Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 76 din 14 ianuarie 2011  privind aprobarea Procedurilor si modalitatilor de incasare a sumelor rezultate din recuperarea creantelor Romaniei provenite din activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, derulata inainte de 31 decembrie 1989, si din drepturile care decurg din acordurile comerciale si de plati guvernamentale si aranjamente tehnice bancare corespunzatoare, inregistrate in conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala, precum si de retinere si gestionare a cheltuielilor legale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 76 din 14 ianuarie 2011 privind aprobarea Procedurilor si modalitatilor de incasare a sumelor rezultate din recuperarea creantelor Romaniei provenite din activitatea de comert exterior si cooperare economica internationala, derulata inainte de 31 decembrie 1989, si din drepturile care decurg din acordurile comerciale si de plati guvernamentale si aranjamente tehnice bancare corespunzatoare, inregistrate in conturile de cliring, barter si cooperare economica internationala, precum si de retinere si gestionare a cheltuielilor legale

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 60 din 25 ianuarie 2011

    În temeiul prevederilor <>art. 10 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 91/2010 privind destinaţia sumelor provenite din recuperarea unor drepturi valutare ale României,

    ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobã Procedurile şi modalitãţile de încasare a sumelor rezultate din recuperarea creanţelor României provenite din activitatea de comerţ exterior şi cooperare economicã internaţionalã, derulatã înainte de 31 decembrie 1989, şi din drepturile care decurg din acordurile comerciale şi de plãţi guvernamentale şi aranjamente tehnice bancare corespunzãtoare, înregistrate în conturile de cliring, barter şi cooperare economicã internaţionalã, precum şi de reţinere şi gestionare a cheltuielilor legale, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţia generalã de trezorerie şi datorie publicã şi Direcţia generalã trezorerie şi contabilitate publicã vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 3
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.259/2007 privind aprobarea Procedurilor şi modalitãţilor de reţinere şi gestionare a sumelor aferente procentului de 3% reţinut din sumele încasate din recuperarea creanţelor României provenite din activitatea de comerţ exterior şi cooperare economicã internaţionalã, derulatã înainte de 31 decembrie 1989, şi din sumele rezultate din recuperarea drepturilor care decurg din acordurile comerciale şi de plãţi guvernamentale şi aranjamente tehnice bancare corespunzãtoare, înregistrate în conturile de cliring, barter şi cooperare economicã internaţionalã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 716 din 23 octombrie 2007, cu modificãrile ulterioare.
    ART. 4
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 14 ianuarie 2011.
    Nr. 76.

    ANEXĂ
                          PROCEDURILE ŞI MODALITĂŢILE
                de încasare a sumelor rezultate din recuperarea
        creanţelor României provenite din activitatea de comerţ exterior
                şi cooperare economicã internaţionalã, derulatã
          înainte de 31 decembrie 1989, şi din drepturile care decurg
                     din acordurile comerciale şi de plãţi
         guvernamentale şi aranjamente tehnice bancare corespunzãtoare,
                     înregistrate în conturile de cliring,
                 barter şi cooperare economicã internaţionalã,
           precum şi de reţinere şi gestionare a cheltuielilor legale


    1. Sumele rezultate din recuperarea creanţelor României provenite din activitatea de comerţ exterior şi cooperare economicã internaţionalã, derulatã înainte de 31 decembrie 1989, reglementate în baza <>Legii nr. 29/1994 privind autorizarea Guvernului de a aproba negocierea în vederea recuperãrii creanţelor României provenite din activitatea de comerţ exterior şi cooperare economicã internaţionalã, derulatã înainte de 31 decembrie 1989, cu modificãrile ulterioare, şi sumele rezultate din recuperarea drepturilor care decurg din acordurile comerciale şi de plãţi guvernamentale şi aranjamente tehnice bancare corespunzãtoare, reglementate conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 59/1994 privind reglementarea operaţiunilor de import-export care se deruleazã prin cliring, barter şi cooperare economicã internaţionalã în baza acordurilor comerciale şi de plãţi guvernamentale, republicatã, se fac venit la bugetul de stat.
    2. Disponibilitãţile din conturile în dolari SUA şi în euro, deschise la Banca Comercialã Românã - S.A. - Sucursala Izvor, pe numele Ministerului Finanţelor Publice, corespunzãtoare cotei de 3% din sumele încasate din recuperarea creanţelor României provenite din activitatea de comerţ exterior şi cooperare economicã internaţionalã, derulatã înainte de 31 decembrie 1989, şi din sumele rezultate din recuperarea drepturilor care decurg din acordurile comerciale şi de plãţi guvernamentale şi aranjamente tehnice bancare corespunzãtoare, înregistrate în conturile de cliring, barter şi cooperare economicã internaţionalã, se fac venit la bugetul de stat.
    Banca Comercialã Românã - S.A. va efectua operaţiunile de schimb valutar al sumelor din conturile în dolari SUA şi în euro, conform convenţiei încheiate de bancã cu Ministerul Finanţelor Publice, şi va vira contravaloarea în lei a acestor sume la bugetul de stat, capitolul "Venituri din valorificarea unor bunuri", cod 39.01, subcapitolul "Venituri obţinute în procesul de stingere a creanţelor bugetare", cod 39.01.06.
    3. Banca Comercialã Românã - S.A. va reţine din sumele încasate în conturile tranzitorii din recuperarea creanţelor României comisioanele cuvenite bãncii pentru operaţiunile bancare legate de recuperarea creanţelor României, conform convenţiei încheiate de bancã cu Ministerul Finanţelor Publice.
    Banca Comercialã Românã - S.A. va efectua operaţiunile de schimb valutar al sumelor rãmase în conturile tranzitorii, dupã reţinerea comisioanelor cuvenite bãncii, conform convenţiei încheiate de bancã cu Ministerul Finanţelor Publice, şi va vira contravaloarea în lei a acestor sume la bugetul de stat, capitolul "Venituri din valorificarea unor bunuri", cod 39.01, subcapitolul "Venituri obţinute în procesul de stingere a creanţelor bugetare", cod 39.01.06.
    4. Banca Comercialã Românã - S.A. va prezenta Ministerului Finanţelor Publice, la fiecare operaţiune efectuatã la instrucţiunile acestuia, documentele aferente virãrii sumelor prevãzute la pct. 2 şi pct. 3.
    5. Operaţiunile privind vânzarea valutei pentru plata sumelor în lei cuvenite bugetului de stat se înregistreazã în contabilitate la cursul de schimb utilizat de Banca Comercialã Românã S.A. la data tranzacţiei.
    6. Disponibilitãţile din contul în lei deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice la Trezoreria Operativã Centralã, corespunzãtoare cotei de 3% din sumele încasate în lei din recuperarea drepturilor înregistrate în conturile de cliring, barter şi cooperare economicã internaţionalã, precum şi disponibilitãţile în lei din sume încasate din recuperarea creanţelor externe conform <>Legii nr. 29/1994, cu modificãrile ulterioare, se vor vira la bugetul de stat, capitolul "Venituri din valorificarea unor bunuri", cod 39.01, subcapitolul "Venituri obţinute în procesul de stingere a creanţelor bugetare", cod 39.01.06, cu excepţia unei sume care sã acopere plata cheltuielilor legale previzionate pentru un an bugetar, prezentate la pct. 7.
    7. Ministerul Finanţelor Publice va utiliza soldul disponibilitãţilor din contul deschis pe numele sãu la Trezoreria Operativã Centralã, rezultat dupã viramentul în contul de venituri bugetare prezentat la pct. 2, pentru plata:
    a) cheltuielilor cuvenite operatorilor economici exportatori, stabilite pe baza cursului de 0,0015 lei pentru un dolar SUA, ale cãror credite nu au fost preluate la datoria publicã în baza <>Legii nr. 7/1992 privind acoperirea financiarã a obligaţiilor statului rãmase neregularizate la 31 decembrie 1990 şi preluarea de cãtre stat şi bãncile comerciale a pierderilor înregistrate în anii 1989 şi 1990 de agenţii economici cu capital de stat, precum şi a creditelor bancare neperformante;
    b) comisioanelor Bãncii Comerciale Române - S.A., calculate trimestrial la valoarea soldurilor conturilor de cliring, barter şi cooperare economicã internaţionalã pentru operaţiunile bancare efectuate pentru derularea operaţiunilor în cadrul conturilor de cliring, barter şi cooperare economicã internaţionalã.
    8. Ministerul Finanţelor Publice va instructa Banca Comercialã Românã - S.A., ori de câte ori este necesar, sã vireze în contul în lei deschis pe numele sãu la Trezoreria Operativã Centralã suma necesarã pentru asigurarea disponibilitãţilor pentru plãţile previzionate pe un an de zile pe destinaţiile legale prevãzute la pct. 7, dupã efectuarea operaţiunii de schimb valutar al sumelor încasate de la extern în conturile tranzitorii, conform convenţiei încheiate de bancã cu Ministerul Finanţelor Publice.

                                    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016