Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 723 din 29 august 2007  privind unele măsuri pentru aplicarea art. 74 din Regulamentul (CE) nr. 796/2004 al Comisiei din 21 aprilie 2004 de stabilire a normelor de aplicare a condiţionării, modulării şi a sistemului integrat de gestiune şi control, prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1.782/2003 al Consiliului din 29 septembrie 2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct în cadrul politicii agricole comune şi de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori, referitor la transferul exploataţiilor agricole    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 723 din 29 august 2007 privind unele măsuri pentru aplicarea art. 74 din Regulamentul (CE) nr. 796/2004 al Comisiei din 21 aprilie 2004 de stabilire a normelor de aplicare a condiţionării, modulării şi a sistemului integrat de gestiune şi control, prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1.782/2003 al Consiliului din 29 septembrie 2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct în cadrul politicii agricole comune şi de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori, referitor la transferul exploataţiilor agricole

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 642 din 20 septembrie 2007
    În temeiul art. 3 lit. m) şi o) din Legea nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu modificările şi completările ulterioare,
    în baza art. 74 din Regulamentul (CE) nr. 796/2004 al Comisiei din 21 aprilie 2004 de stabilire a normelor de aplicare a condiţionării, modulării şi a sistemului integrat de gestiune şi control, prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1.782/2003 al Consiliului din 29 septembrie 2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct în cadrul politicii agricole comune şi de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori, cu modificările ulterioare,
    în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,
    văzând Referatul de aprobare nr. 31.671 din 17 august 2007 întocmit de Direcţia plăţi directe a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură,
    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:
    ART. 1
    (1) Prezentul ordin stabileşte unele măsuri pentru aplicarea art. 74 din Regulamentul (CE) nr. 796/2004 al Comisiei din 21 aprilie 2004 de stabilire a normelor de aplicare a condiţionării, modulării şi a sistemului integrat de gestiune şi control, prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1.782/2003 al Consiliului din 29 septembrie 2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct în cadrul politicii agricole comune şi de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori, cu modificările ulterioare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 141 din 30 aprilie 2004, denumit în continuare Regulament.
    (2) Schemele de plată pentru care se aplică prezentul ordin sunt menţionate în cererea de plată unică, conform formularului aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 803/2006 privind aprobarea formularului de cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2007.

    ART. 2
    Se desemnează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ca autoritate competentă, denumită în continuare APIA, pentru aplicarea prevederilor privind transferul exploataţiilor agricole prevăzute în Regulament.

    ART. 3
    (1) În baza art. 74 din Regulamentul (CE) nr. 796/2004 al Comisiei din 21 aprilie 2004 de stabilire a normelor de aplicare a condiţionării, modulării şi a sistemului integrat de gestiune şi control, prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1.782/2003 al Consiliului din 29 septembrie 2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct în cadrul politicii agricole comune şi de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori, cu modificările ulterioare, se reglementează transferul de exploataţie agricolă.
    (2) Transferul se realizează pentru întreaga exploataţie agricolă, între doi producători agricoli înscrişi în Registrul fermierilor, gestionat de către APIA.
    (3) Cererea de transfer de exploataţie agricolă, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, se depune la APIA - centrul local/sucursala judeţeană sau a municipiului Bucureşti, unde a fost depusă cererea de plată a producătorului agricol care transferă exploataţia agricolă, până la data emiterii deciziei de plată de către APIA.
    (4) Plata directă pe suprafaţă revine producătorului agricol care preia exploataţia agricolă, cu asumarea obligaţiei de îndeplinire a condiţiilor de eligibilitate şi a consecinţelor rezultate din neîndeplinirea acestora.
    (5) Producătorul agricol care preia exploataţia agricolă prezintă, în copie, odată cu cererea de transfer de exploataţie agricolă, şi documentele care stau la baza transferului de exploataţie agricolă, respectiv contract de vânzare-cumpărare/ arendă/concesionare/donaţie/comodat, precum şi dovada contului bancar activ.
    (6) În cazul decesului producătorului agricol care a depus cerere de sprijin, moştenitorii vor înştiinţa APIA, în scris, în termen de 10 zile lucrătoare de la data emiterii certificatului de deces.
    (7) Moştenitorul/moştenitorul desemnat de către ceilalţi moştenitori să preia exploataţia agricolă poate prelua exploataţia agricolă până la data emiterii deciziei de plată de către APIA, asumându-şi drepturile şi obligaţiile aferente, pe baza unei cereri depuse la centrul local sau sucursala judeţeană sau a municipiului Bucureşti APIA, unde a fost depusă cererea de plată, însoţită de următoarele documente justificative:
    a) certificat de calitate de moştenitor/certificat de moştenitor eliberat de notarul public, prin care se stabilesc calitatea succesorilor şi bunurile rămase de la producătorul agricol decedat, în original şi copie;
    b) acte de identitate, în copie şi original;
    c) dovada contului bancar activ;
    d) declaraţie notarială de împuternicire a moştenitorului desemnat să preia exploataţia agricolă, în cazul în care există mai mulţi moştenitori.

    (8) Cererea de preluare a exploataţiei agricole în caz de deces, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, se depune la centrul local/sucursala judeţeană sau a municipiului Bucureşti APIA, unde a fost depusă cererea de plată a producătorului agricol decedat, până la data emiterii deciziei de plată de către APIA.

    ART. 4
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 5
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul agriculturii
                    şi dezvoltării rurale,
                    Decebal Traian Remeş

    Bucureşti, 29 august 2007.
    Nr. 723.
    ANEXA 1


    ┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
    │ Cerere pentru transfer de exploataţie agricolă *) │
    ├──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┤
    │Judeţul *) │ │
    ├──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
    │Centrul Local/Sucursala APIA *) │ *) │
    └──────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
     Chenarul gri se completează de către │Înregistrare Ştampilă - Centru Local/ │
     autorităţi *) │Sucursala APIA *) │
                                           ├──────────────────────────────────────┤
                                           │Nume/Prenume/Semnătură *) │
                                           └──────────────────────────────────────┘



    1. Date de identificare ale fermierului care transferă exploataţia agricolă

┌───────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │02 Nr.unic de│
│01 Nume şi prenume │identificare │
│ │în Registrul │
│ │fermierilor │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │04 Număr │
│03 Nume/Denumire exploataţie agricolă, │cerere de │
│ │plată │
├───────────────────────────────────────────┴─────────────┤
│05 CNP/ CUI, CF, Cod ţară şi nr. act identitate (altă │
│cetăţenie) │
├───────────────────────────────────────────┬─────────────┤
│06 Judeţ/Sector │07 Localitate│
│ │/Comună/Sat │
├───────────────────────┬───┬──────┬────┬───┼─────────────┤
│08 Strada │09 │10 Cod│11 │12 │13 Ap │
│ │Nr.│poştal│Bloc│Sc │ │
├───────────────────────┴───┴──────┴────┼───┼─────────────┤
│14 Telefon │15 │16 E-Mail │
│ │Fax│ │
├───────────────────────────────────────┴───┼─────────────┤
│16 Banca │17 Filiala │
├───────┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬───┬──────┬────┬───┼─────────────┤
│18 │││││││││││││││││ │ │ │ │ │
│Nr.cont│││││││││││││││││ │ │ │ │ │
├───────┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┼┼┼───┼──────┼────┼───┼─────────────┤
│Total suprafaţă │││ │ │ │ │ha │
│agricolă utilizată │││ │ │ │ │ │
└─────────────────────┴┴┴───┴──────┴────┴───┴─────────────┘



         Data....... Semnătura........

    2. Date de identificare ale fermierului care preia exploataţia agricolă

┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │02 Nr. unic │
│ │de │
│01 Nume şi prenume │identificare │
│ │în Registrul │
│ │fermierilor │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│03 Nume/Denumire exploataţie agricolă │ │
├────────────────────────────────────────────────┴─────────────┤
│04 CNP/CUI, CF, Cod ţară şi nr. act identitate (altă │
│cetăţenie) │
├────────────────────────────────────────────────┬─────────────┤
│05 Judeţ, Sector │06 Localitate│
│ │/Comună/Sat │
├──────────────────────────┬───┬──────┬────┬─────┼─────────────┤
│07 Strada │08 │09 Cod│10 │11 │12 Ap │
│ │Nr.│poştal│Bloc│Scara│ │
├──────────────────────────┴───┴──────┴────┼─────┼─────────────┤
│13 Telefon │14 │15 E-mail │
│ │Fax │ │
├──────────────────────────────────────────┴─────┼─────────────┤
│16 Banca │17 Filiala │
├───────┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬───┬──────┬────┬─────┼─────────────┤
│18 ││││││││││││││││││││ │ │ │ │ │
│Nr.cont││││││││││││││││││││ │ │ │ │ │
├───────┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┼┼┼┼───┼──────┼────┼─────┼─────────────┤
│Total suprafaţă ││││ │ │ │ │ha │
│agricolă utilizată ││││ │ │ │ │ │
└───────────────────────┴┴┴┴───┴──────┴────┴─────┴─────────────┘



           Data......... Semnătura...........

┌────────────────────┬─────────────────┐
│Centrul Local/ │Confirmarea │
│Sucursala APIA *) │plecării: *) │
├────────────────────┼─────────────────┤
│Schimbarea poate fi │ │
│prelucrată *) │ │
├────────────────────┼─────────────────┤
│Data şi semnătura │Data şi semnătura│
│pentru controlul │funcţionarului │
│vizual *) │APIA │
└────────────────────┴─────────────────┘


    NOTĂ(CTCE) - Semnul *) simbolizează chenarul gri

    ANEXA 2


┌──────────────────────────────────────┐
│Cerere preluare de exploataţie │
│agricolă în caz de deces *) │
├──────────────────┬───────────────────┤
│Judeţul *) │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Centrul Local/ │*) │
│Sucursala APIA *) │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Chenarul gri se │Înregistrare │
│completează de │Ştampilă - Centru │
│către autorităţi │Local/ Sucursala │
│*) │APIA *) │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Nume/Prenume/ │
│ │Semnătură *) │
└──────────────────┴───────────────────┘

    1. Date de identificare ale fermierului decedat

┌─────────────────────────┬────────────┐
│ │02 Nr.Unic │
│ │de │
│01 Nume şi prenume │identificare│
│ │din │
│ │Registrul │
│ │fermierilor │
├─────────────────────────┼────────────┤
│03 Nume/Denumire │04 Număr │
│exploataţie agricolă, │cerere de │
│ │plată │
├─────────────────────────┴────────────┤
│05 CNP/ CUI, CF, Cod ţară şi nr. Act │
│identitate (altă cetăţenie) │
├─────────────────────────┬────────────┤
│06 Judeţ/Sector │07 │
│ │Localitate │
├──────┬───┬──────┬────┬──┼────────────┤
│08 │09 │10 Cod│11 │12│ │
│Sat, │Nr.│poştal│Bloc│Sc│13 Ap │
│Strada│ │ │ │ │ │
└──────┴───┴──────┴────┴──┴────────────┘

    2. Date de identificare ale fermierului care preia exploataţia agricolă

┌────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │02 Nr. Unic │
│ │de │
│01 Nume şi prenume │identificare │
│ │din Registrul│
│ │fermierilor │
├────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│03 Nume/Denumire exploataţie agricolă │ │
├────────────────────────────────────────────┴─────────────┤
│04 CNP/CUI, CF, Cod ţară şi nr. Act identitate (altă │
│cetăţenie) │
├────────────────────────────────────────────┬─────────────┤
│05 Judeţ, Sector │06 Localitate│
├──────────────────────────┬───┬──────┬──┬───┼─────────────┤
│07 Sat, Strada │08 │09 Cod│10│11 │12 Ap │
│ │Nr.│poştal│Bl│Sc │ │
├──────────────────────────┴───┴──────┴──┼───┼─────────────┤
│13 Telefon │14 │15 E-mail │
│ │Fax│ │
├────────────────────────────────────────┴───┼─────────────┤
│16 Banca │17 Filiala │
├───────┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬───┬──────┬──┬───┼─────────────┤
│18 ││││││││││││││││││││ │ │ │ │ │
│Nr.cont││││││││││││││││││││ │ │ │ │ │
├───────┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┼┼┼┼───┼──────┼──┼───┼─────────────┤
│Total suprafaţă ││││ │ │ │ │ha │
│agricolă utilizată ││││ │ │ │ │ │
└───────────────────────┴┴┴┴───┴──────┴──┴───┴─────────────┘

           Data......... Semnătura, ...........

┌────────────────────┬─────────────────┐
│Centrul Local/ │Confirmarea │
│Sucursala APIA *) │plecării: *) │
├────────────────────┼─────────────────┤
│Schimbarea poate fi │ │
│prelucrată *) │ │
├────────────────────┼─────────────────┤
│Data şi semnătura │Data şi semnătura│
│pentru controlul │funcţionarului │
│vizual *) │APIA │
└────────────────────┴─────────────────┘

──────────
    *) Notă CTCE:
    Semnul *) simbolizează chenarul gri
──────────

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016