Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 70 din 20 decembrie 2007  pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electrica livrata de furnizorii impliciti si furnizorii de ultima optiune consumatorilor captivi, altii decat cei casnici si cei asimilati consumatorilor casnici, si a tarifelor pentru energia reactiva    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 70 din 20 decembrie 2007 pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electrica livrata de furnizorii impliciti si furnizorii de ultima optiune consumatorilor captivi, altii decat cei casnici si cei asimilati consumatorilor casnici, si a tarifelor pentru energia reactiva

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 897 din 28 decembrie 2007

Având în vedere Referatul de aprobare prezentat de Departamentul preţuri şi tarife în domeniul energiei electrice şi în conformitate cu prevederile procesului-verbal al şedinţei Comitetului de reglementare al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei din data de 20 decembrie 2007,
în temeiul prevederilor art. 9 alin. (2), (8) şi (9), ale art. 11 alin. (1) şi alin. (2) lit. a) şi c), ale art. 74 lit. g), ale art. 76 şi ale <>art. 79 alin. (3) din Legea energiei electrice nr. 13/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale art. 3 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 410/2007 , ale prevederilor Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 35/2005 pentru aprobarea Procedurii privind asigurarea energiei electrice reactive şi modul de platã al acesteia, ale prevederilor Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 14/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind furnizarea de ultimã opţiune a energiei electrice şi ale prevederilor Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 11/2005 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate la consumatorii captivi de energie electricã - Revizia 2,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã tarifele pentru energia electricã livratã consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cuprinse în anexele nr. 1-8 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
(2) În calculul valorii facturii se utilizeazã tarifele în forma publicatã în anexe (cu 4 zecimale). Rotunjirea la unitatea monetarã minimã (banul) se realizeazã la valoarea facturii, înainte de aplicarea TVA.
ART. 2
(1) Tarifele aprobate conform art. 1 se aplicã:
a) consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care nu şi-au exercitat dreptul de a alege furnizorul de energie electricã pe piaţa concurenţialã de energie electricã;
b) consumatorilor captivi mici, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care acţioneazã pe piaţa concurenţialã şi opteazã pentru revenirea pe piaţa reglementatã, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de pânã la 100 kVA inclusiv;
c) consumatorilor captivi mici, noi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de pânã la 100 kVA inclusiv, care nu îşi exercitã dreptul de a alege furnizorul de energie electricã pe piaţa concurenţialã.
(2) Furnizorii impliciţi pot sã asigure furnizarea energiei electrice la tarife reglementate la consumatorii captivi mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de peste 100 kVA, numai în cazul în care au asigurat necesarul de energie electricã prin contracte reglementate.
ART. 3
(1) Se aprobã tariful A33AP, cuprins în tabelul nr. 4 din anexele nr. 1-8.
(2) Achiziţia/vânzarea energiei electrice de cãtre/de la producãtori se aplicã numai în punctele de consum în care achiziţia/vânzarea de energie electricã se face în dublu sens şi se realizeazã pe perioada de facturare conform zonelor orare aferente tarifului A33 în vigoare, astfel:
a) la tariful A33 ales de producãtor, pentru orele în care producãtorul cumpãrã de la furnizor;
b) la tariful A33AP, pentru orele în care producãtorul vinde la furnizor, în cazul în care nu existã alte reglementãri specifice.
(3) Durata de utilizare a tarifului A33AP aplicat unui producãtor trebuie sã fie identicã cu durata de utilizare a tarifului A33 ales de respectivul producãtor.
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplicã numai producãtorilor care cumpãrã energia electricã la tariful reglementat A33.
ART. 4
Tarifele nu includ accizele la consumatorii finali stabilite conform legii şi taxa pe valoarea adãugatã. Aceste taxe vor fi evidenţiate distinct în facturã şi vor fi incluse în suma totalã de platã.
ART. 5
Zonele orare utilizate la tarifare sunt stabilite în anexele nr. 9-11, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 6
Schimbarea tipului de tarif este permisã în urmãtoarele cazuri:
a) dupã 12 luni calendaristice de la ultima schimbare;
b) la apariţia unor noi tipuri de tarife, chiar dacã de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice;
c) la desfiinţarea tarifului aplicat consumatorului;
d) de la orice tarif de tip monom la orice tarif de tip binom;
e) de la tariful binom de tip C la tariful binom de tip A sau A33;
f) de la tariful binom de tip A la tariful binom de tip A33;
g) de la orice tip de tarif binom la tariful E1, în cazul consumatorilor de tip operator economic pentru punctele de consum aferente sistemelor de irigaţii.
ART. 7
Pentru consumatorii captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care aleg tariful A şi deţin echipamente de mãsurare cu un singur indicator de maxim şi douã cadrane, tariful de putere se aplicã numai la puterea consumatã în cadrul zonelor de vârf de searã.
ART. 8
Tariful A33 se poate aplica numai consumatorilor dotaţi cu contoare electronice. Aceştia pot solicita trimestrial schimbarea duratei de utilizare, în funcţie de modificãrile intervenite în procesele lor tehnologice.
ART. 9
Tariful C se poate aplica numai consumatorilor la care sunt montate contoare electronice sau care dispun de un indicator de maxim.
ART. 10
(1) În cazul tarifelor de tip binom, dacã puterea mãsuratã depãşeşte cu mai mult de 15% puterea contractatã, diferenţa dintre puterea mãsuratã şi puterea contractatã se factureazã la dublul valorii tarifului puterii, indiferent de momentul în care a intervenit depãşirea.
(2) - Sunt exceptaţi de la aplicarea prevederilor alin. (1) consumatorii de energie electricã cu putere maximã contractatã mai mare sau egalã cu 3 MW pe loc de consum.
ART. 11
În cazul consumatorilor de energie electricã cu putere maximã contractatã mai mare sau egalã cu 3 MW pe loc de consum, care nu şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, furnizorii impliciţi vor percepe consumatorilor penalitãţi pentru erori de prognozã, conform Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 34/2006 pentru aprobarea Procedurii privind modul în care consumatorii cu tarife reglementate, cu putere maximã contractatã mai mare sau egalã cu 3 MW, asigurã furnizorilor datele necesare la elaborarea prognozei energiei electrice.
ART. 12
(1) Obligaţiile de platã ale consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, pentru serviciul prestat de furnizorul de ultimã opţiune (FUO) se calculeazã pe bazã de tarife/ preţuri calculate astfel:
(2) Tariful aplicat de FUO consumatorilor captivi mici, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare de pânã la 100 kVA, inclusiv, este cu 10 % mai mare decât tariful reglementat D, aferent nivelului de tensiune al locului de consum.
(3) Tariful aplicat de FUO consumatorilor captivi mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare cuprinsã între 100 kVA şi 1 MVA, inclusiv, este cu 15 % mai mare decât tariful reglementat D, aferent nivelului de tensiune al locului de consum.
(4) Preţul aplicat de FUO consumatorilor captivi foarte mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare de peste 1 MVA, este cu 2,5% mai mare decât preţul de referinţã pentru aceastã categorie de consumatori. La preţul rezultat se adaugã şi tarifele pentru serviciile de reţea, serviciile de sistem, operare piaţã şi costurile unitare de furnizare. Furnizorul va considera aceleaşi costuri unitare de furnizare a energiei electrice ca şi pentru consumatorii captivi.
(5) La tarifele/preţurile rezultate dupã aplicarea regulilor menţionate la alin. (1), (2) şi (3) se vor adãuga accizele şi taxa pe valoarea adãugatã.
ART. 13
(1) Se aprobã tarifele pentru energia electricã reactivã, conform tabelului nr. 5 din anexele nr. 1-8, care se factureazã în cazul depãşirii factorului de putere neutral, conform reglementãrilor Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
(2) Energia electricã reactivã se factureazã de cãtre furnizorii impliciţi la consumatorii captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, precum şi în relaţia furnizor-consumator eligibil în piaţa concurenţialã.
(3) Veniturile care se obţin din aplicarea tarifelor pentru energia reactivã se transferã integral la operatorul principal de distribuţie, definit conform reglementãrilor Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
ART. 14
(1) Prevederile art. 3 se aplicã pânã la data de 30 iunie 2008.
(2) Furnizorii impliciţi sunt obligaţi sã informeze operatorii economici cãrora le aplicã tariful A33AP cu privire la încetarea valabilitãţii aplicãrii tarifului, în termen de maximum 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, şi la posibilitatea aplicãrii prevederilor art. 6 lit. c).
(3) Producãtorii pot achiziţiona energia electricã pentru consumul propriu tehnologic la oricare dintre tarifele reglementate sau în regim de consumator eligibil.
ART. 15
Furnizorii de energie electricã vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin, iar Departamentul preţuri şi tarife în domeniul energiei electrice din cadrul Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei va urmãri aplicarea acestuia.
ART. 16
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 49/2005 pentru aprobarea tarifelor la energia electricã livratã consumatorilor captivi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.163 din 22 decembrie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 17
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data de 1 ianuarie 2008.

p. Preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
Nicolae Opriş

Bucureşti, 20 decembrie 2007.
Nr. 70.


ANEXA 1

TARIFELE PENTRU SC ENEL ENERGIE S.A. (ZONA BANAT)

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 01.01.2008


Tabelul 1

┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Durata de utilizare micã │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │ ore │ vârf │normalã│de gol│ vârf │ ore │ de │normalã│de gol│ vârf │ rest │ de │normalã│de gol│
│instalaţiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ vârf │ │ │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │113.9358│49.5930│0.4366 │0.2239 │0.1680│284.8944│123.8910│0.3471│0.1680 │0.1344│600.8988│261.2142│0.2799│0.1344 │0.1120│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │136.4082│59.2554│0.4816 │0.2464 │0.1904│340.7826│148.2300│0.3696│0.1904 │0.1455│666.4860│289.7256│0.3024│0.1568 │0.1231│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │139.7388│60.7560│0.5375 │0.2687 │0.2127│349.2372│151.8168│0.4032│0.2016 │0.1568│601.7040│261.6168│0.3471│0.1680 │0.1344│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │161.1132│70.1256│0.7055 │0.3583 │0.2799│402.9660│175.2408│0.4927│0.2464 │0.1904│609.8292│265.0938│0.4479│0.2239 │0.1680│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã

2. TARIFELE A, B, C şi D*)
Valabile de la 01.01.2008




┌─────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Preţuri pentru energia electricã activã │
│ ├──────────────────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────┤
│ Niveluri de │ A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom diferenţiat│C. Tarif binom simplu│D. Tarif monom simplu│
│ tensiune ├───────────────────┬──────────────┼──────────────────────────┼───────────┬─────────┼─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │Pentru energie│ Pentru energie │ Pentru │ Pentru │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ puterea │ energie │ (lei/kWh) │
│ punctele ├──────────┬────────┼───────┬──────┼──────────────┬───────────┤contractatã│(lei/kWh)│ │
│de delimitare│Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona vârf de │ Zona rest │(lei/kW/an)│ │ │
│ a │ vârf │ rest │vârf de│ rest │ searã │ ore │ │ │ │
│instalaţiilor│de searã │ ore │ searã │ ore │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────────────────┤
│ÎNALTĂ │458.6346 │197.6766│0.4591 │0.1660│ 0.6048 │ 0.2351 │ 346.2726 │ 0.2127 │ 0.2799 │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110kV şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────────────────┤
│MEDIE │621.2118 │260.7018│0.4704 │0.1703│ 0.6831 │ 0.2577 │ 388.9848 │ 0.2351 │ 0.3136 │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────┼─────────────────────┤
│JOASĂ │1,036.4388│445.8978│0.5487 │0.2016│ 0.8959 │ 0.3359 │ 489.3786 │ 0.2912 │ 0.4032 │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────┴────────┴───────┴──────┴──────────────┴───────────┴───────────┴─────────┴─────────────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 şi E2*)

Valabile de la 01.01.2008


Tabelul 3

┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │Tarif pentru consumul de energie │ Tarif pentru consumul de │
│ Niveluri de tensiune │ electricã din zonele de zi şi │energie electricã din zonele de│
│ egale cu cele din │ zonele de noapte, inclusiv din │ zi şi zonele de noapte │
│punctele de delimitare│ zilele de sâmbatã şi duminicã │ │
│ a instalaţiilor ├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ ├───────────────┬─────────────────┼──────────────┬────────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │ Zona de noapte │
│ │ 7,00-22,00 │ 22,00 - 7,00 │ 7,00 - 22,00 │ 22,00 - 7,00 │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3583 │ 0.1792 │ 0.3024 │ 0.1792 │
│ (110 kV şi peste) │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3919 │ 0.2016 │ 0.3359 │ 0.2016 │
│ (1-110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ JOASA TENSIUNE │ 0.5151 │ 0.2577 │ 0.4366 │ 0.2577 │
│ (0,1-1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
└──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴──────────────┴────────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 pânã luni orele 7,00.

4. TARIFUL DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33AP*)
(NUMAI PENTRU PRODUCĂTORII CARE LIVREAZĂ ENERGIE ELECTRICĂ, DUPĂ CAZ,
OPERATORILOR DE DISTRIBUŢIE SAU DE FURNIZARE)

Valabil de la 01.01.2008


Tabelul 4

┌─────────────┬────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┐
│ Niveluri de │Durata de utilizare micã│Durata de utilizare medie│Durata de utilizare mare│
│ tensiune ├────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┬───────┼────────┬────────┬───────┼────────┬────────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │ Zona │ Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │normalã│de gol │ vârf │normalã │de gol │ vârf │normalã │de gol│
│instalaţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 0.3919 │0.2016 │0.1568 │ 0.3136 │ 0.1568 │0.1231 │ 0.2464 │ 0.1231 │0.1008│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 0.4366 │0.2239 │0.168 │ 0.3359 │ 0.168 │0.1344 │ 0.2799 │ 0.1344 │0.112 │
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 0.4816 │0.2464 │0.1904 │ 0.3583 │ 0.1792 │0.1455 │ 0.3136 │ 0.1568 │0.1231│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 0.6382 │0.3136 │0.2464 │ 0.4366 │ 0.2239 │0.168 │ 0.4032 │ 0.2016 │0.1568│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴──────┘


Notã:
*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã


5. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 01.01.2008


┌───────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ Niveluri de tensiune egale cu cele din │Preţuri pentru energia electricã│
│ punctele de delimitare a instalaţiilor │ reactivã**) │
│ ├────────────────────────────────┤
│ │ (lei/kV Ar h) │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0.0440 │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1 - 110 kV exclusiv) │ 0.0440 │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1 - 1kV inclusiv) │ 0.0550 │
└───────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘



Notã:
Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de eligibilitate.
*) Nu includ taxa pe valoare adãugatã.
**) Preţul pentru energia electricã reactivã este valabil inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate din zona Banat, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.


ANEXA 2

TARIFELE PENTRU S.C. ENEL ENERGIE S.A. (ZONA DOBROGEA)

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE
UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 1
┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Durata de utilizare micã │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │ ore │ vârf │normalã│de gol│ vârf │ ore │ de │normalã│de gol│ vârf │ rest │ de │normalã│de gol│
│instalaţiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ vârf │ │ │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │114.7410│49.9224│0.4396 │0.2255 │0.1691│286.8708│124.7694│0.3495│0.1691 │0.1354│605.0712│263.0442│0.2818│0.1354 │0.1128│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │137.3598│59.6580│0.4849 │0.2481 │0.1917│343.1250│149.2548│0.3721│0.1917 │0.1465│671.0976│291.7386│0.3045│0.1578 │0.1240│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │140.7270│61.1586│0.5412 │0.2705 │0.2142│351.6528│152.8782│0.4060│0.2030 │0.1578│605.8764│263.4468│0.3495│0.1691 │0.1354│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │162.2112│70.6014│0.7104 │0.3608 │0.2818│405.7476│176.4852│0.4961│0.2481 │0.1917│614.0382│266.9238│0.4510│0.2255 │0.1691│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã.

2. TARIFELE A, B, C şi D*)
Valabile de la 01.01.2008





Tabelul 2
┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Preţuri pentru energia electricã activã │
│ ├────────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬─────────┤
│Niveluri de │A. Tarif binom diferenţiat │B.Tarif monom │C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
│tensiune egale cu│ │ diferenţiat │ │monom │
│cele din punctele│ │ │ │simplu │
│de delimitare a ├───────────────────┬────────────────┼───────────────┼───────────┬─────────┼─────────┤
│instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │ │ │ │
│ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │ │ │ │
│ │ │ │ │Pentru │ │ │
│ │ │ │ │puterea │Pentru │Pentru │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬───────┤contractatã│energie │energie │
│ │Zona vârf │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │(lei/kW/an)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│
│ │de searã │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest │ │ │ │
│ │ │ │searã │ │searã │ore │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 461.8188│199.0308│ 0.4623│ 0.1672│ 0.6090│ 0.2368│ 348.6882 │ 0.2142 │ 0.2818 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 625.5306│262.5318│ 0.4736│ 0.1715│ 0.6878│ 0.2594│ 391.6932 │ 0.2368 │ 0.3158 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │1,043.6124│448.9722│ 0.5525│ 0.2030│ 0.9021│ 0.3383│ 492.7824 │ 0.2932 │ 0.4060 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 si E2*)
Valabile de la 01.01.2008



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │Tarif pentru consumul de │Tarif pentru consumul de │
│Niveluri de │energie electricã din │energie electricã din │
│tensiune egale │zonele de zi şi zonele de │zonele de zi şi │
│cu cele din │noapte, inclusiv din zilele │zonele de noapte │
│punctele de │de sâmbata şi duminicã │ │
│delimitare ├────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│a instalaţiilor │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ ├───────────────┬────────────┼──────────────┬────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de │ Zona de zi │Zona de │
│ │ 7,00-22,00 │noapte**) │ 7,00 - 22,00 │noapte │
│ │ │22,00 - 7,00│ │22,00 - 7,00│
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3608 │ 0.1804 │ 0.3045 │ 0.1804 │
│ (110 kV şi peste) │ │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3946 │ 0.2030 │ 0.3383 │ 0.2030 │
│ (1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ 0.5187 │ 0.2594 │ 0.4396 │ 0.2594 │
│ (0,1-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │
└────────────────────┴───────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 pânã luni orele 7,00.

4. TARIFUL DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE
DE UTILIZARE - A33AP*)
(NUMAI PENTRU PRODUCĂTORII CARE LIVREAZĂ ENERGIE
ELECTRICĂ, DUPĂ CAZ, OPERATORILOR DE DISTRIBUŢIE
SAU DE FURNIZARE)


Valabil de la 01.01.2008






Tabelul 4
┌─────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────┐
│Niveluri de │Duratã de utilizare │Duratã de utilizare │Duratã de utilizare │
│tensiune egale │ micã │ medie │ mare │
│cu cele din ├───────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
│punctele de │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│delimitare a │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│instalaţiilor ├──────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┼─────────────────────┤
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│ │de │normalã│de gol │de │normalã│de gol │de │normalã│de │
│ │vârf │ │ │vârf │ │ │vârf │ │gol │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8│ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │0.3946│ 0.203 │ 0.1578│ 0.3158 │ 0.1578│ 0.124 │0.2481│ 0.124 │0.1015│
│ (220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │0.4396│ 0.2255│ 0.1691│ 0.3383 │ 0.1691│ 0.1354│0.2818│ 0.1354│0.1128│
│ (110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │0.4849│ 0.2481│ 0.1917│ 0.3608│ 0.1804│ 0.1465│0.3158│ 0.1578│ 0.124│
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │0.6426│ 0.3158│ 0.2481│ 0.4396│ 0.2255│ 0.1691│ 0.406│ 0.203 │0.1578│
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴──────┴───────┴──────┘



Notã:
*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã.

5. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 01.01.2008



Tabelul 5
┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de tensiune egale cu cele din │ Preţuri pentru energia electricã │
│ punctele de delimitare a instalaţiilor │ reactivã**) │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ (lei/kV Ar h) │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0.0443 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1- 110 kV exclusiv) │ 0.0443 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1 - 1 kV inclusiv) │ 0.0554 │
└────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


Notã:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de eligibilitate.

*) Nu includ taxa pe valoare adaugatã
**) Preţul pentru energia electricã reactivã este valabil inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate din zona Banat, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

ANEXA 3

TARIFELE PENTRU S.C. CEZ VÂNZARE S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE
ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 1
┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Durata de utilizare micã │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │ ore │ vârf │normalã│de gol│ vârf │ ore │ de │normalã│de gol│ vârf │ rest │ de │normalã│de gol│
│instalaţiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ vârf │ │ │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │114.7410│49.9224│0.4396 │0.2255 │0.1691│286.8708│124.7694│0.3495│0.1691 │0.1354│605.0712│263.0442│0.2818│0.1354 │0.1128│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │137.3598│59.6580│0.4849 │0.2481 │0.1917│343.1250│149.2548│0.3721│0.1917 │0.1465│671.0976│291.7386│0.3045│0.1578 │0.1240│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │140.7270│61.1586│0.5412 │0.2705 │0.2142│351.6528│152.8782│0.4060│0.2030 │0.1578│605.8764│263.4468│0.3495│0.1691 │0.1354│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │162.2112│70.6014│0.7104 │0.3608 │0.2818│405.7476│176.4852│0.4961│0.2481 │0.1917│614.0382│266.9238│0.4510│0.2255 │0.1691│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã.

2. TARIFELE A, B, C şi D*)
Valabile de la 01.01.2008





Tabelul 2
┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Preţuri pentru energia electricã activã │
│ ├────────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬─────────┤
│Niveluri de │A. Tarif binom diferenţiat │B.Tarif monom │C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
│tensiune egale cu│ │ diferenţiat │ │monom │
│cele din punctele│ │ │ │simplu │
│de delimitare a ├───────────────────┬────────────────┼───────────────┼───────────┬─────────┼─────────┤
│instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │ │ │ │
│ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │ │ │ │
│ │ │ │ │Pentru │ │ │
│ │ │ │ │puterea │Pentru │Pentru │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬───────┤contractatã│energie │energie │
│ │Zona vârf │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │(lei/kW/an)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│
│ │de searã │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest │ │ │ │
│ │ │ │searã │ │searã │ore │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 461.8188│199.0308│ 0.4623│ 0.1672│ 0.6090│ 0.2368│ 348.6882 │ 0.2142 │ 0.2818 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 625.5306│262.5318│ 0.4736│ 0.1715│ 0.6878│ 0.2594│ 391.6932 │ 0.2368 │ 0.3158 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │1,043.6124│448.9722│ 0.5525│ 0.2030│ 0.9021│ 0.3383│ 492.7824 │ 0.2932 │ 0.4060 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã


3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 si E2*)
Valabile de la 01.01.2008



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │Tarif pentru consumul de │Tarif pentru consumul de │
│Niveluri de │energie electricã din │energie electricã din │
│tensiune egale │zonele de zi şi zonele de │zonele de zi şi │
│cu cele din │noapte, inclusiv din zilele │zonele de noapte │
│punctele de │de sâmbata şi duminicã │ │
│delimitare ├────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│a instalaţiilor │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ ├───────────────┬────────────┼──────────────┬────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de │ Zona de zi │Zona de │
│ │ 7,00-22,00 │noapte**) │ 7,00 - 22,00 │noapte │
│ │ │22,00 - 7,00│ │22,00 - 7,00│
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3608 │ 0.1804 │ 0.3045 │ 0.1804 │
│ (110 kV şi peste) │ │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3946 │ 0.2030 │ 0.3383 │ 0.2030 │
│ (1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ 0.5187 │ 0.2594 │ 0.4396 │ 0.2594 │
│ (0,1-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │
└────────────────────┴───────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 pânã luni orele 7,00.


4. TARIFUL DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE
DE UTILIZARE - A33AP*)
(NUMAI PENTRU PRODUCĂTORII CARE LIVREAZĂ ENERGIE
ELECTRICĂ, DUPĂ CAZ, OPERATORILOR DE DISTRIBUŢIE
SAU DE FURNIZARE)


Valabil de la 01.01.2008






Tabelul 4
┌─────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────┐
│Niveluri de │Duratã de utilizare │Duratã de utilizare │Duratã de utilizare │
│tensiune egale │ micã │ medie │ mare │
│cu cele din ├───────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
│punctele de │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│delimitare a │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│instalaţiilor ├──────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┼─────────────────────┤
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│ │de │normalã│de gol │de │normalã│de gol │de │normalã│de │
│ │vârf │ │ │vârf │ │ │vârf │ │gol │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8│ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │0.3946│ 0.203 │ 0.1578│ 0.3158 │ 0.1578│ 0.124 │0.2481│ 0.124 │0.1015│
│ (220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │0.4396│ 0.2255│ 0.1691│ 0.3383 │ 0.1691│ 0.1354│0.2818│ 0.1354│0.1128│
│ (110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │0.4849│ 0.2481│ 0.1917│ 0.3608 │ 0.1804│ 0.1465│0.3158│ 0.1578│ 0.124│
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │0.6426│ 0.3158│ 0.2481│ 0.4396│ 0.2255│ 0.1691│ 0.406│ 0.203 │0.1578│
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã.

5. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 01.01.2008



Tabelul 5
┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de tensiune egale cu cele din │ Preţuri pentru energia electricã │
│ punctele de delimitare a instalaţiilor │ reactivã**) │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ (lei/kV Ar h) │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0.0443 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1- 110 kV exclusiv) │ 0.0443 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1 - 1 kV inclusiv) │ 0.0554 │
└────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


Notã:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de eligibilitate.

*) Nu includ taxa pe valoare adaugatã
**) Preţul pentru energia electricã reactivã este valabil inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate din zona Banat, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

ANEXA 4

TARIFELE PENTRU S.C. E.ON MOLDOVA FURNIZARE S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE
ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 1
┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Durata de utilizare micã │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │ ore │ vârf │normalã│de gol│ vârf │ ore │ de │normalã│de gol│ vârf │ rest │ de │normalã│de gol│
│instalaţiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ vârf │ │ │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │113.3868│49.3368│0.4345 │0.2228 │0.1671│283.4670│123.3054│0.3454│0.1671 │0.1338│597.9342│259.9332│0.2785│0.1338 │0.1115│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │135.7128│58.9626│0.4792 │0.2452 │0.1894│339.0990│147.4980│0.3677│0.1894 │0.1448│663.1920│288.2982│0.3009│0.1560 │0.1225│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │139.0800│60.4632│0.5349 │0.2673 │0.2117│347.4804│151.0482│0.4012│0.2006 │0.1560│598.7394│260.3358│0.3454│0.1671 │0.1338│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │160.3080│69.7596│0.7020 │0.3566 │0.2785│400.9896│174.3990│0.4902│0.2452 │0.1894│606.7914│263.7762│0.4457│0.2228 │0.1671│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã.

2. TARIFELE A, B, C şi D*)
Valabile de la 01.01.2008





Tabelul 2
┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Preţuri pentru energia electricã activã │
│ ├────────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬─────────┤
│Niveluri de │A. Tarif binom diferenţiat │B.Tarif monom │C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
│tensiune egale cu│ │ diferenţiat │ │monom │
│cele din punctele│ │ │ │simplu │
│de delimitare a ├───────────────────┬────────────────┼───────────────┼───────────┬─────────┼─────────┤
│instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │ │ │ │
│ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │ │ │ │
│ │ │ │ │Pentru │ │ │
│ │ │ │ │puterea │Pentru │Pentru │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬───────┤contractatã│energie │energie │
│ │Zona vârf │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │(lei/kW/an)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│
│ │de searã │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest │ │ │ │
│ │ │ │searã │ │searã │ore │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 456.3654│196.6884│ 0.4569│ 0.1652│ 0.6018│ 0.2340│ 344.5524 │ 0.2117 │ 0.2785 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 618.1374│259.4208│ 0.4680│ 0.1694│ 0.6797│ 0.2564│ 387.0816 │ 0.2340 │ 0.3121 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │1,031.2782│443.6652│ 0.5460│ 0.2006│ 0.8914│ 0.3343│ 486.9630 │ 0.2897 │ 0.4012 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã


3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 si E2*)
Valabile de la 01.01.2008



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │Tarif pentru consumul de │Tarif pentru consumul de │
│Niveluri de │energie electricã din │energie electricã din │
│tensiune egale │zonele de zi şi zonele de │zonele de zi şi │
│cu cele din │noapte, inclusiv din zilele │zonele de noapte │
│punctele de │de sâmbata şi duminicã │ │
│delimitare ├────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│a instalaţiilor │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ ├───────────────┬────────────┼──────────────┬────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de │ Zona de zi │Zona de │
│ │ 7,00-22,00 │noapte**) │ 7,00 - 22,00 │noapte │
│ │ │22,00 - 7,00│ │22,00 - 7,00│
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3566 │ 0.1783 │ 0.3009 │ 0.1783 │
│ (110 kV şi peste) │ │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3899 │ 0.2006 │ 0.3343 │ 0.2006 │
│ (1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ 0.5126 │ 0.2564 │ 0.4354 │ 0.2564 │
│ (0,1-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │
└────────────────────┴───────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 pânã luni orele 7,00.


4. TARIFUL DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE
DE UTILIZARE - A33AP*)
(NUMAI PENTRU PRODUCĂTORII CARE LIVREAZĂ ENERGIE
ELECTRICĂ, DUPĂ CAZ, OPERATORILOR DE DISTRIBUŢIE
SAU DE FURNIZARE)


Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 4
┌─────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────┐
│Niveluri de │Duratã de utilizare │Duratã de utilizare │Duratã de utilizare │
│tensiune egale │ micã │ medie │ mare │
│cu cele din ├───────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
│punctele de │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│delimitare a │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│instalaţiilor ├──────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┼─────────────────────┤
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│ │de │normalã│de gol │de │normalã│de gol │de │normalã│de │
│ │vârf │ │ │vârf │ │ │vârf │ │gol │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8│ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │0.3899│ 0.2006│ 0.156 │ 0.3121 │ 0.156 │ 0.1225│0.2452│ 0.1225│0.1003│
│ (220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │0.4345│ 0.2228│ 0.1671│ 0.3343 │ 0.1671│ 0.1338│0.2785│ 0.1338│0.1115│
│ (110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │0.4792│ 0.2452│ 0.1894│ 0.3566 │ 0.1783│ 0.1448│0.3121│ 0.156 │0.1225│
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │0.6351│ 0.3121│ 0.2452│ 0.4345│ 0.2228│ 0.1671│0.4012│ 0.2006│0.1560│
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã.

5. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 01.01.2008



Tabelul 5
┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de tensiune egale cu cele din │ Preţuri pentru energia electricã │
│ punctele de delimitare a instalaţiilor │ reactivã**) │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ (lei/kV Ar h) │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0.0438 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1- 110 kV exclusiv) │ 0.0438 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1 - 1 kV inclusiv) │ 0.0548 │
└────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘



NOTĂ:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de eligibilitate.

*) Nu includ taxa pe valoare adaugatã
**) Preţul pentru energia electricã reactivã este valabil inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate din zona Banat, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

ANEXA 5

TARIFELE PENTRU S.C. FDFEE ELECTRICA MUNTENIA SUD S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE
ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 01.01.2008






Tabelul 1
┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Durata de utilizare micã │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │ ore │ vârf │normalã│de gol│ vârf │ ore │ de │normalã│de gol│ vârf │ rest │ de │normalã│de gol│
│instalaţiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ vârf │ │ │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │112.2522│48.8610│0.4301 │0.2206 │0.1655│280.6488│122.0610│0.3420│0.1655 │0.1324│591.9684│257.3346│0.2757│0.1324 │0.1103│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │134.3586│58.3770│0.4744 │0.2428 │0.1876│335.7318│146.0340│0.3641│0.1876 │0.1434│656.5674│285.4068│0.2979│0.1544 │0.1213│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │137.6892│59.8410│0.5295 │0.2647 │0.2095│344.0400│149.5476│0.3972│0.1986 │0.1544│592.7736│257.7372│0.3420│0.1655 │0.1324│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │158.6976│69.0642│0.6950 │0.3530 │0.2757│397.0002│172.6422│0.4854│0.2428 │0.1876│600.7524│261.1410│0.4413│0.2206 │0.1655│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã.


2. TARIFELE A, B, C şi D*)
Valabile de la 01.01.2008





Tabelul 2
┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Preţuri pentru energia electricã activã │
│ ├────────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬─────────┤
│Niveluri de │A. Tarif binom diferenţiat │B.Tarif monom │C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
│tensiune egale cu│ │ diferenţiat │ │monom │
│cele din punctele│ │ │ │simplu │
│de delimitare a ├───────────────────┬────────────────┼───────────────┼───────────┬─────────┼─────────┤
│instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │ │ │ │
│ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │ │ │ │
│ │ │ │ │Pentru │ │ │
│ │ │ │ │puterea │Pentru │Pentru │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬───────┤contractatã│energie │energie │
│ │Zona vârf │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │(lei/kW/an)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│
│ │de searã │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest │ │ │ │
│ │ │ │searã │ │searã │ore │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 451.8270│194.7486│ 0.4523│ 0.1636│ 0.5958│ 0.2316│ 341.1120 │ 0.2095 │ 0.2757 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 611.9886│256.8222│ 0.4634│ 0.1678│ 0.6729│ 0.2538│ 383.2386 │ 0.2316 │ 0.3089 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │1,021.0302│439.2732│ 0.5406│ 0.1986│ 0.8826│ 0.3309│ 482.1318 │ 0.2869 │ 0.3972 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã


3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 si E2*)
Valabile de la 01.01.2008



Tabelul 3
┌────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │Tarif pentru consumul de │Tarif pentru consumul de │
│Niveluri de │energie electricã din │energie electricã din │
│tensiune egale │zonele de zi şi zonele de │zonele de zi şi │
│cu cele din │noapte, inclusiv din zilele │zonele de noapte │
│punctele de │de sâmbata şi duminicã │ │
│delimitare ├────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│a instalaţiilor │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ ├───────────────┬────────────┼──────────────┬────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de │ Zona de zi │Zona de │
│ │ 7,00-22,00 │noapte**) │ 7,00 - 22,00 │noapte │
│ │ │22,00 - 7,00│ │22,00 - 7,00│
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3530 │ 0.1765 │ 0.2979 │ 0.1765 │
│ (110 kV şi peste) │ │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3861 │ 0.1986 │ 0.3309 │ 0.1986 │
│ (1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────┼────────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ 0.5075 │ 0.2538 │ 0.4301 │ 0.2538 │
│ (0,1-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │
└────────────────────┴───────────────┴────────────┴──────────────┴────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 pânã luni orele 7,00.



4. TARIFUL DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE
DE UTILIZARE - A33AP*)
(NUMAI PENTRU PRODUCĂTORII CARE LIVREAZĂ ENERGIE
ELECTRICĂ, DUPĂ CAZ, OPERATORILOR DE DISTRIBUŢIE
SAU DE FURNIZARE)

Valabil de la 01.01.2008






Tabelul 4
┌─────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────┐
│Niveluri de │Duratã de utilizare │Duratã de utilizare │Duratã de utilizare │
│tensiune egale │ micã │ medie │ mare │
│cu cele din ├───────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────────────┤
│punctele de │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│delimitare a │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│instalaţiilor ├──────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┼─────────────────────┤
│ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │
│ │de │normalã│de gol │de │normalã│de gol │de │normalã│de │
│ │vârf │ │ │vârf │ │ │vârf │ │gol │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8│ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │0.3861│ 0.1986│ 0.1544│ 0.3089 │ 0.1544│ 0.1213│0.2428│ 0.1213│0.0993│
│ (220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │0.4301│ 0.2206│ 0.1655│ 0.3309 │ 0.1655│ 0.1324│0.2757│ 0.1324│0.1103│
│ (110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │0.4744│ 0.2428│ 0.1876│ 0.353 │ 0.1765│ 0.1434│0.3089│ 0.1544│0.1213│
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │0.6287│ 0.3089│ 0.2428│ 0.4301│ 0.2206│ 0.1655│0.3972│ 0.1986│0.1544│
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
*) Nu include acciza şi taxa pe valoare adãugatã.

5. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 01.01.2008



Tabelul 5
┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de tensiune egale cu cele din │ Preţuri pentru energia electricã │
│ punctele de delimitare a instalaţiilor │ reactivã**) │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ (lei/kV Ar h) │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0.0434 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1- 110 kV exclusiv) │ 0.0434 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1 - 1 kV inclusiv) │ 0.0542 │
└────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


Notã:
Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de eligibilitate.

*) Nu includ taxa pe valoare adaugatã
**) Preţul pentru energia electricã reactivã este valabil inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.


ANEXA 6

TARIFELE PENTRU S.C. FFEE ELECTRICA FURNIZARE MUNTENIA NORD S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 1
┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Durata de utilizare micã │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │ ore │ varf │normala│de gol│ varf │ ore │ de │normala│de gol│ varf │ rest │ de │normala│de gol│
│instalaţiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ varf │ │ │ │ │ varf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│INALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │113.6064│49.4466│0.4353 │0.2233 │0.1675│284.0526│123.5250│0.3461│0.1675 │0.1340│599.1054│260.4456│0.2790│0.1340 │0.1117│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│INALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │136.0056│59.0724│0.4801 │0.2457 │0.1898│339.7578│147.7908│0.3685│0.1898 │0.1451│664.5096│288.8472│0.3015│0.1563 │0.1228│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │139.3362│60.5730│0.5359 │0.2679 │0.2121│348.1758│151.3410│0.4020│0.2010 │0.1563│599.9106│260.8482│0.3461│0.1675 │0.1340│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │160.6374│69.9060│0.7034 │0.3573 │0.2790│401.7582│174.7284│0.4912│0.2457 │0.1898│607.9992│264.3252│0.4466│0.2233 │0.1675│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã


TARIFELE PENTRU S.C. FFEE ELECTRICA FURNIZARE MUNTENIA NORD S.A.

2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 01.01.2008





Tabelul 2
┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Preţuri pentru energia electricã activã │
│ ├────────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬─────────┤
│Niveluri de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
│tensiune egale cu│ │ diferenţiat │ │monom │
│cele din punctele│ │ │ │simplu │
│de delimitare a ├───────────────────┬────────────────┼───────────────┼───────────┬─────────┼─────────┤
│instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │ │ │ │
│ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │ │ │ │
│ │ │ │ │Pentru │ │ │
│ │ │ │ │puterea │Pentru │Pentru │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬───────┤contractatã│energie │energie │
│ │Zona vârf │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │(lei/kW/an)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│
│ │de searã │restore │vârf de│restore │vârf de│restore│ │ │ │
│ │ │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 457.2804│197.0910│ 0.4578│ 0.1656│ 0.6030│ 0.2344│ 345.2478 │ 0.2121 │ 0.2790 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 619.3818│259.9332│ 0.4690│ 0.1698│ 0.6810│ 0.2569│ 387.8502 │ 0.2344 │ 0.3127 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │1,033.3278│444.5436│ 0.5471│ 0.2010│ 0.8932│ 0.3349│ 487.9146 │ 0.2903 │ 0.4020 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã


TARIFELE PENTRU S.C. FFEE ELECTRICA FURNIZARE MUNTENIA NORD S.A.

3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 si E2*)
Valabile de la 01.01.2008


Tabelul 3
┌───────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├──────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ Tarif pentru consumul de │ │
│ │ energie electricã din zonele │ Tarif pentru consumul de │
│ Niveluri de │ de zi şi zonele de noapte, │ energie electricã din │
│tensiune egale cu │ inclusiv din zilele de │ zonele de zi şi zonele │
│cele din punctele │ sâmbãtã şi duminicã │ de noapte │
│ de delimitare a ├──────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ instalaţiilor │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ ├────────────┬─────────────────┼────────────┬──────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │Zona de noapte│
│ │ 7,00-22,00 │ 22,00 - 7,00 │7,00 - 22,00│ 22,00 - 7,00 │
├───────────────────┼────────────┼─────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────────────────┼────────────┼─────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3573 │ 0.1786 │ 0.3015 │ 0.1786 │
│ (110 kV şi peste) │ │ │ │ │
├───────────────────┼────────────┼─────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3907 │ 0.2010 │ 0.3349 │ 0.2010 │
│(1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │
├───────────────────┼────────────┼─────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ 0.5136 │ 0.2569 │ 0.4353 │ 0.2569 │
│(0,1-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │
└───────────────────┴────────────┴─────────────────┴────────────┴──────────────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adaugatã
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 pânã luni orele 7,00.


TARIFELE PENTRU S.C. FFEE ELECTRICA FURNIZARE MUNTENIA NORD S.A.

4. TARIFUL DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33AP*)
(NUMAI PENTRU PRODUCĂTORII CARE LIVREAZĂ ENERGIE ELECTRICĂ, DUPA CAZ,
OPERATORILOR DE DISTRIBUŢIE SAU DE FURNIZARE)

Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 4
┌─────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ │ │ Duratã de utilizare │ │
│ Niveluri de │ Duratã de utilizare micã │ medie │ Duratã de utilizare mare │
│ tensiune ├───────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│egale cu cele │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├──────────┬────────┬───────┼────────┬───────┬───────┼───────────┬─────────┬─────────┤
│de delimitare │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │normalã │de gol │ de │normalã│de gol │ de │ normalã │ de gol │
│instalaţiilor │ │ │ │ vârf │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3907│ 0.201 │ 0.1563│ 0.3127│ 0.1563│ 0.1228│ 0.2457 │ 0.1228 │ 0.1005 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.4353│ 0.2233│ 0.1675│ 0.3349│ 0.1675│ 0.134 │ 0.279 │ 0.134 │ 0.1117 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 0.4801│ 0.2457│ 0.1898│ 0.3573│ 0.1786│ 0.1451│ 0.3127 │ 0.1563 │ 0.1228 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │ 0.6363│ 0.3127│ 0.2457│ 0.4353│ 0.2233│ 0.1675│ 0.402 │ 0.201 │ 0.1563 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


TARIFELE PENTRU S.C. FFEE ELECTRICA FURNIZARE MUNTENIA NORD S.A.

5. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)
Valabile de la 01.01.2008


Tabelul 5
┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de tensiune egale cu cele din │ Preţuri pentru energia electricã │
│ punctele de delimitare a instalaţiilor │ reactivã**) │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ (lei/kV Ar h) │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0.0439 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1- 110 kV exclusiv) │ 0.0439 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1 - 1 kV inclusiv) │ 0.0549 │
└────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de eligibilitate.

*) Nu includ taxa pe valoare adaugatã
**) Preţul pentru energia electricã reactivã este valabil inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate din zona Banat, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.


ANEXA 7

TARIFELE PENTRU S.C. FFEE ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 1
┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Durata de utilizare micã │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │ ore │ vârf │normalã│de gol│ vârf │ ore │ de │normala│de gol│ vârf │ rest │ de │normalã│de gol│
│instalaţiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ vârf │ │ │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│INALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │112.2522│48.8610│0.4301 │0.2206 │0.1655│280.6488│122.0610│0.3420│0.1655 │0.1324│591.9684│257.3346│0.2757│0.1324 │0.1103│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│INALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │134.3586│58.3770│0.4744 │0.2428 │0.1876│335.7318│146.0340│0.3641│0.1876 │0.1434│656.5674│285.4068│0.2979│0.1544 │0.1213│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │137.6892│59.8410│0.5295 │0.2647 │0.2095│344.0400│149.5476│0.3972│0.1986 │0.1544│592.7736│257.7372│0.3420│0.1655 │0.1324│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │158.6976│69.0642│0.6950 │0.3530 │0.2757│397.0002│172.6422│0.4854│0.2428 │0.1876│600.7524│261.1410│0.4413│0.2206 │0.1655│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adaugatã



2. TARIFELE A, B, C ŞI D*)
Valabile de la 01.01.2008





Tabelul 2
┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Preţuri pentru energia electricã activã │
│ ├────────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬─────────┤
│Niveluri de │A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
│tensiune egale cu│ │ diferenţiat │ │monom │
│cele din punctele│ │ │ │simplu │
│de delimitare a ├───────────────────┬────────────────┼───────────────┼───────────┬─────────┼─────────┤
│instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │ │ │ │
│ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │ │ │ │
│ │ │ │ │Pentru │ │ │
│ │ │ │ │puterea │Pentru │Pentru │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬───────┤contractatã│energie │energie │
│ │Zona vârf │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │(lei/kW/an)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│
│ │de searã │restore │vârf de│restore │vârf de│restore│ │ │ │
│ │ │ │searã │ │searã │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 451.8270│194.7486│ 0.4523│ 0.1636│ 0.5958│ 0.2316│ 341.1120 │ 0.2095 │ 0.2757 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 611.9886│256.8222│ 0.4634│ 0.1678│ 0.6729│ 0.2538│ 383.2386 │ 0.2316 │ 0.3089 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │1,021.0302│439.2732│ 0.5406│ 0.1986│ 0.8826│ 0.3309│ 482.1318 │ 0.2869 │ 0.3972 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã


3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 ŞI E2*)
Valabile de la 01.01.2008


Tabelul 3
┌───────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├──────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ Tarif pentru consumul de │ │
│ │ energie electricã din zonele │ Tarif pentru consumul de │
│ Niveluri de │ de zi şi zonele de noapte, │ energie electricã din │
│tensiune egale cu │ inclusiv din zilele de │ zonele de zi şi zonele │
│cele din punctele │ sâmbãta şi duminica │ de noapte │
│ de delimitare a ├──────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ instalaţiilor │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ ├────────────┬─────────────────┼────────────┬──────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │Zona de noapte│
│ │ 7,00-22,00 │ 22,00 - 7,00 │7,00 - 22,00│ 22,00 - 7,00 │
├───────────────────┼────────────┼─────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────────────────┼────────────┼─────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3530 │ 0.1765 │ 0.2979 │ 0.1765 │
│ (110 kV şi peste) │ │ │ │ │
├───────────────────┼────────────┼─────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3861 │ 0.1986 │ 0.3309 │ 0.1986 │
│(1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │
├───────────────────┼────────────┼─────────────────┼────────────┼──────────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ 0.5075 │ 0.2538 │ 0.4301 │ 0.2538 │
│(0,1-1 kV inclusiv)│ │ │ │ │
└───────────────────┴────────────┴─────────────────┴────────────┴──────────────┘


Notã:
Tariful se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adaugatã
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 pânã luni orele 7,00.



4. TARIFUL DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33AP*)
(NUMAI PENTRU PRODUCĂTORII CARE LIVREAZĂ ENERGIE ELECTRICĂ, DUPA CAZ,
OPERATORILOR DE DISTRIBUŢIE SAU DE FURNIZARE)

Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 4
┌─────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ │ │ Duratã de utilizare │ │
│ Niveluri de │ Duratã de utilizare micã │ medie │ Duratã de utilizare mare │
│ tensiune ├───────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│egale cu cele │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├──────────┬────────┬───────┼────────┬───────┬───────┼───────────┬─────────┬─────────┤
│de delimitare │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │normalã │de gol │ de │normalã│de gol │ de │ normalã │ de gol │
│instalaţiilor │ │ │ │ vârf │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3861│ 0.1986│ 0.1544│ 0.3089│ 0.1544│ 0.1213│ 0.2428 │ 0.1213 │ 0.0993 │
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.4301│ 0.2206│ 0.1655│ 0.3309│ 0.1655│ 0.1324│ 0.2757 │ 0.1324 │ 0.1103 │
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 0.4744│ 0.2428│ 0.1876│ 0.353 │ 0.1765│ 0.1434│ 0.3089 │ 0.1544 │ 0.1213 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │ 0.6287│ 0.3089│ 0.2428│ 0.4301│ 0.2206│ 0.1655│ 0.3972 │ 0.1986 │ 0.1544 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


5. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)

Valabile de la 01.01.2008




Tabelul 5
┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de tensiune egale cu cele din │ Preţuri pentru energia electricã │
│ punctele de delimitare a instalaţiilor │ reactivã**) │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ (lei/kV Arh) │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0.0434 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1- 110 kV exclusiv) │ 0.0434 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1 - 1 kV inclusiv) │ 0.0542 │
└────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de eligibilitate.

*) Nu includ taxa pe valoare adaugatã
**) Preţul pentru energia electricã reactivã este valabil inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

ANEXA 8

TARIFELE PENTRU S.C. FFEE ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA NORD S.A.

1. TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33*)
Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 1
┌─────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de │ Duratã de utilizare micã │ Duratã de utilizare medie │ Duratã de utilizare mare │
│ tensiune ├────────────────┬──────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
│egale cu cele│ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├────────┬───────┼───────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
│de delimitare│Zona de │ Zona │Zona de│ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │Zona ore│ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │ ore │ vârf │normalã│de gol│ vârf │ ore │ de │normalã│de gol│ vârf │ rest │ de │normalã│de gol│
│instalaţiilor│ │ rest │ │ │ │ │ rest │ vârf │ │ │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │113.3868│49.3368│0.4345 │0.2228 │0.1671│283.4670│123.3054│0.3454│0.1671 │0.1338│597.9342│259.9332│0.2785│0.1338 │0.1115│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │135.7128│58.9626│0.4792 │0.2452 │0.1894│339.0990│147.4980│0.3677│0.1894 │0.1448│663.1920│288.2982│0.3009│0.1560 │0.1225│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │139.0800│60.4632│0.5349 │0.2673 │0.2117│347.4804│151.0482│0.4012│0.2006 │0.1560│598.7394│260.3358│0.3454│0.1671 │0.1338│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼───────┼───────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
│JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │160.3080│69.7596│0.7020 │0.3566 │0.2785│400.9896│174.3990│0.4902│0.2452 │0.1894│606.7914│263.7762│0.4457│0.2228 │0.1671│
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴───────┴───────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


Notã:
Tariful se aplica şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


2. TARIFELE A, B, C şi D*)

Valabile de la 01.01.2008




Tabelul 2
┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Preţuri pentru energia electricã activã │
│ ├────────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬─────────┤
│Niveluri de │A. Tarif binom diferenţiat │B.Tarif monom │C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
│tensiune egale cu│ │ diferenţiat │ │monom │
│cele din punctele│ │ │ │simplu │
│de delimitare a ├───────────────────┬────────────────┼───────────────┼───────────┬─────────┼─────────┤
│instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │ │ │ │
│ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │ │ │ │
│ │ │ │ │Pentru │ │ │
│ │ │ │ │puterea │Pentru │Pentru │
│ ├──────────┬────────┼───────┬────────┼───────┬───────┤contractatã│energie │energie │
│ │Zona vârf │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │(lei/kW/an)│(lei/kWh)│(lei/kWh)│
│ │de searã │rest ore│vârf de│rest ore│vârf de│rest │ │ │ │
│ │ │ │searã │ │searã │ore │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 456.3654│196.6884│ 0.4569│ 0.1652│ 0.6018│ 0.2340│ 344.5524 │ 0.2117 │ 0.2785 │
│(110 kV şi peste)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 618.1374│259.4208│ 0.4680│ 0.1694│ 0.6797│ 0.2564│ 387.0816 │ 0.2340 │ 0.3121 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │1,031.2782│443.6652│ 0.5460│ 0.2006│ 0.8914│ 0.3343│ 486.9630 │ 0.2897 │ 0.4012 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã


3. TARIFELE ZI - NOAPTE E1 si E2*)

Valabile de la 01.01.2008




Tabelul 3
┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ │ E1 │ E2 │
│ ├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │Tarif pentru consumul de energie │ Tarif pentru consumul de │
│ Niveluri de tensiune │ electricã din zonele de zi şi │energie electricã din zonele de│
│ egale cu cele din │ zonele de noapte, inclusiv din │ zi şi zonele de noapte │
│punctele de delimitare│ zilele de sâmbãtã şi duminicã │ │
│ a instalaţiilor ├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ ├───────────────┬─────────────────┼──────────────┬────────────────┤
│ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │ Zona de noapte │
│ │ 7,00-22,00 │ 22,00 - 7,00 │ 7,00 - 22,00 │ 22,00 - 7,00 │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3566 │ 0.1783 │ 0.3009 │ 0.1783 │
│ (110 kV şi peste) │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ 0.3899 │ 0.2006 │ 0.3343 │ 0.2006 │
│ (1-110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ 0.5126 │ 0.2564 │ 0.4345 │ 0.2564 │
│ (0,1-1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
└──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴──────────────┴────────────────┘


Notã:
Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercitã dreptul de consumatori eligibili.

*) Nu includ acciza şi taxa pe valoare adãugatã
**) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 pânã luni orele 7,00.


4. TARIFUL DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33AP*)
(NUMAI PENTRU PRODUCĂTORII CARE LIVREAZĂ ENERGIE ELECTRICĂ, DUPĂ CAZ,
OPERATORILOR DE DISTRIBUŢIE SAU DE FURNIZARE)

Valabil de la 01.01.2008





Tabelul 4
┌─────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│ │ │ Duratã de utilizare │ │
│ Niveluri de │ Duratã de utilizare micã │ medie │ Duratã de utilizare mare │
│ tensiune ├───────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│egale cu cele │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│ din │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ punctele ├──────────┬────────┬───────┼────────┬───────┬───────┼───────────┬─────────┬─────────┤
│de delimitare │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │
│ a │ vârf │normalã │de gol │ de │normalã│de gol │ de │ normalã │ de gol │
│instalaţiilor │ │ │ │ vârf │ │ │ vârf │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.3899│ 0.2006│ 0.156 │ 0.3121│ 0.156 │ 0.1225│ 0.2452 │ 0.1225 │ 0.1003 │
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0.4345│ 0.2228│ 0.1671│ 0.3343│ 0.1671│ 0.1338│ 0.2785 │ 0.1338 │ 0.1115 │
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (1-110 kV │ 0.4792│ 0.2452│ 0.1894│ 0.3566│ 0.1783│ 0.1448│ 0.3121 │ 0.156 │ 0.1225 │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼───────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (0,1-1 kV │ 0.6351│ 0.3121│ 0.2452│ 0.4345│ 0.2228│ 0.1671│ 0.4012 │ 0.2006 │ 0.1560 │
│ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴───────┴───────────┴─────────┴─────────┘


Notã:
*) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


5. PREŢURILE PENTRU ENERGIA ELECTRICĂ REACTIVĂ*)

Valabile de la 01.01.2008




Tabelul 5
┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Niveluri de tensiune egale cu cele din │ Preţuri pentru energia electricã │
│ punctele de delimitare a instalaţiilor │ reactivã**) │
│ ├────────────────────────────────────┤
│ │ (lei/kV Arh) │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0.0438 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│MEDIE TENSIUNE (1- 110 kV exclusiv) │ 0.0438 │
├────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│JOASĂ TENSIUNE (0,1 - 1 kV inclusiv) │ 0.0548 │
└────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘



Notã:
Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de eligibilitate.

*) Nu includ taxa pe valoare adaugatã
**) Preţul pentru energia electricã reactivã este valabil inclusiv la consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate din zona Banat, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.


ANEXA 9

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE A33 SI A33AP
(VALABILE PENTRU TOŢI FURNIZORII IMPLICIŢI ŞI PENTRU FURNIZORII DE ULTIMĂ OPŢIUNE)



┌───────────────────────┬────────────────────┬─────────────┬───────────────────┐
│ Luna │ Zona vârf │ Zona de gol │ Zona normalã │
├───────────────────────┼────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
├───────────────────────┼─────────┬──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Ianuarie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-10 │ 17-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-17, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Februarie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-10 │ 17-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-17, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Martie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-10 │ 18-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-18, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Aprilie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7- 9 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-7, 9-20, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Mai │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7- 9 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-7, 9-20, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Iunie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7- 9 │ 21-23 │ 0-6 │ 6-7, 9-21, 23-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 0-24 │ - │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Iulie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7- 9 │ 21-23 │ 0-6 │ 6-7, 9-21, 23-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 0-24 │ - │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│August │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7- 9 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-7, 9-20, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Septembrie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7- 9 │ 20-22 │ 0-6 │ 6-7, 9-20, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Octombrie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-10 │ 18-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-18, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Noiembrie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-10 │ 17-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-17, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Decembrie │ │ │ │ │
├───────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼───────────────────┤
│zile lucrãtoare │ 7-10 │ 17-22 │ 0-6 │ 6-7, 10-17, 22-0 │
│sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
└───────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────────┴───────────────────┘



ANEXA 10

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE A ŞI B
(VALABILE PENTRU TOŢI FURNIZORII IMPLICIŢI ŞI PENTRU FURNIZORII DE ULTIMĂ OPŢIUNE)



┌──────────────────────┬────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ Luna │ Zona vârf seara │ Zona rest ore │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Ianuarie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Februarie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Martie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Aprilie │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Mai │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Iunie │ - │ 0-24 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Iulie │ - │ 0-24 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│August │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Septembrie │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Octombrie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Noiembrie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Decembrie │ 17-22 │ 22-17 │
└──────────────────────┴────────────────────────┴─────────────────────────┘



ANEXA 11

ZONE ORARE PENTRU TARIFELE E1 ŞI E2
(VALABILE PENTRU TOŢI FURNIZORII IMPLICIŢI ŞI PENTRU FURNIZORII DE ULTIMĂ OPŢIUNE)



┌────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ TARIFELE E1 │ TARIFUL E2 │
├─────────────┬──────────────────────────────┼────────────────┬────────────────┤
│ Zona de zi │ Zona de noapte │ Zona de zi │ Zona de noapte │
├─────────────┼──────────────────────────────┼────────────────┼────────────────┤
│ │ 22:00-7:00 │ │ │
│ 7:00-22:00 │ şi │ 7:00-22:00 │ 22:00-7:00 │
│ │de vineri de la ora 22:00 pânã│ │ │
│ │ luni ora 07:00 │ │ │
└─────────────┴──────────────────────────────┴────────────────┴────────────────┘



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016