Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 710 din 18 iunie 2021  pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale nr. 2.311/452/2018 privind aprobarea intermedierii vânzării, colectării subscrierilor şi efectuării plăţilor aferente titlurilor de stat destinate populaţiei prin subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 710 din 18 iunie 2021 pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale nr. 2.311/452/2018 privind aprobarea intermedierii vânzării, colectării subscrierilor şi efectuării plăţilor aferente titlurilor de stat destinate populaţiei prin subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale "Poşta Română" - S.A., în cadrul Programului Tezaur

EMITENT: Ministerul Finantelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 652 din 1 iulie 2021
    Având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, cu modificările şi completările ulterioare, al Hotărârii Guvernului nr. 371/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, cu modificările ulterioare, al art. 4 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 212/2020 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată cu modificări prin Legea nr. 109/2021, şi al prevederilor pct. 4.1.a), b).1^2 subpct. 8 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007 cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul finanţelor şi ministrul cercetării, inovării şi digitalizării emit următorul ordin:
    ART. I
    Anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale nr. 2.311/452/2018 privind aprobarea intermedierii vânzării, colectării subscrierilor şi efectuării plăţilor aferente titlurilor de stat destinate populaţiei prin subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale „Poşta Română“ - S.A., în cadrul Programului Tezaur, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 488 din 13 iunie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 1, litera i) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "i) data de emisiune - a doua zi lucrătoare după închiderea perioadei de subscriere;"

    2. La articolul 1, după litera k) se introduc două noi litere, literele l) şi m), cu următorul cuprins:
    "l) mandat Program Tezaur - mandat pentru plata de către C.N. «Poşta Română» - S.A. a sumelor aferente titlurilor de stat deţinute de un investitor, cu achitare la domiciliul acestuia sau la adresa sa de corespondenţă sau cu achitare în cont bancar;
m) date de contact - număr de telefon şi/sau adresa de email furnizate de către investitor pe formularele depuse la C.N. «Poşta Română» - S.A. în legătura cu titlurile de stat lansate în cadrul programului Tezaur."

    3. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Prospectul de emisiune se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor, a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi a C.N. «Poşta Română» - S.A."

    4. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    În perioada cuprinsă între începerea perioadei de subscriere şi data scadenţei emisiunii, fotocopii ale prospectului de emisiune pot fi consultate la sediul subunităţilor poştale din reţeaua C.N. «Poşta Română» - S.A., în timpul orelor de program, precum şi pe website-urile: Ministerului Finanţelor la adresa www.mfinante.gov.ro, Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării la adresa www.research.gov.ro şi C.N. «Poşta Română» - S.A. la adresa www.posta-romana.ro."

    5. La articolul 10, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Investitorul sau împuternicitul poate să îşi modifice opţiunea privind încasarea valorii nominale sau a dobânzii înscrise pe formularul de subscriere, precum şi datele de contact înscrise pe formularul de subscriere, prin depunerea declaraţiei de modificare a opţiunii de încasare/datelor de contact, prevăzută în anexa nr. 6, la oricare subunitate poştală a C.N. «Poşta Română» - S.A. Termenul-limită de depunere este cu 10 zile lucrătoare înainte de data oricărui eveniment de plată."

    6. La articolul 12, după litera e) se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:
    "f) registrul de transfer al dreptului de proprietate a titlurilor de stat în cazul moştenirii, conţinând transferurile efectuate, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 8d, în a treia zi lucrătoare a lunii următoare în care s-a depus cererea de transfer de către moştenitor."

    7. La articolul 16 alineatul (1) litera a) şi alineatele (4) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) la sediul subunităţilor poştale din reţeaua C.N. «Poşta Română» - S.A., fără plata unui comision de către investitor, în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei către investitor/împuternicit la termenele prevăzute la alin. (2) sau fără limită de plafon valoric, în condiţiile programării plăţii în maximum 3 zile lucrătoare de la termenele prevăzute la alin. (2) şi în condiţiile prezentării la aceeaşi subunitate poştală la care a depus solicitarea sau fără limită de plafon valoric, în condiţiile contactării telefonice de către C.N. «Poşta Română» - S.A. în maximum 3 zile lucrătoare de la termenele prevăzute la alin. (2) şi în condiţiile prezentării la aceeaşi subunitate poştală la care a fost îndrumat ca urmare a contactării telefonice;
    (...)
(4) Plata dobânzii şi a valorii nominale prin mandat Program Tezaur la domiciliul investitorului sau la adresa sa de corespondenţă se efectuează la nivelul subunităţilor poştale din reţeaua C.N. «Poşta Română» - S.A. la data plăţii dobânzii anuale/scadenţei emisiunii respective, asigurându-se o încercare de achitare, o avizare după 2 zile lucrătoare şi păstrarea la dispoziţia investitorului a mandatului poştal timp de 10 zile calendaristice de la încercarea de achitare. După această perioadă, plata dobânzii şi a valorii nominale se asigură la sediul subunităţilor poştale din reţeaua C.N. «Poşta Română» - S.A., conform prevederilor alin. (3) şi fără restituirea contravalorii tarifului de mandat poştal.
(5) Plata dobânzii şi a valorii nominale prin mandat Program Tezaur cu achitare în cont bancar se efectuează de către C.N. «Poşta Română» - S.A. la data plăţii dobânzii anuale/scadenţei emisiunii respective."

    8. Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 19
    Data aferentă plăţilor de dobânzi, precum şi cea de rambursare a valorii nominale la scadenţa emisiunii sunt notificate prin publicarea pe website-urile Ministerului Finanţelor, Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi C.N. «Poşta Română» - S.A. şi prin afişarea la sediul subunităţilor poştale din reţeaua C.N. «Poşta Română» - S.A."

    9. La articolul 20 alineatul (1), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 20
    (1) Ministerul Finanţelor virează cu o zi lucrătoare înainte de ziua scadenţei, potrivit prevederilor art. 5 alin. (5^2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările şi completările ulterioare, sumele reprezentând: [.....]"

    10. Articolul 31 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 31
    Cererile pentru răscumpărare anticipată sunt acceptate de către subunităţile poştale din reţeaua C.N. «Poşta Română» - S.A. ulterior încheierii perioadei de subscriere în cadrul unei emisiuni şi trebuie depuse cu cel puţin 25 de zile lucrătoare înainte de data de 1 a lunii în care are loc următoarea dată de plată a dobânzii şi/sau a valorii nominale la scadenţă aferentă titlurilor de stat pentru care se solicită răscumpărarea anticipată."

    11. După articolul 32 se introduce un nou capitol, capitolul VII „Transferul dreptului de proprietate a titlurilor de stat în cazul moştenirii“, cuprinzând articolele 32^1-32^3, cu următorul cuprins:
    "    CAP. VII
    Transferul dreptului de proprietate a titlurilor de stat în cazul moştenirii
    ART. 32^1
    (1) În cazul decesului investitorului, moştenitorul/moştenitorii acestuia va/vor prezenta la subunitatea poştală informatizată documentele legale necesare, respectiv:
    a) buletinul de identitate/cartea de identitate al/a moştenitorului legal, în original, în vederea verificării, şi în copie, care se arhivează la C.N. «Poşta Română» - S.A.;
    b) certificatul de moştenitor, în original, în vederea verificării, şi în copie (cu menţiunea conform cu originalul şi semnat de moştenitor), care se arhivează la C.N. «Poşta Română» - S.A.
    (2) În cazul în care moştenitorul se prezintă prin împuternicit, documentele legale necesare sunt:
    a) buletinul de identitate/cartea de identitate al/a împuternicitului legal, în original, în vederea verificării, şi în copie care se arhivează la C.N. «Poşta Română» - S.A.;
    b) buletinul de identitate/cartea de identitate al/a moştenitorului, în copie care se arhivează la C.N. «Poşta Română» - S.A.;
    c) procura notarială prin care moştenitorul legal desemnează un împuternicit pentru a realiza operaţiunile privind transferul dreptului de proprietate a titlurilor de stat şi/sau a sumelor aferente şi neridicate de investitorul iniţial în cazul moştenirii, în original, după caz;
    d) procura notarială prin care moştenitorii legali împuternicesc unul dintre moştenitorii legali pentru a realiza operaţiunile privind transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat moştenite şi/sau a eventualelor sume aferente acestora şi neridicate de investitorul iniţial, în original, în vederea verificării, şi în copie (cu menţiunea conform cu originalul şi semnat de moştenitor), care se arhivează la C.N. «Poşta Română» - S.A., după caz;
    e) certificatul de moştenitor în original, în vederea verificării, şi în copie (cu menţiunea conform cu originalul şi semnat de moştenitor), care se arhivează la C.N. «Poşta Română» - S.A.
    (3) Certificatul de moştenitor trebuie să conţină obligatoriu următoarele informaţii privind titlurile de stat Tezaur moştenite: număr de titluri de stat şi codul de emisiune aferent acestora, valoarea nominală a acestora, precum şi menţiunea privind eventuale sume aferente titlurilor de stat deţinute de investitorul iniţial, dar neîncasate de acesta (cu precizarea sumelor cuvenite dacă acestea se cunosc). În cazul în care sunt mai mulţi moştenitori, aceste informaţii sunt înscrise în certificatul de moştenitor pentru fiecare dintre moştenitori.
    (4) Sumele aferente evenimentelor de plată ale subscrierilor la titluri de stat Tezaur realizate către investitorul decedat şi neîncasate de către acesta vor fi realocate moştenitorilor conform numărului de titluri de stat Tezaur care revin fiecărui moştenitor pentru emisiunea respectivă - realocarea sumelor pe fiecare moştenitor (eventuale rotunjiri conform art. 17) se va realiza astfel încât suma valorilor stabilite pentru fiecare moştenitor să fie egală cu suma stabilită iniţial pentru investitorul decedat.
    (5) În vederea transferului către moştenitor/moştenitori, cu excepţia celor nerezidenţi, al titlurilor de stat subscrise iniţial de către investitor şi/sau al sumelor neachitate aferente titlurilor de stat subscrise iniţial de către investitor, moştenitorul/moştenitorii trebuie să semneze şi să depună la orice subunitate poştală informatizată formularul «Cerere de transfer al dreptului de proprietate a titlurilor de stat şi/sau a sumelor aferente acestora şi neridicate de investitorul iniţial în cazul moştenirii», prevăzut în anexa nr. 14. În cazul în care sunt mai mulţi moştenitori se completează pentru fiecare formularul «Cerere de transfer al dreptului de proprietate a titlurilor de stat şi/sau a sumelor aferente acestora şi neridicate de investitorul iniţial în cazul moştenirii», prevăzut în anexa nr. 14.
    (6) Transferul dreptului de proprietate se realizează pentru întreaga valoare subscrisă printr-un formular de subscriere sau în baza cererii de transfer al dreptului de proprietate a titlurilor de stat şi/sau a sumelor aferente acestora şi neridicate de investitorul iniţial în cazul moştenirii. Solicitările de efectuare a transferurilor parţiale nu sunt acceptate. Având în vedere că nu se acceptă subscrierea de fracţiuni ale unui titlu de stat, în situaţia în care sunt mai mulţi moştenitori, împărţirea moştenirii trebuie efectuată astfel încât să fie respectată această condiţie.
    (7) Modalitatea de plată implicită a sumelor aferente titlurilor de stat moştenite se asigură prin numerar la sediul subunităţii poştale şi, ulterior transferului, moştenitorul are posibilitatea de a schimba modalitatea de plată prin declaraţia de modificare a subscrierii (anexa nr. 6).
    (8) În cazul în care moştenitorul este minor, operaţiunile prevăzute la alin. (1) şi (2) se efectuează de către curatorul special, în calitate de reprezentant legal, în baza actului de desemnare a curatorului şi a actului de identitate a acestuia, iar în cazul moştenitorului nerezident se aplică corespunzător prevederile art. 32^2.
    (9) În situaţia în care este un singur moştenitor, sumele aferente titlurilor de stat subscrise de către investitorul iniţial şi neîncasate de acesta se pot achita, pe baza ordinului de plată emis pe numele investitorului iniţial, către moştenitorul unic pe baza certificatului de moştenitor.
    (10) În situaţia în care sunt mai mulţi moştenitori, iar certificatul de moştenitor nu prevede titlurile de stat/sumele cuvenite fiecărui moştenitor, distribuirea acestora se realizează către un singur împuternicit al moştenitorilor, pe bază de act notarial care să dovedească această calitate şi să confere dreptul de a realiza astfel de operaţiuni. Subunitatea poştală informatizată a C.N. «Poşta Română» - S.A. înregistrează transferul integral al sumelor înscrise în formularul iniţial de subscriere al decedatului către moştenitorul împuternicit.
    (11) În situaţia în care moştenitorii solicită ulterior răscumpărarea anticipată a titlurilor de stat transferate în baza moştenirii, deducerile din valoarea nominală restituită se calculează potrivit legislaţiei în vigoare la data solicitării răscumpărării anticipate. Pentru claritate, în cazul răscumpărării anticipate a titlurilor de stat transferate în baza moştenirii, din valoarea nominală rambursată se vor deduce eventuale sume reprezentând dobânzi plătite către investitorul iniţial anterior solicitării răscumpărării anticipate, luând în considerare numărul de titluri de stat moştenite de către fiecare moştenitor.
    ART. 32^2
    (1) În cazul în care moştenitorul/moştenitorii nu are/au rezidenţă în România, acesta/aceştia poate/pot solicita doar răscumpărarea anticipată a titlurilor de stat moştenite în baza certificatului de moştenitor în copie legalizată/traducere autorizată. Conform art. 1, investitori pot fi doar cetăţenii rezidenţi.
    (2) În situaţia în care moştenitorul/moştenitorii nu solicită răscumpărarea anticipată, sumele aferente titlurilor de stat moştenite se plătesc la scadenţă/după scadenţă, fie în numerar la sediul subunităţii poştale informatizate, fie prin mandat Program Tezaur către conturile bancare ale acestuia/acestora deschise la instituţii de credit din România, în baza prezentării certificatului de moştenitor în copie legalizată/traducere autorizată. Pentru virarea sumelor aferente titlurilor de stat moştenite este necesară completarea declaraţiei de modificare a subscrierii (anexa nr. 6), anexându-se copie legalizată/traducere autorizată a certificatului de moştenitor.
    ART. 32^3
    (1) Termenul de transfer al dreptului de proprietate a titlurilor de stat în cazul moştenirii este de maximum două zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la subunitatea poştală informatizată din reţeaua C.N. «Poşta Română» - S.A.
    (2) Termenul de modificare a ordinelor de plată neplătite aferente transferului dreptului de proprietate a titlurilor de stat în cazul moştenirii este de maximum zece zile lucrătoare de la data înregistrării cererii la subunitatea poştală informatizată din reţeaua C.N. «Poşta Română» - S.A."

    12. Articolul 33 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 33
    Anexele nr. 1-14 fac parte integrantă din prezenta anexă."

    13. Anexa nr. 6 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    14. După anexa nr. 8c se introduce o nouă anexă, anexa nr. 8d, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin.
    15. Rubrica „Note“ din subsolul anexei nr. 13 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "NOTE:
    Cererea de răscumpărare anticipată se întocmeşte în două exemplare.
    Cererea de răscumpărare anticipată se depune cu minimum 25 de zile lucrătoare înainte de data de 1 a lunii în care are loc următoarea dată de plată a dobânzii şi/sau a valorii nominale la scadenţă prevăzută în prospectul de emisiune."

    16. După anexa nr. 13 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 14, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul ordin.


    ART. II
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Ministrul finanţelor,
                    Lucian Ovidiu Heiuş,
                    secretar de stat
                    Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării,
                    Ciprian-Sergiu Teleman

    ANEXA 1

    (Anexa nr. 6 la anexă)
    Declaraţie de modificare a subscrierii
    Subsemnatul/Subsemnata, ........................................, domiciliat(ă) în localitatea ......................., str. ................. nr. ......, bl. ....., sc. ....., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ............, cod poştal ............, telefon ................, adresa de e-mail ..................., posesor/posesoare al/a CI/BI seria ......... nr. ............., valabil(ă) până la data de ................, emis(ă) de ........................, CNP ...........................,
    reprezentat(ă) prin:
    împuternicit legal: doamna/domnul (numele şi prenumele) ............................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ........ nr. ............., emis(ă) de ............. la data de ..............., CNP ......................., locul naşterii ................, data naşterii .................., domiciliat(ă) în localitatea ..............., str. ........................ nr. ....., bl. ....., sc. ....., et. ....., ap. ....., judeţul ............, cod poştal ............, telefon .............., adresa de e-mail ............................., în baza Procurii nr. .......................... din data de .................., anexată,

    declar prin prezenta că solicit modificarea formularului/formularelor de subscriere/cererii de transfer în cazul moştenirii (se înscriu codul de emisiune, seria şi nr. formularului de subscriere/cererii de transfer)
    ..............................................................................
    ..............................................................................
    – în sensul că plata dobânzii/dobânzilor sau a valorii de subscriere să se efectueze la:
    ..............................................................................
    ..............................................................................

    – în sensul că datele de contact valabile începând cu data acestei declaraţii sunt:
    telefon: .................................................................
    e-mail: ...................................................................


    Numele şi prenumele investitorului/împuternicitului
    .....................................................
    Semnătură, data
    .....................................................
    NOTĂ:
    Declaraţia de modificare se întocmeşte în două exemplare.


    ANEXA 2

    (Anexa nr. 8d la anexă)
    Registrul de transfer al dreptului de proprietate al
    investitorilor decedaţi transmis de C.N. „Poşta Română“ - S.A. în data de .................... (*)
    (*) Informaţiile se ordonează în funcţie de cod emisiune, CNP investitor şi deţineri titluri valoare lei.

┌───────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬────────┬───────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Cod │ │
│ │ │ │ │ │ │subunitate │ │
│ │ │ │ │ │ │poştală la │ │
│ │ │ │ │ │ │care sa │ │
│Data │ │ │ │Nume şi │Deţineri│efectuat │ │
│subscrierii│Cod │CNP │CNP │prenume │titluri │subscrierea│Denumire │
│/ │emisiune│investitor│investitor│investitor│valoare │/ │subunitate│
│succesiune │ │iniţial │moştenitor│/ │- lei - │cerere │poştală │
│ │ │ │ │moştenitor│ │transfer │ │
│ │ │ │ │ │ │la C.N. │ │
│ │ │ │ │ │ │„Poşta │ │
│ │ │ │ │ │ │Română“ - │ │
│ │ │ │ │ │ │S.A. │ │
├───────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴────────┴───────────┴──────────┘

    Exemplu:

┌───────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬────────┬───────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Cod │ │
│ │ │ │ │ │ │subunitate │ │
│ │ │ │ │ │ │poştală la │ │
│ │ │ │ │ │ │care sa │ │
│Data │ │ │ │Nume şi │Deţineri│efectuat │ │
│subscrierii│Cod │CNP │CNP │prenume │titluri │subscrierea│Denumire │
│/ │emisiune│investitor│investitor│investitor│valoare │/ │subunitate│
│succesiune │ │ │moştenitor│/ │- lei - │cerere │poştală │
│ │ │ │ │moştenitor│ │transfer │ │
│ │ │ │ │ │ │la C.N. │ │
│ │ │ │ │ │ │„Poşta │ │
│ │ │ │ │ │ │Română“ - │ │
│ │ │ │ │ │ │S.A. │ │
├───────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────┼──────────┤
│1.01.2020 │0040 │1401212xxx│1401212xxx│Pop Ion │- 100 │ZBC010 │Bacău 1 │
├───────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────┼──────────┤
│25.03.2020 │0040 │1401212xxx│1890101xxx│Pop Marian│50 │WB101 │Bucureşti │
│ │ │ │ │ │ │ │1 │
├───────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼────────┼───────────┼──────────┤
│25.03.2020 │0040 │1401212xxx│1900909xxx│Pop Petre │50 │WB101 │Bucureşti │
│ │ │ │ │ │ │ │1 │
└───────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴────────┴───────────┴──────────┘

    Notă: Valoarea titlurilor de stat subscrise de investitor (defunct) se scrie cu semnul „-“.


    ANEXA 3

    (Anexa nr. 14 la anexă)
    Subunitate C.N. „Poşta Română“ - S.A.:
    Nr. înregistrare: ........................................
    Cerere de transfer al dreptului de proprietate a titlurilor de stat
    şi/sau al sumelor aferente şi neridicate de investitorul iniţial în cazul moştenirii
    Subsemnatul(a):
    numele şi prenumele .............................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ..... nr. ................., emis(ă) de ................. la data de ..............., CNP ........................, locul naşterii ..................., data naşterii .................., domiciliat(ă) în localitatea ..............., str. ............................. nr. ....., bl. ......, sc. ......, et. ......, ap. ....., judeţul ............., cod poştal ............, telefon .............., adresa de e-mail ..............................,

    reprezentat(ă) prin:
    împuternicit legal: domnul/doamna (numele şi prenumele) ..........................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ...... nr. ..........., emis(ă) de ................ la data de ..............., CNP ......................., locul naşterii ...................., data naşterii .................., domiciliat(ă) în localitatea ..............., str. .............................. nr. ....., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ....., judeţul ..............., cod poştal ............, telefon .............., adresa de e-mail ..................., în baza Procurii nr. .................. din data de .................., anexată,

    solicit transferul titlurilor de stat Tezaur subscrise de către .........................................., CNP .........................., decedat(ă) în data de ................, şi/sau al ordinelor de plată pentru sumele aferente titlurilor de stat Tezaur subscrise de investitor şi neplătite acestuia.
    Transferul titlurilor de stat şi/sau al sumelor aferente titlurilor de stat Tezaur subscrise, existente pe numele investitorului şi neplătite acestuia, se realizează ca urmare a moştenirii, conform Certificatului de moştenitor nr. .................., emis de ..................., anexat.
    În situaţia în care voi solicita ulterior răscumpărarea anticipată a titlurilor de stat transferate în baza prezentului formular, deducerile din valoarea nominală restituită vor fi calculate potrivit legislaţiei în vigoare la data solicitării răscumpărării anticipate.
    Prezenta cerere este irevocabilă.
    Încheiată astăzi, ..........................., în două exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte: unul pentru moştenitor/împuternicit şi unul pentru emitent.
    Numele şi prenumele reprezentantului emitentului
    ..........................................................................
    Semnătura şi ştampila
    .......................................................................
    Numele şi prenumele moştenitorului/împuternicitului
    .............................................................................
    Semnătura
    ........................................................................
    NOTE:
    Operaţiunea de transfer al dreptului de proprietate a titlurilor de stat Tezaur în cazul moştenirii se realizează în termen de două zile lucrătoare, iar modificarea ordinelor de plată pentru sumele aferente titlurilor de stat Tezaur subscrise neîncasate existente pe numele investitorului se realizează în termen de maximum 10 zile lucrătoare.
    Acest document conţine date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016