Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 76 din 3 februarie 2010  pentru aprobarea Procedurilor de organizare a campaniei scolare de vaccinare cu vaccinul gripal pandemic Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 76 din 3 februarie 2010 pentru aprobarea Procedurilor de organizare a campaniei scolare de vaccinare cu vaccinul gripal pandemic "Cantgrip", produs de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino", Romania

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 190 din 25 martie 2010
ORDIN nr. 76 din 3 februarie 2010
pentru aprobarea Procedurilor de organizare a campaniei şcolare de vaccinare cu vaccinul gripal pandemic "Cantgrip", produs de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino", România
EMITENT: MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
Nr. 76 din 3 februarie 2010
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETÃRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI
Nr. 3.280 din 24 februarie 2010
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 190 din 25 martie 2010


Vãzând Referatul de aprobare al Ministerului Sãnãtãţii nr. CSA 974 din 3 februarie 2010 şi Referatul de aprobare al Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului nr. 172 din 24 februarie 2010,
în temeiul prevederilor <>art. 2 alin. (8) , <>art. 3 şi ale <>art. 5 lit. i) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 4 alin. (1) pct. 1 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.718/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 51/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale,

ministrul sãnãtãţii şi ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Procedurile de organizare a campaniei şcolare de vaccinare cu vaccinul gripal pandemic "Cantgrip", produs de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino", România, a copiilor cuprinşi în grupa de vârstã 6-15 ani, prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
Se aprobã Formularul de accept pe bazã de consimţãmânt informat în cadrul campaniei de vaccinare cu vaccin gripal cu tulpinã pandemicã a copiilor cuprinşi în grupa de vârstã 6-15 ani, prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 3
Direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, precum şi unitãţile şcolare cuprinse în campania de vaccinare şi medicii vaccinatori desemnaţi pentru derularea campaniei vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 4
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 5
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii,
Cseke Attila

Ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului,
Daniel Petru Funeriu


ANEXA 1

PROCEDURI
de organizare a campaniei şcolare de vaccinare cu
vaccinul gripal pandemic "Cantgrip", produs de Institutul Naţional
de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi
Imunologie "Cantacuzino", România, a copiilor cuprinşi
în grupa de vârstã 6-15 ani

1. Ministerul Sãnãtãţii şi Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului au decis organizarea şi desfãşurarea campaniei de vaccinare cu vaccin gripal cu tulpinã pandemicã, având în vedere evoluţia epidemicã a gripei cu noua tulpinã A/H1N1, consideratã un risc real pentru starea de sãnãtate a populaţiei din România. În aceastã situaţie epidemiologicã, populaţia a fost şi este informatã despre acest risc identificat, iar campania de vaccinare face parte din mãsurile de prevenire la nivelul fiecãrei persoane vaccinate, respectiv reprezintã o mãsurã antiepidemicã de securitate naţionalã şi/sau internaţionalã.
2. În cadrul campaniei de vaccinare se utilizeazã produsul "Cantgrip", produs de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino", România. Produsul vaccinal conţine tulpina pandemicã A/H1N1, fãrã adjuvant, este un vaccin inactivat, splitat, preparat pe procedura şi linia tehnologicã folosite pentru vaccinul gripal sezonier. Calitatea şi eficienţa produsului vaccinal sunt recunoscute şi autorizate pentru punere pe piaţã şi utilizare de cãtre Agenţia Naţionalã a Medicamentului din România.
3. Campania de vaccinare se organizeazã şi se deruleazã de cãtre direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, respectiv de medicii vaccinatori desemnaţi pentru fiecare unitate şcolarã vizatã de cãtre direcţiile de sãnãtate publicã. Campania de vaccinare se va realiza în conformitate cu planificarea derulãrii procesului de vaccinare.
4. Organizarea campaniei de vaccinare planificatã în fiecare unitate şcolarã va fi asiguratã de cãtre direcţiile unitãţilor şcolare sub directa coordonare a inspectoratelor şcolare judeţene şi, respectiv, al municipiului Bucureşti.
5. Vaccinarea este o prestaţie profesionalã medicalã, iar indicaţia vaccinãrii, respectiv contraindicaţia temporarã sau definitivã a vaccinãrii la nivelul fiecãrui elev, intrã în responsabilitatea şi supravegherea directã a medicului vaccinator.
6. Administrarea vaccinului necesitã consimţãmântul scris al pãrintelui sau tutorelui legal al copilului minor, în conformitate cu anexa nr. 2 la ordin. În lipsa consimţãmântului scris, copilul nu va fi vaccinat.
7. Direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti vor reactualiza nominalizarea medicilor vaccinatori desemnaţi pentru fiecare unitate de învãţãmânt. Medicii desemnaţi vaccinatori aparţin unor structuri instituţionale sau persoane juridice în relaţie contractualã cu casa de asigurãri de sãnãtate judeţeanã şi a municipiului Bucureşti (medici de familie, dupã caz, medici şcolari, medici de medicinã generalã sau alt personal medical desemnat în acest sens).
8. Direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti vor întocmi calendarul de vaccinare pentru derularea campaniei în fiecare unitate şcolarã, planificare care va fi comunicatã inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, spre informarea unitãţilor de învãţãmânt, respectiv medicilor vaccinatori.
9. Direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia de a se aproviziona cu cantitãţile necesare de vaccin pentru derularea campaniei de vaccinare, conform planificãrii, iar medicii vaccinatori au obligaţia de a se aproviziona de la direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform planificãrii, cu cantitãţile necesare de vaccin şi de a asigura transportul, depozitarea temporarã, gestionarea şi administrarea vaccinului gripal cu tulpinã pandemicã, în conformitate cu standardele şi protocoalele specifice.
10. Direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti vor pune la dispoziţia unitãţilor de învãţãmânt materiale informative privind vaccinarea.
11. Conducerea unitãţilor de învãţãmânt are obligaţia de a transmite informaţiile privind vaccinarea antigripalã, pe baza materialelor informative furnizate de Ministerul Sãnãtãţii, cãtre pãrinţii elevilor eligibili, în cadrul unor şedinţe cu pãrinţii organizate de profesorii diriginţi în sãptãmâna precedentã planificãrii derulãrii campaniei de vaccinare în unitate.
12. În cadrul şedinţei, pãrinţilor li se vor înmâna formularele de accept pe baza de consimţãmânt informat şi se solicitã completarea şi semnarea acestora în termen de 5 zile calendaristice. Formularele completate şi semnate de pãrinţi sau tutore vor fi depuse la direcţia unitãţii şcolare, care va îndosaria formularele şi le va pune la dispoziţia medicului vaccinator pentru efectuarea imunizãrii. Fişele de consimţãmânt vor fi anexate fişei medicale a elevului. Multiplicarea fişelor de accept al vaccinãrii va fi realizatã de unitãţile de învãţãmânt.
13. Medicii vaccinatori desemnaţi vor raporta numãrul de copii vaccinaţi cãtre direcţia de sãnãtate publicã judeţeanã şi a municipiului Bucureşti, în fiecare zi de luni pentru sãptãmâna precedentã, pânã la finalizarea campaniei şcolare; de asemenea, orice reacţie adversã postvaccinalã va fi raportatã conform prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 589/2007 privind stabilirea metodologiei de raportare şi de colectare a datelor pentru supravegherea bolilor transmisibile şi Ordinului MS/CNAS nr. 1.491/975/2009 pentru aprobarea unor mãsuri suplimentare pentru prevenirea şi limitarea îmbolnãvirilor prin gripa A/H1N1 pe teritoriul României.
14. Direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti vor cumula informaţiile privind numãrul de elevi vaccinaţi în sãptãmâna precedentã raportãrii şi vor transmite aceste date cãtre Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sãnãtate Publicã în fiecare zi de marţi, pânã la finalizarea campaniei.
15. Unitatea de învãţãmânt are obligaţia de a asigura toate condiţiile necesare bunei desfãşurãri a campaniei de vaccinare la nivelul cabinetului medical şcolar sau, în absenţa acestuia, într-un spaţiu corespunzãtor, cu alocarea utilizãrii exclusive de cãtre medicul vaccinator desemnat pe perioada campaniei din unitatea şcolarã, inclusiv, la sursã de apã potabilã necesarã pentru igienã personalã în timpul executãrii actului medical sau, dupã caz, spaţiu frigorific necesar pentru pãstrarea pe termen limitat a produsului vaccinal.
16. Medicul vaccinator este obligat sã deţinã, în conformitate cu prevederile legale, medicamentele şi trusa de urgenţã, materialele dezinfectante adecvate, necesare pentru decontaminarea tegumentarã, dezinfecţia suprafeţelor de lucru, echipamentul de protecţie personalã, precum şi cutii incineratoare pentru deşeurile medicale rezultate din activitatea de vaccinare.


ANEXA 2


FORMULARUL
de accept pe bazã de consimţãmânt informat în cadrul
campaniei de vaccinare cu vaccin gripal cu tulpinã pandemicã
a copiilor cuprinşi în grupa de vârstã 6-15 ani

Subsemnatul .............(numele şi prenumele pãrintelui/tutorelui care completeazã formularul).........
Domiciliul: .............................................................
CNP: ....................................................................
[] Sunt de acord cu vaccinarea cu vaccinul antigripal "Cantgrip" a copilului meu*).
[] Nu sunt de acord cu vaccinarea cu vaccinul antigripal "Cantgrip" a copilului meu*).
Nume: ...................................................................
Prenume: ................................................................
Data naşterii: ..........................................................
CNP: ....................................................................
Elev la şcoala ..........................................................
din localitatea .........................................................
clasa ...................................................................

Data Semnãtura pãrintelui/tutorelui:
.................. ..........................

------------
*) Se va marca cãsuţa corespunzãtoare.


---------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016