Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 77 din 12 aprilie 2024  pentru modificarea şi completarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 77 din 12 aprilie 2024 pentru modificarea şi completarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010

EMITENT: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 425 din 9 mai 2024
    Văzând Referatul de aprobare nr. 360 din 15.02.2024 întocmit de Direcţia siguranţa alimentelor de origine animală din cadrul Direcţiei generale siguranţa alimentelor,
    în temeiul Regulamentului (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European şi al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare,
    în temeiul Regulamentului (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare,
    în temeiul Regulamentului (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 de stabilire a normelor specifice de igienă care se aplică produselor de origine animală, cu amendamentele ulterioare,
    în temeiul Regulamentului (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1.069/2009, (CE) nr. 1.107/2009, (UE) nr. 1.151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429 şi (UE) 2016/2.031 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 şi (CE) nr. 1.099/2009 ale Consiliului şi a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE şi 2008/120/CE ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 şi (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, precum şi a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE şi 97/78/CE ale Consiliului şi a Deciziei 92/438/CEE a Consiliului (Regulamentul privind controalele oficiale), cu amendamentele ulterioare,
    având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
    ART. I
    Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2 litera d) punctul (ii), punctele 5, 12.1 şi 12.2 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "5.1. litera D urmată de cod cifric, pentru depozite frigorifice şi/sau depozite independente fără regim termic;
    5.2. litera D urmată de codul cifric acordat ca număr de autorizare al unităţii care închiriază şi numărul secundar pentru unităţile care închiriază spaţii în cadrul depozitelor frigorifice şi/sau depozitelor independente fără regim termic. Codul cifric şi numărul secundar se separă printr-o liniuţă (-);
    ..............................................................................................
12.1. WM urmată de cod cifric, pentru pieţele angro;
12.2. WM urmată de codul cifric acordat ca număr de autorizare al unităţii care închiriază şi numărul secundar pentru unităţile care închiriază spaţii în cadrul pieţelor angro. Codul cifric şi numărul secundar se separă printr-o liniuţă (-);"

    2. La articolul 5, litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) copia certificatului unic de înregistrare, iar în cazul pieţelor angro, depozitelor frigorifice şi/sau al depozitelor independente fără regim termic, în situaţia în care se acordă număr secundar, se depun copia autorizaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, copia contractului de închiriere şi schiţa spaţiului închiriat al operatorului din sectorul alimentar care deţine autorizaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru piaţa angro, depozitul frigorific şi/sau depozitul independent fără regim termic privind utilizarea spaţiului şi facilităţilor;"

    3. La articolul 7, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(6) Operatorii din sectorul alimentar care desfăşoară activităţi de recepţie şi comercializare a produselor de origine animală în unităţi separate, incluse în piaţa angro autorizată sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, trebuie să obţină individual autorizaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; în situaţia în care sunt îndeplinite cerinţele sanitar-veterinare în aceste unităţi separate, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti acordă numerele secundare aferente numărului de autorizare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor acordat de structura cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi eliberează autorizaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor conform modelului prevăzut în anexa nr. 12; numărul secundar este format dintr-o cifră sau un grup de cifre care se adaugă la numărul de autorizare al pieţei angro, separat printr-o liniuţă."

    4. La articolul 7, după alineatul (6) se introduc două noi alineate, alineatele (6^1) şi (6^2), cu următorul cuprins:
    "(6^1) Operatorii din sectorul alimentar care desfăşoară activităţi de recepţie şi depozitare a produselor de origine animală în spaţii bine separate prin pereţi sau alte modalităţi, închiriate în cadrul unui depozit frigorific şi/sau depozit independent fără regim termic autorizat sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, dar care au în comun facilităţi şi echipamente, trebuie să obţină autorizaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; în situaţia în care sunt îndeplinite cerinţele sanitar-veterinare în aceste unităţi, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti acordă numerele secundare aferente numărului de autorizare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor acordat de structura cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi eliberează autorizaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor conform modelului prevăzut în anexa nr. 12; numărul secundar este format dintr-o cifră sau un grup de cifre care se adaugă la numărul de autorizare al depozitului frigorific şi/sau al depozitului independent fără regim termic, separat printr-o liniuţă.
(6^2) Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti are obligaţia de a transmite la structura cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin adresă scrisă, copia autorizaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor nou-emise/ordonanţei de suspendare sau interzicere a activităţii, deciziei privind suspendarea/încetarea activităţii, în cazul pieţelor angro, depozitelor frigorifice şi/sau depozitelor independente fără regim termic cu numere secundare, în termen de maximum 5 zile lucrătoare, în vederea listării şi actualizării site-ului Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor."

    5. La articolul 10, alineatul (15) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(15) Structura cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor transmite prin adresă scrisă numărul de autorizare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care întocmeşte şi emite autorizaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animală, respectiv autorizaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor condiţionată."

    6. La articolul 13, alineatele (1) şi (2) se abrogă.
    7. La articolul 13, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti efectuează auditul şi întocmeşte un raport de audit în unitatea evaluată, prin personalul de specialitate cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală, în funcţie de încadrarea în grupa de risc a unităţii şi ori de câte ori este necesar."

    8. Articolul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 15
    Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti transmite structurii cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii, în copie, ordonanţa privind interzicerea desfăşurării activităţii, decizia privind încetarea activităţii, ordonanţa privind suspendarea activităţii şi decizia privind suspendarea activităţii pentru unităţile cuprinse în anexa nr. 1 pct. I, în vederea actualizării de către structura cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a listelor privind unităţile autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor."

    9. La articolul 16, alineatele (3)-(5) se abrogă.
    10. La articolul 18, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Ordonanţa privind suspendarea activităţii desfăşurate în baza autorizaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru activităţile în unităţile cuprinse în anexa nr. 1 se emite de către direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti şi se notifică în termen de maximum 5 zile lucrătoare structurii cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
(3) În cazul pieţelor angro, depozitelor frigorifice şi/sau al depozitelor independente fără regim termic, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti poate suspenda sau interzice activitatea uneia sau mai multor unităţi autorizate cu număr secundar din cadrul pieţei angro, depozitului frigorific şi/sau depozitului independent fără regim termic autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, atunci când se constată neconformităţi în cadrul acestora."

    11. După articolul 18^1 se introduce un nou articol, articolul 18^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 18^2
    (1) Pentru suspendarea activităţii unităţii la cererea operatorului din sectorul alimentar, acesta are obligaţia să depună o notificare la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, care să cuprindă motivele care stau la baza suspendării activităţii, conform anexei nr. 17.
    (2) În baza notificării prevăzute la alin. (1), direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti emite decizia privind suspendarea activităţii din unităţile supuse autorizării sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, conform anexei nr. 18, numai după verificarea la faţa locului a unităţii, urmată de încheierea unei note de constatare.
    (3) Termenul înscris în decizia privind suspendarea activităţii la cererea operatorului din sectorul alimentar nu poate fi mai mare de 6 luni consecutive într-un an calendaristic; dacă, la expirarea perioadei înscrise în decizia privind suspendarea activităţii, unitatea nu îşi reia activitatea, operatorul din sectorul alimentar solicită în scris direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti emiterea deciziei privind încetarea activităţii.
    (4) În cazul în care, la expirarea perioadei înscrise în decizia privind suspendarea activităţii, operatorul din sectorul alimentar nu solicită în scris reluarea activităţii sau emiterea deciziei privind încetarea activităţii, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti emite ordonanţa privind interzicerea desfăşurării activităţii unităţii în termen de 30 de zile calendaristice."

    12. Articolul 27 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 27
    Anexele nr. 1-18 fac parte integrantă din prezenta normă sanitară veterinară."

    13. Anexa nr. 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    ANEXA 11

    la norma sanitară veterinară
    AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
    Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
    ........................................................................................
    AUTORIZAŢIE SANITAR-VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR CONDIŢIONATĂ
    Nr. ................... din ......................... Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ......................., având în vedere cererea şi documentaţia înregistrate la ............ nr. ............ din .............. ale ..................., din ..........(adresa completă).........., în baza Fişei de evaluare şi a Notei de constatare nr. ........................, întocmite de dr. ........................, în calitate de ....................., în cadrul structurii de specialitate din domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în temeiul prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al prevederilor Regulamentului (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, cu amendamentele ulterioare,
    DISPUNE: autorizarea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor condiţionată, până la data de ......................., cu numărul de autorizare ...................(numărul de autorizare acordat de structura cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor)..................... pentru unitatea ................... din localitatea ................................., str. ......................... nr. ......, sectorul ........, codul ................., judeţul ...................., pentru următoarele activităţi:

┌────────┬──────────┬──────────┬──────┬──────────┐
│ │Capacitate│ │ │ │
│ │totală de │ │ │ │
│ │producţie │ │ │ │
│ │autorizată│ │ │ │
│ │(tone/ │ │ │ │
│Obiectiv│săptămână │Activitate│Specie│Observaţii│
│ │produse │ │ │ │
│ │finite)/ │ │ │ │
│ │Capacitate│ │ │ │
│ │totală de │ │ │ │
│ │depozitare│ │ │ │
│ │(tone)*) │ │ │ │
├────────┼──────────┼─────────┬┼──────┼──────────┤
│ │ │1 ││ │ │
├────────┼──────────┼─────────┼┼──────┼──────────┤
│ │ │2 ││ │ │
├────────┼──────────┼─────────┼┼──────┼──────────┤
│ │ │3 ││ │ │
├────────┼──────────┼─────────┼┼──────┼──────────┤
│ │ │4 ││ │ │
└────────┴──────────┴─────────┴┴──────┴──────────┘


    Marca de sănătate/identificare ce va fi aplicată pe produsele de origine animală în unităţile care sunt autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor condiţionat trebuie să respecte prevederile din regulamentele europene.
    Motivele acordării autorizaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor condiţionate:
    ......................................................
    ........................................................
    Data următoarei verificări: .....................................
    Nerespectarea condiţiilor care au stat la baza emiterii prezentei autorizaţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, schimbarea profilului sau efectuarea altor activităţi decât cele autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare atrage, după caz, suspendarea sau interzicerea desfăşurării activităţii, precum şi sancţionarea contravenţională sau penală, conform legislaţiei în vigoare.
    Director executiv,
    .........................................
    (semnătura, ştampila) *) A se elimina conţinutul neaplicabil."

    14. Anexa nr. 12 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    ANEXA 12

    la norma sanitară veterinară
    AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
    Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
    ..............................................................................................
    AUTORIZAŢIE SANITAR-VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
    pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animală
    Nr. ............... din ........................... Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ........................., având în vedere cererea şi documentaţia înregistrate la ...................... nr. ................... din .................... ale ........................, din .......(adresa completă).........., în baza Fişei de evaluare şi a Notei de constatare nr. ...................., întocmite de dr. .........................., în calitate de .................... în cadrul structurii de specialitate din domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în temeiul prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al prevederilor Regulamentului (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, cu amendamentele ulterioare,
    DISPUNE: autorizarea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animală, cu numărul de autorizare .................(numărul de autorizare acordat de structura cu atribuţii în domeniul siguranţei alimentelor de origine animală din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor)..............., pentru unitatea.................... din localitatea ................................, str. ....................... nr. ........, sectorul ........, codul ................., judeţul ..................., pentru următoarele activităţi:

┌────────┬──────────┬──────────┬──────┬──────────┐
│ │Capacitate│ │ │ │
│ │totală de │ │ │ │
│ │producţie │ │ │ │
│ │autorizată│ │ │ │
│ │(tone/ │ │ │ │
│Obiectiv│săptămână │Activitate│Specie│Observaţii│
│ │produse │ │ │ │
│ │finite)/ │ │ │ │
│ │Capacitate│ │ │ │
│ │totală de │ │ │ │
│ │depozitare│ │ │ │
│ │(tone)*) │ │ │ │
├────────┼──────────┼─────────┬┼──────┼──────────┤
│ │ │1 ││ │ │
├────────┼──────────┼─────────┼┼──────┼──────────┤
│ │ │2 ││ │ │
├────────┼──────────┼─────────┼┼──────┼──────────┤
│ │ │3 ││ │ │
├────────┼──────────┼─────────┼┼──────┼──────────┤
│ │ │4 ││ │ │
└────────┴──────────┴─────────┴┴──────┴──────────┘


    Marca de sănătate/identificare ce va fi aplicată pe produsele de origine animală în unităţile care sunt autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor pentru schimburi intracomunitare trebuie să respecte prevederile din regulamentele europene.
    Nerespectarea condiţiilor care au stat la baza emiterii prezentei autorizaţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, schimbarea profilului sau efectuarea altor activităţi decât cele autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare atrage, după caz, suspendarea ori interzicerea desfăşurării activităţii, precum şi sancţionarea contravenţională sau penală, conform legislaţiei în vigoare.
    Director executiv,
    ..........................................
    (semnătura, ştampila) *) A se elimina conţinutul neaplicabil."

    15. După anexa nr. 16 se introduc două noi anexe, anexele nr. 17 şi 18, cu următorul cuprins:
    "    ANEXA 17

    la norma sanitară veterinară
    NOTIFICARE
    privind suspendarea activităţii
    Nr. ............./data .................... Subsemnatul, ........, posesor al C.I. seria ....... nr. ....., eliberată de ............. la data de ............, în calitate de administrator/reprezentant legal al unităţii ..............., cu sediul social în localitatea ..........…, str. ........, nr. ......, bl. …., ap. …, judeţul ................., notific suspendarea activităţii ............(Se va/Se vor menţiona activitatea/activităţile suspendată/suspendate.)..........., începând cu data de ............... până la data de .............., desfăşurată la punctul de lucru din localitatea ......., str. ............. nr. ......, judeţul ........., în baza Autorizaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor nr. ..... din data de ......., emisă de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ..................................., şi solicit emiterea deciziei privind suspendarea activităţii.
    Motivele care au stat la baza suspendării activităţii .................................................
    Administrator/Reprezentant legal,
    ...........................
    (semnătură) Data
    ................
    ANEXA 18

    la norma sanitară veterinară
    AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
    Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
    ................................................................................................
    DECIZIE
    privind suspendarea activităţii din unităţile supuse autorizării sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor
    Nr. .............. din ...................... Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor .............................., având în vedere prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în baza notificării privind suspendarea activităţii, înregistrată la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ............., nr. …............ din data de ................., întocmită de ..................., reprezentant legal al unităţii ..........(adresa completă)..............., dispune suspendarea, începând cu data de .............. până la data de ................ a activităţii ..........(Se va/Se vor menţiona activitatea/activităţile suspendată/suspendate.)............., desfăşurată în baza Autorizaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor nr. ...…….. din data de ............, emisă de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ....................................., de către unitatea ......................................... .
    Reluarea activităţii se efectuează la solicitarea reprezentantului legal al unităţii.
    Nerespectarea legislaţiei sanitar-veterinare atrage, după caz, sancţionarea contravenţională sau penală, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
    Director executiv,
    ..................................................
    (semnătura şi ştampila)
    L.S.* * Loc pentru ştampilă"



    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 6 luni de la publicare.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                    Alexandru Nicolae Bociu

    Bucureşti, 12 aprilie 2024.
    Nr. 77.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016