Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 716 din 25 aprilie 2008  pentru aprobarea modelului Declaratiei privind programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distilate si a Instructiunilor pentru intocmirea programului de lucru    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 716 din 25 aprilie 2008 pentru aprobarea modelului Declaratiei privind programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distilate si a Instructiunilor pentru intocmirea programului de lucru

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 345 din 5 mai 2008

În temeiul <>art. 12 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 495/2007 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
ţinând seama de prevederile <>art. 4 pct. 41 din Hotãrârea Guvernului nr. 532/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile <>art. 223 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale pct. 1^1 alin. (2) din <>Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aferente titlului VIII "Mãsuri speciale privind supravegherea producţiei, importului şi circulaţiei unor produse accizabile",

preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã modelul Declaraţiei privind programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distilate şi Instrucţiunile pentru întocmirea programului de lucru, prevãzute în anexele nr. 1 şi 2.
(2) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
(1) Programele de lucru ale fabricilor de alcool etilic/distilate se aprobã de Direcţia tehnici de vamuire şi tarif vamal din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor.
(2) Declaraţiile privind programele de lucru prevãzute la alin. (1) se depun la Direcţia tehnici de vãmuire şi tarif vamal din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor în vederea aprobãrii, cu cel puţin 15 zile înainte de punerea în aplicare a acestora.
ART. 3
Programele de lucru ale fabricilor de alcool etilic/distilate aprobate se comunicã antrepozitarilor autorizaţi, direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale în raza cãrora funcţioneazã instalaţiile de fabricaţie alcool etilic/distilate autorizate, Direcţiei supraveghere accize şi operaţiuni vamale din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, precum şi Direcţiei antifraudã fiscalã şi Gãrzii Financiare din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã.
ART. 4
Programul de lucru al fabricii de alcool etilic/distilate constituie declaraţie fãcutã pe propria raspundere a antrepozitarului. Orice modificare, de orice naturã, a programului de lucru trebuie adusã la cunoştinţa Direcţiei tehnici de vamuire şi tarif vamal în termen de 24 de ore de la producerea acesteia.
ART. 5
(1) Funcţionarea instalaţiei de fabricaţie alcool etilic/distilate fãrã un program de lucru aprobat, precum şi nerespectarea programului de lucru aprobat se sancţioneazã potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Titularii autorizaţiilor de antrepozit fiscal au obligaţia sã permitã accesul reprezentanţilor cu atribuţii de control din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare fiscalã, Autoritãţii Naţionale a Vãmilor şi Gãrzii Financiare în orice moment, atât timp cât autorizaţia este validã, chiar dacã antrepozitul se aflã în afara programului de lucru. Accesul în antrepozitele fiscale în afara programului de lucru se realizeazã în scopul verificãrii îndeplinirii condiţiilor de autorizare şi funcţionare, precum şi a modului de valorificare a produselor accizabile aflate sub supraveghere fiscalã, potrivit prevederilor legale în domeniu.
ART. 6
Oprirea instalaţiei de fabricaţie, datoratã unor cauze tehnice, pe o duratã mai mare de 24 de ore, constatatã prin proces-verbal întocmit de supraveghetorul fiscal împreunã cu reprezentanţii antrepozitarului, implicã întocmirea unui nou program de lucru şi supunerea lui spre aprobare, dacã oprirea instalaţiei necesitã o modificare a perioadelor viitoare de funcţionare a instalaţiei prevãzute în programul de lucru aprobat.
ART. 7
(1) Programul de lucru se suspendã pe perioada în care autorizaţia de antrepozit fiscal este suspendatã.
(2) Revocarea sau anularea autorizaţiei de antrepozit fiscal implicã retragerea aprobãrii programului de lucru.
(3) În cazul în care efectele juridice ale deciziei de suspendare, revocare sau anulare a autorizaţiei de antrepozit fiscal sunt suspendate potrivit legii, antrepozitarul este obligat sã deţinã un nou program de lucru ce va fi aprobat.
ART. 8
(1) Programele de lucru aprobate pânã la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin rãmân valabile pânã la data pentru care au fost aprobate şi se transmit de Direcţia antifraudã fiscalã din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã la Direcţia tehnici de vamuire şi tarif vamal din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor.
(2) Programele de lucru aflate în curs de aprobare la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin vor fi soluţionate potrivit art. 2.
ART. 9
Direcţia antifraudã fiscalã şi Garda Financiarã din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, Direcţia tehnici de vamuire şi tarif vamal şi Direcţia supraveghere accize şi operaţiuni vamale din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor vor lua mãsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 10
Prevederile <>Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare fiscalã nr. 107/2005 pentru aprobarea modelului Declaraţiei privind programul de lucru al fabricii de alcool/distilate de origine agricolã şi a Instrucţiunilor pentru întocmirea programului de lucru, publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 379 din 5 mai 2005, se abrogã.
ART. 11
Prezentul ordin intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Agenţiei Naţionale
de Administrare Fiscalã,
Daniel Chiţoiu

Bucureşti, 25 aprilie 2008.
Nr. 716.

ANEXA 1

Antrepozitar .......................
Cod accize antrepozitar ............
Cod accize antrepozit ..............

DECLARAŢIE
privind programul de lucru al fabricii
de alcool etilic/distilate pe perioada ............

Capacitatea de fabricaţie alcool rafinat/distilate în 24 de ore
(Capz.): ...................... hl alcool pur*)
Numãrul de coloane de rafinare şi/sau distilare şi diametrele acestora:



┌───┬────┬────────────────────────────────┬──────────┬───────────┬─────────────┐
│Nr.│Luna│ Perioada de funcţionare │Numãrul de│Cantitatea │ Perioada │
│crt│ │ │ zile de │ de alcool │ în care │
│ │ │ │rafinare/ │ rafinat/ │instalaţia nu│
│ │ │ │distilare │ distilat │ funcţionezã │
│ │ │ │ │(estimatã) │ │
│ │ │ │ │- hl alcool│ │
│ │ │ │ │ pur*) - │ │
├───┼────┼──────────┬──────────┬──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ │Pregatirea│Distilarea│Rafinarea │ │ │ │
│ │ │ materiei │ materiei │alcoolului│ │ │ │
│ │ │ prime │ prime │ brut │ │ │ │
├───┼────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├───┼────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1.│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│ 2.│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│ ..│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│ ..│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│ ..│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│12.│ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────┼──────────┴──────────┴──────────┼──────────┼───────────┼─────────────┤
│ TOTAL: │ x │ │ │ x │
└────────┴────────────────────────────────┴──────────┴───────────┴─────────────┘


-----------
*) Noţiunea de alcool pur este definitã în <>Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Data Semnãtura şi ştampila antrepozitarului
............ .......................


ANEXA 2

INSTRUCŢIUNI
pentru întocmirea programului de lucru

1. Programul de lucru se întocmeşte în douã exemplare, pentru o perioadã de un an, defalcat pe luni calendaristice, începând cu luna de la care autorizaţia de antrepozit fiscal intrã în vigoare.
2. În cazul în care antrepozitarul deţine douã sau mai multe instalaţii de fabricaţie a alcoolului etilic/distilatelor ce pot funcţiona independent, se va întocmi câte un program de lucru pentru fiecare instalaţie montatã şi pusã în funcţiune.
3. Modificãrile aduse instalaţiei, ce atrag creşterea sau micşorarea capacitãţii de fabricaţie, conduc obligatoriu la întocmirea şi înaintarea spre aprobare a unui nou program de lucru.
4. Declararea capacitãţii de fabricaţie a alcoolului rafinat/distilatelor în 24 de ore, a numãrului de coloane de distilare şi/sau rafinare şi a diametrelor acestora trebuie fãcutã pe baza caracteristicilor tehnice ale instalaţiei, stabilite de producãtorul instalaţiei sau de unitatea care a efectuat montarea şi punerea în funcţiune a instalaţiei.
5. Pentru fiecare perioadã de funcţionare a instalaţiei se vor menţiona ziua de pornire a funcţionãrii şi ziua în care întreaga instalaţie va fi opritã.
6. În coloana 5 se va menţiona numãrul de zile în care se realizeazã operaţiunea de rafinare a alcoolului brut, în cazul obţinerii de alcool etilic rafinat, respectiv numãrul de zile în care se realizeazã distilarea materiei prime alcoolice, în cazul obţinerii distilatelor de vin, de cereale, de fructe etc., în concordanţã cu tehnologia de fabricaţie adoptatã pentru obţinerea cantitaţilor de alcool/distilate estimate.
7. Perioadele de nefuncţionare a instalaţiei de fabricaţie se înscriu în programul de lucru prin indicarea orei din ziua în care se va opri instalaţia şi se vor aplica sigilii fiscale, respectiv a orei din ziua în care se va desigila instalaţia, în vederea repunerii în funcţiune.
8. Datele înscrise în programul de lucru, întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, vor respecta corelaţia:
Coloana 6 = capacitate zilnicã x coloana 5

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016