Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 80 din 30 martie 2010  pentru aprobarea Normelor privind receptia, sistemul de evidenta, controlul conformitatii, prezentarea si etichetarea in vederea comercializarii cu amanuntul a produselor vitivinicole vrac, provenite din import sau comertul intracomunitar, in vederea asigurarii trasabilitatii acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 80 din 30 martie 2010 pentru aprobarea Normelor privind receptia, sistemul de evidenta, controlul conformitatii, prezentarea si etichetarea in vederea comercializarii cu amanuntul a produselor vitivinicole vrac, provenite din import sau comertul intracomunitar, in vederea asigurarii trasabilitatii acestora

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 263 din 22 aprilie 2010
ORDIN nr. 80 din 30 martie 2010
pentru aprobarea Normelor privind recepţia, sistemul de evidenţã, controlul conformitãţii, prezentarea şi etichetarea în vederea comercializãrii cu amãnuntul a produselor vitivinicole vrac, provenite din import sau comerţul intracomunitar, în vederea asigurãrii trasabilitãţii acestora
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 263 din 22 aprilie 2010



Vãzând Referatul de aprobare al Direcţiei de inspecţii în agriculturã nr. 94.095 din 9 martie 2010,
având în vedere:
- prevederile art. 82 şi 112 din Regulamentul (CE) nr. 479/2008 al Consiliului din 29 aprilie 2008 privind organizarea comunã a pieţei vitivinicole, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999 , a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 , a Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 şi a Regulamentului (CE) nr. 3/2008 şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.392/86 şi a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999 ;
- prevederile art. 55 şi 56 din Regulamentul (CE) nr. 607/2009 al Comisiei din 14 iulie 2009 de stabilire a unor norme de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului în ceea ce priveşte denumirile de origine protejate şi indicaţiile geografice protejate, menţiunile tradiţionale, etichetarea şi prezentarea anumitor produse vitivinicole;
- prevederile art. 40, 41, 43, 44 şi 47 din Regulamentul (CE) nr. 555/2008 al Comisiei din 27 iunie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comunã a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţãrile terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol;
- prevederile art. 23 şi 24, art. 26-28, art. 34, art. 38-40, art. 45 si art. 4 din Regulamentul (CE) nr. 436/2009 al Comisiei din 26 mai 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului în ceea ce priveşte registrul viticol, declaraţiile obligatorii şi colectarea de informaţii pentru monitorizarea pieţei, documentele de însoţire a transporturilor de produse şi registrele care trebuie pãstrate în sectorul vitivinicol;
- prevederile <>art. 24 din Legea viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002, republicatã , cu modificãrile ulterioare;
- prevederile art. 66 şi ale <>art. 111 lit. k) din anexa la Hotãrârea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 25/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Normele privind recepţia, sistemul de evidenţã, controlul conformitãţii, prezentarea şi etichetarea în vederea comercializãrii cu amãnuntul a produselor vitivinicole vrac, provenite din import sau comerţul intracomunitar, în vederea asigurãrii trasabilitãţii acestora, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
În vederea îndeplinirii prevederilor prezentului ordin, Direcţia pentru organizãri comune de piaţã şi politici pentru culturi de câmp şi culturi horticole din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale va proceda la elaborarea unui protocol cu Autoritatea Naţionalã a Vãmilor în domeniul controlului oficial al produselor vitivinicole vrac provenite din import şi comerţul intracomunitar, pentru asigurarea trasabilitãţii acestor produse.
ART. 3
(1) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
(2) Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sancţioneazã potrivit prevederilor <>art. 28 alin. (1) din Legea viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002 , republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(3) Verificarea respectãrii prevederilor prezentului ordin, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre organismele de inspecţii tehnice din sectorul vitivinicol din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
ART. 4
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Adrian Rãdulescu,
secretar de stat

Bucureşti, 30 martie 2010.
Nr. 80.

ANEXÃ

NORME
privind recepţia, sistemul de evidenţã, controlul conformitãţii,
prezentarea şi etichetarea în vederea comercializãrii cu amãnuntul
a produselor vitivinicole vrac, provenite din import sau comerţul
intracomunitar, în vederea asigurãrii trasabilitãţii acestora

1. Prezentele norme stabilesc procedurile privind recepţia, sistemul de evidenţã, controlul conformitãţii, prezentarea şi etichetarea în vederea comercializãrii cu amãnuntul a produselor vitivinicole vrac, provenite din import sau comerţul intracomunitar, în vederea asigurãrii trasabilitãţii acestora, fãrã a aduce atingere prevederilor privind urmãrirea deplasãrii de produse accizabile în regim suspensiv de accize prin implementarea sistemului informatizat la nivel naţional pe baza principiilor din procedurile comunitare aferente sistemului EMCS, supravegherii şi controlului acestor produse, aflat în sarcina autoritãţii vamale competente.
2. Verificarea conformitãţii şi a sistemului de evidenţã a acestor produse pe tot parcursul circulaţiei acestora, începând cu recepţia produselor la primul beneficiar şi terminând cu expunerea spre comercializarea cu amãnuntul, se face de cãtre inspectorii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol (I.S.C.T.V.) din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi al direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
3. Produsele vitivinicole transportate vrac, provenite din import sau comerţul intracomunitar, pentru care se instituie sistem distinct de evidenţã şi de verificare a conformitãţii pe tot parcursul circulaţiei acestora, sunt: strugurii pentru vin, mustul de struguri, mustul de struguri parţial fermentat, mustul de struguri concentrat, mustul de struguri concentrat rectificat, vinul, vinul nou aflat încã în fermentaţie, oţetul din vin şi subprodusul vinicol drojdie de vin.
4. Operaţiunile de recepţie şi descãrcare a loturilor de produse vitivinicole transportate vrac, provenite din import sau comerţul intracomunitar, se fac numai în prezenţa inspectorului vitivinicol din judeţul în care au loc aceste operaţiuni.
5. (1) Importatorii şi comercianţii intracomunitari de produse vitivinicole vrac au obligaţia notificãrii în scris, cu cel puţin douã zile lucrãtoare anterioare sosirii acestor transporturi, a fiecãrui transport cãtre direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã din judeţul în care au loc recepţia şi descãrcarea acestor produse.
(2) Notificarea se face pentru ca inspectorii vitivinicoli teritoriali sã fie prezenţi la locul şi data de recepţie şi descãrcare a produselor vitivinicole concomitent cu inspectorii teritoriali ai Autoritãţii Naţionale a Vãmilor.
(3) În situaţii excepţionale, când recepţia şi descãrcarea acestor produse se impun a fi realizate în afara orelor de program, iar din motive întemeiate inspectorii vitivinicoli teritoriali nu pot fi prezenţi la recepţie şi descãrcare, beneficiarul va depozita distinct aceste produse pânã în momentul efectuãrii verificãrilor privind conformitatea şi evidenţa acestor produse de cãtre inspectorii vitivinicoli.
(4) Orice transport de vin vrac provenit din comerţul intracomunitar este însoţit de un document de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole vrac, în conformitate cu prevederile art. 23-29 din Regulamentul (CE) nr. 436/2009 al Comisiei din 26 mai 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului în ceea ce priveşte registrul viticol, declaraţiile obligatorii şi colectarea de informaţii pentru monitorizarea pieţei, documentele de însoţire a transporturilor de produse şi registrele care trebuie pãstrate în sectorul vitivinicol.
(5) Orice transport de produse vitivinicole vrac provenit din import trebuie sã fie însoţit de Documentul V I1, în conformitate cu prevederile art. 43-48 din Regulamentul (CE) nr. 555/2008 al Comisiei din 27 iunie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comunã a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţãrile terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol.
(6) Transportul de produse vitivinicole vrac provenit din import sau comerţul intracomunitar, însoţit de Documentul V I 1, respectiv de Documentul de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole vrac, trebuie sã poarte viza autoritãţii competente a ţãrii de expediere.
(7) Documentul de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole vrac, completat de toţi operatorii care livreazã pe teritoriul naţional produse vitivinicole vrac de provenienţã comunitarã sau din import, inclusiv de comercianţii fãrã depozit care expediazã produse vitivinicole vrac, trebuie sã fie însoţit de o copie a documentelor similare eliberate de autoritatea competentã din ţara de origine şi sã fie vizat de organismul de inspecţie vitivinicolã de la locul de încãrcare.
(8) Toate documentele ce însoţesc transporturile de produse vitivinicole provenite din import sau comerţul intracomunitar efectuate ulterior recepţionãrii acestora pe teritoriul naţional vor avea înscrisã în completarea denumirii produsului şi ţara de provenienţã.
(9) La destinaţie, ulterior verificãrii documentelor care însoţesc transportul de produse vitivinicole vrac achiziţionate prin comerţul intracomunitar sau import şi prelevãrii de probe în vederea verificãrii conformitãţii produsului, inspectorul vitivinicol vizeazã documentele de însoţire şi verificã înregistrarea acestor produse în Registrul de evidenţã.
(10) Transporturile de produse vitivinicole vrac provenite din import sau achiziţionate prin comerţul intracomunitar care circulã pe teritoriul naţional neînsoţite de Documentul V I 1, respectiv de Documentul de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole vrac, ori fãrã viza pe documente a organismului de control naţional desemnat pentru aceastã activitate nu pot fi recepţionate cantitativ şi calitativ de cãtre beneficiari, pânã la clarificarea situaţiei lor.
(11) Când se constatã cã un transport pentru care se cere un document de însoţire este efectuat fãrã acest document sau în baza unui document care conţine informaţii eronate ori incomplete, inspectorul I.S.C.T.V. din judeţul unde are loc descãrcarea ia urmãtoarele mãsuri:
a) corecteazã eventualele erori materiale;
b) solicitã organismului competent din ţara de origine eliberarea unui nou document;
c) interzice descãrcarea şi/sau comercializarea produsului pânã la clarificarea situaţiei lui, informând în acest sens expeditorul.
6. (1) Operatorii economici care comercializeazã şi/sau achiziţioneazã, depoziteazã, îmbuteliazã, inclusiv comercianţii fãrã depozit care expediazã produse vitivinicole vrac provenite din import sau comerţul intracomunitar, au obligaţia de a institui şi completa operativ registrele de evidenţã a acestor produse, ale cãror modele sunt prezentate în anexele nr. 1-7.
(2) Anexa nr. 1 reprezintã prima filã a unui registru de evidenţã.
(3) Registrele de evidenţã sunt:
a) Registrul de intrãri/ieşiri pentru importatori şi comercianţi intracomunitari fãrã depozit, prevãzut în anexele nr. 2 şi 3;
b) Registrul de intrãri/ieşiri pentru importatori şi comercianţi intracomunitari care sunt depozitari şi distribuitori angro, prevãzut în anexele nr. 4 şi 5;
c) Registrul de intrãri/ieşiri pentru importatori şi comercianţi intracomunitari care sunt depozitari şi îmbuteliatori, prevãzut în anexele nr. 6 şi 7.
(4) Registrele de evidenţã sunt alcãtuite din foi fixe, numerotate în ordine şi ştampilate pe fiecare paginã de inspectorul vitivinicol din cadrul direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(5) Registrele de evidenţã a produselor vitivinicole vrac provenite din import sau comerţul intracomunitar se completeazã distinct pentru fiecare categorie de produs vitivinicol, lot achiziţionat şi provenienţã.
(6) Înregistrãrile în registrele de evidenţã a produselor vitivinicole vrac provenite din import sau comerţul intracomunitar se realizeazã astfel:
- pentru intrãri, în ziua recepţionãrii şi descãrcãrii acestora;
- pentru ieşiri, cel târziu în a treia zi lucrãtoare dupã data expedierii.
(7) Registrele de evidenţã a produselor vitivinicole vrac provenite din import sau comerţul intracomunitar se ţin, se completeazã operativ şi se pãstreazã la fiecare punct de lucru de achiziţionare, depozitare, îmbuteliere şi comercializare a produsului.
7. (1) Vinul de masã vrac provenit din comerţul intracomunitar se poate comercializa cu amãnuntul în vrac, ca atare sau în cupaj cu vinuri de masã autohtone ori vinuri de masã dintr-un alt stat comunitar.
(2) Operatorii economici care procedeazã la cupajarea produselor vitivinicole provenite din comerţul intracomunitar au obligaţia întocmirii de documente care sã justifice cantitãţile de produse supuse cupajãrii.
(3) Vinul de masã vrac cu denumire de soi provenit din import sau comerţul intracomunitar se comercializeazã în conformitate cu legislaţia naţionalã ca vin de masã fãrã denumire de soi.
(4) Vinul de masã vrac provenit din comerţul intracomunitar se poate îmbutelia ca atare sau se poate cupaja cu un vin autohton ori cu alt vin de masã de provenienţã comunitarã.
(5) Vinul de masã vrac provenit din import se comercializeazã cu amãnuntul în vrac, ca atare sau sub formã îmbuteliatã, şi nu poate fi cupajat cu vin autohton ori cu alt vin de masã de provenienţã comunitarã.
(6) Vinul de masã vrac provenit din import şi comerţul intracomunitar comercializat sub formã îmbuteliatã trebuie sã aibã înscrise obligatoriu pe etichetã:
a) importatorul sau comerciantul intracomunitar şi numele şi adresa îmbuteliatorului, precum şi ţara de origine a vinului, atunci când vinul este comercializat sub forma în care a fost achiziţionat: "Vin din ............." (se completeazã cu ţara de origine);
b) numele şi adresa îmbuteliatorului, precum şi sintagma "vin comunitar", atunci când vinul vrac a fost cupajat cu un vin autohton sau cu un vin vrac provenit dintr-un alt stat comunitar;
c) importatorul şi numele şi adresa îmbuteliatorului, precum şi ţara de origine a vinului sau sintagma "amestecuri de vinuri din diferite ţãri din afara comunitãţii", atunci când vinul este rezultatul unui cupaj de vinuri provenite din mai multe ţãri terţe.
8. Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
-------
la norme
--------


REGISTRUL
de evidenţã a produselor vitivinicole vrac provenite
din import sau comerţul intracomunitar

Societatea/persoana ..............(denumirea/numele şi prenumele)........, C.F./C.N.P. .........., localitatea ..........., judeţul ........., punctul de lucru .............., localitatea .........., judeţul .........., având calitatea de ........(importator, depozitar şi distribuitor, depozitar şi îmbuteliator)..............


Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã .....................

Acest registru conţine ....... pagini fixe, numerotate consecutiv începând de la nr. 01 pânã la ......., pagini ştampilate şi vizate de inspectorul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol (I.S.C.T.V.) ........ la data de ....... .



┌──────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ Producãtor, │ Inspectorul I.S.C.T.V., │
│ │ │
│ ................... │ ........................ │
│ L.S. │ L.S. │
│ │ │
└──────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘




ANEXA 2
-------
la norme
--------

INTRĂ?RI
(pentru importator şi comerciantul intracomunitar fãrã depozit)

Denumirea produsului*) ................................




┌─────────┬──────────────────────┬───────┬───────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────┐
│Data şi │Documentul de însoţire│ Ţara │Furnizorul/│Mijlocul │Cantitatea│Buletinul│ Viza │ │
│ locul │ sau VI 1 │ de │ produ- │ de │-litri/kg │ de │inspec- │Obser- │
│recepţiei├────────────────┬─────┤origine│ cãtorul │transport│ │analizã │torului │vaţii │
│ │Nr. documentului│Data │ │ │ │ │(nr./data│I.S.C.T.V.│ │
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
├─────────┴────────────────┴─────┴───────┴───────────┴─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────┤
│ TOTAL: │ │ X │ X │ X │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────┘


------------
*) Evidenţa se ţine pe furnizori, fiecare produs şi lot (de exemplu: "Vin alb de masã", "Vin roşu de masã" etc.).


ANEXA 3
-------
la norme
--------

IEŞIRI
(pentru importator şi comerciantul intracomunitar fãrã depozit)


Denumirea produsului*)................................




┌─────────┬──────────────────────┬─────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┬───────┐
│Data şi │Documentul de însoţire│ │Mijlocul │Buletinul│Cantitatea│ Viza │ │
│ locul │ │ Destinatarul│ de │ de │-litri- │inspec- │Obser- │
│recepţiei├────────────────┬─────┤ │transport│analizã │ │torului │vaţii │
│ │Nr. documentului│Data │ │ │(nr./data│ │I.S.C.T.V.│ │
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┴────────────────┴─────┴─────────────┴─────────┴─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
│ TOTAL: │ │ X │ X │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┘



*) Evidenţa se ţine pe furnizori, fiecare produs şi lot de vin vrac (de exemplu: "Vin alb de masã").


ANEXA 4
-------
la norme
--------

INTRÃRI
(pentru depozitari şi distribuitori angro)

Denumirea produsului*)................................





┌─────────┬──────────────────────┬───────┬───────────┬─────────┬──────────┬─────────┬────────────────┬──────────┐
│Data şi │Documentul de însoţire│ Ţara │Furnizorul/│Mijlocul │Cantitatea│Buletinul│Recipiente de │ Viza │
│ locul │ sau VI 1 │ de │ produ- │ de │-litri/kg │ de │ depozitare │ inspec- │
│recepţiei├────────────────┬─────┤origine│ cãtorul │transport│ │analizã ├─────┬──────────┤ torului │
│ │Nr. documentului│Data │ │ │ │ │(nr./data│ Nr.│Cantitatea│I.S.C.T.V.│
│ │ │ │ │ │ │ │ │reci-│ -litri- │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │pient│ │ │
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┴────────────────┴─────┴───────┴───────────┴─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
│ TOTAL: │ │ X │ X│ │ X │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┴─────┴──────────┴──────────┘



*) Evidenţa se ţine pe furnizori, fiecare produs şi lot (de exemplu: "Vin alb de masã").


ANEXA 5
-------
la norme
--------

IEŞIRI
(pentru depozitari şi distribuitori angro)

Denumirea produsului*) ................................





┌─────────┬──────────────────────┬─────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┬───────┐
│ │Documentul de însoţire│ │Mijlocul │Buletinul│Cantitatea│ Viza │ │
│ Data │ │ Destinatarul│ de │ de │-litri/kg-│inspec- │Obser- │
│ ├────────────────┬─────┤ │transport│analizã │ │torului │vaţii │
│ │Nr. documentului│Data │ │ │(nr./data│ │I.S.C.T.V.│ │
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼─────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
├─────────┴────────────────┴─────┴─────────────┴─────────┴─────────┼──────────┼──────────┼───────┤
│ TOTAL: │ │ X │ X │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┘



*) Evidenţa se ţine pe furnizori, fiecare produs şi lot vrac (de exemplu: "Vin alb de masã").


ANEXA 6
-------
la norme
--------

INTRÃRI
(pentru depozitari şi îmbuteliatori)

Denumirea produsului*) ................................





┌─────────┬──────────────────────┬───────┬───────────┬─────────┬──────────┬─────────┬────────────────┬──────────┐
│Data şi │Documentul de însoţire│ Ţara │ │Mijlocul │Cantitatea│Buletinul│Recipiente de │ Viza │
│ locul │ sau VI 1 │ de │Furnizorul │ de │-litri/kg │ de │ depozitare │ inspec- │
│recepţiei├────────────────┬─────┤origine│ │transport│ │analizã ├─────┬──────────┤ torului │
│ │Nr. documentului│Data │ │ │ │ │(nr./data│ Nr. │Cantitatea│I.S.C.T.V.│
│ │ │ │ │ │ │ │ │reci-│ -litri- │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │pient│ │ │
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼───────┼───────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
├─────────┴────────────────┴─────┴───────┴───────────┴─────────┼──────────┼─────────┼─────┼──────────┼──────────┤
│ TOTAL: │ │ X │ X│ │ X │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────┴─────┴──────────┴──────────┘



-------------
*) Evidenţa se ţine pe furnizori, fiecare produs şi lot vrac (de exemplu: "Vin alb de masã sec").


ANEXA 7
-------
la norme
--------

IEŞIRI
(pentru depozitari şi îmbuteliatori)

Denumirea produsului*) ................................





┌─────────┬──────────────────────┬────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬────────┬──────────┬──────┐
│ │Documentul de însoţire│ │Mijlocul │Buletinul│Cantitatea│Document│ Viza │ │
│ Data │ │Destinatarul│ de │ de │-litri/kg-│ de │inspec- │Obser-│
│ ├────────────────┬─────┤ │transport│analizã │ │transfer│torului │vaţii │
│ │Nr. documentului│Data │ │ │(nr./data│ │la îmbu-│I.S.C.T.V.│ │
│ │ │ │ │ │ │ │teliere │ │ │
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┼────────────────┼─────┼────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
├─────────┴────────────────┴─────┴────────────┴─────────┴─────────┼──────────┼────────┼──────────┼──────┤
│ TOTAL: │ │ │ X │ X │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴────────┴──────────┴──────┘



--------------
*) Evidenţa se ţine pe furnizori, fiecare produs şi lot vrac (de exemplu: "Vin alb de masã").

---------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016