Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 81/C din 13 ianuarie 2011  privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 81/C din 13 ianuarie 2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 59 din 24 ianuarie 2011

    Având în vedere dispoziţiile <>art. II şi XXIII din Legea nr. 202/2010 privind unele mãsuri pentru accelerarea soluţionãrii proceselor,
    vãzând Hotãrârea nr. 324 din 17 decembrie 2010 a Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici de aprobare a propunerilor privind modificarea Regulamentului de punere în aplicare a <>Legii notarilor publici şi a activitãţii notariale nr. 36/1995, adoptat prin <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 710/C/1995, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul <>art. 13 din Hotãrârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul justiţiei emite urmãtorul ordin:

    ART. I
    Regulamentul de punere în aplicare a <>Legii notarilor publici şi a activitãţii notariale nr. 36/1995, adoptat prin <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 710/C/1995, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 176 din 8 august 1995, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 40 alineatul (1), dupã litera l) se introduc douã noi litere, literele m) şi n), cu urmãtorul cuprins:
    "m) registrul de divorţuri;
    n) opisul registrului de divorţuri."
    2. La articolul 44, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) Registrul prevãzut la alin. (2) se poate ţine şi la sediile secundare ale camerelor notarilor publici."
    3. Dupã articolul 51 se introduc douã noi articole, articolele 51^1 şi 51^2, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 51^1. - (1) În registrul de divorţuri, prevãzut în anexa nr. 33, se înregistreazã cererile de divorţ depuse cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 4/1953 - Codul familiei, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare Codul familiei.
    (2) Poziţia din registrul de divorţuri se închide la eliberarea certificatului de divorţ sau la pronunţarea altei soluţii prevãzute de prezentul regulament.
    (3) Dosarul de divorţ se pãstreazã în arhiva biroului notarial şi va cuprinde cel puţin urmãtoarele documente: cererea de divorţ şi documentaţia anexatã acesteia, încheierea de admitere a cererii de divorţ, certificatul de divorţ şi dovada comunicãrii acestuia la registrul stãrii civile, precum şi, dupã caz, încheierea de respingere a cererii de divorţ.
    (4) Încheierea prin care se soluţioneazã cererea de divorţ se redacteazã în douã exemplare originale.
    (5) Un exemplar al încheierii şi, dupã caz, un exemplar original al certificatului de divorţ se pãstreazã în mapa de divorţuri de la sediul biroului notarial, iar celãlalt exemplar al încheierii se pãstreazã la dosarul de divorţ.
    Art. 51^2. - În opisul registrului de divorţuri, prevãzut în anexa nr. 34, se înscriu, în ordine alfabeticã, numele şi prenumele soţilor, numãrul de înregistrare al dosarului de divorţ şi numãrul certificatului de divorţ."
    4. La articolul 54, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) Mapa de divorţuri conţine încheierea privind soluţia la cererea de divorţ înregistratã la biroul notarial şi, dupã caz, un exemplar al certificatului de divorţ."
    5. La articolul 56^1, dupã litera d) se introduce o nouã literã, litera e), cu urmãtorul cuprins:
    "e) Registrul naţional de evidenţã a cererilor de divorţ (RNECD), în care se înregistreazã cererile de divorţ prin procedurã notarialã."
    6. La capitolul IV "Modul de îndeplinire a actelor notariale", dupã secţiunea a IV-a "Îndeplinirea procedurii succesorale notariale" se introduce o nouã secţiune, secţiunea a IV^1-a "Procedura divorţului", cu urmãtorul cuprins:
    "SECŢIUNEA a IV^1-a
    Procedura divorţului
    Art. 87^1. - (1) Procedura divorţului prin acordul soţilor este de competenţa notarului public cu sediul biroului în circumscripţia judecãtoriei în a cãrei razã teritorialã se aflã locul încheierii cãsãtoriei sau ultima locuinţã comunã a soţilor. Pentru municipiul Bucureşti, dispoziţiile se aplicã în mod corespunzãtor, conform art. 114 din lege.
    (2) La primirea cererii, notarul public are obligaţia de a verifica, în prealabil, competenţa teritorialã. În cazul în care stabileşte cã divorţul prin acordul soţilor este de competenţa altui birou notarial, îndrumã pãrţile sã se adreseze notarului public competent. Dacã pãrţile insistã sã înregistreze cererea, notarul public va proceda la înregistrarea cererii şi va pronunţa o încheiere de respingere a acesteia.
    (3) În cazul în care competente sunt mai multe birouri notariale, competenţa de îndeplinire a procedurii divorţului prin acordul pãrţilor aparţine primului birou sesizat.
    (4) Cererea de divorţ va primi şi un numãr de înregistrare unic la nivel naţional, în Registrul naţional de evidenţã a cererilor de divorţ.
    (5) Înainte de verificarea competenţei teritoriale, notarul public va verifica dacã, privitor la desfacerea cãsãtoriei, existã elemente de extraneitate şi va proceda în conformitate cu dispoziţiile legale care reglementeazã desfacerea cãsãtoriei în cazul în care existã raporturi juridice cu elemente de extraneitate.
    (6) Prin ultima locuinţã comunã se înţelege locuinţa în care au convieţuit soţii. Dovada ultimei locuinţe comune se face, dupã caz, cu actele de identitate ale soţilor, din care rezultã domiciliul comun sau reşedinţa comunã a acestora, sau, dacã nu se poate face dovada în acest fel, prin declaraţie pe propria rãspundere, autenticã, a fiecãruia dintre soţi, din care sã rezulte care a fost ultima locuinţã comunã a acestora. Declaraţia se va consemna în cererea de divorţ şi în încheierea de admitere a cererii de divorţ.
    (7) Reprezentarea soţilor în cadrul procedurii notariale a divorţului este interzisã. Soţii se vor prezenta personal în faţa notarului public pentru depunerea cererii de divorţ, precum şi ulterior, în cadrul procedurii, pentru stãruinţa în cererea de divorţ şi exprimarea consimţãmântului liber şi neviciat de desfacere a cãsãtoriei.
    Art. 87^2. - (1) Cererea de divorţ se face în scris şi se semneazã personal de cãtre soţi în faţa notarului public competent la care se depune cererea. Cererea de divorţ va cuprinde declaraţia soţilor cã nu au copii minori nãscuţi din cãsãtorie sau adoptaţi, precum şi învoiala acestora asupra numelui de familie pe care îl va purta fiecare dintre ei dupã divorţ.
    (2) Pentru orice declaraţie necesarã în cadrul procedurii de divorţ, datã în faţa notarului public care instrumenteazã cererea de divorţ, nu se percepe onorariu.
    (3) Cererea de divorţ va fi însoţitã de fotocopii ale certificatelor de naştere ale soţilor, precum şi ale actelor de identitate ale acestora. Odatã cu depunerea cererii de divorţ, soţii vor prezenta notarului public certificatul de cãsãtorie emis de autoritãţile române în original şi copie legalizatã, copia legalizatã urmând a fi anexatã la cererea de divorţ.
    (4) Originalul certificatului de cãsãtorie se reţine de cãtre notarul public pânã la eliberarea certificatului de divorţ.
    (5) La primirea cererii de divorţ, notarul public verificã identitatea soţilor şi dacã datele înscrise în cererea de divorţ corespund cu datele înscrise în actele ataşate cererii.
    Art. 87^3. - (1) În ziua primirii cererii, notarul public înregistreazã cererea în registrul de divorţuri, dupã ce a verificat dacã este competent şi dacã a fost plãtit onorariul.
    (2) Dupã înregistrarea cererii, pentru a putea continua procedura de divorţ, notarul public verificã în Registrul naţional de evidenţã a cererilor de divorţ sã nu mai fie înregistratã de cãtre soţi o altã cerere de divorţ.
    (3) Notarul public, dupã ce efectueazã operaţiunile de la alineatele precedente, acordã soţilor, potrivit art. 38^2 din Codul familiei, un termen de 30 de zile pentru eventuala retragere a cererii de divorţ şi îi informeazã despre aceasta la momentul înregistrãrii cererii.
    (4) La expirarea termenului prevãzut la alin. (3), notarul public va verifica dacã soţii stãruie în cererea de divorţ şi dacã, în acest sens, consimţãmântul lor este liber şi neviciat.
    (5) Stãruinţa, respectiv, lipsa de stãruinţã a fiecãruia dintre soţi se constatã în încheierea de admitere, respectiv de respingere a cererii de divorţ.
    Art. 87^4. - În cadrul procedurii notariale de divorţ, notarul public pronunţã una dintre urmãtoarele soluţii:
    a) admiterea cererii de divorţ. În acest caz, notarul public emite încheierea de admitere a cererii de divorţ prevãzutã în anexa nr. 35;
    b) respingerea cererii de divorţ, În acest caz, notarul public emite încheierea de respingere a cererii de divorţ prevãzutã în anexa nr. 36;
    Art. 87^5. - (1) Notarul public emite o încheiere de admitere a cererii de divorţ dacã soţii stãruie în divorţ, îşi exprimã consimţãmântul liber şi neviciat şi sunt îndeplinite, cumulativ, şi celelalte condiţii legale prevãzute de Codul familiei pentru desfacerea cãsãtoriei prin acordul pãrţilor, încheiere în care va constata toate acestea.
    (2) Notarul public, în baza încheierii de admitere a cererii de divorţ, elibereazã certificatul de divorţ, prevãzut la anexa nr. 37, în care constatã desfãcutã cãsãtoria dintre soţi prin acordul pãrţilor. Certificatul de divorţ se întocmeşte în 6 exemplare originale, dintre care: un exemplar pentru fiecare dintre soţi, un exemplar pentru dosarul de divorţ, un exemplar pentru mapa de divorţuri de la sediul biroului notarial, un exemplar pentru registrul stãrii civile de la locul în care s-a încheiat cãsãtoria sau unde s-a transcris certificatul de cãsãtorie eliberat într-un alt stat şi un exemplar pentru registrul stãrii civile deţinut de direcţia judeţeanã de evidenţã a persoanelor.
    Art. 87^6. - (1) Înainte de eliberarea certificatului de divorţ, notarul public va solicita, prin intermediul administratorului registrelor unice ale Uniunii Naţionale a Notarilor Publici, alocarea numãrului certificatului de divorţ din Registrul unic al certificatelor de divorţ, ţinut de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Numãrul alocat în acest registru se înscrie de cãtre notarul public pe certificatul de divorţ.
    (2) În cazul în care, în urma solicitãrii adresate, se constatã cã în Registrul unic al certificatelor de divorţ este deja alocat numãr de înregistrare pentru un certificat de divorţ eliberat aceloraşi soţi, notarul public solicitant va dispune, prin încheiere, respingerea cererii de divorţ, ca fiind rãmasã fãrã obiect.
    (3) Procedura prin care se solicitã de cãtre notarul public alocarea numãrului certificatului de divorţ din Registrul unic al certificatelor de divorţ se stabileşte prin protocol încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Uniunea Naţionalã a Notarilor Publici.
    Art. 87^7. - (1) Certificatul de divorţ, prevãzut în anexa nr. 37, va consemna desfacerea cãsãtoriei prin acordul soţilor, în faţa notarului public, precum şi numele de familie pe care foştii soţi le vor purta dupã divorţ.
    (2) Dupã eliberarea certificatului de divorţ, notarul public va comunica, de îndatã, un exemplar al acestuia la primãria locului în care s-a încheiat cãsãtoria sau unde s-a transcris certificatul de cãsãtorie eliberat într-un alt stat, spre a se face menţiune despre divorţ în actul de cãsãtorie, şi un exemplar la registrul stãrii civile ţinut de direcţia judeţeanã de evidenţã a persoanelor.
    (3) Odatã cu eliberarea certificatului de divorţ, notarul public restituie soţilor certificatul de cãsãtorie, pe care va înscrie menţiunea: "Desfãcut cãsãtoria prin certificatul de divorţ nr. .../..."
    (4) În cazul admiterii cererii de divorţ, notarul public va comunica de îndatã, în format electronic, soluţia, în vederea închiderii poziţiei respective din Registrul naţional de evidenţã a cererilor de divorţ.
    Art. 87^8. - Notarul public emite o încheiere de respingere a cererii de divorţ în unul dintre urmãtoarele cazuri, precum şi în alte situaţii în care nu sunt îndeplinite, cumulativ, condiţiile legale prevãzute de Codul familiei pentru desfacerea cãsãtoriei prin acordul pãrţilor:
    a) nu are competenţa legalã sã soluţioneze cererea de divorţ;
    b) unul dintre soţi este pus sub interdicţie;
    c) unul dintre soţi nu îşi poate exprima consimţãmântul liber şi neviciat;
    d) la depunerea cererii de divorţ nu sunt prezenţi ambii soţi, iar soţul prezent insistã sã fie înregistratã cererea;
    e) unul dintre soţi refuzã sã semneze cererea personal, în faţa notarului public;
    f) soţii refuzã sã dea declaraţiile prevãzute de prezentul regulament;
    g) soţii nu se înţeleg cu privire la numele de familie care urmeazã a fi purtat dupã divorţ de cãtre fiecare dintre ei;
    h) soţii nu prezintã, la depunerea cererii de divorţ, actul de cãsãtorie în original;
    i) soţii au copii minori, nãscuţi din cãsãtorie sau adoptaţi;
    j) unul dintre soţi se prezintã în faţa notarului public la termenul de 30 de zile acordat potrivit art. 38^2 din Codul familiei şi declarã cã nu mai stãruie în cererea de divorţ;
    k) unul dintre soţi nu mai stãruie în cererea de divorţ întrucât nu s-a prezentat în faţa notarului public la expirarea termenului de 30 de zile acordat potrivit art. 38^2 din Codul familiei pentru a declara cã stãruie în cererea de divorţ;
    l) cererea a rãmas fãrã obiect întrucât cãsãtoria dintre soţi a fost desfãcutã de cãtre o altã autoritate competentã;
    m) soţii se împacã;
    n) soţii îşi retrag cererea de divorţ;
    o) înainte de finalizarea procedurii de divorţ unul dintre soţi a decedat, cãsãtoria încetând în acest mod.
    Art. 87^9. - În cazul respingerii cererii de divorţ, notarul public va comunica de îndatã, în format electronic, soluţia pronunţatã, în vederea închiderii poziţiei respective în Registrul naţional de evidenţã a cererilor de divorţ."
    7. Dupã anexa nr. 32 se introduc anexele nr. 33-37, prevãzute în anexele nr. 1-5, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. II
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                            p. Ministrul justiţiei,
                              Alina Mihaela Bica,
                                secretar de stat

    Bucureşti, 13 ianuarie 2011.
    Nr. 81/C.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 33 la regulament)

                           REGISTRUL DE DIVORŢURI



┌────────┬─────────────────┬─────────┬───────────┬───────┬──────────┬────────┬──────────┬───────┬──────┐
│Numãrul │ Data │ Numele │ Numãrul │ │ Numãrul │ │ │ │ │
│de înre-│ înregistrãrii │ şi │ de înre- │Termen │ şi data │Soluţia │ │ │Obser-│
│gistrare├─────┬─────┬─────┤prenumele│ gistrare │ │certifica-│ │Onorariul │Notarul│vaţii │
│ │Anul │Luna │Ziua │ soţilor │ din │ │ tului de │ │ │public │ │
│ │ │ │ │ │ Registrul │ │divorţ din│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ naţional │ │Registrul │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │de evidenţã│ │ unic al │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │a cererilor│ │certifica-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ de divorţ │ │ telor de │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ divorţ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼─────┼─────┼─────────┼───────────┼───────┼──────────┼────────┼──────────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │
├────────┼─────┼─────┼─────┼─────────┼───────────┼───────┼──────────┼────────┼──────────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴─────┴─────┴─────┴─────────┴───────────┴───────┴──────────┴────────┴──────────┴───────┴──────┘




    ANEXA 2
    (Anexa nr. 34 la regulament)

                     OPISUL REGISTRULUI DE DIVORŢURI


┌──────────────────────┬───────────────────┬────────────────────────┐
│ Numele şi prenumele │ Numãrul dosarului │ Numãrul certificatului │
│ soţilor │ de divorţ │ de divorţ │
├──────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │
├──────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────┴───────────────────┴────────────────────────┘




    ANEXA 3
    (Anexa nr. 35 la regulament)

                                        Dosar de divorţ nr. .........../20.....
    România
    Camera Notarilor Publici ................................
    Judeţul .................................................
    Circumscripţia Judecãtoriei .............................
    Biroul notarial .........................................
    Sediul ..................................................
    Notar public ............................................
    Operator de date cu caracter personal ...................

                   ÎNCHEIERE DE ADMITERE A CERERII DE DIVORŢ
                    nr. .......... din data ...............

    În dosarul de divorţ aflat pe rolul acestui birou notarial, privind pe .....(numele şi prenumele soţilor)..., înregistrat cu nr. ........ din data de .............., având ca obiect desfacerea cãsãtoriei prin acordul soţilor, la apelul nominal au rãspuns:
    1. ..........................., domiciliat în .............................
    2. ..........................., domiciliat în ............................,
    cu ultima locuinţã comunã în .............................................. .
    Soţii, prezenţi în faţa notarului public, declarã cã îşi menţin cererea de divorţ depusã la data de .............. şi cã au convenit ca dupã desfacerea cãsãtoriei:
    a) soţul:
    - sã poarte numele ......................................, avut înaintea cãsãtoriei;
    - sã pãstreze şi sã poarte numele ......................., rezultat din cãsãtorie;
    b) soţia:
    - sã poarte numele ......................................, avut înaintea cãsãtoriei;
    - sã pãstreze şi sã poarte numele ......................., rezultat din cãsãtorie.
    Stãruim în cererea de divorţ:
    Semnãturi:

    1. soţ: ........................
    2. soţie: ......................

    Notarul public,

    având în vedere declaraţia soţilor cã stãruie în cererea de divorţ, precum şi actele depuse la dosarul de divorţ,
    vãzând cã sunt îndeplinite condiţiile pentru desfacerea cãsãtoriei prin acordul soţilor, prevãzute de <>art. 38^1, 38^2 şi 40 din Legea nr. 4/1953 - Codul familiei, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

                                     CONSTATĂ:

    1. Stãruinţa soţilor în cererea de divorţ, pentru desfacerea, la cererea şi prin acordul soţilor, a cãsãtoriei încheiate la data de .................. la Primãria ......................, judeţul ......................, între ................... şi ............................. .
    2. Învoiala soţilor cu privire la numele pe care îl vor purta dupã desfacerea cãsãtoriei:
    - soţul .................................................;
    - soţia ................................................ .
    Pentru aceste motive,

                                     DISPUNE:

    Admite cererea de desfacere a cãsãtoriei prin acordul pãrţilor.
    Elibereazã certificatul de divorţ pentru desfacerea cãsãtoriei, privind pe soţii ..................... şi ...................... .
    Efectueazã pe certificatul de cãsãtorie menţiunea prevãzutã la art. 87^7 alin. (3) din Regulamentul de punere în aplicare a <>Legii notarilor publici şi a activitãţii notariale nr. 36/1995, adoptat prin <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 710/C/1995, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    Onorariu ....................
    T.V.A. ......................

                                  Notar public,
                              ....................
                                (numele/prenumele)
                                    semnãtura
                                  L.S. (sigiliu)


    ANEXA 4
    (Anexa nr. 36 la regulament)

                                    Dosar de divorţ nr. .........../20.....
    România
    Camera Notarilor Publici ................................
    Judeţul .................................................
    Circumscripţia Judecãtoriei .............................
    Biroul notarial .........................................
    Sediul ..................................................
    Notar public ............................................
    Operator de date cu caracter personal ...................

                  ÎNCHEIERE DE RESPINGERE A CERERII DE DIVORŢ
                    nr. .......... din data ...............

    În dosarul de divorţ aflat pe rolul acestui birou notarial, privind pe .......(numele şi prenumele soţilor)..., înregistrat cu nr. ............. din data de....................., având ca obiect desfacerea cãsãtoriei prin acordul soţilor, la apelul nominal au rãspuns:
    1. ..........................., domiciliat în .............................,
    2. ..........................., domiciliat în .............................,
    care a/au declarat urmãtoarele:
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................

    Lipsã ....................................

    Notarul public,

    având în vedere cã divorţul prin acordul soţilor nu poate fi constatat prin procedura notarialã prevãzutã de <>Legea nr. 4/1953 - Codul familiei, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru urmãtoarele motive:
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................
    ...........................................................................

                                     DISPUNE:

    Respinge cererea pentru desfacerea cãsãtoriei prin acordul pãrţilor, privind pe soţii ...... şi ......
    Fãrã cale de atac, conform <>art. 38^4 alin. 2 din Legea nr. 4/1953 - Codul familiei, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

    Onorariu ...................
    T.V.A. .....................


                                 Notar public,
                                ................
                               (numele/prenumele)
                                   semnãtura
                                 L.S. (sigiliu)


    ANEXA 5
    (Anexa nr. 37 la regulament)

                                           Dosar de divorţ nr. .........../20.....
    România
    Camera Notarilor Publici ..............................
    Judeţul ...............................................
    Circumscripţia Judecãtoriei ...........................
    Biroul notarial .......................................
    Sediul ................................................
    Notar public ..........................................
    Operator de date cu caracter personal .................


                              CERTIFICAT DE DIVORŢ
                   nr. ............ din data ...............

    Notar public, ..........................., constat desfãcutã prin acordul soţilor cãsãtoria înregistratã la Primãria ............. judeţul ............., în Actul de cãsãtorie nr. ........... din ..........., dintre ........(soţul)........, nãscut la data de ..........., în localitatea ..............., judeţul ............., CNP ............, fiul lui ............ şi al ............., cu domiciliul în localitatea ....................., şi .....(soţia)......, nãscutã la data de ................, în localitatea ............., judeţul .................., CNP ..............., fiica lui .............. şi a ............., cu domiciliul în ..........., judeţul ........, în temeiul <>art. 38^1 din Legea nr. 4/1953 - Codul familiei, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

    Numele dupã divorţ:
    - fostul soţ ...........................................;
    - fosta soţie ......................................... .
    Prezentul certificat de divorţ produce efecte între pãrţi de azi .....(zi/lunã/an)...., data eliberãrii, şi va fi transmis autoritãţii competente pentru a se face menţiunile corespunzãtoare pe actul de stare civilã.


                                 Notar public,
                                ................
                               (numele/prenumele)
                                   semnãtura
                                 L.S. (sigiliu)


                                     -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016