Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 85 din 20 septembrie 2023  pentru modificarea şi completarea unor ordine ale preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi de aprobare a Metodologiei de calcul al consumului tehnologic din sistemul de transport al gazelor naturale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 85 din 20 septembrie 2023 pentru modificarea şi completarea unor ordine ale preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi de aprobare a Metodologiei de calcul al consumului tehnologic din sistemul de transport al gazelor naturale

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 869 din 27 septembrie 2023
    Având în vedere prevederile art. 99 lit. l) şi m), art. 130 alin. (1) lit. s) şi u), art. 177^1 alin. (2), art. 179 alin. (4) şi (5) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, cele ale art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 10 alin. (1) lit. l) şi q) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. b) şi c) şi ale alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.
    ART. I
    Codul reţelei pentru Sistemul naţional de transport al gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 16/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 171 şi 171 bis din 29 martie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 57^3 alineatul (5), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) cantităţile estimate de către OD a fi fost consumate de către clienţii finali din portofoliul fiecărui UR, client al OD, la care măsurarea nu se face în cursul zilei, ajustate cu cantităţile prevăzute în Convenţiile încheiate de către OD cu UR conform prevederilor Metodologiei de regularizare a diferenţelor dintre alocări şi cantităţile de gaze naturale distribuite; estimarea se realizează pentru fiecare UR pe baza următoarelor elemente:
    (i) profilelor de consum specifice fiecărei categorii de clienţi finali;
    (ii) structurii portofoliului de clienţi finali ai fiecărui UR."

    2. La articolul 71^3 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) nivelurilor cantitative estimate a fi consumate de către clienţii finali din portofoliul fiecărui UR la care măsurarea nu se face zilnic, ajustate cu cantităţile prevăzute în Convenţiile încheiate de către OD cu UR conform prevederilor Metodologiei de regularizare a diferenţelor dintre alocări şi cantităţile de gaze naturale distribuite; nivelurile cantitative estimate a fi consumate sunt determinate pentru fiecare UR pe baza următoarelor elemente:
    (i) profilelor de consum elaborate de OD pentru clienţii finali aflaţi în portofoliul UR;
    (ii) structurii portofoliului de clienţi finali ai fiecărui UR."

    3. La articolul 71^3, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Până la data de 31 martie 2025, în ziua D+1, până cel târziu ora 13.00, producătorii de energie termică au obligaţia de a transmite furnizorului propriu cantitatea estimată de gaze naturale utilizată în ziua D la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice, destinată consumului populaţiei."

    4. Articolul 74 se abrogă.
    5. Articolul 75 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 75
    (1) OTS efectuează alocarea lunară finală până cel târziu în data de 13 a lunii următoare (M+1) lunii (M) în care a prestat serviciul de transport, pentru fiecare UR în parte, în scopul cuantificării serviciului de transport gaze naturale prestat de OTS.
    (2) Cantităţile de gaze naturale care au făcut obiectul livrărilor în luna M sunt asumate de către OTS şi producători/OD/CD/OÎ prin semnarea proceselor-verbale prevăzute în anexa nr. 9 la prezentul cod.
    (3) În vederea parcurgerii procesului de alocare lunară finală, OTS transmite către OD/CD, respectiv primeşte de la producători/OÎ, în primele două zile lucrătoare ale lunii M+1, cantităţile de gaze naturale precizate în procesele-verbale prevăzute în anexa nr. 9, în conformitate cu prevederile art. 37 alin. (1) şi (2).
    (4) Până în data de 8 a lunii M+1 ora 12.00, producătorii, operatorii de înmagazinare şi OTS recurg la efectuarea descărcărilor lunare a tuturor sistemelor/mijloacelor de măsurare proprii, constată eventualele diferenţe sau disfuncţionalităţi de măsurare şi corectează valorile pentru fiecare punct fizic de intrare/ieşire în parte în conformitate cu prevederile Procedurii de rezolvare a reclamaţiilor/sesizărilor/divergenţelor privind măsurarea cantităţilor de gaze naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 142/2021. În situaţia în care valorile comerciale trebuie corectate se vor retransmite procesele-verbale modificate corespunzător.
    (5) Începând cu data de 8 a lunii M+1 ora 14.00 şi până în data de 11 a lunii M+1 ora 12.00, în platforma informaţională a OTS sunt introduse următoarele informaţii:
    a) pentru fiecare zi gazieră din luna M pentru care s-au înregistrat diferenţe sau disfuncţionalităţi de măsurare, OD introduc în platforma informaţională a OTS pentru fiecare UR cantităţile de gaze naturale reprezentând corecţiile de măsurare efectuate de OTS pentru punctele aferente sistemului de distribuţie; în cazul în care OD nu transmit aceste informaţii, cantităţile de gaze naturale aferente corecţiilor de măsurare sunt alocate de către OTS proporţional cu cantităţile de gaze naturale alocate iniţial de către OD pentru fiecare UR şi pentru fiecare zi din luna M în care s-au înregistrat diferenţe sau disfuncţionalităţi de măsurare;
    b) OTS introduce în platforma sa informaţională alocarea zilnică aferentă consumatorilor racordaţi direct în SNT recalculată pentru fiecare UR, reprezentând alocarea iniţială zilnică ajustată cu eventualele corecţii ale OTS, pentru fiecare zi din luna M în care s-au înregistrat diferenţe sau disfuncţionalităţi de măsurare.
    (6) Alocarea lunară finală este egală cu suma alocărilor zilnice determinate în conformitate cu prevederile art. 66 care se ajustează conform alin. (5).
    (7) În data de 14 a lunii M+1, ora 12.00, OTS, în baza alocării lunare finale, determinată conform prevederilor alin. (6), semnează împreună cu UR procesele-verbale prevăzute în anexa nr. 9.
    (8) Până la data de 15 a lunii M+1 pentru luna M, OTS calculează şi retransmite fiecărui UR alocarea lunară finală determinată în conformitate cu prevederile alin. (6) şi dezechilibrele zilnice recalculate.
    (9) Diferenţele dintre cantităţile lunare distribuite şi alocarea lunară finală se regularizează în conformitate cu Metodologia de regularizare a diferenţelor dintre alocări şi cantităţile de gaze naturale distribuite, elaborată de ANRE."

    6. La articolul 85, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) În scopul echilibrării propriului portofoliu, UR procedează la:
    a) renominalizarea cantităţilor de gaze care urmează să fie introduse/preluate în/din SNT până la finalul zilei gaziere D;
    b) tranzacţionarea produselor standardizate pe termen scurt puse la dispoziţie de platformele de tranzacţionare;
    c) tranzacţionarea bilaterală.
    Ecuaţii de echilibrare
    A. Ecuaţia de echilibrare fizică a SNT (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    (i) E(PROD) - energia gazelor naturale predate în SNT prin punctele de intrare din perimetrele de producţie;
    (ii) E(IMP) - energia gazelor naturale predate în SNT (import) prin punctele de interconectare transfrontalieră;
    (iii) E(DEP^EXTR) - energia gazelor naturale extrase şi predate în SNT din depozitele de înmagazinare;
    (iv) E(IEŞ) - energia gazelor naturale predate din SNT prin toate punctele de ieşire, cu excepţia celor aferente depozitelor de înmagazinare şi punctelor de interconectare transfrontalieră;
    (v) E(CST) - energia gazelor naturale aferentă consumurilor realizate în SNT calculate în ziua (D +1) pentru ziua D. (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    1. E(CTm/d) - energia gazelor naturale aferentă consumurilor tehnologice măsurate/determinate; termenul E(CTm/d) se calculează conform prevederilor Metodologiei de calcul al consumului tehnologic din sistemul de transport al gazelor naturale ca sumă a următoarelor energii:
    a) energia gazelor naturale utilizate drept combustibil pentru consumul staţiilor de comprimare;
    b) energia gazelor utilizate drept combustibil pentru încălzirea gazelor şi a incintelor tehnologice, funcţionării grupurilor generatoare de curent electric;
    2. E(UFG) - energia totală a consumurilor tehnologice nedeterminate din SNT, precum şi a incertitudinilor/ abaterilor/erorilor determinării mărimilor măsurate şi calculate din ecuaţia de echilibrare fizică a SNT.
    3. E (EX CT) - energia gazelor care nu se încadrează în categoria consumului tehnologic din ST şi care sunt achiziţionate în vederea:
    a) utilizării în scop administrativ de OTS în sediile aflate în proprietatea/folosinţa acestuia;
    b) compensării volumelor de gaze naturale disipate în urma unor incidente tehnice, cu autor cunoscut;
    c) compensării volumelor de gaze naturale disipate în urma unor incidente tehnice în ST, cu autor necunoscut, dacă OTS nu deţine înscrisuri din care să rezulte măsurile întreprinse pentru recuperarea prejudiciului;
    d) compensării volumelor de gaze naturale disipate în urma unor vicii de execuţie ale obiectivelor din ST aflate în perioada de garanţie;
    e) compensării volumelor de gaze naturale disipate în urma unor intervenţii neautorizate ale terţilor asupra sistemelor/ mijloacelor de măsurare a gazelor naturale, respectiv:
    (i) deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării acestora;
    (ii) ocolirea indicaţiilor acestora, prin realizarea de instalaţii clandestine;
    f) compensării volumelor de gaze naturale disipate în urma folosirii instalaţiilor clandestine racordate la ST;
    g) compensării volumelor de gaze naturale disipate în urma modificării obiectivelor ST prin deviere, la cererea clientului final sau a unui terţ;
    (vi) E (∆Lp) - variaţia energiei gazelor naturale existente în conductele componente ale SNT, determinată prin diferenţa dintre energia conţinută în SNT la sfârşitul unei zile gaziere şi energia conţinută în SNT la începutul zilei gaziere respective;
    (vii) E(DEP^INJ) - energia gazelor naturale predate din SNT în depozitele de înmagazinare subterană;
    (viii) E (EXP) - energia gazelor naturale predate din SNT (export) prin punctele de interconectare transfrontalieră.
    Energiile E(PROD), E(IMP), E(DEP^EXTR), E(IEŞ), E (∆Lp), E(DEP^INJ), E (EXP), E(CST) sunt determinate zilnic de către OTS în baza indicaţiilor sistemelor/mijloacelor de măsurare existente.
 (a se vedea imaginea asociată)
    B. Ecuaţia de echilibrare a utilizatorului de reţea, precum şi a OTS însuşi atunci când acţionează în calitate de utilizator al reţelei
    unde:
    (i) E(PROD)_UR - energia gazelor naturale predate în SNT de către UR, din perimetrele de producţie;
    (ii) E(IMP)_UR - energia gazelor naturale din import predate în SNT de către UR, prin toate punctele de interconectare transfrontalieră;
    (iii) E(DEP^EXTR_UR) - energia gazelor naturale predate în SNT de către UR prin toate punctele de la interfaţa cu depozitele de înmagazinare subterană;
    (iv) E (g cumpărate în PVT_UR) - energia gazelor naturale cumpărate în PVT de UR;
    (v) E (DEZ)_UR - componenta de dezechilibru a UR - reprezintă energia gazelor naturale necesară menţinerii echilibrului portofoliului de clienţi ai UR;
    (vi) E(IEŞ)_UR - energia gazelor naturale livrate din SNT prin toate punctele de ieşire, cu excepţia celor aferente depozitelor de înmagazinare şi punctelor de interconectare transfrontalieră, de către UR;
    (vii) E(EXP)_UR - energia gazelor naturale livrate din SNT prin punctele de interconectare transfrontalieră de către UR;
    (viii) E(DEP^INJ_UR) - energia gazelor naturale livrate din SNT prin toate punctele de la interfaţa cu depozitele de înmagazinare subterană de către UR;
    (ix) E (g vândute în PVT_UR) - energia gazelor naturale vândute în PVT de UR.
    C. Ecuaţia de echilibrare comercială a SNT (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    (i) E (∆Lp) - variaţia energiei gazelor naturale existente în conductele componente ale SNT, determinată prin diferenţa dintre energia existentă în SNT la sfârşitul unei zile gaziere şi energia existentă în SNT la începutul zilei gaziere respective;
    (ii) ∑E (DEZ)_UR - energia gazelor naturale calculată ca sumă algebrică a dezechilibrelor UR înregistrate în ziua gazieră respectivă: (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    - ∑ E (DEZ) _UR excedent - suma energiei gazelor naturale rezultată din dezechilibrele de tip excedent înregistrate de UR;
    – ∑ E (DEZ)_UR deficit - suma energiei gazelor naturale rezultată din dezechilibrele de tip deficit înregistrate de UR;
    (iii) (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    - E∆(CST) - energia gazelor naturale aferentă consumului OST din SNT;
    – E(CST)_achiziţionat - energia gazelor naturale achiziţionate destinate consumului SNT;
    – E (CST)_extras - energia gazelor naturale extrase din depozitele de înmagazinare destinate consumului SNT;
    – E (CST)realizat - energia gazelor naturale efectiv consumate de OTS pentru realizarea activităţilor aferente transportului gazelor naturale prin SNT;
    – E (CST)_înmagazinat - energia gazelor naturale înmagazinate de OTS în depozitele de înmagazinare pentru consumul SNT;
    (iv) E ∆(OBA) - variaţia contului de echilibrare operaţională la nivel de SNT, exprimată în unităţi de energie: (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    - E∆OBA intrare - cont de echilibrare operaţională utilizat la gestionarea diferenţei dintre energia gazelor naturale măsurate în punctele de intrare în SNT şi energia gazelor naturale alocate în punctele de intrare în SNT:
 (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    - P - suma energiei gazelor naturale măsurate în toate punctele de intrare în SNT;
    – Ai - suma energiei gazelor naturale alocate în punctele de intrare în SNT;
    – E OBA _ieşire - cont de echilibrare operaţională utilizat la gestionarea diferenţei dintre energia gazelor naturale măsurate în punctele de ieşire din SNT şi energia gazelor naturale alocate în punctele de ieşire din SNT în cadrul cărora se utilizează un cont de echilibrare operaţională:
 (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    - L - suma energiei gazelor naturale măsurate în toate punctele de ieşire din SNT în cadrul cărora se utilizează un cont de echilibrare operaţională;
    – Ae - suma energiei gazelor naturale alocate în punctele de ieşire din SNT în cadrul cărora se utilizează un cont de echilibrare operaţională;
    (v) E ∆(Act.ech.) - diferenţa dintre cantităţile de gaze naturale achiziţionate + extrase şi cele vândute + înmagazinate pentru acţiuni de echilibrare ale OTS în vederea menţinerii echilibrului fizic al SNT şi menţinerii parametrilor de funcţionare în condiţii de siguranţă: (a se vedea imaginea asociată)
    unde:
    - E Q _achiziţie - energia gazelor naturale achiziţionată de OTS de pe piaţa centralizată de gaze naturale, în scop de echilibrare fizică a SNT;
    – E Q _extras - energia gazelor naturale extrasă de OTS din depozitele de înmagazinare, în scop de echilibrare fizică a SNT;
    – E Q _vânzare - energia gazelor naturale vândută de OTS pe piaţa centralizată de gaze naturale, în scop de echilibrare fizică a SNT;
    – E Q _înmagazinat - energia gazelor naturale înmagazinată de OTS în depozitele de înmagazinare, în scop de echilibrare fizică a SNT."

    7. La articolul 86, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alin. (3) şi (4), cu următorul cuprins:
    "(3) Pentru fiecare zi din luna M în care s-au înregistrat diferenţe sau disfuncţionalităţi de măsurare, dezechilibrul zilnic se calculează ţinând cont de alocarea zilnică recalculată conform prevederilor art. 75 alin. (5).
    În acest caz, dezechilibrul zilnic final al UR se calculează după următoarea formulă:
    DZ = A(i) + T(C) – T(V) – A(e) _recalculată ± T(PE), în care:
    A(e) recalculată - alocarea zilnică iniţială ajustată cu cantitatea ce include diferenţe sau disfuncţionalităţi de măsurare;
    T (PE) - tranzacţiile efectuate în piaţa de echilibrare după calculul dezechilibrului iniţial.
(4) În situaţia în care dezechilibrul zilnic final calculat conform prevederilor alin. (3) este de sens contrar celui calculat conform prevederilor art. 86 alin. (2), dezechilibrul zilnic al UR se consideră egal cu zero DZ = 0."

    8. La articolul 86^1, alineatele (2^1) şi (2^2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2^1) Până la data de 31 martie 2025, UR transmite OTS, până la ora 7.00 a zilei D+1, dezechilibrul zilnic iniţial comunicat conform alin. (2), defalcat la nivel de CC şi PET prevăzuţi la art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare OUG nr. 27/2022, precum şi cel aferent celorlalţi clienţi finali, în conformitate cu prevederile art. 37 alin. (1) şi (2).
(2^2) Până la data de 31 martie 2025, în intervalul 7.00-13.30 al zilei D+1, OTS procesează informaţiile transmise de UR conform alin. (2^1) şi le centralizează în vederea tranzacţionării pe piaţa de echilibrare sau le transmite operatorului desemnat să asigure îndeplinirea obligaţiilor de organizare şi administrare a pieţei de echilibrare."

    9. La articolul 86^2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Până la data de 31 martie 2025, în cadrul pieţei de echilibrare se tranzacţionează distinct, pe baza Procedurii de tranzacţionare pe piaţa de echilibrare a gazelor naturale, prevăzută în anexa nr. 1^4, următoarele cantităţi de gaze naturale cu livrare în cursul zilei sau în ziua gazieră următoare, precum şi cele reprezentând dezechilibrul zilnic iniţial al UR:
    a) cantităţi destinate consumului CC şi PET ce fac obiectul art. 12 din OUG nr. 27/2022; preţul gazelor naturale fără servicii incluse nu poate depăşi preţul de 150 de lei/MWh;
    b) cantităţi destinate consumului celorlalţi clienţi finali."

    10. La articolul 88, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), până la data de 31 martie 2025, dezechilibrul zilnic final se calculează de către OTS, distinct, cu luarea în considerare a cantităţilor tranzacţionate pe PE conform prevederilor art. 86^2 alin. (2)."

    11. În anexa nr. 1^4, articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Prin derogare de la prevederile art. 2 şi ale art. 3 alin. (1), până la data de 31 martie 2025, sesiunile de tranzacţionare se desfăşoară după cum urmează:
    a) între orele 15.00-15.45 participanţii interesaţi de participarea la sesiunea de tranzacţionare introduc în sistemul de tranzacţionare al PE ofertele proprii destinate tranzacţionării cantităţilor de gaze naturale din producţia internă destinată consumului CC şi PET, precizând cantitatea de gaze naturale şi preţul ofertat conform prevederilor art. 86^2 alin. (2) lit. a) din cod;
    b) etapa de încheiere a tranzacţiilor prevăzute la lit. a) are loc între orele 15.45-16.00;
    c) între orele 16.00-16.45 participanţii interesaţi de participarea la sesiunea de tranzacţionare introduc în sistemul de tranzacţionare al PE ofertele proprii destinate tranzacţionării cantităţilor de gaze naturale din producţia internă destinate consumului celorlalţi clienţi finali prevăzuţi la art. 86^2 alin. (2) lit. b) din cod, precizând cantitatea de gaze naturale şi preţul ofertat;
    d) etapa de încheiere a tranzacţiilor prevăzute la lit. c) are loc între orele 16.45-17.00."

    12. În anexa nr. 9, la capitolul 3 punctul 3.4, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:
    "(3) Pentru punctele de intrare/ieşire în/din SNT, unde există sistem de măsurare de control, pentru soluţionarea eventualelor divergenţe cu privire la cantităţile de gaze naturale preluate/predate se aplică prevederile Procedurii de rezolvare a reclamaţiilor/sesizărilor/divergenţelor privind măsurarea cantităţilor de gaze naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui ANRE nr. 142/2021."

    13. În anexa nr. 9, la capitolul 3 punctul 3.6, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul în care se constată diferenţe între cantităţile măsurate cu aparatul de bază şi, respectiv, cel de control, părţile vor conveni ca valoarea ce se raportează se stabileşte în conformitate cu prevederile Ordinului preşedintelui ANRE nr. 142/2021."



    ART. II
    Metodologia de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciile de transport al gazelor naturale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 41/2019, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 211 din 18 martie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    - La articolul 11, litera r) se abrogă.


    ART. III
    Se aprobă Metodologia de calcul al consumului tehnologic din sistemul de transport al gazelor naturale, prevăzută în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.
    *) Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 869 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul din şos. Panduri nr. 1, bloc P33, parter, sectorul 5, Bucureşti.


    ART. IV
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 115/2018 privind aprobarea Metodologiei de calcul al consumului tehnologic din sistemul de transport al gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 610 din 17 iulie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.

    ART. V
    Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ - S.A. duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar compartimentele de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea acestora.

    ART. VI
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                    Mircea Man

    Bucureşti, 20 septembrie 2023.
    Nr. 85.
    ANEXA 1

    METODOLOGIE

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016