Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 83 din 17 februarie 2015  privind aprobarea modelului Protocolului pentru formarea şi atestarea ca antrenor într-o ramură de sport    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 83 din 17 februarie 2015 privind aprobarea modelului Protocolului pentru formarea şi atestarea ca antrenor într-o ramură de sport

EMITENT: MINISTERUL TINERETULUI ŞI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 137 din 24 februarie 2015

    Având în vedere:
    - Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Hotărârea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Hotărârea Guvernului nr. 343/2011 privind aprobarea Statutului antrenorului;
    - Nota de fundamentare a Direcţiei politici, strategii şi performanţă sportivă nr. 410 din 6 februarie 2015;
    - Adresa Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor nr. 43 din 27 ianuarie 2015,
    în baza art. 8 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 11/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobă modelul Protocolului pentru formarea şi atestarea ca antrenor într-o ramură de sport, denumit în continuare Protocol, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    Ministerul Tineretului şi Sportului, şcolile postliceale de antrenori sau alte instituţii de formare a antrenorilor acreditate sau autorizate în condiţiile legii, precum şi federaţiile sportive naţionale, ca părţi ale Protocolului, convin asupra acestuia în limitele legii.
    ART. 3
    În vederea încheierii Protocolului se ataşează copiile conforme cu originalul ale următoarelor documente:
    a) acreditarea eliberată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar sau Autoritatea Naţională pentru Calificări, pentru calificarea de antrenor;
    b) certificatul de identitate sportivă al federaţiilor sportive naţionale, eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
    ART. 4
    În vederea încheierii Protocolului, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, federaţiile sportive naţionale şi şcolile postliceale de antrenori sau alte instituţii de formare a antrenorilor acreditate sau autorizate în condiţiile legii se vor consulta în privinţa stabilirii obligaţiilor ce revin fiecărei părţi semnatare.
    ART. 5
    Ministerul Tineretului şi Sportului, la propunerea Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, pe baza actelor normative în vigoare, stabileşte şi actualizează trunchiul comun al programei de studiu pentru formarea antrenorilor, care devine parte integrantă şi obligatorie a tuturor protocoalelor, indiferent de ramura de sport vizată de acestea.
    ART. 6
    Federaţiile sportive naţionale, pe baza reglementărilor sportive interne şi internaţionale, stabilesc şi actualizează componenta de specialitate în ramura de sport a programei de studiu pentru formarea antrenorilor în conformitate cu certificatul de identitate sportivă eliberat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, care devine parte integrantă şi obligatorie pentru toate protocoalele încheiate pentru ramura de sport, indiferent de şcoala postliceală de antrenori sau altă instituţie de formare a antrenorilor acreditată sau autorizată în condiţiile legii.
    ART. 7
    Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor este instituţia publică din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului care răspunde de întreaga activitate privitoare la încheierea, gestionarea şi arhivarea protocoalelor pentru formarea şi atestarea ca antrenor într-o ramură de sport.
    ART. 8
    Cererile şcolilor postliceale de antrenori sau ale altor instituţii de formare a antrenorilor acreditate sau autorizate în condiţiile legii se depun la Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor care verifică întrunirea condiţiilor legale, pregăteşte documentaţia aferentă şi înaintează protocoalele, însoţite de notele de fundamentare, spre semnare ministrului tineretului şi sportului.
    ART. 9
    Protocoalele se încheie individual de către Ministerul Tineretului şi Sportului cu fiecare şcoală postliceală de antrenori sau altă instituţie de formare a antrenorilor acreditată sau autorizată în condiţiile legii solicitantă şi, respectiv, cu fiecare federaţie sportivă naţională corespondentă ramurii de sport vizate.
    ART. 10
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                      Ministrul tineretului şi sportului,
                                 Gabriela Szabo

    Bucureşti, 17 februarie 2015.
    Nr. 83.


    ANEXĂ


                                    PROTOCOL
        pentru formarea şi atestarea ca antrenor într-o ramură de sport

    ART. I
    Părţile
    Ministerul Tineretului şi Sportului, cu sediul în Bucureşti, str. Vasile Conta nr. 16, sectorul 2, reprezentat legal prin ....................... în calitate de ministru,
    Federaţia Română de .....(Se completează cu numele federaţiei semnatare.)......., reprezentată de ..........,
    Şcoala postliceală de antrenori sau altă instituţie de formare a antrenorilor acreditată/autorizată în condiţiile legii .......(Se completează cu denumirea instituţiei semnatare.)...............
    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 343/2011 privind aprobarea Statutului antrenorului,
    convin să încheie prezentul protocol în vederea formării şi atestării ca antrenor într-o ramură de sport, în următoarele condiţii:
    ART. II
    Obiectul protocolului
    Obiectul protocolului îl constituie colaborarea în vederea formării şi atestării ca antrenor într-o ramură de sport, în cadrul cursurilor de formare a antrenorilor cu durata de minimum 2 ani, organizate de şcoli postliceale de antrenori sau de alte instituţii de formare a antrenorilor acreditate/autorizate, cu specializare/aprofundare într-o ramură de sport.
    ART. III
    Durata protocolului
    Prezentul protocol se încheie pentru cursurile de formare a antrenorilor cu durata de minimum 2 ani pentru specializarea în ramura de sport a absolvenţilor de şcoli postliceale de antrenori sau a altor instituţii de formare a antrenorilor, pentru promoţia 20........, şi intră în vigoare de la data semnării lui de către toate părţile.
    ART. IV
    Obligaţiile părţilor
    1. Obligaţii comune:
    În vederea încheierii protocolului, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, federaţiile sportive naţionale şi şcolile postliceale de antrenori sau alte instituţii de formare a antrenorilor acreditate/autorizate, cu specializare/aprofundare într-o ramură de sport se vor consulta în privinţa stabilirii obligaţiilor ce revin fiecărei părţi semnatare.
    2. Obligaţiile Ministerului Tineretului şi Sportului:
    a) stabileşte şi actualizează la propunerea Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, pe baza actelor normative în vigoare, trunchiul comun al programei de studiu pentru formarea antrenorilor;
    b) eliberează prin Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor carnetele de antrenor pentru absolvenţii de şcoli postliceale de antrenori sau a altor instituţii de formare a antrenorilor, ..........(Se completează cu denumirea instituţiei semnatare.)................, ce au absolvit cursurile de formare a antrenorilor cu durata de minimum 2 ani cu specializare într-o ramură de sport, promoţia 20 .......
    3. Obligaţiile Federaţiei Române de ........(Se completează cu numele federaţiei semnatare.)......:
    a) stabileşte şi actualizează, pe baza reglementărilor sportive interne şi internaţionale, componenta de specialitate în ramura de sport a programei de studiu pentru formarea antrenorilor pe ramura sa de sport;
    b) sprijină şi monitorizează derularea activităţilor practice din cadrul cursurilor de formare a antrenorilor pe ramura sa de sport.
    4. Obligaţiile şcolilor postliceale de antrenori sau ale altor instituţii de formare a antrenorilor acreditate/autorizate în condiţiile legii ......(Se completează cu denumirea instituţiei semnatare.).......:
    a) respectă, prin programa de studiu pentru cursurile de formare a antrenorilor cu durata de minimum 2 ani, trunchiul comun şi componenta de specialitate în ramura de sport stabilite la data semnării astfel:
    - Programa de studiu - trunchiul comun, conform Standardului de pregătire profesională pentru calificarea de antrenor, cu materiile de studiu şi numărul de ore aferent:

┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr.│ Discipline de studiu - trunchiul comun pentru │ Nr. │
│crt│ calificarea de antrenor │de ore│
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 1.│Teoria şi metodica antrenamentului sportiv │ 76 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2.│Istoria sportului │ 18 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3.│Pedagogia sportului │ 30 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4.│Anatomie │ 20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5.│Biomecanică │ 14 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6.│Fiziologie generală │ 14 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7.│Igienă - nutriţie │ 20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8.│Dopajul în sport - prevenire şi combatere │ 16 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 9.│Studiu pe calculator │ 16 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│10.│Limbi străine │ 20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│11.│Ergofiziologie │ 20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│12.│Sociologia sportului │ 16 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│13.│Psihologia sportului │ 20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│14.│Dirijarea medicală a antrenamentului sportiv │ 20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│15.│Legislaţia sportului │ 10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│16.│Marketing sportiv │ 14 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│17.│Management sportiv │ 16 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│18.│Masaj sportiv - Recuperare - Refacere │ 20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│19.│Practica în unităţi sportive │ 320 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ │Total ore: │ 700 │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘


    - Componenta de specialitate a programei de studiu, conform reglementărilor sportive interne şi internaţionale pentru calificarea de antrenor în ramura de sport ........:

┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr.│ Componenta de specialitate a programei de │ Nr. │
│crt│ studii pentru ramura de sport │de ore│
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ 1.│ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┤
│ │Total: │ 136 │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┘


    b) introduce în foaia matricolă a absolvenţilor disciplinele de studiu sus-menţionate şi numărul de ore/credite aferent acestora, precum şi denumirea ramurii de sport .................... ca specializare;
    c) asigură predarea cursurilor de specializare în ramura de sport prin cadre didactice care să aibă şi calificarea de antrenor în ramura de sport respectivă.
    ART. V
    Modificarea protocolului
    1. Protocolul poate fi modificat şi/sau completat prin act adiţional semnat de toate părţile, la iniţiativa oricăreia dintre acestea.
    2. Partea care are iniţiativa modificării şi/sau completării protocolului va transmite celorlalte părţi, spre analiză, propunerile sale motivate.
    ART. VI
    Dispoziţii finale
    1. Părţile se angajează să aplice în mod unitar şi cu bună-credinţă prezentul protocol.
    2. Părţile răspund, în condiţiile legii, de îndeplinirea obligaţiilor asumate.
    3. Soluţionarea amiabilă precedă în mod obligatoriu orice procedură jurisdicţională.

    Încheiat astăzi, ...... în 3 (trei) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.


             PĂRŢILE SEMNATARE Semnătura şi ştampila
      Ministerul Tineretului şi Sportului .......................
      ................................... .......................

         Federaţia Sportivă Naţională
        ..............................
    (Se completează cu denumirea conform C.I.S.)

          Şcoli postliceale de antrenori sau .......................
      alte instituţii de formare a antrenorilor
         ..................................
   (Se completează cu denumirea instituţiei semnatare.)


                                           -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016