Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 815 din 2 iulie 2003  pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2003 a agentilor economici    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 815 din 2 iulie 2003 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2003 a agentilor economici

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 518 din 17 iulie 2003
În baza <>art. 10 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 267/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice,
în temeiul prevederilor <>art. 4 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2003 a agenţilor economici, cuprins în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 949/1997 privind efectuarea de cãtre agenţii economici a raportarilor contabile, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 93 din 19 mai 1997.
ART. 3
Direcţia de reglementãri contabile va lua mãsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 2 iulie 2003.
Nr. 815.

ANEXA

SISTEMUL
de raportare contabila la 30 iunie 2003 a agenţilor economici

CAP. I
A. Norme metodologice privind întocmirea, verificarea şi centralizarea raportarilor contabile ale agenţilor economici la 30 iunie 2003
1. Generalitati
Agenţii economici, indiferent de forma de organizare, tipul de proprietate şi de reglementãrile contabile aplicate, inclusiv persoanele juridice aflate în curs de lichidare, pana la terminarea lichidãrii, au obligaţia sa întocmeascã şi sa depunã raportari contabile la 30 iunie 2003 la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
Agenţii economici pot depune raportarile contabile la 30 iunie 2003 la registratura unitãţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarata, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunãtãţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de cãtre agenţii economici şi alţi contribuabili, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 226 din 2 octombrie 1995.
2. Prezentarea şi modul de completare a raportarilor contabile la 30 iunie 2003
Persoanele juridice vor întocmi şi prezenta la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice urmãtoarele formulare:
a) Bilanţ (cod 10);
b) Contul de profit şi pierdere (cod 20);
c) Nota explicativa (cod 30).
Persoanele juridice din categoria celor reglementate şi supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, altele decât societãţile deţinute public, vor întocmi rapoarte semestriale cuprinzând Bilanţ şi Cont de profit şi pierdere, în conformitate cu normele elaborate de Ministerul Finanţelor Publice, pe care le trimit Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare în maximum 45 de zile de la sfârşitul perioadei de raportare.
Raportul semestrial va include şi raportul auditorului, acesta fiind un raport de revizuire a situaţiilor financiare întocmit conform Standardelor Internaţionale de Audit.
Societãţile deţinute public vor întocmi rapoarte semestriale privind situaţia patrimoniului (Bilanţ) şi contul de profit şi pierdere, în conformitate cu normele elaborate de Ministerul Finanţelor Publice, pe care le trimit Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare în maximum 45 de zile de la sfârşitul perioadei de raportare.
Raportul semestrial va include raportul comisiei de cenzori în cazul societãţilor deţinute public cãrora nu le sunt aplicabile Reglementãrile contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene şi cu Standardele Internaţionale de Contabilitate sau raportul auditorului financiar, acesta din urma fiind un raport de revizuire a situaţiilor financiare întocmit conform Standardelor Internaţionale de Audit.
Persoanele juridice vor completa datele de identificare (denumirea unitãţii, adresa, telefonul şi numãrul de înmatriculare la Registrul comerţului), precum şi pe cele referitoare la încadrarea corecta în forma de proprietate şi codul fiscal/codul unic de înregistrare, citeţ, fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale. În casute se vor trece codurile care delimiteaza încadrarea agentului economic.
Necompletarea pe prima pagina a formularului "Bilanţ" a datelor prevãzute mai sus conduce la imposibilitatea identificarii unitãţii şi, în consecinta, se considera ca lucrarea nu a fost depusa, unitatea fiind sancţionatã potrivit prevederilor <>art. 36 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã.
Persoanele juridice completeazã codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitãţi), din Clasificarea activitãţilor din economia nationala-CAEN, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 şi 301 bis din 5 noiembrie 1997, actualizatã prin <>Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistica nr. 601/2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 908 din 13 decembrie 2002.
În cazul în care unitatea desfãşoarã mai multe activitãţi, se va trece codul activitãţii preponderente, care defineste profilul unitãţii (respectiv codul clasei CAEN al activitãţii preponderente).
În funcţie de reglementãrile contabile aplicate, persoanele juridice vor întocmi raportarile contabile la 30 iunie 2003 conform prevederilor pct. 4-6.
În vederea asigurãrii comparabilitatii cu perioada de raportare, informaţiile cuprinse în balanţa de verificare la 30 iunie a anului precedent vor fi reclasificate conform modelelor prezentelor raportari contabile la 30 iunie 2003.
Datele care se raporteazã în formularul "Contul de profit şi pierdere" sunt cumulate de la începutul anului pana la sfârşitul perioadei de raportare, iar la plãţile restante se înscriu sumele de la sfârşitul perioadei de raportare care au depãşit termenele de plata prevãzute în contracte sau acte normative.
Formularele de raportare contabila la 30 iunie 2003, precum şi raportul de gestiune se semneazã de administratorul unitãţii şi conducãtorul compartimentului financiar-contabil, iar în lipsa acestora, de cãtre înlocuitorii de drept.
Administratorul unitãţii şi conducãtorul compartimentului financiar-contabil poarta rãspunderea, potrivit legii, asupra realitãţii informaţiilor cu privire la poziţia financiarã, performanta financiarã, precum şi asupra celorlalţi indicatori cuprinşi în formularele de raportare.
Conducãtorul compartimentului financiar-contabil are obligaţia sa respecte prevederile din prezentele norme metodologice, corelatiile dintre indicatorii din formulare, urmãrind realitatea datelor ce se raporteazã, precum şi încadrarea în termenul de depunere la organele în drept.
Persoanele juridice prevãzute la <>art. 1 alin. (1) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, care au în subordine sucursale sau subunitati fãrã personalitate juridicã, vor verifica şi centraliza balantele de verificare ale acestora, întocmind raportarile contabile la 30 iunie 2003.
În situaţia în care operaţiunile subunitatilor proprii în strãinãtate au fost evidentiate în cursul perioadei atât în valuta, cat şi în lei, pentru cuprinderea în raportarile contabile la 30 iunie 2003 ale persoanei juridice din ţara vor fi preluate ca atare soldurile şi rulajele conturilor, exprimate în lei.
Persoanele juridice vor procura de la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice discheta conţinând normele metodologice, formularistica necesarã şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentã, urmând a depune la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice discheta şi raportarile contabile la 30 iunie 2003 listate, semnate şi stampilate, împreunã cu o copie de pe codul fiscal/codul unic de înregistrare, raportul administratorului, precum şi o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice.
Persoanele juridice care nu au desfãşurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2003 nu întocmesc raportari contabile la 30 iunie 2003, urmând sa depunã o declaraţie pe propria rãspundere la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, care sa cuprindã toate datele de identificare a societãţii:
- denumirea completa (conform certificatului de înmatriculare);
- adresa şi numãrul de telefon;
- numãrul de înregistrare la Registrul comerţului;
- codul fiscal/codul unic de înregistrare;
- capitalul social.
3. Termenul pentru depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2003
Depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2003 se va efectua dupã cum urmeazã:
- persoanele juridice prevãzute la <>art. 26 alin. (4) şi (6) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, care aplica Reglementãrile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 306/2002 , pana la data de 8 august 2003;
- persoanele juridice care nu au desfãşurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2003 depun declaraţie pana la data de 8 august 2003;
- persoanele juridice prevãzute la <>art. 26 alin. (3) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, care aplica Reglementãrile contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene şi cu Standardele Internaţionale de Contabilitate, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 94/2001 , cu modificãrile ulterioare, inclusiv cele care efectueazã retratarea situaţiilor financiare ale anului precedent, pana la data de 15 august 2003;
- persoanele juridice reglementate şi supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, pana la data de 15 august 2003.
Nedepunerea dischetelor şi a formularelor listate, semnate şi stampilate, sau a declaraţiilor, dupã caz, pentru data de 30 iunie 2003, se sancţioneazã conform prevederilor <>art. 36 din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
4. Prezentarea şi modul de completare a raportarilor contabile la 30 iunie 2003 de cãtre persoanele juridice care aplica Reglementãrile contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene şi cu Standardele Internaţionale de Contabilitate, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 94/2001 , cu modificãrile ulterioare

BILANŢ (cod 10)
Bilanţul prezintã, în forma sinteticã, elementele de activ şi de pasiv, grupate dupã natura şi lichiditate, respectiv dupã natura şi exigibilitate.
Bilanţul se întocmeşte pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie 2003, puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiuni financiar-contabile aferente perioadei de raportare.
Pentru completarea formularului, pe randuri, se fac urmãtoarele precizãri:
01 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor necorporale reprezentând suma soldurilor conturilor de imobilizari necorporale, diminuata cu valoarea amortizãrilor şi provizioanelor aferente (201+203+205+2071+208+ 233+234-2075-280-290-2933);
02 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor corporale reprezentând suma soldurilor conturilor de imobilizari corporale, diminuata cu valoarea amortizãrilor şi provizioanelor aferente (211+212+213+214+231+232-281-291-2931);
03 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor financiare reprezentând suma soldurilor conturilor de imobilizari financiare, diminuata cu valoarea provizioanelor aferente (261+262+263+264+265+267-296);
05 - se completeazã cu valoarea stocurilor existente reprezentând suma soldurilor conturilor de stocuri, ajustata cu valoarea diferenţelor de preţ şi a provizioanelor aferente, precum şi T.V.A. neexigibila (la unitãţile în care evidenta mãrfurilor se tine la preţ de vânzare cu amãnuntul, inclusiv T.V.A.) [301+302+303±308+331+332+341+345+346±348+351+ 354+356+357+358+361±368+371±378+381±388+4091-391-392-393-394-395-396-397-398-4428*)];
06 - se completeazã cu valoarea creanţelor deţinute de societate, reprezentând suma soldurilor debitoare ale conturilor corespunzãtoare creanţelor diminuate cu valoarea provizioanelor constituite (4092+411+413+418+425+4282+431+437+4382+441+4424+4428+444+445+ 446+447+4482+451+452+456+4582+461+473+5187-491-495-496);
07 - se completeazã cu valoarea investiţiilor financiare pe termen scurt reprezentând suma soldurilor conturilor de investiţii financiare, diminuata cu valoarea provizioanelor aferente (501+502+503+505+506+508+5113+5114-591-592-593-595-596-598);
08 - se înscrie valoarea lichiditatilor existente în casa şi în conturile bancare (5112+512+531+532+541+542);
10 - se înscrie soldul contului 471;
11 - se completeazã cu valoarea rezultatã din însumarea soldurilor creditoare ale conturilor de datorii ce trebuie plãtite într-o perioada de pana la un an (161+162+166+167+168-169+269+401+403+404+405+408+419+421+423+424+426+427+4281+431+ 437+4381+441+4423+4428+444+446+447+4481+451+452+455+456+457+4581+462+473+509+5186+519);
14 - se completeazã cu valoarea rezultatã din însumarea soldurilor creditoare ale conturilor de datorii ce trebuie plãtite într-o perioada mai mare de un an (161+162+166+167+168-169+269+401+403+404+405+408+419+421+423+424+426+427+4281+431+ 437+4381+441+4423+4428+444+446+447+4481+451+452+455+456+4581+462+473+5186+519);
15 - se înscrie soldul contului 151;
17 - se înscrie soldul contului 131;
18 - se înscrie soldul contului 472;
20 - se înscrie soldul contului 1011;
21 - se înscrie soldul contului 1012;
22 - se înscrie soldul contului 1015;
23 - se înscrie soldul contului 104;
24 - se înscrie soldul creditor al contului 105;
25 - se înscrie soldul debitor al contului 105;
26 - se completeazã cu valoarea rezervelor existente şi a rezervelor din conversie (106±107);
27 - se înscrie soldul creditor al contului 117;
28 - se înscrie soldul debitor al contului 117;
29 - se înscrie soldul creditor al contului 121;
30 - se înscrie soldul debitor al contului 121;
31 - se înscrie soldul contului 129;
33 - se înscrie soldul contului 1016, de cãtre persoanele juridice care au în administrare/concesiune bunuri aparţinând domeniului public al statului, conform <>Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publica şi regimul juridic al acesteia.
-------------
*) Soldul creditor al contului respectiv.

CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE (cod 20)
Contul de profit şi pierdere cuprinde totalitatea veniturilor realizate, cheltuielilor efectuate şi a rezultatelor financiare obţinute (profit sau pierdere).
Pentru completarea pe randuri se fac urmãtoarele precizãri:
Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la începutul anului. În situaţia în care au fost efectuate înregistrãri prin creditul conturilor de cheltuieli sau prin debitul conturilor de venituri (operaţiuni contabile privind asocierile în participaţie, corectãri prin înregistrãri contabile inverse etc.), datele sunt reprezentate de soldurile conturilor de venituri şi cheltuieli înainte de a fi transferate asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulate de la începutul anului.
02 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor din grupa 70 "Cifra de afaceri" (cu excepţia contului 707 "Venituri din vânzarea mãrfurilor");
03 - cuprinde rulajul creditor al contului 707 "Venituri din vânzarea mãrfurilor";
În condiţiile în care reducerile comerciale acordate ulterior facturarii au fost evidentiate în contul 667 "Cheltuieli privind sconturile acordate", acestea sunt prezentate ca o corectie a cifrei de afaceri (rândul 02 sau 03, dupã caz), şi nu ca o cheltuiala financiarã la rândul 46;
04 - cuprinde subvenţiile de exploatare aferente cifrei de afaceri reprezentând rulajul creditor al contului 7411 "Venituri din subvenţii de exploatare aferente cifrei de afaceri";
05 - se completeazã cu soldurile creditoare ale contului 711 "Variatia stocurilor", cumulate de la începutul anului;
06 - se completeazã cu soldurile debitoare ale contului 711 "Variatia stocurilor", cumulate de la începutul anului, care provin din descãrcarea gestiunilor de produse finite sau produse, lucrãri şi servicii în curs de execuţie în perioada de raportare. Este exclusa posibilitatea creãrii de sold debitor la acest cont, din diferenţe între preţurile de stocare şi cele de destocare a producţiei respective;
07 - cuprinde rulajele creditoare ale conturilor 721 "Venituri din producţia de imobilizari necorporale" şi 722 "Venituri din producţia de imobilizari corporale";
08 - cuprinde rulajele creditoare ale conturilor 7417 "Venituri din subvenţii de exploatare aferente altor venituri" şi 758 "Alte venituri din exploatare";
10-12 - cuprind valoarea consumurilor de materii prime, materiale consumabile, energie, apa şi alte cheltuieli materiale, reprezentate de rulajele debitoare ale conturilor din grupa 60 "Cheltuieli privind stocurile", cu excepţia celui aferent contului 607 "Cheltuieli privind mãrfurile", ajustate cu veniturile reprezentând subvenţii din exploatare corespunzãtoare acestor cheltuieli, contul 7412 "Venituri din subvenţii de exploatare pentru materii prime şi materiale consumabile", respectiv contul 7413 "Venituri din subvenţii de exploatare pentru alte cheltuieli de exploatare";
13 - se înscrie rulajul contului 607 "Cheltuieli privind mãrfurile";
15 - cuprinde cheltuielile cu salariile personalului unitãţii şi drepturile colaboratorilor, stabilite conform legislaţiei muncii, care se preiau din rulajele debitoare ale conturilor 621 "Cheltuieli cu colaboratorii", analitic "Colaboratori persoane fizice", şi 641 "Cheltuieli cu salariile personalului", ajustate cu subvenţiile corespunzãtoare care se preiau din contul 7414 "Venituri din subvenţii de exploatare pentru plata personalului";
16 - cuprinde cheltuielile cu asigurãrile şi protecţia socialã reprezentând rulajul debitor al contului 645 "Cheltuieli privind asigurãrile şi protecţia socialã", ajustate cu subvenţiile corespunzãtoare care se preiau din contul 7415 "Venituri din subvenţii de exploatare pentru asigurãri şi protecţia socialã";
18 - cuprinde sumele privind amortizarea imobilizarilor necorporale, corporale şi provizioanele care se preiau din rulajul debitor al conturilor 6811 "Cheltuieli de exploatare privind amortizarea imobilizarilor" şi 6813 "Cheltuieli de exploatare privind provizioanele pentru deprecierea imobilizarilor";
19 - cuprinde veniturile din provizioane pentru deprecierea imobilizarilor şi veniturile din fondul comercial negativ, care se preiau din conturile 7813 "Venituri din provizioane pentru deprecierea imobilizarilor" şi 7815 "Venituri din fondul comercial negativ";
21 - cuprinde suma pierderilor din creanţe, debitori diversi şi a cheltuielilor privind provizioanele pentru deprecierea activelor circulante care se preiau din conturile 654 "Pierderi din creanţe şi debitori diversi" şi 6814 "Cheltuieli de exploatare privind provizioanele pentru deprecierea activelor circulante";
22 - cuprinde suma veniturilor din creanţe reactivate şi debitori diversi şi a celor din provizioane pentru deprecierea activelor circulante care se preiau din conturile 754 "Venituri din creanţe reactivate şi debitori diversi" şi 7814 "Venituri din provizioane pentru deprecierea activelor circulante";
24 - cuprinde rulajele debitoare ale conturilor din grupele 61 "Cheltuieli cu lucrãrile şi serviciile executate de terţi" şi 62 "Cheltuieli cu alte servicii executate de terţi", cu excepţia contului 621 "Cheltuieli cu colaboratorii", analitic "Colaboratori persoane fizice", ajustate cu subvenţiile din exploatare aferente altor cheltuieli de exploatare care se preiau din contul 7416 "Venituri din subvenţii de exploatare pentru alte cheltuieli de exploatare";
25 - cuprinde cheltuielile privind datoriile fata de bugetul de stat sau alte organisme publice privind impozitele, taxele şi vãrsãmintele asimilate, care se preiau din rulajul contului 635 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate";
26 - cuprinde cheltuielile fata de terţi şi bugetul de stat privind despãgubirile, amenzile şi penalitãţile, donaţiile şi subvenţiile acordate, valoarea neamortizata a imobilizarilor necorporale, corporale, cedate sau scoase din activ, care se preiau din rulajul contului 658 "Alte cheltuieli de exploatare";
28 - se înscrie rulajul contului 6812 "Cheltuieli de exploatare privind provizioanele pentru riscuri şi cheltuieli";
29 - se înscrie rulajul contului 7812 "Venituri din provizioane pentru riscuri şi cheltuieli";
33 - se completeazã cu valoarea veniturilor din interese de participare care se preiau din conturile 7613 "Venituri din titluri de participare deţinute în întreprinderi asociate din cadrul grupului", 7614 "Venituri din titluri de participare deţinute în întreprinderi asociate din afarã grupului", 7615 "Venituri din titluri de participare strategice în cadrul grupului" şi 7616 "Venituri din titluri de participare strategice în afarã grupului";
35 - se completeazã cu valoarea veniturilor din alte investiţii financiare şi creanţe ce fac parte din activele imobilizate, care se preiau din conturile 7611 "Venituri din titluri de participare deţinute la filiale din cadrul grupului" şi 7612 "Venituri din titluri de participare deţinute la societãţi din afarã grupului";
37 - se înscrie rulajul contului 766 "Venituri din dobânzi";
39 - se completeazã cu suma altor venituri financiare care se preiau din conturile 7617 "Venituri din alte imobilizari financiare", 762 "Venituri din investiţii financiare pe termen scurt", 763 "Venituri din creanţe imobilizate", 764 "Venituri din investiţii financiare cedate", 765 "Venituri din diferenţe de curs valutar", 767 "Venituri din sconturi obţinute" şi 768 "Alte venituri financiare";
42 - se înscrie rulajul contului 686 "Cheltuieli financiare privind amortizarile şi provizioanele";
43 - se înscrie rulajul contului 786 "Venituri financiare din provizioane";
44 - se înscrie valoarea cheltuielilor cu dobânzile care se preiau din contul 666 "Cheltuieli privind dobânzile", ajustate cu subvenţiile aferente acestora, care se preiau din contul 7418 "Venituri din subvenţii de exploatare pentru dobanda datoratã";
46 - se completeazã cu suma altor cheltuieli financiare care se preiau din conturile 663 "Pierderi din creanţe legate de participatii", 664 "Cheltuieli privind investiţiile financiare cedate", 665 "Cheltuieli din diferenţe de curs valutar", 667 "Cheltuieli privind sconturile acordate" şi 668 "Alte cheltuieli financiare";
52 - se înscrie rulajul contului 771 "Venituri din subvenţii pentru evenimente extraordinare şi altele similare";
53 - se înscrie rulajul contului 671 "Cheltuieli privind calamitatile şi alte evenimente extraordinare";
60 - se înscrie valoarea cheltuielilor cu impozitul pe profit, preluatã din contul 691 "Cheltuieli cu impozitul pe profit";
61 - se înscrie valoarea veniturilor cu impozitul pe profit amânat, preluatã din contul 791 "Venituri din impozitul pe profit amânat";
62 - nu se completeazã.

NOTA EXPLICATIVA (cod 30)
Pentru completarea pe randuri se fac urmãtoarele precizãri:
I. Date privind rezultatul înregistrat
01 şi 02, col. 1 - persoanele juridice care au în subordine subunitati vor înscrie cifra 1, indiferent de numãrul acestora.
II. Date privind plãţile restante
Se completeazã de cãtre persoanele juridice cu sumele reprezentând plãţile restante ale acestora, inclusiv obligaţiile restante fata de bãnci şi creditori. Acestea se diminueazã cu sumele amânate la plata şi, respectiv, reduse în conformitate cu prevederile legale.
Sumele înscrise la acest capitol cuprind şi obligaţiile restante reprezentând majorãri de întârziere, respectiv penalitãţi evidentiate de persoana juridicã în conturile corespunzãtoare fiecãrui fel de obligaţie.
04 - se completeazã cu obligaţiile restante fata de furnizori care se preiau din soldurile conturilor 401, 403, 404, 405 şi 408, conform termenelor de plata prevãzute în contracte sau cele care depãşesc 30 de zile, dacã în contract nu s-a specificat termenul de plata;
09 - cuprinde contribuţia restanta a unitãţii şi personalului la asigurãrile sociale, care se preia din soldurile creditoare ale conturilor 4311 şi 4312, analitic distinct;
10 - cuprinde contribuţia restanta la fondul asigurãrilor sociale de sãnãtate, care se preia din soldurile creditoare ale conturilor 4313 şi 4314;
11 - cuprinde contribuţia restanta a personalului pentru pensia suplimentarã, care se preia din soldul creditor al contului 4312, analitic distinct;
12 - cuprinde contribuţia restanta a unitãţii şi personalului la fondul de şomaj, care se preia din soldurile conturilor 4371 şi 4372;
13 - cuprinde alte obligaţii restante reprezentând alte datorii sociale, care se preiau din soldul contului 4381;
14 - cuprinde obligaţiile restante fata de bugetele fondurilor speciale, care se preiau din soldul creditor al contului 447;
15 - cuprinde obligaţiile restante fata de alţi creditori, care se preiau din soldurile creditoare ale conturilor 161, 166, 167, 1681, 1686, 1687, 269, 419 (numai dacã a fost depãşit termenul prevãzut pentru livrarea bunurilor, executarea lucrãrilor şi prestarea serviciilor), 421, 423, 424, 426, 427, 4281, 451, 455, 457, 4582, 462 şi 509;
16 - cuprinde obligaţiile de plata restante fata de bugetul de stat (de exemplu: impozit pe profit, impozit pe venit din orice sursa, taxa pe valoarea adãugatã de plata, accize, taxe vamale, impozit pe dividende etc.);
17 - cuprinde obligaţiile de plata restante fata de bugetele locale (de exemplu: impozit pe profit, taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat, impozit pe clãdiri şi terenuri, taxa asupra mijloacelor de transport etc.).
Impozitele şi taxele neplãtite la termen, înscrise pe randurile 16 şi 17, sunt structurate conform prevederilor <>Legii bugetului de stat pe anul 2003 nr. 631/2002 (buget de stat şi bugete locale), datele preluandu-se din soldurile creditoare ale conturilor 441, 4423, 444, 446 şi 448;
18 - cuprinde valoarea creditelor bancare nerambursate la scadenta în funcţie de vechimea termenului de scadenta, respectiv peste 30 de zile, peste 90 de zile şi peste 1 an, conform termenelor de plata prevãzute în contracte, care se preiau din soldurile conturilor 162 şi 519 (mai puţin 5198). La acest rând nu se includ creditele primite de societãţile comerciale de la Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului şi SIF-uri;
22 - cuprinde dobânzile restante aferente creditelor bancare şi dobânzile penalizatoare restante care se preiau din soldurile conturilor 1682 şi 5198.
III. Numãr mediu de salariaţi
23 - numãrul mediu de salariaţi reprezintã o medie aritmetica simpla, calculatã prin împãrţirea sumei efectivelor zilnice de salariaţi din semestrul I - inclusiv din zilele de repaus sãptãmânal, sarbatori legale şi alte zile nelucrãtoare - la numãrul zilelor calendaristice (181). În zilele de repaus sãptãmânal, sarbatori legale şi alte zile nelucrãtoare se ia în calcul ca efectiv numãrul salariaţilor din ziua precedenta, cu excepţia celor al cãror contract a încetat în acea zi. În cazul când unitatea a fost înfiinţatã sau şi-a încetat activitatea în cursul anului, se iau în calcul efectivele zilnice numai pentru perioada în care a funcţionat, iar suma rezultatã se împarte la numãrul zilelor calendaristice aferente perioadei.
Salariaţii care nu sunt angajaţi cu norma intreaga vor fi incluşi în numãrul mediu proporţional cu timpul de lucru prevãzut în contractul de munca (de exemplu, cel care lucreazã jumãtate din norma se ia în calculul efectivului zilnic cu 0,5; norma didactica se considera egala cu programul normal de lucru: 40 de ore/saptamana).
Salariaţii detasati se iau în calculul numãrului mediu la unitatea de la care îşi iau drepturile salariale.
IV. Încadrarea persoanei juridice în funcţie de apartenenţa sa la un grup de societãţi
24 - se completeazã cu cifra 1 de cãtre persoanele juridice care aparţin unui grup de societãţi;
25 - se completeazã de celelalte persoane juridice.
5. Prezentarea şi modul de completare a raportarilor contabile la 30 iunie 2003 de cãtre persoanele juridice care aplica Reglementãrile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 306/2002

BILANŢ (cod 10)
Bilanţul prezintã, în forma sinteticã, elementele de activ şi de pasiv grupate dupã natura şi lichiditate, respectiv dupã natura şi exigibilitate.
Bilanţul se întocmeşte pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la 30 iunie 2003, puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiunile financiar-contabile aferente activitãţii perioadei raportate.
Pentru completarea formularului, pe randuri, se fac urmãtoarele precizãri:
01 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor necorporale reprezentând suma soldurilor conturilor de imobilizari necorporale, diminuata cu valoarea amortizãrilor şi provizioanelor aferente [conturile 201+203+205+207+208+233+234-280-290-293*)];
02 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor corporale reprezentând suma soldurilor conturilor de imobilizari corporale, diminuata cu valoarea amortizãrilor şi provizioanelor aferente [conturile 211+212+213+214+231+232-281-291-293*)];
03 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor financiare reprezentând suma soldurilor conturilor de imobilizari financiare, diminuata cu valoarea provizioanelor aferente (conturile 261+262+263+265+267-296);
05 - se completeazã cu valoarea stocurilor existente reprezentând suma soldurilor conturilor de stocuri, ajustata cu valoarea diferenţelor de preţ şi a provizioanelor aferente, precum şi T.V.A. neexigibila (la unitãţile în care evidenta mãrfurilor se tine la preţ de vânzare cu amãnuntul, inclusiv T.V.A.) [conturile 301+302+303±308+331+332+341+345+ 346±348+351+354+356+357+358+361±368+371±378+381±388-391-392-393-394-395-396-397-398+ 4091-4428***)];
06 - se completeazã cu valoarea creanţelor deţinute de societate, reprezentând suma soldurilor debitoare ale conturilor corespunzãtoare, diminuata cu valoarea provizioanelor constituite [conturile 4092+411+413+418+425+4282+431**)+437**)+4382+441**)+4424+4428**)+ 444**)+445+446**)+447**)+4482+451**)+452**)+456**)+4582+461+473**)-491-495-496+5187];
07 - se completeazã cu valoarea investiţiilor financiare pe termen scurt, reprezentând suma soldurilor conturilor de investiţii financiare, diminuata cu valoarea provizioanelor aferente (conturile 501+502+503+505+506+ 508+5113+5114-591-592-593-595-596-598);
08 - se înscrie valoarea lichiditatilor existente în casa şi în conturile bancare (conturile 5112+512+531+532+541+542);
10 - se completeazã cu sumele reprezentând soldul debitor al contului 471;
11 - se înscrie valoarea rezultatã din însumarea soldurilor creditoare ale conturilor de datorii ce trebuie plãtite într-o perioada de pana la un an [conturile 161+162+166+167+ 168-169+269+401+403+404+405+408+419+421+423+424+426+427+4281+431***)+437***)+4381+441***)+ 4423+4428***)+444***)+446***)+447***)+4481+451***)+452***)+455+456***)+457+4581+462+ 473***)+509+5186+519];
14 - se completeazã cu valoarea rezultatã din însumarea soldurilor creditoare ale conturilor de datorii ce trebuie plãtite într-o perioada mai mare de un an [conturile 161+162+166+167+168-169+269+401+403+404+405+408+419+421+423+424+426+427+4281+431***)+ 437***)+4381+441***)+4423+4428***)+444***)+446***)+447***)+4481+451***)+452***)+ 455+456***)+4581+462+473***)+5186+519];
15 - se înscrie soldul contului 151;
17 - se înscrie soldul contului 131;
18 - se înscrie soldul contului 472;
20 - se înscrie soldul contului 1011;
21 - se înscrie soldul contului 1012;
22 - se înscrie soldul contului 1015;
23 - se înscrie soldul contului 104;
24 - se înscrie soldul creditor al contului 105;
25 - se înscrie soldul debitor al contului 105;
26 - se înscrie soldul contului 106;
27 - se înscrie soldul creditor al contului 117;
28 - se înscrie soldul debitor al contului 117;
39 - se înscrie soldul creditor al contului 121;
30 - se înscrie soldul debitor al contului 121;
31 - se înscrie soldul contului 129;
33 - se înscrie soldul contului 1016 de cãtre persoanele juridice care au în administrare/concesiune bunuri aparţinând domeniului public al statului, conform <>Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publica şi regimul juridic al acesteia, cu modificãrile ulterioare.
-----------
*) Cont de repartizat dupã natura elementelor respective.
**) Solduri debitoare ale conturilor respective.
***) Solduri creditoare ale conturilor respective.

CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE (cod 20)
Contul de profit şi pierdere cuprinde totalitatea veniturilor realizate, cheltuielilor efectuate şi rezultatelor financiare obţinute (profit sau pierdere).
Pentru completarea pe randuri se fac urmãtoarele precizãri:
Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la începutul anului. În situaţia în care au fost efectuate înregistrãri prin creditul conturilor de cheltuieli sau prin debitul conturilor de venituri (operaţiuni contabile privind asocierile în participaţie, corectãri prin înregistrãri contabile inverse etc.), datele sunt reprezentate de soldurile conturilor de venituri şi cheltuieli înainte de a fi transferate asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulate de la începutul anului.
02 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor din grupa 70 "Venituri din vânzãri de produse, mãrfuri, servicii prestate şi alte activitãţi" (cu excepţia contului 707 "Venituri din vânzarea mãrfurilor");
03 - cuprinde rulajul creditor al contului 707 "Venituri din vânzarea mãrfurilor".
În condiţiile în care reducerile comerciale acordate ulterior facturarii au fost evidentiate în contul 667 "Cheltuieli privind sconturile acordate", acestea sunt prezentate ca o corectie a cifrei de afaceri (rândul 02 sau 03, dupã caz), şi nu ca o cheltuiala financiarã la rândul 46;
04 - cuprinde subvenţiile de exploatare aferente cifrei de afaceri nete cuvenite potrivit legii, reprezentând rulajul creditor al contului 7411 "Venituri din subvenţii de exploatare aferente cifrei de afaceri";
05 - se completeazã cu soldurile creditoare ale contului 711 "Variatia stocurilor", cumulate de la începutul anului;
06 - se completeazã cu soldurile debitoare ale contului 711 "Variatia stocurilor", cumulate de la începutul anului, care provin din descãrcarea gestiunilor de produse finite sau produse, lucrãri şi servicii în curs de execuţie, în perioada de raportare. Este exclusa posibilitatea creãrii de sold debitor la acest cont, din diferenţe între preţurile de stocare şi cele de destocare a producţiei respective;
07 - cuprinde rulajele creditoare ale conturilor 721 "Venituri din producţia de imobilizari necorporale" şi 722 "Venituri din producţia de imobilizari corporale";
08 - cuprinde rulajele creditoare ale conturilor 7417 "Venituri din subvenţii de exploatare aferente altor venituri" şi 758 "Alte venituri din exploatare";
10-12 - cuprind valoarea consumurilor de materii prime, materiale consumabile, energie, apa şi alte cheltuieli materiale, reprezentate de rulajele debitoare ale conturilor din grupa 60 "Cheltuieli cu materii prime, materiale şi mãrfuri", cu excepţia celui aferent contului 607 "Cheltuieli privind mãrfurile";
13 - cuprinde suma reprezentând rulajul debitor al contului 607 "Cheltuieli privind mãrfurile";
15 - cuprinde cheltuielile cu salariile personalului unitãţii şi drepturile colaboratorilor, stabilite conform legislaţiei muncii, reprezentând rulajele debitoare ale conturilor 621 "Cheltuieli cu colaboratorii", analitic "Colaboratori persoane fizice", şi 641 "Cheltuieli cu salariile personalului";
16 - cuprinde cheltuielile cu asigurãrile şi protecţia socialã, reprezentând rulajul debitor al contului 645 "Cheltuieli privind asigurãrile şi protecţia socialã";
18 - cuprinde sumele privind amortizarea imobilizarilor necorporale, corporale şi provizioanele, reprezentând rulajul debitor al conturilor 6811 "Cheltuieli de exploatare privind amortizarea imobilizarilor" şi 6813 "Cheltuieli de exploatare privind provizioanele pentru deprecierea imobilizarilor";
19 - cuprinde veniturile din provizioane reprezentând rulajul creditor al contului 7813 "Venituri din provizioane pentru deprecierea imobilizarilor";
21 - cuprinde rulajele debitoare ale conturilor 654 "Pierderi din creanţe" şi 6814 "Cheltuieli de exploatare privind provizioanele pentru deprecierea activelor circulante";
22 - cuprinde rulajele creditoare ale conturilor 754 "Venituri din creanţe reactivate" şi 7814 "Venituri din provizioane pentru deprecierea activelor circulante";
24 - cuprinde rulajele debitoare ale conturilor din grupele 61 "Cheltuieli cu lucrãrile şi serviciile executate de terţi" şi 62 "Cheltuieli cu alte servicii executate de terţi", cu excepţia contului 621 "Cheltuieli cu colaboratorii", analitic "Colaboratori persoane fizice";
25 - cuprinde cheltuielile privind datoriile fata de bugetul de stat sau alte organisme publice privind impozitele, taxele şi vãrsãmintele asimilate, care se preiau din rulajul contului 635 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate";
26 - cuprinde alte cheltuieli de exploatare reprezentând rulajul debitor al contului 658 "Alte cheltuieli de exploatare";
28 - cuprinde valoarea provizioanelor pentru riscuri şi cheltuieli reprezentând rulajul contului 6812 "Cheltuieli de exploatare privind provizioane pentru riscuri şi cheltuieli";
29 - cuprinde datele reprezentând diminuarea sau anularea provizioanelor privind activitatea de exploatare, reprezentând rulajul contului 7812 "Venituri din provizioane pentru riscuri şi cheltuieli";
33 - se completeazã cu valoarea veniturilor din interese de participare, care se preiau din conturile 7613 "Venituri din titluri de participare deţinute în întreprinderi asociate din cadrul grupului", 7614 "Venituri din titluri de participare deţinute în întreprinderi asociate din afarã grupului", 7615 "Venituri din titluri de participare strategice în cadrul grupului" şi 7616 "Venituri din titluri de participare strategice în afarã grupului";
35 - se completeazã cu valoarea veniturilor din alte investiţii financiare şi creanţe ce fac parte din activele imobilizate, care se preiau din conturile 7611 "Venituri din titluri de participare deţinute la filiale din cadrul grupului" şi 7612 "Venituri din titluri de participare deţinute la societãţi din afarã grupului";
37 - se înscrie rulajul contului 766 "Venituri din dobânzi";
39 - se completeazã cu suma altor venituri financiare, care se preiau din conturile 762 "Venituri din investiţii financiare pe termen scurt", 763 "Venituri din creanţe imobilizate", 764 "Venituri din investiţii financiare cedate", 765 "Venituri din diferenţe de curs valutar", 767 "Venituri din sconturi obţinute" şi 768 "Alte venituri financiare";
42 - cuprinde rulajul contului 686 "Cheltuieli financiare privind amortizarile şi provizioanele";
43 - cuprinde rulajul contului 786 "Venituri financiare din provizioane";
44 - se înscrie valoarea cheltuielilor cu dobânzile care se preiau din contul 666 "Cheltuieli privind dobânzile";
46 - se completeazã cu suma altor cheltuieli financiare care se preiau din conturile 663 "Pierderi din creanţe legate de participatii", 664 "Cheltuieli privind investiţiile financiare cedate", 665 "Cheltuieli din diferenţe de curs valutar", 667 "Cheltuieli privind sconturile acordate" şi 668 "Alte cheltuieli financiare";
52 - se completeazã cu rulajul creditor al contului 771 "Venituri din subvenţii pentru evenimente extraordinare şi altele similare";
53 - cuprinde cheltuielile extraordinare reprezentând rulajul debitor al contului 671 "Cheltuieli privind calamitatile şi alte evenimente extraordinare";
60 - se completeazã cu suma reprezentând impozitul pe profit datorat, care se preia din rulajul debitor al contului 691 "Cheltuieli cu impozitul pe profit";
61 - nu se completeazã;
62 - se completeazã de microintreprinderi cu suma reprezentând impozitul pe venit calculat potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 24/2001 privind impunerea microintreprinderilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 111/2003 .

NOTA EXPLICATIVA (cod 30)
Pentru completarea pe randuri se fac urmãtoarele precizãri:
I. Date privind rezultatul înregistrat
01 şi 02 col. 1 - persoanele juridice care au în subordine subunitati vor înscrie cifra 1, indiferent de numãrul acestora.
II. Date privind plãţile restante
Se completeazã de cãtre persoanele juridice cu sumele reprezentând plãţile restante ale acestora, inclusiv obligaţiile restante fata de bãnci şi creditori. Acestea se diminueazã cu sumele amânate la plata şi, respectiv, reduse în conformitate cu prevederile legale.
Sumele înscrise la acest capitol cuprind şi obligaţiile restante reprezentând majorãri de întârziere, respectiv penalitãţi evidentiate de persoana juridicã în conturile corespunzãtoare fiecãrui fel de obligaţie.
04 - se completeazã cu obligaţiile restante fata de furnizori, care se preiau din soldurile conturilor 401, 403, 404, 405 şi 408, conform termenelor de plata prevãzute în contracte sau cele care depãşesc 30 de zile, dacã în contract nu s-a specificat termenul de plata;
09 - cuprinde contribuţia restanta a unitãţii şi personalului la asigurãrile sociale, care se preia din soldurile creditoare ale conturilor 4311 şi 4312, analitic distinct;
10 - cuprinde contribuţia restanta la fondul asigurãrilor sociale de sãnãtate, care se preia din soldurile creditoare ale conturilor 4313 şi 4314;
11 - cuprinde contribuţia restanta a personalului pentru pensia suplimentarã, care se preia din soldul creditor al contului 4312, analitic distinct;
12 - cuprinde contribuţia restanta a unitãţii şi personalului la fondul de şomaj, care se preia din soldurile conturilor 4371 şi 4372;
13 - cuprinde alte obligaţii restante reprezentând alte datorii sociale, care se preiau din soldul contului 4381;
14 - cuprinde obligaţiile restante fata de bugetele fondurilor speciale, care se preiau din soldul creditor al contului 447;
15 - cuprinde obligaţiile restante fata de alţi creditori, care se preiau din soldurile creditoare ale conturilor 161, 166, 167, 1681, 1686, 1687, 269, 419 (numai dacã a fost depãşit termenul prevãzut pentru livrarea bunurilor, executarea lucrãrilor şi prestarea serviciilor), 421, 423, 424, 426, 427, 4281, 451, 455, 457, 4582, 462 şi 509;
16 - cuprinde obligaţiile de plata restante fata de bugetul de stat (de exemplu: impozit pe profit, impozit pe venit din orice sursa, taxa pe valoarea adãugatã de plata, accize, taxe vamale, impozit pe dividende etc.);
17 - cuprinde obligaţiile de plata restante fata de bugetele locale (de exemplu: impozit pe profit, taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat, impozit pe clãdiri şi terenuri, taxa asupra mijloacelor de transport etc.).
Impozitele şi taxele neplãtite la termen, înscrise pe randurile 16 şi 17, sunt structurate conform prevederilor <>Legii bugetului de stat pe anul 2003 nr. 631/2002 (buget de stat şi bugete locale), datele preluandu-se din soldurile creditoare ale conturilor 441, 4423, 444, 446 şi 448;
18 - cuprinde valoarea creditelor bancare nerambursate la scadenta în funcţie de termenul de scadenta, şi anume: peste 30 de zile, peste 90 de zile şi peste 1 an, respectiv conform termenelor de plata prevãzute în contracte, care se preiau din soldurile conturilor 162 şi 519 (mai puţin 5198). La acest rând nu se includ creditele primite de societãţile comerciale de la Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului şi SIF-uri;
22 - cuprinde dobânzile restante aferente creditelor bancare şi dobânzile penalizatoare restante care se preiau din soldurile conturilor 1682 şi 5198.
III. Numãr mediu de salariaţi
23 - numãrul mediu de salariaţi reprezintã o medie aritmetica simpla, calculatã prin împãrţirea sumei efectivelor zilnice de salariaţi din semestrul I - inclusiv din zilele de repaus sãptãmânal, sarbatori legale şi alte zile nelucrãtoare - la numãrul zilelor calendaristice (181 de zile). În zilele de repaus sãptãmânal, sarbatori legale şi alte zile nelucrãtoare se ia în calcul ca efectiv numãrul salariaţilor din ziua precedenta, cu excepţia celor al cãror contract a încetat în acea zi. În cazul când unitatea a fost înfiinţatã sau şi-a încetat activitatea în cursul anului, se iau în calcul efectivele zilnice numai pentru perioada în care a funcţionat, iar suma rezultatã se împarte la numãrul zilelor calendaristice aferente perioadei.
Salariaţii care nu sunt angajaţi cu norma intreaga vor fi incluşi în numãrul mediu proporţional cu timpul de lucru prevãzut în contractul de munca (de exemplu, cel care lucreazã jumãtate din norma se ia în calculul efectivului zilnic cu 0,5; norma didactica se considera egala cu programul normal de lucru: 40 de ore/saptamana).
Salariaţii detasati se iau în calculul numãrului mediu la unitatea de la care îşi iau drepturile salariale.
IV. Încadrarea persoanei juridice în funcţie de apartenenţa sa la un grup de societãţi
24 - se completeazã cu cifra 1 de cãtre persoanele juridice care aparţin unui grup de societãţi;
25 - se completeazã de celelalte persoane juridice.
6. Persoanele juridice din categoria celor reglementate şi supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare vor completa raportarile contabile la 30 iunie 2003, folosind planul de conturi aplicabil fiecãreia de la 1 ianuarie 2003.

B. Corelatiile din cadrul formularelor de raportare contabila la 30 iunie 2003

BILANŢ (cod 10)

Rd. 04 col. 1 şi 2 = rd. 01 la 03 col. 1 şi 2
Rd. 09 col. 1 şi 2 = rd. 05 la 08 col. 1 şi 2
Rd. 12 col. 1 şi 2 = rd. 09 + 10-11-18 col. 1 şi 2
Rd. 13 col. 1 şi 2 = rd. 04 +12-17 col. 1 şi 2
Rd. 16 col. 1 şi 2 = rd. 17 + 18 col. 1 şi 2
Rd. 19 col. 1 şi 2 = rd. 20 la 22 col. 1 şi 2
Rd. 32 col. 1 şi 2 = rd. 19+23+24-25+26+27-28+29-30-31 col. 1 şi 2
Rd. 34 col. 1 şi 2 = rd. 32+33 col. 1 şi 2
Rd. 34 col. 1 şi 2 = rd. 13-14-15 col. 1 şi 2
Rd. 19 + 33 col. 2 > 0

CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE (cod 20)

Rd. 01 col. 1 şi 2 = rd. 02 la 04 col. 1 şi 2
Rd. 09 col. 1 şi 2 = rd. 01+05-06+07+08 col. 1 şi 2
Rd. 14 col. 1 şi 2 = rd. 15+16 col. 1 şi 2
Rd. 17 col. 1 şi 2 = rd. 18-19 col. 1 şi 2
Rd. 20 col. 1 şi 2 = rd. 21-22 col. 1 şi 2
Rd. 23 col. 1 şi 2 = rd. 24 la 26 col. 1 şi 2
Rd. 27 col. 1 şi 2 = rd. 28-29 col. 1 şi 2
Rd. 30 col. 1 şi 2 = rd. 10 la 14+17+20+23+27 col. 1 şi 2
Rd. 31 col. 1 şi 2 = rd. 09-30 col. 1 şi 2 dacã rd. 09 > 30 col. 1 şi 2
Rd. 32 col. 1 şi 2 = rd. 30-09 col. 1 şi 2 dacã rd. 30 > 09 col. 1 şi 2
Rd. 31-32 col. 1 şi 2 = rd. 09-30 col. 1 şi 2
Rd. 33 col. 1 şi 2 ≥ rd. 34 col. 1 şi 2
Rd. 35 col. 1 şi 2 ≥ rd. 36 col. 1 şi 2
Rd. 37 col. 1 şi 2 ≥ rd. 38 col. 1 şi 2
Rd. 40 col. 1 şi 2 = rd. 33+35+37+39 col. 1 şi 2
Rd. 41 col. 1 şi 2 = rd. 42-43 col. 1 şi 2
Rd. 44 col. 1 şi 2 ≥ rd. 45 col. 1 şi 2
Rd. 47 col. 1 şi 2 = rd. 41+44+46 col. 1 şi 2
Rd. 48 col. 1 şi 2 = rd. 40-47 col. 1 şi 2 dacã rd. 40 > rd. 47 col. 1 şi 2
Rd. 49 col. 1 şi 2 = rd. 47-40 col. 1 şi 2 dacã rd. 47 > rd. 40 col. 1 şi 2
Rd. 48-49 col. 1 şi 2 = rd. 40-47 col. 1 şi 2
Rd. 50 col. 1 şi 2 = rd. 09+40-30-47 col. 1 şi 2 dacã rd. 09+40 > rd. 30+47 col. 1 şi 2
Rd. 51 col. 1 şi 2 = rd. 30+47-09-40 col. 1 şi 2 dacã rd. 30+47 > rd. 09+40 col. 1 şi 2
Rd. 54 col. 1 şi 2 = rd. 52-53 col. 1 şi 2 dacã rd. 52 > rd. 53 col. 1 şi 2
Rd. 55 col. 1 şi 2 = rd. 53-52 col. 1 şi 2 dacã rd. 53 > rd. 52 col. 1 şi 2
Rd. 56 col. 1 şi 2 = rd. 09+40+52 col. 1 şi 2
Rd. 57 col. 1 şi 2 - rd. 30+47+53 col. 1 şi 2
Rd. 58 col. 1 şi 2 = rd. 56-57 col. 1 şi 2, dacã rd. 56 > rd. 57 col. 1 şi 2
Rd. 59 col. 1 şi 2 = rd. 57-56 col. 1 şi 2, dacã rd. 57 > rd. 56 col. 1 şi 2
Rd. 58-59 col. 1 şi 2 = rd. 56-57 col. 1 şi 2
Rd. 63 col. 1 şi 2 = rd. 58-60+61-62 col. 1 şi 2, dacã rd. 58+61 > rd. 60+62 col. 1 şi 2
Rd. 63 col. 1 şi 2 = rd. 61-59-60-62 col. 1 şi 2, dacã rd. 61 > rd. 59+60+62 col. 1 şi 2
Rd. 64 col. 1 şi 2 = rd. 59+60-61+62 col. 1 şi 2, dacã rd. 58 = 0 şi rd. 59+60+62 > 61 col. 1 şi 2
Rd. 64 col. 1 şi 2 = rd. 60+62-61-58 col. 1 şi 2, dacã rd. 59 = 0 şi rd. 60+62 > rd. 58+61 col. 1 şi 2
Rd. 62 col. 1 şi 2 ≥ 0, dacã rd. 60 = 0 şi rd. 61 col. 1 şi 2 = 0
Rd. 60 col. 1 şi 2 ≥ 0, dacã rd. 62 = 0 col. 1 şi 2
Rd. 58 col. 1 şi 2 = 0, dacã rd. 59 col. 1 şi 2 > 0
Rd. 58 col. 1 şi 2 ≥ 0, dacã rd. 59 col. 1 şi 2 = 0
Rd. 59 col. 1 şi 2 = 0, dacã rd. 58 col. 1 şi 2 > 0
Rd. 59 col. 1 şi 2 ≥ 0, dacã rd. 58 col. 1 şi 2 = 0
Rd. 63-64 col. 1 şi 2 = rd. 58-59-60+61-62 col. 1 şi 2
Rd. 63 col. 1 şi 2 ≥ 0, dacã rd. 64 col. 1 şi 2 = 0
Rd. 64 col. 1 şi 2 ≥ 0, dacã rd. 63 col. 1 şi 2 = 0

NOTA EXPLICATIVA (cod 30)

Rd. 01 + 02 col. 1 = 1
Rd. 03 col. 1 = rd. 03* col. 2+3
* se repeta de la rd. 04 la 22
Rd. 03 col. 1, 2 şi 3 = rd. 04 + 08 + 14 la 18 + 22 col. 1, 2 şi 3
Rd. 04 col. 1, 2 şi 3 = rd. 05 la 07 col. 1, 2 şi 3
Rd. 08 col. 1, 2 şi 3 = rd. 09 la 13 col. 1, 2 şi 3
Rd. 18 col. 1, 2 şi 3 = rd. 19 la 21 col. 1, 2 şi 3

C. Corelatiile dintre formularele de raportare
contabila la 30 iunie 2003


┌──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
│ │ Corespund cu indicatorii │
│ Indicatorii din formular │ din formular │
├─────────────┬──────────┬─────────┼────────────┬─────────────┬───────────────┤
│ Codul │ Numãrul │ Coloana │ Codul │ Numãrul │ Coloana │
│formularului │ rândului │ │formularului│ rândului │ │
├─────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────────┼───────────────┤
│ 10 │ 29 │ 2 │ 20 │ 63 │ 2 │
├─────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────────┼───────────────┤
│ 10 │ 30 │ 2 │ 20 │ 64 │ 2 │
├─────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────────┼───────────────┤
│ 20 │ 63 │ 2 │ 30 │ 01 │ 2 │
├─────────────┼──────────┼─────────┼────────────┼─────────────┼───────────────┤
│ 20 │ 64 │ 2 │ 30 │ 02 │ 2 │
└─────────────┴──────────┴─────────┴────────────┴─────────────┴───────────────┘

D. Nomenclator - forme de proprietate

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Denumirea
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 PROPRIETATE DE STAT

11 Regii autonome
12 Societãţi comerciale cu capital integral de stat
13 Alte unitãţi economice de stat netransformate în societãţi
comerciale sau regii autonome
14 Companii şi societãţi naţionale

20 PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat şi privat)

PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - sub 50%)
21 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin
22 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin
23 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
24 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - 50% şi peste 50%)
25 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin
26 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin
27 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
28 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

30 PROPRIETATE INDIVIDUALĂ-PRIVATĂ
(cu capital: privat autohton, privat autohton şi strãin, privat
strãin, societãţi agricole)
31 Societãţi comerciale în nume colectiv
32 Societãţi comerciale în comanditã simpla
33 Societãţi comerciale în comanditã pe acţiuni
34 Societãţi comerciale pe acţiuni
35 Societãţi comerciale cu rãspundere limitatã
36 Societãţi agricole
37 Societãţi comerciale cu capital de stat, privatizate în cursul
anului 2003

40 PROPRIETATE COOPERATISTA
41 Cooperative de consum
42 Cooperative meşteşugãreşti
43 Cooperative şi asociaţii agricole netransformate
44 Cooperative de credit

50 PROPRIETATE OBSTEASCA
(societãţi comerciale aparţinând organizaţiilor şi instituţiilor
politice şi obşteşti)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





CAPITOLUL II
Conţinutul de informaţii al modelelor de raportare contabila
la data de 30 iunie 2003


Judeţul _______________|_|_|_| Forma de proprietate ____________|_|_|_|
Persoana juridicã ____________ Activitatea preponderenta
Adresa: localitatea ___, sectorul __, (denumire clasa CAEN) __________________
str. ___ nr. __, bl. ___ ,
sc. __, ap. ___ Cod clasa CAEN __________________|_|_|_|
Telefon, _____ fax ____ Cod fiscal/Cod unic de înregistrare
Numãr din registrul comerţului _____ ______________________|_|_|_|_|_|_|_|_|


BILANŢ la data de 30 iunie 2003

┌────┐
│ 10 │ - mii lei -
├────┴────────────────────────────────────────────────────┬───┬────────────────┐
│ │Nr.│ Sold la: │
│ │rd.├───────┬────────┤
│ │ │01.01. │ 30.06. │
│ │ │ 2003 │ 2003 │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──┬──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│A.│ ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │ I. IMOBILIZARI NECORPORALE │01 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ II. IMOBILIZARI CORPORALE │02 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │III. IMOBILIZARI FINANCIARE │03 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL │04 │ │ │
│ │(rd. 01 la 03) │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│B.│ ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │ I. STOCURI │05 │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ II. CREANŢE │06 │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │III. INVESTIŢII FINANCIARE PE │07 │ │ │
│ │ TERMEN SCURT_ _ _ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │IV. CASA ŞI CONTURI LA BĂNCI │08 │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL │09 │ │ │
│ │(rd. 05 la 08) │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│C.│CHELTUIELI ÎN AVANS │10 │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│D.│DATORII CE TREBUIE PLĂTITE │11 │ │ │
│ │ÎNTR-O PERIOADA DE PANA LA UN AN │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│E.│ACTIVE CIRCULANTE NETE, RESPECTIV │12 │ │ │
│ │DATORII CURENTE NETE │ │ │ │
│ │(rd. 09 + 10 - 11 - 18) │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│F.│TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE │13 │ │ │
│ │(rd. 04 + 12 - 17) │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│G.│DATORII CE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O │14 │ │ │
│ │PERIOADA MAI MARE DE UN AN │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│H.│PROVIZIOANE PENTRU RISCURI │15 │ │ │
│ │ŞI CHELTUIELI │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│I.│VENITURI ÎN AVANS (rd. 17 + 18), │16 │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │
│ │ - subvenţii pentru investiţii │17 │ │ │
│ │ - venituri înregistrate în avans │18 │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│J.│CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │I. CAPITAL (rd. 20 la 22) │ │ │ │
│ │din care: │19 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │- capital subscris nevarsat │20 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │- capital subscris vãrsat │21 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │- patrimoniul regiei │22 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ II. PRIME DE CAPITAL │23 │ │ │
│ ├──────────────────────────────┬───────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │III. REZERVE DIN REEVALUARE │SOLD C │24 │ │ │
│ │ ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ │SOLD D │25 │ │ │
│ ├──────────────────────────────┴───────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │IV. REZERVE │26 │ │ │
│ ├──────────────────────────────┬───────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ V. REZULTATUL REPORTAT │SOLD C │27 │ │ │
│ │ ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ │SOLD D │28 │ │ │
│ ├──────────────────────────────┼───────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │VI. REZULTATUL EXERCIŢIULUI │SOLD C │29 │ │ │
│ │ FINANCIAR ├───────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ │SOLD D │30 │ │ │
│ ├──────────────────────────────┴───────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ Repartizarea profitului │31 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ CAPITALURI PROPRII - TOTAL │32 │ │ │
│ │ (rd. 19 + 23 + 24 - 25 + 26 + 27 - 28 + 29 - 30 - 31)│ │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ Patrimoniul public │33 │ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼───────┼────────┤
│ │ CAPITALURI - TOTAL (rd. 32 + 33) │34 │ │ │
└──┴──────────────────────────────────────────────────────┴───┴───────┴────────┘

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
Numele şi prenumele __________ Numele şi prenumele ______________
Semnatura ___________________ Semnatura _______________________

Ştampila unitãţii





CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE
la data de 30 iunie 2003
┌──┐
│20│ - mii lei -
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────────┐
│ Denumirea indicatorilor │Nr.│ Realizari aferente │
│ │rd.│perioadei de raportare │
│ │ ├────────────┬──────────┤
│ │ │ precedenta │ curenta │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──┬──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│1.│Cifra de afaceri neta (rd. 02 la 04) │ 01│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │Producţia vândutã │ 02│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │Venituri din vânzarea mãrfurilor │ 03│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │Venituri din subvenţii de exploatare aferente │ │ │ │
│ │cifrei de afaceri nete │ 04│ │ │
├──┼─────────────────────────────────────┬────────┼───┼────────────┼──────────┤
│2.│Variatia stocurilor │Sold C │ 05│ │ │
│ │ ├────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │ │Sold D │ 06│ │ │
├──┼─────────────────────────────────────┴────────┼───┼────────────┼──────────┤
│3.│Producţia imobilizata │ 07│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│4.│Alte venituri din exploatare │ 08│ │ │
├──┴──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL │ │ │ │
│ (rd. 01+05-06+07+08) │ 09│ │ │
├──┬──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│5.│a) Cheltuieli cu materiile prime şi │ │ │ │
│ │materialele consumabile │ 10│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │Alte cheltuieli materiale │ 11│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │b) Alte cheltuieli din afarã (cu energie şi │ │ │ │
│ │ apa) │ 12│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │c) Cheltuieli privind mãrfurile │ 13│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│6.│Cheltuieli cu personalul (rd. 15+16), din │ │ │ │
│ │care: │ 14│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │a) Salarii │ 15│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │b) Cheltuieli cu asigurãrile şi protecţia │ │ │ │
│ │socialã │ 16│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│7.│a) Amortizari şi provizioane pentru │ │ │ │
│ │deprecierea imobilizarilor corporale şi │ │ │ │
│ │necorporale (rd. 18-19) │ 17│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │a.1) Cheltuieli │ 18│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │a.2) Venituri │ 19│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │b) Ajustarea valorii activelor circulante │ │ │ │
│ │(rd. 21-22) │ 20│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │b.1) Cheltuieli │ 21│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │b.2) Venituri │ 22│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│8.│Alte cheltuieli de exploatare (rd. 24 la 26) │ 23│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │8.1. Cheltuieli privind prestaţiile externe │ 24│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │8.2. Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │ │ │ │
│ │vãrsãminte asimilate │ 25│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │8.3. Cheltuieli cu despãgubiri, donaţii şi │ │ │ │
│ │activele cedate │ 26│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │Ajustari privind provizioanele pentru riscuri │ │ │ │
│ │şi cheltuieli (rd. 28-29) │ 27│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Cheltuieli │ 28│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Venituri │ 29│ │ │
├──┴──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL │ │ │ │
│ (rd. 10 la 14+17+20+23+27) │ 30│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│REZULTATUL DIN EXPLOATARE: │ │ │ │
├──┬──────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 09-30) │ 31│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 30-09) │ 32│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│9.│Venituri din interese de participare │ 33│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- din care, în cadrul grupului │ 34│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│10│Venituri din alte investiţii financiare şi │ │ │ │
│ │creanţe care fac parte din activele │ │ │ │
│ │imobilizate │ 35│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- din care, în cadrul grupului │ 36│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│11│Venituri din dobânzi │ 37│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- din care, în cadrul grupului │ 38│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │Alte venituri financiare │ 39│ │ │
├──┴──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│VENITURI FINANCIARE - TOTAL │ │ │ │
│ (rd. 33+35+37+39) │ 40│ │ │
├──┬──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│12│Ajustarea valorii imobilizarilor financiare şi│ │ │ │
│ │a investiţiilor financiare deţinute ca active │ │ │ │
│ │circulante (rd. 42-43) │ 41│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Cheltuieli │ 42│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Venituri │ 43│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│13│Cheltuieli privind dobânzile │ 44│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- din care, în cadrul grupului │ 45│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │Alte cheltuieli financiare │ 46│ │ │
├──┴──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL │ │ │ │
│(rd. 41+44+46) │ 47│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ REZULTATUL FINANCIAR: │ │ │ │
├──┬──────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 40-47) │ 48│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 47-40) │ 49│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│14│REZULTATUL CURENT: │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 09+40-30-47) │ 50│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 30+47-09-40) │ 51│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│15│Venituri extraordinare │ 52│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│16│Cheltuieli extraordinare │ 53│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│17│REZULTATUL EXTRAORDINAR: │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 52-53) │ 54│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 53-52) │ 55│ │ │
├──┴──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ VENITURI TOTALE (rd. 09+40+52) │ 56│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ CHELTUIELI TOTALE (rd. 30+47+53) │ 57│ │ │
├──┬──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│18│REZULTATUL BRUT: │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 56-57) │ 58│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 57-56) │ 59│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│19│Impozitul pe profit │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Cheltuieli │ 60│ │ │
│ ├──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Venituri │ 61│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│20│Alte cheltuieli cu impozite care nu apar în │ │ │ │
│ │elementele de mai sus │ 62│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│21│REZULTATUL NET AL EXERCIŢIULUI FINANCIAR: │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 58-60+61-62) │ 63│ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ │- Pierdere (rd. 59+60-61+62); │ │ │ │
│ │(rd. 60-61+62-58) │ 64│ │ │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴──────────┘


ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,

Numele şi prenumele ____________ Numele şi prenumele ___________
Semnatura ______________________ Semnatura _____________________


Ştampila unitãţii


NOTA EXPLICATIVA

┌──┐
│30│ - mii lei -
├──┴─────────────────────────────────┬───┬─────────────────┬──────────────────┐
│I . Date privind rezultatul │Nr.│ Nr. unitãţi │ Sume │
│ înregistrat │rd.│ │ │
│ │ ├─────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────┼──────────────────┤
│Unitãţi care au înregistrat profit │ 01│ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼─────────────────┼──────────────────┤
│Unitãţi care au înregistrat pierdere│ 02│ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┬────────┴──────────────────┤
│II . Date privind plãţile restante │Nr.│ Total │ din care: │
│ │rd.│col. 2+3├─────────────┬─────────────┤
│ │ │ │ Pentru │ Pentru │
│ │ │ │activitatea │ activitatea │
│ │ │ │ curenta │de investiţii│
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Plati restante - total │ │ │ │ │
│(rd. 04 + 08 + 14 la 18 + 22), │ │ │ │ │
│din care: │ 03│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Furnizori restanti - total │ │ │ │ │
│(rd. 05 la 07), din care: │ 04│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│ - peste 30 de zile │ 05│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│ - peste 90 de zile │ 06│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│ - peste 1 an │ 07│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Obligaţii restante fata de bugetul │ │ │ │ │
│asigurãrilor sociale - total │ │ │ │ │
│(rd. 09 la 13), din care: │ 08│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│ - contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │ │
│ sociale de stat datorate de │ │ │ │ │
│ angajatori, salariaţi şi alte │ │ │ │ │
│ persoane asimilate │ 09│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│- contribuţii pentru fondul │ │ │ │ │
│asigurãrilor sociale de sãnãtate │ 10│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│- contribuţia pentru pensia │ │ │ │ │
│suplimentarã │ 11│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│- contribuţii pentru bugetul │ │ │ │ │
│asigurãrilor pentru şomaj │ 12│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│- alte datorii sociale │ 13│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Obligaţii restante fata de bugetele │ │ │ │ │
│fondurilor speciale şi alte fonduri │ 14│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Obligaţii restante fata de alţi │ │ │ │ │
│creditori │ 15│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la │ │ │ │ │
│termenul stabilit la bugetul de stat│ 16│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la │ │ │ │ │
│termenul stabilit la bugetele locale│ 17│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Credite bancare nerambursate la │ │ │ │ │
│scadenta - total (rd. 19 la 21), │ │ │ │ │
│din care: │ 18│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│- restante dupã 30 de zile │ 19│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│- restante dupã 90 de zile │ 20│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│- restante dupã 1 an │ 21│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┼─────────────┼─────────────┤
│Dobânzi restante │ 22│ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────┴─────────┬───┴─────────────┤
│III. Numãr mediu de salariaţi │Nr.│ 30 iunie 2002 │ 30 iunie 2003 │
│ │rd.│ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼──────────────────┼─────────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────┼───┼──────────────────┼─────────────────┤
│Numãr mediu de salariaţi │ 23│ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼──────────────────┴─────────────────┤
│IV. Încadrarea persoanei juridice │Nr.│ Nr. unitãţi │
│în funcţie de apartenenţa sa la un │rd.│ │
│grup de societãţi │ │ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────────────────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├────────────────────────────────────┼───┼────────────────────────────────────┤
│Persoane juridice care aparţin unui │ │ │
│grup de societãţi │ 24│ │
├────────────────────────────────────┼───┼────────────────────────────────────┤
│Celelalte persoane juridice │ 25│ │
└────────────────────────────────────┴───┴────────────────────────────────────┘


ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,

Numele şi prenumele ____________ Numele şi prenumele ___________
Semnatura ______________________ Semnatura _____________________


Ştampila unitãţii


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016