Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 91 din 31 ianuarie 2005  pentru modificarea   Ordinului ministrului finantelor publice nr. 281/2004 privind aprobarea modelului si continutului formularului 100 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 91 din 31 ianuarie 2005 pentru modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 281/2004 privind aprobarea modelului si continutului formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat", cod 14.13.01.01/a

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 117 din 7 februarie 2005
În temeiul prevederilor <>art. 10 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.574/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile <>art. 196 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 281/2004 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului 100 "Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul general consolidat", cod 14.13.01.01/a, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din 23 februarie 2004, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Anexa nr. 2 "Instrucţiuni de completare a formularului 100 «Declaraţie privind obligaţiile de platã la bugetul general consolidat», cod 14.13.01.01/a" se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
2. Anexa nr. 3 "Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat" se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.
ART. II
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. III
Prezentul ordin se aplicã pentru impozitele, taxele şi contribuţiile sociale datorate începând cu 1 ianuarie 2005, cu termen de declarare 25 februarie 2005.
ART. IV
Direcţia generalã de gestiune a impozitelor şi contribuţiilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, Direcţia generalã a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi, dupã caz, direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. V
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 31 ianuarie 2005.
Nr. 91.


ANEXA 1
(Anexa nr. 2 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 281/2004 )

INSTRUCŢIUNI
de completare a formularului 100 "Declaraţie privind
obligaţiile de platã la bugetul general consolidat",
cod 14.13.01.01/a

I. Depunerea declaraţiei
1. Declaraţia privind obligaţiile de platã la bugetul general consolidat se completeazã şi se depune de plãtitorii de impozite, taxe şi contribuţii sociale cãrora le revin, potrivit legislaţiei în vigoare, obligaţiile de platã la bugetul general consolidat cuprinse în Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, astfel:
1.1. Lunar, pânã la data de 25, inclusiv, a lunii urmãtoare lunii la care se referã, pentru obligaţiile de platã reprezentând:
a) impozit pe profit datorat de bãncile comerciale;
b) accize;
c) impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia internã;
d) impozit reţinut la sursã, conform legislaţiei specifice privind impozitul pe venitul persoanelor fizice: impozit pe veniturile din salarii, impozit pe veniturile din profesii libere (veniturile din activitatea de expertizã contabilã şi tehnicã, judiciarã şi extrajudiciarã), impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectualã, impozit pe veniturile din activitãţi comerciale (veniturile din vânzarea bunurilor în regim de consignaţie; venituri din activitãţi desfãşurate în baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial; venituri din activitãţi desfãşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil), impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice, impozit pe veniturile din dobânzi, impozit pe câştigurile din transferul titlurilor de valoare, impozit pe veniturile din operaţiuni de vânzare-cumpãrare de valutã la termen, pe bazã de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, impozit pe veniturile din pensii, impozit pe veniturile din premii şi din jocuri de noroc, impozit pe alte venituri ale persoanelor fizice;
e) impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor juridice;
f) impozit pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, persoane fizice/juridice, conform titlului V din <>Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
g) vãrsãminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate, conform <>art. 43 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 102/1999 privind protecţia specialã şi încadrarea în muncã a persoanelor cu handicap, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 519/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
h) taxa de timbru social asupra jocurilor de noroc;
i) taxa asupra activitãţilor dãunãtoare sãnãtãţii;
j) taxa de timbru social asupra valorii autovehiculelor noi din import, cu capacitate cilindricã de minimum 2.000 cmc;
k) taxa pe jocuri de noroc;
l) contribuţii sociale datorate de angajator;
m) contribuţii sociale reţinute de la asiguraţi;
n) taxa pentru autorizarea şi controlul activitãţii nucleare, conform <>Legii nr. 111/1996 privind desfãşurarea în siguranţã a activitãţilor nucleare, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
1.2. Trimestrial, pânã la data de 25, inclusiv, a primei luni din trimestrul urmãtor, pentru obligaţiile de platã reprezentând:
a) impozit pe profit, datorat de persoane juridice române, altele decât cele prevãzute la pct. 1.1;
b) impozit pe profit din asociere datorat de persoane fizice;
c) impozit pe profit datorat de persoane juridice strãine: impozit pe profit din asociere, impozit pe profit datorat de persoane juridice strãine care vând/cesioneazã proprietãţi imobiliare situate în România sau titluri de participare deţinute la o persoanã juridicã românã, impozit pe profit datorat de persoane juridice strãine care desfãşoarã activitate prin intermediul unui sediu permanent în România, conform <>art. 13 lit. b), c) şi d) din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
d) impozit pe veniturile microîntreprinderilor;
e) impozit pe veniturile microîntreprinderilor din asociere datorat de persoane fizice;
f) redevenţele miniere şi petroliere;
g) cota din veniturile realizate de persoanele juridice române care presteazã activitãţile prevãzute la <>art. 2 lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 47/1998 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al aviaţiei civile, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 212/2001 .
1.3. Semestrial, pânã la data de 25, inclusiv, a primei luni din semestrul urmãtor, pentru obligaţiile de platã ale instituţiilor de învãţãmânt superior, prevãzute la <>art. 2 şi 3 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 174/2001 privind unele mãsuri pentru îmbunãtãţirea finanţãrii învãţãmântului superior: taxa din veniturile instituţiilor de învãţãmânt superior.
1.4. Anual:
a) în termen de 30 de zile de la data termenului legal de depunere a bilanţului contabil, dacã prin legi speciale nu se prevede altfel, pentru obligaţiile de platã reprezentând vãrsãminte din profitul net, conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societãţile naţionale, companiile naţionale şi societãţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 769/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) pânã la data de 25 decembrie, inclusiv, a anului în curs, pentru anul urmãtor, pentru obligaţiile de platã reprezentând taxa pentru activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale;
c) pânã la data depunerii situaţiei financiare finale la oficiul registrului comerţului, întocmitã de lichidator, pentru impozitul pe veniturile din lichidare/dizolvare fãrã lichidare a unei persoane juridice, conform <>art. 67 din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Declaraţia privind obligaţiile de platã la bugetul general consolidat se depune în format electronic la unitatea fiscalã în a cãrei razã teritorialã plãtitorul de impozite, taxe sau contribuţii sociale îşi are domiciliul fiscal. Persoanele juridice care au subunitãţi înregistrate ca plãtitori de impozite şi taxe depun declaraţia privind impozitul pe veniturile din salarii, corespunzãtor activitãţii subunitãţilor, la organul fiscal teritorial la care acestea sunt înregistrate ca plãtitori de impozite şi taxe.
Marii contribuabili depun declaraţia la organul fiscal competent, definit prin legislaţia specificã.
Formatul electronic va fi însoţit de formularul editat de plãtitori cu ajutorul programului de asistenţã, semnat şi ştampilat, conform legii.
Formularul se editeazã în douã exemplare:
- un exemplar se depune la unitatea fiscalã, împreunã cu suportul electronic;
- un exemplar se pãstreazã de plãtitor.
Formatul electronic al formularelor se obţine prin folosirea programului de asistenţã pus la dispoziţie gratuit de Ministerul Finanţelor Publice şi se transmite organului fiscal competent pe discheta 3 1/2 inch, 1.440 MB, compatibilã MS-DOS.
Programul de asistenţã este distribuit contribuabililor gratuit de unitãţile fiscale subordonate sau poate fi descãrcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice, la adresa www.mfinante.ro.
II. Completarea declaraţiei
Perioada de raportare:
În rubrica "Luna" se înscrie cu cifre arabe numãrul lunii la care se referã obligaţia sau numãrul ultimei luni a perioadei de raportare, trimestru, semestru sau an, dupã caz (de exemplu: 01 pentru luna ianuarie sau 03 pentru trimestrul 1).
Anul pentru care se completeazã declaraţia se înscrie cu cifre arabe, cu 4 caractere (de exemplu: 2005).
Secţiunea A "Date de identificare ale plãtitorului"
Caseta "Cod de identificare fiscalã" se completeazã astfel:
- contribuabilii persoane juridice, subunitãţile acestora sau alte entitãţi fãrã personalitate juridicã înscriu codul de înregistrare fiscalã ori codul unic de înregistrare, dupã caz;
- contribuabilii persoane fizice înscriu codul numeric personal sau numãrul de identificare fiscalã, dupã caz.
Înscrierea cifrelor în casetã se face cu aliniere la dreapta.
În prima cãsuţã se înscrie atributul R, în cazul în care contribuabilul este înregistrat ca plãtitor de taxã pe valoarea adãugatã.
În rubrica "Denumire" se înscriu, dupã caz, denumirea sau numele şi prenumele plãtitorului de impozite, taxe şi contribuţii sociale.
Rubricile privind adresa se completeazã, dupã caz, cu datele privind adresa domiciliului fiscal al plãtitorului sau adresa sediului subunitãţii care are calitatea de plãtitor de impozite şi taxe.
Secţiunea B "Date privind obligaţia bugetarã"
Pentru fiecare obligaţie de platã prevãzutã în Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, datoratã în perioada de raportare, se completeazã în acelaşi formular câte un tabel generat cu ajutorul programului de asistenţã, înscriindu-se în rândurile corespunzãtoare (rd. 1-rd. 4) sumele reprezentând obligaţiile constituite în perioada de raportare la care se referã declaraţia, în conformitate cu instrucţiunile de mai jos.
În situaţia în care în luna de raportare nu au rezultat sume datorate/de recuperat/de restituit pentru impozitele, taxele sau contribuţiile cuprinse în vectorul fiscal completat în conformitate cu Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.103/2003 privind Procedura de completare a vectorului fiscal şi de notificare a contribuabililor privind datele înregistrate în vectorul fiscal, la "Suma datoratã/de recuperat/de restituit" se înscrie, dupã caz, cifra 0 (zero).
Necompletarea tabelului din secţiunea B în situaţia de mai sus, pentru una dintre obligaţiile de platã prevãzute în vectorul fiscal, echivaleazã cu nedeclararea obligaţiei de platã respective.
Atenţie! Sumele înscrise în declaraţie nu cuprind diferenţele de impozite şi taxe stabilite prin actele de control.
B1. Pentru impozitele/taxele/contribuţiile sociale cuprinse la poziţiile 4*)-7, 19-34, 36, 39-58 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, formularul se completeazã astfel:
-------
*) A se vedea şi instrucţiunile de la lit. B3 pct. 3.

Col. "Denumire obligaţie bugetarã": se înscrie denumirea obligaţiei bugetare, conform Nomenclatorului obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, datoratã în perioada de raportare.
Col. "Suma":
Rd. 1 "Suma datoratã": se înscrie suma reprezentând impozit/taxã/contribuţie socialã datoratã în perioada de raportare, conform legii.
Rd. 3 "Suma de platã": se va înscrie suma de la rd. 1.
1. Impozit pe profit datorat de persoane juridice strãine: se completeazã trimestrial de persoana juridicã strãinã, de reprezentantul fiscal sau de persoana juridicã rezidentã care are obligaţia de a plãti impozitul pe profit pentru veniturile din vânzarea/cesionarea proprietãţilor imobiliare şi/sau titlurilor de participare, realizate în România de persoana juridicã strãinã, în conformitate cu art. 13 lit. d), <>art. 30 şi 33 din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rd. 1. "Suma datoratã": se înscrie suma reprezentând impozit pe profit datorat de persoana juridicã strãinã, pentru veniturile realizate din vânzarea/cesionarea proprietãţilor imobiliare situate în România sau din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoanã juridicã românã.
Rd. 3. "Suma de platã": se va înscrie suma de la rd. 1.
Pentru impozitul pe profit datorat de persoane juridice strãine care îşi desfãşoarã activitatea prin intermediul unui sediu permanent situat în România şi impozitul pe profit din asociere datorat de persoane juridice strãine, în conformitate cu <>art. 13 lit. b) şi c) din Legea nr. 571/2003 , se vor avea în vedere instrucţiunile de la lit. B3 pct. 3.
2. Pentru contribuţiile sociale prevãzute la poziţiile 32-34, 36, 39-44 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, formularul se completeazã de cãtre angajatori sau entitãţi asimilate acestora, în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementãri în domeniul financiar, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 609/2003 , cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.644/2003 .
Rd. 1. "Suma datoratã": se înscrie suma reprezentând contribuţia socialã datoratã în perioada de raportare, conform legislaţiei specifice privind contribuţiile sociale.
Rd. 3. "Suma de platã": se va înscrie suma de la rd. 1.
La poziţia 42 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat se înscrie contribuţia de asigurãri sociale de sãnãtate datoratã pentru persoanele care se aflã în concediu medical, în concediu medical pentru sarcinã şi lãuzie, în concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani sau în concediu pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul copilului cu handicap, pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de 3 ani, şi se deduce din contribuţia de asigurãri sociale datoratã de angajatori.
B2. Pentru contribuţiile sociale datorate de angajatori, prevãzute la poziţiile 35, 37 şi 38 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, formularul se completeazã de cãtre angajatori sau entitãţi asimilate acestora, în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 86/2003 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 609/2003 , cu modificãrile ulterioare, ale <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.644/2003 şi ale legislaţiei specifice privind contribuţiile sociale.
Rd. 1. "Suma datoratã": se înscrie suma reprezentând contribuţia socialã datoratã de angajatori în perioada de raportare, conform legii.
Rd. 2. "Suma deductibilã": se înscrie suma reprezentând:
a) facilitãţi/deduceri acordate din bugetul asigurãrilor pentru şomaj în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare (cum ar fi suma cuvenitã angajatorilor care încadreazã în muncã pe perioadã nedeterminatã absolvenţi ai unor instituţii de învãţãmânt, absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, şomeri în vârstã de peste 45 de ani, şomeri întreţinãtori unici de familie);
b) deduceri/prestaţii de asigurãri sociale efectuate din bugetul asigurãrilor sociale de stat, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare (cum ar fi indemnizaţia pentru incapacitate temporarã de muncã, pentru maternitate, pentru creşterea copilului, care se plãteşte de angajator asiguraţilor în contul asigurãrilor sociale, precum şi contribuţia asigurãrilor sociale de sãnãtate aferentã concediilor medicale, concediilor medicale pentru sarcinã şi lãuzie, concediilor medicale pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani sau concediilor pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul copilului cu handicap, pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de 3 ani, conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare);
c) indemnizaţiile care se calculeazã şi se plãtesc de cãtre angajatori, conform art. 39 din Ordinul ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi al ministrului sãnãtãţii nr. 848/1.687/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncã şi boli profesionale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
d) indemnizaţiile de risc maternal care se calculeazã, se plãtesc de cãtre angajatori conform <>art. 11 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2004 , şi se deduc din contribuţia de asigurãri sociale conform <>art. 11 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 96/2003 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2004 .
Rd. 3 "Suma de platã": se înscrie suma reprezentând diferenţa dintre suma datoratã şi cea deductibilã, respectiv dintre suma înscrisã la rd. 1 şi suma înscrisã la rd. 2. În situaţia în care suma înscrisã la rd. 1 este mai micã decât suma înscrisã la rd. 2, se va înscrie cifra 0 (zero).
B3. Pentru impozitele cuprinse la poziţiile 1-3 şi 4*) din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, formularul se completeazã astfel:
---------
*) A se vedea şi instrucţiunile de la lit. B1 pct. 1

1. Impozit pe profit: se completeazã lunar sau trimestrial, dupã caz, de plãtitorii de impozit pe profit, pentru activitatea proprie, în conformitate cu <>art. 13 lit. a) din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Se vor completa rd. 1 şi rd. 3 sau rd. 4, dupã caz.
Nu se completeazã de cãtre organizaţiile nonprofit, de cãtre contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, pomiculturã şi viticulturã.
De asemenea, contribuabilii prevãzuţi la <>art. 34 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care au definitivat pânã la data de 15 februarie închiderea exerciţiului financiar anterior şi care plãtesc impozitul pe profit aferent anului fiscal încheiat pânã la data de 15 februarie a anului urmãtor, nu completeazã formularul pentru impozitul pe profit pentru luna decembrie sau trimestrul IV, dupã caz.
Rd. 1. "Suma datoratã": se înscrie suma reprezentând impozit pe profit datorat pentru perioada de raportare, calculatã ca diferenţã între impozitul pe profit datorat cumulat de la începutul anului la sfârşitului perioadei de raportare şi impozitul pe profit datorat cumulat de la începutul anului la sfârşitul perioadei precedente celei de raportare, în situaţia în care, pe cumulat, în perioada de raportare s-a înregistrat profit impozabil.
Rd. 3 "Suma de platã": se va înscrie suma de la rd. 1.
Rd. 4 "Suma de recuperat": se înscrie suma reprezentând impozit pe profit de recuperat pentru perioada de raportare, calculatã ca diferenţã între impozitul pe profit datorat cumulat de la începutul anului la sfârşitul perioadei precedente celei de raportare şi impozitul pe profit datorat cumulat de la începutul anului la sfârşitul perioadei de raportare, în situaţia în care în perioada de raportare s-a înregistrat, pe cumulat, pierdere fiscalã sau scãderea profitului impozabil (de exemplu, în trimestrul în care se primesc dividendele de la o altã societate unde se deţin participaţiile sau se înregistreazã cheltuieli nedeductibile fiscal).

Exemplu:
Trimestrul I:
Rezultatul exerciţiului: profit impozabil, pe cumulat = 1.000;
I(1) = Impozit pe profit, cumulat = 250;
Impozit pe profit datorat trimestrul I = 250;
Declaraţie trimestrul I:


┌────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│ Suma datoratã │ 250 │
├────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ Suma de platã │ 250 │
├────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ Suma de recuperat │ nu se completeazã │
└────────────────────────────┴────────────────────────────┘



Trimestrul II:
Rezultatul exerciţiului: profit impozabil, pe cumulat = 700;
I(2) = Impozit pe profit, cumulat, la sfârşitul trimestrului II = 175;
Impozit pe profit de recuperat trimestrul II: (I(1) - I(2) = 250 - 175) = 75;
Declaraţie trimestrul II:


┌─────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ Suma datoratã │ nu se completeazã │
├─────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ Suma de recuperat │ 75 │
└─────────────────────────────┴───────────────────────────┘



Trimestrul III:
Rezultatul exerciţiului: pierdere fiscalã, pe cumulat = 500;
I(3) = Impozit pe profit, cumulat, la sfârşitul trimestrului III = 0;
Impozit pe profit de recuperat trimestrul III = (I(2) - I(3) = 175 - 0) = 175;
Declaraţie trimestrul III:


┌─────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ Suma datoratã │ nu se completeazã │
├─────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ Suma de recuperat │ 175 │
└─────────────────────────────┴───────────────────────────┘



Trimestrul IV:
Rezultatul exerciţiului: pierdere fiscalã, pe cumulat = 1.000;
I(4) = Impozit pe profit, cumulat, la sfârşitul trimestrului IV = 0;
Impozit pe profit de recuperat trimestrul IV = (I(3) - I(4) = 0 - 0) = 0;
Declaraţie trimestrul IV:


┌─────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ Suma datoratã │ nu se completeazã │
├─────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ Suma de recuperat │ 0 │
└─────────────────────────────┴───────────────────────────┘



2. Impozit pe profit din asociere datorat de persoane fizice: se completeazã de cãtre persoana juridicã românã care are obligaţia de a calcula, reţine şi a vira impozitul pe profitul cuvenit din asociere persoanelor fizice române şi strãine, în conformitate cu <>art. 13 lit. c) şi e) din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rd. 1 "Suma datoratã": se înscrie suma reprezentând impozit pe profit, reţinut la sursã, pentru profitul impozabil cuvenit din asociere asociaţilor persoane fizice, datoratã pentru perioada de raportare, în situaţia în care, pe cumulat, în perioada de raportare s-a înregistrat profit impozabil.
Rd. 3 "Suma de platã": se va înscrie suma de la rd. 1.
Rd. 4 "Suma de recuperat": se înscrie suma reprezentând impozit pe profit de recuperat pentru perioada de raportare, în situaţia în care în perioada de raportare s-a înregistrat pe cumulat pierdere fiscalã sau scãderea profitului impozabil.
Se vor avea în vedere şi instrucţiunile prevãzute la lit. B3 pct. 1.
3. Impozit pe profit datorat de persoane juridice strãine
Se completeazã pentru:
- impozitul pe profit din asociere datorat de persoane juridice strãine, prevãzute la <>art. 13 lit. c) din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, caz în care declaraţia se completeazã de cãtre persoana care are obligaţia de a calcula, reţine şi vira impozitul pe profitul cuvenit din asociere persoanelor juridice strãine;
- impozitul pe profit datorat de persoanele juridice strãine care desfãşoarã activitate prin intermediul unui sediu permanent în România, asupra profitului impozabil atribuibil sediului permanent, conform <>art. 13 lit. b) din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rd. 1 "Suma datoratã": se înscrie suma reprezentând impozit pe profit datorat pentru perioada de raportare, în situaţia în care pe cumulat în aceastã perioadã s-a înregistrat profit impozabil.
Rd. 3 "Suma de platã": se va înscrie suma de la rd. 1.
Rd. 4 "Suma de recuperat": se înscrie suma reprezentând impozit pe profit de recuperat pentru perioada de raportare, calculatã în conformitate cu prevederile titlului II din <>Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în situaţia în care în perioada de raportare s-a înregistrat pe cumulat pierdere fiscalã sau scãderea profitului impozabil.
Se vor avea în vedere şi instrucţiunile prevãzute la lit. B3 pct. 1.
B4. Pentru accizele cuprinse la poziţiile 8-16 şi pentru impozitul la ţiţeiul şi la gazele naturale din producţia internã, prevãzut la poziţia 17 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, formularul se completeazã de cãtre persoanele care datoreazã bugetului de stat sumele cu acest titlu, potrivit titlului VII din <>Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Agenţii economici importatori de produse accizabile nu vor cuprinde în declaraţie accizele aferente produselor provenite din import, care se declarã în Declaraţia vamalã de import.
Rd. 1 "Suma datoratã": se completeazã cu suma datoratã în perioada de raportare.
Nu se cuprind accizele aferente produselor provenite din import, care se declarã în Declaraţia vamalã de import.
Rd. 2 "Suma deductibilã": se completeazã, dacã este cazul, înscriindu-se, dupã caz:
- suma rezultatã din aplicarea cotei procentuale asupra accizelor datorate bugetului de stat pentru ţigarete, ţigãri şi bãuturi alcoolice, potrivit <>art. 70 alin. (1) lit. c) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- contravaloarea marcajelor aferente produselor accizabile supuse marcãrii, pentru care se calculeazã acciza datoratã în perioada de raportare, potrivit prevederilor titlului VII din <>Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rd. 3 "Suma de platã": se înscrie suma reprezentând diferenţa dintre suma datoratã şi suma deductibilã, respectiv dintre suma înscrisã la rd. 1 şi suma înscrisã la rd. 2.
Rd. 4. "Suma de restituit": se înscrie suma reprezentând acciza de restituit, potrivit legii, rezultatã în perioada de raportare.
B5. Pentru impozitul pe salarii prevãzut la poziţia 18 din Nomenclatorul obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat, formularul se completeazã în conformitate cu <>art. 57 din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Rd.1 "Suma datoratã": se înscrie suma reprezentând impozitul pe veniturile din salarii datorat în perioada de raportare.
Rd. 2 "Suma deductibilã": se înscrie suma rezultatã în urma regularizãrii impozitului datorat pe anul precedent cu plãţile anticipate reţinute în cursul anului, determinatã ca diferenţã între total impozit pe veniturile din salarii de restituit angajaţilor (rd. 11 cap. VI din fişele fiscale 1, pentru anul 2004) şi total impozit pe venitul din salarii rãmas de achitat de cãtre angajaţi (rd. 10 cap. VI din fişele fiscale 1, pentru anul 2004).
În cazul în care diferenţa de mai sus este negativã, se înscrie suma rezultatã cu semnul "-" (minus).
Rd. 3. "Suma de platã": se completeazã dupã cum urmeazã:
În situaţia în care la rd. 2 a rezultat o sumã pozitivã, se va înscrie diferenţa dintre suma înscrisã la rd. 1 şi suma înscrisã la rd. 2. Dacã suma înscrisã la rd. 1 este mai micã decât suma înscrisã la rd. 2, se înscrie cifra "0" (zero), iar diferenţa rãmasã se preia la rd. 4.
În situaţia în care la rd. 2 a rezultat o sumã negativã (înscrisã cu semnul minus, conform instrucţiunilor prevãzute la rd. 2), aceasta se cumuleazã cu suma înscrisã la rd. 1.
Rd. 4 "Suma de restituit": se completeazã numai în cazul în care suma pozitivã înscrisã la rd. 2 este mai mare decât suma înscrisã la rd. 1. Se înscrie suma reprezentând diferenţa de impozit rãmasã de restituit, calculatã ca diferenţã între suma înscrisã la rd. 2 şi suma înscrisã la rd. 1.


ANEXA 2
(Anexa nr. 3 la <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 281/2004 )


NOMENCLATORUL
obligaţiilor de platã la bugetul general consolidat


┌───┬──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr.│ Denumire obligatie bugetara │ Temei legal │
│crt│ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Impozit pe profit (datorat de bãncile │art. 13 din Legea 571/2003 │
│ │comerciale │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Impozit pe profit (datorat de persoane │art. 13 din Legea 571/2003 │
│ │juridice romane, altele decat cele de la │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │pct. 1 ) │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Impozit pe profit din asociere datorat de │art. 13 lit.c) si e) din Legea │
│ │persoane fizice │nr. 571/2003 privind Codul fis-│
│ │ │cal, cu modificãrile şi comple-│
│ │ │tãrile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Impozit pe profit datorat de persoane │art. 13 lit.d) c) si d) din Le-│
│ │straine │gea nr. 571/2003 privind Codul │
│ │ │fiscal, cu modificãrile şi com-│
│ │ │pletãrile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Impozit pe veniturile din dividende │<>art. 36 din Legea nr. 571/2003 │
│ │distribuite persoanelor juridice │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Impozit pe veniturile microintreprinde- │art. 103 si art. 105 din Legea │
│ │rilor │nr. 571/2003 privind Codul fis-│
│ │ │cal, cu modificãrile şi comple-│
│ │ │tãrile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Impozit pe veniturile microintreprinde- │<>art. 111 din Legea nr. 571/2003 │
│ │rilor din asociere datorat de persoane │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │fizice │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Accize pentru bere │<>art. 162 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Accize pentru vinuri │<>art. 162 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│10 │Accize pentru bãuturi fermentate, altele │<>art. 162 din Legea nr. 571/2003 │
│ │decât bere şi vinuri │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│11 │Accize pentru produse intermediare │<>art. 162 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│12 │Accize pentru alcool etilic │<>art. 162 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│13 │Accize pentru produse din tutun │<>art. 162 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│14 │Accize pentru uleiuri minerale │<>art. 162 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile ulte- │
│ │ │rioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│15 │Accize pentru cafea │art. 207 lit.a), b) şi c) din │
│ │ │<>Legea nr. 571/2003 privind │
│ │ │Codul fiscal, cu modificãrile │
│ │ │şi completãrile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│16 │Accize pentru alte produse │art. 207 lit. d) - o) din │
│ │ │<>Legea nr. 571/2003 privind │
│ │ │Codul fiscal, cu modificãrile │
│ │ │şi completãrile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│17 │Impozit la titeiul si la gazele naturale │<>art. 215 din Legea nr. 571/2003 │
│ │din productia interna │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│18 │Impozit pe veniturile din salarii │<>art. 57 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│19 │Impozit pe veniturile din drepturi de │<>art. 52 din Legea nr. 571/2003 │
│ │proprietate intelectualã │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│20 │Impozit pe veniturile din activitatea de │<>art. 52 din Legea nr. 571/2003 │
│ │expertiza contabilã şi tehnicã, judiciarã │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │şi extrajudiciara │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│21 │Impozit pe veniturile din activitãţi des- │<>art. 52 din Legea nr. 571/2003 │
│ │fãşurate în baza contractelor/convenţiilor│privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │civile încheiate potrivit Codului civil │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│22 │Impozit pe veniturile obţinute din vãnza- │<>art. 52 din Legea nr. 571/2003 │
│ │rea bunurilor în regim de consignaţie şi │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │din activitãţi desfãşurate în baza con- │ficãrile şi completãrile │
│ │tractelor de agent, comision sau mandat │ulterioare │
│ │comercial │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│23 │Impozit pe veniturile din dividende │<>art. 67 din Legea nr. 571/2003 │
│ │distribuite persoanelor fizice │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│24 │Impozit pe veniturile din dobânzi │<>art. 67 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│25 │Impozit pe câştigurile din transferul │<>art. 67 din Legea nr. 571/2003 │
│ │titlurilor de valoare │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│26 │Impozit pe veniturile din operatiuni de │<>art. 67 din Legea nr. 571/2003 │
│ │vanzare-cumparare de valuta la termen, pe │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │baza de contract, precum şi alte opera- │ficãrile şi completãrile │
│ │ţiuni similare │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│27 │Impozit pe veniturile din pensii │<>art. 70 din Legea nr. 571/2003 │
│ │ │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│28 │Impozit pe veniturile din premii si din │<>art. 77 din Legea nr. 571/2003 │
│ │jocuri de noroc │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│29 │Impozit pe alte venituri ale persoanelor │art. 78 si art. 79 din Legea │
│ │fizice │nr. 571/2003 privind Codul fis-│
│ │ │cal cu modificãrile şi comple- │
│ │ │tãrile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│30 │Impozit pe veniturile obtinute din Romania│<>art. 114 din Legea nr. 571/2003 │
│ │de nerezidenti - persoane fizice │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│31 │Impozit pe veniturile obtinute din Romania│<>art. 114 din Legea nr. 571/2003 │
│ │de nerezidenti - persoane juridice │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │ │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │<>Legea nr. 19/2000 privind │
│32 │Contributia individuala de asigurari │sistemul public de pensii si │
│ │sociale retinuta de la asigurati │alte drepturi de asigurari │
│ │ │sociale, cu modificarile si │
│ │ │completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │<>Legea nr. 76/2002 privind │
│33 │Contributia individuala de asigurari │sistemul asigurarilor pentru │
│ │pentru somaj retinuta de la asigurati │somaj si stimularea ocuparii │
│ │ │fortei de munca, cu modifica- │
│ │ │rile si completarile ulterioare│
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Ordonanta de urgenta a │
│ │ │Guvernului nr. 150/2002 privind│
│ │ │organizarea si functionarea │
│34 │Contributia pentru asigurari sociale de │sistemului de asigurari sociale│
│ │sanatate retinuta de la asigurati │de sanatate, cu modificarile si│
│ │ │completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│35 │Contributia de asigurare pentru accidente │<>Legea nr. 346/2002 privind │
│ │de munca si boli profesionale datorata de │asigurarea pentru accidente de │
│ │angajator │munca si boli profesionale, cu │
│ │ │modificarile si completarile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│36 │Contributia de asigurare pentru accidente │<>Legea nr. 346/2002 privind │
│ │de munca si boli profesionale pentru │asigurarea pentru accidente de │
│ │şomeri │munca si boli profesionale, cu │
│ │ │modificarile si completarile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │<>Legea nr. 19/2000 privind │
│37 │Contributia de asigurari sociale datorata │sistemul public de pensii si │
│ │de angajator │alte drepturi de asigurari │
│ │ │sociale, cu modificarile si │
│ │ │completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │<>Legea nr. 76/2002 privind │
│38 │Contributia de asigurari pentru somaj │sistemul asigurarilor pentru │
│ │datorata de angajator │somaj si stimularea ocuparii │
│ │ │fortei de munca, cu modifica- │
│ │ │rile si completarile ulterioare│
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Ordonanta de urgenta a │
│39 │Contributia pentru asigurari sociale de │Guvernului nr. 150/2002 privind│
│ │sanatate datorata de angajator │organizarea si functionarea │
│ │ │sistemului de asigurari sociale│
│ │ │de sanatate, cu modificarile si│
│ │ │completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│40 │Contributia de asigurari sociale datorata │<>Legea nr. 19/2000 privind │
│ │pentru persoanele pentru care plata │sistemul public de pensii si │
│ │drepturilor se suporta din bugetul │alte drepturi de asigurari │
│ │asigurarilor pentru somaj │sociale, cu modificarile si │
│ │ │completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Ordonanta de urgenta a │
│ │ │Guvernului nr. 150/2002 privind│
│41 │Contributia pentru asigurari sociale de │organizarea si functionarea │
│ │sanatate datorata pentru persoanele │sistemului de asigurari sociale│
│ │pentru care plata drepturilor se suporta │de sanatate, cu modificarile │
│ │din bugetul asigurarilor pentru somaj │si completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ │Ordonanta de urgenta a │
│42 │Contributia pentru asigurari sociale de │Guvernului nr. 150/2002 │
│ │sanatate, calculata pentru persoanele care│(alin. 2, art. 54); cu modifi- │
│ │se aflã în concediu medical, în concediu │cãrile şi completãrile ulteri- │
│ │medical pentru sarcina şi lãuzie, în con- │oare; │
│ │cediu medical pentru îngrijirea copilului │Normele de aplicare a │
│ │pânã la împlinirea vârstei de 2 ani şi în │prvederilor <>Legii nr. 19/2000 , │
│ │cazul copilului cu handicap, pânã la îm- │cu modificarile si completarile│
│ │plinirea de cãtre copil a vârstei de 3 ani│ulterioare (anexa nr. 1.2); │
│ │şi care se deduce din contribuţia de asi- │ │
│ │gurãri sociale datoratã de angajatori. │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│43 │Contributia pentru asigurari sociale de │Ordonanta de urgenta a │
│ │sanatate datorata pentru persoanele care │Guvernului nr. 150/2002 privind│
│ │satisfac stagiul militar in termen │organizarea si functionarea │
│ │ │sistemului de asigurari sociale│
│ │ │de sanatate, cu modificarile │
│ │ │si completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│44 │Contributia pentru asigurari sociale │Ordonanta de urgenta a │
│ │de sanatate datorata pentru persoanele │Guvernului nr. 150/2002 │
│ │care executa o pedeapsa privativa de │privind organizarea si │
│ │libertate sau se afla in arest preventiv │functionarea sistemului de │
│ │ │asigurari sociale │
│ │ │de sanatate, cu modificarile │
│ │ │si completarile ulterioare; │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│45 │Varsaminte de la persoanele juridice, │Ordonanta de urgenta a │
│ │pentru persoanele cu handicap neincadrate │Guvernului nr. 102/1999 │
│ │ │privind protectia speciala si │
│ │ │incadrarea in munca a │
│ │ │persoanelor cu handicap, cu │
│ │ │modificarile si completarile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│46 │Taxa asupra activitatilor daunatoare │Ordonanta Guvernului │
│ │sanatatii │nr. 22/1999 privind │
│ │ │finantarea ocrotirii sanatatii │
│ │ │aprobat prin <>Legea nr. 114/1992 │
│ │ │cu modificarile si completarile│
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│47 │Taxa de timbru social asupra valorii │Ordonanta de urgenta a │
│ │autovehiculelor noi dim import, cu │Guvernului nr. 118/1999 │
│ │capacitate cilindrica de minimum 2000 cmc │prin infiintarea si utilizarea │
│ │ │Fondului national de solidari- │
│ │ │tate, cu modificarile si │
│ │ │completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│48 │Taxa pe jocuri de noroc datorata antici- │Ordonanta de Urgenta a │
│ │pat sau lunar, pe perioada de valabilitate│Guvernului nr. 69/1998 privind │
│ │a licentei de exploatare a jocurilor de │regimul de autorizare a │
│ │noroc │activitatilor din domeniul │
├───┼──────────────────────────────────────────┤jocurilor de noroc, cu │
│49 │Taxa pe jocuri de noroc regularizata │modificarile si completarile │
│ │periodic, in functie de realizari, │ulterioare │
│ │datorata pentru perioada de raportare │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│50 │Taxa de timbru social asupra jocurilor │Ordonanta de Urgenta a │
│ │de noroc │Guvernului nr. 118/1999 privind│
│ │ │infiintarea si utilizarea │
│ │ │Fondului national de solidari- │
│ │ │tate, cu modificarile si │
│ │ │completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│51 │Cota din veniturile realizate de │Ordonanta Guvernului │
│ │persoanele juridice romane care presteaza │nr. 47/1998 privind constitu- │
│ │activitatile prevazute la art. 2 lit. a) │irea si utilizarea Fondului │
│ │din O.G. nr. 47/1998 privind │special al aviatiei civile, │
│ │constituirea si utilizarea Fondului │cu modificarile si │
│ │special al aviatiei civile │completarile ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│52 │Taxa din veniturile institutiilor de │Ordonanta de urgenta a │
│ │invatamant superior │Guvernului nr. 174/2001 │
│ │ │privind unele masuri pentru │
│ │ │imbunatatirea finantarii │
│ │ │invatamantului superior, cu │
│ │ │modificarile si completarile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│53 │Taxa pe activitatea de prospectiune, │<>Legea minelor nr. 85/2003 cu │
│ │exploatare a resurselor minerale │modificarile si completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│54 │Redevente miniere │<>Legea minelor nr. 85/2003 cu │
│ │ │modificarile si completãrile │
│ │ │ulterioare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│55 │Redevente petroliere │<>Legea petrolului nr. 238/2004 │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│56 │Taxa pentru autorizarea si controlul │<>Legea nr. 193/2003 pentru │
│ │activitatii nucleare │modificarea si completarea │
│ │ │<>Legii nr. 111/1996 privind │
│ │ │desfasurarea in siguranta a │
│ │ │activitatilor nucleare │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│57 │Varsaminte din profitul net │Ordonanta Guvernului │
│ │ │nr. 64/2001 privind reparti- │
│ │ │zarea profitului la societatile│
│ │ │nationale, companiile │
│ │ │nationale si societatile │
│ │ │comerciale cu capital integral │
│ │ │sau majoritar de stat, precum │
│ │ │si la regiile autonome, cu │
│ │ │modificarile si completarile │
│ │ │ulterioare │
│ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│58 │Impozit pe veniturile din lichidare/ │<>art. 67 din Legea nr. 571/2003 │
│ │dizolvare fãrã lichidare a unei persoane │privind Codul fiscal, cu modi- │
│ │juridice │ficãrile şi completãrile │
│ │ │ulterioare │
└───┴──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



--------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016