Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 83 din 29 noiembrie 2012  pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor si examenelor de laborator, precum si a unor activitati sanitare veterinare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 83 din 29 noiembrie 2012 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor si examenelor de laborator, precum si a unor activitati sanitare veterinare

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 817 din 5 decembrie 2012
    Văzând Referatul de aprobare nr. 250/DF din 16 noiembrie 2012, respectiv nr. 914/DBFIAPA din 16 noiembrie 2012, întocmit de Direcţia de coordonare tehnică a institutelor de referinţă, LSVSA, reglementare şi controlul activităţii farmaceutice veterinare şi de Direcţia buget, finanţe, investiţii, achiziţii, patrimoniu şi administrativ din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
    având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

    ART. I
    Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 45/2005 privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea analizelor şi examenelor de laborator, precum şi a unor activităţi sanitare veterinare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 333 din 20 aprilie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 5. - Tarifele care se percep pentru efectuarea examenului pentru decelarea Trichinella spp. sunt cele prevăzute în anexa nr. 1 pct. 131, 132 şi 192 şi în anexa nr. 2 pct. 71, 72 şi 74."

    2. Articolul 8^1 se abrogă.

    3. În anexa nr. 1, la litera A , punctele 1-55, 70, 71, 116, 117, 119, 127, 129, 130-132, 135, 136, 144, 184, 306 şi 351-353 se modifică şi vor avea următorul cuprins:


 ┌────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┐
 │Nr. │ Denumire analiză/Test │ Tip probă │ Metoda/Tehnica de │ Tarif* │
 │crt.│ │ │laborator/Referenţial │lei/analiză/│
 │ │ │ │ de metodă │ examen/ │
 │ │ │ │ │operaţiune │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ "1│Examen anatomopatologic la animale mici │cadavre │diagnostic necropsic │ 24 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 2│Examen anatomopatologic la animale mijlocii│cadavre │diagnostic necropsic │ 37 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 3│Examen anatomopatologic la animale mari │cadavre/set de │diagnostic necropsic │ 83 │
 │ │ │organe │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 4│Examen anatomopatologic la set de organe - │set de organe │diagnostic necropsic │ 23 │
 │ │animale mijlocii │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 5│Examen anatomopatologic la set de organe - │set de organe │diagnostic necropsic │ 30 │
 │ │animale mari │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 6│Expertiză medico-legală veterinară │cadavre/set de │expertiză de laborator│ 587 │
 │ │ │organe │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 7│Examen citologic rapid pentru diagnostic în│frotiuri şi │examen citologic │ 35 │
 │ │micobacterioze │amprente din │ │ │
 │ │ │fragmente de │ │ │
 │ │ │ţesuturi etala- │ │ │
 │ │ │te pe lamă │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 8│Metoda citologică de colorare Sellers │organe, ţesuturi│examen citologic │ 35 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 9│Metoda citologică de colorare Armstrong │organe, ţesuturi│examen citologic │ 30 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 10│Metoda citologică de colorare Pappenheim │organe, ţesuturi│examen citologic │ 34 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 11│Metoda citologică de colorare Papanicolaou │organe, ţesuturi│examen citologic │ 35 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 12│Metoda citologică de colorare hematoxilină │organe, ţesuturi│examen citologic │ 40 │
 │ │- eozină (HE) │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 13│Metoda citologică de colorare albastru de │probe de sânge, │examen citologic │ 41 │
 │ │toluidină │secreţii, urină,│ │ │
 │ │ │lapte, amprente │ │ │
 │ │ │şi/sau frotiuri │ │ │
 │ │ │de ţesuturi/ │ │ │
 │ │ │organe │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 14│Metoda citologică de colorare negru Sudan B│organe, ţesuturi│examen citologic │ 36 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 15│Metoda citologică de colorare violet de │organe, ţesuturi│examen citologic │ 34 │
 │ │genţiană │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 16│Metoda histologică de colorare hematoxilină│organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 47 │
 │ │- eozină (H.E) │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 17│Metoda histologică de colorare Masson │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 49 │
 │ │modificată (HEA) │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 18│Metoda histologică de colorare Ziehl │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 52 │
 │ │Nielsen modificată │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 19│Metoda histologică de colorare Mann │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 51 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 20│Metoda histologică de colorare Levaditti │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 60 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 21│Metoda histologică de colorare Pappenheim │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 53 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 22│Metoda histologică de colorare Gomori │probe de ţesu- │examen histopatologic │ 52 │
 │ │ │turi/organe ca │ │ │
 │ │ │atare şi/sau │ │ │
 │ │ │preprocesate │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 23│Metoda histologică de colorare Van Gieson │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 53 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 24│Metoda histologică de colorare Gridley │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 42 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 25│Metoda histologică de colorare hematoxilină│organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 44 │
 │ │-eozină-verde lumină (HEV) │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 26│Metoda histologică de colorare Lillie - │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 43 │
 │ │Pasternack │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 27│Metoda histologică de colorare negru de │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 60 │
 │ │Sudan B │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 28│Metoda histologică de colorare Pasini │probe de ţesu- │examen histopatologic │ 43 │
 │ │ │turi/organe ca │ │ │
 │ │ │atare şi/sau │ │ │
 │ │ │preprocesate │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 29│Metoda histologică de colorare Brown şi │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 43 │
 │ │Brenn │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 30│Metoda histologică de colorare Okamoto │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 50 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 31│Metoda histologică de colorare Von Kossa │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 60 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 32│Metoda histologică de colorare Romanowski -│organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 43 │
 │ │Giemsa modificată │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 33│Metoda histologică de colorare Brachet │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 53 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 34│Metoda histologică de colorare Lentz │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 52 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 35│Metoda histologică de colorare Bensley │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 43 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 36│Metoda histologică de colorare Cowdry │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 53 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 37│Metoda histologică de colorare De Robert - │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 45 │
 │ │Hausser │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 38│Metoda histologică de colorare Langhans │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 43 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 39│Metoda histologică de colorare Paschinger │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 44 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 40│Metoda histologică de colorare Roşu de │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 52 │
 │ │Congo │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 41│Metoda histologică de colorare Schmorl │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 52 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 42│Metoda histologică de colorare Schultze - │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 43 │
 │ │Schmldt │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 43│Metoda histologică de colorare Gram Weigert│organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 53 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 44│Metoda histologică de colorare Nicolau - │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 53 │
 │ │Kopciowska │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 45│Metoda histologică de colorare Tanzer │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 53 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 46│Metoda histologică de colorare Twort - │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 45 │
 │ │Ollett │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 47│Metoda histologică de colorare violet de │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 45 │
 │ │genţiană │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 48│Metoda histologică de colorare Ziehler │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 45 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 49│Metoda histologică de colorare albastru de │organe, ţesuturi│examen histopatologic │ 61 │
 │ │toluidină │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 50│Metoda histochimică de colorare albastru │organe, ţesuturi│examen histochimic │ 42 │
 │ │alcian │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 51│Metoda histochimică de colorare albastru │organe, ţesuturi│examen histochimic │ 62 │
 │ │alcian - PAS │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 52│Metoda histochimică de colorare Perls │organe, ţesuturi│examen histochimic │ 52 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 53│Metoda histochimică de colorare PAS │organe, ţesuturi│examen histochimic │ 61 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 54│Detecţia unor antigene virale sau bacteri- │probe de ţesu- │metoda │ 157 │
 │ │ene prin metoda imunohistochimică │turi/organe ca │imunohistochimică │ │
 │ │ │atare │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 55│Detecţia PrPres prin metoda │trunchi cerebral│metoda │ 162 │
 │ │imunohistochimică │ │imunohistochimică │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 70│Detecţia anticorpilor serici specifici vi- │ser sanguin │hemaglutinare şi │ 26 │
 │ │rusului pseudopestei aviare (boala de │ │inhibare a hemagluti- │ │
 │ │Newcastle) │ │nării cu reagenţi de │ │
 │ │ │ │referinţă internaţio- │ │
 │ │ │ │nali (HA-IHA) │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 71│Detecţia anticorpilor serici specifici vi- │ser sanguin │hemaglutinare şi │ 17 │
 │ │rusului pseudopestei aviare (boala de │ │inhibare a hemagluti- │ │
 │ │Newcastle) │ │nării cu reagenţi │ │
 │ │ │ │indigeni (HA-IHA) │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 116│Evidenţierea paraziţilor extracelulari din │sânge pe │microscopică │ 21 │
 │ │sânge în preparat direct şi frotiu colorat │anticoagulant │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 117│Evidenţierea adulţilor de Echinococcus spp.│raclat de │intestinală │ 23 │
 │ │ │mucoasă │microscopică │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 119│Evidenţierea parazitului Cryptosporidium │fecale, conţinut│microscopică │ 33 │
 │ │spp. din materii fecale/conţinut intestinal│intestinal │ │ │
 │ │prin colorare Ziehl Neelsen modificată │ │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 127│Evidenţierea protozoarelor flagelate în │material seminal│microscopică │ 24 │
 │ │preparat direct │/secreţii │ │ │
 │ │ │vaginale │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.................................................................................................... │
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 129│Evidenţierea ouălor şi oochiştilor de para-│Fecale, conţinut│microscopică │ 41 │
 │ │ziţi, prin flotaţie/sedimentare, spălări │intestinal, │ │ │
 │ │succesive │furaje, aşter- │ │ │
 │ │ │nut, apă, sol, │ │ │
 │ │ │urină │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 130│Evidenţierea larvelor de paraziţi din mate-│fecale, conţinut│microscopică │ 34 │
 │ │rii fecale şi din probe de ţesut biologic, │intestinal, │ │ │
 │ │prin larvoscopie │ţesuturi, │ │ │
 │ │ │organe │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 131│Detecţia chisturilor şi larvelor de │ţesut muscular │examen │ 9 │
 │ │Trichinella spp. [în condiţiile Reg. (CE) │ │trichineloscopic │ │
 │ │nr. 2.075/2005] │ │(2 compresoare) │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 132│Detecţia larvelor de Trichinella spp. [în │ţesut muscular │digestie artificială │ 42 │
 │ │condiţiile Reg. (CE) nr. 2.075/2005] │ │cu agitator magnetic │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.................................................................................................. │
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 135│Identificarea genurilor şi speciilor de │exemplare │microscopică │ 38 │
 │ │căpuşe şi a altor acarieni │căpuşe, acarieni│ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 136│Identificarea genurilor şi speciilor de │raclat dermic, │microscopică │ 31 │
 │ │paraziţi din derm, mucoase şi producţii │raclat cavitate │ │ │
 │ │cornoase, pe baza caracterelor de morfolo- │bucală, raclat │ │ │
 │ │gie externă │corneţi nazali, │ │ │
 │ │ │secreţie auricu-│ │ │
 │ │ │lară, secreţie │ │ │
 │ │ │nazală, raclat │ │ │
 │ │ │cioc, lână, │ │ │
 │ │ │pene, păr, │ │ │
 │ │ │cruste, piele │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 144│Determinarea micotoxinelor din furaje/1 │furaje │imunoenzimatică │ 223 │
 │ │micotoxină │ │(cElisa) │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.................................................................................................. │
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 184│Detecţia anticorpilor specifici în lepto- │ser sanguin/ │microaglutinare (MAT) │ 5 │
 │ │spiroză pentru o probă examinată cu un │sânge │(microtehnica OIE) │ │
 │ │singur serotip de Leptospira spp. │ │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 306│Detectarea endoparazitului Acarapis woodi │albine │microscopică directă │ 11 │
 │ │în traheile toracice │ │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 351│Detecţia şi numărarea de Escherichia coli │apă potabilă │metoda filtrării prin │ 31 │
 │ │şi bacterii coliforme │destinată adăpă-│membrană/SR EN ISO │ │
 │ │ │rii animalelor │9308-1 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 352│Detecţia şi numărarea enterococilor │apă potabilă │metoda filtrării prin │ 31 │
 │ │ │destinată adăpă-│membrană/SR EN ISO │ │
 │ │ │rii animalelor │7899 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 353│Determinarea numărului de UFC/mililitru apă│apă potabilă │bacteriologică/SR EN │ 14" │
 │ │ │destinată adăpă-│ISO 6222 │ │
 │ │ │rii animalelor │ │ │
 └────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┘


    4. În anexa nr. 1, la litera A, punctele 120 şi 122-126 se abrogă.

    5. În anexa nr. 1, la litera A, după punctul 378 se introduc 10 noi puncte, punctele 379-388, cu următorul cuprins:


 ┌────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┐
 │Nr. │ Denumire analiză/Test │ Tip probă │ Metoda/Tehnica de │ Tarif* │
 │crt.│ │ │laborator/Referenţial │lei/analiză/│
 │ │ │ │ de metodă │ examen/ │
 │ │ │ │ │operaţiune │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │"379│Verificarea decontaminării în exploataţiile│resturi de mate-│test stafilococic/ │ 9 │
 │ │de animale │rie organică │metoda Decun │ │
 │ │ │prelevate de pe │ │ │
 │ │ │suprafeţe │ │ │
 │ │ │decontaminate │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 380│Detectarea şi numărarea Pseudomonas │apă potabilă │metoda filtrării prin │ 52 │
 │ │aeruginosa │destinată adăpă-│membrană/SR EN ISO │ │
 │ │ │rii animalelor │16266 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 381│Detectarea şi numărarea bacteriilor │apă potabilă │metoda filtrării prin │ 32 │
 │ │anaerobe sulfito-reducătoare │destinată adăpă-│membrană/SR EN 26461 │ │
 │ │ │rii animalelor │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 382│Detecţia anticorpilor serici anti-virusul │ser sanguin │imunoenzimatică │ 10 │
 │ │artritei encefalitei caprine │ │(ELISA) │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 383│Determinarea amoniacului │conţinut │ │ 7 │
 │ │ │stomacal │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 384│Verificarea eficienţei decontaminării în │probă sanitaţie │verificarea eficienţei│ 5 │
 │ │domeniul sănătăţii animalelor (izolarea │prelevată de pe │decontaminării │ │
 │ │stafilococilor) │100 cmý │suprafeţelor │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 385│Verificarea eficienţei decontaminării în │probă sanitaţie │verificarea eficienţei│ 5 │
 │ │domeniul sănătăţii animalelor (determinare │prelevată de pe │decontaminării │ │
 │ │NTG) │100 cmý │suprafeţelor │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 386│Verificarea eficienţei decontaminării în │probă sanitaţie │verificarea eficienţei│ 6 │
 │ │domeniul sănătăţii animalelor (determinare │prelevată de pe │decontaminării │ │
 │ │NTF) │100 cmý │suprafeţelor │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 387│Verificarea eficienţei decontaminării în │probă sanitaţie │verificarea eficienţei│ 4 │
 │ │domeniul sănătăţii animalelor (izolarea │prelevată de pe │decontaminării │ │
 │ │bacteriilor coliforme) │100 cmý │suprafeţelor │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 388│Analiza bacteriologică a apei (determinarea│apă destinată │analiza bacteriologică│ 15" │
 │ │numărului de bacterii coliforme şi │adăpării │a apei │ │
 │ │Escherichia colli metodă rapidă) │animalelor │ │ │
 └────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┘


    6. În anexa nr. 1, la litera B, punctele 55-77 se modifică şi vor avea următorul cuprins:


 ┌────┬───────────────┬───────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┐
 │Nr. │ Denumire │ Denumire analiză/Test │ Tip probă │ Metoda/Tehnica de │ Tarif* │
 │crt.│serviciu/birou/│ │ │ laborator │lei/analiză/│
 │ │compartiment │ │ │ │ examen/ │
 │ │ │ │ │ │operaţiune │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ "55│Compartiment │Determinarea unor │ │ │ 532 │
 │ │Micologie, │micotoxine din probe de │ │ │ │
 │ │Micotoxicologie│furaje prin tehnica ELISA │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 56│Biroul │RFC-tehnica standard │ser sanguin/ │RFC. Titrări reagenţi │ 236 │
 │ │Imunologie │OIE, aplicată în bruceloză │sânge │ │ │
 │ │ │pentru 1 zi │ │ │ │
 │ │ │(durata x 3 zile) │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 57│ │Tehnici serologice │ser sanguin/ │RBT, SAT, RFC, RMA │ 300 │
 │ │ │(bacterioze) începători │sânge │ │ │
 │ │ │pentru 1 zi (durata x 4 │ │ │ │
 │ │ │zile) │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 58│ │ELISA - aplicată în para- │ser sanguin/ │ELISA │ 275 │
 │ │ │tuberculoză (1 zi) │sânge │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 59│ │RMA - aplicată în leptospi-│ser sanguin/ │RMA │ 259 │
 │ │ │roză pentru 1 zi (x 2 zile)│sânge │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 60│Compartiment │Conduita generală a │cadavru, set │examen bacteriologic │ 304 │
 │ │Bacteriologie │examenului bacteriologic │organe, organe, │ │ │
 │ │ │pentru izolarea şi identi- │ţesuturi, │ │ │
 │ │ │ficarea bacteriilor pato- │lichide puncţie,│ │ │
 │ │ │gene pentru animale │secreţii, excre-│ │ │
 │ │ │ │ţii, probe me- │ │ │
 │ │ │ │diu, fecale, │ │ │
 │ │ │ │culturi bacteri-│ │ │
 │ │ │ │ene, frotiuri │ │ │
 │ │ │ │etc. │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 61│ │Izolarea şi identificarea │cadavre, organe,│ │ 334 │
 │ │ │speciilor din genul │fecale, avortoni│ │ │
 │ │ │Brucella şi Campylobacter │, conţinut di- │ │ │
 │ │ │ │gestiv avortoni │ │ │
 │ │ │ │şi cadavre, în- │ │ │
 │ │ │ │velitori placen-│ │ │
 │ │ │ │tare, secreţii │ │ │
 │ │ │ │cervico-vagina- │ │ │
 │ │ │ │le, secreţii │ │ │
 │ │ │ │prepuţiale, ma- │ │ │
 │ │ │ │terial seminal, │ │ │
 │ │ │ │lapte mastitic, │ │ │
 │ │ │ │tampoane cloa- │ │ │
 │ │ │ │cale, culturi │ │ │
 │ │ │ │bacteriene, │ │ │
 │ │ │ │frotiuri etc. │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 62│ │Izolarea şi identificarea │cadavre, organe,│ │ 396 │
 │ │ │Salmonella spp. │fecale, ouă, ouă│ │ │
 │ │ │ │embrionate, de- │ │ │
 │ │ │ │şeuri de incuba-│ │ │
 │ │ │ │ţie, meconiu, │ │ │
 │ │ │ │probe de aşter- │ │ │
 │ │ │ │nut, avortoni, │ │ │
 │ │ │ │învelitori pla- │ │ │
 │ │ │ │centare, secre- │ │ │
 │ │ │ │ţii, excreţii, │ │ │
 │ │ │ │tampoane cloaca-│ │ │
 │ │ │ │le, furaje, cul-│ │ │
 │ │ │ │turi bacteriene │ │ │
 │ │ │ │etc. │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 63│ │Conduita diagnosticului │ţesuturi, lichi-│ │ 288 │
 │ │ │bacteriologic în infecţiile│de puncţie, │ │ │
 │ │ │produse de Bacillus │probe mediu, │ │ │
 │ │ │anthracis │culturi bacte- │ │ │
 │ │ │ │riene, frotiuri │ │ │
 │ │ │ │etc. │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 64│ │Conduita diagnosticului │ţesuturi, feca- │ │ 347 │
 │ │ │bacteriologic în infecţiile│le, culturi │ │ │
 │ │ │produse de germeni din │bacteriene, │ │ │
 │ │ │genul Mycobacterium │frotiuri etc. │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 65│ │Izolarea şi identificarea │cadavru, set │ │ 390 │
 │ │ │altor specii patogene │organe, organe, │ │ │
 │ │ │pentru animale (Listeria, │ţesuturi, │ │ │
 │ │ │Staphylococcus, │lichide puncţie,│ │ │
 │ │ │Pasteurella, Streptococcus,│secreţii, │ │ │
 │ │ │Clostridium s.a.) │excreţii, fura- │ │ │
 │ │ │ │je, fecale etc. │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 66│ │Metoda difuzimetrică stan- │tulpini │ │ 243 │
 │ │ │dard CLSI pentru testarea │bacteriene │ │ │
 │ │ │comportamentului la antimi-│ │ │ │
 │ │ │crobiene a bacteriilor pa- │ │ │ │
 │ │ │togene pentru animale │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 67│ │Procedura de dezinfecţie, │ │ │ 352 │
 │ │ │dezinsecţie şi deratizare │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 68│ │Metode utilizate în verifi-│ │ │ 347 │
 │ │ │carea decontaminării aeru- │ │ │ │
 │ │ │lui şi suprafeţelor │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 69│ │Analiza microbiologică a │ │ │ 347 │
 │ │ │apei potabile destinate │ │ │ │
 │ │ │adăpării animalelor │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 70│Birou │Conceptul de trasabilitate │ │instruire teoretică │ 297 │
 │ │Coordonare │în medicina veterinară │ │ │ │
 │ │Programe, │- cadru metodologic │ │ │ │
 │ │Dezvoltare, │ │ │ │ │
 │ │Cercetare │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 71│ │Analiza de risc în medicina│ │instruire teoretică │ 297 │
 │ │ │veterinară - cadru │ │ │ │
 │ │ │metodologic │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 72│ │Analiza de risc pentru │ │instruire teoretică │ 297 │
 │ │ │sănătatea animalelor │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 73│ │Analiza de risc pentru la- │ │instruire teoretică │ 396 │
 │ │ │boratoarele sanitare vete- │ │ │ │
 │ │ │rinare şi pentru siguranţa │ │ │ │
 │ │ │alimentelor │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 74│Biroul Sănătate│Metode hematologice │ │ │ 292 │
 │ │şi Bunăstare │utilizate în medicina │ │ │ │
 │ │Animală │veterinară │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 75│ │Metoda profilului metabolic│ │ │ 325 │
 │ │ │în evaluarea bunăstării │ │ │ │
 │ │ │animalelor │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 76│Compartiment │Metode biochimice utilizate│ │ │ 347 │
 │ │Toxicologie │în medicina veterinară │ │ │ │
 │ │Chimie │(I) │ │ │ │
 ├────┼───────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 77│ │Metode biochimice utilizate│ │ │ 347" │
 │ │ │în medicina veterinară (II)│ │ │ │
 └────┴───────────────┴───────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┘


    7. În anexa nr. 2, la litera A, punctele 11, 38, 52, 71, 72, 74, 223, 224, 248, 255 şi 263 se modifică şi vor avea următorul cuprins:


 ┌────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┐
 │Nr. │ Denumire analiză, examen de laborator │ Tip probă │ Metoda/Tehnica de │ Tarif* │
 │crt.│ şi activitate sanitară veterinară │ │laborator/Referenţial │lei/analiză/│
 │ │ │ │ de metodă* │ examen/ │
 │ │ │ │ │ operaţiune │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ "11│Detectarea şi numărarea Escherichia coli şi│apă potabilă │metoda filtrării prin │ 31 │
 │ │a bacteriilor coliforme │ │membrană/SR EN ISO │ │
 │ │ │ │9308 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 38│Determinarea NTG la 22/37°C │apă potabilă │microbiologică │ 14 │
 │ │ │îmbuteliată │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 52│Identificarea şi numărarea enterococilor │apă potabilă │metoda filtrării prin │ 31 │
 │ │intestinali │ │membrană/SR EN ISO │ │
 │ │ │ │7899 │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 71│Detecţia chisturilor şi larvelor de │ţesut muscular, │examen trichinelos- │ 9 │
 │ │Trichinella spp. [în condiţiile Reg. (CE) │carne şi produse│copic (2 compresoare) │ │
 │ │nr. 2.075/2005] │din carne │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 72│Detecţia chisturilor şi larvelor de │carne vânat │examen trichinelos- │ 18 │
 │ │Trichinella spp. [în condiţiile Reg. (CE) │ │copic (4 compresoare) │ │
 │ │nr. 2.075/2005] │ │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 74│Detecţia larvelor de Trichinella spp [în │ţesut muscular, │digestie artificială │ 42 │
 │ │condiţiile Reg. (CE) nr. 2.075/2005] │carne şi produse│cu agitator magnetic │ │
 │ │ │din carne │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 223│Determinare reziduuri de pesticide │alimente, hrană │gazcromatografică │ 268 │
 │ │ │pentru animale │cuplată cu spectro- │ │
 │ │ │ │metru de masă (GC - │ │
 │ │ │ │MS/MS) │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 224│Determinare reziduuri de pesticide │alimente de │lichidcromatografică │ 275 │
 │ │ │origine non- │cuplată cu spectro- │ │
 │ │ │animală │metru de masă (LC - │ │
 │ │ │ │MS/MS) │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 248│Determinarea reziduurilor de coloranţi │peşte crescă- │lichidcromatografică │ 71 │
 │ │ │torie │(HPLC) │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 255│Determinarea reziduurilor de lactone ale │ţesuturi (ficat,│lichidcromatografică │ 373 │
 │ │acidului resorcilic │rinichi, muşchi │cuplată cu spectro- │ │
 │ │ │inclusiv peşte),│metru de masă (LC - │ │
 │ │ │bilă, ouă, lapte│MS/MS) │ │
 │ │ │şi urină │ │ │
 ├────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┤
 │.....................................................................................................│
 ├────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┤
 │ 263│Determinarea reziduurilor de nitroimidazoli│ţesut muscular, │lichidcromatografică │ 92" │
 │ │ │lapte crud, ouă,│cuplată cu spectro- │ │
 │ │ │peşte de crescă-│metru de masă (LC - │ │
 │ │ │torie, ser │MS/MS) │ │
 │ │ │sanguin │ │ │
 └────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┘


    8. În anexa nr. 2, la litera A, punctele 73, 266, 290 şi 298 se abrogă.

    9. În anexa nr. 2, la litera A, după punctul 298 se introduc 18 noi puncte, punctele 299-316, cu următorul cuprins:


 ┌────┬───────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────┐
 │Nr. │ Denumire analiză, examen de laborator │ Tip probă │ Metoda/Tehnica de │ Tarif* │
 │crt.│ şi activitate sanitară veterinară │ │laborator/Referenţial │lei/analiză/│
 │ │ │ │ de metodă* │ examen/ │
 │ │ │ │ │ operaţiune │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │"299│Determinarea speciei de provenienţă a │produse proce- │RT-PCR │ 729 │
 │ │cărnii/laptelui │sate (alimente │ │ │
 │ │ │şi hrană pentru │ │ │
 │ │ │animale) │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 300│E. coli VTEC - determinarea genelor de │carne │PCR │ 279 │
 │ │virulenţă şi serogrup │ │ │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 301│Determinarea reziduurilor de coloranţi │peşte crescă- │lichidcromatografică │ 58 │
 │ │ │torie │cuplată cu spectro- │ │
 │ │ │ │metru de masă (LC - │ │
 │ │ │ │MS/MS) │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 302│Determinarea acidităţii grăsimii │produse lactate │SR ISO 1740:2008 │ 29 │
 │ │ │şi unt │(metoda de referinţă) │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 303│Determinarea activităţii fosfatazei │brânză │fluorimetrică/ISO │ 299 │
 │ │alcaline │ │11816-2 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 304│Determinarea lactozei │lapte şi produse│metoda fenol-sulfurică│ 24 │
 │ │ │lactate │STAS 10902 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 305│Determinarea chiştilor de Giardia şi/sau │apă │parazitologică prin │ 1.500 │
 │ │oochiştilor de Cryptosporidium │ │Flita - Max xpress │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 306│Determinarea azotaţilor │apă │test rapid │ 24 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 307│Determinarea azotiţilor │apă │test rapid │ 20 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 308│Determinarea durităţii totale │apă │test rapid │ 18 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 309│Determinarea fosforului total │apă │test rapid │ 8 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 310│Determinarea CCO_Cr │apă │test rapid │ 20 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 311│Determinarea CBO5 │apă │test rapid │ 28 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 312│Determinarea clorului rezidual │apă │test rapid │ 6 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 313│Determinare conductivităţii │miere │SR 784/2 2009 │ 3 │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 314│Determinarea cianurilor │apă │test rapid │ 18 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 315│Determinarea sulfaţilor │apă │test rapid │ 16 │
 │ │ │ │Spectroquant Nova 60 │ │
 ├────┼───────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────────────────┼────────────┤
 │ 316│Determinarea substanţelor stupefiante şi │produse şi pre- │UPLC-Q-TOF │ 4.345" │
 │ │psihotrope │parate pe bază │ │ │
 │ │ │de plante, ames-│ │ │
 │ │ │tecuri minerale,│ │ │
 │ │ │pulberi, tablete│ │ │
 │ │ │sau comprimate │ │ │
 └────┴───────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────┘


    10. În anexa nr. 2, la litera C, coloana "Denumire serviciu/birou/compartiment" se modifică şi va avea următorul cuprins:

 ┌───────────────────────────────────────────┐
 │ "Denumire serviciu/birou/compartiment │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Radioactivitate │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Nutriţie animală │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Nutriţie animală │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Nutriţie animală │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Nutriţie animală │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Control furaje │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Nutriţie animală │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Chimie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Nutriţie animală │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Nutriţie animală │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Nutriţie animală │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Microbiologie │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi │
 ├───────────────────────────────────────────┤
 │Contaminanţi" │
 └───────────────────────────────────────────┘


    11. În anexa nr. 3, la note, litera E) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "E) Cotizaţia anuală de menţinere în vigoare a autorizaţiei de comercializare se achită în primele 6 luni ale anului în curs pentru toate autorizaţiile de comercializare valide la data de 31 decembrie a anului precedent."

    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                     p. Preşedintele Autorităţii Naţionale
              Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                              Ovidiu Airimiţoaie,
                                secretar general

    Bucureşti, 29 noiembrie 2012.
    Nr. 83.

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016