Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 905 din 19 noiembrie 2007  pentru aprobarea Modalitatilor unitare de aplicare in sistemul de asigurari sociale de sanatate a   Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 1.645/2007     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 905 din 19 noiembrie 2007 pentru aprobarea Modalitatilor unitare de aplicare in sistemul de asigurari sociale de sanatate a Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 1.645/2007

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 802 din 23 noiembrie 2007
Având în vedere:
- <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.645/2007 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentând contribuţie de asigurãri sociale de sãnãtate, plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã sau din eroare, precum şi a garanţiilor constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie, rãmase neutilizate la sfârşitul anului bugetar 2003 în contul de disponibil al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate şi virate în contul 87.98 "Excedent al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate";
- Referatul de aprobare al Direcţiei generale economice din cadrul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. DGA III/2.215 din 16 noiembrie 2007, aprobat de preşedintele Casei Naţionale de asigurãri de Sãnãtate,
în temeiul dispoziţiilor:
- <>art. 281 alin. (2) din titlul VIII al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 17 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 972/2006 pentru aprobarea Statutului Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,

preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Modalitãţile unitare de aplicare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate a <>Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.645/2007 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentând contribuţie de asigurãri sociale de sãnãtate, plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã sau din eroare, precum şi a garanţiilor constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie, rãmase neutilizate la sfârşitul anului bugetar 2003 în contul de disponibil al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate şi virate în contul 87.98 "Excedent al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate", prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi casele de asigurãri de sãnãtate, precum şi persoanele juridice sau fizice, în calitate de angajator, care solicitã restituirea sumelor reprezentând contribuţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã sau din eroare, şi/sau sumele reprezentând garanţii constituite pentru înlesnirile la platã vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Casei Naţionale
de Asigurãri de Sãnãtate,
Vasile Ciurchea

Bucureşti,19 noiembrie 2007.
Nr. 905.

ANEXĂ

MODALITĂŢI UNITARE
de aplicare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate a <>Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.645/2007 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentând contribuţie de asigurãri sociale de sãnãtate, plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã sau din eroare, precum şi a garanţiilor constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie, rãmase neutilizate la sfârşitul anului bugetar 2003 în contul de disponibil al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate şi virate în contul 87.98 "Excedent al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"

I. Prevederi referitoare la restituirea sumelor reprezentând contribuţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã sau din eroare
1. Pentru restituirea sumelor reprezentând contribuţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã sau din eroare, solicitanţii vor depune cerere pentru certificarea dreptului de restituire la casele de asigurãri de sãnãtate aflate în subordinea Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, al cãrei model este prevãzut în anexa la prezentele modalitãţi unitare.
2. Cererea pentru certificarea dreptului de restituire se depune la casa de asigurãri de sãnãtate la care solicitanţii au efectuat plãţile în cauzã. Solicitanţii vor anexa la cerere copiile documentelor care sã probeze plata sumelor.
3. Cererile depuse la casa de asigurãri de sãnãtate vor fi verificate sub aspectul realitãţii şi exactitãţii celor solicitate, al încadrãrii în termenul legal de prescripţie a dreptului de a cere compensarea sau restituirea sumelor.
4. Dupã efectuarea verificãrilor, casa de asigurãri de sãnãtate va emite dispoziţia de restituire a unor sume reprezentând contribuţie de asigurãri sociale de sãnãtate datoratã de angajator, precum şi a garanţiilor constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie, al cãrei model este prevãzut în <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.645/2007 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentând contribuţie de asigurãri sociale de sãnãtate, plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã sau din eroare, precum şi a garanţiilor constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie, rãmase neutilizate la sfârşitul anului bugetar 2003 în contul de disponibil al Casei Naţionale de Sãnãtate şi virate în contul 87.98 "Excedent al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".
5. Dispoziţia de restituire aprobatã de conducãtorul casei de asigurãri de sãnãtate va confirma sumele plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã şi natura lor, precum şi faptul cã acestea nu au fãcut obiectul unor operaţiuni de compensare ori restituire.
6. Dupã aprobare, dispoziţia de restituire se transmite în original solicitantului, în vederea continuãrii procedurii de restituire potrivit <>Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.645/2007 .
7. O copie a cererii de restituire emise de cãtre organul fiscal competent împreunã cu copia dispoziţiei de restituire emise de casa de asigurãri de sãnãtate competentã vor fi anexate la cele 3 exemplare ale notei de compensare şi/sau notei de restituire, dupã caz, fiind transmise unitãţii Trezoreriei Statului care deserveşte organul fiscal competent, în scopul efectuãrii operaţiunii de compensare şi/sau de restituire.
8. Ulterior efectuãrii restituirii/compensãrii, organul fiscal competent va transmite solicitantului un exemplar al notei de compensare şi/sau al notei de restituire şi va informa în scris casa de asigurãri de sãnãtate care a emis dispoziţia de restituire cu privire la efectuarea operaţiunilor de compensare/restituire.
9. Casele de asigurãri de sãnãtate vor comunica Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate informaţiile transmise de organul fiscal competent, în vederea monitorizãrii operaţiunilor de compensare/restituire.
II. Prevederi referitoare la restituirea garanţiilor constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie, rãmase neutilizate la sfârşitul anului bugetar 2003 în contul de disponibil al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate şi virate în contul 87.98 "Excedent al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
1. Pentru restituirea sumelor reprezentând garanţii constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie, solicitanţii vor proceda conform procedurii descrise la pct. I.1-I.5.
2. Dupã aprobare, dispoziţia de restituire emisã de conducãtorul casei de asigurãri de sãnãtate va fi depusã la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, în vederea restituirii sumelor reprezentând garanţii constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie.

ANEXĂ
-----
(la modalitãţi unitare)
-----------------------

CERERE PENTRU CERTIFICAREA DREPTULUI DE RESTITUIRE

UNITATEA
.................................................
Str. ...... nr. ... bl. ...., sc. ...., et. ....,
ap. ...., sectorul/judeţul ......................
codul fiscal ....................................
Contul ..........................................
Trezoreria/Banca ................................
Nr. ............../..............................


Cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate..................

Unitatea............, cod fiscal.........., cu sediul în localitatea............., str......... nr. ... bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., sectorul/judeţul........, cont........., deschis la Trezoreria/Banca........, vã rugãm a ne certifica dreptul de restituire pentru suma de...... (.........) lei, reprezentând:

[] contribuţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, plãtite în plus faţã de obligaţia fiscalã sau din eroare;
[] garanţii constituite pentru înlesnirile la platã acordate în baza prevederilor legale în materie.
La prezenta cerere anexãm urmãtoarele copii ale documentelor care probeazã plata sumelor: ........................................................................................................................................................................................

Director, Director economic,
(Administrator) ..................
.................


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016