Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 84 din 13 aprilie 2011  privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea lucrarilor de examinare a soiurilor pentru care se solicita inscrierea in Catalogul oficial national al soiurilor de plante de cultura din Romania si in Lista recomandata a soiurilor, precum si pentru verificarea puritatii varietale a soiurilor multiplicate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 84 din 13 aprilie 2011 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea lucrarilor de examinare a soiurilor pentru care se solicita inscrierea in Catalogul oficial national al soiurilor de plante de cultura din Romania si in Lista recomandata a soiurilor, precum si pentru verificarea puritatii varietale a soiurilor multiplicate

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 276 din 20 aprilie 2011

    Având în vedere Referatul de aprobare nr. 70.624 din 7 aprilie 2011 al Direcţiei generale politici în sectorul vegetal,
    în baza prevederilor art. 36 din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul şi certificarea calitãţii, comercializarea seminţelor şi a materialului sãditor, precum şi testarea şi înregistrarea soiurilor de plante, republicatã,
    în temeiul prevederilor Hotãrârii Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã tarifele pentru efectuarea lucrãrilor de examinare a soiurilor pentru care se solicitã înscrierea în Catalogul oficial naţional al soiurilor de plante de culturã din România şi în Lista recomandatã a soiurilor, precum şi pentru verificarea puritãţii varietale a soiurilor multiplicate, prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 717/2008 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea lucrãrilor de examinare a soiurilor pentru care se solicitã înscrierea în Catalogul oficial naţional al soiurilor de plante de culturã din România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 816 din 5 decembrie 2008, cu completãrile ulterioare, se abrogã.
    ART. 3
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                 Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
                                 Valeriu Tabãrã

    Bucureşti, 13 aprilie 2011.
    Nr. 84.


    ANEXA 1
                                     TARIFE
             pentru efectuarea lucrãrilor de examinare a soiurilor
        pentru care se solicitã înscrierea în Catalogul oficial naţional
              al soiurilor de plante de culturã din România şi în
          Lista recomandatã a soiurilor, precum şi pentru verificarea
                  puritãţii varietale a soiurilor multiplicate

      Tarifele de testare pe specii (lei/an de testare, soi şi localitate)



 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                 Specia Teste efectuate*)
                                      ──────────────────────────────────────────────────────────────────
                                       D.U.S. V.A.U. T. Pr. C. C. P. P. B. L.R.
 Înscrierea la testare pentru toate 210 lei/soi
 speciile

 CULTURI DE CÂMP
 Cereale pãioase de toamnã 925 315 170 125 460
 Grâu de toamnã 925 315 170 125 460 500
 Orz de toamnã 925 315 170 125 460 420
 Orzoaicã de toamnã 925 315 170 125 460 420
 Cereale pãioase de primãvarã 925 315 170 125 460
 Orzoaicã de primãvarã 925 315 170 125 460 420
 Orez 1595 1260 630 420 800
 Porumb 1050 380 190 125 525 460
 Porumb modificat genetic 1050 755 380 525
 Sorg boabe 1050 315 170 125 525
 Mazãre 925 315 170 125 460
 Fasole 925 315 170 125 460
 Soia 925 315 170 125 460 460
 Soia modificatã genetic 1050 755 380
 Floarea-soarelui 925 380 190 125 460 460
 Ricin 1050 380 190 125 525
 Rapiţã pentru ulei 925 275 147 90 460 380
 In pentru ulei 925 315 170 125 460
 In + cânepã fibrã 925 315 170 125 460
 Bumbac 1050 380 190 125 525
 Cartof 1345 525 273 175 670 570
 Sfeclã de zahãr 925 380 190 125 460
 Plante furajere anuale 1050 380 190 150 525
 Plante furajere perene 1050 380 190 150 525
 Lucernã 1050 380 190 150 525 420
 Sfeclã furajerã 1050 315 170 125 525
 Tutun 1810 670 335 210 925
 Plante medicinale şi aromatice 1050 400 210 150 525

 LEGUME DE CÂMP
 Varzã timpurie, de varã şi conopidã 1050 125 525
 Varzã de toamnã, creaţã, roşie 1050 105 525
 şi gulie
 Morcov 1050 125 525
 Pãtrunjel, pãstârnac, sfeclã roşie 1050 105 525
 Ridichi de lunã 525 85 275
 Ridichi de varã-toamnã 525 85 275
 Ţelinã 1300 150 670
 Ceapã ceaclama şi praz 1050 125 525
 Usturoi 1050 105 525
 Castraveţi şi dovlecei 1300 150 670
 Dovleac 1050 125 525
 Pepene galben 1300 150 670
 Pepene verde 1300 150 670
 Tomate nedeterminate 1805 210 925
 Tomate determinate şi vinete 1555 150 800
 Ardei 1555 170 800
 Mazãre şi bob 800 105 400
 Fasole piticã 1050 125 525
 Fasole urcãtoare 1554 170 800
 Bame 800 105 400
 Salatã 1050 105 525
 Spanac 525 85 252

 LEGUME PENTRU SERĂ
 Varzã 1300 650
 Gulioare 1300 650
 Castraveţi lungi 2080 1050
 Castraveţi cornişon - ciclul I 1830 925
 Castraveţi cornişon - ciclul II 1555 800
 Tomate - ciclul I 2310 1175
 Tomate - ciclul II 2100 1050
 Vinete 1555 800
 Ardei 1830 925
 Fasole urcãtoare 800 400
 Salatã 800 400

 LEGUME PENTRU SOLARII
 Varzã 800 400
 Castraveţi cornişon 800 400
 Tomate 1050 525
 Vinete 800 400
 Ardei 925 460
 Fasole 525 275
 Salatã 525 275

 POMI ŞI ARBUŞTI FRUCTIFERI
 Seminţoase 630
 Sâmburoase 670
 Nucifere 630
 Portaltoi 545
 Arbuşti fructiferi 630

 VIŢĂ-DE-VIE
 Soiuri pentru vin 735
 Soiuri pentru masã 735
 Portaltoi 545

 CĂPŞUN, HAMEI
 Cãpşun 630
 Hamei 735

 PLANTE ORNAMENTALE
 Flori anuale 630
 Flori bienale 630
 Plante de serã 1470
 Arbuşti ornamentali 630

 SPECII ENERGETICE
                                         925
 Testarea în câmp a rezistenţei la erbicide şi 1.930 lei/soi
 insecto-fungicide pentru soiurile aparţinând
 tuturor speciilor
 Testarea în câmp a rezistenţei la dãunãtori 1.930 lei/soi
 pentru soiurile aparţinând tuturor speciilor

 Tarife anuale de menţinere în Catalogul
 oficial naţional al soiurilor de plante de
 culturã din România:
 - anii I-V 210 lei/soi
 - anii VI-X 315 lei/soi
 - peste 10 ani 420 lei/soi
 Eliberarea certificatului de înregistrare a soiului 210 lei/soi
 Raport testare D.U.S.**) 1.010 lei/soi
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


__________
    *) - D.U.S. - distinctivitate, uniformitate, stabilitate;
    - V.A.U. - valoare agronomicã şi de utilizare;
    - T. Pr. - teste preliminare;
    - C. C. P. - culturi comparative în condiţii de producţie;
    - P. B. - puritatea varietalã a soiurilor - tarif/partidã;
    - L.R. - pentru Lista recomandatã a soiurilor.
    **) Eliberarea raportului D.U.S. privind un soi testat deja la Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor (ISTIS), la solicitarea unei autoritãţi [în conformitate cu reglementãrile Uniunii Internaţionale pentru Protecţia Noilor Soiuri de Plante (UPOV) şi Oficiului Comunitar pentru Soiurile de Plante (CPVO)].


                     Analize de laborator efectuate pentru
                 stabilirea valorii agronomice şi de utilizare



 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
             Specia Denumirea analizei Metoda utilizatã Lei/analizã
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Grâu comun, grâu dur, orz, secarã, Determinarea umiditãţii Uscare la etuvã 45
 ovãz, soia, fasole, mazãre
 Grâu comun, grâu dur, orz, secarã, Determinarea conţinutului Metoda Kjeldahl 85
 ovãz, soia, fasole, mazãre, arahide, în proteine
 plante furajere
 Grâu comun Determinarea cenuşii totale Calcinare 105
 Grâu comun, grâu dur Determinarea glutenului Metoda standardizatã 65
                                        umed, uscat şi a indicelui
                                        glutenic
 Grâu comun Farinograma Metoda standardizatã 105
 Grâu comun Determinarea volumului Metoda standardizatã 45
                                        pâinii
 Grâu comun Determinarea porozitãţii Metoda standardizatã 45
                                        pâinii
 Grâu comun Determinarea elasticitãţii Metoda standardizatã 45
                                        miezului pâinii

 Grâu comun Determinarea corpurilor Metoda standardizatã 45
                                        strãine
 Grâu comun Pregãtirea probelor pentru Metoda standardizatã 45
                                        analizã
 Grâu comun Determinarea indicelui de Testul Zeleny - metoda 45
                                        sedimentare standardizatã
 Grâu comun, grâu dur Determinarea indicelui de Testul Falling Number -
                                        cãdere metoda standardizatã 45
 Fasole Procentul de coji Metoda standardizatã 45
 Fasole, cartof Testul de fierbere Metoda standardizatã 45
 Cartof Determinarea amidonului Metoda standardizatã 45
                                        fizic
 Cartof Test de prãjire a Metoda standardizatã 65
                                        cipsurilor
 Cartof Test de oxidare Metoda standardizatã 45
 Plante oleaginoase şi porumb Determinarea în laborator Metoda standardizatã 65
                                        a conţinutului în ulei
                                        pentru soiurile aparţinând
                                        tuturor speciilor
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




    ANEXA 2
                                     TARIFE
                  pentru efectuarea lucrãrilor de examinare a
                  soiurilor pentru care se solicitã înscrierea
                 în Catalogul oficial naţional al soiurilor de
             plante de culturã din România şi în Lista recomandatã
                   a soiurilor, precum şi pentru verificarea
                  puritãţii varietale a soiurilor multiplicate

     Tarifele de testare pe specii (euro/an de testare, soi şi localitate)



 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                 Specia Teste efectuate*)
                                      ──────────────────────────────────────────────────────────────────
                                       D.U.S. V.A.U. T. Pr. C. C. P. P. B. L.R.
 Înscrierea la testare pentru toate 50 euro/soi
 speciile

 CULTURI DE CÂMP
 Cereale pãioase de toamnã 220 75 40 30 110
 Grâu de toamnã 220 75 40 30 110 120
 Orz de toamnã 220 75 40 30 110 100
 Orzoaicã de toamnã 220 75 40 30 110 100
 Cereale pãioase de primãvarã 220 75 40 30 110
 Orzoaicã de primãvarã 220 75 40 30 110 100
 Orez 380 300 150 100 190
 Porumb 250 90 45 30 125 110
 Porumb modificat genetic 250 180 90 125
 Sorg boabe 250 75 40 30 125
 Mazãre 220 75 40 30 110
 Fasole 220 75 40 30 110
 Soia 220 75 40 30 110 110
 Soia modificatã genetic 250 180 90
 Floarea-soarelui 220 90 45 30 110 110
 Ricin 250 90 45 30 125
 Rapiţã pentru ulei 220 65 35 22 110 90
 In pentru ulei 220 75 40 30 110
 In + cânepã fibrã 220 75 40 30 110
 Bumbac 250 90 45 30 125
 Cartof 320 125 65 42 160 135
 Sfeclã de zahãr 220 90 45 30 110
 Plante furajere anuale 250 90 45 35 125
 Plante furajere perene 250 90 45 35 125
 Lucernã 250 90 45 35 125 100
 Sfeclã furajerã 250 75 40 30 125
 Tutun 430 160 80 50 220
 Plante medicinale şi aromatice 250 95 50 35 125

 LEGUME DE CÂMP
 Varzã timpurie, de varã şi conopidã 250 30 125
 Varzã de toamnã, creaţã, roşie şi
 gulie 250 25 125
 Morcov 250 30 125
 Pãtrunjel, pãstârnac, sfeclã roşie 250 25 125
 Ridichi de lunã 125 20 65
 Ridichi de varã-toamnã 125 20 65
 Ţelinã 310 35 160
 Ceapã ceaclama şi praz 250 30 125
 Usturoi 250 25 125
 Castraveţi şi dovlecei 310 35 160
 Dovleac 250 30 125
 Pepene galben 310 35 160
 Pepene verde 310 35 160
 Tomate nedeterminate 430 50 220
 Tomate determinate şi vinete 370 35 190
 Ardei 370 40 190
 Mazãre şi bob 190 25 95
 Fasole piticã 250 30 125
 Fasole urcãtoare 370 40 190
 Bame 190 25 95
 Salatã 250 25 125
 Spanac 125 20 60

 LEGUME PENTRU SERĂ
 Varzã 310 155
 Gulioare 310 155
 Castraveţi lungi 495 250
 Castraveţi cornişon - ciclul I 435 220
 Castraveţi cornişon - ciclul II 370 190
 Tomate - ciclul I 550 280
 Tomate - ciclul II 500 250
 Vinete 370 190
 Ardei 435 220
 Fasole urcãtoare 190 95
 Salatã 190 95

 LEGUME PENTRU SOLARII
 Varzã 190 95
 Castraveţi cornişon 190 95
 Tomate 250 125
 Vinete 190 95
 Ardei 220 110
 Fasole 125 65
 Salatã 125 65

 POMI ŞI ARBUŞTI FRUCTIFERI
 Seminţoase 150
 Sâmburoase 160
 Nucifere 150
 Portaltoi 130
 Arbuşti fructiferi 150

 VIŢĂ-DE-VIE
 Soiuri pentru vin 175
 Soiuri pentru masã 175
 Portaltoi 130

 CĂPŞUN, HAMEI
 Cãpşun 150
 Hamei 175

 PLANTE ORNAMENTALE
 Flori anuale 150
 Flori bienale 150
 Plante de serã 350
 Plante de serã 350
 Arbuşti ornamentali 150

 SPECII ENERGETICE 220
 Testarea în câmp a rezistenţei la erbicide şi insecto- 460 euro/soi
 fungicide pentru soiurile aparţinând tuturor speciilor
 Testarea în câmp a rezistenţei la dãunãtori pentru 460 euro/soi
 soiurile aparţinând tuturor speciilor
 Tarife anuale de menţinere în Catalogul oficial naţional
 al soiurilor de plante de culturã din România:
 - anii I-V 50 euro/soi
 - anii VI-X 75 euro/soi
 - peste 10 ani 100 euro/soi
 Eliberarea certificatului de înregistrare a soiului 50 euro/soi
 Raport testare D.U.S.**) 240 euro/soi
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


_________
    *) - D.U.S. - distinctivitate, uniformitate, stabilitate;
    - V.A.U. - valoare agronomicã şi de utilizare;
    - T. Pr. - teste preliminare;
    - C. C. P. - culturi comparative în condiţii de producţie;
    - P. B. - puritatea varietalã a soiurilor - tarif/partidã;
    - L.R. - pentru Lista recomandatã a soiurilor.
    **) Eliberarea raportului D.U.S. privind un soi testat deja la Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor (ISTIS), la solicitarea unei autoritãţi [în conformitate cu reglementãrile Uniunii Internaţionale pentru Protecţia Noilor Soiuri de Plante (UPOV) şi Oficiului Comunitar pentru Soiurile de Plante (CPVO)].


                     Analize de laborator efectuate pentru
                 stabilirea valorii agronomice şi de utilizare



 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
             Specia Denumirea analizei Metoda utilizatã Lei/analizã
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Grâu comun, grâu dur, orz, secarã, Determinarea umiditãţii Uscare la etuvã 10
 ovãz, soia, fasole, mazãre
 Grâu comun, grâu dur, orz, secarã, Determinarea conţinutului Metoda Kjeldahl 20
 ovãz, soia, fasole, mazãre, arahide, în proteine
 plante furajere
 Grâu comun Determinarea cenuşii totale Calcinare 25
 Grâu comun, grâu dur Determinarea glutenului Metoda standardizatã 15
                                        umed, uscat şi a indicelui
                                        glutenic
 Grâu comun Farinograma Metoda standardizatã 25
 Grâu comun Determinarea volumului Metoda standardizatã 10
                                        pâinii
 Grâu comun Determinarea porozitãţii Metoda standardizatã 10
                                        pâinii
 Grâu comun Determinarea elasticitãţii Metoda standardizatã 10
                                        miezului pâinii

 Grâu comun Determinarea corpurilor Metoda standardizatã 10
                                        strãine
 Grâu comun Pregãtirea probelor pentru Metoda standardizatã 10
                                        analizã
 Grâu comun Determinarea indicelui de Testul Zeleny - metoda 10
                                        sedimentare standardizatã
 Grâu comun, grâu dur Determinarea indicelui de Testul Falling Number -
                                        cãdere metoda standardizatã 10
 Fasole Procentul de coji Metoda standardizatã 10
 Fasole, cartof Testul de fierbere Metoda standardizatã 10
 Cartof Determinarea amidonului Metoda standardizatã 10
                                        fizic
 Cartof Test de prãjire a Metoda standardizatã 15
                                        cipsurilor
 Cartof Test de oxidare Metoda standardizatã 10
 Plante oleaginoase şi porumb Determinarea în laborator Metoda standardizatã 15
                                        a conţinutului în ulei
                                        pentru soiurile aparţinând
                                        tuturor speciilor
 ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



                                      ----



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016