Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 868 din 28 septembrie 2023  privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 563/2023 pentru aprobarea documentelor justificative privind raportarea activităţii realizate de către furnizorii de servicii medicale şi medicamente - formulare unice pe ţară, fără regim special    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 868 din 28 septembrie 2023 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 563/2023 pentru aprobarea documentelor justificative privind raportarea activităţii realizate de către furnizorii de servicii medicale şi medicamente - formulare unice pe ţară, fără regim special

EMITENT: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 894 din 4 octombrie 2023
    Având în vedere Referatul de aprobare al Direcţiei reglementări şi norme de contractare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. RN 1.820 din 18.09.2023,
    în temeiul prevederilor:
    - art. 192 alin. (1) din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.857/441/2023 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 291 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 563/2023 pentru aprobarea documentelor justificative privind raportarea activităţii realizate de către furnizorii de servicii medicale şi medicamente - formulare unice pe ţară, fără regim special, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 668 şi 668 bis din 20 iulie 2023, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 1, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(8) Se aprobă documentele justificative - formulare unice pe ţară, fără regim special, care includ şi borderourile centralizatoare necesare raportării furnizorilor de medicamente, în vederea decontării de către casele de asigurări de sănătate a medicamentelor cu şi fără contribuţie personală eliberate potrivit contractului de furnizare de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, conform anexelor nr. 8-a-8-d."

    2. La articolul 2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    (1) Anexele nr. 1-a-1-j, 2-a-2-n, 3-a-3-j, 4-a-4-c, 5-a-5-f, 6-a, 6-b, 7.1, 7.2 şi 8-a-8-d*) fac parte integrantă din prezentul ordin."

    3. În anexa nr. 1-j, la punctul I, titlul tabelului se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "I. BORDEROU CENTRALIZATOR CUPRINZÂND EVIDENŢA NUMĂRULUI DE BILETE DE TRIMITERE EMISE PENTRU INVESTIGAŢIILE PARACLINICE ÎN CADRUL CONSULTAŢIILOR PREVENTIVE DIN PACHETUL DE BAZĂ - PENTRU COPII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 2 ŞI 18 ANI, PRECUM ŞI PENTRU PERSOANELE ASIMPTOMATICE CU VÂRSTA ÎNTRE 18 ŞI 39 DE ANI PREVĂZUTE LA NOTA 1 DE LA PUNCTUL 1.2.1, RESPECTIV NOTA 1 LIT. a)-b) DE LA PUNCTUL 1.2.3 DE LA LIT. B DIN ANEXA NR. 1 LA ORDINUL MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII ŞI AL PREŞEDINTELUI CASEI NAŢIONALE DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE NR. 1.857/441/2023, CU MODIFICĂRILE ŞI COMPLETĂRILE ULTERIOARE"

    4. În anexa nr. 1-j, la punctul II, titlul tabelului se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "II. BORDEROU CENTRALIZATOR CUPRINZÂND EVIDENŢA NUMĂRULUI DE BILETE DE TRIMITERE EMISE PENTRU INVESTIGAŢIILE PARACLINICE ÎN CADRUL CONSULTAŢIILOR PREVENTIVE DIN PACHETUL DE BAZĂ - PENTRU PERSOANELE ASIMPTOMATICE CU VÂRSTA DE PESTE 40 DE ANI PREVĂZUTE LA NOTA 1 LIT. c) DE LA PUNCTUL 1.2.3 DE LA LIT. B DIN ANEXA NR. 1 LA ORDINUL MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII ŞI AL PREŞEDINTELUI CASEI NAŢIONALE DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE NR. 1.857/441/2023, CU MODIFICĂRILE ŞI COMPLETĂRILE ULTERIOARE"

    5. În anexa nr. 1-j, la punctul III, titlul tabelului se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "III. BORDEROU CENTRALIZATOR CUPRINZÂND EVIDENŢA NUMĂRULUI DE BILETE DE TRIMITERE EMISE PENTRU INVESTIGAŢIILE PARACLINICE ÎN CADRUL CONSULTAŢIILOR DE DEPISTARE PRECOCE A UNOR AFECŢIUNI CRONICE PENTRU PERSOANE CU VÂRSTA ÎNTRE 40 ŞI 60 DE ANI, CARE SE ACORDĂ LA CABINETUL MEDICULUI DE FAMILIE, ÎN MOD ACTIV ADULŢILOR CARE SUNT DEJA ÎNREGISTRAŢI LA MEDICUL DE FAMILIE CU UNA SAU MAI MULTE BOLI CRONICE, PREVĂZUTE LA NOTA 2 DE LA PUNCTUL 1.2.6 DE LA LIT. B DIN ANEXA NR. 1 LA ORDINUL MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII ŞI AL PREŞEDINTELUI CASEI NAŢIONALE DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE NR. 1.857/441/2023, CU MODIFICĂRILE ŞI COMPLETĂRILE ULTERIOARE"

    6. În anexa nr. 1-j, la punctul IV, titlul tabelului se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "IV. BORDEROU CENTRALIZATOR CUPRINZÂND EVIDENŢA NUMĂRULUI DE BILETE DE TRIMITERE EMISE PENTRU INVESTIGAŢIILE PARACLINICE ÎN CADRUL CONSULTAŢIILOR DE DEPISTARE PRECOCE A UNOR AFECŢIUNI CRONICE PENTRU PERSOANE CU VÂRSTA DE PESTE 60 DE ANI, CARE SE ACORDĂ LA CABINETUL MEDICULUI DE FAMILIE, ÎN MOD ACTIV ADULŢILOR CARE SUNT DEJA ÎNREGISTRAŢI LA MEDICUL DE FAMILIE CU UNA SAU MAI MULTE BOLI CRONICE, PREVĂZUTE LA NOTA 2 DE LA PUNCTUL 1.2.7 DE LA LIT. B DIN ANEXA NR. 1 LA ORDINUL MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII ŞI AL PREŞEDINTELUI CASEI NAŢIONALE DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE NR. 1.857/441/2023, CU MODIFICĂRILE ŞI COMPLETĂRILE ULTERIOARE"

    7. În anexa nr. 2-g, punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2. Desfăşurător lunar al investigaţiilor paraclinice din pachetul de servicii medicale de bază, efectuate în ambulatoriul de specialitate la recomandarea medicilor de familie, ca urmare a consultaţiilor preventive***)
    Luna ......................... Anul ...............

┌────┬─────────────┬────────────┬──────────────┬─────┐
│ │Tipul │Total │Tarif decontat│ │
│Nr. │investigaţiei│investigaţii│/investigaţie │Suma │
│crt.│paraclinice*)│paraclinice │paraclinică**)│(lei)│
│ │/(codul) │efectuate │- lei - │ │
├────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼─────┤
│ │ │ │ │C5 = │
│C1 │C2 │C3 │C4 │C3 x │
│ │ │ │ │C4 │
├────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├────┴─────────────┼────────────┼──────────────┼─────┤
│TOTAL │ │X │ │
└──────────────────┴────────────┴──────────────┴─────┘


    *) Se completează conform anexei nr. 17 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.857/441/2023, cu modificările şi completările ulterioare. Se pot completa numai codurile serviciilor din anexă cu acordul casei de asigurări de sănătate.
    **) Conform anexei nr. 17 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.857/441/2023, cu modificările şi completările ulterioare.
    ***) Investigaţiile paraclinice sunt cele recomandate de medicul de familie, ca urmare a consultaţiilor preventive pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, persoanele asimptomatice peste 18 ani, persoanele cu vârsta între 40 şi 60 de ani care sunt deja înregistrate la medicul de familie cu una sau mai multe boli cronice, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care sunt deja înregistrate la medicul de familie cu una sau mai multe afecţiuni cronice, care sunt prevăzute la nota 1 de la punctul 1.2.1, nota 1 de la punctul 1.2.3, nota 2 de la punctul 1.2.6, nota 2 de la punctul 1.2.7, de la lit. B din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.857/441/2023, cu modificările şi completările ulterioare, şi care se efectuează pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie ce are completat câmpul corespunzător prevenţiei."

    8. În anexa nr. 2-g, la nota de la punctul 7, punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2. Total col. C4 = (tot. col. C3 din tabelul de la pct. 1) + (tot. col. C3 din tabelul de la pct. 4) + (tot. col. C3 din tabelul de la pct. 6)"

    9. În anexa nr. 2-g, titlul de la punctul 9 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "9. Borderou centralizator cuprinzând evidenţa numărului de bilete de trimitere pentru investigaţiile paraclinice din pachetul de servicii medicale de bază efectuate în ambulatoriul de specialitate la recomandarea medicilor de familie ca urmare a consultaţiilor preventive"

    10. În nota de la finalul anexei nr. 2-g, punctul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "6. Tabelul de la pct. 2 se completează pentru investigaţiile paraclinice recomandate de medicii de familie în cadrul consultaţiilor preventive din pachetul de bază, efectuate peste valoarea de contract în conformitate cu art. 77 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare."

    11. După anexa nr. 8-c se introduce o nouă anexă, anexa nr. 8-d, al cărei cuprins este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    (1) Prevederile prezentului ordin se aplică începând cu raportarea activităţii lunii septembrie 2023.
    (2) Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,
                    Romică-Andrei Baciu

    Bucureşti, 28 septembrie 2023.
    Nr. 868.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 8-d la Ordinul nr. 563/2023)
    Societatea Farmaceutică ................................
    Farmacia ..........., adresa ...................
    Nr. contract ...... încheiat cu CAS .......
    Nr. ............ Data …...................
    1. Borderou centralizator medicamente în tratamentul ambulatoriu corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în sublista E, pentru luna ....... anul ........., care însoţeşte factura seria ....... nr. ....../data .........

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│-lei- │
├─────┬────────┬───────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────┬───────────┬───────────┬─────────┬─────────┤
│ │Bon │ │ │ │ │ │Tip │ │ │ │ │ │ │
│ │fiscal │Serie şi │Cod │ │ │*) Nr. │formular│ │ │Total │Total │Sublista │Sublista │
│Nr. ├───┬────┤nr. │parafă│CNP/CID │Nr. card│şi serie│/ │**) Tip │***)│valoare │valoare │E │E │
│crt. │nr.│data│prescripţie│medic │asigurat│european│paşaport│document│document│Ţara│prescripţie│compensare,│secţiunea│secţiunea│
│ ├───┼────┤ │ │ │ │ │european│ │ │ │din care: │E1 │E2 │
│ │2.1│2.2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┴────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │
├─────┼───┬────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│TOTAL│X │X │X │X │X │X │X │X │X │X │ │ │ │ │
├─────┴───┴────┴───────────┴──────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────┤
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬───────────┬─────────┬─────────┤
│Subtotalul 1 - Valoarea compensată aferentă reţetelor eliberate pentru │ │ │ │ │
│titularii de card european │ │ │ │ │
│(coloanele 11-14 sunt egale cu totalul de la col. 8-11 din tabelul 1.1 din │ │ │ │ │
│prezenta anexă) │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│Subtotalul 2 - Valoarea compensată aferentă reţetelor eliberate pentru │ │ │ │ │
│pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, │ │ │ │ │
│convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii │ │ │ │ │
│(coloanele 11-14 sunt egale cu totalul de la col. 9-12 din tabelul 1.2 din │ │ │ │ │
│prezenta anexă) │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│Subtotalul 3 - Valoarea compensată aferentă reţetelor eliberate pentru │ │ │ │ │
│titularii de formulare europene │ │ │ │ │
│(coloanele 11-14 sunt egale cu totalul de la col. 9-12 din tabelul 1.3 din │ │ │ │ │
│prezenta anexă) │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│Subtotalul 4 - Valoarea compensată aferentă reţetelor eliberate pentru │ │ │ │ │
│persoanele care nu deţin cod numeric personal prevăzute la art. 225 alin. (1) │ │ │ │ │
│lit. a), e) şi f) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, │ │ │ │ │
│republicată, cu modificările şi completările ulterioare │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────┘


    Prescripţiile medicale vor fi înscrise în borderou în ordine cronologică, în funcţie de data bonului fiscal.
    Se va detalia în subsolul borderoului valoarea compensată pentru medicamentele aferente fiecărui DCI din sublista E.
    Total coloana (12) = coloana (13) + coloana (14) şi reprezintă suma pentru care s-a emis factura.
       *) Se completează numai în situaţia completării coloanei (8) sau (9).
      **) Se completează tipul de document care a deschis dreptul la medicamente pentru pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii.
    ***) Se completează numai în situaţia completării coloanei (6), (8) sau (9).
    Nota 1: subtotal 1 + subtotal 2 + subtotal 3 + subtotal 4 ≠ total coloana 12
    Nota 2: Borderoul centralizator nu conţine valoarea compensată a medicamentelor aferente DCI-urilor din sublista E eliberate persoanelor care provin din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiare ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, cu modificările şi completările ulterioare.
    Nota 3: Borderoul centralizator se transmite în format electronic (cu semnătură electronică extinsă/calificată) la casa de asigurări de sănătate până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele eliberate în luna anterioară.
    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.
    Reprezentant legal al S.C. Farmacia .................,
    .............................................
    (numele şi prenumele)

    Societatea Farmaceutică ..........
    Farmacia ......, adresa .................
    Nr. contract ..... încheiat cu CAS ......
    Nr. ..... data .............
    1.1. Extras borderou centralizator reţete eliberate pentru titularii de card european pentru medicamente corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în sublista E pentru luna ………………… anul ……….

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│-lei- │
├─────┬────────┬───────────┬──────┬────────┬────┬────────┬───────────┬───────────┬─────────┬─────────┤
│ │Bon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fiscal │Serie şi │Cod │ │ │ │Total │Total │Sublista │Sublista │
│Nr. ├───┬────┤număr │parafă│CNP/CID │Ţara│Nr. card│valoare │valoare │E │E │
│crt. │nr.│data│prescripţie│medic │asigurat│ │european│prescripţie│compensare,│secţiunea│secţiunea│
│ ├───┼────┤ │ │ │ │ │ │din care: │E1 │E2 │
│ │2.1│2.2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┴────┼───────────┼──────┼────────┼────┼────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │
├─────┼───┬────┼───────────┼──────┼────────┼────┼────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────┼────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────┼────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────┼────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────┼────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│TOTAL│X │X │X │X │X │X │X │ │ │ │ │
└─────┴───┴────┴───────────┴──────┴────────┴────┴────────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────┘


    Prescripţiile medicale vor fi înscrise în extras borderou în ordine cronologică, în funcţie de data bonului fiscal.
    Total coloana (9) = coloana (10) + coloana (11) şi este inclusă în total coloana (12) din tabelul de la pct. 1 din prezenta anexă.
    Se va detalia în subsolul extrasului de borderou valoarea compensată pentru medicamentele aferente fiecărui DCI din sublista E.
    NOTĂ:
    Extrasul se transmite în format electronic (cu semnătură electronică extinsă/calificată) la casa de asigurări de sănătate până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele eliberate în luna anterioară.

    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.

    Reprezentant legal al S.C. Farmacia ..................,
    ...............................................
    (numele şi prenumele)
    Societatea Farmaceutică ...........................
    Farmacia ..................., adresa .....................
    Nr. contract ................ încheiat cu CAS......
    Nr. .................. data ....................................
    1.2. Extras borderou centralizator reţete eliberate pentru pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii pentru medicamente corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în sublista E pentru luna ............... anul ..........

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│-lei- │
├─────┬────────┬───────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬────┬───────────┬───────────┬─────────┬─────────┤
│ │Bon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fiscal │Serie şi │Cod │ │Nr. şi │ │ │Total │Total │Sublista │Sublista │
│Nr. ├───┬────┤număr │parafă│CNP/CID │serie │*)Tip │Ţara│valoare │valoare │E │E │
│crt. │nr.│data│prescripţie│medic │asigurat│paşaport│document│ │prescripţie│compensare,│secţiunea│secţiunea│
│ ├───┼────┤ │ │ │ │ │ │ │din care: │E1 │E2 │
│ │2.1│2.2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┴────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │
├─────┼───┬────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│TOTAL│X │X │X │X │X │X │X │X │ │ │ │ │
└─────┴───┴────┴───────────┴──────┴────────┴────────┴────────┴────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────┘


    Prescripţiile medicale vor fi înscrise în extras borderou în ordine cronologică, în funcţie de data bonului fiscal.
    Total coloana (10) = coloana (11) + coloana (12) şi este inclusă în total coloana (12) din tabelul de la pct. 1 din prezenta anexă. Se va detalia în subsolul extrasului de borderou valoarea compensată pentru medicamentele aferente fiecărui DCI din sublista E.
    *) Se completează tipul de document care a deschis dreptul la medicamente pentru pacienţii din statele cu care România a încheiat acorduri, înţelegeri, convenţii sau protocoale internaţionale cu prevederi în domeniul sănătăţii.
    NOTĂ:
    Extrasul se transmite în format electronic (cu semnătură electronică extinsă/calificată) la casa de asigurări de sănătate până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele eliberate în luna anterioară.


    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.
    Reprezentant legal al S.C. Farmacia ........................................,
    ...............................................
    (numele şi prenumele)

    Societatea Farmaceutică .....................
    Farmacia ........, adresa .......................
    Nr. contract ......... încheiat cu CAS ......
    Nr. ....... data ..................................
    1.3. Extras borderou centralizator reţete eliberate pentru beneficiarii de formulare europene pentru medicamente corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în sublista E pentru luna .................. anul ............

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│-lei- │
├─────┬────────┬───────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬────┬───────────┬───────────┬─────────┬─────────┤
│ │Bon │ │ │ │ │Tip │ │ │ │ │ │
│ │fiscal │Serie şi │Cod │ │Nr. şi │formular│ │Total │Total │Sublista │Sublista │
│Nr. ├───┬────┤număr │parafă│CNP/CID │serie │/ │Ţara│valoare │valoare │E │E │
│crt. │nr.│data│prescripţie│medic │asigurat│paşaport│document│ │prescripţie│compensare,│secţiunea│secţiunea│
│ ├───┼────┤ │ │ │ │european│ │ │din care: │E1 │E2 │
│ │2.1│2.2.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───┴────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │
├─────┼───┬────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
├─────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────┼────────┼────────┼────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│TOTAL│X │X │X │X │X │X │X │X │ │ │ │ │
└─────┴───┴────┴───────────┴──────┴────────┴────────┴────────┴────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────┘


    Prescripţiile medicale vor fi înscrise în extras borderou în ordine cronologică, în funcţie de data bonului fiscal.
    Total coloana (10) = coloana (11) + coloana (12) şi este inclusă în total coloana (12) din tabelul de la pct. 1 din prezenta anexă.
    Se va detalia în subsolul extras borderou valoarea compensată pentru medicamentele aferente fiecărui DCI din sublista E.
    NOTĂ:
    Extrasul se transmite în format electronic (cu semnătură electronică extinsă/calificată) la CAS până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele eliberate în luna anterioară.

    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.
    Reprezentant legal al S.C. Farmacia ........................................,
    ...............................................
    (numele şi prenumele)

    Societatea Farmaceutică ...................
    Farmacia ........., adresa ..........................
    Nr. contract ......... încheiat cu CAS......
    Nr. ......... data .....................................
    1.4. Extras borderou centralizator reţete eliberate pentru persoanele care nu deţin cod numeric personal prevăzute la art. 225 alin. (1) lit. a), e) şi f) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru medicamente corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în sublista E pentru luna ............... anul ........

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│-lei- │
├───────┬────────┬───────────┬──────┬────────────┬───────────┬───────────┬─────────┬─────────┤
│ │Bon │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fiscal │Serie şi │Cod │Cod unic de │Total │Total │Sublista │Sublista │
│Nr. ├───┬────┤număr │parafă│identificare│valoare │valoare │E │E │
│crt. │nr.│data│prescripţie│medic │persoană │prescripţie│compensare,│secţiunea│secţiunea│
│ ├───┼────┤ │ │fără CNP │ │din care: │E1 │E2 │
│ │2.1│2.2.│ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───┴────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├───────┼───┬────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│.......│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│.......│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│TOTAL │X │X │X │X │X │ │ │ │ │
└───────┴───┴────┴───────────┴──────┴────────────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────┘


    Prescripţiile medicale vor fi înscrise în extras borderou în ordine cronologică, în funcţie de data bonului fiscal.
    Total coloana (7) = coloana (8) + coloana (9) şi este inclusă în total coloana (12) din tabelul de la pct. 1 din prezenta anexă.
    Se va detalia în subsolul extras borderou valoarea compensată pentru medicamentele aferente fiecărui DCI din sublista E.
    NOTĂ:
    Extrasul se transmite în format electronic (cu semnătură electronică extinsă/calificată) la casa de asigurări de sănătate până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele eliberate în luna anterioară.

    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.
    Reprezentant legal al S.C. Farmacia ........................................,
    ...............................................
    (numele şi prenumele)

    Societatea Farmaceutică .....................
    Farmacia ................, adresa .....................
    Nr. contract ..................... CAS .........
    Nr. .................. data ..................................
    2. Borderou centralizator pentru medicamentele corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în sublista E acordate persoanelor care provin din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiare ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022, cu modificările şi completările ulterioare, pentru luna ............ anul ....., care însoţeşte factura seria .......... nr. ........../data ............

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│-lei- │
├────┬────────┬───────────┬──────┬────────────┬───────────┬────────┬───────────┬───────────┬───────────┬─────────┬─────────┤
│ │Bon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │fiscal │ │ │ │Nr. şi │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │serie │ │ │ │ │Sublista │Sublista │
│Nr. ├───┬────┤Serie şi │Cod │*) Număr │document(e)│**) Tip │Valoare │Valoare │Valoare │E │E │
│crt.│nr.│data│număr │parafă│unic de │care a/au │document│prescripţie│contribuţie│compensare,│secţiunea│secţiunea│
│ │ │ │prescripţie│medic │identificare│deschis │ │ │personală │din care: │E1 │E2 │
│ ├───┼────┤ │ │ │dreptul la │ │ │ │ │ │ │
│ │2.1│2.2.│ │ │ │medicamente│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───┴────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │
├────┼───┬────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───┼────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴───┴────┼───────────┼──────┼────────────┼───────────┼────────┼───────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│TOTAL │X │X │X │X │X │ │ │ │ │ │
└─────────────┴───────────┴──────┴────────────┴───────────┴────────┴───────────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────┘


    Prescripţiile medicale vor fi înscrise în extrasul borderou în ordine cronologică, în funcţie de data bonului fiscal.
    Se va detalia în subsolul borderoului valoarea compensată pentru medicamentele aferente fiecărui DCI din sublista E.
    Total coloana (10) = coloana (11) + coloana (12).
     *) Se va completa numărul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate atribuit prin aplicaţia pusă la dispoziţie de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate conform prevederilor art. 1 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022, cu modificările şi completările ulterioare.
    **) Se completează tipul de document(e) care a/au deschis dreptul la medicamente pentru persoanele care provin din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiare ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum sunt prevăzute în Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.549/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat, precum şi pentru stabilirea documentelor necesare atribuirii numărului unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, cu modificările şi completările ulterioare.
    NOTĂ:
    Extrasul se transmite în format electronic (cu semnătură electronică extinsă/calificată) la casa de asigurări de sănătate până la data prevăzută în contract, pentru medicamentele eliberate în luna anterioară.

    Răspundem de exactitatea şi corectitudinea datelor.
    Reprezentant legal al S.C. Farmacia ........................................,
    ...............................................
    (numele şi prenumele)


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016