Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 7.898 din 12 decembrie 2008  pentru aprobarea Instructiunilor privind accesul operatorilor economici la componenta NCTS/TIR din aplicatia NCTS-RO    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 7.898 din 12 decembrie 2008 pentru aprobarea Instructiunilor privind accesul operatorilor economici la componenta NCTS/TIR din aplicatia NCTS-RO

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 851 din 18 decembrie 2008

În vederea aplicãrii unitare a regimului vamal de tranzit sub acoperirea carnetelor TIR prevãzut în Regulamentul (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificãrile ulterioare, şi în Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93 al Comisiei din 2 iulie 1993 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificãrile ulterioare,
în aplicarea prevederilor Convenţiei vamale referitoare la transportul internaţional al mãrfurilor sub acoperirea carnetelor TIR (Convenţia TIR, 1975), la care România a aderat prin <>Decretul nr. 420 din 5 decembrie 1979 , publicat în Buletinul Oficial, Partea I, nr. 98 din 10 decembrie 1979,
în temeiul <>art. 5 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 532/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Instrucţiunile privind accesul operatorilor economici la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale
de Administrare Fiscalã,
Gelu Ştefan Diaconu

Bucureşti, 12 decembrie 2008.
Nr. 7.898.

ANEXĂ


INSTRUCŢIUNI
privind accesul operatorilor economici la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO


CAP. I
Dispoziţii generale

1. Componenta NCTS/TIR, utilizatã în toate statele membre ale Uniunii Europene, permite depunerea carnetului TIR prin mijloace electronice, urmãrirea şi gestionarea tuturor operaţiunilor TIR de la nivelul Comunitãţii, precum şi terminarea/descãrcarea operaţiunilor TIR în cadrul Comunitãţii.
2. Depunerea carnetului TIR prin mijloace electronice şi/sau terminarea, descãrcarea acestuia prin intermediul clientului NCTS-RO se pot face de operatorii economici în calitate de:
2.1. transportatori autorizaţi la regimul TIR sau reprezentanţii acestora, conform art. 5 din Regulamentul (CEE) al Consiliului nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar;
2.2. destinatari agreaţi sau reprezentanţii acestora, conform art. 5 din Regulamentul (CEE) al Consiliului nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar.
3. Pentru utilizarea componentei NCTS/TIR din cadrul aplicaţiei NCTS-RO, destinatã operatorilor economici, este necesar ca aceştia sã îndeplineascã cerinţele tehnice hardware şi software prevãzute în anexa nr. 1.

CAP. II
Procedura de autorizare a accesului la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO

A. Condiţii de acces
4. Accesul operatorilor economici la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO se realizeazã pe baza unei autorizaţii eliberate de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor - Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã.
B. Dosarul de autorizare
5. Autorizaţia de acces al operatorilor economici la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO se acordã pe baza unei cereri scrise, întocmitã potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 2, care cuprinde: denumirea societãţii comerciale, sediul, codul unic de înregistrare, numele, prenumele şi funcţiile persoanelor care reprezintã legal societatea comercialã. Autorizaţia de acces al operatorilor economici la componenta NCTS/TIR în procedurã simplificatã se solicitã numai în cazul în care se utilizeazã procedura de vãmuire la domiciliu. În acest caz, cererea de autorizare pentru acces la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO se depune de destinatarul agreat sau, dupã caz, de reprezentantul desemnat de operatorul economic sã efectueze formalitãţile vamale în numele sãu. Cererea se transmite la Autoritatea Naţionalã a Vãmilor - Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã împreunã cu:
a) formularul unic de înregistrare în aplicaţia NCTS-RO, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3;
b) lista cu direcţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale (DJAOV), respectiv birourile vamale (BV), pe lângã care se solicitã autorizarea şi a persoanelor desemnate sã depunã carnete TIR în componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO la fiecare DJAOV/BV, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4;
c) o declaraţie (împuternicire), în cazul destinatarilor agreaţi, în care se specificã dacã terminarea/descãrcarea carnetului TIR se face apelându-se la serviciile unui reprezentant;
d) copie de pe autorizaţia de reprezentant sau cel puţin o împuternicire de la un transportator autorizat la regimul TIR, în situaţia în care accesul este solicitat de un reprezentant;
e) copie de pe autorizaţia de destinatar agreat eliberatã de DJAOV/BV, dacã este cazul;
f) o declaraţie-angajament completatã conform modelului prevãzut în anexa nr. 5.
C. Emiterea autorizaţiei/extinderii autorizaţiei de acces
6. Dupã verificarea documentelor prevãzute la pct. 5, se întocmeşte de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor autorizaţia de acces al operatorilor economici la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO, în douã exemplare, şi se semneazã de directorul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 6. Un exemplar al autorizaţiei se transmite solicitantului, iar celãlalt se pãstreazã în evidenţa Serviciului analiza şi optimizarea aplicaţiilor informatice din cadrul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã. Solicitantul va depune o copie a autorizaţiei de acces la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO la DJAOV/BV pe lângã care îşi va desfãşura activitatea, împreunã cu lista utilizatorilor desemnaţi sã depunã carnete TIR. Autorizaţia de acces va conţine informaţii privind numãrul de identificare al operatorului economic (TIN), codul unic de înregistrare (CUI) şi denumirea operatorului economic, certificatul digital (fişier care asigurã accesul criptat şi securizat la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO) alocat pentru fiecare operator economic, constând în denumirea fişierului şi parolã. Împreunã cu autorizaţia se vor transmite şi:
a) fişierul ce reprezintã certificatul digital;
b) lista cheilor de acces la componenta NCTS/TIR pentru fiecare utilizator desemnat sã depunã carnete TIR la fiecare DJAOV/BV, constând în nume utilizator şi parolã, cu recomandarea ca parola sã fie modificatã de cãtre utilizator dupã prima conectare.
7. În situaţia în care solicitantul beneficiazã de o autorizaţie de acces la aplicaţia NCTS-RO, se întocmeşte de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor o extindere a autorizaţiei de acces pentru componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO, în douã exemplare, şi se semneazã de directorul Direcţiei de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 7. Extinderea autorizaţiei de acces va conţine informaţii privind TIN, CUI şi denumirea operatorului economic, dacã este cazul, certificatul digital (fişier care asigurã accesul criptat şi securizat la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO) alocat pentru fiecare operator economic şi parola. Împreunã cu extinderea autorizaţiei se vor transmite şi:
a) fişierul ce conţine certificatul digital, dacã este cazul;
b) lista cheilor de acces la componenta NCTS/TIR pentru fiecare utilizator desemnat sã depunã carnete TIR la fiecare DJAOV/BV, constând în nume utilizator şi parolã, cu recomandarea ca parola sã fie modificatã de utilizator dupã prima conectare.
D. Suspendarea, revocarea şi anularea autorizaţiei/extinderii autorizaţiei de acces
8. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate suspenda autorizaţia/extinderea autorizaţiei dacã:
a) titularul solicitã suspendarea;
b) titularul nu respectã regulile şi condiţiile tehnice impuse de cerinţele Sistemului informatic integrat vamal. Înainte de a dispune suspendarea autorizaţiei/extinderii autorizaţiei, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor pune în vedere titularului sã îşi îndeplineascã obligaţiile şi stabileşte un termen pentru aceasta. Dacã titularul nu îşi îndeplineşte obligaţiile în termenul stabilit, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor suspendã autorizaţia/extinderea autorizaţiei pe o perioadã de la 3 la 12 luni. Dacã în aceastã perioadã titularul îşi îndeplineşte obligaţiile, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate ridica mãsura suspendãrii. Dacã în termenul pentru care s-a dispus suspendarea titularul nu îşi îndeplineşte obligaţiile, Autoritatea Naţionalã a Vãmilor anuleazã autorizaţia/extinderea autorizaţiei.
9. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate anula sau revoca autorizaţia/extinderea autorizaţiei în condiţiile prevãzute la art. 8-10 din Regulamentul (CEE) nr. 2.913/92 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate dispune anularea autorizaţiei/extinderii autorizaţiei şi atunci când titularul nu respectã regulile de funcţionare, securitate şi confidenţialitate a datelor impuse de cerinţele Sistemului informatic integrat vamal sau la solicitarea titularului.
10. Decizia de suspendare, revocare sau anulare conţine data de la care mãsura intrã în vigoare şi este transmisã titularului.
E. Actualizarea datelor privind autorizaţia/extinderea autorizaţiei de acces
11. Autorizaţia de acces al operatorilor economici la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO se actualizeazã la cererea titularului, atunci când:
a) titularul prezintã date referitoare la: extinderea activitãţii la alte DJAOV/BV, suspendarea activitãţii la una/unul dintre DJAOV/BV transmise anterior, actualizãri în lista personalului desemnat sã depunã carnetul TIR la DJAOV/BV sau altele asemenea;
b) au survenit modificãri faţã de situaţia iniţialã privind declararea carnetelor TIR;
c) unul sau mai multe dintre elementele care au stat la baza emiterii au fost modificate sau actualizate.

CAP. III
Dispoziţii finale

12. Operatorul economic va depune un singur dosar de autorizare pentru accesul la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO.
13. Operatorul economic care a obţinut autorizaţia de acces la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO şi nu a beneficiat de acces la aceastã aplicaţie va parcurge toţi paşii prevãzuţi în Instrucţiunile de instalare şi configurare ale aplicaţiei NCTS-RO prin conexiuni INTERNET, publicate pe pagina de internet a Autoritãţii Naţionale a Vãmilor.
14. Orice modificare intervenitã în datele titularului autorizaţiei se va transmite, în scris, Autoritãţii Naţionale a Vãmilor de operatorul economic în termen de 24 de ore de la producerea lor, cu completarea corespunzãtoare a formularelor din anexele nr. 2-5.
15. Autoritatea Naţionalã a Vãmilor poate aproba pentru operatorii economici, pe bazã de protocol încheiat între pãrţi, utilizarea altor soluţii privind schimbul de date şi conectarea la aplicaţia NCTS-RO decât cea pusã la dispoziţie.
16. Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezentele instrucţiuni.

ANEXA 1
-------
la instrucţiuni
---------------

CERINŢE TEHNICE
pentru utilizarea clientului NCTS-RO

- Hardware
- Pentium IV
- 512 M RAM
- 40 G HDD
- USB
- Conexiune internet stabilã 128 Kbps sau superioarã, nerecomandat dial-up
- Imprimantã Laser (600 Dots/inch)
- Cititor de coduri de bare (opţional) - Standardul ISO EAN 128

- Software
- Windows 2000 sau XP
- Internet Explorer versiunea 6.0 sau superioarã
- Java Runtime Environment versiunea 1.4.2.06 (disponibilã pe adresa ftp://80.96.3.90)
- VPN Secure Client (disponibil pe adresa ftp://80.96.3.90)

ANEXA 2
-------
la instrucţiuni
---------------

Nr. .................. din ..........
Cãtre Autoritatea Naţionalã a Vãmilor
Direcţia de tehnologia informaţiei, comunicaţii şi statisticã vamalã

CERERE DE AUTORIZARE
pentru acces la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO

Societatea Comercialã ................... CUI ................, cu sediul în ..............., adresa ........................., reprezentatã legal de .........., având funcţia de ......., beneficiar al autorizaţiei de acces la aplicaţia NCTS-RO nr.*)........./ data .......

Solicitãm autorizarea pentru accesul la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO.



declarare în procedurã**)
normalã simplificatã
[ ] [ ]

Numele, prenumele, funcţia
.....................................
Semnãtura şi ştampila
.....................................


----------
*) Se completeazã doar de operatorii economici beneficiari ai unei autorizaţii de acces la aplicaţia NCTS-RO.
**) Se bifeazã cãsuţa corespunzãtoare.

ANEXA 3
-------
la instrucţiuni





┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR │
│ │
│ DIRECŢIA TEHNICI DE VĂMUIRE ŞI TARIF VAMAL │
│ DIRECŢIA DE TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI, COMUNICAŢII ŞI STATISTICĂ VAMALĂ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ FORMULAR DE ÎNREGISTRARE LA COMPONENTA NCTS/TIR DIN APLICAŢIA NCTS-RO │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│(*) = se completeazã de A.N.V., restul câmpurilor fiind obligatoriu de completat │
├──────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────┤
│NUMĂR DE IDENTIFICARE OPERATOR ECONOMIC (TIN) │(*) │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│COD UNIC DE ÎNREGISTRARE**) │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│NUME │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ │[] SA │
│FORMĂ SOCIETATE COMERCIALĂ │[] SRL │
│ │[] ALTE │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ADRESĂ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│COD POŞTAL (ZIP) │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ORAŞ/LOCALITATE │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│SECTOR/JUDEŢ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ŢARĂ │ROMÂNIA │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│TELEFON │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│FAX │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│E-MAIL │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│NUME REPREZENTANT LEGAL │ │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│ │[] TRANSPORTATOR AGREAT LA TIR │
│TIP OPERATOR ECONOMIC │[] REPREZENTANT TRANSPORTATOR/DESTINATAR AGREAT │
│ │[] DESTINATAR AGREAT │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│BENEFICIAR AL UNEI AUTORIZAŢII DE ACCES LA │[] DA Nr. autorizaţie: Data: │
│NCTS-RO │[] NU │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│DATA INTRODUCERII ÎN NCTS-RO │(*) │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│DATA IEŞIRII DIN NCTS-RO │(*) │
├──────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────┤
│SOCIETATE COMERCIALĂ │AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR │
│ │ │
│ SEMNĂTURĂ ŞTAMPILĂ │ SEMNĂTURĂ ŞTAMPILĂ │
│ │ │
└──────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────────────┘


--------
(**) Se preia din certificatul de înregistrare.


ANEXA 4
-------
la instrucţiuni
---------------

LISTA
DJAOV/BV NCTS/TIR pe lângã care se solicitã autorizarea şi a persoanelor desemnate sã depunã carnete TIR*)





┌────┬───────────────────────────────┬──────────────────┬─────────────────┬─────────────────────────┐
│ │ DJAOV/BV │Persoane desemnate│ Tip procedurã │ Valabilitate**) │
│Nr. ├────────┬──────────────────────┼────────┬─────────┼─────────────────┼────────────┬────────────┤
│crt.│ Cod │ Denumire │ Nume │ Prenume │ (N - normalã, │Data început│Data sfârşit│
│ │ │ │ │ │S - simplificatã)│ zz/ll/ │ zz/ll/ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┴──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │D.R.A.O.V. BRAŞOV - ROBV │ │ │ │ │ │
├────┼────────┬──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1 │ROBV0300│ALBA IULIA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2 │ROBV0900│BRAŞOV │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3 │ROBV5600│MIERCUREA CIUC │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4 │ROBV5610│ODORHEIU SECUIESC │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5 │ROBV7820│SFÂNTU GHEORGHE │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6 │ROBV7900│SIBIU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7 │ROBV8800│TÂRGU MUREŞ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┴──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │D.R.A.O.V. BUCUREŞTI - ROBU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┬──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1 │ROBU1030│OTOPENI CĂLĂTORI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2 │ROBU1040│BĂNEASA - AEROPORT │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3 │ROBU1200│ANTREPOZITE │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4 │ROBU1400│TÂRGURI ŞI EXPOZIŢII │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5 │ROBU3910│GIURGIU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6 │ROBU3980│ZONA LIBERĂ GIURGIU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7 │ROBU7100│PLOIEŞTI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 8 │ROBU1380│POŞTA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 9 │ROBU8600│TÂRGOVIŞTE │ │ │ │ │ │
├────┼────────┴──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │D.R.A.O.V.CLUJ - ROCJ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┬──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1 │ROCJ0500│BAIA MARE │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2 │ROCJ0400│BISTRIŢA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3 │ROCJ1800│CLUJ-NAPOCA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4 │ROCJ1810│CLUJ-NAPOCA - AEROPORT│ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5 │ROCJ4310│HALMEU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6 │ROCJ6570│ORADEA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7 │ROCJ7810│SATU MARE │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 8 │ROCJ8000│SIGHET │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 9 │ROCJ9700│ZALĂU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┴──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │D.R.A.O.V. CRAIOVA - ROCR │ │ │ │ │ │
├────┼────────┬──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1 │ROCR0310│ALEXANDRIA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2 │ROCR1700│CALAFAT │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3 │ROCR1720│BECHET │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4 │ROCR2000│CORABIA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5 │ROCR2100│CRAIOVA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6 │ROCR7000│PITEŞTI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7 │ROCR7270│PORŢILE DE FIER I │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 8 │ROCR7280│ORŞOVA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 9 │ROCR7700│RÂMNICU VÂLCEA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 10 │ROCR8210│SLATINA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 11 │ROCR8810│TÂRGU JIU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 12 │ROCR9000│DROBETA-TURNU SEVERIN │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 13 │ROCR9100│TURNU MĂGURELE │ │ │ │ │ │
├────┼────────┴──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │D.R.A.O.V. CONSTANŢA - ROCT │ │ │ │ │ │
├────┼────────┬──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1 │ROCT1710│CĂLĂRAŞI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2 │ROCT1900│CONSTANŢA SUD-AGIGEA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3 │ROCT1970│CONSTANŢA PORT │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4 │ROCT5400│MANGALIA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5 │ROCT8220│SLOBOZIA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┴──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │D.R.A.O.V. GALAŢI - ROGL │ │ │ │ │ │
├────┼────────┬──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1 │ROGL0700│BRĂILA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2 │ROGL0710│ZONA LIBERĂ BRĂILA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3 │ROGL1500│BUZĂU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4 │ROGL3600│FOCŞANI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5 │ROGL3610│OANCEA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6 │ROGL3800│GALAŢI DOCURI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7 │ROGL8900│TULCEA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 8 │ROGL3850│GIURGIULEŞTI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┴──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │D.R.A.O.V. IAŞI - ROIS │ │ │ │ │ │
├────┼────────┬──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1 │ROIS0100│ALBIŢA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2 │ROIS0600│BACĂU │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3 │ROIS1600│BOTOŞANI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4 │ROIS2700│DORNEŞTI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5 │ROIS4650│IAŞI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6 │ROIS4800│PAŞCANI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7 │ROIS4990│SCULENI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 8 │ROIS1610│STÂNCA COSTEŞTI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 9 │ROIS7400│PIATRA-NEAMŢ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 10 │ROIS8200│SIRET │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 11 │ROIS8230│SUCEAVA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 12 │ROIS9610│VASLUI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┴──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ │D.R.A.O.V. TIMIŞOARA - ROTM │ │ │ │ │ │
├────┼────────┬──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 1 │ROTM0200│ARAD │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 2 │ROTM0230│ARAD AERO │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 3 │ROTM2300│ZONA LIBERĂ CURTICI │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 4 │ROTM8100│DEVA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 5 │ROTM5010│JIMBOLIA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 6 │ROTM5510│MORAVIŢA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 7 │ROTM7600│REŞIŢA │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 8 │ROTM8720│TIMIŞOARA BAZĂ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 9 │ROTM8730│TIMIŞOARA AEROPORT │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 10 │ROTM8750│LUGOJ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────────────────┼────────┼─────────┼─────────────────┼────────────┼────────────┤
│ 11 │ROTM6100│NAIDĂŞ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴──────────────────────┴────────┴─────────┴─────────────────┴────────────┴────────────┘


-------
*) Se completeazã de cãtre administratorul de sistem din cadrul DJAOV/BV.


ANEXA 5
-------
la instrucţiuni
---------------

SOCIETATEA COMERCIALĂ .......................
Cod unic de înregistrare .................................

DECLARAŢIE-ANGAJAMENT
privind respectarea obligaţiilor ce revin utilizatorilor NCTS/TIR
Nr. ........./data...................

Societatea Comercialã .............., CUI .........., reprezentatã legal prin ................, având funcţia de ..........., se angajeazã:
în calitate de utilizator, cunoscând dispoziţiile legale cu caracter general şi special în materie de protecţie a dreptului de proprietate, precum şi sancţiunile aplicabile în cazul sãvârşirii unor fapte prin care se aduc atingeri dreptului de proprietate, ne asumãm în mod direct şi necondiţionat obligaţiile privitoare la utilizarea NCTS/TIR faţã de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, în calitate de proprietar al Sistemului informatic integrat vamal, astfel:
I. Obligaţiile utilizatorului
Ne angajãm, în calitate de utilizatori ai NCTS/TIR, sã respectãm regulile impuse de autoritatea vamalã, proprietarã a sistemului.
Ea este singura în mãsurã sã asigure accesul utilizatorilor la software-ul specific NCTS/TIR, în condiţiile pe care le considerã necesare.
Faţã de cele de mai sus, ne obligãm:
1. Condiţii tehnice:
a) sã deţinem echipamentele de calcul adecvate pentru instalarea, utilizarea şi funcţionarea normalã a NCTS/TIR;
b) sã asigurãm conexiunea la internet în conformitate cu condiţiile stabilite prin instrucţiunile privind accesul la NCTS/TIR;
c) sã deţinem platforma software adecvatã pentru instalarea, utilizarea şi funcţionarea normalã a NCTS/TIR;
d) sã asigurãm suportul tehnic necesar pentru utilizarea şi funcţionarea normalã a NCTS/TIR;
2. Resursele umane:
a) sã asigurãm personalul calificat în domeniul informatic şi vamal capabil sã utilizeze NCTS/TIR;
b) sã asigurãm instruirea personalului utilizator al NCTS/TIR cu privire la normele în vigoare.
3. Confidenţialitatea şi securitatea datelor:
a) sã asigurãm utilizarea NCTS/TIR pus la dispoziţie de autoritatea vamalã, la parametrii definiţi de aceasta;
b) sã nu permitem accesul terţilor la NCTS/TIR;
c) sã nu utilizãm NCTS/TIR în numele altor persoane juridice sau fizice;
d) sã nu difuzãm NCTS/TIR altor persoane juridice sau fizice;
e) sã nu modificãm NCTS/TIR;
f) sã nu utilizãm alte produse informatice pentru accesul la NCTS/TIR;
g) sã luãm toate mãsurile ce se impun pentru a nu afecta securitatea Sistemului informatic integrat vamal;
h) sã asigurãm confidenţialitatea datelor şi informaţiilor de care luãm cunoştinţã prin utilizarea NCTS/TIR.
4. Asigurarea condiţiilor pentru exercitarea dreptului de control al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor asupra activitãţii desfãşurate privind:
a) respectarea obligaţiilor referitoare la condiţiile tehnice, comunicaţii şi confidenţialitatea şi securitatea datelor;
b) nivelul de instruire al persoanelor desemnate sã utilizeze NCTS/TIR şi respectarea instrucţiunilor de lucru.
II. Mãsuri cu caracter administrativ ce pot fi luate de Autoritatea Naţionalã a Vãmilor
În cazul nerespectãrii obligaţiilor asumate, am luat cunoştinţã cã suntem pasibili de a suporta urmãtoarele sancţiuni, în funcţie de gravitatea faptelor sãvârşite:
a) suspendarea autorizaţiei de acces la NCTS/TIR pe o perioadã cuprinsã între 3 şi 12 luni;
b) revocarea/anularea autorizaţiei de acces la NCTS/TIR.
Aplicarea sancţiunilor de cãtre autoritatea vamalã nu exclude rãspunderea civilã şi penalã a utilizatorului pentru eventualele prejudicii cauzate prin faptele sãvârşite.

Data ..............., Utilizator,
Funcţia ...........................
Numele ............................ Semnãtura ................


ANEXA 6
-------
la instrucţiuni
---------------

AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR
DIRECŢIA DE TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI, COMUNICAŢII ŞI STATISTICĂ VAMALĂ

Exemplar nr. ....

AUTORIZAŢIE
pentru accesul la componenta NCTS/TIR din aplicaţia NCTS-RO
Nr. ............ din ..........

1. Denumirea şi sediul solicitantului ....................................... ................................................................................
2. TIN: ......................................................
3. CUI: ......................................................
4. Certificat digital: .......................................
Parola:


Director,
...............



ANEXA 7
-------
la instrucţiuni
---------------

AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR
DIRECŢIA DE TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI, COMUNICAŢII ŞI STATISTICĂ VAMALĂ

Exemplar nr. ....

EXTINDEREA AUTORIZAŢIEI
de acces la aplicaţia NCTS-RO pentru componenta NCTS/TIR
Nr. .......... din ..........

1. Denumirea şi sediul solicitantului ....................................... ................................................................................
2. TIN: ......................................................
3. CUI: ..............................................
4. Certificat digital: ..................................
Parola:


Director,
...............



----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016