Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 70 din 30 mai 2023  pentru modificarea şi completarea unor ordine  ale preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei  din domeniul racordării la reţeaua electrică de interes public a utilizatorilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 70 din 30 mai 2023 pentru modificarea şi completarea unor ordine ale preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei din domeniul racordării la reţeaua electrică de interes public a utilizatorilor

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 484 din 31 mai 2023
    Având în vedere prevederile art. 5 alin. (2) din Regulamentul (UE) 2022/2.577 al Consiliului din 22 decembrie 2022 de stabilire a unui cadru pentru accelerarea implementării energiei din surse regenerabile, ale art. 25 alin. (13) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 17 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 163/2022 pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative,
    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) şi alin. (5) şi ale art. 9 alin. (1) lit. h), q) şi x) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.
    ART. I
    Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 59/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 517 şi 517 bis din 19 august 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 21, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 21
    (1) Operatorii de distribuţie şi operatorul de transport şi de sistem colaborează pentru avizarea studiului de soluţie şi pentru stabilirea celei mai avantajoase soluţii de racordare, respectiv pentru emiterea avizului tehnic de racordare, în toate cazurile în care, în urma unei solicitări de racordare adresate operatorului de distribuţie, studiul de soluţie prevede:
    a) racordarea unui loc de producere cu puterea instalată totală mai mare de 10 MW;
    b) racordarea unui loc de producere/consum la reţeaua electrică de distribuţie cu tensiunea de 110 kV;
    c) racordarea unui loc de producere/consum la instalaţiile de medie tensiune sau 110 kV ale staţiilor de transformare ale operatorului de transport şi de sistem;
    d) cel puţin o soluţie de racordare la reţeaua electrică de transport şi cel puţin una la reţeaua electrică de distribuţie a unui loc de producere/consum."

    2. La articolul 26, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu următorul cuprins:
    "(7) În cazul proiectelor de retehnologizare a centralelor electrice/unităţilor generatoare din surse regenerabile existente, care conduc la o creştere cu până la 15% a puterii instalate totale a acestora faţă de valoarea consemnată în certificatul de racordare valabil, emiterea avizului tehnic de racordare se realizează în termen de maximum 3 luni de la data înregistrării cererii de racordare şi a documentaţiei complete la operatorul de reţea, cu excepţia cazului în care există preocupări justificate în materie de siguranţă sau există o incompatibilitate tehnică cu componentele sistemului."



    ART. II
    Procedura privind racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum şi de producere aparţinând prosumatorilor, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 19/2022, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 222 din 7 martie 2022, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 27, alineatul (4^2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4^2) Pentru înlocuirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice prevăzute la alin. (1) şi (2), prosumatorii care achiziţionează grupul de măsurare a energiei electrice sau blocul de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv contorul de măsurare a energiei electrice, pun la dispoziţia operatorului de distribuţie grupul de măsurare a energiei electrice sau blocul de măsură şi protecţie, inclusiv contorul de măsurare a energiei electrice."

    2. După capitolul VI se introduce un nou capitol, capitolul VI^1, conţinând articolele 39^1-39^3, cu următorul cuprins:
    "    CAP. VI^1
    Reguli pentru racordarea la un loc de consum/ loc de consum şi de producere existent a instalaţiilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile ale prosumatorilor şi a proiectelor demonstrative, cu putere electrică instalată inferioară sau egală cu 10,8 kW ori echivalentă pentru conexiunile diferite de conexiunile trifazate
    ART. 39^1
    (1) Prin derogare de la prevederile prezentei proceduri şi ale altor reglementări emise de ANRE ale căror dispoziţii sunt contrare regulilor din prezentul capitol, prevederile prezentului capitol se aplică pentru racordarea la reţea a instalaţiilor de producere a energiei electrice sau a unităţilor generatoare agregate ale prosumatorilor şi pentru racordarea proiectelor demonstrative, cu o putere electrică instalată inferioară sau egală cu 10,8 kW ori echivalentă pentru racordurile diferite de cele trifazate.
    (2) În înţelesul prezentului capitol, prin unităţi generatoare agregate se înţelege suma unităţilor generatoare aparţinând mai multor prosumatori care sunt racordate la reţeaua electrică printr-o instalaţie de racordare unică.
    (3) Înainte de realizarea instalaţiei de producere a energiei electrice la un loc de consum/loc de consum şi de producere existent, solicitantul racordării transmite la operatorul de distribuţie notificarea conform modelului din anexa nr. 5, inclusiv documentele prevăzute în cuprinsul acesteia. În cuprinsul notificării, prosumatorul indică opţiunea sa pentru una dintre modalităţile de încheiere a contractului pentru proiectarea şi execuţia instalaţiei de racordare. În cazul în care la locul de consum/de consum şi de producere existent prosumatorul racordează şi o instalaţie de stocare, acesta indică în cuprinsul notificării acest fapt.
    (4) Solicitantul racordării poate transmite împreună cu notificarea prevăzută la alin. (3) certificatele de conformitate şi fişele tehnice ale invertoarelor şi ale unităţilor generatoare cu datele şi funcţiile corespunzătoare, emise de fabricant, în copie, şi, după caz, fişele tehnice emise de fabricant, în copie, ale instalaţiei de stocare. În cazul în care documentele respective nu sunt disponibile, acestea vor fi transmise de către prosumator cel târziu până la înlocuirea/programarea contorului din punctul de delimitare.
    (5) Prosumatorul adresează notificarea prevăzută la alin. (3) procedând conform prevederilor art. 7 alin. (4)-(6).
    (6) În termen de maximum 7 zile de la data înregistrării notificării prevăzute la alin. (3), cu condiţia încadrării în termenul prevăzut la alin. (9), operatorul de distribuţie verifică conţinutul notificării şi documentele prevăzute în cuprinsul acesteia. În cazul în care notificarea nu este conformă şi completă, operatorul de distribuţie îi comunică în scris solicitantului, în cadrul aceluiaşi termen, necesitatea de a depune o nouă notificare.
    (7) În cazul în care în urma analizei notificării rezultă că nu este necesară realizarea unor modificări ale instalaţiei de racordare existente pentru racordarea instalaţiilor de producere a energiei electrice prevăzute la alin. (1), operatorul de distribuţie îi comunică în scris solicitantului, în termenul prevăzut la alin. (6), acceptul privind racordarea instalaţiilor de producere, precum şi informaţiile şi documentele prevăzute la art. 39^2 alin. (1).
    (8) În cazul în care în urma analizei notificării rezultă că este necesară realizarea unor modificări ale instalaţiei de racordare existente pentru racordarea instalaţiilor de producere a energiei electrice prevăzute la alin. (1), operatorul de distribuţie îi comunică în scris solicitantului, în termenul prevăzut la alin. (6), că urmează să emită avizul tehnic de racordare în termenul prevăzut la alin. (9) şi, împreună cu această comunicare, îi transmite solicitantului factura pentru emiterea avizului tehnic de racordare, indicând modalităţile de plată.
    (9) În termen de maximum 15 zile de la data înregistrării notificării prevăzute la alin. (3) sau (6), după caz, operatorul de distribuţie transmite solicitantului racordării, după caz:
    a) avizul tehnic de racordare, în cazul în care pentru racordarea instalaţiilor de producere a energiei electrice la locul de consum/de consum şi de producere existent este necesară realizarea unor modificări ale instalaţiei de racordare, precum şi informaţiile şi documentele prevăzute la art. 39^3 alin. (1);
    b) propunerea pentru o soluţie de racordare care are în vedere un punct alternativ de racordare la reţea, în cazuri justificate corespunzător, de siguranţă sau de incompatibilitate tehnică a componentelor sistemului, situaţie în care operatorul de distribuţie şi prosumatorul aplică prevederile art. 9-23;
    c) refuzul racordării la reţea, în conformitate cu prevederile art. 25 alin. (2) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, împreună cu justificările corespunzătoare.
    ART. 39^2
    (1) În situaţia prevăzută la art. 39^1 alin. (7), operatorul de distribuţie îi transmite prosumatorului:
    a) factura de plată a tarifului pentru actualizarea certificatului de racordare, indicând modalităţile de plată;
    b) o informare privind obligaţia transmiterii de către solicitant a documentelor referitoare la instalaţia de producere, care fac parte din dosarul instalaţiei de utilizare, după realizarea fizică a acesteia, precum şi informaţiile pe care aceste documente trebuie să le conţină, referitoare la cerinţele şi datele tehnice ale instalaţiei de producere a energiei electrice şi, după caz, ale instalaţiei de stocare. Comunicarea privind obligaţia transmiterii de către solicitant a documentelor care dovedesc îndeplinirea conformităţii tehnice a echipamentelor se transmite de către operatorul de distribuţie numai în cazul în care solicitantul racordării nu a transmis documentele respective împreună cu notificarea prevăzută la art. 39^1 alin. (3) sau (6), după caz, sau în situaţia în care documentele transmise nu dovedesc conformitatea tehnică a echipamentelor;
    c) posibilitatea prosumatorului prevăzută la art. 27 alin. (2^1) şi informaţiile prevăzute la art. 27 alin. (2^2) necesare prosumatorului în cazul în care acesta achiziţionează grupul de măsurare a energiei electrice sau blocul de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv contorul de măsurare a energiei electrice.
    (2) În termen de maximum 7 zile de la data înregistrării la operatorul de distribuţie a dosarului instalaţiei de utilizare conţinând documentaţia completă, operatorul de distribuţie înlocuieşte sau programează contorul din punctul de delimitare şi montează, după caz, echipamentele necesare, conform prevederilor art. 27 alin. (2).
    (3) Pentru înlocuirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice din punctul de delimitare, prosumatorii care achiziţionează grupul de măsurare a energiei electrice sau blocul de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv contorul de măsurare a energiei electrice, pun la dispoziţia operatorului de distribuţie grupul de măsurare a energiei electrice sau blocul de măsură şi protecţie, inclusiv contorul de măsurare a energiei electrice, caz în care termenul de înlocuire a contorului de măsurare a energiei electrice, corespunzător specificaţiilor tehnice ale operatorului, este de maximum 7 zile de la data încheierii convenţiei şi a procesului-verbal de predare-primire a contorului de la prosumator.
    (4) Procesul de racordare se realizează cu respectarea de către operatorul de distribuţie şi prosumator a prevederilor art. 26 alin. (3) şi ale art. 27 alin. (1), (2), (2^3), (2^4), (3) şi (5).
    (5) Operatorul de distribuţie are obligaţia să actualizeze/să emită şi să transmită prosumatorului certificatul de racordare în termen de maximum 14 zile de la data înregistrării la operatorul de distribuţie a dosarului instalaţiei de utilizare conţinând documentaţia completă.
    (6) În cazul în care documentele transmise de solicitant sunt incomplete, nu dovedesc îndeplinirea conformităţii tehnice a instalaţiei de producere a energiei electrice şi, după caz, a instalaţiei de stocare sau în cazul în care echipamentele montate în instalaţia de producere a energiei electrice sunt diferite de cele prevăzute în notificare şi/sau în documentele de conformitate, operatorul de distribuţie comunică prosumatorului necesitatea reluării procesului de racordare prin transmiterea unei noi notificări.
    ART. 39^3
    (1) În situaţia prevăzută la art. 39^1 alin. (9) lit. a), operatorul de distribuţie îi transmite solicitantului:
    a) avizul tehnic de racordare, condiţionat de achitarea de către prosumator a tarifului pentru emiterea avizului tehnic de racordare;
    b) contractul de racordare semnat de operatorul de distribuţie;
    c) factura de plată a tarifului de racordare, indicând modalităţile de plată;
    d) informaţiile prevăzute la art. 39^2 alin. (1) lit. b) şi c).
    (2) Documentele prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c) se întocmesc de către operatorul de distribuţie în funcţie de opţiunea prosumatorului cu privire la modalitatea de încheiere a contractului de proiectare şi execuţie a instalaţiei de racordare.
    (3) Prosumatorul transmite operatorului de distribuţie contractul de racordare semnat, în termen de maximum 2 zile lucrătoare de la primirea acestuia, şi dovada plăţii facturii prevăzute la alin. (1) lit. c).
    (4) Operatorul de distribuţie execută modificările instalaţiei de racordare şi realizează toate activităţile aferente procesului de racordare astfel încât punerea sub tensiune finală a instalaţiei de producere a energiei electrice din surse regenerabile prin instalaţia de racordare modificată să se realizeze în termen de maximum 1 lună de la data înregistrării la operatorul de distribuţie a notificării prevăzute la art. 39^1 alin. (3) sau (6), după caz.
    (5) În cazul în care prosumatorul optează pentru încheierea contractului de proiectare şi execuţie a instalaţiei de racordare cu un anumit proiectant şi/sau constructor atestat, desemnat de către acesta, termenul prevăzut la alin. (4) nu se aplică.
    (6) În cazul nerespectării de către solicitant a termenului prevăzut la alin. (3) şi/sau în cazul unor întârzieri în emiterea de acorduri/autorizaţii de către terţe instituţii, termenul prevăzut la alin. (4) se prelungeşte corespunzător cu numărul de zile de întârziere.
    (7) În cazul în care documentele transmise de solicitant nu dovedesc îndeplinirea conformităţii tehnice a instalaţiei de producere a energiei electrice şi, după caz, a instalaţiei de stocare sau în cazul în care echipamentele montate în instalaţia de producere a energiei electrice sunt diferite de cele prevăzute în notificare şi/sau în documentele de conformitate, operatorul de distribuţie comunică prosumatorului necesitatea reluării procesului de racordare prin transmiterea unei noi notificări.
    (8) În cazul prosumatorilor care accesează programe de finanţare privind instalarea de centrale electrice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile şi pentru care, conform dispoziţiilor actelor normative specifice programelor de finanţare respective, este necesar ca operatorul de distribuţie să emită avizul tehnic de racordare, operatorul de distribuţie emite, în termenul prevăzut la art. 39^1 alin. (9), avizul tehnic de racordare conform prevederilor alin. (1) lit. a). În cazul acestei categorii de prosumatori, prevederile alin. (1) lit. b)-d) şi alin. (3)-(7) se aplică după caz, în funcţie de necesitatea realizării unor modificări ale instalaţiei de racordare existente pentru racordarea instalaţiilor de producere a energiei electrice."

    3. Articolul 42 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 42
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta procedură."

    4. După anexa nr. 4 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 5, având cuprinsul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. III
    Operatorii economici din sectorul energiei electrice duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                    George-Sergiu Niculescu

    Bucureşti, 30 mai 2023.
    Nr. 70.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 5 la procedură)
    NOTIFICARE
    pentru racordarea la un loc de consum/loc de consum şi de producere existent a instalaţiilor
    de producere a energiei electrice din surse regenerabile ale prosumatorilor şi a proiectelor demonstrative,
    cu putere electrică instalată inferioară sau egală cu 10,8 kW ori echivalentă pentru conexiunile diferite de conexiunile trifazice
    [ ] Loc de consum existent/Loc de consum şi de producere existent prevăzut cu instalaţii de producere a energiei electrice ale prosumatorilor
    [ ] Loc de consum existent/Loc de consum şi de producere existent prevăzut cu instalaţii de producere a energiei electrice aferente proiectelor demonstrative
    Utilizatorul ..................................., cu domiciliul/sediul în judeţul ............................., municipiul/oraşul/comuna/satul/sectorul ......................., codul poştal .............., str. ........................... nr. ....., bl. ........, sc. ....., et. ......, ap. ........., telefon/telefon mobil/fax ...................../....................../...................., e-mail ........................., cod de înregistrare fiscală ......................./CNP ............................, înregistrat la oficiul registrului comerţului cu nr. ..................., reprezentat prin ........................., în calitate de ..............................., contul ............................, deschis la Banca ............................, Sucursala ............................, reprezentat prin împuternicit/persoană fizică autorizată/reprezentant al operatorului economic atestat/furnizor de energie electrică ......................., CNP ............................, cu domiciliul/sediul în judeţul ..........................., municipiul/oraşul/comuna/satul/sectorul ...................., codul poştal ................., str. ........................ nr. ......., bl ......., sc. ....., et. ......, ap. ....., telefon/telefon mobil/fax ................./................/................, e-mail .................., nr./dată act autorizare ....................., emis de ....................,
    solicit prin prezenta:
    - înlocuirea contorului existent la locul de consum cu un contor de măsurare a energiei electrice în ambele sensuri;
    – punerea sub tensiune a instalaţiei de producere a energiei electrice;
    – încheierea contractului pentru proiectarea şi execuţia instalaţiei de racordare:
    [ ] de către operatorul de distribuţie printr-un contract de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie de lucrări cu un operator economic atestat, respectând procedurile de atribuire a contractului de achiziţie publică;
    [ ] de către operatorul de distribuţie cu operatorul economic atestat: ........(Se completează numele operatorului economic atestat, ales de prosumator.)..............;
    [ ] de către prosumator cu operatorul economic atestat: .......... (Se completează numele operatorului economic atestat, desemnat de prosumator.)........ .


    1. Date tehnice şi energetice pentru locul de consum
    1.1. Puterea aprobată

┌──────────────────────────────────┬───┐
│Puterea maximă simultan absorbită │kW │
│din reţea │ │
├──────────────────────────────────┼───┤
│Puterea maximă simultan absorbită │kVA│
│din reţea │ │
└──────────────────────────────────┴───┘



    1.2. Tipul de racord solicitat: \u-3985? monofazat \u-3985? trifazat
    1.3. Lista receptoarelor, cu precizarea puterii şi a tensiunii nominale (Acolo unde este cazul, se va indica şi regimul generat de acestea: cu şocuri, deformat, cu sarcini dezechilibrate etc.)

┌────┬──────────┬─────────┬──────────────────┐
│ │ │Puterea │Observaţii │
│Nr. │Denumire │instalată│(caracteristicile,│
│crt.│receptoare│Pi (kW) │regim de │
│ │ │ │funcţionare) │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────┤
│1 │2 │3 │4 │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────┤
│1 │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────┤
│2 │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼──────────────────┤
│3 │ │ │ │
├────┴──────────┼─────────┼──────────────────┤
│Total Pi (kW) │ │ │
└───────────────┴─────────┴──────────────────┘




    2. Date tehnice şi energetice pentru locul de producere
    2.1. Puterea aprobată

┌──────────────────────────────────┬───┐
│Puterea maximă simultan evacuată │kW │
│în reţea │ │
├──────────────────────────────────┼───┤
│Puterea maximă simultan evacuată │kVA│
│în reţea │ │
└──────────────────────────────────┴───┘



    2.2. Date tehnice şi energetice aferente instalaţiei de producere a energiei electrice - Generatoare asincrone şi sincrone:

┌────┬───┬────┬────┬───┬───┬────┬─────┬─────┬───────┬───────┬──────┬──────┬─────┬──────────┐
│ │ │Tip │Tip │ │ │ │ │ │Pmax │Pmin │ │ │ │ │
│Nr. │Nr.│UG │UG │U │Un │Pn │Sn UG│Pi │produsă│produsă│Qmax │Qmin │Sevac│ │
│crt.│UG │(As,│(T, │(V)│UG │UG │(kVA)│total│de UG │de UG │(kVAr)│(kVAr)│(kVA)│Observaţii│
│ │ │S) │H, │ │(V)│(kW)│ │(kW) │(kW) │(kW) │ │ │ │ │
│ │ │ │E) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───┼────┼────┼───┼───┼────┼─────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │15 │
├────┴───┴────┴────┴───┴───┴────┴─────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼──────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴─────┴───────┴───────┴──────┴──────┴─────┴──────────┘


    Mijloace de compensare a energiei reactive:
    NU
    DA

┌────┬──────────┬──────┬──────┬──────┬────────┬──────────┐
│ │Tip │ │ │ │ │ │
│Nr. │echipament│Qn │Qmin │Qmax │Nr. │Observaţii│
│crt.│de │(kVAr)│(kVAr)│(kVAr)│trepte*)│ │
│ │compensare│ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
└────┴──────────┴──────┴──────┴──────┴────────┴──────────┘


    *) Se completează dacă tipul de echipament de compensare utilizat are reglaj în trepte.

    Module generatoare de tip fotovoltaic:

┌────┬───────┬─────┬──────┬───────┬────────┬────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Pi │Pmax │Pi total│ │
│ │ │ │Pi │total │debitată│panouri │ │
│Nr. │Nr. │Tip │panou │panouri│de │pe 1 │Observaţii│
│crt.│panouri│panou│(c.c.)│(c.c.) │panouri │invertor│ │
│ │ │ │(kW) │(kW) │(c.c.) │(c.c.) │ │
│ │ │ │ │ │(kW) │(kW) │ │
├────┼───────┼─────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┴───────┴─────┼──────┼───────┼────────┼────────┼──────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴──────────┘



    Invertoare:

┌────┬──────────┬─────────────┬────────┬────────┬────────┬───────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │Pmax │Pmax │ │
│ │ │ │Un │Pi │invertor│centrală │ │
│Nr. │Nr. │Tipul │invertor│invertor│evacuată│formată din│Observaţii│
│crt.│invertoare│invertoarelor│(c.a.) │(c.a.) │în reţea│module │ │
│ │ │ │(V) │(kW) │(c.a.) │generatoare│ │
│ │ │ │ │ │(kW) │(c.a.) (kW)│ │
├────┼──────────┼─────────────┼────────┼────────┼────────┼───────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┴──────────┴─────────────┴────────┼────────┼────────┼───────────┼──────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────┴────────┴────────┴───────────┴──────────┘



    NOTĂ:
    UG = unitate generatoare; panou = panou fotovoltaic; As = asincron; S = sincron; T = termo; H = hidro; E = eolian;
    Qn = putere reactivă nominală; Qmax = putere reactivă maximă; Qmin = putere reactivă minimă;
    c.c. = curent continuu; c.a. = curent alternativ;
    Pn = putere activă nominală; Pi = putere activă instalată; Pmax = putere activă maximă; Pmin = putere activă minimă;
    Sn = putere aparentă nominală;
    Un = tensiune nominală la borne;
    U = tensiunea în punctul de racordare;
    Sevac = puterea aparentă aprobată pentru evacuare în reţea.


    2.3. Serviciile interne ale instalaţiei de producere:

┌───────────────────────────────────┬──┐
│Pi servicii interne │kW│
├───────────────────────────────────┼──┤
│Puterea maximă simultan absorbită │kW│
│servicii interne │ │
└───────────────────────────────────┴──┘


    Anexez prezentei următoarele documente:
    a) copia actului de identitate, a certificatului de înregistrare la registrul comerţului sau a altor autorizaţii legale de funcţionare emise de autorităţile competente, după caz;
    b) certificatul constatator (doar în cazul prosumatorului persoană juridică), în copie, emis de oficiul registrului comerţului, cu informaţii complete care să reflecte situaţia la zi a solicitantului, prin care se dovedeşte că persoana juridică nu desfăşoară ca activitate principală producerea de energie electrică.

    În sprijinul solicitării mele, transmit următoarele informaţii privind:
    a) deţinerea de sisteme de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile:
    Nu deţin.
    Deţin.

┌───────────────────────────────────┬──┐
│Detalii schemă alimentare │ │
├───────────────────────────────────┼──┤
│Capacitate baterii de acumulatoare │Ah│
└───────────────────────────────────┴──┘



    b) echipamentele de măsurare a energiei electrice montate în instalaţiile de utilizare, altele decât cele aparţinând operatorilor de distribuţie, şi caracteristicile acestora, respectiv: serie contor, tip contor, date tehnice
    NU
    DA

┌───────┬──────────┬────────┬──────────┐
│Nr. │Serie │Tip │Date │
│crt. │contor │contor │tehnice │
├───────┼──────────┼────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │
└───────┴──────────┴────────┴──────────┘




    Declar pe propria răspundere că datele şi informaţiile cuprinse în prezenta cerere sunt autentice şi că documentele anexate, în copie, sunt conforme cu originalul.
    Data .....................................


    Solicitant/Împuternicit,
    ......................................................
          (numele, prenumele şi semnătura)

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016