Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 794 din 6 februarie 2012  privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 794 din 6 februarie 2012 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 130 din 23 februarie 2012

    În baza prevederilor art. 15 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 18 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul mediului şi pãdurilor emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    (1) Operatorii economici, producãtori şi importatori de ambalaje de desfacere, producãtori/importatori de produse ambalate, precum şi cei care supraambaleazã produse ambalate, care îşi îndeplinesc în mod individual obiectivele prevãzute la art. 16 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt obligaţi sã raporteze agenţiei judeţene/regionale pentru protecţia mediului datele cuprinse în anexa nr. 1.
    (2) Operatorii economici care au transferat obligaţiile, conform prevederilor art. 16 din Hotãrârea Guvernului nr. 621/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, numai pentru o parte din cantitatea de ambalaje pentru care sunt responsabili sau numai pentru o perioadã dintr-un an calendaristic au obligaţia de a raporta pentru cantitãţile netransferate datele potrivit prevederilor alin. (1).
    (3) Datele de raportare se transmit agenţiei judeţene/regionale pentru protecţia mediului în a cãrei razã teritorialã este înregistrat sediul social al operatorului economic.
    ART. 2
    (1) Operatorii economici autorizaţi potrivit art. 16 alin. (2) lit. b) din Hotãrârea Guvernului nr. 621/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt obligaţi sã raporteze:
    a) datele referitoare la cantitãţile totale de ambalaje pentru care au încheiat contracte cu operatorii economicii responsabili, precum şi cantitãţile de deşeuri de ambalaje gestionate în formatul prevãzut în anexa nr. 2A;
    b) datele referitoare la cantitãţile de ambalaje pentru care au preluat responsabilitatea de la fiecare operator economic în formatul prevãzut în anexa nr. 2B.
    (2) Datele de raportare se transmit Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
    (3) Operatorii economici, producãtori şi importatori de ambalaje de desfacere, producãtori/importatori de produse ambalate, precum şi cei care supraambaleazã produse ambalate, care au transferat obligaţiile de gestionare a deşeurilor de ambalaje pentru care sunt responsabili, sunt obligaţi sã comunice operatorului economic autorizat potrivit art. 16 alin. (2) lit. b) din Hotãrârea Guvernului nr. 621/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, toate datele necesare raportãrii.
    ART. 3
    Operatorii economici care îşi îndeplinesc în mod individual obiectivele, în totalitate sau parţial, prevãzute la art. 16 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 621/2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt obligaţi sã comunice aceasta Administraţiei Fondului pentru Mediu, pânã cel târziu la data de 25 ianuarie a fiecãrui an.
    ART. 4
    (1) Operatorii economici autorizaţi pentru desfãşurarea activitãţii de colectare, reciclare sau valorificare a deşeurilor de ambalaje, comercianţii de deşeuri de ambalaje şi operatorii de salubritate care desfãşoarã şi activitatea de colectare ca operator economic autorizat pentru colectarea deşeurilor de ambalaje sunt obligaţi sã raporteze datele prevãzute în anexa nr. 3, tabelul 1 sau, dupã caz, tabelul 2, referitoare la ambalajele gestionate.
    (2) Operatorii de salubritate sunt exceptaţi de la obligaţiile prevãzute la alin. (1) pentru cantitãţile de deşeuri de ambalaje colectate şi raportate potrivit prevederilor art. 5.
    (3) Datele de raportare se transmit agenţiei judeţene/regionale pentru protecţia mediului în a cãrei razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea operatorii economici colectori, reciclatori şi valorificatori, iar comercianţii raporteazã datele la Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului.
    (4) Raportarea se realizeazã pentru fiecare punct de lucru în parte, iar datele sunt transmise la agenţiile judeţene/regionale pentru protecţia mediului în a cãror raza teritorialã se desfãşoarã activitatea punctului de lucru.
    ART. 5
    Autoritãţile administraţiei publice locale sunt obligate sã transmitã agenţiei judeţene/agenţiei regionale pentru protecţia mediului datele prevãzute în anexa nr. 4, privind deşeurile de ambalaje colectate prin serviciul public de salubrizare a localitãţii, în baza datelor furnizate de cãtre operatorii serviciului de salubrizare care deservesc localitatea respectivã.
    ART. 6
    Datele de raportare se transmit în format electronic ".xls" protejat împotriva modificãrii datelor şi pe suport hârtie, pânã cel târziu la data de 25 februarie a fiecãrui an pentru anul anterior celui pentru care se realizeazã raportarea.
    ART. 7
    Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului pune la dispoziţie, pe pagina de internet, formatul de raportare "xls".
    ART. 8
    (1) Anexele nr. 1-4 se completeazã având în vedere şi urmãtoarele precizãri cu caracter general:
    a) Cantitãţile de ambalaje, respectiv de deşeuri de ambalaje se raporteazã în kilograme.
    b) Ambalajele din materiale compozite se raporteazã în funcţie de materialul preponderent.
    c) Achiziţiile intracomunitare de ambalaje şi produse ambalate se asimileazã importurilor.
    d) În coloana "material", rubrica "altele" va cuprinde numai alte materiale decât cele nominalizate în coloana 0.
    e) Rubrica "lemn" va cuprinde atât lemnul, cât şi pluta.
    (2) Datele referitoare la produsele/ambalajele exportate şi cele aflate în tranzit pe teritoriul României nu se includ în datele de raportare.
    (3) Identificarea prin coduri a deşeurilor de ambalaje se face prin încadrarea în unul dintre urmãtoarele coduri prevãzute în anexa nr. 2 "Lista cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase" la Hotãrârea Guvernului nr. 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase, cu completãrile ulterioare, categoria 15 - Deşeuri de ambalaje:
    15 01 ambalaje (inclusiv deşeurile de ambalaje municipale colectate separat)
    15 01 01 ambalaje de hârtie şi carton
    15 01 02 ambalaje de materiale plastice
    15 01 03 ambalaje de lemn
    15 01 04 ambalaje metalice
    15 01 07 ambalaje de sticlã
    15 01 10* ambalaje care conţin reziduuri sau sunt contaminate cu substanţe periculoase
    15 01 11* ambalaje metalice care conţin o matriţã poroasã formatã din materiale periculoase (de exemplu, azbest), inclusiv containere goale pentru stocarea sub presiune.
    (4) Pentru deşeurile de ambalaje municipale colectate împreunã cu alte deşeuri din acelaşi material, autoritãţile administraţiei publice locale raporteazã conform anexei nr. 4 numai cantitãţile de deşeuri de ambalaje.
    ART. 9
    Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, în format electronic, pânã la data de 31 ianuarie a fiecãrui an, lista operatorilor economici înregistraţi drept contribuabili pentru ambalaje.
    ART. 10
    Agenţiile judeţene/regionale pentru protecţia mediului sunt obligate sã transmitã datele centralizate la Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului pânã cel târziu la data de 1 mai a fiecãrui an.
    ART. 11
    (1) Raportãrile se constituie într-o bazã de date naţionalã, organizatã la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
    (2) Sinteza datelor privind cantitãţile anuale de ambalaje şi deşeuri de ambalaje la nivel naţional se prezintã pe pagina de internet a autoritãţii centrale pentru protecţia mediului, în vederea asigurãrii accesului publicului la aceste informaţii.
    ART. 12
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 13
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    ART. 14
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului mediului şi gospodãririi apelor nr. 927/2005 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje şi deşeuri de ambalaje, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 929 din 18 octombrie 2005, se abrogã.

                 Ministrul mediului şi pãdurilor,
                          Laszlo Borbely

    Bucureşti, 6 februarie 2012.
    Nr. 794.


    ANEXA 1

              Producãtori şi importatori de ambalaje de desfacere,
            de produse ambalate, supraambalatori de produse ambalate

    Denumirea operatorului economic: ..................
    Localitatea: ......................................
    Adresa: ...........................................
    Tel./Fax/E-mail: ..................................
    Cod CAEN pentru activitatea aferentã raportãrii:...........
    C.U.I. ..................
    Anul pentru care se realizeazã raportarea: ................

    Tabelul 1. Ambalaje introduse pe piaţa naţionalã



                                                                    [kilograme]
┌─────────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────────────┐
│ Material │ Ambalaje│ Ambalaje folosite la ambalarea produselor introduse │
│ │ de │ pe piaţa naţionalã*4) │
│ │desfacere├─────┬────────────────┬──────────────────┬────────────┤
│ │ fabri- │Total│Ambalaje primare│Ambalaje secundare│ Ambalaje │
│ │ cate/ │(col.│ │ şi de transport │ cu │
│ │ impor- │ 3+5)├─────┬──────────┼─────┬────────────┤ conţinut │
│ │ tate*1) │ │Total│din care: │Total│ din care: │periculos*3)│
│ │ │ │ │ ambalaj │ │ ambalaj │ din │
│ │ │ │ │ reutili- │ │ reutili- │ coloana 3 │
│ │ │ │ │ zabil*2) │ │ zabil*2) │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Sticlã │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Pet │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Alte plastice│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Total plastic│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Hârtie carton│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Aluminiu │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Oţel │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Total metal │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Lemn │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Altele │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴─────────┴─────┴─────┴──────────┴─────┴────────────┴────────────┘


-----------
    *1) Se raporteazã numai ambalajele de desfacere destinate pieţei naţionale, definite prin Hotãrârea Guvernului nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificãrile şi completãrile ulterioare:
    Ambalaje de desfacere - obiectele proiectate şi destinate a fi umplute la punctele de vânzare, precum şi obiectele "de unicã folosinţã" vândute umplute sau destinate a fi umplute în punctele de desfacere sunt considerate ambalaje dacã îndeplinesc funcţia de ambalare.
    Exemple de ambalaje de desfacere (dacã sunt destinate a fi umplute la punctul de vânzare): pungi pentru cumpãrãturi din plastic sau hârtie, farfurii şi pahare de unicã folosinţã, filme aderente, pungi pentru sandvişuri, folia de aluminiu. Nu sunt ambalaje: paletele pentru amestecat, tacâmurile de unicã folosinţã.
    *2) Se raporteazã o singurã datã, atunci când sunt introduse în circuitul de umplere şi livrate pentru prima datã.
    *3) Se raporteazã numai ambalajele care au conţinut substanţe periculoase inscripţionate ca atare potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 937/2010 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea la introducerea pe piaţã a preparatelor periculoase. Cantitãţile de ambalaje cu conţinut periculos sunt tot ambalaje primare şi se regãsesc şi în coloana 3.
    *4) Se raporteazã numai ambalajele folosite la ambalarea produselor destinate pieţei naţionale şi se includ şi ambalajele utilizate pentru ambalarea ambalajelor de desfacere.


    Tabelul 2. Deşeuri de ambalaje gestionate



                                                                   [kilograme]
┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ Material │ Deşeuri de ambalaje încredinţate │ Operaţiunea*2) la care │
│ │ unui operator economic autorizat │ a supus deşeul │
│ ├──────────┬────────────────────────────┤ operatorul menţionat │
│ │Cantitatea│ Operatorul economic*1) │ în coloana 2 │
│ │ │autorizat pentru colectarea,│ │
│ │ │reciclarea şi valorificarea │ │
│ │ │ deşeurilor de ambalaje │ │
│ │ ├────────────────┬───────────┼────────────────────────┤
│ │ │ Denumirea │ CUI │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Sticlã │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│........... │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Pet │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│........... │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Alte plastice│ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│........... │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Total plastic│ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Hârtie carton│ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│........... │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Aluminiu │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│........... │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Oţel │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│........... │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Total metal │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Lemn │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│........... │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│Altele │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│........... │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────┴────────────────┴───────────┴────────────────────────┘


---------
    *1) Se completeazã câte o rubricã distinctã pentru fiecare dintre operatorii care au preluat deşeurile de ambalaje din materialul respectiv.
    *2) Se menţioneazã operaţiunea la care au fost supuse deşeurile potrivit anexei nr. 3 la Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor.
    În cazul în care operaţiunea de reciclare/valorificare se face prin export sau transfer intracomunitar, se va specifica alãturi de denumirea operatorului economic şi ţara de destinaţie.

    NOTĂ:
    Se completeazã în tabel distinct în cazul deşeurilor de ambalaje periculoase.


    Semnãtura autorizatã şi ştampila
    Numele şi prenumele: ............. Data: .......
    Funcţia: ......................


    ANEXA 2A

       Operatorii economici autorizaţi care au preluat obligaţiile

    Denumirea operatorului economic autorizat: ............
    Localitatea: .............................
    Adresa: ..................................
    Tel./Fax/E-mail: .........................
    C.U.I.: ....................
    Anul pentru care se realizeazã raportarea: ............

    Tabelul 1. Centralizatorul ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje gestionate




                                                                               [kilograme]
┌─────────────┬─────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Material │ Ambalaje pentru care s-au preluat │ Deşeuri │
│ │ obligaţiile*1) │ de ambalaje gestionate │
├─────────────┼──────┬──────────────────────────────────────┼──────────────┬───────────────┤
│ │Total │ Din care │ Reciclate │Valorificate*3)│
│ │= col.├────────┬─────┬─────────┬─────────────┼─────┬────────┼─────┬─────────┤
│ │(2+3+ │Ambalaje│Amba-│Ambalaje │ Ambalaje │Total│din │Total│din │
│ │ 4) │ de │laje │secundare│ cu conţinut │ │care: │ │care: │
│ │ │ desfa- │pri- │ şi de │periculos*2) │ │pericu- │ │pericu- │
│ │ │ cere │mare │transport│din coloana 3│ │loase*4)│ │loase*4) │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Sticlã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Pet │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Alte plastice│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Total plastic│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Hârtie carton│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Aluminiu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Oţel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Total metal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Lemn │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│Altele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────┼────────┼─────┼─────────┼─────────────┼─────┼────────┼─────┼─────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────┴────────┴─────┴─────────┴─────────────┴─────┴────────┴─────┴─────────┘


-----------
    *1) Se raporteazã ambalajele pentru care s-au preluat prin contract obligaţiile potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    *2) Se raporteazã numai ambalajele care au conţinut de produse periculoase marcate potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 937/2010 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea la introducerea pe piaţã a preparatelor periculoase. Cantitãţile de ambalaje cu conţinut periculos sunt tot ambalaje primare şi se regãsesc şi în coloana 3.
    *3) Se raporteazã numai cantitãţile valorificate prin alte operaţiuni decât reciclare.
    *4) Se raporteazã numai deşeurile provenite de la ambalajele care au conţinut substanţe periculoase.


    Tabelul 2. Evidenţa modului de gestionare a deşeurilor de ambalaje*)



                                                                   [kilograme]
┌───────────────────────┐
│Tip de │
│material**): ........ │
├───────────────────────┼────────────┬─────┬────────┬─────────┬──────┬─────────┐
│Modul de gestionare │ Denumirea │ CUI │ Cod │ Prove- │Canti-│ Opera- │
│a deşeurilor │operatorului│ │deşeu*2)│nienţa*3)│tatea │ţiunea*3)│
│de ambalaje │ economic │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│Colectate │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│.................. │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│TOTAL colectat │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│Reciclate*1) │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│.................. │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│TOTAL reciclat │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│Valorificate energetic │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│.................. │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│Valorificate prin │ │ │ │ │ │ │
│alte forme │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│.................. │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│TOTAL valorificat │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│Exportate*4) │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│.................. │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼────────────┼─────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│TOTAL exportat │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────┴────────────┴─────┴────────┴─────────┴──────┴─────────┘


-----------
    *) Deşeurile de ambalaje periculoase gestionate se raporteazã în tabele distincte.
    **) Se raporteazã câte un tabel pentru fiecare tip de material.
    Dacã colectorul este şi reciclator/valorificator, se completeazã în ambele rânduri corespunzãtoare.
    *1) Se raporteazã atât cantitãţile exportate, cât şi cele transferate intracomunitar.
    *2) Potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase, cu completãrile ulterioare. Se vor respecta precizãrile art. 8 din Ordinul ministrului mediului şi pãdurilor nr. 794/2012 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje şi deşeuri de ambalaje.
    *3) Se menţioneazã "CI" pentru deşeurile de ambalaje provenite din comerţ şi industrie şi "P" pentru deşeurile colectate de la populaţie.
    *4) Se menţioneazã operaţiunea la care au fost supuse deşeurile potrivit anexei nr. 3 la Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor.

    NOTĂ:
    Câmpurile gri nu se completeazã.


    Semnãtura autorizatã şi ştampila
    Numele şi prenumele: ............ Data: ........
    Funcţia: ...............


    ANEXA 2B

              Operatorii economici autorizaţi, pentru operatorii
            care au încheiat contract pentru predarea obligaţiilor

    Denumirea operatorului economic contractant: .............
    Localitatea: .........................................
    Adresa: ..............................................
    Tel./Fax/E-mail: .....................................
    Cod CAEN pentru activitatea aferentã raportãrii: .........
    C.U.I. .................
    Perioada pentru care se realizeazã raportarea: ...........

    Cantitatea de ambalaje introduse pe piaţã şi de deşeuri de ambalaje gestionate



                                                                    [kilograme]
┌─────────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────────────┐
│ Material │ Ambalaje│ Ambalaje folosite la ambalarea produselor introduse │
│ │ de │ pe piaţa naţionalã*4) │
│ │desfacere├─────┬────────────────┬──────────────────┬────────────┤
│ │ fabri- │Total│Ambalaje primare│Ambalaje secundare│ Ambalaje │
│ │ cate/ │(col.│ │ şi de transport │ cu │
│ │ impor- │ 3+5)├─────┬──────────┼─────┬────────────┤ conţinut │
│ │ tate*1) │ │Total│din care: │Total│ din care: │periculos*3)│
│ │ │ │ │ ambalaj │ │ ambalaj │ din │
│ │ │ │ │ reutili- │ │ reutili- │ coloana 3 │
│ │ │ │ │ zabil*2) │ │ zabil*2) │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Sticlã │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Pet │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Alte plastice│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Total plastic│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Hârtie carton│ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Aluminiu │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Oţel │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Total metal │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Lemn │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│Altele │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼─────┼─────┼──────────┼─────┼────────────┼────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴─────────┴─────┴─────┴──────────┴─────┴────────────┴────────────┘


-----------
    *1) Se raporteazã numai ambalajele de desfacere destinate pieţei naţionale, definite prin Hotãrârea Guvernului nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificãrile şi completãrile ulterioare:
    Ambalaje de desfacere - obiectele proiectate şi destinate a fi umplute la punctele de vânzare, precum şi obiectele "de unicã folosinţã" vândute umplute sau destinate a fi umplute în punctele de desfacere sunt considerate ambalaje dacã îndeplinesc funcţia de ambalare.
    Exemple de ambalaje de desfacere (dacã sunt destinate a fi umplute la punctul de vânzare): pungi pentru cumpãrãturi din plastic sau hârtie, farfurii şi pahare de unicã folosinţã, filme aderente, pungi pentru sandvişuri, folia de aluminiu. Nu sunt ambalaje: paletele pentru amestecat, tacâmurile de unicã folosinţã.
    *2) Se raporteazã o singurã datã, atunci când sunt introduse în circuitul de umplere şi livrate pentru prima datã.
    *3) Se raporteazã numai ambalajele care au conţinut substanţe periculoase inscripţionate ca atare potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 937/2010 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea la introducerea pe piaţã a preparatelor periculoase. Cantitãţile de ambalaje cu conţinut periculos sunt tot ambalaje primare şi se regãsesc şi în coloana 3.
    *4) Se raporteazã numai ambalajele folosite la ambalarea produselor destinate pieţei naţionale şi se includ şi ambalajele utilizate pentru ambalarea ambalajelor de desfacere.



    Semnãtura autorizatã şi ştampila
    operatorului economic autorizat
    Numele şi prenumele: ............... Data: .......
    Funcţia: ................




    ANEXA 3

                 Operatori economici colectori*), reciclatori,
              valorificatori şi comercianţi de deşeuri de ambalaje
---------
    *) Sunt consideraţi colectori şi operatorii economici prestatori de servicii de salubrizare, pentru cantitãţile de deşeuri de ambalaje colectate ca operator economic autorizat pentru colectarea deşeurilor de ambalaje.

    Denumirea operatorului economic: ..............
    Localitatea: ..................................
    Adresa: .......................................
    Tel./Fax/E-mail: ..............................
    C.U.I. .......................
    Autorizaţie de mediu/nr. de înregistrare (nr./datã/valabilitate): ..........
    Cod CAEN: ..............
    Anul pentru care se realizeazã raportarea: ...........

    Colectori/Comercianţi



                                                                 [kilograme]
┌─────────────┬──────────────────────┬────────┬─────────────────────────────┐
│ │Cantitatea de deşeuri │ │ Deşeuri de ambalaje comerci-│
│ │ de ambalaje │ │alizate/trimise la reciclare/│
│ Material │ colectatã │Proveni-│ valorificare/exportate │
│ ├───────┬──────────────┤enţa*2) ├────────────┬────────────────┤
│ │ Total │ din care │ │ Cantitatea │ Operatorul │
│ │ │periculoase*1)│ │ │ economic*3) │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Sticlã │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Pet │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Alte plastice│ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Total plastic│ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Hârtie carton│ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Aluminiu │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Oţel │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Total metal │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Lemn │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│Altele │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │
└─────────────┴───────┴──────────────┴────────┴────────────┴────────────────┘


--------------
    *1) Se raporteazã deşeurile colectate ca deşeuri periculoase.
    *2) Se menţioneazã, dupã caz, "populaţie", "generator persoanã juridicã", "colector", "comerciant", în funcţie de persoanele juridice sau fizice de la care provin deşeurile de ambalaje preluate.
    *3) Se înscriu denumirea şi CUI ale cumpãrãtorului; în cazul exporturilor sau transferului intracomunitar se înscriu denumirea şi adresa compãrãtorului, inclusiv ţara.


    Semnãtura autorizatã şi ştampila
    Numele şi prenumele: ............ Data: .........
    Funcţia: ...............


    Reciclatori/Valorificatori




                                                                        [kilograme]
┌─────────────┬──────────────────────┬────────┬─────────────────────────────────────┐
│ │Cantitatea de deşeuri │ │ Deşeuri de ambalaje │
│ │de ambalaje preluatã │ │ │
│ Material ├───────┬──────────────┤Proveni-├──────────┬──────────┬───────────────┤
│ │ Total │ din care │enţa*2) │Cantitatea│Cantitatea│ Metoda de │
│ │ │periculoase*1)│ │reciclatã │ valori- │ reciclare/ │
│ │ │ │ │ │ficatã*3) │valorificare*4)│
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Sticlã │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Pet │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Alte plastice│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Total plastic│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Hârtie carton│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Aluminiu │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Oţel │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Total metal │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Lemn │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│Altele │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────────────┼────────┼──────────┼──────────┼───────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴───────┴──────────────┴────────┴──────────┴──────────┴───────────────┘


---------
    *1) Se raporteazã deşeurile preluate ca deşeuri periculoase.
    *2) Se menţioneazã, dupã caz, "populaţie", "generator persoanã juridicã", "colector", "comerciant", în funcţie de persoanele juridice sau fizice de la care provin deşeurile de ambalaje preluate.
    *3) Se raporteazã numai cantitãţile de deşeuri de ambalaje valorificate prin alte metode decât reciclare.
    *4) Se precizeazã operaţiunea la care au fost supuse deşeurile potrivit anexei nr. 3 din Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor.


    Semnãtura autorizatã şi ştampila
    Numele şi prenumele: .................. Data: .........
    Funcţia: ..............


    ANEXA 4


             Autoritãţi ale administraţiei publice locale

    Denumirea ..............................................
    Localitatea: ...........................................
    Adresa: ................................................
    Tel./Fax/E-mail: .......................................
    Cod SIRUTA: ............................................
    Populaţia care beneficiazã de colectare selectivã: .....

    Tabelul 1. Cantitatea de deşeuri de ambalaje colectate




                                                                      [kilograme]
┌─────────────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ │Cantitatea de deşeuri de ambalaje│ Cantitatea de deşeuri │
│ Material │ colectate separat/sortate din │ de ambalaje încredinţatã │
│ │ deşeurile municipale*1) │ │
├─────────────┼─────────┬───────────────────────┼───────┬────────┬──────┬─────────┤
│ │ Total │din care periculoase*2)│ cãtre │ cãtre │cãtre │ la │
│ │ │ │ reci- │valori- │comer-│eliminare│
│ │ │ │clatori│ficatori│cianţi│ finalã │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│Sticlã │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│Pet │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│Alte plastice│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│Hârtie carton│ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│Aluminiu │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│Oţel │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│Lemn │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│Altele │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────┼───────────────────────┼───────┼────────┼──────┼─────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴─────────┴───────────────────────┴───────┴────────┴──────┴─────────┘


------------
    *1) Se raporteazã numai cantitãţile de deşeuri de ambalaje colectate prin sistemul de salubrizare a localitãţii. Nu se includ deşeurile de ambalaje colectate prin achiziţie de cãtre operatorul de salubritate.
    *2) Se raporteazã deşeurile preluate ca deşeuri periculoase.


    Tabelul 2. Deşeuri de ambalaje gestionate prin serviciile de salubrizare*1)



                                                                   [kilograme]
┌────────────────────────────────┬──────────────────────┬──────┬────────┬──────┐
│Modul de gestionare a deşeurilor│Denumirea operatorului│ CUI │ Cod │Canti-│
│ de ambalaje*2) │ economic │ │deşeu*3)│tatea │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│Colectate │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│...................... │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│TOTAL colectat │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│Încredinţate pentru reciclare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│...................... │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│TOTAL reciclare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│Încredinţate pentru valorificare│ │ │ │ │
│energeticã │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│..................... │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│Încredinţate pentru valorificare│ │ │ │ │
│prin alte forme │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│..................... │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────┼────────┼──────┤
│TOTAL valorificare │ │ │ │ │
└────────────────────────────────┴──────────────────────┴──────┴────────┴──────┘


------------
    *1) Se raporteazã distinct, în tabele separate, deşeurile de ambalaje periculoase şi cele nepericuloase.
    *2) În cazul în care colectarea, respectiv reciclarea sau valorificarea se realizeazã de cãtre mai mulţi operatori economici, se va insera câte un rând pentru fiecare dintre aceştia.
    *3) Potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase.

    NOTĂ:
    Câmpurile gri nu se completeazã.


    Semnãtura autorizatã şi ştampila
    Numele şi prenumele: .................. Data: .......
    Funcţia: ..............

                               ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Ilie Adrian
29 Februarie 2012
da
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016