Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 86 din 17 iunie 2021  privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc nr. 404/2020 privind aprobarea Condiţiilor minime tehnice de verificare a mijloacelor de joc    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 86 din 17 iunie 2021 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc nr. 404/2020 privind aprobarea Condiţiilor minime tehnice de verificare a mijloacelor de joc

EMITENT: Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 645 din 30 iunie 2021
    Văzând Referatul de aprobare nr. 43.664 din 17.06.2021 al secretarului general şi al Serviciului juridic şi contencios administrativ din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, aprobat de preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc la data de 17.06.2021,
    având în vedere:
    - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2013, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Hotărârea Guvernului nr. 298/2013 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 19 alin. (1) şi (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 57 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul dispoziţiilor art. 1 alin. (8) dinOrdonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2013, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc emite următorul ordin:
    ART. I
    Anexa la Ordinul preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc nr. 404/2020 privind aprobarea Condiţiilor minime tehnice de verificare a mijloacelor de joc, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 10 din 6 ianuarie 2021, se modifică şi se completează, după cum urmează:
    1. La capitolul I secţiunea a 2-a punctul 4 subpunctul 4.1, poziţiile 2 şi 9 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "2. este acreditat în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 765/2008, conform standardelor ISO 17020 şi/sau ISO 17025 pentru activităţile de evaluare a conformităţii mijloacelor de joc pe care le efectuează;
    .....................................................
9. organismul de evaluare a conformităţii este capabil să îndeplinească toate sarcinile de evaluare a conformităţii pe care le solicită sau pentru care este acreditat în vederea licenţierii de către ONJN, indiferent dacă acele sarcini sunt îndeplinite chiar de către organismul de evaluare a conformităţii sau în numele şi sub responsabilitatea acestuia. În cazul în care un organism de evaluare licenţiat acceptă verificările efectuate de un alt organism licenţiat, fiecare entitate va răspunde în limita evaluărilor realizate şi a documentelor emise;"

    2. La capitolul II secţiunea 1 punctul 7 subpunctul 7.3.3.6, litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) valoarea maximă şi minimă a mizelor, cu excepţia situaţiei în care valoarea este cuprinsă în intervalul de minim şi maxim înscris în verificarea tehnică;"

    3. La capitolul II secţiunea 1 punctul 7 subpunctul 7.4.1.1 litera d), poziţia 1 se abrogă.
    4. La capitolul II secţiunea 1 punctul 7 subpunctul 7.4.1.1 litera d), poziţia 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4. orice altă defecţiune care nu este specificată mai sus;"

    5. La capitolul II secţiunea 1 punctul 7 subpunctul 7.4.3.1, litera a) se abrogă.
    6. La capitolul II secţiunea 1 punctul 7, după subpunctul 7.4.3.2 se introduc 4 noi subpuncte, subpunctele 7.4.3.3-7.4.3.6, cu următorul cuprins:
    "7.4.3.3. În cazul în care este permisă creditarea prin intermediul sistemelor de creditare de tip REMOTE, care permit creditarea aparatului prin intermediului unui sistem extern, se va asigura conectarea sistemului extern la EGM şi la sistemul informatic centralizator al organizatorului. Datele din sistemul de creditare REMOTE se vor transmite către sistemul informatic centralizator şi ulterior, din sistemul informatic centralizator către EGM selectat de jucător.
7.4.3.4. În cazul în care este permisă retragerea de numerar din EGM, prin intermediul sistemelor de creditare tip REMOTE, solicitarea de retragere dispusă de jucător prin accesarea meniului de plăţi al EGM va fi transmisă către sistemul informatic centralizator al organizatorului de jocuri de noroc, care după validare o va transmite către sistemul extern de plată REMOTE.
7.4.3.5. În cazul în care este permisă creditarea cu cheia, opţiunea va fi disponibilă în meniul de service al EGM şi va permite conversia sumelor, primite în numerar, în credite, conform ratei conversiei preconfigurate în EGM, transferul creditelor în EGM fiind realizat de personalul organizatorului de jocuri de noroc cu cheia, prin accesarea meniului de creditare.
7.4.3.6. În cazul în care este permisă retragerea de numerar cu cheia (handpay), la comanda jucătorului, prin apăsarea butonului de plată, creditul va fi convertit în bani, conform ratei de conversie preconfigurate, şi se va emite un semnal sonor. Sumele vor fi achitate de operatorul din locaţie, după accesarea meniului de plată al EGM, prin intermediul cheii, valoarea creditului fiind redusă la 0."

    7. La capitolul II secţiunea 1 punctul 7, subpunctul 7.4.4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7.4.4. Sisteme de creditare fără numerar cu identificarea jucătorului (cititor de carduri, scanere biometrice ş.a. integrate în EGM)
    (i) Sisteme de creditare fără numerar (bazate pe carduri «cashless»)
    Fondurile jucătorului din sistemul operatorului sunt accesate prin intermediul unei metode sigure de identificare, cum ar fi card magnetic şi/sau cu cip, etichetă RFID, scaner biometric.
    Contul jucătorului trebuie să păstreze cel puţin următoarele date:
    a) un număr de identificare al jucătorului atribuit de către server;
    b) fondurile jucătorului;
    (ii) Cititorul de carduri
    În cazul sistemului cashless, EGM trebuie să fie dotat cu un cititor de carduri şi/sau dispozitiv de identificare a jucătorului, încorporat în aparatul slot-machines. Acesta citeşte datele de pe instrumentul prezentat de jucător în scopul identificării.
    Orice tranzacţie monetară între EGM şi sistem (creditare/IN sau retragere/OUT) trebuie să fie securizată prin sisteme de autentificare cu doi factori, cum ar fi introducerea cardului de către jucător şi a unui cod PIN sau prin altă metodă.
    Toate tranzacţiile monetare trebuie să fie evidenţiate pe contorii corespunzători ai EGM."

    8. La capitolul II, secţiunea a 2-a punctul 11, subpunctul 11.4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "11.4. Verificarea funcţionării, conform declaraţiilor de la subpct. 11.3, poate fi realizată pe baza tabelelor de alocare a câştigurilor şi a calculului statistic utilizat de organismele de evaluare a conformităţii sau pe baza numărului de jocuri declarate de producător pentru care se atinge valoarea procentajului teoretic de câştig (PTC) la nivel de încredere de 95%. Verificarea se face pentru toate programele/subprogramele de joc instalate pe EGM."

    9. La capitolul III, punctul 22 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "22. În termenul prevăzut de dispoziţiile art. 12 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare, organismele de evaluare a conformităţii care deţin licenţă valabilă clasa a II-a emisă de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc vor informa ONJN despre orice modificare a acreditării."

    10. La capitolul III, punctul 23 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "23. În vederea autorizării mijloacelor de joc tip slot-machines, organismele de evaluare a conformităţii licenţiate de ONJN vor emite certificate de aprobare de tip, precum şi certificate de verificare tehnică iniţiale, periodice sau după reparaţii bazate pe procedurile existente anterior datei intrării în vigoare a ordinului."



    ART. II
    Prevederile de la capitolul III punctul 23 din anexa la Ordinul preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc nr. 404/2020, cu modificările şi completările aduse prin prezentul ordin, se aplică cel mult 24 de luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.

    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc,
                    Tiberiu-Alin-Ion Teodor

    Bucureşti, 17 iunie 2021.
    Nr. 86.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016