Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 859 din 7 noiembrie 2023  privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 859 din 7 noiembrie 2023 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularului "Proces-verbal de custodie" şi a formularului "Proces-verbal de încetare totală sau parţială a indisponibilizării şi de restituire totală sau parţială a bunurilor indisponibilizate"

EMITENT: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1176 din 27 decembrie 2023
    Având în vedere prevederile:
    - art. LVI alin. (20) şi alin. (34) lit. b) din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Referatului nr. 12.228 din 7.11.2023 întocmit de Direcţia generală control şi supraveghere piaţă şi armonizare europeană,

    în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 5 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă modelul şi conţinutul formularului „Proces-verbal de custodie“, destinat utilizării în activitatea de control de către persoanele împuternicite din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, prezentat în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 2
    Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare a formularului menţionat la art. 2 sunt prezentate în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 3
    Se aprobă modelul şi conţinutul formularului tipizat „Proces-verbal de încetare totală sau parţială a indisponibilizării şi de restituire totală sau parţială a bunurilor indisponibilizate“, destinat utilizării în activitatea de control de către persoanele împuternicite din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, prezentat în anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 4
    Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare a formularului tipizat menţionat la art. 4 sunt prezentate în anexa nr. 4, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 5
    (1) Formularele prevăzute în prezentul ordin, precum şi cele prevăzute în Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 103/2010 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor tipizate cu regim special ale procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi ale anexei acestuia, destinate utilizării în activitatea de control, şi a modelului şi conţinutului formularului tipizat cu regim special al autorizaţiei emise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor persoanelor fizice şi juridice ce efectuează operaţiuni cu metale preţioase şi pietre preţioase, cu modificările ulterioare, au regim special şi se tipăresc prin unităţi specializate, pe baza comenzilor primite din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
    (2) În situaţia în care mijloacele tehnice fac posibilă o astfel de procedură, formularele prevăzute în prezentul ordin pot fi şi tehnoredactate, semnate electronic şi comunicate de către persoanele împuternicite din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la adresa de poştă electronică precizată de operatorul economic.

    ART. 6
    Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 7
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,
                    Horia Miron Constantinescu

    Bucureşti, 7 noiembrie 2023.
    Nr. 859.
    ANEXA 1

    Forma şi modelul „Procesului-verbal de custodie“
    ANTETUL INSTITUŢIEI
    Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea ............
    Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor ..........
    PROCES-VERBAL DE CUSTODIE
    Încheiat astăzi, ..........., în ........., între:
    Subsemnaţii, ..................., având funcţia de comisari în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, CRPC R ................., CJPC ..........., şi legitimaţiile de control nr. ............., în calitate de deponent,
    şi
    operatorul economic ....................., în calitate de depozitar/custode, cu sediul social în ..............., CIF ..........., înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. .............., reprezentat de .............., având funcţia de ..............., legitimat/ă cu ................., CNP ...............,
    am procedat la predarea-primirea în vederea depozitării temporare cu titlu gratuit a următoarelor bunuri*1):
    *1) Se vor descrie în amănunt bunurile predate.
    .............................................
    .............................................
    ............................................. .

    Bunurile sunt depozitate în depozitul/incinta/autovehiculul ..............., aparţinând .............., situat/ă în ............... .
    Depozitarul se obligă să asigure paza bunurilor depozitate temporar, respectiv păstrarea calităţii şi integrităţii acestora, ca un bun proprietar, şi să ia toate măsurile pentru evitarea oricărui impact asupra calităţii mediului până la restituirea acestora ori predarea către organul de control, în condiţiile legii.
    Depozitarul se obligă să predea bunurile organului de control la data şi locul indicate în Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria ........ nr. ........, emis la data de ........... .
    În cazul în care, de la momentul confiscării şi până la momentul predării inclusiv, se constată lipsuri ori substituiri de produse, fapta constituie infracţiune potrivit Codului penal.
    Prezentul proces-verbal s-a încheiat în două exemplare, din care unul a fost înmânat operatorului economic şi unul a fost ridicat de organul de control.

┌──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Comisari │Operator economic, │
│......................................│......................................│
│......................................│ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘


    ANEXA 2

    Caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare
    şi de păstrare a formularului „Proces-verbal de custodie“
    1. Denumire: Proces-verbal de custodie
    2. Format: A4 (Poate avea un număr variabil de pagini.)
    3. Caracteristici de tipărire şi editare: de regulă, se editează pe ambele feţe şi cu ajutorul tehnicii de calcul, cu excepţia situaţiilor în care nu este posibilă editarea informatică, iar în situaţia în care nu se editează pe ambele feţe, paginile/feţele necompletate vor fi barate.
    4. Se difuzează gratuit.
    5. Se utilizează de către comisari pentru predarea-primirea în vederea depozitării temporare cu titlu gratuit a bunurilor indisponibilizate.
    6. Se întocmeşte în două exemplare de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
    7. Circulă:
    - exemplarul 1, la comisari;
    – exemplarul 2, la operatorul economic.

    8. Se arhivează:
    - exemplarul 1, la CJPC ....................;
    – exemplarul 2, la operatorul economic.


    ANEXA 3

    ANTETUL INSTITUŢIEI
    COMISARIATUL REGIONAL PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR REGIUNEA ..........
    COMISARIATUL JUDEŢEAN PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR ...........
    PROCES-VERBAL
    de încetare totală sau parţială a indisponibilizării şi
    de restituire totală sau parţială a bunurilor indisponibilizate
    încheiat în ......., ziua ....., luna ......., anul .........
    Anexă la Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ........ nr. ............. emis în data de ...................
    Subsemnaţii*1), ...................., având funcţia de comisari în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, CRPC R ............, CJPC ................, în baza ordinelor de serviciu şi a legitimaţiilor de control nr. ................., am procedat la:
    *1) Numele şi prenumele complet ale comisarilor.
    [ ] restituirea totală a bunurilor indisponibilizate prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ..... nr. ........ emis în data de ...............;
    [ ] restituirea parţială a bunurilor indisponibilizate prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ..... nr. ............ emis în data de ........., după cum urmează:
    .............................................
    .............................................
    ............................................. .


    Încetarea totală/parţială a măsurii indisponibilizării are la bază următoarele documente de provenienţă depuse de contravenient:
    .............................................
    .............................................
    .............................................. .

    Documentele de provenienţă au fost depuse la data de ..............., ora ....., data şi ora-limită fiind ........................
    În toate cazurile, inclusiv după data restituirii bunurilor, în care se constată existenţa unor împrejurări privind săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală în legătură cu documentele prezentate, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.
    Prin restituirea totală/parţială a bunurilor indisponibilizate, organul de control nu atestă veridicitatea absolută a documentelor de provenienţă prezentate de operatorul economic/contravenient şi/sau a datelor cuprinse în aceste documente.

┌──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Inspectori, │Operator economic, │
│..................................... │......................................│
│......................................│(denumirea) │
│......................................│..................................... │
│(numele, prenumele şi semnătura) │(numele, prenumele şi semnătura) │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘


    ANEXA 4

    Caracteristicile de tipărire şi editare, modul de difuzare, de utilizare şi
    păstrare a formularului „Proces-verbal de încetare totală sau
    parţială a indisponibilizării şi de restituire totală sau parţială
    a bunurilor indisponibilizate“
    1. Denumire: Proces-verbal de încetare totală sau parţială a indisponibilizării şi de restituire totală sau parţială a bunurilor indisponibilizate
    2. Format: A4 (Poate avea un număr variabil de pagini.)
    3. Caracteristici de tipărire şi editare: de regulă, se editează pe ambele feţe şi cu ajutorul tehnicii de calcul, cu excepţia situaţiilor în care nu este posibilă editarea informatică. Toate paginile completate vor fi numerotate, iar în situaţia în care nu se editează pe ambele feţe, paginile/feţele necompletate vor fi barate.
    4. Se difuzează gratuit.
    5. Se utilizează de către comisari.
    6. Se întocmeşte în două exemplare de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
    7. Circulă:
    - exemplarul 1, la comisari;
    – exemplarul 2, la operatorul economic.

    8. Se arhivează:
    - exemplarul 1, la CJPC ....................;
    – exemplarul 2, la operatorul economic.


    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016