Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 84 din 19 mai 2016  privind hrănirea, dotarea locurilor de cazare şi asigurarea cu materiale de igienă personală a străinilor care fac obiectul activităţilor din centrele integrate menţionate la art. 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariţiei la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranţi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 84 din 19 mai 2016 privind hrănirea, dotarea locurilor de cazare şi asigurarea cu materiale de igienă personală a străinilor care fac obiectul activităţilor din centrele integrate menţionate la art. 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariţiei la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranţi

EMITENT: MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 410 din 31 mai 2016

    Având în vedere prevederile art. 21 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariţiei la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranţi, aprobată prin Legea nr. 5/2016,
    în temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul afacerilor interne emite următorul ordin:

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Hrănirea străinilor care fac obiectul activităţilor din centrele integrate menţionate la art. 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariţiei la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranţi, aprobată prin Legea nr. 5/2016, denumiţi în continuare străini prevăzuţi de OUG nr. 53/2015, se realizează, de regulă, prin achiziţionarea de servicii de alimentaţie publică în sistem catering de către structura care organizează centrele integrate.
    (2) Străinii prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 au dreptul, pentru perioada în care se află cazaţi în centrele integrate, la hrană gratuită, care se acordă potrivit normelor şi regulilor prevăzute de prezentul ordin.
    ART. 2
    În situaţia în care nu există posibilitatea contractării de servicii de alimentaţie publică în sistem catering, structura care organizează centrele integrate asigură hrănirea străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 în regie proprie sau cu sprijinul unei structuri din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, pe bază de convenţie sau protocol, cu decontarea cheltuielilor aferente.
    ART. 3
    (1) Hrănirea străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 se face în natură, în limita unor plafoane calorice diferenţiate pe categorii de persoane, care constituie norme de hrană zilnice.
    (2) Drepturile de hrană se pot acorda sub formă de hrană preparată caldă sau hrană rece.
    (3) Normele de hrană zilnice sunt prevăzute în anexa nr. 1.
    ART. 4
    În interiorul centrelor integrate sau în locurile special amenajate se asigură o cantitate suficientă de apă potabilă.
    ART. 5
    Dotarea locurilor de cazare se asigură potrivit prevederilor anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.137/2003 privind aprobarea Normelor de dotare a centrelor de cazare a străinilor luaţi în custodie publică.
    ART. 6
    Asigurarea cu materiale de igienă personală se realizează conform prevederilor anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.137/2003 privind aprobarea Normelor de dotare a centrelor de cazare a străinilor luaţi în custodie publică.

    CAP. II
    Aplicarea normelor de hrană şi organizarea hrănirii

    SECŢIUNEA 1
    Reguli de aplicare a normelor de hrană

    ART. 7
    (1) Normele de hrană se aplică în două perioade de consum:
    a) perioada de vară: 1 iunie-31 octombrie;
    b) perioada de iarnă: 1 noiembrie-31 mai.
    (2) Compoziţia şi valoarea calorică a produselor alimentare folosite în mod curent în centrele integrate în hrănirea străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 sunt prevăzute în tabelul din anexa nr. 2.
    ART. 8
    (1) La întocmirea tabelelor decadale şi a buletinelor de distribuţie a subzistenţelor se ţine cont de valoarea calorică reală a produselor folosite efectiv, consemnându-se în documentele respective denumirea completă a produselor şi nu cea generică.
    (2) Unele produse prevăzute de norma nr. 9 din anexa nr. 1 sunt prezentate sub formă generică şi reprezintă media calorică a mai multor produse din aceeaşi categorie.
    ART. 9
    (1) În situaţia în care drepturile de hrană nu se pot acorda sub formă de hrană preparată, acestea se pot acorda sub formă de hrană rece. În această situaţie se poate acorda o gamă restrânsă de produse, prin substituirea acestora, la echivalent caloric, potrivit normei nr. 9 din anexa nr. 1.
    (2) Norma nr. 9 din anexa nr. 1 se aplică în oricare dintre următoarele situaţii, luate separat sau cumulat, indiferent de ordine:
    a) când produsele alimentare prevăzute în normele de hrană lipsesc temporar sau parţial;
    b) pentru realizarea unor meniuri variate;
    c) pentru realizarea meniurilor dietetice, conform prescripţiilor medicale;
    d) în situaţiile când este necesară asigurarea normelor ca hrană rece.
    (3) Substituirile pentru realizarea variaţiei în hrănire sau pentru respectarea unor reguli impuse de religia străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 se pot aplica ori de câte ori este necesar, în vederea întocmirii unor meniuri cu asociere de produse care să permită prepararea unei game largi de feluri de mâncare. Acestea se pot aplica integral sau parţial, indiferent dacă produsele prevăzute de norme, care se substituie în acest scop, sunt în depozit.
    ART. 10
    (1) Justificarea consumului produselor alimentare distribuite pe bază de norme calorice se face la sfârşitul fiecărei luni, corespunzător drepturilor lunare de consum, calculate conform valorilor calorice ale normelor.
    (2) La evidenţierea consumului propriu de alimente şi pentru evidenţa tehnic operativă, centrele integrate care asigură hrănirea străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 întocmesc documentele specifice, conform prevederilor legale.
    ART. 11
    Hrana se asigură, la solicitarea străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015, cu respectarea regulilor alimentare impuse de apartenenţa religioasă.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Reguli privind alocarea la/şi scoaterea de la drepturi de hrană

    ART. 12
    Alocarea/Scoaterea la/de la drepturi de hrană a străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015, care beneficiază de norme de hrană, se face nominal, prin dispoziţia de zi a şefului centrului integrat, în baza unuia dintre următoarele documente:
    a) nota de introducere/scoatere în/din centrul integrat a străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015, aprobată de către şeful centrului integrat, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3;
    b) biletul de internare/ieşire în/din spital;
    c) actul medical prin care medicul certifică starea fiziologică sau de sănătate, după caz, a străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015, în vederea alocării acestora la una dintre normele nr. 3, 3A, 3B, 6, 7 sau 8 din anexa nr. 1;
    d) documentul legal pe baza căruia se poate stabili vârsta copilului sau persoanei minore.
    ART. 13
    În baza documentelor prevăzute la art. 12, structura care se ocupă cu evidenţa efectivelor întocmeşte zilnic "Nota de efective", conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, pe care o predă, cel mai târziu până la ora 11,00, şefului compartimentului aprovizionare cu alimente/similar pentru a organiza în timp util hrănirea efectivelor pentru ziua următoare.
    ART. 14
    Se consideră că alimentele au fost legal distribuite în cazul în care străinii prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 părăsesc centrele integrate, ca urmare a unor împrejurări ce nu puteau fi prevăzute, iar retragerea în depozit a produselor alimentare distribuite pentru prepararea hranei nu mai este posibilă din cauză că au fost supuse prelucrării mecanice şi termice.

    SECŢIUNEA a 3-a
    Organizarea şi executarea hrănirii

    ART. 15
    (1) Centrele integrate care hrănesc străinii prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 pe bază de norme calorice stabilesc meniurile zilnice prin tabelul decadal de repartiţie a alimentelor prevăzut în anexa nr. 5.
    (2) Tabelul decadal este documentul prin care se stabileşte programul de hrănire a străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015.
    (3) Prin tabelul decadal se repartizează raţiile zilnice de produse alimentare prevăzute în normele de hrană, pe meniuri şi feluri de mâncare, pentru fiecare masă, respectiv dimineaţa, la prânz şi seara.
    (4) Raţiile zilnice de produse alimentare prevăzute de norme se repartizează pe feluri de mâncare, în funcţie de prevederile reţetelor culinare.
    ART. 16
    (1) Tabelul decadal se întocmeşte de şeful compartimentului aprovizionare cu alimente/similar împreună cu bucătarul-şef/similar şi şeful de depozit, se vizează de medic şi se aprobă de şeful structurii de logistică.
    (2) Tabelul decadal se întocmeşte separat pentru fiecare normă de hrană.
    (3) Prin tabelul decadal trebuie să se asigure în principiu trei mese pe zi, astfel: 35% dimineaţa, 50% prânz şi 15% seara.
    (4) La întocmirea tabelului decadal se ţine cont de existentul de produse alimentare din depozit, posibilităţile certe de aprovizionare, gradul de dotare a blocului alimentar, pregătirea bucătarilor, precum şi de preferinţele străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015.
    (5) Se urmăreşte ca meniurile să fie cât mai variate prin substituirile prevăzute de norma nr. 9 din anexa nr. 1.
    ART. 17
    Atunci când, din motive obiective, meniurile din tabelul decadal nu pot fi respectate sau unele produse din meniu lipsesc, acestea pot fi înlocuite cu altele, numai cu aprobarea şefului structurii de logistică, dată pe documentele de distribuţie.
    ART. 18
    Pentru asigurarea controlului calităţii hranei, la fiecare masă se recoltează probe de mâncare care se păstrează timp de 48 de ore.
    ART. 19
    Intervalul de timp pentru servirea mesei se stabileşte prin programul orar al centrului.
    ART. 20
    (1) Hrana se păstrează maximum două ore de la terminarea pregătirii termice. Păstrarea hranei pregătite se poate prelungi cu maximum două ore, numai după o nouă prelucrare termică.
    (2) Distribuţia alimentelor se face numai cu avizul ofiţerului de serviciu pe centru integrat dat pe documentele de distribuţie.
    (3) Pentru distribuirea hranei se constituie un "registru privind administrarea hranei pe zile şi mese", care se completează de bucătarul-şef cu meniurile aferente perioadei respective şi se aprobă de ofiţerul de serviciu pe centrul integrat, pentru fiecare masă servită, şi de medic atunci când se află în unitate.
    ART. 21
    (1) Activităţile ce se desfăşoară în bucătărie trebuie organizate în aşa fel încât alimentele să parcurgă, pe timpul prelucrării, un proces în sens unic, iar prelucrarea la rece şi termică a alimentelor să se facă numai de personal calificat şi avizat medical.
    (2) Ustensilele şi aparatele de prelucrare a produselor alimentare trebuie menţinute permanent într-o stare de igienă corespunzătoare care să se încadreze în parametrii igienico-sanitari prevăzuţi de actele normative în vigoare.
    (3) Blocul alimentar, depozitele de alimente şi mijloacele de transport pentru produse alimentare sau hrana preparată trebuie să funcţioneze numai în baza autorizaţiei sanitar-veterinare eliberate de organele în drept.
    (4) Activităţile auxiliare ce se desfăşoară în bucătărie se execută de personalul repartizat pentru lucrul la bucătărie sub îndrumarea bucătarului-şef/similar.
    (5) Personalul blocului alimentar, inclusiv cel care desfăşoară activităţi ajutătoare, trebuie să fie echipat în ţinută de protecţie sau de lucru prevăzută de normele în vigoare.
    ART. 22
    (1) Distribuţia produselor alimentare din depozitul centrului integrat se face de către şeful de depozit sau magazinerul din subordine. Programul de distribuţie se stabileşte prin dispoziţia de zi pe centrul integrat.
    (2) Distribuţia produselor alimentare necesare preparării hranei se face separat pentru fiecare masă, astfel:
    a) pentru masa de prânz, în dimineaţa zilei respective;
    b) pentru masa de seară şi dimineaţa zilei următoare, după ce s-a servit masa de prânz.
    ART. 23
    Păstrarea produselor alimentare distribuite potrivit art. 22 alin. (2) se face separat, pentru fiecare masă.
    ART. 24
    Transportul produselor alimentare se execută numai cu mijloace adecvate, care au autorizaţie sanitar-veterinară, şi numai de către personalul care are efectuat controlul medical şi echipament de protecţie.
    ART. 25
    Depozitarea produselor alimentare în spaţiile frigorifice se face cu respectarea instrucţiunilor în vigoare privind incompatibilitatea acestora la depozitare.
    ART. 26
    Utilajele, precum şi instalaţiile şi echipamentele electrice din blocurile alimentare trebuie montate, întreţinute şi exploatate numai de persoane autorizate.

    CAP. III
    Normele de dotare cu bunuri materiale specifice hrănirii

    ART. 27
    Dotarea centrelor integrate cu bunuri materiale specifice hrănirii străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 este prevăzută în anexa nr. 6.
    ART. 28
    Durata normală de utilizare a materialelor specifice hrănirii prevăzute la art. 27 se calculează de la darea lor în folosinţă, indiferent dacă acestea se utilizează numai în anumite perioade.
    ART. 29
    Pentru materialele specifice hrănirii confecţionate din sticlă sau porţelan nu se fixează durata normală de utilizare, acestea urmând a se scădea din evidenţă în limita procentajelor maxime admise, potrivit actelor normative în vigoare privind scoaterea din funcţiune, valorificarea şi casarea bunurilor în unităţile Ministerului Afacerilor Interne.
    ART. 30
    Aparatele de cântărit, greutăţile, precum şi măsurile pentru lichide se verifică anual de către operatori economici autorizaţi.
    ART. 31
    Mărimea sau capacitatea utilajelor şi materialelor prevăzute în norme, pentru care nu s-au făcut menţiuni exprese în acest sens, se stabileşte de către centrele integrate în funcţie de nevoi.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale

    ART. 32
    Evidenţierea în contabilitate a operaţiunilor legate de activitatea de hrănire se face conform actelor normative în vigoare.
    ART. 33
    Şefii centrelor integrate iau măsuri de cunoaştere, aplicare şi respectare întocmai de către personalul din subordine a prezentului ordin, în părţile ce îl privesc.
    ART. 34
    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 35
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                         Ministrul afacerilor interne,
                                   Petre Tobă

    Bucureşti, 19 mai 2016.
    Nr. 84.


    ANEXA 1

                    Normele de hrană zilnice pentru hrănirea
                    străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015

                                  Norma nr. 1
                               - 3.645 calorii -

    Se acordă, gratuit, persoanelor majore.

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Amelioratori pentru preparate │ │ │ │ │
 │ │culinare │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Arome, condimente, ingrediente │ g │ 0,2 │ 0,2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Biscuiţi │ g │ 80 │ 80 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Brânză telemea │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Boia de ardei │ g │ 0,3 │ 0,3 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Carne │ g │ 70 │ 70 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Cartofi │ g │ 300 │ 300 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Ceapă │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Ceai │ g │ 3 │ 4 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Compot │ g │ - │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Conserve de legume în apă şi bulion│ g │ 50 │ 120 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Drojdie proaspătă de bere │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │13. │Făină de grâu albă │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │14. │Fasole uscată boabe │ g │ 40 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │15. │Fasole bătută instant │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │16. │Foi de dafin │ g │ 0,1 │ 0,1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │17. │Fructe proaspete │ g │ 100 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │18. │Griş │ g │ - │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │19. │Legume proaspete │ g │ 290 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │20. │Morcovi │ g │ 20 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │21. │Murături │ g │ - │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │22. │Ouă de găină │buc.│ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │23. │Orez decorticat │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │24. │Oţet din vin 9° │ g │ 5 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │25. │Pastă de roşii │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │26. │Paste făinoase │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │27. │Piper │ g │ 0,2 │ 0,2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │28. │Piure de cartofi instant │ g │ 11 │ 11 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │29. │Preparate din carne │ g │ 30 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │30. │Pâine albă │ g │ 700 │ 700 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │31. │Rădăcinoase albe │ g │ 10 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │32. │Sare comestibilă │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │33. │Tărâţe de grâu │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │34. │Ulei comestibil │ g │ 35 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │35. │Usturoi │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │36. │Varză murată │ g │ - │ 80 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │37. │Varză proaspătă │ g │ 80 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │38. │Zahăr │ g │ 45 │ 50 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 3.635 │ 3.652 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 3.645 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 2
                               - 3.820 calorii -

    Se acordă, gratuit, persoanelor minore cu vârsta cuprinsă între un an şi 18 ani, împreună cu unul sau ambii părinţi.

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Amelioratori pentru preparate │ │ │ │ │
 │ │culinare │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Arome, condimente, ingrediente │ g │ 0,2 │ 0,2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Biscuiţi │ g │ 80 │ 80 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Boia de ardei │ g │ 0,3 │ 0,3 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Brânză telemea │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Brânză topită │ g │ 18 │ 18 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Carne │ g │ 200 │ 200 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Cartofi │ g │ 300 │ 300 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Ceapă │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Ceai │ g │ 3 │ 4 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Compot │ g │ - │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Conserve de legume în apă sau │ │ │ │ │
 │ │bulion │ g │ 50 │ 120 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │13. │Drojdie proaspătă de bere │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │14. │Făină de grâu albă │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │15. │Fructe proaspete │ g │ 100 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │16. │Fasole uscată boabe │ g │ 40 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │17. │Fasole bătută instant │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │18. │Foi de dafin │ g │ 0,1 │ 0,1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │19. │Griş │ g │ - │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │20. │Lapte praf │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │21. │Lămâi │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │22. │Legume proaspete │ g │ 290 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │23. │Miere de albine │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │24. │Morcovi │ g │ 20 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │25. │Murături │ g │ - │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │26. │Ouă de găină │buc.│ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │27. │Orez decorticat │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │28. │Oţet din vin 9° │ g │ 5 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │29. │Pastă de roşii │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │30. │Paste făinoase │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │31. │Pâine albă │ g │ 600 │ 600 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │32. │Piper │ g │ 0,2 │ 0,2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │33. │Piure de cartofi instant │ g │ 11 │ 11 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │34. │Preparate din carne │ g │ 30 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │35. │Rădăcinoase albe │ g │ 10 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │36. │Sare comestibilă │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │37. │Tărâţe de grâu │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │38. │Ulei comestibil │ g │ 35 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │39. │Unt proaspăt │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │40. │Usturoi │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │41. │Varză murată │ g │ - │ 80 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │42. │Varză proaspătă │ g │ 80 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │43. │Zahăr │ g │ 45 │ 50 │ │
 │ │ │ │ │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 3.810 │ 3.827 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 3.820 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 3
                               - 3.175 calorii -

    Se acordă, gratuit, femeilor gravide (majore şi minore), precum şi persoanelor bolnave.

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Amelioratori pentru preparate │ │ │ │ │
 │ │culinare │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Biscuiţi │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Brânză telemea │ g │ 25 │ 27 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Carne │ g │ 70 │ 70 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Cartofi │ g │ 400 │ 400 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Ceapă │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Ceai │ g │ 3 │ 4 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Compot │ g │ - │ 52 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Conserve de legume în apă sau │ │ │ │ │
 │ │bulion │ g │ - │ 80 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Făină de grâu albă │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Fructe proaspete │ g │ 85 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Gem │ g │ - │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │13. │Griş │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │14. │Lapte de vacă │ ml │ 200 │ 200 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │15. │Legume proaspete │ g │ 300 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │16. │Margarină │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │17. │Marmeladă amestec │ g │ 32 │ 32 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │18. │Orez decorticat │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │19. │Oţet alimentar │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │20. │Ouă de găină │buc.│ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │21. │Pastă de roşii │ g │ 31 │ 31 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │22. │Paste făinoase │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │23. │Pâine albă │ g │ 550 │ 550 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │24. │Preparate din carne │ g │ 40 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │25. │Rădăcinoase (inclusiv morcov) │ g │ 39 │ 97 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │26. │Sare comestibilă │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │27. │Tărâţe de grâu │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │28. │Ulei comestibil │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │29. │Zahăr │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 3.175 │ 3.175 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 3.175 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 3A
                                - 860 calorii -

    Supliment acordat, gratuit, femeilor gravide (minore sau majore), în lunile de sarcină de la 5 la 9 inclusiv, sau femeilor care au născut şi nu alăptează copilul în vârstă de până la un an

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Biscuiţi │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Fructe proaspete │ g │ 95 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Gem │ g │ - │ 18 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Lapte de vacă │ ml │ 100 │ 100 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Legume proaspete │ g │ 300 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Murături │ g │ - │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Ouă de găină │buc.│ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Pâine albă │ g │ 150 │ 150 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Preparate din carne │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Slănină afumată sau sărată │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Zahăr │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 860 │ 860 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 860 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 3B
                               - 1.255 calorii -

    Supliment acordat, gratuit, femeilor (minore sau majore) care au născut şi alăptează copilul în vârstă de până la un an

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Biscuiţi │ g │ 49 │ 49 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Brânză telemea │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Carne │ g │ 36 │ 36 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Fructe proaspete │ g │ 132 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Gem │ g │ - │ 25 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Lapte de vacă │ ml │ 200 │ 200 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Murături │ g │ - │ 140 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Ouă de găină │buc.│ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Pâine albă │ g │ 200 │ 200 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Preparate din carne │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Slănină afumată sau sărată │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Zahăr │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 1.255 │ 1.255 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 1.255 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 4
                               - 1.190 calorii -

    Se acordă, gratuit, pentru fiecare copil în vârstă de la 0 la 5 luni inclusiv, care se află împreună cu unul sau ambii părinţi.

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Albitură (rădăcinoase) │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Biscuiţi │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Carne de vită │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Cartofi │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Făină de orez sau zeamil │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Flori de tei │ g │ 2 │ 2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Fructe proaspete │ g │ 165 │ 165 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Lapte praf pentru sugari │ g │ 105 │ 105 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Lămâi │ g │ 65 │ 65 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Morcovi │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Ulei comestibil din │ │ │ │ │
 │ │floarea-soarelui │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Unt proaspăt │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │13. │Zahăr │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 1.190 │ 1.190 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 1.190 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 5
                               - 1.650 calorii -

    Se acordă, gratuit, pentru fiecare copil în vârstă de la 6 la 12 luni inclusiv, care se află împreună cu unul sau ambii părinţi.

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Albitură (rădăcinoase) │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Biscuiţi │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Brânză de vaci │ g │ 74 │ 74 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Carne de vită │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Cartofi │ g │ 100 │ 100 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Făină de orez sau zeamil │ g │ 25 │ 25 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Flori de tei │ g │ 3 │ 3 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Fructe proaspete │ g │ 185 │ 185 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Gem │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Iaurt │ g │ 100 │ 100 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Lapte praf pentru sugari │ g │ 65 │ 65 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Lămâi │ g │ 60 │ 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │13. │Morcovi │ g │ 98 │ 98 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │14. │Ouă de găină (gălbenuş) │buc.│ 1/2 │ 1/2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │15. │Orez decorticat │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │16. │Paste făinoase │ g │ 25 │ 25 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │17. │Ulei comestibil │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │18. │Unt │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │19. │Zahăr │ g │ 40 │ 40 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 1.650 │ 1.650 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 1.650 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 6
                               - 3.850 calorii -

    Se acordă, gratuit, bolnavilor internaţi în staţionar.

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Amelioratori pentru preparate │ │ │ │ │
 │ │culinare │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Biscuiţi │ g │ 80 │ 80 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Brânză telemea │ g │ 25 │ 27 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Carne │ g │ 70 │ 70 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Cartofi │ g │ 400 │ 400 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Ceapă │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Ceai │ g │ 3 │ 4 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Conserve de legume în apă sau │ │ │ │ │
 │ │bulion │ g │ - │ 80 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Făină de grâu albă │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Fructe proaspete │ g │ 98 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Gem │ g │ - │ 26 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Griş │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │13. │Lapte de vacă │ ml │ 200 │ 200 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │14. │Legume proaspete │ g │ 300 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │15. │Margarină │ g │ 40 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │16. │Marmeladă amestec │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │17. │Orez decorticat │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │18. │Oţet alimentar │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │19. │Ouă de găină │buc.│ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │20. │Pastă de roşii │ g │ 30 │ 31 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │21. │Paste făinoase │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │22. │Pâine albă │ g │ 650 │ 650 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │23. │Preparate din carne │ g │ 40 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │24. │Rădăcinoase (inclusiv morcov) │ g │ 39 │ 97 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │25. │Sare comestibilă │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │26. │Tărâţe de grâu │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │27. │Ulei comestibil │ g │ 25 │ 25 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │28. │Zahăr │ g │ 31 │ 31 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 3.850 │ 3.850 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 3.850 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 7
                               - 4.478 calorii -

    Se acordă, gratuit, bolnavilor distrofici.

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Amelioratori pentru preparate │ │ │ │ │
 │ │culinare │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Arome, condimente, ingrediente │ g │ 0,2 │ 0,2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Biscuiţi │ g │ 40 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Boia de ardei │ g │ 0,3 │ 0,3 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Brânză telemea │ g │ 36 │ 36 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Carne │ g │ 140 │ 140 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Cartofi │ g │ 400 │ 400 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Ceapă │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Ceai │ g │ 3 │ 4 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Compot │ g │ - │ 37 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Conserve de legume în apă sau │ │ │ │ │
 │ │bulion │ g │ 50 │ 120 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Drojdie proaspătă de bere │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │13. │Făină de grâu albă │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │14. │Fasole uscată boabe │ g │ 105 │ 105 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │15. │Foi de dafin │ g │ 0,1 │ 0,1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │16. │Fructe proaspete │ g │ 100 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │17. │Gem │ g │ 10 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │18. │Griş │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │19. │Lapte de vacă proaspăt │ g │ 200 │ 200 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │20. │Lămâi │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │21. │Legume proaspete │ g │ 440 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │22. │Margarină │ g │ 27 │ 27 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │23. │Miere de albine │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │24. │Morcovi │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │25. │Marmeladă amestec │ g │ 21 │ 31 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │26. │Ouă de găină │buc.│ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │27. │Orez decorticat │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │28. │Oţet din vin 9° │ g │ 5 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │29. │Pastă de roşii │ g │ 15 │ 15 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │30. │Paste făinoase │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │31. │Pâine albă │ g │ 700 │ 700 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │32. │Piper │ g │ 0,2 │ 0,2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │33. │Preparate din carne │ g │ 30 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │34. │Rădăcinoase albe │ g │ 14 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │35. │Sare comestibilă │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │36. │Slănină sărată sau afumată │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │37. │Tărâţe de grâu │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │38. │Ulei comestibil │ g │ 35 │ 40 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │39. │Usturoi │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │40. │Varză murată │ g │ - │ 110 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │41. │Varză proaspătă │ g │ 80 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │42. │Zahăr │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 4.478 │ 4.478 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 4.478 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 8
                               - 4.915 calorii -

    Se acordă, gratuit, bolnavilor de TBC internaţi în staţionar.

 ┌────┬───────────────────────────────────┬────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │U.M.│Raţii medii zilnice│Observaţii│
 │crt.│ │ ├─────────┬─────────┤ │
 │ │ │ │ vara │ iarna │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 1. │Amelioratori pentru preparate │ │ │ │ │
 │ │culinare │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 2. │Arome, condimente, ingrediente │ g │ 0,2 │ 0,2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 3. │Biscuiţi │ g │ 60 │ 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 4. │Boia de ardei │ g │ 0,3 │ 0,3 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 5. │Brânză telemea │ g │ 36 │ 36 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 6. │Carne │ g │ 200 │ 200 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 7. │Cartofi │ g │ 400 │ 400 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 8. │Ceapă │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ 9. │Ceai │ g │ 3 │ 4 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │10. │Compot │ g │ - │ 39 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │11. │Conserve de legume în apă sau │ │ │ │ │
 │ │bulion │ g │ 50 │ 120 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │12. │Drojdie proaspătă de bere │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │13. │Făină de grâu albă │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │14. │Fasole uscată boabe │ g │ 70 │ 70 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │15. │Foi de dafin │ g │ 0,1 │ 0,1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │16. │Fructe proaspete │ g │ 100 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │17. │Gem │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │18. │Griş │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │19. │Lapte de vacă proaspăt │ g │ 450 │ 450 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │20. │Lămâi │ g │ 10 │ 10 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │21. │Legume proaspete │ g │ 437 │ 437 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │22. │Margarină │ g │ 37 │ 37 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │23. │Miere de albine │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │24. │Morcovi │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │25. │Marmeladă amestec │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │26. │Ouă de găină │buc.│ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │27. │Orez decorticat │ g │ 50 │ 50 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │28. │Oţet din vin 9° │ g │ 5 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │29. │Pastă de roşii │ g │ 16 │ 16 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │30. │Paste făinoase │ g │ 30 │ 30 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │31. │Pâine albă │ g │ 748 │ 748 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │32. │Piper │ g │ 0,2 │ 0,2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │33. │Preparate din carne │ g │ 30 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │34. │Rădăcinoase albe │ g │ 14 │ - │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │35. │Sare comestibilă │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │36. │Slănină sărată sau afumată │ g │ 20 │ 20 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │37. │Tărâţe de grâu │ g │ 5 │ 5 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │38. │Ulei comestibil │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │39. │Usturoi │ g │ 1 │ 1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │40. │Zahăr │ g │ 35 │ 35 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┼──────────┤
 │ TOTAL CALORII/ZI │ │ 4.915 │ 4.915 │ │
 ├────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┴──────────┤
 │ MEDIA ZILNICĂ A CALORIILOR: 4.915 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


                                  Norma nr. 9
             Substituiri de alimente calculate la 100 grame produs

 ┌────┬───────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
 │Nr. │Produsul care se substituie│ Produsul cu care se substituie │
 │crt.│ │ │
 ├────┴────────────────────┬──────┼────────────────────────────────────┬──────┤
 │ Denumirea produsului │Canti-│ Denumirea produsului │Canti-│
 │ │tatea │ │tatea │
 │ │- gra-│ │- gra-│
 │ │me - │ │me - │
 ├────┬────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 1. │Biscuiţi │ 100 │Făină de grâu albă │ 115 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă amestec │ 182 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă extra │ 140 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pâine albă │ 177 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pâine semialbă │ 175 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zahăr │ 100 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 2. │Brânză proaspătă de │ 100 │Brânză telemea (media) │ 56 │
 │ │vaci │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 66 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 55 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Iaurt │ 517 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte praf │ 31 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte proaspăt de vacă (ml) (media) │ 304 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Margarină │ 21 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă de găină (buc.) │ 2 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Smântână │ 52 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Unt │ 24 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 3. │Brânză telemea │ 100 │Brânză telemea de vacă │ 113 │
 │ │(media) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea de oaie │ 90 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză proaspătă de vaci │ 177 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 117 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 97 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Iaurt │ 913 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte praf │ 55 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte proaspăt de vacă (ml) (media) │ 537 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Margarină │ 37 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă de găină (buc.) │ 4 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pate de ficat │ 107 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 71 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Smântână │ 91 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Şuncă presată │ 86 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Unt proaspăt │ 43 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 4. │Brânză topită │ 100 │Brânză proaspătă de vaci │ 151 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 85 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 83 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Iaurt │ 780 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte praf │ 47 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte proaspăt de vacă (ml) (media) │ 459 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Margarină │ 31 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă de găină (buc.) │ 3 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pate de ficat │ 92 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 61 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Smântână │ 78 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Şuncă presată │ 74 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Unt proaspăt │ 37 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 5. │Carne (media) │ 100 │Carne de vacă slabă │ 126 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne de vacă semigrasă │ 97 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne de viţel semigrasă │ 94 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne de porc slabă │ 80 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne de porc semigrasă │ 31 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne de ovine tineret (miel) │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne de ovine adultă │ 50 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne de pasăre │ 77 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve "aperitiv" │ 91 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de porc cu fasole│ │
 │ │ │ │boabe │ 66 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de porc în suc │ │
 │ │ │ │propriu │ 67 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din peşte în ulei (media) │ 35 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte de vacă (media) │ 178 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte praf │ 18 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Margarină indigenă │ 12 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Organe comestibile de porc sau vită │ │
 │ │ │ │(ficat, rinichi, inimă, limbă, │ │
 │ │ │ │creier, plămân, cap, picioare, │ │
 │ │ │ │splină, burtă) │ 275 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă (buc.) │1 1/4 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Peşte afumat (media) │ 64 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Peşte proaspăt (media) │ 152 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Peşte sărat (media) │ 101 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 23 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Jumări │ 151 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Slănină (afumată, proaspătă, │ │
 │ │ │ │sărată)* │ 14 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 6. │Carne de vită │ 100 │Carne pasăre (găină) │ 74 │
 │ │(media) │ │ │ │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 7. │Cartofi (media) │ 100 │Cartofi noi │ 96 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Cartofi de toamnă │ 104 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în ulei (media) │ 77 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion (media) │ 228 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole bătută instant │ 21 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole uscată boabe │ 24 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │ 304 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez │ 21 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase simple │ 20 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 19 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piure de cartofi instant │ 21 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză murată │ 405 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză proaspătă │ 304 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 8. │Ceapă (media) │ 100 │Ceapă verde │ 157 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ceapă uscată │ 71 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ceapă deshidratată │ 10 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion │ 94 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │ 125 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Usturoi │ 25 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Praz │ 55 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │ 9. │Ciocolată (media) │ 100 │Ouă de găină (buc.) │7 3/4 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Biscuiţi │ 135 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zahăr │ 134 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fructe proaspete (media) │1.124 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Citrice (media) │2.204 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă amestec │ 244 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă extra │ 188 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Slănină sărată sau afumată │ 90 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │10. │Compot (media) │ 100 │Compot de caise │ 110 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot de cireşe │ 110 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot de gutui │ 93 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot de mere │ 91 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot de pere │ 78 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot de piersici │ 130 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot de prune │ 103 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot de vişine │ 114 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Băuturi răcoritoare (ml) (media) │ 158 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Citrice (media) │ 260 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Dulceaţă (media) │ 23 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fructe proaspete │ 133 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem (media) │ 27 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Sirop de fructe (ml) │ 24 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Suc natural din fructe (ml) (media) │ 98 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zahăr │ 16 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │11. │Conserve din carne │ 100 │Brânză telemea (media) │ 49 │
 │ │de vită în suc │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │propriu │ │Brânză topită │ 58 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 48 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve "aperitiv" │ 135 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de porc cu fasole│ │
 │ │ │ │boabe │ 98 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de porc în suc │ │
 │ │ │ │propriu │ 60 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din peşte în ulei (media) │ 52 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 35 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Şuncă presată │ 42 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │12. │Conserve din legume │ 100 │Roşii în bulion │ 160 │
 │ │în apă sau bulion │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole verde în apă │ 213 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ghiveci în bulion │ 152 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Mazăre boabe fină │ 47 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zarzavat pentru ciorbe │ 123 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zarzavat pentru supe │ 78 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Cartofi (media) │ 44 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole bătută instant │ 9 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │ 133 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Morcovi │ 80 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez │ 8 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase (media) │ 8 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piure de cartofi instant │ 9 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză murată │ 178 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză proaspătă │ 133 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │13. │Conserve de legume │ 100 │Brânză proaspătă de vaci │ 61 │
 │ │în ulei (media) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 34 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 41 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă de găină (buc.) │1 1/3 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Slănină sărată sau afumată │ 16 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 33 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │14. │Conserve din peşte │ 100 │Brânză telemea (media) │ 95 │
 │ │în ulei (media) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea de oaie │ │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză proaspătă de vaci │ 168 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 111 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 92 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve "aperitiv" │ 261 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de porc cu fasole│ │
 │ │ │ │boabe │ 190 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de porc în suc │ │
 │ │ │ │propriu │ 116 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de vită în suc │ │
 │ │ │ │propriu │ 193 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă amestec │ 116 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă extra │ 89 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 68 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă de găină (buc.) │3 1/2 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Şuncă presată │ 82 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Slănină sărată sau afumată │ 16 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │15. │Drojdie proaspătă de│ 100 │Drojdie uscată de bere │ 75 │
 │ │bere │ │ │ │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │16. │Făină de grâu albă │ 100 │Făină de porumb (mălai) │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Griş │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez │ 101 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase simple │ 98 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 92 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pâine albă │ 153 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piure de cartofi instant │ 151 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │17. │Fasole uscată boabe │ 100 │Cartofi (media) │ 415 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion │ 947 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole bătută instant │ 87 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │1.262 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez │ 86 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase simple │ 84 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 78 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piure de cartofi instant │ 86 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │18. │Fructe proaspete │ 100 │Caise │ 102 │
 │ │(media) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Cireşe │ 80 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Mere │ 83 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pepene galben │ 445 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pepene verde │ 350 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pere │ 85 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piersici │ 113 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Prune │ 80 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Struguri │ 62 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Vişine │ 92 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot (media) │ 75 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Citrice (media) │ 196 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Dulceaţă (media) │ 18 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Sirop de fructe (ml) (media) │ 18 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Suc natural din fructe (ml) (media) │ 74 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fructe uscate (media) │ 17 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem │ 20 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă amestec │ 22 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă extra │ 17 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zahăr │ 12 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │19. │Fructe uscate │ 100 │Caise (fără sâmburi) │ 96 │
 │ │(media) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Curmale (cu sâmburi) │ 92 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Mere │ 122 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pere │ 97 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piersici │ 97 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Prune cu sâmburi │ 95 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Smochine │ 109 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Stafide │ 95 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot (media) │ 449 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Dulceaţă (media) │ 105 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fructe uscate (media) │ 596 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem (media) │ 120 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă amestec │ 130 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă extra │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zahăr │ 71 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │20. │Gem (media) │ 100 │Gem de caise │ 97 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem de căpşuni │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem de gutui │ 102 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem de piersici │ 99 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem de prune │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem de vişine │ 101 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem de zmeură │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot (media) │ 375 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Dulceaţă (media) │ 88 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă amestec │ 108 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă extra │ 84 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Stafide │ 80 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zahăr │ 60 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Miere de albine │ 73 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │21. │Griş │ 100 │Cartofi (media) │ 485 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Făină de grâu albă │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez │ 101 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase simple │ 98 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 92 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │22. │Iaurt │ 100 │Brânză proaspătă de vacă │ 19 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 11 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 13 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 11 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte praf │ 6 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte proaspăt de vacă (ml) (media) │ 59 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 8 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Smântână │ 10 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │23. │Lămâi │ 100 │Grepfruturi │ 91 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Mandarine │ 77 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Portocale │ 61 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │24. │Lapte praf │ 100 │Brânză proaspătă de vacă │ 321 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 182 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 213 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 176 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte proaspăt de vacă (ml) (media) │ 976 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Iaurt │1.660 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Smântână │ 166 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │25. │Lapte proaspăt de │ 100 │Brânză proaspătă de vacă │ 33 │
 │ │vacă (media) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 19 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 22 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 18 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte praf │ 10 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte de vacă cu 2,5% grăsime │ 96 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte de vacă cu 1,8% grăsime │ 104 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Smântână │ 17 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Iaurt │ 170 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă │ 3/4 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │26. │Legume proaspete │ 100 │Cartofi (media) │ 33 │
 │ │(media) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ceapă (media) │ 80 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Cartofi deshidrataţi │ 7 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion (media) │ 75 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez │ 7 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase simple │ 7 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 6 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză proaspătă │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Praz │ 44 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │27. │Marmeladă amestec │ 100 │Fructe proaspete (media) │ 459 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fructe uscate (media) │ 77 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem (media) │ 92 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Dulceaţă (media) │ 81 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Biscuiţi (media) │ 55 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă extra │ 77 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Zahăr │ 55 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │28. │Margarină │ 100 │Brânză proaspătă de vaci │ 483 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 272 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Slănină sărată sau afumată │ 122 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ulei comestibil de floarea soarelui │ 80 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Unt proaspăt │ 118 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Biscuiţi │ 183 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │29. │Miere de albine │ 100 │Compot (media) │ 517 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Dulceaţă (media) │ 121 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem (media) │ 138 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Stafide │ 110 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │30. │Morcovi (rădăcinoase│ 100 │Cartofi (media) │ 55 │
 │ │albe) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ 125 │
 │ │ │ │bulion │ │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │ 167 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Rădăcinoase deshidratate │ 18 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │31. │Murături │ 100 │Cartofi (media) │ 12 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion │ 28 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │ 37 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză murată │ 50 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză proaspătă │ 37 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │32. │Orez decorticat │ 100 │Cartofi (media) │ 481 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion │1.097 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │1.462 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole bătută instant │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole uscată boabe │ 116 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez brizură │ 102 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase │ 97 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 91 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piure de cartofi instant │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză murată │1.950 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză proaspătă │1.462 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │33. │Ouă de găină │ 100 │Brânză proaspătă de vaci │ 45 │
 │ │(un ou = 50 gr) │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 26 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 30 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne (media) │ 77 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 25 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din peşte în ulei │ 27 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pate de ficat │ 27 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 18 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Şuncă presată │ 22 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │34. │Pâine albă │ 100 │Biscuiţi │ 56 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Făină de grâu albă │ 65 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Făină de grâu semialbă │ 70 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Făină de porumb (mălai) │ 66 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pesmet tip "A" │ 70 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │35. │Pate de ficat │ 100 │Brânză proaspătă de vacă │ 164 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 93 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 109 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 90 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de porc cu fasole│ │
 │ │ │ │boabe │ 186 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de porc în suc │ │
 │ │ │ │propriu │ 114 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din carne de vită în suc │ │
 │ │ │ │propriu │ 189 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă de găină (buc.) │3 1/2 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 66 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Şuncă presată │ 80 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │36. │Pastă de roşii │ 100 │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion (media) │ 291 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │ 387 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │37. │Paste făinoase │ 100 │Cartofi (media) │ 493 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion (media) │1.125 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole bătută instant │ 103 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole uscată boabe │ 119 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Făină de grâu albă │ 102 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │1.500 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez decorticat │ 102 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 93 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piure de cartofi instant │ 103 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză murată │2.000 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză proaspătă │1.500 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │38. │Preparate din carne │ 100 │Brânză telemea (media) │ 141 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 165 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Carne (media) │ 424 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 136 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din peşte în ulei │ 148 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Margarină │ 51 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă de găină (buc.) │ 5 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pate de ficat │ 151 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Slănină sărată sau afumată │ 63 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Şuncă presată │ 122 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Unt proaspăt │ 60 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │39. │Ulei comestibil din │ 100 │Margarină │ 121 │
 │ │floarea-soarelui │ │ │ │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Slănină (proaspătă, sărată, afumată)│ 152 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Unt proaspăt │ 147 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Untură de porc │ 101 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │40. │Unt proaspăt │ 100 │Brânză proaspătă de vacă │ 409 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză telemea (media) │ 231 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Brânză topită │ 271 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Caşcaval │ 224 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din peşte în ulei │ 243 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte praf │ 127 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Lapte proaspăt de vacă (ml) │1.243 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Margarină │ 83 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Ouă de găină (buc.) │ 9 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Pate de ficat │ 249 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Preparate din carne │ 164 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Smântână │ 211 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Şuncă presată │ 200 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │41. │Usturoi │ 100 │Ceapă (media) │ 407 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion │ 381 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │ 508 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │42. │Varză murată │ 100 │Cartofi (media) │ 25 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion (media) │ 56 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole bătută instant │ 5 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole uscată boabe │ 6 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume deshidratate diferite │ 7 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Murături │ 200 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez decorticat │ 5 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase simple │ 5 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 5 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piure de cartofi instant │ 5 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză proaspătă │ 75 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │43. │Varză proaspătă │ 100 │Cartofi (media) │ 33 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Conserve din legume în apă sau │ │
 │ │ │ │bulion (media) │ 75 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole bătută instant │ 7 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fasole uscată boabe │ 8 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume deshidratate diferite │ 10 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Legume proaspete (media) │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Orez decorticat │ 7 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase simple │ 7 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Paste făinoase cu ou │ 6 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Piure de cartofi instant │ 7 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Varză murată │ 133 │
 ├────┼────────────────────┼──────┼────────────────────────────────────┼──────┤
 │44. │Zahăr │ 100 │Biscuiţi │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Compot (media) │ 631 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Comprimate zahăr cu infuzie de ceai │ 100 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Dulceaţă (media) │ 148 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fructe proaspete (media) │ 837 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Fructe uscate │ 140 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Gem (media) │ 168 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă amestec │ 182 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Marmeladă extra │ 140 │
 │ │ │ ├────────────────────────────────────┼──────┤
 │ │ │ │Miere de albine │ 122 │
 └────┴────────────────────┴──────┴────────────────────────────────────┴──────┘


    ANEXA 2

                                     TABEL
                cu compoziţia produselor alimentare şi valoarea
                        calorică a produselor alimentare
            folosite în mod curent în centrele integrate în hrănirea
    străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015 (la 100 grame produs comestibil)

    Produse alimentare

 ┌────┬────────────────────────────────────┬───────┬──────┬───────┬───────┬───┐
 │Nr. │ Denumirea produselor │Protide│Lipide│Glucide│Calorii│Obs│
 │crt.│ │ │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 1.│Arome, condimente, ingrediente │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 2.│Apă plată │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 3.│Amelioratori pentru preparate │ │ │ │ │ │
 │ │culinare │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 4.│Arpacaş din grâu │ 9,1 │ 1,7 │ 63,1 │ 312 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 5.│Biscuiţi │ 9,0 │ 9,0 │ 70,3 │ 409 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 6.│Boia de ardei │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 7.│Bomboane diferite (drajeuri) │ - │ - │ 99 │ 405 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 8.│Brânză telemea (media) │ 13,9 │ 22,8 │ 1,0 │ 274 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- brânză telemea de oaie │ 10,9 │ 27,5 │ 1,0 │ 305 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- brânză telemea de vacă │ 17,0 │ 18,1 │ 1,0 │ 243 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 9.│Brânză proaspătă de vaci │ 13,0 │ 9,0 │ 4,5 │ 155 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 10.│Brânză topită │ 20,8 │ 14,7 │ 2,9 │ 234 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 11.│Băuturi răcoritoare (naturale, │ │ │ │ │ │
 │ │instant) │ - │ - │ 10,0 │ 41 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 12.│Cacao pudră │ 23,4 │ 20,0 │ 40,0 │ 446 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 13.│Cafea naturală │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 14.│Carne (media) │ 14,0 │ 3,6 │ - │ 91 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- carne de vacă slabă │ 14,2 │ 1,5 │ - │ 72 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- carne de vacă semigrasă │ 11,8 │ 4,8 │ - │ 94 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- carne de viţel semigrasă │ 13,3 │ 4,4 │ - │ 97 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- carne de porc slabă │ 16,0 │ 5,2 │ - │ 114 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 15.│Carne de porc semigrasă │ 16,0 │ 24,7 │ - │ 295 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 16.│Carne de oaie │ 17,0 │ 12 │ - │ 181 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 17.│Carne de pasăre │ 15,5 │ 5,8 │ - │ 118 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 18.│Caşcaval │ 25,0 │ 19,0 │ 1,0 │ 283 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 19.│Cartofi (media) │ 1,6 │ 0,1 │ 15,9 │ 73 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- cartofi noi │ 1,6 │ 0,1 │ 16,6 │ 76 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- cartofi toamnă │ 1,7 │ 0,1 │ 15,2 │ 70 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 20.│Cartofi deshidrataţi │ 7,8 │ 0,4 │ 77 │ 350 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 21.│Ceai (flori de tei, muşeţel etc.) │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 22.│Ceapă (media) │ 1,1 │ 0,2 │ 5,8 │ 30 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ceapă verde │ 0,9 │ 0,2 │ 3,3 │ 19 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ceapă uscată │ 1,4 │ 0,2 │ 8,4 │ 42 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 23.│Ceapă deshidratată │ 10,4 │ 2,4 │ 53 │ 282 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 24.│Ciocolată (media) │ 6,1 │ 31,0 │ 57,9 │ 551 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- cu lapte │ 6,9 │ 40,0 │ 50,0 │ 605 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- menaj │ 6,5 │ 27,5 │ 62,0 │ 536 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- romanţa │ 6,5 │ 28,1 │ 54,8 │ 513 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- cu vanilie │ 4,6 │ 28,4 │ 64,9 │ 549 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 25.│Citrice (media) │ 0,5 │ 0,1 │ 5,2 │ 25 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- grepfruturi │ 0,4 │ 0,1 │ 4,5 │ 22 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- mandarine │ 0,5 │ 0,1 │ 5,5 │ 26 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- portocale │ 0,5 │ 0,1 │ 6,9 │ 33 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- lămâi │ 0,6 │ 0,2 │ 3,8 │ 20 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 26.│Compot (media) │ 0,4 │ - │ 15,4 │ 65 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- caise │ 0,5 │ - │ 14,0 │ 59 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 27.│- cireşe │ 0,5 │ - │ 14,0 │ 59 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gutui │ - │ - │ 17,0 │ 70 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- mere │ 0,3 │ - │ 17,0 │ 71 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- pere │ 0,2 │ - │ 20,0 │ 83 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- piersici │ 0,6 │ - │ 11,5 │ 50 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- prune │ 0,4 │ - │ 15,0 │ 63 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- vişine │ 0,4 │ - │ 13,6 │ 57 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 28.│Conserve din legume în apă sau │ │ │ │ │ │
 │ │bulion (media) │ 1,9 │ 0,9 │ 3,8 │ 32 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- roşii în bulion │ 1,1 │ 0,3 │ 3,2 │ 20 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- fasole verde în apă │ 1,1 │ 0,2 │ 2,2 │ 15 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ghiveci în bulion │ 1,3 │ 0,3 │ 3,2 │ 21 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- mazăre boabe fină │ 6,5 │ 0,4 │ 9,0 │ 67 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- zarzavat pentru ciorbe │ 0,4 │ 1,5 │ 2,5 │ 26 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- zarzavat pentru supe │ 1,2 │ 2,7 │ 2,7 │ 41 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 29.│Conserve din legume în ulei (media) │ 1,6 │ 7,4 │ 4,7 │ 95 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ghiveci │ 2,1 │ 8,0 │ 4,2 │ 100 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- vinete │ 1,8 │ 8,0 │ 2,4 │ 92 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- tocană de legume │ 1,0 │ 6,0 │ 3,1 │ 73 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- tomate umplute cu orez │ 1,5 │ 8,0 │ 7,0 │ 109 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ardei │ 1,2 │ 8,0 │ 8,0 │ 112 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- spanac cu orez │ 2,0 │ 8,0 │ 2,0 │ 91 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- bame │ 1,9 │ 6,0 │ 6,2 │ 89 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 30.│Conserve din peşte în sos tomat │ │ │ │ │ │
 │ │(media) │ 13,2 │ 6,5 │ 2,5 │ 125 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- crap │ 10,6 │ 6,9 │ 4,3 │ 125 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ştiucă │ 11,7 │ 4,3 │ 2,7 │ 99 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- caras │ 11,5 │ 6,2 │ 3,4 │ 118 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- babuşcă │ 11,1 │ 5,6 │ 3,4 │ 112 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- cod │ 14,9 │ 1,3 │ 2,9 │ 85 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- hering │ 16,2 │ 10,4 │ 1,8 │ 170 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- macrou │ 14,5 │ 10,6 │ 1,6 │ 164 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- stavrid │ 15,5 │ 6,6 │ - │ 125 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 31.│Conserve din peşte în ulei (media) │ 18,1 │ 20,0 │ 0,2 │ 261 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- macro în ulei │ 19,4 │ 21,5 │ 0,2 │ 280 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- sardină în ulei │ 17,8 │ 20,7 │ 0,2 │ 266 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- stavrid în ulei │ 17,0 │ 18,0 │ 0,2 │ 237 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 32.│Conserve "Aperitiv" │ 14,0 │ 4,5 │ - │ 100 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 33.│Conserve din carne de porc cu fasole│ │ │ │ │ │
 │ │boabe │ 5,5 │ 8,4 │ 9,0 │ 137 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 34.│Conserve din carne de vită în suc │ │ │ │ │ │
 │ │propriu │ 10,0 │ 6,0 │ 9,4 │ 135 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 35.│Conserve din carne de porc în suc │ │ │ │ │ │
 │ │propriu │ 13,0 │ 18,4 │ - │ 224 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 36.│Conserve din carne pastă │ 13,5 │ 21,7 │ 3,6 │ 272 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 37.│Comprimate zahăr cu infuzie de ceai │ - │ - │ 99,9 │ 410 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 38.│Drojdie de bere (proaspătă, uscată) │ 16,2 │ 1,3 │ 5,5 │ 101 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 39.│Dulceaţă (media) │ 0,6 │ - │ 67,1 │ 277 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- de caise │ 0,8 │ - │ 70,0 │ 290 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- de căpşuni │ 0,4 │ - │ 63,1 │ 260 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- de vişine │ 0,8 │ - │ 68,0 │ 282 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 40.│Făină de grâu albă │ 10,8 │ 1,0 │ 73,6 │ 354 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 41.│Făină de grâu semialbă │ 8,9 │ 1,2 │ 68,6 │ 328 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 42.│Făină de porumb (mălai) │ 9,6 │ 1,7 │ 72,1 │ 351 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 43.│Fasole uscată boabe │ 23,0 │ 1,7 │ 47,0 │ 303 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 44.│Fasole bătută instant │ 20,0 │ 2,0 │ 60,5 │ 349 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 45.│Frişcă │ 2,8 │ 19,0 │ 3,6 │ 203 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 46.│Fructe proaspete (media) │ 0,6 │ 0,3 │ 10,6 │ 49 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 47.│- cireşe │ 0,9 │ 0,2 │ 13,5 │ 61 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- mere │ 0,2 │ 0,3 │ 13,3 │ 59 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- pepene galben │ 0,3 │ 0,1 │ 2,5 │ 11 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- pepene verde │ 0,3 │ 0,1 │ 3,0 │ 14 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- pere │ 0,5 │ 0,3 │ 12,5 │ 57 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- piersici │ 0,8 │ 0,1 │ 9,0 │ 43 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- prune │ 0,5 │ 0,1 │ 14,3 │ 61 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- struguri │ 0,7 │ 0,9 │ 16,4 │ 79 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- vişine │ 0,9 │ 0,4 │ 11,2 │ 53 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 48.│Fructe uscate (media) │ 2,8 │ 0,7 │ 67 │ 292 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- caise (fără sâmburi) │ 5,2 │ 0,4 │ 68 │ 304 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- curmale (cu sâmburi) │ 1,9 │ 0,6 │ 74 │ 316 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- mere │ 1,0 │ 1,0 │ 55 │ 239 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- pere │ 2,4 │ 0,4 │ 70 │ 300 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- piersici │ 3 │ 0,6 │ 69,4 │ 302 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- prune (cu sâmburi) │ 2,5 │ 0,5 │ 71 │ 306 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- smochine │ 4,3 │ 1,3 │ 58 │ 267 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- stafide │ 2,5 │ 0,5 │ 71 │ 306 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 49.│Foi dafin │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 50.│Gem (media) │ 0,5 │ - │ 59 │ 244 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gem de caise │ 0,5 │ - │ 60,5 │ 250 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gem de căpşuni │ 0,4 │ - │ 59 │ 243 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gem de gutui │ 0,4 │ - │ 58 │ 239 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gem de piersici │ 0,5 │ - │ 59,5 │ 246 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gem de prune │ 0,6 │ - │ 59 │ 244 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gem de vişine │ 0,7 │ - │ 58 │ 241 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gem de zmeură │ 0,5 │ - │ 59 │ 244 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 51.│Griş │ 11,2 │ 0,8 │ 73,3 │ 254 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 52.│Iaurt │ 3,2 │ 0,1 │ 3,9 │ 30 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 53.│Jumări │ 10,5 │ 1,8 │ - │ 60 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 54.│Lămâi │ 0,6 │ 0,2 │ 3,8 │ 20 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 55.│Lapte de vacă proaspăt (media) │ 3,5 │ 2,1 │ 4 │ 51 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- cu 2,5% grăsime │ 3,5 │ 2,5 │ 3,7 │ 53 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- cu 1,8% grăsime │ 3,5 │ 1,8 │ 4,3 │ 49 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 56.│Lapte praf │ 27,0 │ 24,0 │ 40 │ 498 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 57.│Legume proaspete (media) │ 1,5 │ 0,2 │ 3,9 │ 24 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ardei gras verde │ 0,8 │ 0,1 │ 3,3 │ 18 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ardei gras roşu │ 0,9 │ 0,3 │ 5,3 │ 28 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- castraveţi │ 0,7 │ 0,1 │ 2 │ 13 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- conopidă │ 1,6 │ 0,2 │ 2,4 │ 18 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- dovlecei │ 1,0 │ 0,1 │ 3 │ 17 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- fasole verde │ 1,9 │ 0,1 │ 5,1 │ 31 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- gulii │ 1,0 │ 0,1 │ 3,4 │ 19 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- salată │ 2,7 │ 0,1 │ 1,3 │ 18 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- mazăre verde boabe │ 3,5 │ 0,2 │ 6,6 │ 44 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- mărar frunze │ 1,7 │ 0,1 │ 5,3 │ 30 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- pătrunjel frunze │ 3,0 │ 0,5 │ 6,2 │ 44 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- pătlăgele roşii │ 1,0 │ 0,2 │ 4,1 │ 24 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- praz │ 1,9 │ 0,3 │ 8,3 │ 45 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ridichi de lună │ 0,4 │ 0,1 │ 2,2 │ 12 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- salată verde │ 0,9 │ 0,1 │ 1,7 │ 12 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- spanac │ 2,4 │ 0,2 │ 2 │ 21 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- vinete │ 0,9 │ 0,1 │ 3,6 │ 20 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 58.│Legume deshidratate │ 10,2 │ 1,2 │ 42,6 │ 228 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 59.│Margarină │ 0,5 │ 80,0 │ 0,4 │ 748 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 60.│Marmeladă amestec │ 0,8 │ - │ 54 │ 225 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 61.│Marmeladă extra │ 0,42 │ - │ 71 │ 292 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 62.│Măsline │ 3,4 │ 37,6 │ 7,2 │ 393 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 63.│Miere de albine │ 0,4 │ 0,2 │ 81,0 │ 336 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 64.│Morcovi │ 1,2 │ 0,2 │ 8,1 │ 40 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 65.│Murături │ 0,6 │ - │ 1,5 │ 9 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 66.│Muştar │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 67.│Orez decorticat │ 7,6 │ 1,0 │ 75,8 │ 351 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 68.│Orez brizură │ 0,4 │ 0,5 │ 73,3 │ 345 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 69.│Organe comestibile de porc sau vită │ │ │ │ │ │
 │ │(ficat, rinichi, inimă, limbă, │ │ │ │ │ │
 │ │creier, plămâni, cap, picioare, │ │ │ │ │ │
 │ │splină, burtă) │ 5,1 │ 1,3 │ - │ 33 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 70.│Oţet din vin 9 grade │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 71.│Ouă de găină (bucăţi) │ 5,4 │ 5,1 │ 0,2 │ 70 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 72.│Ouă de găină (gălbenuş) │ 16 │ 32 │ 0,3 │ 364 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 73.│Pâine albă │ 8,2 │ 0,2 │ 47,7 │ 231 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 74.│Pâine semialbă │ 7,5 │ 0,7 │ 48 │ 234 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 75.│Pastă de roşii │ 5,2 │ - │ 17,4 │ 93 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 76.│Paste făinoase │ 9,6 │ 1,0 │ 75,9 │ 360 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 77.│Paste făinoase cu ou │ 10,2 │ 2,2 │ 79,1 │ 386 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 78.│Pateu de ficat │ 12,2 │ 21,0 │ 2,3 │ 255 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 79.│Pesmet "A" │ 10,2 │ 0,5 │ 70 │ 330 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 80.│Peşte proaspăt (media) │ 8,9 │ 2,1 │ - │ 60 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- cod │ 10,4 │ 0,5 │ - │ 47 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- crap │ 8,5 │ 1,3 │ - │ 47 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- crap de eleşteu │ 7,2 │ 4,5 │ - │ 72 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- heringi │ 10,4 │ 3,5 │ - │ 76 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- macrou │ 7,7 │ 3,4 │ - │ 64 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- şalău │ 11,6 │ 0,5 │ - │ 50 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- stavrid │ 6,5 │ 1,3 │ - │ 40 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 81.│Peşte sărat (media) │ 10,2 │ 5,0 │ - │ 90 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- crap sărat │ 10,3 │ 1,8 │ - │ 60 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- heringi slabi săraţi │ 9,7 │ 3,1 │ - │ 69 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- heringi graşi săraţi │ 9,2 │ 9,7 │ - │ 129 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- scrumbii de Dunăre sărate │ 10,3 │ 10,6 │ - │ 141 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ştiucă sărată │ 11,7 │ 0,2 │ - │ 50 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 82.│Peşte afumat │ 16,6 │ 8,1 │ - │ 143 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 83.│Piper │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 84.│Piure de cartofi instant │ 7,0 │ 3 │ 71,3 │ 349 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 85.│Praz │ 2,3 │ 0,4 │ 9,9 │ 54 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 86.│Preparate din carne │ 14,0 │ 35,0 │ 0,8 │ 386 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 87.│Rădăcinoase albe (media) │ 1,0 │ 0,4 │ 8,3 │ 42 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- păstârnac │ 1,2 │ 0,4 │ 12,0 │ 58 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- pătrunjel rădăcină │ 1,0 │ 0,7 │ 9,0 │ 48 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- ţelină rădăcini │ 0,9 │ 0,2 │ 3,5 │ 20 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 88.│Rădăcinoase deshidratate │ 0,7 │ 1,7 │ 59 │ 228 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 89.│Rom │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 90.│Salam de Sibiu │ 26,5 │ 43,0 │ - │ 508 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 91.│Sare comestibilă (extrafină) │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 92.│Sirop de fructe │ 0,2 │ - │ 53,0 │ 220 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 93.│Slănină (afumată, proaspătă, sărată)│ 10,5 │ 61,5 │ - │ 613 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 94.│Smântână │ 2,5 │ 30,0 │ 2,5 │ 300 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 95.│Stafide │ 2,5 │ 0,5 │ 71,0 │ 306 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 96.│Suc din fructe natural (media) │ 0,1 │ - │ 15,9 │ 66 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- suc de mere │ 0,1 │ - │ 17,4 │ 72 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 97.│- suc de pere │ 0,1 │ - │ 14,0 │ 58 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- suc de struguri │ 0,1 │ - │ 20,0 │ 83 │ │
 │ ├────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ │- suc de zmeură │ 0,2 │ - │ 12,0 │ 50 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 98.│Subproduse carne porc │ 14,7 │ 4,0 │ 0,5 │ 100 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │ 99.│Subproduse carne vacă │ 8,9 │ 2,2 │ 0,7 │ 60 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │100.│Subproduse carne pasăre │ 8,9 │ 2,2 │ 0,7 │ 60 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │101.│Subproduse ovine │ 10,2 │ 2,2 │ 0,7 │ 88 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │102.│Scrumbii proaspete │ 14,2 │ 25,9 │ - │ 299 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │103.│Seu │ 0,3 │ 99,4 │ - │ 927 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │104.│Surogat de cafea │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │105.│Surogat de cafea cu zahăr, │ │ │ │ │ │
 │ │comprimate (pentru 2 buc. a 25 g │ │ │ │ │ │
 │ │zahăr) │ - │ - │ 23,0 │ 97 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │106.│Şuncă presată │ 23,0 │ 24,0 │ - │ 317 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │107.│Tărâţe de grâu │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │108.│Ulei comestibil din │ │ │ │ │ │
 │ │floarea-soarelui │ - │100,0 │ - │ 930 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │109.│Unt proaspăt │ 5,0 │ 65,0 │ 2,3 │ 634 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │110.│Untură de porc │ 0,3 │ 89,1 │ - │ 829 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │111.│Usturoi │ 6,0 │ 0,2 │ 23,3 │ 122 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │112.│Varză murată │ 1,2 │ - │ 3,3 │ 18 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │113.│Varză proaspătă │ 1,4 │ 0,1 │ 4,2 │ 24 │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │114.│Vin │ - │ - │ - │ - │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼───────┼──────┼───────┼───────┼───┤
 │115.│Zahăr │ - │ - │ 99,9 │ 410 │ │
 └────┴────────────────────────────────────┴───────┴──────┴───────┴───────┴───┘


    ANEXA 3

    MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
    Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră
    Centrul integrat ...... Aprob
                                                  Şef centru integrat/similar,
                                                  ............................

                                      NOTĂ
               introducere/scoatere în/din Centrul integrat .....
                   Anul .... luna ...... ziua .... ora .....



   Se introduce în Centrul integrat ...... străinul prevăzut de OUG nr. 53/2015
   .......................................................................,
   scoate din
   născut la ziua ..... luna .... anul ...., de cetăţenie (apatrid) ....,
   posesor al paşaportului nr. ...., depistat de ............................ .
   Motivul introducerii/scoaterii din Centrul integrat ......
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Nr. dosar ......
   Şeful compartimentului cu atribuţii de evidenţă personal .....
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    ANEXA 4

    MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
    Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră
    Centrul integrat ......


                                NOTĂ DE EFECTIVE
                        Seria ...... Nr. ..............

    Se alocă la drepturi de hrană ....../(persoane) .......... pe ziua de
 ..../(zi/lună/an).....................................

 ┌────┬───────────────────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────────────────┐
 │Nr. │Denumirea centrului│ Norma │ Norma │ Norma │ Norma │ Total efective │
 │crt.│ │nr. ...│nr. ...│nr. ...│nr. ...│ la drepturi │
 ├────┼───────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────────────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────────────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────────────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┴───────────────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────────────────┤
 │ TOTAL │ │ │ │ │ │
 └────────────────────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────────────────┘

    Adjunct şef centru/similar, Întocmit
    ........................... ...........................
         (semnătura) (semnătura)

 ┌────┬─────────────────────────────────┬────┬────────────────────────────────┐
 │Nr. │ Cine şi unde a sosit │Nr. │ Cine şi unde a plecat │
 │crt.│ │crt.│ │
 ├────┼─────────────────────────────────┼────┼────────────────────────────────┤
 │ │ │ │ │
 ├────┼─────────────────────────────────┼────┼────────────────────────────────┤
 │ │ │ │ │
 ├────┼─────────────────────────────────┼────┼────────────────────────────────┤
 │ │ │ │ │
 ├────┼─────────────────────────────────┼────┼────────────────────────────────┤
 │ │ │ │ │
 └────┴─────────────────────────────────┴────┴────────────────────────────────┘

                                       RECAPITULAREA EFECTIVELOR

                          Efectivul zilei precedente .........................
                          Sosiri .............................................
                          TOTAL ..............................................
                          Plecări ............................................
                          Rămas ..............................................

    NOTĂ:
    Documentul se întocmeşte în două exemplare, din care:
    - exemplarul 1 - se predă la evidenţa compartimentului alimente/similar;
    - exemplarul 2 - rămâne nedetaşat în carnet.


    ANEXA 5

    MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
    Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră
    Centrul integrat ......

                                                 Aprob
                        Adjunct şef centru integrat (pentru logistică)/similar,
                        .......................................................

                        Data ............ 20 ........
 ┌────────────────────────────┬───────┬───────────────────────────────┬───────┐
 │Produsele care se substituie│Calorii│Produsele cu care se substituie│Calorii│
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────────────────────────┼───────┤
 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────────────────────────┼───────┤
 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────────────────────────┼───────┤
 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────────────────────────┼───────┤
 │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────────────────────────┼───────┤
 │ │ │ │ │
 └────────────────────────────┴───────┴───────────────────────────────┴───────┘


                   TABEL DECADAL DE REPARTIŢIE A ALIMENTELOR
   cuvenite zilnic (în grame) unui om în perioada ..................... până
  la .............., conform raţiilor prevăzute de norma nr. ................


 ┌───────┬───────────────────────────────────┬─────────────────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬───────┬────┬───────┐
 │Data şi│ Mese │ Alimente │Arome,│Brânză│Bis- │Boia │Carne│Carne│Car- │Etc.│Total │
 │zilele │ ├─────────────────┤condi-│ │cuiţi│de │ │de │tofi │ │calorii│
 │decadei│ │ Pentru │mente │ │ │ardei│ │pasă-│(vară, │ │ │
 │ │ │ consum │ │ │ │ │ │re │toamnă)│ │ │
 │ │ │Denumirea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │felurilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │de mâncare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────┼───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼────┼───────┤
 │ │Dimineaţa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────┼───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼────┼───────┤
 │ │Prânz │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────┼───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼────┼───────┤
 │ │Seara │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────┼───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼────┼───────┤
 │ │Total grame zilnic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────┼───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼────┼───────┤
 │ │Total calorii zilnic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────┼───────────────────────────────────┴─────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼────┼───────┤
 │ │Etc. TOTAL om pe 10 zile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────┼─────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼────┼───────┤
 │ │Drept de consum conform normei pe 10 zile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────┼─────────────────────────────────────────────────────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼───────┼────┼───────┤
 │ │Calorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───────┴─────────────────────────────────────────────────────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴───────┴────┴───────┘
                         Întocmit Medic,
                    .................. .................


    NOTE:
    1. Totalul caloriilor se completează de către şeful compartimentului alimente/similari împreună cu bucătarul.
    2. În cazul în care efectivele beneficiază permanent şi de norme de hrană caldă suplimentare, meniurile se întocmesc având în vedere raţiile şi caloriile prevăzute de acestea.
    În rubrica "Drept de consum conform normei pe 10 zile" se înscriu caloriile cumulate ale normelor de hrană caldă la care efectivele au dreptul.
    3. Consumurile în plus sau în minus faţă de drepturile prevăzute în norme se pot regulariza în decadele următoare, dar numai până la sfârşitul fiecărei luni.


    ANEXA 6

                                    DOTAREA
                    centrelor integrate cu bunuri materiale
           specifice hrănirii străinilor prevăzuţi de OUG nr. 53/2015


 ┌────┬────────────────────────────────────┬──────┬───────────────────┬─────────────────────────────┐
 │Nr. │ Denumirea materialelor │ U.M. │ Prevederi │ Observaţii │
 │crt.│ │ ├──────────┬────────┤ │
 │ │ │ │Cantitatea│Perioada│ │
 │ │ │ │ │ (ani) │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 1.│Aragaz (2-4 ochiuri) │buc. │ 1 │ 10 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 2.│Balanţe semiautomate până la 20 kg │buc. │ 1 │ 10 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 3.│Bidoane aluminiu de 10-25 l cu capac│buc. │ 1 │ 6 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 4.│Borcane pentru probe de mâncare │buc. │ 8 │ - │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 5.│Butelii pentru gaze lichefiate │buc. │ 2 │ 10 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 6.│Butoaie din plastic pentru resturi │buc. │ 2 │ 3 │ - │
 │ │alimentare │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 7.│Butuci din lemn pentru tăiat carnea │buc. │ 1 │ 7 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 8.│Ciocane inox pentru bătut carnea │buc. │ 1 │ 10 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 9.│Cratiţe cu capac │buc. │ - │ 3 │Dacă sunt din inox, durata de│
 │ │ │ │ │ │utilizare este de 10 ani. │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 10.│Oală cu capac │buc. │ - │ 3 │Dacă sunt din inox, durata de│
 │ │ │ │ │ │utilizare este de 10 ani. │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 11.│Cuţite pentru bucătar │buc. │ 3 │ 3 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 12.│Cuţite pentru curăţat zarzavat │buc. │ 6 │ 1 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 13.│Cuţite pentru tăiat preparate din │buc. │ 1 │ 4 │ - │
 │ │carne │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 14.│Dispozitive manuale pentru deschis │buc. │ 5 │ 1 │ - │
 │ │conserve │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 15.│Ferăstraie pentru tăiat oase │buc. │ 1 │ 7 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 16.│Furculiţe din inox pentru bucătar │buc. │ 1 │ 5 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 17.│Funduri din lemn │buc. │ 5 │ 1 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 18.│Găleţi din tablă zincată │buc. │ 2 │ 3 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 19.│Linguri din lemn │buc. │ 3 │ 1 │De fiecare bucătar │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 20.│Maşini manuale pentru tocat carne │buc. │ 1 │ 5 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 21.│Maşini electrice pentru curăţat │buc. │ 1 │ 7 │Capacitatea se stabileşte în │
 │ │cartofi │ │ │ │funcţie de nevoi. │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 22.│Maşini pentru măcinat condimente │buc. │ 1 │ 7 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 23.│Masate pentru ascuţit cuţite │buc. │ 1 │ 8 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 24.│Polonice pentru bucătar │buc. │ 4 │ 3 │Dacă sunt din aluminiu, │
 │ │ │ │ │ │durata de utilizare este de │
 │ │ │ │ │ │4 ani; dacă sunt din inox, │
 │ │ │ │ │ │durata de utilizare este de │
 │ │ │ │ │ │5 ani. │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 25.│Răzători pentru legume │buc. │ 2 │ 1 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 26.│Rândele pentru varză │buc. │ 2 │ 5 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 27.│Satâre │buc. │ 1 │ 10 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 28.│Scafe │buc. │ 1 │ 6 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 29.│Site pentru roşii │buc. │ 1 │ 6 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 30.│Site pentru cernut mălai │buc. │ 1 │ 1 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 31.│Site pentru cernut făină │buc. │ 1 │ 1 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 32.│Spumiere │buc. │ 2 │ 2 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 33.│Strecurători pentru paste făinoase │buc. │ 3 │ 3 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 34.│Strecurători pentru ceai │buc. │ 1 │ 1 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 35.│Şpacluri pentru bucătar │buc. │ 1 │ 6 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 36.│Tăvi din inox │buc. │ 2 │ 15 │Pentru fiecare persoană │
 │ │ │ │ │ │alocată la drepturi │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 37.│Tăvi din tablă neagră │buc. │ 1 │ 5 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 38.│Teluri cu sârmă │buc. │ 1 │ 1 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 39.│Tigăi din tablă neagră cu coadă │buc. │ 1 │ 5 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 40.│Topoare pentru măcelar │buc. │ 1 │ 5 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 41.│Utilaje frigorifice (dulapuri şi │buc. │ 1 │ 10 │Capacitatea se stabileşte în │
 │ │camere frigorifice, frigidere de uz │ │ │ │funcţie de mărimea │
 │ │casnic) │ │ │ │efectivelor deservite. │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 42.│Suluri pentru întins aluat │buc. │ 1 │ 3 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 43.│Marmite │buc. │ - │ 20 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 44.│Vase pentru transportul hranei │buc. │ 4 │ 6 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 45.│Farfurie adâncă din inox │buc. │ 1 │ 10 │Câte o bucată pentru fiecare │
 │ │ │ │ │ │persoană │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 46.│Farfurie întinsă din inox │buc. │ 1 │ 10 │Câte o bucată pentru fiecare │
 │ │ │ │ │ │persoană │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 47.│Farfurie desert din inox │buc. │ 1 │ 15 │Câte o bucată pentru fiecare │
 │ │ │ │ │ │persoană │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 48.│Cană pentru ceai din inox │buc. │ 1 │ 10 │Câte o bucată pentru fiecare │
 │ │ │ │ │ │persoană │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 49.│Cuţit pentru masă din inox │buc. │ 1 │ 5 │Câte o bucată pentru fiecare │
 │ │ │ │ │ │persoană │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 50.│Lingură din inox │buc. │ 1 │ 10 │Câte o bucată pentru fiecare │
 │ │ │ │ │ │persoană │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 51.│Furculiţă din inox │buc. │ 1 │ 7 │Câte o bucată pentru fiecare │
 │ │ │ │ │ │persoană │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 52.│Linguriţă din inox │buc. │ 1 │ 15 │Câte o bucată pentru fiecare │
 │ │ │ │ │ │persoană │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 53.│Castroane din inox │buc. │ 1 │ 15 │ - │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 54.│Pahare din sticlă pentru apă │buc. │ 1 │ - │De fiecare masă │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 55.│Căni din sticlă pentru apă │buc. │ 1 │ - │De fiecare masă │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 56.│Ceainice emailate │buc. │ 1 │ 3 │De fiecare masă │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 57.│Coşuleţe din material plastic pentru│buc. │ 1 │ 3 │De fiecare masă │
 │ │pâine │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 58.│Supiere emailate │buc. │ 1 │ 3 │De fiecare masă │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 59.│Polonice din inox pentru servit la │buc. │ 1 │ 5 │De fiecare masă │
 │ │masă │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 60.│Solniţe din inox │buc. │ 1 │ 10 │De fiecare masă │
 ├────┼────────────────────────────────────┼──────┼──────────┼────────┼─────────────────────────────┤
 │ 61.│Cuţite pentru tăiat pâine │buc. │ 2 │ 3 │De fiecare sală de mese │
 └────┴────────────────────────────────────┴──────┴──────────┴────────┴─────────────────────────────┘


                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016