Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 887 din 27 septembrie 2021  pentru aprobarea metodologiei de stabilire a preţurilor de referinţă şi a sumelor de închiriere corespunzătoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu,  în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 887 din 27 septembrie 2021 pentru aprobarea metodologiei de stabilire a preţurilor de referinţă şi a sumelor de închiriere corespunzătoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate

EMITENT: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 930 din 29 septembrie 2021
    Având în vedere Referatul de aprobare al Direcţiei reglementări şi norme de contractare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. RN 1.662 din 27.09.2021,
    în temeiul prevederilor:
    - art. 167 alin. (1) din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022,
    – art. 291 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:


    ART. 1
    (1) Preţurile de referinţă şi sumele de închiriere corespunzătoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, se obţin în urma calculării mediei aritmetice a 3 dintre cele mai mici preţuri de vânzare cu amănuntul dintre preţurile de vânzare cu amănuntul minime, respectiv mediei aritmetice a 3 dintre cele mai mici sume de închiriere dintre sumele de închiriere minime, după eliminarea extremelor minime şi a ajustării, după caz, astfel încât să nu fie mai mari decât cu maximum +5% raportate la preţurile de referinţă/sumele de închiriere valabile până la data intrării în vigoare a prezentului ordin.
    (2) Preţurile de vânzare cu amănuntul minime, respectiv sumele de închiriere minime pentru fiecare categorie şi tip de dispozitiv medical, tehnologie şi dispozitiv asistiv sunt cele din listele cu preţurile de vânzare cu amănuntul şi/sau sumele de închiriere care au fost transmise Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de către furnizorii de dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate.
    (3) Cele 3 dintre cele mai mici preţuri de vânzare cu amănuntul dintre preţurile de vânzare cu amănuntul minime, respectiv 3 dintre cele mai mici sume de închiriere dintre sumele de închiriere minime se stabilesc pentru cele mai mici 3 valori diferite ale preţurilor de vânzare cu amănuntul minime, după eliminarea preţului de vânzare cu amănuntul cel mai mic dintre minime - extrema minimă, respectiv pentru cele mai mici 3 valori diferite ale sumelor de închiriere minime, după eliminarea sumei de închiriere celei mai mici dintre minime - extrema minimă, corespunzătoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive.

    ART. 2
    În cazul în care pentru o categorie sau pentru un tip de dispozitiv medical, tehnologie şi dispozitiv asistiv există un număr mai mic sau egal cu 3 preţuri de vânzare cu amănuntul, respectiv sume de închiriere, se calculează preţul de referinţă, respectiv suma de închiriere, după cum urmează:
    a) pentru preţurile de vânzare cu amănuntul, respectiv sumele de închiriere trimise de un singur furnizor se consideră preţul de vânzare cu amănuntul minim, respectiv suma de închiriere minimă;
    b) pentru preţurile de vânzare cu amănuntul, respectiv sumele de închiriere trimise de doi sau trei furnizori se calculează media aritmetică a preţurilor de vânzare cu amănuntul minime, respectiv sumele de închiriere minime, din listele acestor furnizori.


    ART. 3
    În cazul în care pentru o categorie sau pentru un tip de dispozitiv medical, tehnologie şi dispozitiv asistiv există mai mult de 3 preţuri de vânzare cu amănuntul, respectiv sume de închiriere, dar pentru care nu se poate aplica metodologia de mai sus, întrucât există mai multe preţuri de vânzare cu amănuntul, respectiv sume de închiriere care au aceeaşi valoare şi nu există minimum 4 preţuri de vânzare cu amănuntul, respectiv sume de închiriere diferite, se calculează media aritmetică a preţurilor de vânzare cu amănuntul minime, respectiv sumele de închiriere minime, din listele acestor furnizori.

    ART. 4
    În cazul protezelor de membru superior, pentru fiecare categorie, preţul de referinţă calculat pentru protezele funcţionale acţionate prin cablu se stabileşte şi pentru protezele tip funcţională acţionată mioelectric, respectiv funcţională acţionată atipic electric.

    ART. 5
    (1) Suma maximă care se suportă de casele de asigurări de sănătate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru fiecare dispozitiv medical, tehnologie şi dispozitiv asistiv sau tip de dispozitiv medical, tehnologie sau dispozitiv asistiv este preţul de referinţă ori, după caz, suma de închiriere.
    (2) Preţurile de referinţă şi sumele de închiriere corespunzătoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 6
    Pentru dispozitivele medicale, tehnologiile şi dispozitivele asistive acordate pe o perioadă nedeterminată/ determinată al/a căror preţ de vânzare cu amănuntul/sumă de închiriere este mai mic/mică decât preţul de referinţă/suma de închiriere prevăzute în anexă, acesta/aceasta devine preţ de referinţă/sumă de închiriere.

    ART. 7
    (1) Pentru persoanele prevăzute în legi speciale, care beneficiază de gratuitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în condiţiile prevederilor legale în vigoare, în situaţia în care pentru un dispozitiv medical, tehnologie sau dispozitiv asistiv preţurile de vânzare cu amănuntul/sumele de închiriere ale tuturor furnizorilor de dispozitive medicale aflaţi în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate sunt mai mari decât preţul de referinţă/suma de închiriere al/a acestui/acestei dispozitiv medical, tehnologii sau dispozitiv asistiv, casa de asigurări de sănătate decontează contravaloarea dispozitivului medical, tehnologiei sau dispozitivului asistiv la preţul cel mai mic de vânzare cu amănuntul/suma de închiriere cea mai mică, care devine preţ de referinţă/sumă de închiriere.
    (2) În situaţia în care pentru un dispozitiv medical, tehnologie sau dispozitiv asistiv, preţurile de vânzare cu amănuntul/sumele de închiriere ale tuturor furnizorilor de dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive aflaţi în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate sunt mai mici sau mai mari decât preţul de referinţă/suma de închiriere, casele de asigurări de sănătate decontează integral preţul de vânzare cu amănuntul/suma de închiriere al/a dispozitivului medical, tehnologiei şi dispozitivului asistiv dacă acesta/aceasta este mai mic/mică decât preţul de referinţă/suma de închiriere, respectiv preţul de referinţă/suma de închiriere, dacă preţul de vânzare cu amănuntul/suma de închiriere al/a dispozitivului medical, tehnologiei şi dispozitivului asistiv este mai mare decât preţul de referinţă/suma de închiriere.

    ART. 8
    (1) Prevederile prezentului ordin intră în vigoare la data de 1 octombrie 2021.
    (2) La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.081/2018 pentru aprobarea metodologiei de stabilire a preţurilor de referinţă şi a sumelor de închiriere corespunzătoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 535 din 28 iunie 2018.

    ART. 9
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,
                    Adela Cojan

    Bucureşti, 27 septembrie 2021.
    Nr. 887.
    ANEXA 1

    LISTA
    preţurilor de referinţă şi a sumelor de închiriere corespunzătoare categoriilor şi tipurilor de dispozitive medicale,
    tehnologii şi dispozitive asistive destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu,
    în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate
    1. Dispozitive de protezare în domeniul O.R.L.

┌────┬──────────────┬───────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului│Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────┤
│ │Proteză │retroauriculară│ │
│1. │auditivă │/ │1.058,77 │
│ │ │intraauriculară│ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │a) vibrator │1.420,83 │
│ │ │laringian │ │
│2. │Proteză ├───────────────┼─────────┤
│ │fonatorie │b) buton │ │
│ │ │fonator (shunt │1.207,70 │
│ │ │- ventile) │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────┤
│ │ │a) canulă │486,35 │
│ │ │traheală simplă│ │
│3. │Proteză ├───────────────┼─────────┤
│ │traheală │b) canulă │ │
│ │ │traheală │1.601,42 │
│ │ │Montgomery │ │
├────┼──────────────┼───────────────┼─────────┤
│ │Filtru │ │ │
│ │umidificator │ │258,00 │
│ │HME │ │ │
└────┴──────────────┴───────────────┴─────────┘



    2. Dispozitive pentru protezare stomii

┌────┬──────────────┬──────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului│Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/set │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │a1) sac │ │
│ │ │colector │ │
│ │ │pentru │279,79 │
│ │ │colostomie/ │ │
│ │ │ileostomie │ │
│ │ │fără evacuare │ │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │a2) sac │ │
│ │ │colector │ │
│ │ │pentru │143,51 │
│ │ │colostomie/ │ │
│ │ │ileostomie cu │ │
│ │ │evacuare │ │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │a3) sac │ │
│ │ │colector │ │
│ │ │special pentru│389,9 │
│ │ │colostomie/ │ │
│ │ │ileostomie cu │ │
│ │ │evacuare │ │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │a4) sac │ │
│ │ │colector │ │
│ │ │pentru │ │
│ │ │colostomie/ │874,02 │
│ │ │ileostomie │ │
│ │ │fără evacuare │ │
│ │ │cu adeziv │ │
│ │A. Sistem │convex │ │
│ │stomic unitar ├──────────────┼─────────┤
│ │(sac stomic de│a5) sac │ │
│ │unică │colector │ │
│ │utilizare) │pentru │ │
│ │ │colostomie/ │579,58 │
│ │ │ileostomie cu │ │
│ │ │evacuare cu │ │
│ │ │adeziv convex │ │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │a6) sac │ │
│ │ │colector │ │
│ │ │pentru │ │
│ │ │colostomie/ │ │
│ │ │ileostomie │452,40 │
│ │ │fără evacuare │ │
│ │ │cu diametrul │ │
│ │ │mai mare de 60│ │
│ │ │mm │ │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │a7) sac │ │
│ │ │colector │ │
│ │ │pentru │ │
│ │ │colostomie/ │248,67 │
│ │ │ileostomie cu │ │
│ │ │evacuare cu │ │
│ │ │diametrul mai │ │
│ │ │mare de 60 mm │ │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │b) sac │ │
│ │ │colector │155,09 │
│ │ │pentru │ │
│ │ │urostomie │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │a) pentru │ │
│ │ │colostomie/ │ │
│ │ │ileostomie │169,46 │
│ │ │(flanşă-suport│ │
│ │B. Sistem │şi sac │ │
│ │stomic cu două│colector) │ │
│ │componente ├──────────────┼─────────┤
│ │ │b) pentru │ │
│ │ │urostomie │ │
│ │ │(flanşă-suport│245,28 │
│ │ │şi sac │ │
│ │ │colector) │ │
└────┴──────────────┴──────────────┴─────────┘



    3. Dispozitive pentru retenţie sau/şi incontinenţă urinară

┌────┬───────────────┬─────┬───────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului │Tipul│referinţă │
│ │medical │ │lei/set │
├────┼───────────────┼─────┼───────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼───────────────┼─────┼───────────┤
│1. │Condom urinar │ │132,31 │
├────┼───────────────┼─────┼───────────┤
│2. │Sac colector de│ │17,58 │
│ │urină │ │ │
├────┼───────────────┼─────┼───────────┤
│3. │Sonda Foley │ │22,45 │
├────┼───────────────┼─────┼───────────┤
│4. │Cateter urinar │ │1.070,05 │
├────┼───────────────┼─────┼───────────┤
│ │Benzi pentru │ │lei/buc. │
│5. │incontinenţă │ ├───────────┤
│ │urinară │ │1.480,50 │
└────┴───────────────┴─────┴───────────┘



    4. Proteze pentru membrul inferior

┌────┬───────────────┬──────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului │Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │a) LISEFRANC │1.903,42 │
│ │Proteză ├──────────────┼─────────┤
│1. │parţială de │b) CHOPART │1.959,90 │
│ │picior ├──────────────┼─────────┤
│ │ │c) PIROGOFF │2.176,71 │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │Proteză pentru │ │ │
│2. │dezarticulaţia │SYME │2.368,88 │
│ │de gleznă │ │ │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │convenţională,│ │
│ │ │din material │2.579,47 │
│ │ │plastic, cu │ │
│ │ │contact total │ │
│ │Proteză de ├──────────────┼─────────┤
│3. │gambă │b) geriatrică │2.684,20 │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │c) modulară │2.550,34 │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │d) modulară cu│ │
│ │ │manşon de │5.278,33 │
│ │ │silicon │ │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │Proteză pentru │ │ │
│4. │dezarticulaţia │modulară │5.544,47 │
│ │de genunchi │ │ │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │a) combinată │2.942,45 │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │b) din plastic│3.128,88 │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │c) cu vacuum │3.789,40 │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │d) geriatrică │3.383,83 │
│5. │Proteza de ├──────────────┼─────────┤
│ │coapsă │e) modulară │4.641,11 │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │f) modulară cu│4.907,99 │
│ │ │vacuum │ │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │g) modulară cu│ │
│ │ │manşon de │7.508,44 │
│ │ │silicon │ │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │ │a) │3.576,86 │
│6. │Proteză de şold│convenţională │ │
│ │ ├──────────────┼─────────┤
│ │ │b) modulară │7.654,30 │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │Proteză │a) │4.578,04 │
│7. │parţială de │convenţională │ │
│ │bazin ├──────────────┼─────────┤
│ │hemipelvectomie│b) modulară │7.944,00 │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │Manşon de │ │ │
│ │silicon pentru │ │ │
│8. │proteza de │ │2.177 │
│ │coapsă modulară│ │ │
│ │cu manşon de │ │ │
│ │silicon │ │ │
├────┼───────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │Manşon de │ │ │
│ │silicon pentru │ │ │
│9. │proteza de │ │2.177 │
│ │gambă modulară │ │ │
│ │cu manşon de │ │ │
│ │silicon │ │ │
└────┴───────────────┴──────────────┴─────────┘



    5. Proteze pentru membrul superior

┌────┬────────────────────┬────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului │Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │1.781,93 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│1. │Proteză parţială de │b) │2.227,16 │
│ │mână │funcţională │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │c) de deget │ │
│ │ │funcţională │2.247,62 │
│ │ │simplă │ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │2.705,22 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │3.389,14 │
│ │ │acţionată │ │
│ │Proteză de │pasiv │ │
│2. │dezarticulaţie de ├────────────┼─────────┤
│ │încheietură a mâinii│c) │ │
│ │ │funcţională │4.193,53 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │4.193,53 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │mioelectric │ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │2.678,17 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │3.296,74 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │pasiv │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │c) │ │
│ │ │funcţională │4.135,79 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│3. │Proteză de antebraţ │d) │ │
│ │ │funcţională │ │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │mioelectric │4.135,79 │
│ │ │cu │ │
│ │ │prosupinaţie│ │
│ │ │pasivă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │funcţională │ │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │mioelectric │4.135,79 │
│ │ │cu │ │
│ │ │prosupinaţie│ │
│ │ │activă │ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │4.812,68 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │4.465,75 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │pasiv │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │Proteză de │c) │ │
│4. │dezarticulaţie de │funcţională │5.609,74 │
│ │cot │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │5.609,74 │
│ │ │atipic │ │
│ │ │electric │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │funcţională │5.609,74 │
│ │ │mioelectrică│ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │4.159,99 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │5.437,99 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │pasiv │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │c) │ │
│5. │Proteza de braţ │funcţională │5.362,86 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │5.362,86 │
│ │ │atipic │ │
│ │ │electric │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │funcţională │5.362,86 │
│ │ │mioelectrică│ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │5.300,06 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │5.751,66 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │pasiv │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │Proteză de │c) │ │
│6. │dezarticulaţie de │funcţională │6.167,38 │
│ │umăr │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │6.167,38 │
│ │ │atipic │ │
│ │ │electric │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │funcţională │6.167,38 │
│ │ │mioelectrică│ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │5.785,79 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │6.558,55 │
│ │ │acţionată │ │
│ │Proteză pentru │pasiv │ │
│7. │amputaţie ├────────────┼─────────┤
│ │interscapulotoracică│c) │ │
│ │ │funcţională │6.716,97 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │6.716,97 │
│ │ │atipic │ │
│ │ │electric │ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului │Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │1.781,93 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│1. │Proteză parţială de │b) │2.227,16 │
│ │mână │funcţională │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │c) de deget │ │
│ │ │funcţională │2.247,62 │
│ │ │simplă │ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │2.705,22 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │3.389,14 │
│ │ │acţionată │ │
│ │Proteză de │pasiv │ │
│2. │dezarticulaţie de ├────────────┼─────────┤
│ │încheietură a mâinii│c) │ │
│ │ │funcţională │4.193,53 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │4.193,53 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │mioelectric │ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │2.678,17 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │3.296,74 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │pasiv │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │c) │ │
│ │ │funcţională │4.135,79 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│3. │Proteză de antebraţ │d) │ │
│ │ │funcţională │ │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │mioelectric │4.135,79 │
│ │ │cu │ │
│ │ │prosupinaţie│ │
│ │ │pasivă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │funcţională │ │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │mioelectric │4.135,79 │
│ │ │cu │ │
│ │ │prosupinaţie│ │
│ │ │activă │ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │4.812,68 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │4.465,75 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │pasiv │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │Proteză de │c) │ │
│4. │dezarticulaţie de │funcţională │5.609,74 │
│ │cot │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │5.609,74 │
│ │ │atipic │ │
│ │ │electric │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │funcţională │5.609,74 │
│ │ │mioelectrică│ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │4.159,99 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │5.437,99 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │pasiv │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │c) │ │
│5. │Proteza de braţ │funcţională │5.362,86 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │5.362,86 │
│ │ │atipic │ │
│ │ │electric │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │funcţională │5.362,86 │
│ │ │mioelectrică│ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │5.300,06 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │5.751,66 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │pasiv │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │Proteză de │c) │ │
│6. │dezarticulaţie de │funcţională │6.167,38 │
│ │umăr │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │6.167,38 │
│ │ │atipic │ │
│ │ │electric │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │funcţională │6.167,38 │
│ │ │mioelectrică│ │
├────┼────────────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │funcţională │5.785,79 │
│ │ │simplă │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │funcţională │6.558,55 │
│ │ │acţionată │ │
│ │Proteză pentru │pasiv │ │
│7. │amputaţie ├────────────┼─────────┤
│ │interscapulotoracică│c) │ │
│ │ │funcţională │6.716,97 │
│ │ │acţionată │ │
│ │ │prin cablu │ │
│ │ ├────────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │funcţională │6.716,97 │
│ │ │atipic │ │
│ │ │electric │ │
└────┴────────────────────┴────────────┴─────────┘



    6. Orteze
    6.1. Orteze pentru coloana vertebrală

┌────┬─────────────────────────┬──────────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea dispozitivului │ │Preţ de │
│crt.│medical │Tipul │referinţă│
│ │ │ │lei/buc. │
├────┼─────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼─────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ │ │a) colar │59,23 │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│1. │Orteze cervicale │b) Philadelphia/ │145,54 │
│ │ │Minerva │ │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│ │ │c) Schanz │59,14 │
├────┼─────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│2. │Orteze cervicotoracice │ │80,50 │
├────┼─────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│3. │Orteze toracice │ │98,70 │
├────┼─────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ │ │a) orteză │255,39 │
│ │ │toracolombosacrală│ │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│ │ │b) corset Cheneau │1.237,80 │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│ │ │c) corset Boston │1.238,33 │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│ │ │d) corset │1.295,86 │
│ │ │Euroboston │ │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│4. │Orteze toracolombosacrale│e) corset Hessing │181,67 │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│ │ │f) corset de │679,00 │
│ │ │hiperextensie │ │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│ │ │g) corset Lyonnais│1.488,28 │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│ │ │h) corset de │ │
│ │ │hiperextensie în │980,00 │
│ │ │trei puncte pentru│ │
│ │ │scolioză │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ │ │a) orteză │106,96 │
│5. │Orteze lombosacrale │lombosacrală │ │
│ │ ├──────────────────┼─────────┤
│ │ │b) lombostat │96,10 │
├────┼─────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│6. │Orteze sacro-iliace │ │75,00 │
├────┼─────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ │ │a) corset Stagnara│1.821,57 │
│7. │Orteze ├──────────────────┼─────────┤
│ │cervicotoracolombosacrale│b) corset │1.515,82 │
│ │ │Milwaukee │ │
└────┴─────────────────────────┴──────────────────┴─────────┘



    6.2. Orteze pentru membrul superior

┌────┬──────────────┬───────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului│Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│1. │Orteze de │ │35,46 │
│ │deget │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │a) cu │ │
│ │ │mobilitatea│ │
│ │ │/fixarea │65,44 │
│2. │Orteze de mână│degetului │ │
│ │ │mare │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │b) dinamică│122,81 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │Orteze de │a) fixă │53,27 │
│3. │încheietura ├───────────┼─────────┤
│ │mâinii - mână │b) dinamică│66,47 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │Orteze de │ │ │
│4. │încheietura │fixă/mobilă│83,00 │
│ │mâinii - mână │ │ │
│ │- deget │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│5. │Orteze de cot │cu atelă/ │57,54 │
│ │ │fără atelă │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │Orteze de cot │ │ │
│6. │- încheietura │ │96,33 │
│ │mâinii - mână │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│7. │Orteze de umăr│ │78,77 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│8. │Orteze de umăr│ │120,33 │
│ │- cot │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │Orteze de umăr│a) fixă │148,82 │
│ │- cot - │ │ │
│9. │încheietura ├───────────┼─────────┤
│ │mâinii - mână │b) dinamică│556,47 │
│ │ │ │ │
└────┴──────────────┴───────────┴─────────┘



    6.3. Orteze pentru membrul inferior

┌────┬──────────────┬───────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului│Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│1. │Orteze de │ │66,33 │
│ │picior │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │Orteze pentru │ │ │
│2. │gleznă - │fixă/mobilă│66,50 │
│ │picior │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │a) fixă │182,67 │
│ │Orteze de ├───────────┼─────────┤
│3. │genunchi │b) mobilă │62,67 │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │c) Balant │715,80 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │a) orteză │ │
│ │ │de genunchi│389,84 │
│ │Orteze de │- gleznă - │ │
│ │genunchi - │picior │ │
│4. │gleznă - ├───────────┼─────────┤
│ │picior │b) pentru │ │
│ │ │scurtarea │1.324,49 │
│ │ │membrului │ │
│ │ │pelvin │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│5. │Orteze de şold│ │585,33 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│6. │Orteze de şold│ │1.434,99 │
│ │- genunchi │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │a) orteză │ │
│ │ │de şold - │ │
│ │ │genunchi - │1.984,36 │
│ │ │gleznă - │ │
│ │Orteze de şold│picior │ │
│7. │- genunchi - ├───────────┼─────────┤
│ │gleznă - │b) │ │
│ │picior │coxalgieră │2.087,20 │
│ │ │(aparat) │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │c) Hessing │977,90 │
│ │ │(aparat) │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │a) ham │120,34 │
│ │ │Pavlik │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │b) de │84,31 │
│ │ │abducţie │ │
│ │Orteze pentru ├───────────┼─────────┤
│ │luxaţii de │c) Dr. │1.936,47 │
│8. │şold │Fettwies │ │
│ │congenitale la├───────────┼─────────┤
│ │copii │d) Dr. │1.254,74 │
│ │ │Behrens │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │e) Becker │103,07 │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │f) Dr. │681,88 │
│ │ │Bernau │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │lei/ │
│ │ │ │pereche │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │susţinători│ │
│ │ │plantari cu│53,46 │
│ │ │nr. până la│ │
│ │Orteze │23 inclusiv│ │
│9. │corectoare de ├───────────┼─────────┤
│ │statică a │b) │ │
│ │piciorului │susţinători│ │
│ │ │plantari cu│63,17 │
│ │ │nr. mai │ │
│ │ │mare de │ │
│ │ │23,5 │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │c) Pes Var/│152,12 │
│ │ │Valg │ │
└────┴──────────────┴───────────┴─────────┘




    7. Încălţăminte ortopedică

┌────┬──────────────┬───────────┬─────────┐
│ │Denumirea │ │Preţ de │
│Nr. │dispozitivului│Tipul │referinţă│
│crt.│medical │ │lei/ │
│ │ │ │pereche │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │diformităţi│ │
│ │ │cu numere │289,15 │
│ │ │până la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │diformităţi│ │
│ │ │cu numere │350,53 │
│ │ │mai mari de│ │
│ │ │23,5 │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │c) cu arc │ │
│ │ │cu numere │307,90 │
│ │ │până la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │d) cu arc │ │
│ │ │cu numere │320,33 │
│ │ │mai mari de│ │
│ │ │23,5 │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │e) │ │
│ │ │amputaţii │ │
│ │ │de metatars│ │
│ │ │şi falange │312,73 │
│ │ │cu numere │ │
│ │ │până la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │f) │ │
│ │ │amputaţii │ │
│1. │Ghete │de metatars│ │
│ │ │şi falange │404,75 │
│ │ │cu numere │ │
│ │ │mai mari de│ │
│ │ │23,5 │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │g) scurtări│ │
│ │ │până la 10 │ │
│ │ │cm, cu │341,64 │
│ │ │numere până│ │
│ │ │la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │h) scurtări│ │
│ │ │până la 10 │ │
│ │ │cm, cu │422,66 │
│ │ │numere mai │ │
│ │ │mari de │ │
│ │ │23,5 │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │i) scurtări│ │
│ │ │peste 10 │ │
│ │ │cm, cu │373,82 │
│ │ │numere până│ │
│ │ │la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │j) scurtări│ │
│ │ │peste 10 │ │
│ │ │cm, cu │446,67 │
│ │ │numere mai │ │
│ │ │mari de │ │
│ │ │23,5 │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │a) │ │
│ │ │diformităţi│ │
│ │ │cu numere │252,43 │
│ │ │până la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │b) │ │
│ │ │diformităţi│ │
│ │ │cu numere │302,16 │
│ │ │mai mari de│ │
│ │ │23,5 │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │c) │ │
│ │ │amputaţii │ │
│ │ │de metatars│ │
│ │ │şi falange │252,96 │
│ │ │cu numere │ │
│ │ │până la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │d) │ │
│ │ │amputaţii │ │
│ │ │de metatars│ │
│ │ │şi falange │325,35 │
│ │ │cu numere │ │
│ │ │mai mari de│ │
│2. │Pantofi │23,5 │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │e) scurtări│ │
│ │ │până la 8 │ │
│ │ │cm, cu │308,22 │
│ │ │numere până│ │
│ │ │la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │f) scurtări│ │
│ │ │până la 8 │ │
│ │ │cm, cu │368,10 │
│ │ │numere mai │ │
│ │ │mari de │ │
│ │ │23,5 │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │g) scurtări│ │
│ │ │peste 8 cm,│ │
│ │ │cu numere │309,11 │
│ │ │până la 23 │ │
│ │ │inclusiv │ │
│ │ ├───────────┼─────────┤
│ │ │h) scurtări│ │
│ │ │peste 8 cm,│ │
│ │ │cu numere │382,99 │
│ │ │mai mari de│ │
│ │ │23,5 │ │
└────┴──────────────┴───────────┴─────────┘



    8. Dispozitive pentru deficienţe vizuale

┌────┬──────────────┬───────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului│Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │a) pentru │ │
│ │ │camera │ │
│ │Lentile │anterioară │ │
│1. │intraoculare ├───────────┤326,35 │
│ │ │b) pentru │ │
│ │ │camera │ │
│ │ │posterioară│ │
└────┴──────────────┴───────────┴─────────┘



    9. Echipamente pentru oxigenoterapie şi ventilaţie noninvazivă

┌────┬──────────────┬────────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului│Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/lună │
├────┼──────────────┼────────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼────────────┼─────────┤
│ │Aparat pentru │ │ │
│1. │administrarea │concentrator│193,39 │
│ │continuă cu │de oxigen │ │
│ │oxigen │ │ │
├────┼──────────────┼────────────┼─────────┤
│ │Aparat de │aparat de │ │
│2. │ventilaţie │ventilaţie │577,45 │
│ │noninvazivă │ │ │
└────┴──────────────┴────────────┴─────────┘



    10. Dispozitive pentru terapia cu aerosoli

┌────┬──────────────┬───────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului│Tipul │referinţă│
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │Inhalator │ │ │
│ │salin │ │ │
│1. │particule │ │355,85 │
│ │uscate de sare│ │ │
│ │cu flux de aer│ │ │
│ │sau oxigen │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │Nebulizator│ │
│2. │Nebulizator │cu │263,88 │
│ │ │compresor │ │
└────┴──────────────┴───────────┴─────────┘



    11. Dispozitive de mers

┌────┬──────────────┬─────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului│Tipul │referinţă │
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│1. │Baston │ │39,26 │
├────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│2. │Baston │cu trei/patru│68,23 │
│ │ │picioare │ │
├────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │a) cu sprijin│ │
│ │ │subaxilar din│50,84 │
│ │ │lemn │ │
│ │ ├─────────────┼──────────┤
│ │ │b) cu sprijin│ │
│3. │Cârjă │subaxilar │70,00 │
│ │ │metalică │ │
│ │ ├─────────────┼──────────┤
│ │ │c) cu sprijin│ │
│ │ │pe antebraţ │41,84 │
│ │ │metalică │ │
├────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│4. │Cadru de mers │ │153,83 │
├────┼──────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │preţ de │
│ │ │perioadă │referinţă │
│ │ │nedeterminată├──────────┤
│ │ │ │lei/buc. │
│ │ ├─────────────┼──────────┤
│ │ │a) cu │ │
│ │ │antrenare │859,67 │
│ │ │manuală/ │ │
│ │ │electrică │ │
│ │ ├─────────────┼──────────┤
│ │ │b) triciclu │2.162,28 │
│ │ │pentru copii │ │
│5. │Fotoliu rulant├─────────────┼──────────┤
│ │ │ │sumă de │
│ │ │perioadă │închiriere│
│ │ │determinată ├──────────┤
│ │ │ │lei/lună │
│ │ ├─────────────┼──────────┤
│ │ │a) cu │ │
│ │ │antrenare │36,65 │
│ │ │manuală/ │ │
│ │ │electrică │ │
│ │ ├─────────────┼──────────┤
│ │ │b) triciclu │ │
│ │ │pentru copii │ │
└────┴──────────────┴─────────────┴──────────┘



    12. Proteză externă de sân

┌────┬────────────────┬─────┬──────────┐
│Nr. │Denumirea │ │Preţ de │
│crt.│dispozitivului │Tipul│referinţă │
│ │medical │ │lei/buc. │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┤
│C1 │C2 │C3 │C4 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┤
│ │Proteză externă │ │ │
│1. │de sân şi │ │424,75 │
│ │accesorii │ │ │
│ │(sutien) │ │ │
└────┴────────────────┴─────┴──────────┘



    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016