Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 864 din 29 martie 2010  privind unele aspecte referitoare la intocmirea raportarilor anuale si a situatiilor financiare anuale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 864 din 29 martie 2010 privind unele aspecte referitoare la intocmirea raportarilor anuale si a situatiilor financiare anuale

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 229 din 12 aprilie 2010
ORDIN nr. 864 din 29 martie 2010
privind unele aspecte referitoare la întocmirea raportãrilor anuale şi a situaţiilor financiare anuale
EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 229 din 12 aprilie 2010


În baza <>art. 10 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor <>art. 4 , <>art. 28 şi <>art. 37 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Pentru asigurarea informaţiilor destinate sistemului instituţional al statului, potrivit prevederilor <>art. 37 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, se aprobã Sistemul de raportare anualã la 31 decembrie 2009 pentru entitãţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit art. 27 alin. (3) din aceeaşi lege, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
(2) Pentru scopuri contabile, exerciţiul financiar poate fi diferit de anul calendaristic, în cazurile prevãzute la <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
ART. 2
(1) Sistemul de raportare anualã menţionat la art. 1 alin. (1) se aplicã societãţilor comerciale şi sucursalelor care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, şi care au aplicat în anul 2009 Reglementãrile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene, parte componentã a Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 *), cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
----------
*) <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a fost abrogat prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009 pentru aprobarea Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene.

(2) Societãţile comerciale şi sucursalele care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, sunt denumite în înţelesul prezentului ordin entitãţi.
ART. 3
(1) Entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) au urmãtoarele obligaţii:
a) sã întocmeascã şi sã depunã raportãri anuale la 31 decembrie 2009 la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în condiţiile prevãzute de prezentul ordin;
b) sã înştiinţeze în scris unitatea teritorialã a Ministerului Finanţelor Publice despre exerciţiul financiar ales, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, pânã la termenele prevãzute la alin. (3) şi (4);
c) pentru primul exerciţiu financiar încheiat în condiţiile <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, sã întocmeascã situaţii financiare anuale în condiţiile prevãzute la art. 10 din prezentul ordin;
d) sã calculeze şi sã declare obligaţiile fiscale potrivit legislaţiei în domeniu.
(2) Cu excepţia cazului în care persoana juridicã strãinã sau societatea-mamã strãinã îşi schimbã data de raportare ori au loc operaţiuni de reorganizare, potrivit legii, data aleasã pentru întocmirea de situaţii financiare anuale în condiţiile prevãzute la <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, nu poate fi modificatã de la un exerciţiu financiar la altul.
(3) Înştiinţarea în scris a unitãţii teritoriale a Ministerului Finanţelor Publice despre exerciţiul financiar ales se face cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de începutul exerciţiului financiar ales, în condiţiile <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
(4) Entitãţile care la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic înştiinţeazã în scris unitatea teritorialã a Ministerului Finanţelor Publice despre exerciţiul financiar ales, în termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 4
Entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) întocmesc raportãri anuale la 31 decembrie 2009 distinct de situaţiile financiare anuale încheiate la data aleasã pentru acestea.
ART. 5
Entitãţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic şi care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la 31 decembrie 2009 nu întocmesc raportãri anuale la 31 decembrie 2009, urmând sã depunã în acest sens o declaraţie pe propria rãspundere a persoanei care are obligaţia gestionãrii entitãţii, la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termenul prevãzut la pct. 3 din anexa la prezentul ordin.
ART. 6
(1) Raportãrile anuale la 31 decembrie 2009 sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând: numele şi prenumele persoanei care le-a întocmit, înscrise în clar, calitatea acesteia (directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii, persoanã autorizatã potrivit legii, membrã a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România) şi numãrul de înregistrare în organismul profesional, dacã este cazul.
(2) Prin altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie se înţelege orice persoanã angajatã, potrivit <>legii, care îndeplineşte condiţiile prevãzute de Legea nr. 82/1991 , republicatã.
ART. 7
(1) În scopul întocmirii raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009, entitãţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic efectueazã evaluarea elementelor monetare în valutã (disponibilitãţi bãneşti şi alte elemente asimilate, cum sunt acreditivele şi depozitele bancare, creanţe şi datorii în valutã) şi a celor exprimate în lei, a cãror decontare se face în funcţie de cursul unei valute, cu reflectarea în contabilitate a diferenţelor rezultate, respectând aceleaşi reguli aplicabile pentru acestea la întocmirea situaţiilor financiare anuale, conform reglementãrilor contabile aplicabile.
(2) Cursul de schimb utilizat pentru evaluarea elementelor monetare în valutã la 31 decembrie 2009 este cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţionalã a României, din data de 31 decembrie 2009 (de exemplu, pentru evaluarea elementelor monetare exprimate în euro, cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţionalã a României, din data de 31 decembrie 2009, este 4,2282 lei/euro).
ART. 8
(1) Cursul de schimb utilizat pentru evaluarea lunarã efectuatã începând cu 1 ianuarie 2010, potrivit Reglementãrilor contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene, parte componentã a Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009 , este cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţionalã a României, din ultima zi bancarã a lunii în cauzã.
(2) Potrivit pct. 185 alin. (5) din Reglementãrile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene, parte componentã a Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009 , cursul de schimb utilizat pentru evidenţierea în contabilitate a tranzacţiilor în valutã este cursul de schimb de la data efectuãrii operaţiunii respective. În vederea asigurãrii unui tratament contabil unitar, prin curs de schimb de la data efectuãrii operaţiunii se înţelege cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţionalã a României, din ultima zi bancarã anterioarã operaţiunii, disponibil ca informaţie la momentul efectuãrii operaţiunii (încasare, platã, emitere de documente).
(3) Pentru ultima zi a lunii se efectueazã atât contabilizarea tranzacţiilor în valutã, cât şi evaluarea lunarã la cursul Bãncii Naţionale a României, utilizându-se:
a) pentru contabilizarea tranzacţiilor efectuate în ultima zi a lunii, cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţionalã a României, din ultima zi bancarã anterioarã operaţiunii, potrivit alin. (2);
b) cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţionalã a României din ultima zi bancarã a lunii în cauzã, pentru evaluarea creanţelor şi datoriilor în valutã, a disponibilitãţilor în valutã şi a altor valori de trezorerie, cum sunt titlurile de stat în valutã, acreditivele şi depozitele în valutã, existente în sold la sfârşitul lunii, potrivit alin. (1).
De exemplu, o societate comercialã care în data de 31 martie 2010 vinde la export mãrfuri în valoare de 10.000 euro, evidenţiazã în contabilitate venituri din vânzarea mãrfurilor în sumã de 10.000 euro x 4,1600 lei/euro (cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţionalã a României în data de 30 martie 2010, ultima zi bancarã anterioarã operaţiunii de vânzare din data de 31 martie 2010), reprezentând 41.600 lei. Creanţa nedecontatã la finele lunii martie 2010, în sumã de 10.000 euro, este evaluatã în contabilitate la cursul de 4,1900 lei/euro (cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţionalã a României în data de 31 martie 2010, ultima zi bancarã a lunii în cauzã), reprezentând 41.900 lei. Astfel, din evaluarea creanţei la 31 martie 2010 rezultã diferenţe favorabile în sumã de 300 lei, recunoscute în contabilitate ca venituri din diferenţe de curs valutar. Menţionãm cã în acest exemplu informaţiile referitoare la cursul de schimb al pieţei valutare sunt luate cu titlu exemplificativ.
(4) Prevederile alin. (3) se aplicã şi pentru creanţele şi datoriile exprimate în lei, a cãror decontare se face în funcţie de cursul unei valute. În acest caz, diferenţele înregistrate se recunosc în contabilitate la alte venituri financiare sau alte cheltuieli financiare, dupã caz.
ART. 9
(1) Formularele "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii", respectiv "Situaţia prescurtatã a activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii", "Situaţia veniturilor şi cheltuielilor", "Date informative" şi "Situaţia activelor imobilizate", cuprinse în raportarea anualã la 31 decembrie 2009, sunt întocmite pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 31 decembrie 2009, întocmite dupã efectuarea evaluãrilor prevãzute la art. 7 alin. (1), calcularea şi înregistrarea în contabilitate a impozitelor, potrivit legii.
(2) În scopul întocmirii raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009, pentru coloana aferentã datei de 1 ianuarie 2009, respectiv perioadei 2008, se preiau informaţiile din situaţiile financiare anuale depuse de entitãţi pentru 31 decembrie 2008.
ART. 10
(1) În scopul întocmirii situaţiilor financiare anuale, entitãţile care opteazã pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, pentru primul exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic au urmãtoarele obligaţii:
a) sã întocmeascã, sã aprobe şi sã depunã la oficiile registrului comerţului, potrivit legii, situaţii financiare anuale încheiate la data stabilitã în condiţiile prevãzute la <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã;
b) sã asigure comparabilitatea informaţiilor referitoare la solduri, rulaje şi alte informaţii cuprinse în situaţiile financiare anuale întocmite pentru primul exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã. În acest scop, informaţiile respective trebuie sã acopere întotdeauna o perioadã de 12 luni, respectiv 365 de zile, cu excepţia entitãţilor înfiinţate în cursul anului de raportare. De asemenea, la întocmirea bilanţului, pe lângã sumele corespunzãtoare celor douã perioade consecutive, se vor înscrie şi soldurile la data de 1 ianuarie a exerciţiului financiar precedent celui la care se referã situaţiile financiare anuale.
De exemplu, o entitate care a ales ca datã de raportare pentru situaţiile financiare anuale 30 septembrie 2010:
- bilanţul care este parte componentã a situaţiilor financiare anuale încheiate la 30 septembrie 2010 cuprinde 3 coloane cu solduri referitoare la urmãtoarele date: 1 ianuarie 2009, 1 octombrie 2009 şi 30 septembrie 2010;
- contul de profit şi pierdere care este parte componentã a situaţiilor financiare anuale încheiate la 30 septembrie 2010 cuprinde douã coloane cu rulaje corespunzãtoare perioadelor 1 octombrie 2008 - 30 septembrie 2009 şi 1 octombrie 2009 - 30 septembrie 2010.
(2) Prevederile <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, se aplicã pentru situaţii financiare anuale fãcute publice începând cu 1 ianuarie 2010. În acest sens, ultima coloanã din bilanţ, respectiv contul de profit şi pierdere, poate cuprinde numai informaţii corespunzãtoare unei date, respectiv perioade de raportare, ulterioare datei de 1 ianuarie 2010, respectiv unei perioade de raportare care se încheie ulterior acestei date.
ART. 11
Potrivit prevederilor <>art. 37 din Legea nr. 82/1991 , republicatã, entitãţile care opteazã pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, au obligaţia sã depunã la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice raportãri anuale la 31 decembrie 2009 însoţite de dovada predãrii la oficiul registrului comerţului a situaţiilor financiare anuale pentru publicare. Fac excepţie de la obligaţia depunerii acestei dovezi entitãţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, şi nu au aprobate situaţiile financiare anuale în termen de 150 de zile calendaristice de la încheierea anului calendaristic 2009.
ART. 12
Rãspunderea pentru aplicarea corespunzãtoare a prevederilor prezentului ordin revine administratorului sau altei persoane care are obligaţia gestionãrii entitãţii.
ART. 13
Prezentul ordin intrã în vigoare la data publicãrii şi se aplicã începând cu raportarea anualã la 31 decembrie 2009.
ART. 14
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 29 martie 2010.
Nr. 864.


ANEXÃ

SISTEMUL DE RAPORTARE ANUALÃ
la 31 decembrie 2009 pentru entitãţile care au
optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic,
potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã

NORME METODOLOGICE PRIVIND ÎNTOCMIREA, SEMNAREA ŞI DEPUNEREA
RAPORTÃRILOR ANUALE LA 31 DECEMBRIE 2009

1. Prevederi generale
1.1. Entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordin, indiferent de forma de organizare şi forma de proprietate, au obligaţia sã întocmeascã şi sã depunã raportãri anuale la 31 decembrie 2009 la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
1.2. Entitãţile pot depune raportãrile anuale direct la registratura unitãţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declaratã, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunãtãţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de cãtre agenţii economici şi alţi contribuabili. De asemenea, la depunerea raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009 se vor avea în vedere şi prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale <>Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Întocmirea, semnarea şi depunerea raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009
2.1. Entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordin, care la 31 decembrie 2008 au întocmit situaţii financiare anuale cu 5 componente potrivit prevederilor <>art. 3 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 *) pentru aprobarea Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, întocmesc şi depun la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice raportãri anuale la 31 decembrie 2009, care cuprind urmãtoarele formulare:
----------
*) <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a fost abrogat prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.055/2009 pentru aprobarea Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene.

a) Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10), în structura prevãzutã la pct. 4.1;
b) Situaţia veniturilor şi cheltuielilor (cod 20), în structura prevãzutã la pct. 4.3;
c) Date informative (cod 30), în structura prevãzutã la pct. 4.4;
d) Situaţia activelor imobilizate (cod 40), în structura prevãzutã la pct. 4.5.
2.2. Entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordin, care la 31 decembrie 2008 au întocmit situaţii financiare anuale simplificate (cu 3 componente) potrivit prevederilor <>art. 3 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, întocmesc şi depun la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice raportãri anuale la 31 decembrie 2009, care cuprind urmãtoarele formulare:
a) Situaţia prescurtatã a activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10), în structura prevãzutã la pct. 4.2;
b) Situaţia veniturilor şi cheltuielilor (cod 20), în structura prevãzutã la pct. 4.3;
c) Date informative (cod 30), în structura prevãzutã la pct. 4.4;
d) Situaţia activelor imobilizate (cod 40), în structura prevãzutã la pct. 4.5.
2.3. Entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordin, care au în subordine sucursale sau alte subunitãţi fãrã personalitate juridicã, care desfãşoarã activitate şi au sediul în strãinãtate, vor evalua în lei rulajele şi soldurile exprimate în valutã, din balanţele de verificare transmise de acestea, la cursul de schimb valutar, comunicat de Banca Naţionalã a României, din data de 31 decembrie 2009, şi le vor centraliza cu balanţa de verificare întocmitã pentru operaţiunile economico-financiare desfãşurate în România. În situaţia în care operaţiunile subunitãţilor proprii în strãinãtate au fost evidenţiate în cursul perioadei atât în valutã, cât şi în lei, pentru cuprinderea în raportãrile anuale la 31 decembrie 2009 ale entitãţii din România vor fi preluate ca atare soldurile şi rulajele conturilor, exprimate în lei.
2.4. Formularele "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii", respectiv "Situaţia prescurtatã a activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii", "Situaţia veniturilor şi cheltuielilor", "Date informative" şi "Situaţia activelor imobilizate", cuprinse în raportarea anualã la 2009 sunt întocmite pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 31 decembrie 2009.
2.5. În formularul "Date informative", la rândurile 01 şi 02 coloana 1, entitãţile care au în subordine subunitãţi vor înscrie cifra 1, indiferent de numãrul acestora. La rândurile privind plãţile restante se înscriu sumele care la data de 31 decembrie 2009 au depãşit termenele de platã prevãzute în contracte sau acte normative.
2.6. În formularul "Situaţia activelor imobilizate", informaţiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluatã a imobilizãrilor, dupã caz. În cadrul acestui formular, la "Situaţia ajustãrilor pentru depreciere" se înscriu informaţiile din contabilitate reprezentând ajustãrile pentru depreciere sau pierdere de valoare aferente imobilizãrilor.
2.7. În scopul întocmirii raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009, entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordin efectueazã evaluarea elementelor monetare în valutã (disponibilitãţi bãneşti şi alte elemente asimilate, cum sunt acreditivele şi depozitele bancare, creanţe şi datorii în valutã) şi a celor exprimate în lei, a cãror decontare se face în funcţie de cursul unei valute, cu reflectarea în contabilitate a diferenţelor rezultate, respectând aceleaşi reguli aplicabile pentru acestea la întocmirea situaţiilor financiare anuale, conform reglementãrilor contabile aplicabile.
2.8. Entitãţile completeazã datele de identificare (denumirea entitãţii, adresa, numãrul de telefon şi numãrul de înmatriculare la registrul comerţului), precum şi datele referitoare la încadrarea corectã în forma de proprietate şi codul unic de înregistrare, citeţ, fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale. În cãsuţe se vor trece codurile care delimiteazã încadrarea entitãţii.
2.9. Entitãţile completeazã codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitãţi), din Clasificarea activitãţilor din economia naţionalã - CAEN, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 şi 301 bis din 5 noiembrie 1997, cu modificãrile ulterioare.
2.10. Raportãrile anuale la 31 decembrie 2009 sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând: numele şi prenumele persoanei care le-a întocmit, înscrise în clar, calitatea acesteia (directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii, persoanã autorizatã potrivit legii, membrã a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România) şi numãrul de înregistrare în organismul profesional, dacã este cazul.
Prin altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie se înţelege orice persoanã angajatã, potrivit <>legii, care îndeplineşte condiţiile prevãzute de Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã.
2.11. Raportãrile anuale la 31 decembrie 2009 se depun la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în termenul prevãzut la pct. 3.
2.12. Formatul electronic al raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009, conţinând formularistica necesarã şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentã, se obţine prin folosirea Programului de asistenţã elaborat de Ministerul Finanţelor Publice pentru întocmirea raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009, aplicabil entitãţilor prevãzute în ordin. Programul de asistenţã este pus la dispoziţia entitãţilor gratuit de unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau poate fi descãrcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice, la adresa www.mfinante.ro. Acest program este elaborat distinct de Programul de asistenţã aplicabil pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale de cãtre entitãţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
2.13. Entitãţile depun la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice raportãrile anuale la 31 decembrie 2009, pe suport magnetic, însoţite de raportãrile anuale listate cu ajutorul programului de asistenţã, semnate şi ştampilate, conform pct. 2.10. Aceste raportãri se depun împreunã cu o copie de pe codul unic de înregistrare, precum şi o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice şi sunt însoţite de dovada predãrii la oficiul registrului comerţului pentru publicare a situaţiilor financiare anuale. Fac excepţie de la obligaţia depunerii acestei dovezi entitãţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit <>art. 27 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, şi nu au aprobate situaţiile financiare anuale în termen de 150 de zile calendaristice de la încheierea anului calendaristic 2009.
2.14. Formularele care compun raportãrile anuale la 31 decembrie 2009 se completeazã în lei.
2.15. La completarea formei de proprietate se va avea în vedere acelaşi nomenclator privind formele de proprietate, aplicabil entitãţilor pentru care exerciţiul financiar coincide cu anul calendaristic, cuprins în programul de asistenţã aplicabil acelor entitãţi şi publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
3. Termenul pentru depunerea raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009
3.1. Depunerea la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice a raportãrilor anuale la 31 decembrie 2009, întocmite de entitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordin se efectueazã în termen de 150 de zile calendaristice de la încheierea anului calendaristic 2009.
3.2. Entitãţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic şi care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la 31 decembrie 2009 nu întocmesc raportãri anuale la 31 decembrie 2009, urmând sã depunã în acest sens o declaraţie pe propria rãspundere a persoanei care are obligaţia gestionãrii entitãţii la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, care sã cuprindã toate datele de identificare a entitãţii:
- denumirea completã (conform certificatului de înmatriculare);
- adresa şi numãrul de telefon;
- numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
- codul unic de înregistrare;
- capitalul social.
Depunerea la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice a declaraţiilor entitãţilor care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la data raportãrii, precum şi ale celor care se aflã în curs de lichidare, potrivit legii, se efectueazã în termen de 30 de zile calendaristice de la publicarea ordinului în Monitorul Oficial al României, Partea I.
3.3. Nedepunerea raportãrilor anuale sau a declaraţiilor menţionate la pct. 3.1 şi 3.2, dupã caz, pentru anul 2009 se sancţioneazã conform prevederilor <>art. 42 din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
4. Structura formularelor cuprinse în raportãrile anuale la 31 decembrie 2009
4.1. Structura formularului "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" (cod 10) pentru entitãţile prevãzute la pct. 2.1 este urmãtoarea:



Judeţul __________________________[][] Forma de proprietate __________[][]
Entitatea ____________________________ Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ____, sectorul ___ (denumire clasã CAEN) _____________
Str. __________, nr. _______ bl. _____
sc. _________, ap. ____________ Cod clasã CAEN _____________[][][][]
Telefon: _____ Fax: _________ Codul unic
Numãrul din registrul de inregistrare [][][][][][][][][][]
comerţului ____________________________


SITUAŢIA ACTIVELOR, DATORIILOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
la data de 30.12.2009
┌───┐
│ 10│ - Lei -
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬─────────────────────┐
│ │ │Nr. │ Sold la: │
│ │ Denumirea elementului │rd. ├──────────┬──────────┤
│ │ │ 󧓉.01.2009󧓧.12.2009│
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │ A │ B │ 1 │ 2 │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┼──────────┼──────────┤
│ A.│ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │
├───┼───────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┤
│ │I. IMOBILIZÃRI NECORPORALE │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈕. Cheltuieli de constituire (ct. 201-2801) │ 01 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Cheltuieli de dezvoltare │ │ │ │
│ │(ct. 203-2803-2903) │ 02 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Concesiuni, brevete, licenţe, mãrci │ │ │ │
│ │comerciale, drepturi şi active similare şi │ │ │ │
│ │alte imobilizãri necorporale (ct. 205+208- │ │ │ │
│ �-2808-2905-2908) │ 03 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈘. Fond comercial (ct. 2071-2807-2907) │ 04 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈙. Avansuri şi imobilizãri necorporale în │ │ │ │
│ │curs de execuţie (ct. 233+234-2933) │ 05 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 01 la 05) │ 06 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │II. IMOBILIZÃRI CORPORALE │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈕. Terenuri şi construcţii (ct. 211+212-2811- │ │ │ │
│ �-2911-2912) │ 07 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Instalaţii tehnice şi maşini │ │ │ │
│ │(ct. 213-2813-2913) │ 08 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Alte instalaţii, utilaje şi mobilier │ │ │ │
│ │(ct. 214-2814-2914) │ 09 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈘. Avansuri şi imobilizãri corporale în curs │ │ │ │
│ │de execuţie (ct. 231+232-2931) │ 10 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 07 la 10) │ 11 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │III. IMOBILIZÃRI FINANCIARE │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈕. Acţiuni deţinute la entitãţile afiliate │ │ │ │
│ │(ct. 261-2961) │ 12 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Împrumuturi acordate entitãţilor afiliate │ │ │ │
│ │(ct. 2671+2672-2964) │ 13 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Interese de participare (ct. 263-2962) │ 14 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈘. Împrumuturi acordate entitãţilor de care │ │ │ │
│ │compania este legatã în virtutea intereselor │ │ │ │
│ │de participare (ct. 2673+2674-2965) │ 15 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈙. Investiţii deţinute ca imobilizãri │ │ │ │
│ │(ct. 265-2963) │ 16 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈚. Alte împrumuturi (ct. 2675*+2676*+2678*+ │ │ │ │
│ �*-2966*-2968*) │ 17 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 12 la 17) │ 18 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL │ 19 │ │ │
│ │(rd. 06+11+18) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ B.│ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │I. STOCURI │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈕. Materii prime şi materiale consumabile │ │ │ │
│ │(ct. 301+302+303+/-308+351+358+381+/-388-391- │ │ │ │
│ �-3951-3958-398) │ 20 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Producţia în curs de execuţie (ct. 331+332+│ │ │ │
│ �+/-348*-393-3941-3952) │ 21 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Produse finite şi mãrfuri (ct. 345+346+/ │ │ │ │
│ │-348*+354+356+357+361+/-368+371+/-378-3945- │ │ │ │
│ �-3953-3954-3956-3957-396-397-4428) │ 22 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈘. Avansuri pentru cumpãrãri de stocuri │ │ │ │
│ │(ct. 4091) │ 23 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 20 la 23) │ 24 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┤
│ │II. CREANŢE (Sumele care urmeazã sã fie încasate dupã o perioadã mai mare│
│ │de un an trebuie prezentate separat pentru fiecare element) │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬──────────┬──────────┤
│ 𗈕. Creanţe comerciale*1) (ct. 2675*+2676*+ │ │ │ │
│ �*+2679*-2966*-2968*+4092+411+413+418-491) │ 25 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Sume de încasat de la entitãţile afiliate │ │ │ │
│ │(ct. 451-495*) │ 26 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Sume de încasat de la entitãţile de care │ │ │ │
│ │compania este legatã în virtutea intereselor │ │ │ │
│ │de participare (ct. 453-495*) │ 27 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈘. Alte creanţe (ct. 425+4282+431+437+4382+ │ │ │ │
│ �+4424+4428+444+445+446+447+4482+4582+ │ │ │ │
│ �+473-496+5187) │ 28 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈙. Capital subscris şi nevãrsat (ct. 456-495*)│ 29 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 25 la 29) │ 30 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │III. INVESTIŢII PE TERMEN SCURT │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈕. Acţiuni deţinute la entitãţile afiliate │ │ │ │
│ │(ct. 501-591) │ 31 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Alte investiţii pe termen scurt │ │ │ │
│ │(ct. 505+506+508-595-596-598+5113+5114) │ 32 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 31+32) │ 33 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │IV. CASA ŞI CONTURI LA BÃNCI │ │ │ │
│ │(ct. 5112+512+531+532+541+542) │ 34 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL (rd. 24+30+33+34) │ 35 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ C.│CHELTUIELI ÎN AVANS (ct. 471) │ 36 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┤
│ D.│DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLÃTITE ÎNTR-O PERIOADÃ DE PANÃ LA UN AN │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬──────────┬──────────┤
│ 𗈕. Împrumuturi din emisiunea de obligaţiuni, │ │ │ │
│ │prezentându-se separat împrumuturile din │ │ │ │
│ │emisiunea de obligaţiuni convertibile │ │ │ │
│ │(ct. 161+1681-169) │ 37 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Sume datorate instituţiilor de credit │ │ │ │
│ │(ct. 1621+1622+1624+1625+1627+1682+5191+ │ │ │ │
│ �+5198) │ 38 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Avansuri încasate în contul comenzilor │ │ │ │
│ │(ct. 419) │ 39 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈘. Datorii comerciale - furnizori │ │ │ │
│ │(ct. 401+404+408) │ 40 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈙. Efecte de comerţ, de plãtit (ct. 403+405) │ 41 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈚. Sume datorate entitãţilor afiliate │ │ │ │
│ │(ct. 1661+1685+2691+451) │ 42 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈛. Sume datorate entitãţilor de care compania │ │ │ │
│ │este legatã în virtutea intereselor de │ │ │ │
│ │participare (ct. 1663+1686+2692+453) │ 43 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈜. Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale │ │ │ │
│ │şi datoriile privind asigurãrile sociale │ │ │ │
│ │(ct. 1623+1626+167+1687+2693+421+423+424+426+ │ │ │ │
│ �+4281+431+437+4381+441+4423+4428+444+446+ │ │ │ │
│ �+4481+455+456+457+4581+462+473+509+5186+ │ │ │ │
│ �+5194+5195+5196+5197) │ 44 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 37 la 44) │ 45 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ E.│ACTIVE CIRCULANTE NETE/DATORII CURENTE NETE │ │ │ │
│ │(rd. 35+36-45-62) │ 46 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ F.│TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE (rd. 19+46)│ 47 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┤
│ G.│DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLÃTITE ÎNTR-O PERIOADÃ MAI MARE DE UN AN │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬──────────┬──────────┤
│ 𗈕. Împrumuturi din emisiunea de obligaţiuni, │ │ │ │
│ │prezentându-se separat împrumuturile din │ │ │ │
│ │emisiunea de obligaţiuni convertibile │ │ │ │
│ │(ct. 161+1681-169) │ 48 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Sume datorate instituţiilor de credit │ │ │ │
│ │(ct. 1621+1622+1624+1625+1627+1682+5191+ │ │ │ │
│ �+5198) │ 49 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Avansuri încasate în contul comenzilor │ │ │ │
│ │(ct. 419) │ 50 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈘. Datorii comerciale - furnizori │ │ │ │
│ │(ct. 401-404-408) │ 51 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈙. Efecte de comerţ de plãtit (ct. 403+405) │ 52 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈚. Sume datorate entitãţilor afiliate │ │ │ │
│ │(ct. 1661+1685+2691*+451) │ 53 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈛. Sume datorate entitãţilor de care compania │ │ │ │
│ │este legatã în virtutea intereselor de │ │ │ │
│ │participare (ct. 1663+1686+2692+453) │ 54 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈜. Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale │ │ │ │
│ │şi datoriile privind asigurãrile sociale │ │ │ │
│ │(ct. 1623+1626+167+1687+2693+421+423+424+ │ │ │ │
│ �+427+4281+431+437+4381+441+4423+4428+ │ │ │ │
│ �+446+447+4481+455+456+457+4581+462+473+ │ │ │ │
│ �+5186+5193+5194+5195+5196+5197) │ 55 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 48 la 55) │ 56 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ H.│PROVIZIOANE │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈕. Provizioane pentru pensii şi obligaţii │ │ │ │
│ │similare (ct. 1515) │ 57 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Provizioane pentru impozite (ct. 1516) │ 58 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Alte provizioane (ct. 1511+1512+1513*2)+ │ │ │ │
│ �+1518) │ 59 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 57 la 59) │ 60 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │I. VENITURI ÎN AVANS │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈕. Subvenţii pentru investiţii │ │ │ │
│ │(ct. 131+132+133+134+138) │ 61 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Venituri înregistrate în avans (ct. 472) │ 62 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 61+62) │ 63 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┤
│ J.│CAPITAL SI REZERVE │
├───┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ I.│CAPITAL │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬──────────┬──────────┤
│ 𗈕. Capital subscris vãrsat (ct. 1012) │ 64 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Capi tal subscris nevãrsat (ct. 1011) │ 65 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Patrimoniul regiei (ct. 1015) │ 66 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 64 la 66) │ 67 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │II. PRIME DE CAPITAL (ct. 104) │ 68 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │III. REZERVE DIN REEVALUARE (ct. 105) │ 69 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┤
│ │IV. REZERVE │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬──────────┬──────────┤
│ 𗈕. Rezerve legale (ct. 1061) │ 70 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈖. Rezerve statutare sau contractuale │ │ │ │
│ │(ct. 1063) │ 71 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈗. Rezerve reprezentând surplusul realizat │ │ │ │
│ │din rezerve din reevaluare (ct. 1065) │ 72 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈘. Alte rezerve (ct. 1068) │ 73 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │TOTAL (rd. 70 la 73) │ 74 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Acţiuni proprii (ct. 109) │ 75 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Câştiguri legate de instrumentele de │ │ │ │
│ │capitaluri proprii (ct. 141) │ 76 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Pierderi legate de instrumentele de │ │ │ │
│ │capitaluri proprii (ct. 149) │ 77 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┤
│ │V. PROFITUL SAU PIERDEREA REPORTAT(Ã) │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬──────────┬──────────┤
│ │Sold C (ct. 117) │ 78 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Sold D (ct. 117) │ 79 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┤
│ │VI. PROFITUL SAU PIERDEREA LA SFÂRŞITUL PERIOADEI DE RAPORTARE │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬──────────┬──────────┤
│ │Sold C (ct. 121) │ 80 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Sold D (ct. 121) │ 81 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Repartizarea profitului (ct. 129) │ 82 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │CAPITALURI PROPRII - TOTAL │ │ │ │
│ │(rd. 67+68+69+74-75+76-77+78-79+80-81-82) │ 83 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Patrimoniul public (ct. 1016) │ 84 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │CAPITALURI - TOTAL (rd. 83+84) │ 85 │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┘


*1) Sumele înscrise la acest rând şi preluate din conturile 2675 la 2679
reprezintã creanţele aferente contractelor de leasing financiar şi altor
contracte asimilate, precum şi alte creanţe imobilizate, scadente într-o
perioadã mai micã de 12 luni.
*2) Acest cont apare la entitãţile care au aplicat Reglementãrile contabile
armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Europene şi cu Standardele
Internaţionale de Contabilitate, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor
publice <>nr. 94/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi la
cele care au aplicat prevederile pct. 92 alin. (3) din Reglementãrile contabile
conforme cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene, parte
componentã a reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene,
aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1752/2005 , cu
modificãrile şi completãrile ulterioare.
*) Conturi de repartizat dupã natura elementelor respective.

Administrator, Întocmit

Numele şi Prenumele _____________ Numele şi Prenumele ______________
Semnãtura _______________________ Calitatea ________________________
Semnãtura ________________________

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare
în organismul profesional _________


4.2. Structura formularului "Situaţia prescurtatã a activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" (cod 10) pentru entitãţile prevãzute la pct. 2.2 este urmãtoarea:



Judeţul __________________________[][] Forma de proprietate __________[][]
Entitatea ____________________________ Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ____, sectorul ___ (denumire clasã CAEN) _____________
Str. __________, nr. _______ bl. _____
sc. _________, ap. ____________ Cod clasã CAEN _____________[][][][]
Telefon: _____ Fax: _________ Codul unic
Numãrul din registrul de inregistrare [][][][][][][][][][]
comerţului ____________________________


SITUAŢIA PRESCURTATÃ A ACTIVELOR, DATORIILOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
la data de 30.12.2009
┌───┐
│ 10│ - lei -
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬─────────────────────┐
│ │ │Nr. │ Sold la: │
│ │ Denumirea elementului │rd. ├──────────┬──────────┤
│ │ │ 󧓉.01.2009󧓧.12.2009│
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │ A │ B │ 1 │ 2 │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┼──────────┼──────────┤
│ A.│ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┼──────────┼──────────┤
│ │I. IMOBILIZÃRI NECORPORALE │ 01 │ │ │
│ │(ct.201+203+205+2071+208+233+234-280-290-2933)│ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │II. IMOBILIZÃRI CORPORALE │ 02 │ │ │
│ │(ct. 211+212+213+214+231+232+-281-291-2931) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │III. IMOBILIZÃRI FINANCIARE │ 03 │ │ │
│ │(ct. 261+263+265+267*-296*) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 01+02+03) │ 04 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┴────┼──────────┼──────────┤
│ B.│ACTIVE CIRCULANTE │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┼──────────┼──────────┤
│ │I. STOCURI │ │ │ │
│ │(ct. 301+302+303+/-308+331+332+341+345+346+/- │ │ │ │
│ �+351+354+356+357+358+361+/-368+371+/-378+ │ │ │ │
│ �+/-388-391-392-393-394-395-396-397-398+ │ │ │ │
│ �-4428) │ 05 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │II. CREANŢE *3) │ │ │ │
│ │(ct. 267*-296*+4092+411+413+418+425+4282+431+ │ │ │ │
│ �+4382+441+4424+4428+444+445+446+447+4482+ │ │ │ │
│ �+453+456+4582+461+473-491-495-496+5187) │ 06 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │III. INVESTIŢII PE TERMEN SCURT │ 07 │ │ │
│ │(ct.501+505+506+508+5113+5114-591-595-596-598)│ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │IV. CASA ŞI CONTURI LA BÃNCI │ 08 │ │ │
│ │(ct. 5112+512+531+532+541+542) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL │ 09 │ │ │
│ │(rd. 05+06+07+08) │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ C.│CHELTUIELI ÎN AVANS (ct. 471) │ 10 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ D.│DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLÃTITE ÎNTR-O │ │ │ │
│ │PERIOADÃ DE PÂNÃ LA UN AN │ │ │ │
│ │(ct. 161+162+166+167+168-169+269+401+403+404+ │ │ │ │
│ �+408+419+421+423+424+426+427+4281+431+437+ │ │ │ │
│ �+441+4423+4428+444+446+447+4481+451+453+ │ │ │ │
│ �+456+457+4581+462+473+509+5186+519) │ 11 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ E.│ACTIVE CIRCULANTE NETE/DATORII CURENTE NETE │ │ │ │
│ │(rd. 09+10-11-18) │ 12 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ F.│TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE (rd.04+12) │ 13 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ G.│DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLÃTITE ÎNTR-O │ │ │ │
│ │PERIOADÃ MAI MARE DE UN AN │ │ │ │
│ │(ct. 161+162+166+167+168-169+269+401+403+404+ │ │ │ │
│ �+408+419+421+423+424+426+427+4281+431+437+ │ │ │ │
│ �+441+4423+4428+444+446+447+4481+451+453+ │ │ │ │
│ � +456+457+4581+462+473+509+5186+519) │ 14 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ H.│PROVIZIOANE (ct. 151) │ 15 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ I.│VENITURI ÎN AVANS (rd. 17+18), din care: │ 16 │ │ │
├───┴──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ - subvenţii pentru investiţii │ │ │ │
│ (ct. 131+132+133+134+138) │ 17 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ - venituri înregistrate în avans (ct. 472) │ 18 │ │ │
├───┬──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ J.│CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │I. CAPITAL (rd. 20+21+22), din care: │ 19 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- capital subscris vãrsat (ct. 1012) │ 20 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- capital subscris nevãrsat (ct. 1011) │ 21 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- patrimoniul regiei (ct. 1015) │ 22 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │II. PRIME DE CAPITAL (ct. 104) │ 23 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │III. REZERVE DIN REEVALUARE (ct. 105) │ 24 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │IV. REZERVE (ct. 106) │ 25 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Acţiuni proprii (ct. 109) │ 26 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Câştiguri legate de instrumentele de │ │ │ │
│ │capitaluri proprii (ct. 141) │ 27 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Pierderi legate de instrumentele de │ │ │ │
│ │capitaluri proprii (ct. 149) │ 28 │ │ │
├───┼────────────────────────────┬─────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │V. PROFITUL SAU PIERDEREA │SOLD C (ct. 117) │ 29 │ │ │
│ │REPORTAT(Ã) ├─────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │ │SOLD D (ct. 117) │ 30 │ │ │
├───┼────────────────────────────┼─────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │VI. PROFITUL SAU PIERDEREA │SOLD C (ct. 121) │ 31 │ │ │
│ │LA SFÂRŞITUL PERIOADEI DE ├─────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │RAPORTARE │SOLD D (ct. 121) │ 32 │ │ │
├───┼────────────────────────────┴─────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Repartizarea profitului (ct. 129) │ 33 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │CAPITALURI PROPRII - TOTAL (rd. 19+23+24+25- │ │ │ │
│ 󧓢+27-28+29-30+3132-33) │ 34 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Patrimoniul public (ct. 1016) │ 35 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │CAPITALURI - TOTAL (rd. 34 + 35) │ 36 │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┘


*3) Sumele înscrise la acest rând şi preluate din contul 267 reprezintã
creanţele aferente contractelor de leasing financiar şi altor contracte
asimilate, precum şi alte creanţe imobilizate, scadente într-o perioadã mai
micã de 12 luni.
*) Conturi de repartizat dupã natura elementelor respective.


Administrator, Întocmit,

Numele şi Prenumele _____________ Numele şi Prenumele ______________
Semnãtura _______________________ Calitatea ________________________
Semnãtura ________________________

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare
în organismul profesional _________


4.3. Structura formularului "Situaţia veniturilor şi cheltuielilor" (cod 20) pentru entitãţile prevãzute la pct. 2.1. şi 2.2 este urmãtoarea:



SITUAŢIA VENITURILOR ŞI CHELTUIELILOR
la data de 30.12.2009
┌───┐
│ 20│ - lei -
├───┼──────────────────────────────────────────────┬────┬─────────────────────┐
│ │ │Nr. │PERIOADA DE RAPORTARE│
│ │ Denumirea elementului │rd. ├──────────┬──────────┤
│ │ │ │ 2008 │ 2009 │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │ A │ B │ 1 │ 2 │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 1.│Cifra de afaceri netã (rd. 02 la 05) │ 01 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Producţia vândutã │ │ │ │
│ │(ct. 701+702+703+704+705+706+708) │ 02 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Venituri din vânzarea mãrfurilor (ct. 707) │ 03 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Venituri din dobânzi înregistrate de │ │ │ │
│ │entitãţile al cãror obiect de activitate îl │ │ │ │
│ │constituie leasingul (ct. 766) │ 04 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Venituri din subvenţii de exploatare aferente │ │ │ │
│ │cifrei de afaceri nete (ct. 7411) │ 05 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────┬────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 2.│Variaţia stocurilor de produse │Sold C │ 06 │ │ │
│ │finite şi a producţiei în curs ├────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │de execuţie (ct. 711) │Sold D │ 07 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 3.│Producţia realizatã de entitate pentru │ │ │ │
│ │scopurile sale proprii şi capitalizatã │ │ │ │
│ │(ct. 721+722) │ 08 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 4.│Alte venituri din exploatare (ct. 7417+758) │ 09 │ │ │
├───┴──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL │ │ │ │
│ (rd. 01+06-07+08+09) │ 10 │ │ │
├───┬──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 5.│a) Cheltuieli cu materiile prime şi materia- │ │ │ │
│ │lele consumabile (ct. 601+602-7412) │ 11 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Alte cheltuieli materiale (ct.603+604+606+608)│ 12 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │b) Alte cheltuieli externe (cu energie şi apã)│ │ │ │
│ │(ct. 605-7413) │ 13 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │c) Cheltuieli privind mãrfurile (ct. 607) │ 14 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 6.│Cheltuieli cu personalul (rd.16+17), din care:│ 15 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │a) Salarii şi indemnizaţii (ct. 641+642-7414) │ 16 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │b) Cheltuieli cu asigurãrile şi protecţia │ │ │ │
│ │socialã (ct. 645-7415) │ 17 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 7.│a) Ajustãri de valoare privind imobilizãrile │ │ │ │
│ │corporale şi necorporale (rd. 19-20) │ 18 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │a.1) Cheltuieli (ct. 6811+6813) │ 19 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │a.2) Venituri (ct. 7813) │ 20 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │b) Ajustãri de valoare privind activele │ │ │ │
│ │circulante (rd. 22-23) │ 21 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │b.1) Cheltuieli (ct. 654+6814) │ 22 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │b.2) Venituri (ct. 754+7814) │ 23 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 8.│Alte cheltuieli de exploatare (rd. 25 la 28) │ 24 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈜.1. Cheltuieli privind prestaţiile externe │ │ │ │
│ │(ct.611+612+613+614+621+622+623+624+625+626+ │ │ │ │
│ �+628-7416) │ 25 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈜.2. Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │ │ │ │
│ │vãrsãminte asimilate (ct. 635) │ 26 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 𗈜.3. Cheltuieli cu despãgubiri, donaţii şi │ │ │ │
│ │activele cedate (ct. 658) │ 27 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Cheltuieli privind dobânzile de refinanţare │ │ │ │
│ │înregistrate de entitãţile al cãror obiect de │ │ │ │
│ │activitate îl constituie leasingul (ct. 666) │ 28 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Ajustãri privind provizioanele (rd. 30-31) │ 29 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Cheltuieli (ct. 6812) │ 30 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Venituri (ct. 7812) │ 31 │ │ │
├───┴──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL │ │ │ │
│ (rd. 11 la 15+18+21+24+29) │ 32 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ PROFITUL SAU PIERDEREA DIN EXPLOATARE: │ │ │ │
├───┬──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Profit (rd. 10-32) │ 33 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 32-10) │ 34 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ 9.│Venituri din interese de participare │ │ │ │
│ │(ct. 7611+7613) │ 35 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- din care, veniturile obţinute de la │ │ │ │
│ │entitãţile afiliate │ 36 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓒.│Venituri din alte investiţii şi împrumuturi │ │ │ │
│ │care fac parte din activele imobilizate │ │ │ │
│ │(ct. 763) │ 37 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- din care, veniturile obţinute de la │ │ │ │
│ │entitãţile afiliate │ 38 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓓.│Venituri din dobânzi (ct. 766) │ 39 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- din care, veniturile obţinute de la │ │ │ │
│ │entitãţile afiliate │ 40 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Alte venituri financiare │ │ │ │
│ │(ct. 762+764+765+767+768) │ 41 │ │ │
├───┴──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ VENITURI FINANCIARE - TOTAL (rd. 35+37+39+41) │ 42 │ │ │
├───┬──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓔.│Ajustãri de valoare privind imobilizãrile │ │ │ │
│ │financiare şi investiţiile deţinute ca active │ │ │ │
│ │circulante (rd. 44-45) │ 43 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Cheltuieli (ct. 686) │ 44 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Venituri (ct. 786) │ 45 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓕.│Cheltuieli privind dobânzile (ct. 666-7418) │ 46 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- din care, cheltuielile în relaţia cu │ │ │ │
│ │entitãţile afiliate │ 47 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │Alte cheltuieli financiare │ │ │ │
│ │(ct. 663+664+665+667+668) │ 48 │ │ │
├───┴──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL (rd. 43+46+48) │ 49 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIAR(Ã): │ │ │ │
├───┬──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Profit (rd. 42-49) │ 50 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 49-42) │ 51 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓖.│PROFITUL SAU PIERDEREA CURENT(Ã): │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Profit (rd. 10+42-32-49) │ 52 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 32+49-10-42) │ 53 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓗.│Venituri extraordinare (ct. 771) │ 54 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓘.│Cheltuieli extraordinare (ct. 671) │ 55 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓙.│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN ACTIVITATEA │ │ │ │
│ │EXTRAORDINARÃ: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Profit (rd. 54-55) │ 56 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 55-54) │ 57 │ │ │
├───┴──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ VENITURI TOTALE (rd. 10+42+54) │ 58 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ CHELTUIELI TOTALE (rd. 32+49+55) │ 59 │ │ │
├───┬──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ã): │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Profit (rd. 58-59) │ 60 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 59-58) │ 61 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓚.│Impozitul pe profit (ct. 691) │ 62 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓛.│Alte impozite neprezentate la elementele de │ │ │ │
│ │mai sus (ct. 698) │ 63 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
󧓜.│PROFITUL SAU PIERDEREA NET(Ã) A PERIOADEI │ │ │ │
│ │DE RAPORTARE: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Profit (rd. 60-61-62-63) │ 64 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 61+62+63-60) │ 65 │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────┴────┴──────────┴──────────┘

Administrator, Întocmit

Numele şi Prenumele _____________ Numele şi Prenumele ______________
Semnãtura _______________________ Calitatea ________________________
Semnãtura ________________________

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare
în organismul profesional _________



4.4. Structura formularului "Date informative" (cod 30) pentru entitãţile prevãzute la pct. 2.1. şi 2.2 este urmãtoarea:



DATE INFORMATIVE
la data de 31.12.2009
┌──┐
󧓦│ - lei -
├──┴─────────────────────────────────────────────┬────┬───────────┬────────────┐
│I. Date privind rezultatul înregistrat │Nr. │Nr. unitãţi│ Sume │
│ │rd. │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Unitãţi care au înregistrat profit 󧓉 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Unitãţi care au înregistrat pierdere 󧓊 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┬────┴──┬─────────┤
│II. Date privind plãţile restante │Nr. │Total,│Pentru │Pentru │
│ │rd. │din │activi-│activi- │
│ │ │care: │tatea │tatea │
│ │ │ │curentã│de inves-│
│ │ │ │ │tiţii │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ A │ B 𗈕=2+3 │ 2 │ 3 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Plãţi restante - total │ │ │ │ │
│(rd. 04+08+14 la 18+22), din care: │ 03 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Furnizori restanţi - total │ │ │ │ │
│(rd. 05 la 07), din care: │ 04 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - peste 30 de zile │ 05 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - peste 90 de zile │ 06 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - peste 1 an │ 07 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetul asigurãrilor │ │ │ │ │
│sociale - total │ │ │ │ │
│(rd. 09 la 13), din care: │ 08 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - contribuţii pentru asigurãri sociale de │ │ │ │ │
│ stat datorate de angajatori, salariaţi │ │ │ │ │
│ şi alte persoane asimilate │ 09 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - contribuţii pentru fondul asigurãrilor │ │ │ │ │
│ sociale de sãnãtate │ 10 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - contribuţia pentru pensia suplimentarã │ 11 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - contribuţii pentru bugetul asigurãrilor │ │ │ │ │
│ pentru şomaj │ 12 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - alte datorii sociale │ 13 │ │ │ │

├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetele fondurilor │ │ │ │ │
│speciale şi alte fonduri │ 14 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Obligaţii restante faţã de alţi creditori │ 15 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul │ │ │ │ │
│ stabilit la bugetul de stat │ 16 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul │ │ │ │ │
│stabilit la bugetele locale │ 17 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Credite bancare nerambursate la scadenţã - │ │ │ │ │
│total (rd. 19 la 21), din care: │ 18 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - restante dupã 30 de zile │ 19 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - restante dupã 90 de zile │ 20 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│ - restante dupã 1 an │ 21 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼─────────┤
│Dobânzi restante │ 22 │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┴────┬──┴─────────┤
│III. Numãr mediu de salariaţi │Nr. 󧓧.12.2008 │ 31.12.2009 │
│ │rd │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Numãr mediu de salariaţi 󧓟 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┴────────────┤
│IV. Plãţi de dobânzi şi redevenţe │Nr. │ │
│ │rd. │ Sume (lei) │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele│ │ │
│juridice române cãtre persoanele fizice │ │ │
│nerezidente din statele membre ale Uniunii │ │ │
│Europene, din care: │ 24 │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 25 │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele│ │ │
│juridice române cãtre persoane juridice │ │ │
│afiliate*) nerezidente din statele membre ale │ │ │
│Uniunii Europene, din care: │ 26 │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 27 │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│Venituri din redevenţe plãtite de persoanele │ │ │
│juridice române cãtre persoane juridice │ │ │
│afiliate*) nerezidente din statele membre ale │ │ │
│Uniunii Europene, din care: │ 28 │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 29 │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│V. Tichete de masã │Nr. │ │
│ │rd. │ Sume (lei) │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────────────────┤
│Contravaloarea tichetelor de masã acordate │ │ │
│salariaţilor │ 30 │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┬────────────┤
│ │Nr. 󧓧.12.2008 │ 31.12.2009 │
│ │rd │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│VI. Cheltuieli de inovare **) - total │ │ │ │
│(rd. 32 la 34), din care: │ 31 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - cheltuieli de inovare finalizate în cursul │ │ │ │
│ perioadei │ 32 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - cheltuieli de inovare în curs de finalizare │ │ │ │
│ in cursul perioadei │ 33 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - cheltuieli de inovare abandonate în cursul │ │ │ │
│ perioadei │ 34 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ VII. Alte informaţii │Nr. │ │ │
│ │rd. │ 31.12.2008│ 31.12.2009 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Imobilizãri financiare, în sume brute │ │ │ │
│(rd. 36 + 42), din care: │ 35 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Acţiuni deţinute la entitãţile afiliate, │ │ │ │
│interese de participare, alte titluri │ │ │ │
│imobilizate şi obligaţiuni pe termen lung, │ │ │ │
│în sume brute (rd. 37 la 41), din care: │ 36 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - acţiuni cotate │ 37 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - acţiuni necotate │ 38 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - pãrţi sociale │ 39 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - obligaţiuni │ 40 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - acţiuni emise de organismele de plasament │ │ │ │
│ colectiv (inclusiv de SIF-uri) │ 41 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Creanţe imobilizate, în sume brute │ │ │ │
│(rd. 43 + 44), din care: │ 42 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - creanţe imobilizate în lei şi exprimate │ │ │ │
│ în lei, a cãror decontare se face în │ │ │ │
│ funcţie de cursul unei valute (din ct. 267)│ 43 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ - creanţe imobilizate în valutã (din ct. 267)│ 44 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Creanţe comerciale, avansuri acordate │ │ │ │
│furnizorilor şi alte conturi asimilate, │ │ │ │
│în sume brute (ct. 4092 + 411 + 413 + 418) │ 45 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Creanţe în legãturã cu personalul şi conturi │ │ │ │
│asimilare (ct. 425 + 4282) │ 46 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Creanţe în legãturã cu bugetul asigurãrilor │ │ │ │
│sociale şi bugetul statului │ │ │ │
│(ct. 431 + 437 + 4382 + 441 + 4424 + 4428 + │ │ │ │
� + 445 + 446 + 447 + 4482) │ 47 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Alte creanţe (ct. 451 + 453 + 456 + 4582 + │ │ │ │
� + 471 + 473) │ 48 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Dobânzi de încasat (ct. 5187) │ 49 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Investiţii pe termen scurt, în sume brute │ │ │ │
│(ct. 501 + 505 + 506 + din ct. 508) │ │ │ │
│(rd. 51 la 55), din care: │ 50 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- acţiuni cotate │ 51 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- acţiuni necotate │ 52 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- pãrţi sociale │ 53 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- obligaţiuni │ 54 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- acţiuni emise de organismele de plasament │ │ │ │
│colectiv (inclusiv de SIF-uri) │ 55 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Alte valori de încasat (ct. 5113 + 5114) │ 56 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Casa în lei şi în valutã (rd. 58 + 59), │ │ │ │
│din care: │ 57 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în lei (ct. 5311) │ 58 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în valutã (ct. 5314) │ 59 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Conturi curente la bãnci în lei şi în valutã │ │ │ │
│(rd. 61 + 62), din care: │ 60 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în lei (ct. 5121) │ 61 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în valutã (ct. 5124) │ 62 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Alte conturi curente la bãnci şi acreditive │ │ │ │
│(rd. 64 + 65), din care: │ 63 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- sume în curs de decontare, acreditive şi alte │ │ │ │
│valori de încasat, în lei ct. 5112 + 5125 + │ │ │ │
�) │ 64 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- sume în curs de decontare şi acreditive, │ │ │ │
│în valutã (ct. 5125 + 5412) │ 65 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Datorii (rd. 67 + 70 + 73 + 76 + 79 + 82 + 83 + │ │ │ │
󧔞 la 90), din care: │ 66 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni şi │ │ │ │
│dobânzile aferente, în sume brute (ct. 161 + │ │ │ │
�) (rd. 68 + 69), din care: │ 67 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în lei │ 68 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în valutã │ 69 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Credite bancare interne pe termen scurt şi │ │ │ │
│dobânzile aferente (ct. 5191 + 5192 + 5197 + │ │ │ │
│din ct. 5198) │ │ │ │
│(rd. 71 + 72), din care: │ 70 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în lei │ 71 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în valutã │ 72 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Credite bancare externe pe termen scurt şi │ │ │ │
│dobânzile aferente (ct. 5193 + 5194 + 5195 + │ │ │ │
│din ct. 5198), │ │ │ │
│(rd. 74 + 75), din care: │ 73 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în lei │ 74 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în valutã │ 75 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Credite bancare pe termen lung şi dobânzile │ │ │ │
│aferente (ct. 1621 + 1622 + 1627 + din ct. 1682)│ │ │ │
│(rd. 77 + 78), din care: │ 76 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în lei │ 77 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în valutã │ 78 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- Credite externe pe termen lung (ct. 1623 + │ │ │ │
� + 1625 + din ct. 1682) │ │ │ │
│(rd. 80 + 81), din care: │ 79 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în lei │ 80 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în valutã │ 81 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- Credite de la trezoreria statului │ │ │ │
│(ct. 1626 + din ct. 1682) │ 82 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- Alte împrumuturi şi dobânzile aferente │ │ │ │
│(ct. 166 + 167 + 1685 + 1686 + 1687) │ │ │ │
│(rd. 84 + 85), din care: │ 83 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în lei şi exprimate în lei, a cãror decontare │ │ │ │
│se face în funcţie de cursul unei valute │ 84 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- în valutã │ 85 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Datorii comerciale, avansuri primite de la │ │ │ │
│clienţi şi alte conturi asimilate, în sume brute│ │ │ │
│(ct. 401 + 403 + 404 + 405 + 408 + 419) │ 86 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- Datorii în legãturã cu personalul şi conturi │ │ │ │
│asimilate (ct. 421 + 423 + 424 + 426 + 427 + │ │ │ │
�) │ 87 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Datorii în legãturã cu bugetul asigurãrilor │ │ │ │
│sociale şi bugetul statului (ct, 431 + 437 + │ │ │ │
� + 441 + 4423 + 4428 + 444 + 446 + 447 + │ │ │ │
�) │ 88 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- Alte datorii (ct. 451 + 453 + 455 + 456 + 457 │ │ │ │
│+ 4581 + 462 + 472 + 473 + 269 + 509) │ 89 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- Dobânzi de plãtit (ct. 5186) │ 90 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Capital subscris vãrsat (ct. 1012) │ │ │ │
│(rd. 92 la 94), din care: │ 91 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- acţiuni cotate │ 92 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- acţiuni necotate │ 93 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│- pãrţi sociale │ 94 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│VIII. Informaţii privind cheltuielile cu │Nr. 󧓧.12.2008 󧓧.12.2009 │
│colaboratorii │rd. │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼────────────┤
│Cheltuieli cu colaboratorii (ct. 621) │ 95 │ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴────┴───────────┴────────────┘


*) Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere
prevederile art. 7 alin. (1) pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul
fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
**) Cheltuielile de inovare se determinã potrivit Regulamentului (CE) nr.
1450/2004 al Comisiei din 13 august 2004 de punere în aplicare a Deciziei nr.
1608/2003/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind producţia şi
dezvoltarea statisticilor comunitare privind inovarea, publicat în Jurnalul
Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 267 din 14 august 2004.

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,

Numele şi prenumele ____________ Numele şi prenumele ______________
Semnãtura ______________________ Calitatea ________________________
Semnãtura ________________________

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
profesional ______________________


4.5. Structura formularului "Situaţia activelor imobilizate" (cod 40) pentru entitãţile prevãzute la pct. 2.1 şi 2.2 este urmãtoarea:



SITUAŢIA ACTIVELOR IMOBILIZATE
la data de 31.12.2009
┌──┐
󧓰│ - lei -
├──┴──────────────────────────┬───┬────────────────────────────────────────────┐
│ Elemente de │Nr.│ Valori brute │
│ imobilizãri │rd.├───────┬────────┬───────────────┬───────────┤
│ │ │ Sold │Creşteri│ Reduceri │ │
│ │ │iniţial│ ├─────┬─────────┤Sold final │
│ │ │ │ │Total│Din care:│(col.5 = 1+│
│ │ │ │ │ │dezmem- │ 2 - 3) │
│ │ │ │ │ │brãri şi │ │
│ │ │ │ │ │casãri │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Imobilizãri necorporale │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Cheltuieli de constituire şi │ │ │ │ │ │ │
│cheltuieli de dezvoltare 󧓉 │ │ │ │ X │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Alte imobilizãri 󧓊 │ │ │ │ X │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Avansuri şi imobilizãri │ │ │ │ │ │ │
│necorporale în curs 󧓋 │ │ │ │ X │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│TOTAL (rd. 01 la 03) 󧓌 │ │ │ │ X │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Imobilizãri corporale │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Terenuri 󧓍 │ │ │ │ X │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Construcţii 󧓎 │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Instalaţii tehnice şi maşini 󧓏 │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Alte instalaţii, utilaje şi │ │ │ │ │ │ │
│mobilier 󧓐 │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Avansuri şi imobilizãri │ │ │ │ │ │ │
│corporale în curs 󧓑 │ │ │ │ X │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│TOTAL (rd. 05 la 09) 󧓒 │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│Imobilizãri financiare 󧓓 │ │ │ │ X │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼─────┼─────────┼───────────┤
│ACTIVE IMOBILIZATE -TOTAL │ │ │ │ │ │ │
│(rd. 04+ 10+ 11) 󧓔 │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────────┴───┴───────┴────────┴─────┴─────────┴───────────┘

SITUAŢIA AMORTIZÃRII ACTIVELOR IMOBILIZATE
┌──┐
󧓰│ - lei -
├──┴──────────────────────────┬───┬────────┬───────────┬──────────┬────────────┐
│ Elemente de │Nr.│ Sold │Amortizare │Amortizare│Amortizare │
│ imobilizãri │rd.│iniţial │în cursul │aferentã │la sfârşitul│
│ │ │ │ anului │imobilizã-│anului │
│ │ │ │ │rilor │(col. 9=6+ │
│ │ │ │ │scoase din𗈛-8) │
│ │ │ │ │evidenţã │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ A │ B │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│Imobilizãri necorporale │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│Cheltuieli de constituire şi │ │ │ │ │ │
│cheltuieli de dezvoltare 󧓕 │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│Alte imobilizãri 󧓖 │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│TOTAL (rd.13+14) 󧓗 │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│Imobilizãri corporale │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│Terenuri 󧓘 │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│Construcţii 󧓙 │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│Instalaţii tehnice şi maşini 󧓚 │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│Alte instalaţii, utilaje şi │ │ │ │ │ │
│mobilier 󧓛 │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│TOTAL (rd. 16 la 19) 󧓜 │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│AMORTIZÃRI - TOTAL │ │ │ │ │ │
│(rd. 15+20) 󧓝 │ │ │ │ │
└─────────────────────────────┴───┴────────┴───────────┴──────────┴────────────┘

SITUAŢIA AJUSTÃRILOR PENTRU DEPRECIERE
┌──┐
󧓰│ - lei -
├──┴────────────────────────────┬───┬────────┬───────────┬─────────┬───────────┐
│ Elemente de │Nr.│ Sold │Ajustãri │Ajustãri │Sold final │
│ imobilizãri │rd.│iniţial │constituite│reluate │(col.13=10+│
│ │ │ │în cursul │ la 󧓓-12) │
│ │ │ │ anului │venituri │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│ A │ B │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Imobilizãri necorporale │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Cheltuieli de constituire şi │ │ │ │ │ │
│cheltuieli de dezvoltare 󧓞 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Alte imobilizãri 󧓟 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Avansuri şi imobilizãri │ │ │ │ │ │
│necorporale în curs 󧓠 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│TOTAL (rd. 22 la 24) 󧓡 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Imobilizãri corpora1e │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Terenuri 󧓢 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Construcţii 󧓣 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Instalaţii tehnice şi maşini 󧓤 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Alte instalaţii, utilaje şi │ │ │ │ │ │
│mobilier 󧓥 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Avansuri şi imobilizãri │ │ │ │ │ │
│corporale în curs 󧓦 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│TOTAL (rd. 26 la 30) 󧓧 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│Imobilizãri financiare 󧓨 │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼───┼────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│AJUSTÃRI PENTRU DEPRECIERE - │ │ │ │ │ │
│TOTAL (rd. 25+31+32) 󧓩 │ │ │ │ │
└───────────────────────────────┴───┴────────┴───────────┴─────────┴───────────┘

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,

Numele şi prenumele ____________ Numele şi prenumele ______________
Semnãtura ______________________ Calitatea ________________________
Semnãtura ________________________

Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
profesional ______________________




--------




Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016