Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 753 din 16 octombrie 2006  privind protectia tinerilor in munca    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 753 din 16 octombrie 2006 privind protectia tinerilor in munca

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 925 din 15 noiembrie 2006
Având în vedere <>art. 51 alin. (2) din Legea securitãţii şi sãnãtãţii în muncã nr. 319/2006 şi <>Hotãrârea Guvernului nr. 412/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>art. 16 din Hotãrârea Guvernului nr. 412/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Prevederile prezentului ordin au drept scop protejarea tinerilor împotriva oricãrei munci susceptibile sã dãuneze securitãţii, sãnãtãţii sau dezvoltãrii lor fizice, psihologice, morale ori sociale sau sã pericliteze educaţia acestora.
ART. 2
Angajatorul este obligat sã garanteze tinerilor condiţii de muncã adaptate vârstei lor.
ART. 3
Prevederile prezentului ordin se aplicã oricãrei persoane în vârstã de pânã la 18 ani care are un raport de muncã în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 4
În aplicarea prezentului ordin, termenii de mai jos au urmãtoarele înţelesuri:
1. tânãr - orice persoanã în vârstã de pânã la 18 ani, prevãzutã la art. 3;
2. adolescent - orice tânãr în vârstã de cel puţin 15 ani şi de cel mult 18 ani, care nu mai face obiectul şcolarizãrii obligatorii pe bazã de program integral, impusã de legislaţia naţionalã;
3. copil - orice tânãr care nu a atins vârsta de 15 ani sau care face încã obiectul şcolarizãrii obligatorii pe bazã de program integral, impusã de legislaţia naţionalã;
4. munci uşoare - toate muncile care, prin natura proprie sarcinilor pe care le presupun şi a condiţiilor specifice în care acestea sunt efectuate:
a) nu pot prejudicia securitatea, sãnãtatea sau dezvoltarea copilului; şi
b) nu sunt de naturã sã prejudicieze frecvenţa şcolarã, participarea la programe de orientare sau de formare profesionalã, aprobate de conducerea unitãţii de învãţãmânt, sau aptitudinea de a beneficia de instruirea primitã a persoanelor care efectueazã acea muncã;
5. timp de lucru - orice perioadã pe durata cãreia tânãrul se aflã la muncã, la dispoziţia angajatorului şi în exercitarea activitãţii sau funcţiilor sale, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
6. perioada de repaus - orice perioadã care nu este timp de lucru.
ART. 5
(1) Angajatorul este obligat sã ia mãsurile necesare pentru asigurarea securitãţii şi protejarea sãnãtãţii tinerilor, ţinând seama, în special, de riscurile specifice prevãzute la art. 8.
(2) Angajatorul trebuie sã punã în practicã mãsurile prevãzute la alin. (1) pe baza evaluãrii riscurilor existente pentru tineri şi legate de munca acestora.
(3) Evaluarea prevãzutã la alin. (2) trebuie sã fie efectuatã înainte ca tinerii sã înceapã munca şi la orice modificare semnificativã a condiţiilor de muncã şi trebuie sã vizeze, în principal, urmãtoarele elemente:
a) echipamentul de muncã şi organizarea locului de muncã şi a postului de lucru;
b) natura, nivelul şi durata expunerii la agenţi fizici, biologici şi chimici;
c) organizarea, alegerea şi utilizarea echipamentelor de muncã, în special a agenţilor, maşinilor, aparatelor şi dispozitivelor, precum şi manipularea acestora;
d) stabilirea procedeelor de muncã şi a desfãşurãrii muncii şi interacţiunea acestora, respectiv organizarea muncii;
e) stadiul formãrii şi informãrii tinerilor.
(4) Atunci când evaluarea prevãzutã la alin. (2) demonstreazã existenţa unui risc pentru securitatea, sãnãtatea fizicã sau mentalã ori dezvoltarea tinerilor, trebuie sã fie asigurate evaluarea şi supravegherea sãnãtãţii tinerilor, la intervale regulate, în mod gratuit şi adecvat, în conformitate cu reglementãrile în vigoare.
ART. 6
Angajatorul este obligat sã informeze tinerii asupra eventualelor riscuri şi asupra tuturor mãsurilor luate în ceea ce priveşte securitatea şi sãnãtatea lor.
ART. 7
Angajatorul apeleazã la serviciile de prevenire şi protecţie, în vederea planificãrii, aplicãrii şi controlului condiţiilor de securitate şi de sãnãtate aplicabile în munca tinerilor.
ART. 8
(1) Tinerii trebuie sã fie protejaţi împotriva riscurilor specifice pentru securitatea, sãnãtatea şi dezvoltarea lor, riscuri care rezultã din lipsa lor de experienţã, din conştientizarea insuficientã a riscurilor existente sau potenţiale ori din faptul cã tinerii sunt încã în dezvoltare.
(2) În scopul prevãzut la alin. (1) se interzice munca tinerilor în activitãţi care:
a) depãşesc capacitãţile lor fizice sau psihologice;
b) implicã o expunere nocivã la agenţi toxici, cancerigeni, care determinã alterãri genetice ereditare, având efecte nocive pentru fãt pe durata graviditãţii sau având orice alt efect nociv cronic asupra fiinţei umane;
c) implicã o expunere nocivã la radiaţii;
d) prezintã riscuri de accidentare pe care se presupune cã tinerii nu le pot identifica sau preveni, din cauza absenţei simţului lor de securitate sau a lipsei lor de experienţã ori de pregãtire;
e) le pun în pericol sãnãtatea din cauza frigului ori cãldurii extreme sau din cauza zgomotului ori a vibraţiilor.
(3) Printre activitãţile care sunt susceptibile sã antreneze riscuri specifice pentru tineri, în sensul alin. (1), figureazã, în special:
a) activitãţile care implicã o expunere nocivã la agenţii fizici, biologici şi chimici prevãzuţi la pct. I din anexã;
b) procedeele şi activitãţile prevãzute la pct. II din anexã.
ART. 9
Pentru adolescenţi pot fi autorizate derogãri de la prevederile art. 8 alin. (2), atunci când aceste activitãţi sunt indispensabile pentru formarea lor profesionalã şi cu condiţia ca securitatea şi protecţia sãnãtãţii sã le fie asigurate prin faptul cã activitãţile sunt efectuate sub supravegherea unei persoane competente.
ART. 10
(1) Timpul consacrat pregãtirii de cãtre tânãrul care lucreazã în cadrul unui sistem de formare teoreticã şi/sau practicã alternativã ori de stagiu în întreprindere este inclus în timpul de muncã.
(2) Atunci când tânãrul cumuleazã mai multe funcţii în baza unor contracte individuale de muncã, timpul de muncã efectuat se însumeazã.
(3) În cazul tinerilor, durata timpului de muncã este de maximum 6 ore/zi şi 30 de ore/sãptãmânã.
ART. 11
Tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu pot presta muncã suplimentarã şi nici muncã de noapte.
ART. 12
(1) Pentru fiecare perioadã de 24 de ore, adolescenţii beneficiazã de o perioadã minimã de repaus de 12 ore consecutive.
(2) Pentru fiecare perioadã de 7 zile, adolescenţii beneficiazã de o perioadã minimã de repaus de douã zile consecutive, dacã este posibil.
(3) Atunci când motive tehnice sau organizatorice o justificã, perioada minimã de repaus prevãzutã la alin. (2) se poate reduce, dar în niciun caz aceasta nu poate sã fie mai micã de 36 de ore consecutive.
(4) Perioada minimã de repaus prevãzutã la alin. (2) include, în principiu, sâmbãta şi duminica.
(5) Atunci când existã motive obiective şi cu condiţia ca adolescenţilor sã le fie acordat un repaus compensator adecvat, iar obiectivele prevãzute la art. 1 sã nu fie puse în cauzã, pot fi prevãzute derogãri de la prevederile alin. (1) şi (2) în urmãtoarele cazuri:
a) munci efectuate în sectoarele de navigaţie sau de pescuit;
b) munci efectuate în spitale sau în instituţii similare;
c) munci efectuate în agriculturã;
d) munci efectuate în sectorul de turism sau în sectorul hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor;
e) activitãţi caracterizate de perioade de muncã fracţionate în cursul zilei.
(6) Tinerii în vârstã de pânã la 18 ani beneficiazã de un concediu de odihnã suplimentar de cel puţin 3 zile lucrãtoare.
ART. 13
Se pot autoriza derogãri de la prevederile art. 12 alin. (1) şi în privinţa adolescenţilor, pentru munci prestate în condiţii prevãzute de celelalte reglementãri de securitate şi sãnãtate în muncã, cu condiţia ca aceste munci sã fie de scurtã duratã şi sã nu sufere nicio întârziere, sã nu fie disponibili lucrãtori adulţi şi sã se acorde adolescenţilor vizaţi perioade echivalente de repaus compensator într-un termen de 3 sãptãmâni.
ART. 14
Anexa face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 15
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Bucureşti, 16 octombrie 2006.
Nr. 753.

ANEXĂ

LISTA
cuprinzând agenţii, procedeele şi activitãţile la care se face referire la art. 8 din ordin

I. Agenţi
1. Agenţi fizici:
a) radiaţiile ionizante;
b) munca în atmosferã hiperbaricã, de exemplu în incintele presurizate, la scufundãri subacvatice.
2. Agenţi biologici: agenţii biologici din grupele 3 şi 4 în sensul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.092/2006 privind protecţia lucrãtorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi biologici în muncã.
3. Agenţi chimici:
a) substanţele şi preparatele care sunt clasificate în toxice, foarte toxice, corozive sau explozive;
b) substanţele şi preparatele care se clasificã în nocive şi comportã urmãtoarele riscuri:
- pot determina efecte ireversibile foarte grave;
- pot determina efecte ireversibile;
- pot antrena o sensibilizare prin inhalare;
- pot antrena o sensibilizare prin contact cu pielea;
- pot cauza cancer;
- pot cauza modificãri genetice ereditare;
- pot avea efecte grave pentru sãnãtate în caz de expunere prelungitã;
- pot reduce fertilitatea;
- pot determina apariţia, pe durata graviditãţii, a unor efecte nocive pentru copil;
c) substanţele şi preparatele care se clasificã în iritante şi comportã urmãtoarele riscuri:
- sunt inflamabile;
- pot antrena o sensibilizare prin inhalare;
- pot antrena o sensibilizare prin contact cu pielea;
d) substanţele şi preparatele prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.093/2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sãnãtate pentru protecţia lucrãtorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncã;
e) plumbul şi compuşii sãi, în mãsura în care agenţii respectivi pot sã fie absorbiţi de organismul uman;
f) azbestul.
II. Procedee şi activitãţi
1. Procedeele şi activitãţile prevãzute în anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.093/2006
2. Activitãţi de fabricaţie şi de manipulare a dispozitivelor, artificiilor sau diverselor obiecte care conţin explozivi
3. Activitãţi din menajeriile de animale feroce şi veninoase
4. Activitãţi de tãiere industrialã a animalelor
5. Activitãţi care presupun manipularea aparatelor de producere, de înmagazinare sau de folosire a gazelor comprimate, lichefiate sau dizolvate
6. Activitãţi care presupun folosirea cuvelor, bazinelor, rezervoarelor, recipientelor sau canistrelor care conţin agenţii chimici prevãzuţi la pct. I.3
7. Activitãţi care comportã risc de prãbuşire, cãdere de la înãlţime
8. Activitãţi care comportã riscuri electrice de înaltã tensiune
9. Activitãţi al cãror ritm este condiţionat de maşini şi care sunt remunerate în funcţie de rezultat.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016