│maligne (sarcom Ewing ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│şi neuroblastom) la │număr de bolnavi beneficiari de │ │tarif/bolnav beneficiar de serviciu de │ │
│copii şi adulţi │servicii de testare genetică pentru │ │testare genetică pentru sarcom Ewing │ │
│ │sarcom Ewing │ │ │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie cu │ │
│radioterapie a │oncologice trataţi prin radioterapie │ │ortovoltaj │ │
│bolnavilor cu afecţiuni│cu ortovoltaj │ │ │ │
│oncologice ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie cu │ │
│ │oncologice trataţi prin radioterapie │ │cobaltoterapie │ │
│ │cu cobaltoterapie │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie cu │ │
│ │oncologice trataţi prin radioterapie │ │accelerator liniar 2D │ │
│ │cu accelerator liniar 2D │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie cu │ │
│ │oncologice trataţi prin radioterapie │ │accelerator liniar 3D │ │
│ │cu accelerator liniar 3D │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │ │ │
│ │oncologice trataţi prin radioterapie │ │ │ │
│ │IMRT │ │tarif/serviciu de radioterapie IMRT │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │ │ │
│ │oncologice trataţi prin brahiterapie │ │tarif/serviciu de brahiterapie │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de implanturi cohleare │ │cost mediu/implant cohlear │ │
│tratament al surdităţii├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│prin proteze auditive │număr de proteze auditive cu ancorare │ │cost mediu/proteză auditivă cu ancorare │ │
│implantabile (implant │osoasă BAHA │ │osoasă BAHA │ │
│cohlear şi proteze ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│auditive) │număr de proteze implantabile de ureche│ │cost mediu/proteză implantabilă de │ │
│ │medie │ │ureche medie │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu diabet zaharat │ │cost mediu/bolnav cu diabet zaharat │ │
│diabet zaharat │trataţi │ │tratat │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de persoane cu diabet evaluate │ │ │ │
│ │prin dozarea HbA1c │ │tarif/dozare de hemoglobină glicozilată │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diabet zaharat │ │cost mediu/bolnav cu diabet zaharat │ │
│ │beneficiari de pompe de insulină │ │beneficiar de pompă de insulină │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diabet zaharat │ │cost mediu/bolnav beneficiar de │ │
│ │beneficiari de materiale consumabile │ │materiale consumabile pentru pompa de │ │
│ │pentru pompele de insulină │ │insulină/an │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu scleroză multiplă │ │cost mediu/bolnav cu scleroză multiplă │ │
│tratament al bolilor │trataţi │ │tratat │ │
│neurologice │ │ │ │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu hemofilie între 1 │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie între 1 │ │
│tratament al hemofiliei│şi 18 ani cu substituţie profilactică │ │şi 18 ani cu substituţie profilactică │ │
│şi talasemiei ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │substituţie "on demand" │ │substituţie "on demand" │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │ │ │
│ │substituţie de scurtă durată │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │(recuperare medicală după intervenţii │ │substituţie de scurtă durată (recuperare│ │
│ │chirurgicale) │ │medicală după intervenţii chirurgicale) │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │inhibitori cu substituţie pentru │ │inhibitori cu substituţie pentru │ │
│ │accidente hemoragice │ │accidente hemoragice │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │substituţie pentru intervenţiile │ │substituţie pentru intervenţiile │ │
│ │chirurgicale ortopedice majore │ │chirurgicale ortopedice majore │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │substituţie pentru intervenţii │ │substituţie pentru intervenţii │ │
│ │chirurgicale, altele decât cele │ │chirurgicale, altele decât cele │ │
│ │ortopedice majore │ │ortopedice majore │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu talasemie │ │cost mediu/bolnav cu talasemie │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu boli neurologice │ │cost mediu/bolnav cu boli neurologice │ │
│tratament pentru boli │degenerative/inflamator-imune forme │ │degenerative/inflamator-imune forme │ │
│rare │cronice │ │cronice │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu boli neurologice │ │cost mediu/bolnav cu boli neurologice │ │
│ │degenerative/inflamator-imune forme │ │degenerative/inflamator-imune forme │ │
│ │acute │ │acute │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu boala Fabry │ │cost mediu/bolnav cu boala Fabry │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu boala Pompe │ │cost mediu/bolnav cu boala Pompe │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu tirozinemie │ │cost mediu/bolnav cu tirozinemie │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu mucopolizaharidoză │ │cost mediu/bolnav cu mucopolizaharidoză │ │
│ │tip II (sindromul Hunter) │ │tip II (sindromul Hunter) │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu mucopolizaharidoză │ │cost mediu/bolnav cu mucopolizaharidoză │ │
│ │tip I (sindromul Hurler) │ │tip I (sindromul Hurler) │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afibrinogenemie │ │cost mediu/bolnav cu afibrinogenemie │ │
│ │congenitală │ │congenitală │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu sindrom de │ │cost mediu/bolnav cu sindrom de │ │
│ │imunodeficienţă primară │ │imunodeficienţă primară │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu HTAP │ │cost mediu/bolnav cu HTAP │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu polineuropatie │ │cost mediu/bolnav cu polineuropatie │ │
│ │familială amiloidă cu transtiretină │ │familială amiloidă cu transtiretină │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu scleroză sistemică │ │cost mediu/bolnav cu scleroză sistemică │ │
│ │şi ulcere digitale evolutive │ │şi ulcere digitale evolutive │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi cu purpura │ │cost mediu/bolnav cu purpura │ │
│ │trombocitopenică imună cronică │ │trombocitopenică imună cronică la │ │
│ │splenectomizaţi şi nesplenectomizaţi │ │adulţii splenectomizaţi şi │ │
│ │ │ │nesplenectomizaţi │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hiperfenil- │ │cost mediu/bolnav cu │ │
│ │alaninemie diagnosticaţi cu │ │hiperfenilalaninemie diagnosticat cu │ │
│ │fenilcetonurie sau deficit de │ │fenilcetonurie sau deficit de │ │
│ │tetrahidrobiopterină (BH4) │ │tetrahidrobiopterină (BH4) │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu scleroză tuberoasă │ │cost mediu/bolnav cu scleroză tuberoasă │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu osteogeneză │ │cost mediu/bolnav cu osteogeneză │ │
│ │imperfectă - medicamente │ │imperfectă - medicamente │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu osteogeneză │ │cost mediu/bolnav cu osteogeneză │ │
│ │imperfectă - materiale sanitare │ │imperfectă - materiale sanitare │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu epidermoliză │ │cost mediu/bolnav cu epidermoliză │ │
│ │buloasă │ │buloasă │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi în tratament │ │cost mediu/bolnav cu tratament de │ │
│sănătate mintală │substitutiv cu metadonă │ │substituţie cu metadonă │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de teste pentru depistarea │ │ │ │
│ │prezenţei drogurilor în urina │ │cost mediu pe test rapid de depistare a │ │
│ │bolnavilor │ │drogurilor în urină │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu osteoporoză │ │cost mediu/bolnav cu osteoporoză │ │
│boli endocrine ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu guşă prin │ │cost mediu/bolnav cu guşă prin │ │
│ │tireomegalie datorată carenţei de iod │ │tireomegalie datorată carenţei de iod │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu guşă prin │ │cost mediu/bolnav cu guşă prin │ │
│ │tireomegalie datorată proliferării │ │tireomegalie datorată proliferării │ │
│ │maligne │ │maligne │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi copii endoprotezaţi │ │cost mediu/bolnav copil endoprotezat │ │
│ortopedie ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi endoprotezaţi │ │cost mediu/bolnav adult endoprotezat │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi copii cu endoprotezare│ │cost mediu/bolnav copil cu endoprotezare│ │
│ │articulară tumorală │ │articulară tumorală │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi cu │ │cost mediu/bolnav adult cu endoprotezare│ │
│ │endoprotezare articulară tumorală │ │articulară tumorală │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi copii cu implant │ │cost mediu/bolnav copil cu implant │ │
│ │segmentar de coloană │ │segmentar de coloană │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi cu implant │ │cost mediu/bolnav adult cu implant │ │
│ │segmentar de coloană │ │segmentar de coloană │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav adult tratat prin │ │
│ │chirurgie spinală │ │chirurgie spinală │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi copii trataţi prin │ │cost mediu/bolnav copil tratat prin │ │
│ │instrumentaţie specifică │ │instrumentaţie specifică │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de adulţi cu instabilitate │ │cost mediu/bolnav adult cu instabilitate│ │
│ │articulară trataţi prin implanuri de │ │articulară tratat prin implanuri de │ │
│ │fixare │ │fixare │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu transplant hepatic │ │cost mediu/bolnav tratat pentru recidiva│ │
│transplant de organe, │trataţi pentru recidiva hepatitei │ │hepatitei cronice cu VHB │ │
│ţesuturi şi celule de │cronice cu VHB │ │ │ │
│origine umană │ │ │ │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi trataţi prin │ │tarif/şedinţă de hemodializă │ │
│supleere a funcţiei │hemodializă convenţională │ │convenţională │ │
│renale la bolnavii cu ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│insuficienţă renală │număr de bolnavi trataţi prin │ │tarif/şedinţă de hemodiafiltrare │ │
│cronică │hemodiafiltrare intermitentă on-line │ │intermitentă on-line │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin dializă │ │tarif/bolnav tratat prin dializă │ │
│ │peritoneală continuă │ │peritoneală continuă │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin dializă │ │tarif/bolnav tratat prin dializă │ │
│ │peritoneală automată │ │peritoneală automată │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi trataţi prin epurare │ │cost mediu/bolnav tratat prin epurare │ │
│terapie intensivă a │extrahepatică │ │extrahepatică │ │
│insuficienţei hepatice │ │ │ │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │cost mediu/bolnav cu afecţiuni │ │
│radiologie │cerebrovasculare trataţi │ │cerebrovasculare tratat │ │
│intervenţională ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu stimulatoare │ │cost mediu/bolnav cu stimulator cerebral│ │
│ │cerebrale implantabile │ │implantabil │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu pompe implantabile │ │cost mediu/bolnav cu pompă implantabilă │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni vasculare│ │cost mediu/bolnav cu afecţiuni vasculare│ │
│ │periferice trataţi │ │periferice tratat │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni ale │ │cost mediu/bolnav cu afecţiuni ale │ │
│ │coloanei vertebrale trataţi │ │coloanei vertebrale tratat │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │cost mediu/bolnav cu afecţiuni │ │
│ │oncologice trataţi │ │oncologice tratat │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemoragii acute │ │cost mediu/bolnav cu hemoragii acute sau│ │
│ │sau cronice trataţi │ │cronice tratat │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de pacienţi cu distonii musculare│ │ │ │
│ │trataţi prin stimulare cerebrală │ │cost mediu/bolnav cu distonii musculare │ │
│ │profundă │ │tratat prin stimulare cerebrală profundă│ │
│ ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu servicii prin │ │cost mediu/bolnav cu servicii prin │ │
│ │tratament Gamma-Knife │ │tratament Gamma-Knife │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu epilepsie │ │cost mediu/bolnav cu epilepsie │ │
│diagnostic şi tratament│rezistentă la tratament medicamentos │ │rezistentă la tratament medicamentos │ │
│al epilepsiei │trataţi prin proceduri │ │tratat prin proceduri microchirurgicale │ │
│rezistente la │microchirurgicale │ │ │ │
│tratamentul ├───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│medicamentos │număr de bolnavi cu epilepsie │ │cost mediu/bolnav cu epilepsie │ │
│ │rezistentă la tratament medicamentos │ │rezistentă la tratament medicamentos │ │
│ │trataţi prin implant de stimulator al │ │tratat prin implant de stimulator al │ │
│ │nervului vag │ │nervului vag │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi copii cu hidrocefalie │ │cost mediu/bolnav copil cu hidrocefalie │ │
│tratament al │congenitală sau dobândită trataţi │ │congenitală sau dobândită tratat │ │
│hidrocefaliei │ │ │ │ │
│congenitale sau │ │ │ │ │
│dobândite la copil │ │ │ │ │
├───────────────────────┼───────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi trataţi prin implant │ │cost mediu/bolnav tratat prin implant │ │
│tratament al durerii │neuromodulator │ │neuromodulator │ │
│neuropate prin implant │ │ │ │ │
│de neurostimulator │ │ │ │ │
│medular │ │ │ │ │
└───────────────────────┴───────────────────────────────────────┴───────┴────────────────────────────────────────┴───────┘



    ANEXA 5

    CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ...........................

    Programul naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi

    Raportare pentru .............................................
    (Se completează luna sau perioada de raportare conform Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative.)

    Tabel 2 - Situaţia bolnavilor beneficiari de servicii de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute şi a cheltuielilor aferente (lei)


┌──────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Nr. bolnavi cu diagnostic de leucemie acută │ Cheltuieli pentru servicii de │ │
│ beneficiari de servicii de monitorizare a │ monitorizare a bolii minime reziduale │ │
│ bolii minime reziduale prin: │ prin: │ │
├──────────┬────────────────┬────────────┬─────────┼──────────┬────────────────┬────────────┤Cheltuieli │
│imunofeno-│ examen citoge- │ examen de │ TOTAL │imunofeno-│examen citogene-│ examen de │ totale │
│ tipare │netic şi/sau │ biologie │ │ tipare │tic şi/sau FISH │ biologie │ │
│ │ FISH │ moleculară │ │ │ │ moleculară │ │
├──────────┼────────────────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼────────────┼───────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │ C5 │ C6 │ C7 │C8=C5+C6+C7│
├──────────┼────────────────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴────────────────┴────────────┴─────────┴──────────┴────────────────┴────────────┴───────────┘



    ANEXA 6


    CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE: ............................................

    Programul naţional de oncologie - Subprogramul de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi

    Raportare pentru ...........................................
    (Se completează luna sau perioada de raportare conform Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative.)

    Tabel 1 - Situaţia bolnavilor beneficiari de servicii de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi şi a cheltuielilor aferente (lei)


┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────┐
│Nr. bolnavi beneficiari de servicii de │Cheltuieli pentru servicii de │ Cheltuieli │
│ testare genetică pentru: │ testare genetică pentru: │ totale │
├─────────────┬──────────────┬──────────┼─────────────┬────────────────┤ │
│neuroblastom │ sarcom Ewing │ Total │ neuroblastom│ sarcom Ewing │ │
├─────────────┼──────────────┼──────────┼─────────────┼────────────────┼─────────────┤
│ C1 │ C2 │ C3 │ C4 │ C5 │ C6 = C4 + C5│
└─────────────┴──────────────┴──────────┴─────────────┴────────────────┴─────────────┘



    ANEXA 7


    CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE: ............................

    Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică

    Raportare pentru .........................................
    (Se completează luna sau perioada de raportare conform Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative.)

    Tabel 1 - Situaţia bolnavilor pe tipuri de dializă şi a cheltuielilor aferente (lei)

    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - hemodializă convenţională
    B - hemodiafiltrare intermitentă on-line
    C - dializă peritoneală continuă
    D - dializă peritoneală automată


┌───────────────────────────────┬───────────┬───────────────┬───────────────────────┬──────────────┐
│ Nr. bolnavi dializaţi │Nr. şedinţe│ Nr. şedinţe │ Cheltuieli pentru │ Cheltuieli │
│ │hemodializă│hemodiafiltrare│ dializa bolnavilor cu:│ totale │
├─────┬─────┬─────┬─────┬───────┤ conven- │ intermitentă ├─────┬─────┬─────┬─────┤ │
│ A │ B │ C │ D │ Total │ ţională │ on-line │ A │ B │ C │ D │ │
├─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────────────┤
│ c1 │ c2 │ c3 │ c4 │ c5 │ c6 │ c7 │ c8 │ c9 │ c10 │ c11 │c12=c8+...C11)│
├─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼───────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─────┴─────┴─────┴───────┴───────────┴───────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────────────┘


    Tabel 2 - Situaţia bolnavilor pe tipuri de dializă şi a cheltuielilor aferente (lei)*)
──────────
    *) Se completează la nivel de casă de asigurări de sănătate şi se va transmite la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate doar la solicitarea acesteia.
──────────

    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - hemodializă convenţională
    B - hemodiafiltrare intermitentă on-line
    C - dializă peritoneală continuă
    D - dializă peritoneală automată


┌────────┬────────┬─────────────────────┬───────────┬───────────────┬─────────────────┬─────────────────┐
│ │ │Nr. bolnavi dializaţi│Nr. şedinţe│ Nr. şedinţe │Cheltuieli pentru│Cheltuieli totale│
│Furnizor│ Număr │ │hemodializă│hemodiafiltrare│ dializa │ │
│ │contract│ │ convenţi- │ intermitentă │ bolnavilor cu: │ │
│ │ │ │ onală │ on-line │ │ │
│ │ ├───┬───┬───┬───┬─────┤ │ ├────┬────┬───┬───┤ │
│ │ │ A │ B │ C │ D │TOTAL│ │ │ A │ B │ C │ D │ │
├────────┼────────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───────────┼───────────────┼────┼────┼───┼───┼─────────────────┤
│ c1 │ c2 │c3 │c4 │c5 │c6 │ c7 │ c8 │ c9 │c10 │c11 │c12│c13│c14=c10+.....+c12│
├────────┼────────┼───┼───┼───┼───┼─────┼───────────┼───────────────┼────┼────┼───┼───┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴───┴───┴───┴───┴─────┴───────────┴───────────────┴────┴────┴───┴───┴─────────────────┘



    ANEXA 8


    CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ...............

    Raportare pentru ...................

    (Se completează luna sau perioada de raportare conform Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative.)


                   Situaţia indicatorilor specifici aferenţi
           programelor/subprogramelor naţionale de sănătate curative


┌───────────────────────┬─────────────────────────────────────┬───────┬─────────────────────────────────────────────┐
│ Program/Subprogram │ Indicatori fizici │ │ Indicatori de eficienţă │
│ de sănătate curativ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┬───────┤
│ │ Denumire indicator fizic │Valoare│ Denumire indicator de eficienţă │Valoare│
│ │ │ (nr.) │ │ (lei) │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Program naţional de │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin │ │
│boli cardiovasculare │proceduri de dilatare percutană │ │proceduri de dilatare percutană │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin │ │
│ │proceduri terapeutice de │ │proceduri terapeutice de │ │
│ │electrofiziologie │ │electrofiziologie │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin │ │
│ │implantare de stimulatoare cardiace │ │implantare de stimulatoare cardiace │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu aritmii complexe │ │cost mediu/bolnav tratat prin │ │
│ │trataţi prin proceduri de ablaţie │ │proceduri de ablaţie │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin │ │
│ │implantare de defibrilatoare interne │ │implantare de defibrilatoare interne │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin │ │
│ │implantare de stimulatoare de │ │implantare de stimulatoare de │ │
│ │resincronizare cardiacă │ │resincronizare cardiacă │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi (adulţi) trataţi │ │cost mediu/bolnav (adult) tratat prin│ │
│ │prin intervenţii de chirurgie │ │intervenţii de chirurgie │ │
│ │cardiovasculară │ │cardiovasculară │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi (copii) trataţi prin│ │cost mediu/bolnav (copil) tratat prin│ │
│ │intervenţii de chirurgie │ │intervenţii de chirurgie │ │
│ │cardiovasculară │ │cardiovasculară │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu anevrisme aortice│ │cost mediu/bolnav cu anevrism aortic │ │
│ │trataţi prin tehnici hibride │ │tratat prin tehnici hibride │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu stenoze aortice, │ │cost mediu/bolnav cu stenoze aortice │ │
│ │declaraţi inoperabili sau cu risc │ │declarat inoperabil sau cu risc │ │
│ │chirurgical foarte mare, trataţi prin│ │chirurgical foarte mare, tratat prin │ │
│ │tehnici transcateter │ │tehnici transcateter │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu insuficienţă │ │cost mediu/bolnav cu insuficienţă │ │
│ │cardiacă în stadiul terminal trataţi │ │cardiacă în stadiul terminal tratat │ │
│ │prin asistare mecanică a circulaţiei │ │prin asistare mecanică a circulaţiei │ │
│ │pe termen lung │ │pe termen lung │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav tratat prin │ │
│ │chirurgie vasculară │ │intervenţii de chirurgie vasculară │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de copii cu malformaţii │ │cost mediu/copil cu malformaţii │ │
│ │cardiace congenitale trataţi prin │ │cardiace congenitale tratat prin │ │
│ │intervenţii de cardiologie │ │intervenţii de cardiologie │ │
│ │intervenţională │ │intervenţională │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi trataţi │ │cost mediu/bolnav tratat │ │
│tratament al bolnavilor│ │ │ │ │
│cu afecţiuni oncologice│ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu monitorizare a │ │tarif/investigaţie PET-CT │ │
│monitorizare a │evoluţiei bolii prin PET-CT │ │ │ │
│evoluţiei bolii la │ │ │ │ │
│pacienţii cu afecţiuni │ │ │ │ │
│oncologice prin PET-CT │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnave cu reconstrucţie │ │cost mediu/bolnavă cu reconstrucţie │ │
│reconstrucţie mamară │mamară │ │mamară │ │
│după afecţiuni │ │ │ │ │
│oncologice prin │ │ │ │ │
│endoprotezare │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi beneficiari de │ │cost mediu/bolnav beneficiar de │ │
│diagnostic şi de │servicii pentru diagnosticul iniţial │ │serviciu pentru diagnosticul iniţial │ │
│monitorizare a bolii │al leucemiei acute │ │al leucemiei │ │
│minime reziduale a │ │ │acute (medulogramă şi/sau examen │ │
│bolnavilor cu leucemii │ │ │citologic al frotiului sanguin, │ │
│acute prin │ │ │coloraţii citochimice) │ │
│imunofenotipare, examen├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│citogenetic şi/sau FISH│număr de bolnavi beneficiari de │ │cost mediu/bolnav beneficiar de │ │
│şi examen de biologie │servicii pentru diagnosticul de │ │serviciu pentru diagnosticul de │ │
│moleculară la copii şi │certitudine al leucemiei acute prin │ │certitudine al leucemiei acute prin │ │
│adulţi │imunofenotipare │ │imunofenotipare │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi beneficiari de │ │cost mediu/bolnav beneficiar de │ │
│ │servicii pentru diagnosticul de │ │serviciu pentru diagnosticul de │ │
│ │certitudine al leucemiei acute prin │ │certitudine al leucemiei acute prin │ │
│ │examen citogenetic şi/sau FISH │ │examen citogenetic şi/sau FISH │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi beneficiari de │ │cost mediu/bolnav beneficiar de │ │
│ │servicii pentru diagnosticul de │ │serviciu pentru diagnosticul de │ │
│ │certitudine al leucemiei acute prin │ │certitudine al leucemiei acute prin │ │
│ │examen de biologie moleculară │ │examen de biologie moleculară │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diagnostic de │ │cost mediu/bolnav cu diagnostic de │ │
│ │leucemie acută beneficiari de │ │leucemie acută beneficiar de serviciu│ │
│ │servicii de monitorizare a bolii │ │pentru monitorizarea bolii minime │ │
│ │minime reziduale prin imunofenotipare│ │reziduale prin imunofenotipare │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diagnostic de │ │cost mediu/bolnav cu diagnostic de │ │
│ │leucemie acută beneficiari de │ │leucemie acută beneficiar de serviciu│ │
│ │servicii de monitorizare a bolii │ │pentru monitorizarea bolii minime │ │
│ │minime reziduale prin examen │ │reziduale prin examen citogenetic │ │
│ │citogenetic şi/sau FISH │ │şi/sau FISH │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diagnostic de │ │cost mediu/bolnav cu diagnostic de │ │
│ │leucemie acută beneficiari de │ │leucemie acută beneficiar de serviciu│ │
│ │servicii de monitorizare a bolii │ │pentru monitorizarea bolii minime │ │
│ │minime reziduale prin examen de │ │reziduale prin examen de biologie │ │
│ │biologie moleculară │ │moleculară │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi beneficiari de │ │tarif/bolnav beneficiar de serviciu │ │
│diagnostic genetic al │servicii de testare genetică pentru │ │de testare genetică pentru │ │
│tumorilor solide │neuroblastom │ │neuroblastom │ │
│maligne (sarcom Ewing ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│şi neuroblastom) la │număr de bolnavi beneficiari de │ │tarif/bolnav beneficiar de serviciu │ │
│copii şi adulţi │servicii de testare genetică pentru │ │de testare genetică pentru sarcom │ │
│ │sarcom Ewing │ │Ewing │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie cu │ │
│radioterapie a │oncologice trataţi prin radioterapie │ │ortovoltaj │ │
│bolnavilor cu afecţiuni│cu ortovoltaj │ │ │ │
│oncologice ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie cu │ │
│ │oncologice trataţi prin radioterapie │ │cobaltoterapie │ │
│ │cu cobaltoterapie │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie cu │ │
│ │oncologice trataţi prin radioterapie │ │accelerator liniar 2D │ │
│ │cu accelerator liniar 2D │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie cu │ │
│ │oncologice trataţi prin radioterapie │ │accelerator liniar 3D │ │
│ │cu accelerator liniar 3D │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de radioterapie IMRT │ │
│ │oncologice trataţi prin radioterapie │ │ │ │
│ │IMRT │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │tarif/serviciu de brahiterapie │ │
│ │oncologice trataţi prin brahiterapie │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de implanturi cohleare │ │cost mediu/implant cohlear │ │
│tratament al surdităţii├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│prin proteze auditive │număr de proteze auditive cu ancorare│ │cost mediu/proteză auditivă cu │ │
│implantabile (implant │osoasă BAHA │ │ancorare osoasă BAHA │ │
│cohlear şi proteze ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│auditive) │număr de proteze implantabile de │ │cost mediu/proteză implantabilă de │ │
│ │ureche medie │ │ureche medie │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu diabet zaharat │ │cost mediu/bolnav cu diabet zaharat │ │
│diabet zaharat │trataţi │ │tratat │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de persoane cu diabet evaluate │ │tarif/dozare de hemoglobină │ │
│ │prin dozarea HbA1c │ │glicozilată │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diabet zaharat │ │cost mediu/bolnav cu diabet zaharat │ │
│ │beneficiari de pompe de insulină │ │beneficiar de pompă de insulină │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu diabet zaharat │ │cost mediu/bolnav beneficiar de │ │
│ │beneficiari de materiale consumabile │ │materiale consumabile pentru pompa de│ │
│ │pentru pompele de insulină │ │insulină/an │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu scleroză multiplă│ │cost mediu/bolnav cu scleroză │ │
│tratament al bolilor │trataţi │ │multiplă tratat │ │
│neurologice │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu hemofilie între 1│ │cost mediu/bolnav cu hemofilie între │ │
│tratament al hemofiliei│şi 18 ani cu substituţie profilactică│ │1 şi 18 ani cu substituţie │ │
│şi talasemiei │ │ │profilactică │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │substituţie "on demand" │ │substituţie "on demand" │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │substituţie de scurtă durată │ │substituţie de scurtă durată │ │
│ │(recuperare medicală după intervenţii│ │(recuperare medicală după intervenţii│ │
│ │chirurgicale) │ │chirurgicale) │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │inhibitori cu substituţie pentru │ │inhibitori cu substituţie pentru │ │
│ │accidente hemoragice │ │accidente hemoragice │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │substituţie pentru intervenţiile │ │substituţie pentru intervenţiile │ │
│ │chirurgicale ortopedice majore │ │chirurgicale ortopedice majore │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemofilie cu │ │cost mediu/bolnav cu hemofilie cu │ │
│ │substituţie pentru intervenţii │ │substituţie pentru intervenţii │ │
│ │chirurgicale, altele decât cele │ │chirurgicale, altele decât cele │ │
│ │ortopedice majore │ │ortopedice majore │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu talasemie │ │cost mediu/bolnav cu talasemie │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu boli neurologice │ │cost mediu/bolnav cu boli neurologice│ │
│tratament pentru boli │degenerative/inflamator-imune forme │ │degenerative/inflamator-imune forme │ │
│rare │cronice │ │cronice │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu boli neurologice │ │cost mediu/bolnav cu boli neurologice│ │
│ │degenerative/inflamator-imune forme │ │degenerative/inflamator-imune forme │ │
│ │acute │ │acute │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu boala Fabry │ │cost mediu/bolnav cu boala Fabry │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu boala Pompe │ │cost mediu/bolnav cu boala Pompe │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu tirozinemie │ │cost mediu/bolnav cu tirozinemie │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu │ │cost mediu/bolnav cu │ │
│ │mucopolizaharidoză tip II (sindromul │ │mucopolizaharidoză tip II (sindromul │ │
│ │Hunter) │ │Hunter) │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu │ │cost mediu/bolnav cu │ │
│ │mucopolizaharidoză tip I (sindromul │ │mucopolizaharidoză tip I (sindromul │ │
│ │Hurler) │ │Hurler) │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afibrinogenemie │ │cost mediu/bolnav cu afibrinogenemie │ │
│ │congenitală │ │congenitală │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu sindrom de │ │cost mediu/bolnav cu sindrom de │ │
│ │imunodeficienţă primară │ │imunodeficienţă primară │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu HTPA │ │cost mediu/bolnav cu HTPA │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu polineuropatie │ │cost mediu/bolnav cu polineuropatie │ │
│ │familială amiloidă cu transtiretină │ │familială amiloidă cu transtiretină │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu scleroză │ │cost mediu/bolnav cu scleroză │ │
│ │sistemică şi ulcere digitale │ │sistemică şi ulcere digitale │ │
│ │evolutive │ │evolutive │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi cu purpură │ │cost mediu/bolnav cu purpură │ │
│ │trombocitopenică imună cronică │ │trombocitopenică imună cronică la │ │
│ │splenectomizaţi şi nesplenectomizaţi │ │adulţii splenectomizaţi şi │ │
│ │ │ │nesplenectomizaţi │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu │ │cost mediu/bolnav cu │ │
│ │hiperfenilalaninemie diagnosticaţi cu│ │hiprerfenilalaninemie diagnosticaţi │ │
│ │fenilcetonurie sau deficit de │ │cu fenilcetonurie sau deficit de │ │
│ │tetrahidrobiopterină (BH4) │ │tetrahidrobiopterină (BH4) │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu scleroză │ │cost mediu/bolnav cu scleroză │ │
│ │tuberoasă │ │tuberoasă │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu osteogeneză │ │cost mediu/bolnav cu osteogeneză │ │
│ │imperfectă - medicamente │ │imperfectă - medicamente │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu osteogeneză │ │cost mediu/bolnav cu osteogeneză │ │
│ │imperfectă - materiale sanitare │ │imperfectă - materiale sanitare │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu epidermoliză │ │cost mediu/bolnav cu epidermoliză │ │
│ │buloasă │ │buloasă │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Program naţional de │număr de bolnavi în tratament │ │cost mediu/bolnav cu tratament de │ │
│sănătate mintală │substitutiv cu metadonă │ │substituţie cu metadonă │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de teste pentru depistarea │ │cost mediu pe test rapid de depistare│ │
│ │prezenţei drogurilor în urina │ │a drogurilor în urină │ │
│ │bolnavilor │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu osteoporoză │ │cost mediu/bolnav cu osteoporoză │ │
│boli endocrine ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu guşă prin │ │cost mediu/bolnav cu guşă prin │ │
│ │tireomegalie datorată carenţei de iod│ │tireomegalie datorată carenţei de iod│ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu guşă prin │ │cost mediu/bolnav cu guşă prin │ │
│ │tireomegalie datorată proliferării │ │tireomegalie datorată proliferării │ │
│ │maligne │ │maligne │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi copii endoprotezaţi │ │cost mediu/bolnav copil endoprotezat │ │
│ortopedie ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi endoprotezaţi│ │cost mediu/bolnav adult endoprotezat │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi copii cu │ │cost mediu/bolnav copil cu │ │
│ │endoprotezare articulară tumorală │ │endoprotezare articulară tumorală │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi cu │ │cost mediu/bolnav adult cu │ │
│ │endoprotezare articulară tumorală │ │endoprotezare articulară tumorală │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi copii cu implant │ │cost mediu/bolnav copil cu implant │ │
│ │segmentar de coloană │ │segmentar de coloană │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi cu implant │ │cost mediu/bolnav adult cu implant │ │
│ │segmentar de coloană │ │segmentar de coloană │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi adulţi trataţi prin │ │cost mediu/bolnav adult tratat prin │ │
│ │chirurgie spinală │ │chirurgie spinală │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi copii trataţi prin │ │cost mediu/bolnav copil tratat prin │ │
│ │instrumentaţie specifică │ │instrumentaţie specifică │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de adulţi cu instabilitate │ │cost mediu/bolnav adult cu │ │
│ │articulară trataţi prin implanturi de│ │instabilitate articulară tratat prin │ │
│ │fixare │ │implanturi de fixare │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi cu transplant │ │cost mediu/bolnav tratat pentru │ │
│transplant de organe, │hepatic trataţi pentru recidiva │ │recidiva hepatitei cronice cu VHB │ │
│ţesuturi şi celule de │hepatitei cronice cu VHB │ │ │ │
│origine umană │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi trataţi prin │ │tarif/şedinţă de hemodializă │ │
│supleere a funcţiei │hemodializă convenţională │ │convenţională │ │
│renale la bolnavii cu ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│insuficienţă renală │număr de bolnavi trataţi prin │ │tarif/şedinţă de hemodiafiltrare │ │
│cronică │hemodiafiltrare intermitentă on-line │ │intermitentă on-line │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin dializă│ │tarif/bolnav tratat prin dializă │ │
│ │peritoneală continuă │ │peritoneală continuă │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi trataţi prin dializă│ │tarif/bolnav tratat prin dializă │ │
│ │peritoneală automată │ │peritoneală automată │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Programul naţional de │număr de bolnavi trataţi prin epurare│ │cost mediu/bolnav tratat prin epurare│ │
│terapie intensivă a │extrahepatică │ │extrahepatică │ │
│insuficienţei hepatice │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │cost mediu/bolnav cu afecţiuni │ │
│radiologie │cerebrovasculare trataţi │ │cerebrovasculare tratat │ │
│intervenţională ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu stimulatoare │ │cost mediu/bolnav cu stimulator │ │
│radiologie │cerebrale implantabile │ │cerebral implantabil │ │
│intervenţională ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu pompe │ │cost mediu/bolnav cu pompă │ │
│ │implantabile │ │implantabilă │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │cost mediu/bolnav cu afecţiuni │ │
│ │vasculare periferice trataţi │ │vasculare periferice tratat │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni ale │ │cost mediu/bolnav cu afecţiuni ale │ │
│ │coloanei vertebrale trataţi │ │coloanei vertebrale tratat │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu afecţiuni │ │cost mediu/bolnav cu afecţiuni │ │
│ │oncologice trataţi │ │oncologice tratat │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu hemoragii acute │ │cost mediu/bolnav cu hemoragii acute │ │
│ │sau cronice trataţi │ │sau cronice tratat │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de pacienţi cu distonii │ │cost mediu/bolnav cu distonii │ │
│ │musculare trataţi prin stimulare │ │musculare tratat prin stimulare │ │
│ │cerebrală profundă │ │cerebrală profundă │ │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│ │număr de bolnavi cu servicii prin │ │cost mediu/bolnav cu servicii prin │ │
│ │tratament Gamma-Knife │ │tratament Gamma-Knife │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi cu epilepsie │ │cost mediu/bolnav cu epilepsie │ │
│diagnostic şi tratament│rezistentă la tratament medicamentos │ │rezistentă la tratament medicamentos │ │
│al epilepsiei │trataţi prin proceduri │ │tratat prin proceduri │ │
│rezistente la │microchirurgicale │ │microchirurgicale │ │
│tratamentul ├─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│medicamentos │număr de bolnavi cu epilepsie │ │cost mediu/bolnav cu epilepsie │ │
│ │rezistentă la tratament medicamentos │ │rezistentă la tratament medicamentos │ │
│ │trataţi prin implant de stimulator al│ │tratat prin implant de stimulator al │ │
│ │nervului vag │ │nervului vag │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi copii cu │ │cost mediu/bolnav copil cu │ │
│tratament al │hidrocefalie congenitală sau │ │hidrocefalie congenitală sau │ │
│hidrocefaliei │dobândită trataţi │ │dobândită tratat │ │
│congenitale sau │ │ │ │ │
│dobândite la copil │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────┼─────────────────────────────────────┼───────┤
│Subprogramul de │număr de bolnavi trataţi prin implant│ │cost mediu/bolnav tratat prin implant│ │
│tratament al durerii │neuromodulator │ │neuromodulator │ │
│neuropate prin implant │ │ │ │ │
│de neurostimulator │ │ │ │ │
│medular │ │ │ │ │
└───────────────────────┴─────────────────────────────────────┴───────┴─────────────────────────────────────┴───────┘



    ANEXA 9
    (Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 256/2013)


                                  METODOLOGIA
                       transmiterii rapoartelor aferente
           programelor/subprogramelor naţionale de sănătate curative

    În derularea programelor naţionale de sănătate curative, pentru raportarea indicatorilor specifici, valoarea medicamentelor şi a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea serviciilor medicale paraclinice, valoarea serviciilor de supleere renală, valoarea serviciilor prin tratament Gamma-Knife, valoarea serviciilor de diagnosticare şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi, valoarea serviciilor de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi, valoarea serviciilor de radioterapie şi valoarea stocurilor medicamentelor şi materialelor sanitare specifice, după caz, unităţile sanitare, farmaciile cu circuit deschis, casele de asigurări de sănătate şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au următoarele obligaţii:
    1. Unităţile sanitare
    1.1. Unităţile sanitare raportează caselor de asigurări de sănătate indicatorii specifici, valoarea medicamentelor şi a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea serviciilor medicale paraclinice, valoarea serviciilor prin tratament Gamma-Knife, valoarea serviciilor de diagnosticare şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi, valoarea serviciilor de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi, valoarea serviciilor de radioterapie şi valoarea stocurilor de medicamente şi materiale sanitare specifice, după caz, pe baza evidenţei tehnico-operative.
    1.2. Rapoartele se transmit în format electronic conform Platformei informatice din asigurările de sănătate şi pe suport hârtie conform machetelor prevăzute în anexa nr. 1 la ordin.
    1.3. Raportarea se face lunar, trimestrial (cumulat de la începutul anului) şi anual, în primele 15 zile ale lunii următoare încheierii perioadei pentru care se face raportarea.
    2. Farmaciile cu circuit deschis
    2.1. Farmaciile cu circuit deschis prin care se eliberează medicamente specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, medicamente specifice antidiabetice (insuline şi antidiabetice orale) şi teste de automonitorizare pentru bolnavii cu diabet zaharat, medicamente pentru tratamentul stării posttrasplant şi medicamentele specifice pentru unele boli rare (mucoviscidoză, scleroză laterală amiotrofică, sindromul Prader Willi) raportează caselor de asigurări de sănătate date, conform obligaţiilor prevăzute în contractele/actele adiţionale la contractele încheiate cu acestea.
    2.2. Datele transmise de farmaciile cu circuit deschis sunt prelucrate la nivelul caselor de asigurări de sănătate pentru a se obţine informaţiile necesare completării machetelor prevăzute în anexa nr. 2 la ordin.
    2.3. Prelucrarea datelor menţionate la pct. 2.2 se realizează utilizând Platforma informatică din asigurările de sănătate şi are ca rezultat, pentru fiecare program/subprogram pentru care medicamentele utilizate în tratamentul ambulatoriu se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis, un singur raport cumulat pentru toate farmaciile cu circuit deschis.
    3. Furnizorii de servicii medicale de dializă
    Furnizorii de servicii medicale de dializă raportează caselor de asigurări de sănătate datele, conform prevederilor Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 507/2015 pentru aprobarea Normelor privind condiţiile şi modalitatea de decontare a serviciilor de dializă, contractate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate/casele de asigurări de sănătate, după caz, cu furnizorii de servicii de dializă, autorizaţi şi evaluaţi în condiţiile legii, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Casele de asigurări de sănătate
    4.1. Casele de asigurări de sănătate monitorizează, pentru fiecare program/subprogram, realizările pe fiecare unitate sanitară (conform rapoartelor transmise de unităţile sanitare, verificate şi validate), centralizat pentru toate unităţile sanitare, cumulat pe farmaciile cu circuit deschis, precum şi centralizat la nivel de casă de asigurări de sănătate.
    4.2. Pentru Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică, casele de asigurări de sănătate monitorizează datele pe fiecare unitate sanitară din sectorul public şi din sectorul privat (conform rapoartelor transmise de furnizorii de servicii de dializă, verificate şi validate), precum şi centralizat la nivel de casă de asigurări de sănătate.
    4.3. Casele de asigurări de sănătate transmit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate rapoarte centralizate la nivel de casă de asigurări de sănătate, pe fiecare program/ subprogram, privind indicatorii specifici, valoarea medicamentelor şi a materialelor sanitare consumate pentru tratamentul bolnavilor, valoarea serviciilor medicale paraclinice, valoarea serviciilor de supleere renală, valoarea serviciilor prin tratament Gamma-Knife, valoarea serviciilor de diagnosticare şi de monitorizare a bolii minime reziduale a bolnavilor cu leucemii acute prin imunofenotipare, examen citogenetic şi/sau FISH şi examen de biologie moleculară la copii şi adulţi, valoarea serviciilor de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) la copii şi adulţi, valoarea serviciilor de radioterapie şi valoarea stocurilor medicamentelor şi materialelor sanitare specifice, după caz, în primele 20 de zile lucrătoare ale lunii următoare perioadei pentru care se face raportarea.
    4.4. Rapoartele menţionate la pct. 4.3 se transmit de către toate casele de asigurări de sănătate pe suport hârtie conform machetelor transmise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi prevăzute în anexa nr. 2 la ordin.
    4.5. Raportarea se face lunar, trimestrial (cumulat de la începutul anului) şi anual, în primele 20 de zile lucrătoare ale lunii următoare perioadei pentru care se face raportarea.
    5. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
    5.1. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate primeşte, în primele 20 de zile lucrătoare ale lunii următoare perioadei pentru care se face raportarea, rapoartele transmise de casele de asigurări de sănătate.
    5.2. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate monitorizează, pentru fiecare program/subprogram naţional de sănătate, indicatorii specifici pe fiecare casă de asigurări de sănătate şi centralizat la nivel naţional.
    5.3. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate transmite trimestrial, anual şi ori de câte ori este nevoie structurii din cadrul Ministerului Sănătăţii cu atribuţii în elaborarea şi coordonarea programelor naţionale de sănătate indicatorii fizici şi de eficienţă ai programelor naţionale de sănătate curative, precum şi analiza comparativă a indicatorilor realizaţi faţă de cei prevăzuţi.

                                     -----


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016