Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 752 din 11 mai 2006  privind aprobarea procedurii de eliberare a certificatului de atestare fiscala pentru persoane juridice si fizice, a certificatului de obligatii bugetare, precum si a modelului si continutului acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 752 din 11 mai 2006 privind aprobarea procedurii de eliberare a certificatului de atestare fiscala pentru persoane juridice si fizice, a certificatului de obligatii bugetare, precum si a modelului si continutului acestora

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 450 din 24 mai 2006
În baza prevederilor <>art. 11 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile ulterioare, ale art. 109^1 şi <>art. 196 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere necesitatea aplicãrii unitare a procedurii privind eliberarea certificatului de atestare fiscalã pentru persoane juridice şi fizice, precum şi necesitatea aplicãrii unitare a prevederilor legale privind eliberarea certificatului de obligaţii bugetare,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

CAP. I
Certificatul de atestare fiscalã

A. Procedura de eliberare a certificatelor de atestare fiscalã pentru persoane juridice
ART. 1
Organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii, are obligaţia de a elibera certificatul care atestã modul de îndeplinire a obligaţiilor de platã la buget a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri, denumit în continuare certificat de atestare fiscalã pentru persoane juridice, în urmãtoarele situaţii:
a) la solicitarea contribuabililor persoane juridice, care vor completa şi vor depune cererea de eliberare a unui certificat de atestare fiscalã pentru persoane juridice;
b) în situaţia în care contribuabilul îşi schimbã domiciliul fiscal, conform procedurii prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.050/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã.
ART. 2
Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane juridice se elibereazã de organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii, şi va fi semnat de cãtre conducãtorul acestuia.
ART. 3
Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane juridice poate fi utilizat pe o perioadã de 30 de zile de la data eliberãrii acestuia.
ART. 4
În perioada de utilizare prevãzutã la art. 3 contribuabilii pot folosi certificatul de atestare fiscalã pentru persoane juridice ori de câte ori este nevoie, în copii legalizate, în condiţiile legii.
ART. 5
Eliberarea certificatului de atestare fiscalã pentru persoane juridice este supusã taxelor de timbru, conform reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 6
(1) În vederea eliberãrii certificatului de atestare fiscalã pentru persoane juridice, organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor va consulta:
a) dosarul fiscal al contribuabilului;
b) fişa pentru evidenţa analiticã pe plãtitori a contribuabilului.
(2) Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane juridice se elibereazã pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plãtitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii, denumitã lunã de referinţã, şi neachitate pânã la data eliberãrii certificatului de atestare fiscalã.
(3) În primele 5 zile lucrãtoare ale lunii se emit certificate de atestare fiscalã pentru persoane juridice, în care se menţioneazã creanţele fiscale exigibile, existente în sold la sfârşitul lunii anterioare lunii de referinţã şi neachitate pânã la data eliberãrii certificatului de atestare fiscalã.
ART. 7
(1) Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane juridice va cuprinde douã secţiuni, respectiv:
a) secţiunea A "Obligaţii de platã";
b) secţiunea B "Alte menţiuni".
(2) La secţiunea A se vor menţiona:
a) obligaţiile de platã restante pe fiecare tip de impozit, taxã, contribuţie şi alte venituri bugetare;
b) obligaţii fiscale accesorii.
(3) În sensul prezentului ordin, prin obligaţii de platã restante se înţelege obligaţii de platã exigibile şi neachitate pânã la data eliberãrii certificatului de atestare fiscalã pentru persoane juridice.
(4) Nu se înscriu la secţiunea A "Obligaţii de platã" sumele reprezentând creanţe fiscale stabilite prin acte administrative fiscale a cãror executare este suspendatã în condiţiile <>art. 184 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 14-15 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 , cu modificãrile ulterioare, precum şi sumele reprezentând amenzi contravenţionale pentru care s-au formulat plângeri în condiţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(5) La secţiunea B se vor face alte menţiuni, dupã cum urmeazã:
a) actul prin care s-au acordat înlesniri la platã, dupã caz, precum şi cuantumul sumelor ce fac obiectul acestora;
b) planul de reorganizare judiciarã aprobat de cãtre judecãtorul-sindic, precum şi cuantumul obligaţiilor cu termene de platã viitoare stabilite prin acest plan de reorganizare judiciarã;
c) actul prin care s-a dispus suspendarea executãrii actului administrativ fiscal şi/sau a procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, dupã caz, precum şi cuantumul sumelor ce fac obiectul acestuia;
d) decontul de TVA cu sume negative şi opţiune de rambursare, precum şi cuantumul sumelor ce fac obiectul acestuia;
e) cereri de compensare atipice, precum şi cuantumul sumelor ce au fãcut obiectul acestora;
f) alte acte care genereazã suspendarea obligaţiilor de platã, precum şi cuantumul sumelor ce au fãcut obiectul acestora;
g) alte menţiuni.
(6) Cererile de restituire şi de compensare se vor soluţiona de organul fiscal înainte de eliberarea certificatului de atestare fiscalã pentru persoane juridice.
ART. 8
Cererile de eliberare a certificatului de atestare fiscalã pentru persoane juridice se vor soluţiona în maximum 5 zile lucrãtoare de la înregistrare, cu excepţia celor formulate de contribuabilii care au sedii secundare înregistrate la alte organe fiscale, care se vor soluţiona în maximum 10 zile lucrãtoare de la înregistrare.
ART. 9
Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane juridice va avea înscrise în mod obligatoriu numãrul de înregistrare, data eliberãrii, perioada de utilizare şi numele şi semnãtura persoanei împuternicite a organului fiscal.
ART. 10
Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane juridice se întocmeşte în 3 exemplare, din care:
a) douã exemplare originale se vor transmite contribuabilului sau persoanelor împuternicite de acesta, în baza cererii depuse la organul fiscal;
b) al treilea exemplar original se pãstreazã la organul fiscal emitent şi se arhiveazã la dosarul fiscal al contribuabilului.
ART. 11
Se aprobã modelul şi conţinutul formularului "Certificat de atestare fiscalã pentru persoane juridice", cod M.F.P.-A.N.A.F. 14.13.21.99/j, prevãzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin.
ART. 12
Se aprobã caracteristicile de tipãrire, modul de difuzare, de utilizare şi de pãstrare ale formularului "Certificat de atestare fiscalã pentru persoane juridice", cod M.F.P.-A.N.A.F. 14.13.21.99/j, prevãzute în anexa nr. 2 la prezentul ordin.
ART. 13
Se aprobã modelul şi conţinutul formularului "Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscalã pentru persoane juridice", cod M.F.P. 14.13.25.99/j, prevãzute în anexa nr. 3 la prezentul ordin.
ART. 14
Se aprobã caracteristicile de tipãrire, modul de difuzare, de utilizare şi de pãstrare ale formularului "Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscalã pentru persoane juridice", cod M.F.P. 14.13.25.99/j, prevãzute în anexa nr. 4 la prezentul ordin.
B. Procedura de eliberare a certificatelor de atestare fiscalã pentru persoane fizice
ART. 15
Certificatul care atestã îndeplinirea obligaţiilor de platã la buget a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri, denumit în continuare certificat de atestare fiscalã pentru persoane fizice, se elibereazã de organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, potrivit legii, în urmãtoarele situaţii:
a) la solicitarea contribuabililor persoane fizice, pe baza cererii de eliberare a unui certificat de atestare fiscalã pentru persoane fizice;
b) în situaţia în care contribuabilul îşi schimbã domiciliul fiscal.
ART. 16
Prin organ fiscal competent se înţelege organul fiscal în a cãrui razã teritorialã contribuabilul îşi are domiciliul fiscal, pentru persoanele fizice cu domiciliul fiscal în România, sau organul fiscal în a cãrui razã teritorialã se aflã sursa de venit, pentru persoanele fizice fãrã domiciliul fiscal în România.
ART. 17
Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane fizice poate fi utilizat pe o perioadã de 90 de zile de la data eliberãrii acestuia.
ART. 18
Contribuabilii pot folosi certificatul de atestare fiscalã pentru persoane fizice ori de câte ori este nevoie, în copii legalizate, în condiţiile legii.
ART. 19
Eliberarea certificatului de atestare fiscalã pentru persoane fizice este supusã taxelor de timbru, conform reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 20
(1) Eliberarea certificatului de atestare fiscalã pentru persoane fizice se face de organul fiscal pe baza datelor din evidenţa fiscalã a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii, denumitã lunã de referinţã, şi neachitate pânã la data eliberãrii certificatului de atestare fiscalã. În primele 5 zile lucrãtoare ale lunii se emit certificate de atestare fiscalã pentru persoane fizice, în care se menţioneazã creanţele fiscale exigibile, existente în sold la sfârşitul lunii anterioare lunii de referinţã şi neachitate pânã la data eliberãrii certificatului de atestare fiscalã.
(2) Se va urmãri depunerea la zi a tuturor documentelor şi informaţiilor la care contribuabilul este obligat, potrivit legii.
(3) De asemenea, se vor urmãri deciziile de impunere pentru plãţi anticipate şi se va consulta fişa analiticã pe plãtitor a contribuabililor (emisã atât de aplicaţia GOTICA, cât şi de aplicaţia SIAC, dupã caz, pentru contribuabilii care sunt înregistraţi ca plãtitori de salarii şi/sau TVA).
ART. 21
Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane fizice va cuprinde douã secţiuni, respectiv:
a) secţiunea A "Obligaţii de platã pe categorii de venituri realizate sau estimate, dupã caz";
b) secţiunea B "Alte menţiuni".
ART. 22
(1) La secţiunea A se vor menţiona:
a) obligaţiile de platã restante pe fiecare tip de impozit, taxã, contribuţie şi alte venituri bugetare;
b) obligaţii fiscale accesorii.
(2) Nu se înscriu la secţiunea A sumele reprezentând creanţe fiscale stabilite prin acte administrative fiscale a cãror executare este suspendatã în condiţiile <>art. 184 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 14-15 din Legea nr. 554/2004 , cu modificãrile ulterioare, precum şi sumele reprezentând amenzi contravenţionale pentru care s-au formulat plângeri în condiţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 23
(1) La secţiunea B se vor face alte menţiuni, dupã cum urmeazã:
a) actul prin care s-au acordat înlesniri la platã, dupã caz, precum şi cuantumul sumelor ce fac obiectul acestora;
b) actul prin care s-a dispus suspendarea actului administrativ fiscal şi/sau a procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, dupã caz, precum şi cuantumul sumelor ce fac obiectul acestuia;
c) decontul de TVA cu sume negative şi opţiune de rambursare, precum şi cuantumul sumelor ce fac obiectul acestuia;
d) alte acte care genereazã suspendarea obligaţiilor de platã, precum şi cuantumul sumelor ce au fãcut obiectul acestora;
e) alte menţiuni.
(2) Cererile de restituire şi de compensare se vor soluţiona de organul fiscal înainte de eliberarea certificatului de atestare fiscalã pentru persoane fizice.
ART. 24
Cererea de eliberare a certificatului de atestare fiscalã pentru persoane fizice se soluţioneazã în maximum 5 zile lucrãtoare de la înregistrare.
ART. 25
Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane fizice va avea înscrise în mod obligatoriu numãrul de înregistrare, data eliberãrii, perioada de utilizare şi numele şi semnãtura persoanei împuternicite a organului fiscal.
ART. 26
Certificatul de atestare fiscalã pentru persoane fizice se întocmeşte în 3 exemplare, din care:
a) douã exemplare originale se vor transmite contribuabilului sau persoanelor împuternicite de acesta, în baza cererii depuse la organul fiscal;
b) al treilea exemplar original se pãstreazã la organul fiscal emitent.
ART. 27
Se aprobã modelul şi conţinutul formularului "Certificat de atestare fiscalã pentru persoane fizice", cod M.F.P.-A.N.A.F. 14.13.21.99, prevãzute în anexa nr. 5 la prezentul ordin.
ART. 28
Se aprobã caracteristicile de tipãrire, modul de difuzare, de utilizare şi de pãstrare ale formularului "Certificat de atestare fiscalã pentru persoane fizice", cod M.F.P.-A.N.A.F. 14.13.21.99, prevãzute în anexa nr. 6 la prezentul ordin.
ART. 29
Se aprobã modelul şi conţinutul formularului "Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscalã pentru persoane fizice", cod M.F.P.-A.N.A.F. 14.13.25.99, prevãzute în anexa nr. 7 la prezentul ordin.
ART. 30
Se aprobã caracteristicile de tipãrire, modul de difuzare, de utilizare şi de pãstrare ale formularului "Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscalã pentru persoane fizice", cod M.F.P.-A.N.A.F. 14.13.25.99, prevãzute în anexa nr. 8 la prezentul ordin.

CAP. II
Certificatul de obligaţii bugetare Procedura de eliberare a certificatului de obligaţii bugetare

ART. 31
Organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii, la solicitarea instituţiei publice implicate în procesul de privatizare, are obligaţia de a elibera certificatul care atestã modul de îndeplinire a obligaţiilor de platã la buget a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri, denumit în continuare certificat de obligaţii bugetare, în urmãtoarele situaţii:
a) pentru completarea documentaţiei necesare procesului de privatizare, conform reglementãrilor legale în vigoare;
b) pentru acordarea de înlesniri la plata obligaţiilor bugetare restante, conform reglementãrilor legale în vigoare;
c) pentru alte situaţii prevãzute de lege.
ART. 32
Certificatul de obligaţii bugetare se elibereazã de organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor persoane juridice, conform legii, şi va fi semnat de cãtre conducãtorul acestuia.
ART. 33
Eliberarea certificatului de obligaţii bugetare nu este supusã taxelor.
ART. 34
Certificatele de obligaţii bugetare se vor elibera pe baza raportului de inspecţie fiscalã, efectuat de organele fiscale teritoriale cu atribuţii de control.
ART. 35
(1) Certificatul de obligaţii bugetare va cuprinde 3 secţiuni, respectiv:
a) secţiunea A "Obligaţii de platã restante care vor face obiectul înlesnirilor la platã sau obligaţii de platã restante la data eliberãrii certificatului de obligaţii bugetare, dupã caz";
b) secţiunea B "Obligaţii de platã restante care constituie condiţie de menţinere a valabilitãţii înlesnirii la platã ce urmeazã a se acorda, dupã caz";
c) secţiunea C "Alte menţiuni".
(2) La secţiunea A se vor menţiona:
a) obligaţiile de platã restante pe fiecare tip de impozit, taxã, contribuţie şi alte venituri bugetare;
b) dobânzile şi penalitãţile de întârziere calculate pentru neplata la termenele stabilite de lege a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri bugetare;
c) majorãri de întârziere calculate şi datorate dupã 1 ianuarie 2006;
d) orice alte obligaţii datorate conform reglementãrilor legale specifice (de exemplu: penalitãţi).
(3) Nu se înscriu la secţiunea A obligaţiile de platã care au fãcut deja obiectul unor înlesniri la platã şi pentru care contribuabilii îşi respectã condiţiile de menţinere a valabilitãţii înlesnirilor la platã ce s-au aprobat, conform legii.
(4) La secţiunea B se vor menţiona:
a) obligaţiile de platã restante pe fiecare tip de impozit, taxã, contribuţie şi alte venituri bugetare;
b) obligaţii fiscale accesorii.
(5) La secţiunea C se vor face alte menţiuni, dupã caz, astfel:
a) actul prin care s-au acordat înlesnirile la platã, dupã caz, şi modul acestora de respectare;
b) cuantumul obligaţiilor de platã la bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, administrate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, comunicate organului fiscal de cãtre aceasta. Rãspunderea privind cuantumul acestor obligaţii revine Autoritãţii pentru Valorificarea Activelor Statului.
ART. 36
Certificatele de obligaţii bugetare se vor elibera în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data solicitãrii instituţiei publice implicate în procesul de privatizare.
ART. 37
Certificatul de obligaţii bugetare va avea înscrise în mod obligatoriu numãrul de înregistrare, data eliberãrii, scopul eliberãrii, precum şi numele şi semnãtura persoanei împuternicite a organului fiscal.
ART. 38
Certificatul de obligaţii bugetare se întocmeşte în 3 exemplare, dupã cum urmeazã:
a) un exemplar original se va transmite instituţiei publice implicate în procesul de privatizare;
b) un exemplar original se va transmite Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, respectiv direcţiei cu atribuţii în domeniul reglementãrii înlesnirilor la platã;
c) un exemplar original se va pãstra la dosarul fiscal al contribuabilului.
ART. 39
Se aprobã modelul şi conţinutul formularului "Certificat de obligaţii bugetare", cod M.F.P.-A.N.A.F. 14.13.21.99/o, prevãzute în anexa nr. 9 la prezentul ordin.
ART. 40
Se aprobã caracteristicile de tipãrire, modul de difuzare, de utilizare şi de pãstrare ale formularului "Certificat de obligaţii bugetare", cod M.F.P.-A.N.A.F. 14.13.21.99/o, prevãzute în anexa nr. 10 la prezentul ordin.
ART. 41
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã:
- <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 448/1999 privind certificatul de atestare fiscalã pentru persoane juridice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 449 din 15 septembrie 1999;
- dispoziţiile referitoare la Certificatul fiscal, cod 14.13.21.99, prevãzut în anexa nr. 6 la <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 2.541/1998 pentru aprobarea modelelor unor formulare tipizate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 58 din 10 februarie 1999;
- dispoziţiile referitoare la Cererea de eliberare a unui certificat fiscal, cod 14.13.25.99, prevãzute la pct. 47 din anexa nr. 1a) la <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.801/1995 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 268 din 20 noiembrie 1995, cu modificãrile ulterioare.
ART. 42
Anexele nr. 1-10 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 43
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 11 mai 2006.
Nr. 752.

ANEXA 1



(Sigla)

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
DIRECŢIA GENERALA A FINANŢELOR PUBLICE A JUDEŢULUI........./
Direcţia generala de administrare a marilor contribuabili
Administraţia Finanţelor Publice a ................
Str. ........... nr. ........ Localitatea .........
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. ........ Data eliberãrii .............


CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA*)
pentru persoane juridice
____________ __________
Ca urmare a cererii nr. │____________│ din data de │__________│
se certifica prin prezenta ca persoana juridica:
_________________________________________________________________
Denumire │_________________________________________________________________│
Judet │_______________________________│ ______ ___
Localitate │_______________________________│ Cod postal │______│ Sector │___│
Strada │_______________________________│ Numar │______│
Bloc │____│ Scara __│__│ Etaj │______│ Apartament │______│ ___
Telefon │____│ Fax │_____│ Inregistrat la registrul comertului la nr. │___│
_________
Cod de identificare fiscala │_________│


A. Obligatii de plata

figureaza in evidente cu urmatoarele obligatii de plata catre buget
la data de ..........
- lei noi -
┌────┬─────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea obligatiei │ Obligatia de plata │
│crt.│de plata*1) ├───────────────┬─────────┬────────────────────────┤
│ │ │Total din care:│restanta │ obligatii fiscale │
│ │ │ │ │ accesprii │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2=3+4 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
└────┴─────────────────────┴───────────────┴─────────┴────────────────────────┘
______
*1) inclusiv amenzi


B Alte mentiuni ..............

- lei noi -
┌────┬─────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea actului/nr. si data│ Cuantumul sumelor ce fac obiectul │
│crt.│ │ acestora │
├────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
└────┴─────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┘

Prezentul certificat se poate utiliza 30 de zile de la data eliberãrii.

Conducãtorul unitãţii fiscale,
Numele şi prenumele .........................
Semnãtura şi ştampila unitãţii ..............

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) Se utilizeaza si in cazul entitatilor fara personalitate juridica
prevazute la art. 69 alin. (1) lit (a) din Ordonanta Guvernului
nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata,
cu modificarile si completarile ulterioare

M.F.P. - A.N.A.F. cod 14.13.21.99/j




ANEXA 2

1. Denumire: Certificat de atestare fiscalã pentru persoane juridice
2. Cod: 14.13.21.99/j
3. Format: A4/t1
4. Caracteristici de tipãrire:
- file;
- se poate utiliza şi echipament informatic pentru editare şi completare, cu adaptãri adecvate situaţiei contribuabilului.
5. Se utilizeazã la: atestarea obligaţiilor bugetare de platã ale persoanelor juridice
6. Se întocmeşte în: 3 exemplare de: organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii
7. Circulã:
doua exemplare originale
- la contribuabil, cu posibilitatea de a fi multiplicat prin copii legalizate, în condiţiile legii.
sau, dupã caz,
- la organul fiscal în a cãrui raza teritoriala contribuabilul îşi înregistreazã domiciliul fiscal
al treilea exemplar original - la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii
8. Se arhiveazã: la dosarul fiscal al contribuabilului.


ANEXA 3



Nr. de înregistrare la organul fiscal ........./..............

CERERE*;

de eliberare a unui certificat de atestare fiscala
pentru persoane juridice
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Datele de identificare a persoanei juridice │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Cod de identificare fiscala │ │ │
│ └────────────────────────┴───────────────────────┤
│Denumire ┌───────────────────────────────┬──────────────────────────────────┤
│Judet ├───────────────────────────────┤ ┌──────┐ ┌───┤
│Localitate ├───────────────────────────────┤ Cod postal ├──────┤ Sector └───┤
│Strada ├────┬─────────┬──┬──────┬──────┤ Numar ├──────┤ │
│Bloc ├────┤ Scara┌──┴──┤ Etaj └──────┤ Apartament └──────┘ ┌──┤
│Telefon │ │ Fax │ │ Inregistrata la registrul comertului la nr. │ │
└───────────┴────┴──────┴─────┴─────────────────────────────────────────────┴──┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Reprezentata│ │ │
│ prin └────────────────────────────────────┘ │
│Cod de identificare fiscala │ │ │
│ └────────────────────────┘ │
│Domiciliat
│in ├───────────────────────────────┤
│Judet ├───────────────────────────────┤ ┌──────┐ ┌────┤
│Localitate ├───────────────────────────────┤ Cod postal ├──────┤ Sector └────┤
│Strada ├───┬───────────┬──┬──────┬─────┤ Numar ├──────┤ │
│Bloc └───┘ Scara └──┘ Etaj └─────┤ Apartament └──────┴─────────────┤
│ │
│Posesorul documentului ┌────┐ ┌────┐ ┌─────────────────┤
│de identitate seria │ │ nr. │ │eliberat/de │ │
└────────────────────────────┴────┴─────┴────┴───────────────┴─────────────────┘

Numele şi prenumele ....................
Semnãtura şi ştampila ..................
Funcţia ........................
________
*) Se utilizeazã şi în cazul entitãţilor fãrã personalitate juridica

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
M.F.P cod 14.13.25.99/j




ANEXA 4

1. Denumire: Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscalã pentru persoane juridice
2. Cod: 14.13.25.99/j
3. Format: A4/t1
4. Caracteristici de tipãrire: se tipãreşte pe o singurã faţã.
5. Se difuzeazã: gratuit
6. Se utilizeazã la: eliberarea unui certificat de atestare fiscalã pentru
persoane juridice
7. Se întocmeşte în: 2 exemplare, de contribuabil;
8. Circulã: - un exemplar original la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii;
- un exemplar original la contribuabil;
9. Se arhiveazã: la dosarul fiscal al contribuabilului.

ANEXA 5



(Sigla)

MINISTERUL FINAMŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
DIRECŢIA GENERALA A FINANŢELOR PUBLICE A JUDEŢULUI ..........
ADMINISTRAŢIA FINANTELOR PUBLICE ........................
Sediul: ....................
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. ..... Data eliberarii ...............


CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA*)
pentru parsoane fizice
____________ __________
Ca urmare a cererii nr. │____________│ din data de │__________│
se certifica prin prezenta ca persoana fizica:
________________________________________________________________
Denumire/ │________________________________________________________________│
Nume,Prenume│________________________________________________________________│
Judet │_______________________________│ ______ ___
Localitate │_______________________________│ Cod postal │______│ Sector │___│
Strada │_______________________________│ Numar │______│
Bloc │____│ Scara __│__│ Etaj │______│ Apartament │______│
Telefon │____│ Fax │_____│ Inregistrat la registrul
comertului la nr. ___________
│___________│
_________
Cod de identificare fiscala │_________│


A. Obligaţii da plata pe categorii de venituri realizate sau
estimate dupa caz

figureazã in evidenţa fiscala cu urmãtoarele obligaţii de plata datorate
bugetului de stat la data de .........................
- lei noi -
┌────┬─────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea obligatiei │ Obligatia de plata │
│crt.│de plata**) ├───────────────┬─────────┬────────────────────────┤
│ │ │Total din care:│restanta │ obligatii fiscale │
│ │ │ │ │ accesprii │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2=3+4 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
└────┴─────────────────────┴───────────────┴─────────┴────────────────────────┘
______
**) inclusiv amenzi

B. Alte mentiuni: ......................
- lei noi -
┌────┬─────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea actului/nr. si data│ Cuantumul sumelor ce fac obiectul │
│crt.│ │ acestora │
├────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
└────┴─────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┘

Prezentul certificat se poate utiliza 90 de zile de la data eliberãrii,

Conducatorul unitatii fiscale,
Numele şi prenumele ................
Semnãtura şi ştampila unitãţii ..........
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) Se utilizeaza si in cazul asocierilor fara personalitate juridica
constituite intre persoane fizice.
M.F.P. - A.N.A.F. cod 14.13.21.99



ANEXA 6

1. Denumire: Certificat de atestare fiscalã pentru persoane fizice
2. Cod: 14.13.21.99
3. Format: A4/t1
4. Caracteristici de tipãrire:
- file;
- se poate utiliza şi echipament informatic pentru editare şi completare, cu adaptãri adecvate situaţiei contribuabilului.
5. Se utilizeazã la: atestarea obligaţiilor de platã datorate bugetului de stat ale persoanelor fizice
6. Se întocmeşte în: 3 exemplare de: organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii
7. Circulã:
doua exemplare originale - la contribuabil, cu posibilitatea de a fi multiplicat prin copii legalizate, în condiţiile legii.
sau, dupã caz,
- la organul fiscal în a cãrui raza teritoriala contribuabilul îşi înregistreazã domiciliul fiscal
al treilea exemplar original - la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii
8. Se arhiveazã: la organul fiscal emitent.


ANEXA 7



Nr. ................../...................

CERERE DE ELIBERARE A UNUI CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA*
pentru persoane fizice
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Datele de identificare a persoanei fizice │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire/Numele si prenumele persoanei fizice │_______________________________│
│ │
│ Cod de identificare fiscala │ │ │
│ └────────────────────────┴───────────────────────┤
│ │ │ │
│Judet ├───────────────────────────────┤ ┌──────┐ ┌───┤
│Localitate ├───────────────────────────────┤ Cod postal ├──────┤ Sector └───┤
│Strada ├────┬─────────┬──┬──────┬──────┤ Numar ├──────┤ │
│Bloc ├────┤ Scara┌──┴──┤ Etaj └──────┤ Apartament └──────┘ ┌──┤
│Telefon │ │ Fax │ │ Inregistrata la registrul comertului la nr. │ │
└───────────┴────┴──────┴─────┴─────────────────────────────────────────────┴──┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Reprezentata│ │ │
│ prin └────────────────────────────────────┘ │
│ │
│Cod de identificare fiscala │ │ │
│ └────────────────────────┘ │
│Domiciliat │ │ │
│in ├───────────────────────────────┤ │
│Judet ├───────────────────────────────┤ ┌──────┐ ┌────┤
│Localitate ├───────────────────────────────┤ Cod postal ├──────┤ Sector └────┤
│Strada ├───┬───────────┬──┬──────┬─────┤ Numar ├──────┤ │
│Bloc └───┘ Scara └──┘ Etaj └─────┤ Apartament └──────┴─────────────┤
│ │
│Posesorul documentului ┌────┐ ┌────┐ ┌─────────────────┤
│de identitate seria │ │ nr. │ │eliberat/de │ │
└────────────────────────────┴────┴─────┴────┴───────────────┴─────────────────┘

Numele şi prenumele ....................
Semnãtura şi ştampila ..................
Funcţia ........................

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
________
*) Se utilizeazã şi în cazul asocierilor fãrã personalitate juridica
constituite intre persoane fizice.

M.F.P - A.N.A.F. cod 14.13.25.99





ANEXA 8

1. Denumirea: Cerere de eliberare a unui certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice
2. Codul: 14.13.25.99
3. Formatul: A4/t1
4. Caracteristici de tipãrire: se tipãreşte pe o singurã faţã.
5. Se difuzeazã: gratuit
6. Se utilizeazã: la solicitarea eliberãrii unui certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice.
7. Se întocmeşte în: 2 exemplare, de contribuabil;
8. Circulã: - un exemplar original la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii;
- un exemplar original la contribuabil;
9. Se arhiveazã: la organul fiscal competent.


ANEXA 9



(Sigla)

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NATIONALA DF ADMINISTRARE FISCALA
DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE A JUDEŢULUI .........../
Direcţia generala de administrare a marilor contribuabili
Administraţia Finanţelor Pablice a ............
Str. ............. nr. .......... Localitatea ..............

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. ........ Data eliberãrii .....................

CERTIFICAT DE OBLIGATII BUGETARE
_______ _______ ______
Ca urmare a cererii nr. │_______│ din data de │_______│ a │______│

se certifica prin prezenta ca persoana fizica:
________________________________________________________________
Denumire │________________________________________________________________│
Judet │_______________________________│ ______ ___
Localitate │_______________________________│ Cod postal │______│ Sector │___│
Strada │_______________________________│ Numar │______│
Bloc │____│ Scara __│__│ Etaj │______│ Apartament │______│
Telefon │____│ Fax │_____│ Inregistrat la registrul
comertului la nr. ___________
│___________│
_________
Cod de identificare fiscala │_________│


A. Obligatii de plata restante care vor face obiectul inlesnirilor la
plata sau obligatii de plata restante la data eliberarii prezentului
certificat, dupa caz:

figureazã în evidenţe cu urmãtoarele obligaţii de platã cãtre
bugetul ........ la data de ....., cu accesoriile calculate pana la
data de ..................
┌────┬──────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea │ Obligatia de plata │
│crt.│obligatiei├─────────┬────────┬───────┬──────────┬────────┬──────────────┤
│ │de plata*)│Total,din│restanta│Dobanzi│Penalitati│Majorari│ Penalitati │
│ │ │ care: │ │ │ de │ │ │
│ │ │ │ │ │intarziere│ │ │
├────┼──────────┼─────────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼──────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2=3+4 │ 3 │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼──────────────┤
├────┼──────────┼─────────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼──────────────┤
├────┼──────────┼─────────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼──────────────┤
└────┴──────────┴─────────┴────────┴───────┴──────────┴────────┴──────────────┘
_______
*) inclusiv amenzi

B. Obligaţii de plata restante care constituie condiţie de menţinere a
valabilitatii înlesnirii la plata ce urmaza a se acorda

figureazã în evidenţe cu urmãtoarele obligaţii de platã cãtre buget
la data de ....................
- lei noi -
┌────┬─────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea obligatiei │ Obligatia de plata │
│crt.│de plata**) ├───────────────┬─────────┬────────────────────────┤
│ │ │Total din care │restanta │ obligatii fiscale │
│ │ │ │ │ accesprii │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2=3+4 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
├────┼─────────────────────┼───────────────┼─────────┼────────────────────────┤
└────┴─────────────────────┴───────────────┴─────────┴────────────────────────┘
______
**) inclusiv amenzi

C. Alte menţiuni: ............................

S-a eliberat prezentul certificat de obligaţii bugetare pentru a-i servi:
__
│ │- pentru completarea documentatiei necesara procesului de privatizare,
│ │ conform prevederilor .............
│__│- pentru acordarea de înlesniri la plata obligaţiilor bugetare restante,
│ │ conform prevederilor .............
│__│- pentru alte situatii prevãzute de lege.


Conducãtorul unitãţii fiscale.
Numele şi prenumele ...........................
Semnãtura şi stampila unitãţii ................

M.F.P - A.N.A.F. cod 14.13.21.99/o



ANEXA 10

1. Denumire: Certificat de obligaţii bugetare
2. Cod: 14.13.21.99/o
3. Format: A4/t1
4. Caracteristici de tipãrire: file
5. Se difuzeazã: gratuit
6. Se utilizeazã la: atestarea obligaţiilor bugetare de platã
7. Se întocmeşte în: 3 exemplare de cãtre la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii
8. Circulã:
- un exemplar original: la instituţia publica implicata in procesul de privatizare
- un exemplar original: la Agenţia Naţionala de Administrare Fiscala
- un exemplar original: la organul fiscal competent pentru administrarea contribuabililor, conform legii
9. Se arhiveazã: la dosarul fiscal al contribuabilului.

___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016