Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 691 din 8 august 2007  privind modificarea Ordinului ministrului pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale nr. 586/2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 691 din 8 august 2007 privind modificarea Ordinului ministrului pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale nr. 586/2007

EMITENT: MIN.PT.IMM, COMERT, TURISM SI PROFESII LIBERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 550 din 13 august 2007

Având în vedere prevederile anexei nr. 3/12/19 la <>Legea bugetului de stat pe anul 2007 nr. 486/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 25 alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţãrii şi dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi prevederile <>art. 4 lit. B pct. 1 şi 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 387/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 5 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 387/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale emite prezentul ordin.

ART. I
Procedura de implementare a Programului naţional multianual pe perioada 2002-2009 de susţinere a investiţiilor realizate de cãtre întreprinderi nou-înfiinţate şi microîntreprinderi, precum şi a investiţiilor de modernizare/retehnologizare a întreprinderilor mici şi mijlocii, aprobatã prin Ordinul ministrului pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale nr. 586/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 476 din 16 iulie 2007, cu modificãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Subpunctele 4.9. (1) şi 4.9. (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"4.9. (1) Dupã expirarea termenului prevãzut la subpct. 4.5 şi în conformitate cu punctajul obţinut în urma selectãrii solicitanţilor potrivit subpct. 4.6-4.8, MIMMCTPL va face publicã pe site-ul instituţiei la adresa www.animmc.ro, în termen de 3 zile lucrãtoare, Lista cu solicitanţii înscrişi în cadrul Programului, în ordinea descrescãtoare a punctajului obţinut. La punctaje egale, vor prevala criteriile de selecţie suplimentare prevãzute în Cererea de solicitare a AFN şi a creditului din anexa nr. 4 la Procedurã. Pentru calculul criteriilor de selecţie suplimentare vor fi folosite rezultatele financiare din bilanţul contabil încheiat la 31 decembrie 2006.
(2) Documentele corespunzãtoare dosarului de solicitare a AFN (certificat constatator, certificate de atestare fiscalã privind achitarea obligaţiilor de platã cãtre bugetul de stat consolidat şi cele privind achitarea taxelor şi impozitelor locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru) trebuie sã fie eliberate cel mai târziu la data înregistrãrii formularului de preselecţie în cadrul aplicaţiei şi sã fie în termenele de valabilitate corespunzãtoare."
2. Subpunctul 5.9 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"5.9. Nu pot beneficia de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul prezentului Program întreprinderile care au primit, cumulat pe parcursul ultimilor 3 ani fiscali (2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în curs), ajutoare de minimis (fie din surse publice naţionale, fie din surse comunitare) în valoare totalã de 200.000 euro. Operatorii economici care vor depãşi acest prag prin însumarea alocaţiei financiare nerambursabile acordate prin Program cu alte ajutoare de minimis primite în ultimii 3 ani fiscali nu pot beneficia de finanţare pânã la atingerea plafonului de 200.000 euro."
3. Subpunctul 7.1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"7.1. Procedura de implementare a Programului va fi publicatã şi va putea fi obţinutã de pe site-ul MIMMCTPL (www.animmc.ro) şi de pe site-urile instituţiilor de credit prevãzute la subpct. 4.1. (2), precum şi de la sediile oficiilor teritoriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperaţie."
ART. II
Anexa nr. 2 la Procedurã se înlocuieşte cu anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. III
Anexa nr. 3 la Procedurã se înlocuieşte cu anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. IV
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare de la data publicãrii.

Ministrul pentru
întreprinderi mici
şi mijlocii,
comerţ, turism
şi profesii liberale,
Ovidiu Ioan Silaghi

Bucureşti, 8 august 2007.
Nr. 691.

ANEXA 1
-------
(Anexa nr. 2 la Procedurã)
--------------------------

DOCUMENTELE
solicitate beneficiarului de Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) în vederea stabilirii eligibilitãţii

Documentele necesare pentru accesarea Programului naţional multianual pe perioada 2002-2009 de susţinere a investiţiilor realizate de cãtre întreprinderi nou-înfiinţate şi microîntreprinderi, precum şi a investiţiilor de modernizare/ retehnologizare a întreprinderilor mici şi mijlocii sunt:
a) Cererea de solicitare a AFN şi a creditului, semnatã şi ştampilatã, în original;
b) certificat constatator, în original, emis de oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunalul unde îşi are sediul societatea solicitantã, în care sã se menţioneze obligatoriu:
- datele de identificare;
- codul unic de înregistrare;
- asociaţii/acţionarii;
- reprezentanţii legali ai societãţii;
- domeniul de activitate principal;
- domeniile de activitate secundare;
- punctele de lucru sau alte sedii secundare ale societãţii;
- situaţia juridicã a societãţii (activitate suspendatã, faliment, reorganizare, dizolvare etc.);
c) istoric pe obiect de activitate, în original, pentru codul CAEN pe care se acceseazã Programul, cu precizarea datei când a fost autorizatã aceastã activitate, emis de oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunalul unde îşi are sediul societatea;
d) certificat de atestare fiscalã privind îndeplinirea obligaţiilor de platã cãtre bugetul general consolidat, în original sau în copie legalizatã, eliberat în condiţiile legii (inclusiv pentru punctele de lucru care au CUI);
e) certificat de atestare fiscalã, în original sau în copie legalizatã, emis în condiţiile legii, cu privire la îndeplinirea obligaţiilor de platã cãtre bugetul local (inclusiv pentru toate punctele de lucru, indiferent dacã au sau nu CUI);
f) bilanţul contabil, contul de profit şi pierderi şi datele informative, încheiate la 31 decembrie 2005;
g) bilanţul contabil, contul de profit şi pierderi şi datele informative, încheiate la 31 decembrie 2006;
h) balanţa de verificare la 31 decembrie 2006;
i) ultima balanţã de verificare încheiatã;
j) declaraţia privind încadrarea beneficiarului în categoria IMM, conform prevederilor <>Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţãrii şi dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii, astfel cum a fost modificatã prin <>Ordonanţa Guvernului nr. 27/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 175/2006 (secţiunea I);
k) opisul documentelor prevãzute la lit. a)-j), conform prezentei anexe (secţiunea II).

NOTE:
1. Firmele care au datorii eşalonate conform certificatelor de atestare fiscalã, poziţiile d) şi e), nu sunt eligibile pentru a accesa Programul.
2. La completarea secţiunii I (Declaraţia privind încadrarea beneficiarului în categoria IMM, a valorii activelor totale şi a numãrului mediu anual de salariaţi) se vor avea în vedere acţiunile deţinute de persoanele fizice şi juridice atât la firma solicitantã, cât şi la alte firme.
3. Certificatul constatator trebuie sã fie emis cu cel mult 30 de zile înainte de data înscrierii în Program. Dacã certificatul constatator emis de oficiul registrului comerţului nu conţine toate punctele solicitate de MIMMCTPL, vã rugãm sã solicitaţi oficiului registrului comerţului o adresã suplimentarã prin care sã se rãspundã la toate solicitãrile MIMMCTPL.

NOTE:
1. Întreaga documentaţie va fi depusã în douã exemplare:
- originalele pentru evaluarea din cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale;
- fotocopii certificate pentru instituţia de credit aleasã de cãtre beneficiar.
Actele solicitate şi depuse conform Procedurii de implementare vor fi îndosariate în ordinea de mai sus, iar dosarele se vor introduce într-un plic pe care se vor menţiona:
- pentru Unitatea de implementare a Programului de investiţii;
- numele firmei;
- numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
- CUI;
- judeţul;
- instituţia de credit la care se va solicita creditul;
- suma AFN solicitatã, în RON şi echivalent EUR;
- numele şi prenumele delegatului.
2. Absenţa oricãrui document cerut de MIMMCTPL, depunerea de certificate fiscale expirate, completarea greşitã a Cererii de solicitare AFN, necompletarea tuturor punctelor din Cererea de solicitare AFN şi a creditului sau evitarea rãspunsurilor concrete atrage respingerea dosarului de solicitare a AFN.

SECŢIUNEA I

Formularul A

DECLARAŢIE
privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii

I. Date de identificare a întreprinderii
Denumirea întreprinderii ....................................................
Adresa sediului social ......................................................
Cod unic de înregistrare ....................................................
Numele şi funcţia .../(preşedintele consiliului de administraţie, director general sau echivalent).......

II. Tipul întreprinderii
Indicaţi, dupã caz, tipul întreprinderii:
[] Întreprindere autonomã. În acest caz, datele din tabelul de mai jos sunt preluate doar din situaţia economico-financiarã a întreprinderii solicitante. Se va completa doar declaraţia, fãrã formularul B.
[] Întreprindere partenerã. Se va completa tabelul de mai jos pe baza rezultatelor calculelor efectuate conform formularului B, precum şi a fişelor adiţionale care se vor ataşa la declaraţie.
[] Întreprindere legatã. Se va completa tabelul de mai jos pe baza rezultatelor calculelor efectuate conform formularului B, precum şi a fişelor adiţionale care se vor ataşa la declaraţie.

III. Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii*1)


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Exerciţiul financiar de referinţã*2) │
├────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────────────────────┤
│Numãrul mediu anual │ Cifra de afaceri anualã │ Active totale │
│de salariaţi │ netã │ │
│ │ - mii lei(RON)/mii Euro - │ - mii lei(RON)/mii Euro -│
└────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────┘


----
*1) Datele sunt calculate în conformitate cu <>art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 175/2006 .
*2) Datele cu privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anualã netã şi activele totale sunt cele realizate în ultimul exerciţiu financiar, raportate în situaţiile financiare anuale aprobate de acţionari sau asociaţi. În cazul întreprinderilor nou-înfiinţate, datele cu privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anualã netã şi activele totale se determinã şi se declarã pe propria rãspundere.

Important: Precizaţi dacã, faţã de exerciţiul financiar anterior, datele financiare au înregistrat modificãri care determinã încadrarea întreprinderii într-o altã categorie (respectiv microîntreprindere, întreprindere micã, mijlocie sau mare)
[] Nu
[] Da (În acest caz se va completa şi se va ataşa o declaraţie referitoare la exerciţiul financiar anterior.)

Semnãtura ..../(numele şi funcţia semnatarului, autorizat sã reprezinte întreprinderea)....

Declar pe propria rãspundere cã datele din aceastã declaraţie şi din anexe sunt conforme cu realitatea.
Data întocmirii ...........................................
Semnãtura ................................................

Formularul B

CALCULUL
pentru întreprinderile partenere sau legate

Secţiunile care trebuie incluse, dupã caz:
- secţiunea A, dacã întreprinderea solicitantã are cel puţin o întreprindere partenerã (precum şi orice fişe adiţionale);
- secţiunea B, dacã întreprinderea solicitantã este legatã cu cel puţin o întreprindere (precum şi orice fişe adiţionale).

Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Perioada de referinţã │
├────────────────────────────────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────┤
│ │Numãrul mediu│Cifra de afa-│ Total │
│ │anual de sa- │ceri anualã │ active │
│ │lariaţi │netã - mii │- mii lei│
│ │ │lei/(RON)/ │(RON)/ │
│ │ │/mii Euro - │mii Euro-│
├────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────┤
│1. Datele*1) întreprinderii solicitante │ │ │ │
│sau din situaţiile financiare anuale │ │ │ │
│consolidate [se vor introduce datele din│ │ │ │
│tabelul B1 din secţiunea B*2)] │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────┤
│2. Datele cumulate*1) în mod proporţional │ │ │
│ale tuturor întreprinderilor partenere, │ │ │ │
│dacã este cazul (se vor introduce datele│ │ │ │
│din secţiunea A) │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────┤
│3. Datele cumulate ale tuturor între- │ │ │ │
│prinderilor legate*1) (dacã existã) - │ │ │ │
│dacã nu au fost deja incluse prin conso-│ │ │ │
│lidare la pct. 1 din acest tabel │ │ │ │
│(se vor introduce datele din tabelul B2 │ │ │ │
│din secţiunea B) │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────┤
│TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────────────┴─────────────┴─────────────┴─────────┘


----
*1) Datele cu privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anualã netã şi activele totale sunt cele realizate în ultimul exerciţiu financiar, raportate în situaţiile financiare anuale aprobate de acţionari sau asociaţi. În cazul întreprinderilor nou-înfiinţate, datele cu privire la numãrul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anualã netã şi activele totale se determinã şi se declarã pe propria rãspundere.
*2) Datele întreprinderii, inclusiv numãrul mediu anual de salariaţi, sunt determinate pe baza situaţiilor financiare anuale şi a datelor întreprinderii sau, atunci când este cazul, pe baza situaţiilor financiare anuale consolidate ale întreprinderii ori a situaţiilor financiare anuale consolidate în care întreprinderea este inclusã.

Datele incluse în secţiunea "Total" din tabel trebuie introduse în tabelul "Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii" din formularul A

SECŢIUNEA A

Întreprinderi partenere

Pentru fiecare întreprindere pentru care a fost completatã fişa de parteneriat [câte o fişã pentru fiecare întreprindere partenerã a întreprinderii solicitante şi pentru orice întreprindere partenerã a oricãrei întreprinderi legate, ale cãrei date nu au fost încã incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale acelei întreprinderi legate], datele din aceastã fişã de parteneriat trebuie sã fie introduse în tabelul de mai jos.

1. Date de identificare şi date financiare preliminare

Tabelul A.1


┌─────────────────────────────────────────────┬──────────┬───────────┬─────────┐
│Întreprinderea partenerã - Date de identifi- │Numãrul │Cifra de a-│Active │
│care │mediu anu-│faceri anu-│totale │
├────────┬───────────┬────────┬───────────────┤al de sa- │alã netã │- mii lei│
│Numele │Adresa se- │Codul │Numele si pre- │lariaţi │- mii lei │(RON)/mii│
│sau de- │diului so- │unic de │numele preşe- │ │(RON)/mii │Euro - │
│numirea │cial │înregis-│dintelui consi-│ │Euro - │ │
│între- │ │trare │liului de admi-│ │ │ │
│prinde- │ │ │nistraţie, di- │ │ │ │
│rii │ │ │rector general │ │ │ │
│ │ │ │sau echivalent │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│6. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│7. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│8. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼────────┼───────────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└────────┴───────────┴────────┴───────────────┴──────────┴───────────┴─────────┘



NOTĂ:
Aceste date sunt rezultatul unui calcul proporţional efectuat pe baza fişei de parteneriat, pentru fiecare întreprindere cu care întreprinderea solicitantã este direct sau indirect partenerã.
Datele introduse în secţiunea "Total" vor fi introduse la pct. 2 din tabelul "Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (referitor la întreprinderile partenere).
Aceste date rezultã din situaţiile financiare anuale consolidate şi din alte date ale întreprinderii partenere, dacã existã, la care se adaugã în proporţie de 100% datele întreprinderilor care sunt legate cu aceastã întreprindere partenerã, în cazul în care acestea nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale întreprinderii partenere. Dacã este necesar, adãugaţi "fişe privind legãtura dintre întreprinderi" pentru întreprinderile care nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

FIŞA DE PARTENERIAT

1. Date de identificare a întreprinderii

Denumirea întreprinderii ..................................................
Adresa sediului social ....................................................
Codul unic de înregistrare ................................................
Numele şi funcţia ..../(preşedintele consiliului de administraţie, director general sau echivalent)...



2. Date referitoare la întreprinderea legatã
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Perioada de referinţã │
├─────────────────────┬─────────────────────────────┬──────────────────────────┤
│Numãrul mediu anual │ Cifra de afaceri │ Active totale │
│de salariaţi*3) │ anualã netã │ │
│ │ - mii lei(RON)/mii Euro - │ - mii lei(RON)/mii Euro -│
├─────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────────────┼──────────────────────────┤
│TOTAL: │ │ │
└─────────────────────┴─────────────────────────────┴──────────────────────────┘


----
*3) În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu existã date privind numãrul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

NOTĂ:
Aceste date rezultã din conturile sau alte date ale întreprinderii partenere, consolidate, dacã existã. La acestea se adaugã într-un procent de 100% datele întreprinderilor care sunt legate de aceastã întreprindere partenerã, dacã datele din conturile consolidate ale întreprinderilor legate au fost deja incluse prin consolidare în conturile întreprinderii partenere. Dacã este necesar, se va adãuga "fişa întreprinderii legate" pentru întreprinderile care nu au fost încã incluse prin consolidare.

3. Calculul proporţional
a) Indicaţi exact proporţia deţinutã*4) de întreprinderea solicitantã (sau de întreprinderea legatã prin intermediul cãreia se stabileşte legãtura de parteneriat) în întreprinderea partenerã la care se referã aceastã fişã: ........................................................
Indicaţi, de asemenea, proporţia deţinutã de întreprinderea partenerã, la care se referã aceastã fişã, din capitalul social al întreprinderii solicitante (sau în întreprinderea legatã): ..........................................................
b) Introduceţi în tabelul de mai jos rezultatul calculului proporţional obţinut prin aplicarea celui mai mare dintre procentele la care se face referire la lit. a) la datele introduse în tabelul de la pct. 1 ..........................................................................................
----
*4) Procent din capitalul social sau din drepturile de vot deţinute, oricare dintre aceste procente este mai mare. La acesta trebuie cumulatã proporţia deţinutã de fiecare întreprindere legatã în aceeaşi întreprindere partenerã.

Tabelul de parteneriat A.2


┌─────────────────────────────────────┬────────────┬────────────┬──────────────┐
│ Procent │Numãrul me- │Cifra de a- │Active tota- │
│ │diu anual │faceri anua-│le*5) │
│ │de salariaţi│lã netã │- mii lei(RON)│
│ │ │- mii lei │/mii Euro - │
│ │ │(RON)/ mii │ │
│ │ │Euro - │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│Valoare rezultatã în urma aplicãrii │ │ │ │
│celui mai mare procent la datele │ │ │ │
│introduse în tabelul de la pct. 1. │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┴──────────────┘



Aceste date se vor introduce în tabelul A.1.

SECŢIUNEA B

Întreprinderi legate

1. Determinarea situaţiei aplicabile întreprinderii care solicitã încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii:
[] Cazul 1: Întreprinderea solicitantã ţine situaţii financiare anuale consolidate sau este inclusã în situaţiile financiare anuale consolidate ale unei alte întreprinderi (tabelul B1).
[] Cazul 2: Întreprinderea solicitantã sau una ori mai multe întreprinderi legate nu întocmeşte/întocmesc ori nu este/nu sunt inclusã/incluse în situaţiile financiare anuale consolidate (tabelul B2).

NOTĂ:
Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantã derivã din situaţiile financiare anuale şi din alte date ale acestora, consolidate dacã este cazul. La acestea se adaugã în mod proporţional datele oricãrei eventuale întreprinderi partenere a acelei întreprinderi legate, situatã imediat în aval sau în amonte, dacã nu a fost deja inclusã prin consolidare*6).

2. Metode de calcul pentru fiecare caz

Cazul 1: Situaţiile financiare anuale consolidate reprezintã baza de calcul. Se va completa tabelul B1 de mai jos.


Tabelul B1
┌─────────────────────────────────────┬────────────┬────────────┬──────────────┐
│ │Numãrul me- │Cifra de a- │Active tota- │
│ │diu anual │faceri anua-│le │
│ │de sala- │lã netã │- mii lei(RON)│
│ │riaţi*7) │- mii lei │/mii Euro - │
│ │ │(RON)/ mii │ │
│ │ │Euro - │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┴──────────────┘


----
*5) Active totale reprezintã active imobilizate + active circulante + cheltuieli în avans.
*6) Definiţia întreprinderii legate din prezenta lege.
*7) În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu existã date privind numãrul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.


Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 1 din tabelul "Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate".



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Identificarea întreprinderilor incluse prin consolidare │
├───────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬────────────────────┤
│Întreprinderea le- │Adresa sediului│Codul unic de înre- │Numele şi prenumele │
│gatã(denumirea/da- │social │gistrare │preşedintelui consi-│
│tele de identifi- │ │ │liului de adminis- │
│care) │ │ │traţie, director │
│ │ │ │general sau echiva- │
│ │ │ │lent │
├───────────────────┼───────────────┼─────────────────────┼────────────────────┤
│A. │ │ │ │
├───────────────────┼───────────────┼─────────────────────┼────────────────────┤
│B. │ │ │ │
├───────────────────┼───────────────┼─────────────────────┼────────────────────┤
│C. │ │ │ │
├───────────────────┼───────────────┼─────────────────────┼────────────────────┤
│D. │ │ │ │
├───────────────────┼───────────────┼─────────────────────┼────────────────────┤
│E. │ │ │ │
└───────────────────┴───────────────┴─────────────────────┴────────────────────┘



NOTĂ:
Întreprinderile partenere ale unei întreprinderi legate, care nu au fost încã incluse în situaţiile financiare anuale consolidate, sunt considerate partenere directe ale întreprinderii solicitante. Datele aferente acestora şi o "fişã de parteneriat" trebuie adãugate la secţiunea A.
Cazul 2: Pentru fiecare întreprindere legatã (inclusiv prin intermediul altor întreprinderi legate) se va completa o "fişã privind legãtura dintre întreprinderi" şi se vor adãuga datele din situaţiile financiare anuale ale tuturor întreprinderilor legate, prin completarea tabelului B2 de mai jos.



Tabelul B2
┌─────────────────────────────────────┬────────────┬────────────┬──────────────┐
│ │Numãrul me- │Cifra de a- │Active tota- │
│ Întreprinderea numãrul: │diu anual │faceri anua-│le │
│ │de sala- │lã netã │- mii lei(RON)│
│ │riaţi │- mii lei │/mii Euro - │
│ │ │(RON)/ mii │ │
│ │ │Euro - │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│1.*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│2.*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│3.*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│4.*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│5.*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┴──────────────┘


----
*) Ataşaţi câte o "fişã privind legãtura dintre întreprinderi" pentru fiecare întreprindere.

NOTĂ:
Datele rezultate în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 3 din tabelul "Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (privind întreprinderile legate).

FIŞA
privind legãtura dintre întreprinderi nr. ...... din tabelul B2, secţiunea B

(numai pentru întreprinderile legate care nu sunt incluse în situaţiile financiare anuale consolidate)

1. Date de identificare a întreprinderii
Denumirea întreprinderii ...................................................
Adresa sediului social .....................................................
Codul unic de înregistrare .................................................
Numele, prenumele şi funcţia ...../(preşedintele consiliului de administraţie, directorului general sau echivalent)......



2. Date referitoare la întreprindere
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Perioada de referinţã │
├─────────────────────────────────────┬────────────┬────────────┬──────────────┤
│ │Numãrul me- │Cifra de a- │Active tota- │
│ Întreprinderea numãrul: │diu anual │faceri anua-│le │
│ │de sala- │lã netã │- mii lei(RON)│
│ │riaţi*8) │- mii lei │/mii Euro - │
│ │ │(RON)/ mii │ │
│ │ │Euro - │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼──────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┴──────────────┘


----
*8) În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu existã date privind numãrul mediu anual de salariaţi, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

Datele trebuie introduse în tabelul B2 din secţiunea B.

NOTĂ:
Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantã sunt extrase din situaţiile financiare anuale şi din alte date aferente acestora, consolidate dacã este cazul. La acestea se adaugã în mod proporţional datele oricãrei eventuale întreprinderi partenere ale întreprinderii legate, situatã imediat în aval sau în amonte de aceasta, dacã nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

Acest tip de întreprinderi partenere sunt considerate ca fiind întreprinderi direct partenere cu întreprinderea solicitantã. Datele aferente acestora şi "fişa de parteneriat" trebuie introduse în secţiunea A.

SECŢIUNEA II


┌──────┐
OPIS*) │ │
│ │
1. Cererea de solicitare a AFN şi a creditului, semnatã şi ştampilatã, │ │
în original ├──────┤
│ │
2. Certificat constatator, în original, emis de oficiul registrului │ │
comerţului de pe lângã tribunalul din raza teritorialã unde îşi are │ │
sediul întreprinderea, care va cuprinde: │ │
├──────┤
a) datele de identificare ale întreprinderii; │ │
├──────┤
b) codul unic de înregistrare; │ │
├──────┤
c) acţionarii/asociaţii; │ │
├──────┤
d) reprezentanţii legali ai întreprinderii; │ │
├──────┤
e) domeniul de activitate principal; │ │
├──────┤
f) domenii de activitate secundare; │ │
├──────┤
g) punctele de lucru sau alte sedii secundare ale întreprinderii; │ │
├──────┤
h) situaţia juridicã a societãţii (faliment, reorganizare, │ │
dizolvare etc). │ │
├──────┤
3. Istoric pe obiect de activitate, în original, pentru codul CAEN │ │
pe care acceseazã programul, cu precizarea datei când a fost │ │
autorizatã aceastã activitate, emis de oficiul registrului comerţului │ │
de pe lângã tribunalul unde îşi are sediul societatea │ │
├──────┤
4. Certificate de atestare fiscalã privind îndeplinirea obligaţiilor │ │
de platã la bugetul general consolidat, în original sau în copie │ │
legalizatã, eliberate de direcţia generalã teritorialã a finanţelor │ │
publice din raza/razele teritorialã/teritoriale unde întreprinderea │ │
îşi desfãşoarã activitatea (dupã caz, inclusiv pentru punctele de │ │
lucru care au CUI) │ │
├──────┤
5. Certificate fiscale privind îndeplinirea obligaţiilor de platã │ │
cãtre bugetele locale, în original sau în copie legalizatã, │ │
eliberate de direcţia de impozite şi taxe locale din cadrul primãriei │ │
din raza/razele teritorialã/teritoriale unde întreprinderea îşi │ │
desfãşoarã activitatea (inclusiv pentru toate punctele de lucru, │ │
indiferent dacã au sau nu CUI) │ │
├──────┤
6. Declaraţia privind încadrarea beneficiarului în categoria IMM, │ │
anexa nr. 2, secţiunea I │ │
├──────┤
7. Bilanţul contabil, contul de profit şi pierderi şi datele │ │
informative, încheiat pentru 31 decembrie 2005 │ │
├──────┤
8. Bilanţul contabil, contul de profit şi pierderi şi datele │ │
informative, încheiat pentru 31 decembrie 2006 │ │
├──────┤
9. Balanţa de verificare pentru 31 decembrie 2006 │ │
├──────┤
10. Balanţa de verificare aferentã ultimei luni încheiate │ │
├──────┤
Numele şi prenumele administratorului societãţii ............. │ │
Semnãtura şi ştampila ........................................ │ │
└──────┘


----
*) Se va nota cu X în dreptul fiecãrui document numai dacã acesta este depus în dosar. MIMMCTPL nu îşi asumã rãspunderea pentru lipsa documentelor din cadrul dosarului, chiar dacã acestea au fost marcate ca fiind incluse în cuprinsul acestuia.

ANEXA 2
-------
(Anexa nr. 3 la Procedurã)
--------------------------

FORMULAR DE PRESELECŢIE


┌────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ Date │ │
│ de identificare │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Denumirea solicitantului │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Cod unic de înregistrare │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Nr. de înregistrare la ONRC │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Adresa solicitantului │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Judeţul │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Cod poştal │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Nr. telefon │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Nr. fax │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Adresa de e-mail │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Cod CAEN aferent Programului │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────┤
│Suma solicitatã (lei) │ │
└────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┘

┌────┬────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┐
│ │Nr. │ │ │ │
│ │crt.│ Criterii │ Punctaj │ Total │
├────┴────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┼─────────┤
│ Categoria întreprinderii │ │
├────┬────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┤ │
│ │ 1 │Nou-înfiinţatã │ 5 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ A │ 2 │Microîntreprindere │ 4 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 3 │Întreprindere micã │ 3 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 4 │Întreprindere mijlocie │ 2 │ │
├────┴────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┼─────────┤
│Observaţie: La încadrarea întreprinderii se vor avea în vedere │ │
│prevederile subpct. 3.2, 3.3, 3.4 şi 3.5 din Procedura de implemen- │ │
│tare, având în vedere numãrul de angajaţi din bilanţul contabil la │ │
│31 decembrie 2006. │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ Ponderea activitãţii pe care se acceseazã Programul în cifra de │ │
│ afaceri │ │
├────┬────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┤ │
│ │ 5 │Cifra de afaceri este realizatã preponderent din│ │ │
│ │ │veniturile realizate din vânzarea │ │ │
│ B │ │produselor finite în anul 2006 (peste 50%) │ 5 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 6 │Cifra de afaceri nu este realizatã preponderent │ │ │
│ │ │din veniturile realizate din vânzarea produselor│ │ │
│ │ │finite în anul 2006 (sub 50%) │ 2 │ │
├────┴────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┤ │
│Observaţie: Dovada realizãrii veniturilor din vânzarea produselor │ │
│finite va fi fãcutã în baza balanţei de verificare pentru │ │
│31 decembrie 2006. │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ Tipul activelor ce se intenţioneazã a fi achiziţionate │ │
├────┬────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┼─────────┤
│ │ 7 │Maşini, utilaje şi echipamente │ 5 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 8 │Brevete de invenţie, licenţe │ 4 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ C │ 9 │Mijloc de transport de mãrfuri (numai cu cabinã │ │ │
│ │ │simplã) │ 3 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 10 │Clãdiri şi/sau construcţii industriale │ 2 │ │
├────┴────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┤ │
│Observaţie: În cazul în care se intenţioneazã sã fie achiziţionate │ │
│mai multe tipuri de active, punctajul va fi obţinut prin calcularea │ │
│mediei aritmetice corespunzãtoare. │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ Desfãşoarã efectiv activitate autorizatã pe codul CAEN accesat │ │
├────┬────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┼─────────┤
│ │ 11 │ 0 luni │ 0 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 12 │ 1-3 luni │ 1 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 13 │ 3-6 luni │ 2 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ D │ 14 │ 6-12 luni │ 3 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 15 │ 12-24 de luni │ 4 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 16 │ peste 24 de luni │ 5 │ │
├────┴────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┤ │
│Observaţie: Dovada efectuãrii activitãţii autorizate pe codul pe │ │
│care acceseazã Programul prin "Istoric pe obiect de activitate" emis│ │
│de ONRC │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│Întreprinderea a mai implementat proiecte de investiţii proprii cu │ │
│finanţare din surse atrase │ │
├────┬────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┼─────────┤
│ E │ 17 │Întreprinderea a mai implementat proiecte de │ │ │
│ │ │investiţii proprii cu finanţare din surse atrase│ 1 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 18 │Întreprinderea nu a mai implementat proiecte de │ │ │
│ │ │investitii cu finanţare din surse atrase │ 0 │ │
├────┴────┴────────────────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│Observaţie: Fondurile obţinute prin finanţare din surse │ │ │
│atrase reprezintã alte fonduri decât cele proprii ale │ │ │
│întreprinderii, cum sunt credite bancare, alocaţii │ │ │
│financiare nerambursabile, împrumuturi etc. │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┼─────────┤
│ Cuantumul aportului propriu │ │
├────┬────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────┤ │
│ │ 19 │ minimum 15% │ 0 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 20 │ 16-20% │ 1 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 21 │ 21-25% │ 2 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ F │ 22 │ 26-30% │ 3 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 23 │ 31-35% │ 4 │ │
│ ├────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────┤ │
│ │ 24 │ peste 36% │ 5 │ │
├────┴────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────┤ │
│Observaţie: Fracţiunile procentuale reprezentând aportul propriu nu │ │
│se rotunjesc. │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│Total puncte obţinute │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘



Punctajul maxim care se poate obţine este de 25,00 puncte.
Punctajul minim care se poate obţine este de 6,00 puncte.
La punctaje egale vor prevala criteriile de selecţie suplimentare prevãzute în Cererea de solicitare a AFN şi a creditului.

------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016