Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 769 din 1 octombrie 2010  privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 769 din 1 octombrie 2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 670 din 1 octombrie 2010

În temeiul prevederilor <>art. III din Ordonanţa Guvernului nr. 8/2010 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificãrile ulterioare, ale <>art. 5 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 76/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul transporturilor şi infrastructurii emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data de 1 octombrie 2010.
ART. 3
La intrarea în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului transporturilor nr. 244/2008 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 184 din 11 martie 2008.

Ministrul transporturilor
şi infrastructurii,
Anca Daniela Boagiu

Bucureşti, 1 octombrie 2010.
Nr. 769.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
pentru aplicarea tarifului de utilizare
a reţelei de drumuri naţionale din România

ART. 1
(1) Potrivit prevederilor <>art. 1 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 424/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a fost introdus tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, denumit în continuare tarif de utilizare.
(2) Tariful de utilizare se aplicã utilizatorilor români şi strãini pentru toate vehiculele deţinute de aceştia, înmatriculate temporar sau definitiv, care circulã pe reţeaua de drumuri naţionale din România.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), tariful de utilizare nu se aplicã pentru sectoarele de drumuri naţionale aflate în interiorul reşedinţelor de judeţe şi al municipiilor, între indicatoarele rutiere de intrare/ieşire în/din acestea.
(4) Tariful de utilizare este structurat:
a) pentru vehiculele de transport marfã cu masa totalã maximã autorizatã, denumitã în continuare MTMA, mai mare sau egalã cu 12 tone -în funcţie de durata de utilizare şi de numãrul de axe;
b) pentru vehiculele de transport marfã cu MTMA mai micã de 12 tone - în funcţie de durata de utilizare şi de MTMA;
c) pentru vehiculele de transport persoane - în funcţie de durata de utilizare şi de numãrul de locuri.
(5) Prin duratã de utilizare se înţelege durata de parcurs şi de staţionare.
(6) În sensul prezentelor norme metodologice, utilizatori sunt:
a) utilizatori români:
a1) persoane fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului, care au în proprietate vehicule înmatriculate în România;
a2) persoane fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului, care pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România;
b) utilizatori strãini:
b1) persoane fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului, care au în proprietate vehicule înmatriculate în alte state;
b2) persoane fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului, care pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în alte state;
(7) Persoanele prevãzute la alin. (6) lit. a1) sau b1) sunt considerate utilizatori în sensul prezentelor norme metodologice numai dacã pe certificatul de înmatriculare nu sunt înscrise şi persoanele prevãzute la alin. (6) lit. a2) sau b2).
ART. 2
Nivelul tarifului de utilizare ce se achitã de cãtre utilizatori este prevãzut în anexa nr. 1 la <>Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr 424/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
(1) Tariful de utilizare se achitã în avans pentru perioade de valabilitate de: o zi, 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni.
(2) Perioadele de valabilitate se determinã astfel:
a) o zi - ziua corespunzãtoare datei pentru care a fost achitat;
b) 7 zile - ziua corespunzãtoare datei de început a valabilitãţii şi urmãtoarele 6 zile;
c) 30 de zile - ziua corespunzãtoare datei de început a valabilitãţii şi urmãtoarele 29 de zile;
d) 90 de zile - ziua corespunzãtoare datei de început a valabilitãţii şi urmãtoarele 89 de zile;
e) 12 luni - ziua corespunzãtoare datei de început a valabilitãţii şi pânã în ziua anterioarã aceleiaşi zile a anului urmãtor inclusiv.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru autoturisme şi pentru vehiculele de transport marfã cu MTMA mai micã sau egalã cu 3,5 tone, perioada minimã pentru care se poate achita tariful de utilizare este de 7 zile.
(4) La solicitarea utilizatorului, achitarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietei se pot realiza cu cel mult 30 de zile înainte de data de început a valabilitãţii.
(5) Perioada de valabilitate a rovinietei începe de la ora 0,00 a zilei solicitate de utilizator şi expirã la ora 24,00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful de utilizare.
(6) Dacã ziua de început a valabilitãţii este ziua în curs, valabilitatea rovinietei începe de la ora achitãrii tarifului de utilizare şi expirã la ora 24,00 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat.
ART. 4
(1) Achitarea tarifului de utilizare, emiterea rovinietei şi controlul acesteia se realizeazã prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei, denumit în continuare SIEGMCR.
(2) SIEGMCR, deţinut în condiţiile legii de Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. (CNADNR - S.A.), permite achitarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietei atât prin intermediul terminalelor puse la dispoziţia distribuitorilor de cãtre aceasta, cât şi prin intermediul unui portal securizat web, dedicat.
(3) În sensul prezentelor norme metodologice, distribuitori sunt:
a) CNADNR - S.A., prin direcţiile regionale de drumuri şi poduri, secţiile de drumuri naţionale, agenţiile de control şi încasare, precum şi alte subunitãţi înfiinţate conform legii;
b) persoane juridice cu care CNADNR - S.A. a încheiat convenţii în acest scop.
(4) Convenţiile prevãzute la alin. (3) lit. b) se încheie numai la solicitarea CNADNR - S.A. cu persoane juridice care îndeplinesc, cumulativ, urmãtoarele condiţii:
a) la data încheierii convenţiei şi a eventualelor acte adiţionale privind prelungirea termenului de valabilitate a acesteia sã nu înregistreze obligaţii restante la platã faţã de CNADNR - S.A., faţã de bugetul consolidat al statului şi/sau faţã de bugetele locale;
b) sã aibã în structurã puncte de lucru pe teritoriul României, declarate potrivit prevederilor legale în vigoare, amplasate în minimum 10 judeţe, prin care sã asigure încasarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietelor;
c) punctele de lucru prevãzute la lit. b) sã fie amplasate pe drumurile naţionale sau la o distanţã de maximum 100 m de acestea, în cazul în care sunt situate în afara oraşelor şi municipiilor;
d) sã constituie, conform prevederilor legale în vigoare, o garanţie în favoarea CNADNR - S.A. pentru fiecare punct de lucru. Valoarea totalã a garanţiei se stabileşte în funcţie de numãrul punctelor de lucru prin care se încaseazã tariful de utilizare şi se emit roviniete.
(5) Fac excepţie de la condiţia prevãzutã la alin. (4) lit. b) persoanele juridice care au în structurã puncte de lucru pe teritoriul României, declarate potrivit prevederilor legale în vigoare, prin care sã asigure încasarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietelor, la mai puţin de 30 km de cel mai apropiat punct autorizat sau în zonele punctelor de trecere a frontierei.
(6) Distribuitorii prevãzuţi la alin. (3) lit. b) vor beneficia de un comision din tariful de utilizare încasat. Sumele încasate de cãtre distribuitori ca tarif de utilizare sunt cele prevãzute în anexa nr. 1 la <>Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 424/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi nu pot fi depãşite prin aplicarea de cãtre distribuitori a unor comisioane suplimentare.
(7) Distribuitorii pot încasa tariful de utilizare prin puncte de lucru, altele decât cele pentru care au fost încheiate convenţiile, numai cu acordul scris al CNADNR - S.A.
(8) Informaţiile privind distribuitorii şi punctele de lucru ale acestora vor fi aduse la cunoştinţa utilizatorilor prin grija CNADNR - S.A., prin publicarea pe pagina oficialã de web a acesteia şi la sediul subunitãţilor sale.
ART. 5
(1) La achitarea tarifului de utilizare la punctele de lucru ale distribuitorilor aceştia vor elibera utilizatorului:
a) documentul fiscal care atestã plata sumelor încasate;
b) pentru fiecare vehicul în parte, un document care conţine urmãtoarele informaţii şi care dovedeşte corespondenţa acestora cu cele înregistrate în baza de date a SIEGMCR:
(i) datele de identificare ale punctului de lucru la care a fost achitat tariful;
(ii) data şi ora la care a fost încasat tariful de utilizare;
(iii) seria unicã a documentului;
(iv) numãrul de înmatriculare al vehiculului;
(v) numãrul de identificare al vehiculului, în cazul achitãrii tarifului pentru perioada de utilizare de 12 luni;
(vi) tipul vehiculului, conform clasificãrii prevãzute în anexa nr. 1 la <>Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 424/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
(vii) anul, luna, ziua şi ora de la care este valabilã rovinieta;
(viii) anul, luna, ziua expirãrii valabilitãţii rovinietei, conform perioadei de valabilitate solicitate de utilizator;
(ix) nivelul tarifului în euro;
(x) nivelul tarifului în lei;
(xi) cursul de schimb euro/leu.
(2) Documentul prevãzut la alin. (1) lit. b) va fi eliberat prin intermediul SIEGMCR, în douã exemplare identice, şi va fi înregistrat automat în baza de date a acestuia, dintre care:
a) unul va fi ştampilat de cãtre distribuitor şi va fi înmânat solicitantului;
b) unul va fi semnat de cãtre solicitant, semnãturã prin care acesta va confirma cã datele înscrise în document sunt conforme cu cele solicitate, exemplar ce va rãmâne la distribuitor.
(3) Solicitantul furnizeazã datele prevãzute la alin. (1) lit. b) pct. (iv) şi (v), conform celor înscrise în certificatul de înmatriculare, şi stabileşte tipul vehiculului prevãzut la alin. (1) lit. b) pct. (vi).
(4) La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul portalului securizat web, documentul prevãzut la alin. (1) lit. b) va fi eliberat în format electronic şi poate fi tipãrit de cãtre solicitant.
(5) Achitarea tarifului de utilizare prin intermediul portalului se poate realiza prin transfer bancar cu ordin de platã sau numerar la bancã. Pe mãsura dezvoltãrii unor noi funcţionalitãţi ale SIEGMCR achitarea se va realiza şi prin intermediul tranzacţiilor on-line.
(6) Valabilitatea rovinietei în cazul achitãrii tarifului de utilizare prin intermediul portalului este condiţionatã de confirmarea de cãtre bancã a creditãrii de cãtre utilizator a contului CNADNR S.A. cu suma datoratã.
(7) Documentele prevãzute la alin. (1) şi (4) se pãstreazã de utilizatori în vederea unor eventuale litigii apãrute în privinţa achitãrii tarifului de utilizare.
ART. 6
(1) CNADNR - S.A. va returna contravaloarea tarifului de utilizare, corespunzãtoare perioadei de neutilizare, la solicitarea utilizatorului, în situaţia radierii din circulaţie a vehiculelor ca urmare a:
a) dezmembrãrii, casãrii sau predãrii vehiculului unei unitãţi specializate, în vederea dezmembrãrii;
b) scoaterii definitive din România a vehiculului;
c) declarãrii furtului vehiculului.
(2) Solicitarea de returnare a contravalorii tarifului de utilizare, corespunzãtor perioadei de neutilizare, se depune la CNADNR - S.A., împreunã cu documente emise de organele abilitate, din care sã reiasã, dupã caz, data evenimentului rutier care a condus la distrugerea vehiculului, data predãrii vehiculului unei unitãţi specializate, în vederea dezmembrãrii, data înregistrãrii furtului, originalul sau copia legalizatã a dovezii de radiere din circulaţie a vehiculului, emisã de organele Poliţiei Rutiere.
(3) Suma ce se va returna va fi calculatã proporţional cu perioada de neutilizare a vehiculului, respectiv cu perioada cuprinsã între data evenimentului rutier care a condus la distrugerea acestuia, data predãrii la o unitate specializatã în vederea dezmembrãrii, data înregistrãrii furtului, data radierii din circulaţie în cazul scoaterii definitive din România a vehiculului, dupã caz, şi data expirãrii valabilitãţii tarifului de utilizare, mai puţin comisioanele bancare şi cele cuvenite distribuitorilor.
ART. 7
(1) În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achitã tariful de utilizare de douã sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, la solicitarea utilizatorului, CNADNR - S.A. va returna contravaloarea tarifului corespunzãtor perioadei de suprapunere.
(2) Solicitarea de returnare a contravalorii tarifului, corespunzãtor perioadei de suprapunere, se depune la CNADNR - S.A. împreunã cu o copie a cãrţii de identitate sau a certificatului de înmatriculare al vehiculului ce va purta înscrisul "conform cu originalul", semnãtura şi, dupã caz, ştampila utilizatorului.
(3) Suma ce se va returna va fi calculatã în funcţie de perioada de suprapunere a valabilitãţii, mai puţin comisioanele bancare şi cele cuvenite distribuitorilor.
ART. 8
(1) Pentru cererile de restituire, CNADNR - S.A. are obligaţia sã verifice încadrarea în situaţiile prevãzute la art. 6 şi 7 şi sã restituie utilizatorului suma la care are dreptul, în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data primirii cererii.
(2) Pentru cererile de restituire prevãzute la art. 6 şi 7, CNADNR - S.A., în cazul în care constatã cã utilizatorul nu are dreptul la restituirea sumelor solicitate, va comunica în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data primirii cererii motivul pentru care aceasta a fost respinsã total sau parţial, dupã caz.
ART. 9
(1) În cazul schimbãrii numãrului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care utilizatorul solicitã efectuarea modificãrii în baza de date, în scris, la CNADNR - S.A.
(2) Pentru efectuarea modificãrii utilizatorul se va prezenta la unul dintre punctele de lucru ale CNADNR - S.A. cu urmãtoarele documente:
a) cerere scrisã, conform formularului-tip care se regãseşte pe pagina web a CNADNR - S.A.;
b) cartea de identitate a autovehiculului în copie şi originalul acesteia pentru verificarea conformitãţii.
(3) Solicitarea se verificã pe loc şi, dacã aceasta este justificatã, dupã achitarea de cãtre utilizator a tarifului de modificare a numãrului de înmatriculare în baza de date, se efectueazã aceastã modificare.
(4) Tariful de modificare a numãrului de înmatriculare în baza de date este de 20 lei, fãrã TVA, pentru fiecare numãr modificat.
(5) Odatã cu modificarea numãrului de înmatriculare, în baza de date se va elibera, prin intermediul SIEGMCR, un document care atestã efectuarea modificãrii şi valabilitatea rovinietei pentru noul numãr de înmatriculare, în douã exemplare identice, dintre care:
a) unul va fi ştampilat de cãtre CNADNR - S.A. şi va fi înmânat solicitantului;
b) unul va fi semnat de cãtre solicitant şi va rãmâne la CNADNR - S.A.
ART. 10
(1) Pentru vehiculele exceptate de la plata tarifului de utilizare, prevãzute la <>art. 3 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 424/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, utilizatorii acestora sunt obligaţi sã comunice CNADNR - S.A., sub declaraţie pe propria rãspundere, lista numerelor de înmatriculare ale vehiculelor aflate în proprietate sau care, dupã caz, pot fi folosite în baza unui drept legal, însoţitã de copii ale certificatelor de înmatriculare sau ale cãrţilor de identitate ale vehiculelor.
(2) Utilizatorii vehiculelor prevãzute la alin. (1) au obligaţia de a transmite CNADNR - S.A., sub declaraţie pe propria rãspundere, orice modificare apãrutã cu privire la vehiculele aflate în proprietate sau care, dupã caz, pot fi folosite în baza unui drept legal.
(3) CNADNR - S.A. are obligaţia sã completeze/modifice baza de date în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data primirii listelor cu vehiculele exceptate de la plata tarifului.
(4) În cazurile prevãzute la alin. (1) şi (2) utilizatorii nu pot considera vehiculul exceptat de la plata tarifului pânã la confirmarea, în scris, de cãtre CNADNR - S.A. a includerii acestuia în baza de date sau, dupã caz, a modificãrii acesteia.
ART. 11
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se efectueazã de cãtre personalul prevãzut la <>art. 9 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 424/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu ajutorul mijloacelor tehnice, parte a SIEGMCR.
(2) Personalul prevãzut la <>art. 9 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 424/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este personalul cu atribuţii de control din cadrul Autoritãţii Rutiere Române, denumit în continuare personalul ARR.
(3) Mijloacele tehnice prevãzute la alin. (1) pot fi terminale de interogare a bazei de date a SIEGMCR sau dispozitive omologate amplasate pe reţeaua de drumuri naţionale din România, care pot fi fixe sau mobile şi au rolul de a identifica, în regim static sau dinamic, numãrul de înmatriculare al vehiculului în vederea interogãrii bazei de date a SIEGMCR cu privire la achitarea corespunzãtoare a tarifului de utilizare pentru vehiculul identificat.
(4) În cazul utilizatorilor români, dacã se constatã lipsa rovinietei valabile pentru vehiculul verificat, în baza datelor privind utilizatorul acestuia furnizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor - Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, personalul prevãzut la alin. (1) aplicã sancţiunea şi încheie procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
(5) În cazul prevãzut la alin. (4), datele furnizate sunt:
a) în cazul utilizatorilor persoane fizice:
(i) numele şi prenumele;
(ii) datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal;
b) în cazul utilizatorilor persoane juridice:
(i) denumirea;
(ii) sediul;
(iii) codul de înregistrare fiscalã;
(iv) numãrul de ordine la registrul comerţului.
(6) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei prevãzut la alin. (4) se poate încheia şi în lipsa contravenientului.
(7) În cazul utilizatorilor strãini, aplicarea sancţiunii şi încheierea procesului-verbal de constatare a contravenţiei se efectueazã de cãtre personalul prevãzut la alin. (1), dupã identificarea conducãtorului auto.
(8) Odatã cu aplicarea sancţiunii contravenţionale, personalul prevãzut la alin. (1) va face menţiunea în procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi despre contravaloarea tarifului de despãgubire calculat în funcţie de tipul vehiculului, în euro şi în lei, la un curs de schimb stabilit potrivit prevederilor <>art. 6 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 424/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi despre modul de achitare a acestuia.
(9) În situaţia activitãţilor comune de control desfãşurate de cãtre personalul ARR şi personalul CNADNR - S.A., conform reglementãrilor în vigoare, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale se efectueazã de cãtre personalul CNADNR - S.A.
(10) În cazul în care vehiculul este înregistrat cu dispozitivele omologate amplasate pe reţeaua de drumuri naţionale din România, procesul-verbal de constatare a contravenţiei prevãzut la alin. (4) se poate încheia şi ulterior, în lipsa contravenientului.
(11) În situaţia în care prin terminalele de interogare nu se poate interoga baza de date a SIEGMCR cu privire la achitarea corespunzãtoare a tarifului de utilizare pentru un anumit vehicul, agentul constatator va realiza o fotografie a vehiculului şi va întocmi un proces-verbal de constatare în care sã se menţioneze locul, data, ora efectuãrii controlului, numãrul de înmatriculare al vehiculului şi imposibilitatea tehnicã de interogare a bazei de date, proces-verbal ce va fi semnat şi de conducãtorul auto al vehiculului.
(12) În cazul prevãzut la alin. (11), la reluarea conexiunii cu baza de date, agentul constatator va întocmi un proces-verbal de constatare a contravenţiei, în cazul în care vehiculul nu deţinea rovinieta valabilã la data efectuãrii controlului.
ART. 12
(1) Odatã cu aplicarea amenzii contravenţionale, utilizatorilor care folosesc reţeaua de drumuri naţionale din România fãrã a avea rovinietã valabilã li se reţine certificatul de înmatriculare al vehiculului pânã la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de despãgubire, agentul constatator fãcând menţiune despre acest lucru în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
(2) Certificatul de înmatriculare este reţinut de Poliţia Rutierã sau de personalul Poliţiei de Frontierã în cazul controalelor efectuate cu sau fãrã personalul împuternicit din cadrul CNADNR - S.A. ori personalul ARR.
ART. 13
Tariful de despãgubire se achitã în contul CNADNR - S.A. înscris în procesul-verbal de constatare a contravenţiei sau la casieriile agenţiilor de control şi încasare ale CNADNR - S.A. din punctele de control pentru trecerea frontierei de stat.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016