Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 781 din 15 iunie 2007  privind legitimatiile eliberate executorilor fiscali care duc la indeplinire masurile asiguratorii si efectueaza procedura de executare silita a creantelor fiscale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 781 din 15 iunie 2007 privind legitimatiile eliberate executorilor fiscali care duc la indeplinire masurile asiguratorii si efectueaza procedura de executare silita a creantelor fiscale

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 484 din 19 iulie 2007

În temeiul dispoziţiilor <>art. 12 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 495/2007 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã,
având în vedere prevederile <>art. 135 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Pentru ducerea la îndeplinire a mãsurilor asigurãtorii şi efectuarea procedurii de executare silitã a creanţelor fiscale, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se vor elibera legitimaţii executorilor fiscali, conform modelelor prezentate în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
(2) Pentru ducerea la îndeplinire a mãsurilor asigurãtorii şi efectuarea procedurii de executare silitã a drepturilor vamale, potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.552/2006 privind reorganizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, se vor elibera legitimaţii executorilor fiscali din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor - direcţiile regionale vamale, conform modelului prezentat în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Executorii fiscali sunt persoane angajate în cadrul compartimentelor de specialitate de la nivelul unitãţilor fiscale teritoriale subordonate Ministerului Economiei şi Finanţelor - Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã şi al direcţiilor regionale vamale din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, desemnate de conducãtorul organului de executare sã ducã la îndeplinire mãsurile asigurãtorii şi sã efectueze procedura de executare silitã a creanţelor fiscale sau a drepturilor vamale, dupã caz.
ART. 3
(1) Legitimaţiile prevãzute la art. 1 şi 6, denumite în continuare legitimaţii de executor fiscal, atestã o împuternicire specialã a executorului fiscal în faţa debitorului sau a terţilor, ce implicã exerciţiul autoritãţii de stat, acordatã acestuia pe timpul exercitãrii atribuţiilor ce îi revin, potrivit prevederilor titlului VIII din <>Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare.
(2) Legitimaţia de executor fiscal este valabilã numai însoţitã de delegaţia semnatã de cãtre organul de executare silitã.
ART. 4
Legitimaţiile de executor fiscal dau dreptul executorului fiscal sã intre în orice incintã de afaceri a debitorului, persoanã juridicã, sau în alte incinte unde acesta îşi pãstreazã bunurile, în scopul identificãrii bunurilor sau valorilor care pot fi executate silit, precum şi sã analizeze evidenţa contabilã a debitorului în scopul identificãrii terţilor care datoreazã sau deţin în pãstrare venituri ori bunuri ale debitorului, sã intre în toate încãperile în care se gãsesc bunuri sau valori ale debitorului, persoanã fizicã, precum şi sã cerceteze toate locurile în care acesta îşi pãstreazã bunurile, sã solicite şi sã cerceteze orice document sau element material care poate constitui o probã în determinarea bunurilor proprietate a debitorului, conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 5
(1) Legitimaţiile de executor fiscal au regim special, se tipãresc de Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A., se achitã şi se distribuie de cãtre Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, care le vor elibera nominal executorilor fiscali.
(2) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti vor elibera nominal legitimaţiile executorilor fiscali din cadrul compartimentelor de specialitate de la nivelul unitãţilor fiscale teritoriale din subordine.
(3) Numerotarea legitimaţiilor de executor fiscal se face de cãtre fiecare dintre direcţiile prevãzute la alin. (1), de la nr. 1 şi în continuare.
(4) Legitimaţiile de executor fiscal, pentru persoanele care au aceastã calitate din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor - direcţiile regionale vamale, au regim special, se tipãresc de Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A., se achitã şi se distribuie de cãtre Autoritatea Naţionalã a Vãmilor direcţiilor regionale vamale, care le vor elibera nominal executorilor fiscali, numerotarea fãcându-se de catre acestea de la nr. 1 şi în continuare.
(5) Eliberarea legitimaţiilor de executor fiscal se va face la propunerea organelor de executare în cadrul cãrora sunt angajate persoane care au calitatea de executor fiscal, pe baza unei evidenţe sub formã de tabele în care se vor menţiona, pentru fiecare legitimaţie, numãrul acesteia, numele, prenumele, codul numeric personal şi funcţia titularului legitimaţiei, unitatea, data eliberãrii şi semnãtura de primire.
(6) Legitimaţiile de executor fiscal sunt valabile 6 ani de la data eliberãrii lor.
(7) Pierderea sau furtul legitimaţiei de executor fiscal se publicã în presã şi se anunţã direcţiei emitente, în termen de 15 zile, în vederea consemnãrii în evidenţa prevãzutã la alin. (5) şi eliberãrii unei noi legitimaţii.
(8) La data încetãrii calitãţii de executor fiscal a titularului legitimaţiei, acesta o va depune la organul care a eliberat-o, în vederea anulãrii, care va fi consemnatã în evidenţa prevãzutã la alin. (5).
ART. 6
De la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin şi pânã la tipãrirea legitimaţiei, pentru ducerea la îndeplinire a mãsurilor asigurãtorii şi efectuarea procedurii de executare silitã a creanţelor fiscale sau a drepturilor vamale, dupã caz, executorii fiscali vor utiliza legitimaţii de executor fiscal emise de cãtre direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, Direcţia Generalã a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili şi direcţiile regionale vamale, care vor cuprinde elementele prevãzute de modelele prezentate în anexele nr. 1 şi 2.
ART. 7
Legitimaţiile de executor fiscal vor avea forma tip carnet şi vor fi tipãrite pe cele 4 feţe din interior şi pe coperta 1.
ART. 8
Forma şi conţinutul legitimaţiei de executor fiscal sunt cele prevãzute în modelele prezentate în anexele nr. 1 si 2.
ART. 9
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã nr. 623/2004 privind legitimaţiile eliberate executorilor fiscali care duc la îndeplinire mãsurile asigurãtorii şi efectueazã procedura de executare silitã a creanţelor fiscale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 10
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Agenţiei Naţionale
de Administrare Fiscalã,
Daniel Chiţoiu

Bucureşti, 15 iunie 2007.
Nr. 781.

ANEXA 1


[SIGLA ANAF]
LEGITIMATIE DE EXECUTOR FISCAL




┌────────────────────────────────────┐
│ [SIGLA ANAF] │
│ │
│ GUVERNUL ROMANIEI │
│ MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR │ VIZE ANUALE
│ AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE │
│ FISCALA │┌────────────┬──────────────┬────────────┐
│ ││ │ │ │
│DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR ││20../20.... │ 20.../20.... │ 20../20....│
│PUBLICE .......................... ││Stampila │Stampila │Stampila │
│ LEGITIMATIE DE EXECUTOR FISCAL ││ Director │ Director │ Director │
│ NR. ......... ││ Executiv,│ Executiv,│ Executiv,│
│ ││ │ │ │
│NUME: .................. ┌───────┐ │├────────────┼──────────────┼────────────┤
│PRENUME: ............... │ │ ││20../20.... │ 20.../20.... │ 20../20....│
│CNP: ................... │ │ ││Stampila │Stampila │Stampila │
│FUNCTIA: ............... │ POZA │ ││ Director │ Director │ Director │
│UNITATEA: .............. │ │ ││ Executiv,│ Executiv,│ Executiv,│
│DATA ELIBERARII: ....... └───────┘ ││ │ │ │
│ Semnatura │└────────────┴──────────────┴────────────┘
│ titularului│
│Semnatura directorului │
│executiv: │
│*) │
└────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────┐┌────────────────────────────────────────┐
│ Titularul are calitatea de execu- ││ │
│tor fiscal si are dreptul sa duca la││ │
│indeplinire masurile asiguratorii si││ │
│sa efectueze procedura de executare ││ │
│silita pentru creantele fiscale, sa ││ │
│intre in orice incinta de afaceri a ││ │
│debitorului, persoana juridica sau ││ │
│in alte incinte unde acesta isi pas-││ │
│treaza bunurile, in scopul identifi-││ │
│carii bunurilor sau valorilor care ││ │
│pot fi executate silit, precum si sa││ │
│analizeze evidenta contabila a debi-││ │
│torului in scopul identificarii ter-││ │
│tilor care datoreaza sau detin in ││ │
│pastrare venituri ori bunuri ale de-││ Legitimatia de executor fiscal este │
│bitorului, sa intre in toate incape-││valabila numai insotita de delegatia │
│rile in care se gasesc bunuri sau ││emisa de organul de executare silita. │
│valori ale debitorului, persoana fi-││ │
│zica, precum si sa cerceteze toate ││ │
│locurile in care acesta isi pastrea-││Legitimatia este valabila 6 ani de la │
│za bunurile, sa solicite si sa cer- ││ data eliberarii. │
│ceteze orice document sau element ││ Legitimatia nu este transmisibila.*) │
│material care poate constitui o pro-││ │
│ba in determinarea bunurilor pro- ││ │
│prietate a debitorului, conform ││ │
│<>Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 ││ │
│privind Codul de procedura fiscala, ││ │
│republicata, cu modificarile si ││ │
│completarile ulterioare. ││ │
└────────────────────────────────────┘└────────────────────────────────────────┘


----
*) Pe fondul albastru se afla scris ANAF, GR, MEF.

Coperta exterioarã legatã 1/1 pergamoid
- aplicat folie bronz aur pe coperta 1
Interior: hârtie offset 90 g/mp
Faţa 1 interior stânga:
- 4 culori
- graficã de securitate
Faţa 2 interior dreapta:
- 1 culoare
Faţa 3 interior stânga:
- 1 culoare
Faţa 4 interior dreapta:
- 4 culori
- graficã de securitate

[SIGLA ANAF]
LEGITIMATIE DE EXECUTOR FISCAL




┌────────────────────────────────────┐
│ [SIGLA ANAF] │
│ │
│ GUVERNUL ROMANIEI │
│MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR │ VIZE ANUALE
│AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE │
│ FISCALA │┌────────────┬──────────────┬────────────┐
│ ││ │ │ │
│DIRECTIA GENERALA DE ADMINISTRARE A ││20../20.... │ 20.../20.... │ 20../20....│
│MARILOR CONTRIBUABILI ││Stampila │Stampila │Stampila │
│ LEGITIMATIE DE EXECUTOR FISCAL ││ Director │ Director │ Director │
│ NR. ......... ││ Executiv,│ Executiv,│ Executiv,│
│ ││ │ │ │
│NUME: .................. ┌───────┐ │├────────────┼──────────────┼────────────┤
│PRENUME: ............... │ │ ││20../20.... │ 20.../20.... │ 20../20....│
│CNP: ................... │ │ ││Stampila │Stampila │Stampila │
│FUNCTIA: ............... │ POZA │ ││ Director │ Director │ Director │
│DATA ELIBERARII: ....... │ │ ││ Executiv,│ Executiv,│ Executiv,│
│ └───────┘ ││ │ │ │
│ Semnatura │└────────────┴──────────────┴────────────┘
│ titularului│
│Semnatura directorului │
│executiv: │
│*) │
└────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────┐┌────────────────────────────────────────┐
│ Titularul are calitatea de execu- ││ │
│tor fiscal si are dreptul sa duca la││ │
│indeplinire masurile asiguratorii si││ │
│sa efectueze procedura de executare ││ │
│silita pentru creantele fiscale, sa ││ │
│intre in orice incinta de afaceri a ││ │
│debitorului, persoana juridica sau ││ │
│in alte incinte unde acesta isi pas-││ │
│treaza bunurile, in scopul identifi-││ │
│carii bunurilor sau valorilor care ││ │
│pot fi executate silit, precum si sa││ │
│analizeze evidenta contabila a debi-││ │
│torului in scopul identificarii ter-││ │
│tilor care datoreaza sau detin in ││ │
│pastrare venituri ori bunuri ale de-││ Legitimatia de executor fiscal este │
│bitorului, sa intre in toate incape-││valabila numai insotita de delegatia │
│rile in care se gasesc bunuri sau ││emisa de organul de executare silita. │
│valori ale debitorului, persoana fi-││ │
│zica, precum si sa cerceteze toate ││ │
│locurile in care acesta isi pastrea-││Legitimatia este valabila 6 ani de la │
│za bunurile, sa solicite si sa cer- ││ data eliberarii. │
│ceteze orice document sau element ││ Legitimatia nu este transmisibila.*) │
│material care poate constitui o pro-││ │
│ba in determinarea bunurilor pro- ││ │
│prietate a debitorului, conform ││ │
│<>Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 ││ │
│privind Codul de procedura fiscala, ││ │
│republicata, cu modificarile si ││ │
│completarile ulterioare. ││ │
└────────────────────────────────────┘└────────────────────────────────────────┘


*) Pe fondul albastru se afla scris ANAF, GR, MEF.

Coperta exterioarã legatã 1/1 pergamoid
- aplicat folie bronz aur pe coperta 1
Interior: hârtie offset 90 g/mp
Faţa 1 interior stânga:
- 4 culori
- graficã de securitate
Faţa 2 interior dreapta:
- 1 culoare
Faţa 3 interior stânga:
- 1 culoare
Faţa 4 interior dreapta:
- 4 culori
- graficã de securitate


ANEXA 2

[SIGLA ANAF]
LEGITIMATIE DE EXECUTOR FISCAL




┌────────────────────────────────────┐
│ [SIGLA ANAF] │
│ │
│ GUVERNUL ROMANIEI │
│MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR │ VIZE ANUALE
│AGENTIA NATIONALAL DE ADMINISTRARE │
│ FISCALA │┌────────────┬──────────────┬────────────┐
│ ││ │ │ │
│AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR ││20../20.... │ 20.../20.... │ 20../20....│
│DIRECTIA REGIONALA VAMALA ........ ││Stampila │Stampila │Stampila │
│ LEGITIMATIE DE EXECUTOR FISCAL ││ Director │ Director │ Director │
│ NR. ......... ││ Executiv,│ Executiv,│ Executiv,│
│ ││ │ │ │
│NUME: .................. ┌───────┐ │├────────────┼──────────────┼────────────┤
│PRENUME: ............... │ │ ││20../20.... │ 20.../20.... │ 20../20....│
│CNP: ................... │ │ ││Stampila │Stampila │Stampila │
│FUNCTIA: ............... │ POZA │ ││ Director │ Director │ Director │
│DATA ELIBERARII: ....... │ │ ││ Executiv,│ Executiv,│ Executiv,│
│ └───────┘ ││ │ │ │
│ Semnatura │└────────────┴──────────────┴────────────┘
│ titularului│
│Semnatura directorului │
│executiv: │
│*) │
└────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────┐┌────────────────────────────────────────┐
│ Titularul are calitatea de execu- ││ │
│tor fiscal si are dreptul sa duca la││ │
│indeplinire masurile asiguratorii si││ │
│sa efectueze procedura de executare ││ │
│silita pentru creantele fiscale, sa ││ │
│intre in orice incinta de afaceri a ││ │
│debitorului, persoana juridica sau ││ │
│in alte incinte unde acesta isi pas-││ │
│treaza bunurile, in scopul identifi-││ │
│carii bunurilor sau valorilor care ││ │
│pot fi executate silit, precum si sa││ │
│analizeze evidenta contabila a debi-││ │
│torului in scopul identificarii ter-││ │
│tilor care datoreaza sau detin in ││ │
│pastrare venituri ori bunuri ale de-││ Legitimatia de executor fiscal este │
│bitorului, sa intre in toate incape-││valabila numai insotita de delegatia │
│rile in care se gasesc bunuri sau ││emisa de organul de executare silita. │
│valori ale debitorului, persoana fi-││ │
│zica, precum si sa cerceteze toate ││ │
│locurile in care acesta isi pastrea-││Legitimatia este valabila 6 ani de la │
│za bunurile, sa solicite si sa cer- ││ data eliberarii. │
│ceteze orice document sau element ││ Legitimatia nu este transmisibila.*) │
│material care poate constitui o pro-││ │
│ba in determinarea bunurilor pro- ││ │
│prietate a debitorului, conform ││ │
│<>Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 ││ │
│privind Codul de procedura fiscala, ││ │
│republicata, cu modificarile si ││ │
│completarile ulterioare. ││ │
└────────────────────────────────────┘└────────────────────────────────────────┘


*) Pe fondul albastru se afla scris ANAF, GR, MEF.

Coperta exterioarã legatã 1/1 pergamoid
- aplicat folie bronz aur pe coperta 1
Interior: hârtie offset 90 g/mp
Faţa 1 interior stânga:
- 4 culori
- graficã de securitate
Faţa 2 interior dreapta:
- 1 culoare
Faţa 3 interior stânga:
- 1 culoare
Faţa 4 interior dreapta:
- 4 culori
- graficã de securitate

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016