Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 680 din 1 august 2007  pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor   Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin   Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 340/2001 , cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 680 din 1 august 2007 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 340/2001 , cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI EGALITATII DE SANSE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 575 din 22 august 2007

Având în vedere:
- <>Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Legea nr. 250/2007 pentru modificarea <>Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 381/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul muncii, familiei şi egalitãţii de şanse emite urmãtorul ordin:

ART. I
Normele de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobate prin <>Ordinul ministrului muncii şi solidaritãţii sociale nr. 340/2001 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 237 din 10 mai 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Punctul 2 din secţiunea I "Dispoziţii generale (capitolul I din lege)" a capitolului A "Contribuţia de asigurãri sociale" va avea urmãtorul cuprins:
"2. Potrivit legii, Declaraţia nominalã se depune lunar, la data stabilitã de casa teritorialã de pensii în a cãrei razã şi are sediul angajatorul persoanã juridicã sau şi are domiciliul angajatorul persoanã fizicã, dar nu mai târziu de data de 25 a lunii urmãtoare celei pentru care se datoreazã contribuţia de asigurãri sociale.
Declaraţia nominalã se depune, indiferent de numãrul mediu lunar de asiguraţi, pe suport electronic, însoţit de suportul hârtie, în formatul prevãzut în «Modalitãţi de transmitere pe cale electronicã a Declaraţiei privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat», prezentate în anexa nr. 1.4.
Declaraţia nominalã pe suport de hârtie va purta semnãturile persoanelor autorizate şi ştampila angajatorului.
Angajatorii, persoane fizice sau juridice, au obligaţia de a înscrie în declaraţia nominalã inclusiv persoanele cu care nu au raport de muncã sau de serviciu, dar cãrora le achitã drepturi bãneşti asupra cãrora se datoreazã contribuţia individualã de asigurãri sociale stabilitã de lege.
Declararea privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat, respectiv anexele nr. 1.1 şi 1.2 la Declaraţia nominalã, fãrã plafonarea bazei de calcul a contribuţiei individuale de asigurãri sociale, conform prevederilor <>Legii nr. 250/2007 privind modificarea <>Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, se face de cãtre angajatori începând cu raportarea obligaţiilor de platã aferente lunii august 2007, indiferent de perioada pentru care se achitã veniturile realizate de asiguraţi."
2. Paragraful referitor la modul de completare a rubricii "CAS datoratã de asigurat", care se regãseşte la punctul 5 de la secţiunea I "Dispoziţii generale (capitolul I din lege)" a capitolului A "Contribuţia de asigurãri sociale", va avea urmãtorul cuprins:
"Rubrica CAS datoratã de asigurat se completeazã cu cuantumul obligaţiei individuale de platã. Contribuţia individualã de asigurãri sociale se determinã aplicându-se cota de contribuţie individualã de asigurãri sociale prevãzutã de lege asupra sumei rezultate din cumulul venitului brut lunar realizat şi baza de calcul a contribuţiei individuale de asigurãri sociale, aferentã indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate."
3. Paragraful referitor la modul de completare a rubricii "E. Total fond salarii brute realizate", care se regãseşte la punctul 5 de la secţiunea I "Dispoziţii generale (capitolul I din lege)" a capitolului A "Contribuţia de asigurãri sociale", va avea urmãtorul cuprins:
"Rubrica E. Total fond salarii brute realizate se completeazã cu totalul veniturilor brute lunare realizate de asiguraţii înscrişi în anexa nr. 1.1, la care se calculeazã contribuţia individualã de asigurãri sociale. În aceastã rubricã nu se include baza de calcul a contribuţiei de asigurãri sociale, aferentã indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate care se evidenţiazã la rubrica «I. Total bazã de calcul a contribuţiei la BASS, aferentã indemnizaţiilor conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 »."
4. Punctul 7 de la secţiunea I "Dispoziţii generale (capitolul I din lege)" a capitolului A "Contribuţia de asigurãri sociale" va avea urmãtorul cuprins:
"7. În sistemul public de pensii se pot asigura, prin contract de asigurare socialã, persoanele care doresc sã-şi completeze venitul asigurat şi care se regãsesc în situaţiile prevãzute la art. 5 alin. (1) din lege, respectiv:
a) desfãşoarã activitate pe bazã de contract individual de muncã;
b) sunt funcţionari publici;
c) desfãşoarã activitate într-o funcţie electivã;
d) sunt numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti;
e) sunt membri cooperatori într-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugãreşti;
f) beneficiazã de drepturi bãneşti ce se suportã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj.
De asemenea, în sistemul public de pensii se pot asigura pe bazã de contract de asigurare socialã, în condiţiile legii, şi alte persoane care nu se regãsesc în situaţiile prevãzute la art. 5 alin. (1) din lege, inclusiv persoane care nu realizeazã venituri din activitãţi profesionale, cu excepţia persoanelor care au calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii."
5. Punctul 10 de la secţiunea I "Dispoziţii generale (capitolul I din lege)" a capitolului A "Contribuţia de asigurãri sociale" va avea urmãtorul cuprins:
"10. Sunt obligate sã depunã declaraţie de asigurare persoanele care realizeazã venituri ca urmare a încadrãrii în una dintre situaţiile prevãzute la art. 5 alin. (1) pct. IV din lege, indiferent de nivelul veniturilor realizate anual.
În categoria "persoane autorizate sã desfãşoare activitãţi independente", prevãzutã la art. 5 alin. (1) pct. IV lit. d) din lege, se încadreazã persoanele care exercitã profesiuni libere, şi anume:
a) expert contabil;
b) contabil autorizat;
c) consultant de plasament în valori mobiliare;
d) medic;
e) farmacist;
f) medic veterinar;
g) psiholog cu drept de liberã practicã;
h) notar public;
i) auditor financiar;
j) practician în reorganizare şi lichidare;
k) persoane autorizate sã realizeze şi sã verifice lucrãrile de specialitate din domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei;
l) expert tehnic;
m) urbanist;
n) restaurator;
o) persoane autorizate sã furnizeze servicii publice conexe actului medical;
p) consilier în proprietate industrialã;
q) expert criminalist;
r) executor judecãtoresc;
s) arhitect;
t) traducãtor autorizat;
u) consultant fiscal;
v) broker;
w) oricare alte persoane care realizeazã venituri din practicarea unor profesii reglementate, desfãşuratã în mod independent, în condiţiile legii, precum şi persoanele care realizeazã venituri din practicarea unei meserii.
Declaraţiile de asigurare pot fi depuse personal sau pot fi transmise prin poştã, cu confirmare de primire.
În cazul în care se constatã cã declaraţia de asigurare transmisã prin poştã este incompletã sau eronat întocmitã, aceasta nu va fi luatã în considerare decât dacã este rectificatã în termen de 30 de zile de la primirea înştiinţãrii de rectificare transmise de casa teritorialã de pensii.
Nedepunerea la termen a declaraţiei de asigurare constituie, conform prevederilor art. 148 lit. a) din lege, contravenţie şi se sancţioneazã conform legii.
Ori de cîte ori intervin modificãri asupra elementelor care au stat la baza declaraţiei de asigurare este obligatorie depunerea unei comunicãri de modificare, conform anexei nr. 5.
În cazul în care intervin modificãri asupra elementelor din contractul de asigurare este obligatorie încheierea unui act adiţional la contract, conform anexei nr. 6.
În situaţia în care casa teritorialã de pensii deţine informaţii certe cu privire la faptul cã asiguraţii pe bazã de declaraţie de asigurare nu mai îndeplinesc condiţiile cerute de lege pentru a fi asiguraţi obligatoriu în sistemul public, poate proceda, dupã notificarea prealabilã, la încetarea, din oficiu, a calitãţii de asigurat şi a declaraţiei de asigurare. Acest fapt va fi adus la cunoştinţã persoanelor în cauzã, în scris. Încetarea calitãţii de asigurat şi a declaraţiei de asigurare se efectueazã pe baza unui proces-verbal în care se consemneazã explicit motivele încetãrii, precum şi informaţiile/documentele care au fost avute în vedere la constatarea faptului cã asigurarea nu mai este, conform legii, obligatorie."
6. Punctul 14 de la secţiunea I "Dispoziţii generale (capitolul I din lege)" a capitolului A "Contribuţia de asigurãri sociale" va avea urmãtorul cuprins:
"14. Neplata contribuţiei de asigurãri sociale timp de 6 luni consecutiv constituie pentru casa teritorialã de pensii motiv de reziliere a contractului de asigurare socialã. În aceastã perioadã, casele teritoriale de pensii notificã persoanelor în cauzã sã se prezinte pentru reglementarea situaţiei. În situaţia neachitãrii contribuţiei de asigurãri sociale restante şi a majorãrilor de întârziere aferente, rezilierea contractului de asigurare socialã se face începând cu ziua urmãtoare celei pânã la care s-a plãtit contribuţia de asigurãri sociale.
Rezilierea contractului de asigurare socialã din iniţiativa asiguratului poate interveni oricând pe parcursul derulãrii acestuia, la data solicitãrii. Contribuţia de asigurãri sociale neachitatã, precum şi majorãrile/dobânzile şi penalitãţile de întârziere aferente se urmãresc conform legislaţiei privind recuperarea creanţelor bugetare."
7. Punctul 19 de la secţiunea I "Dispoziţii generale (capitolul I din lege)" a capitolului A "Contribuţia de asigurãri sociale" va avea urmãtorul cuprins:
"19. Prin sintagma venitul brut realizat lunar se înţelege venitul brut în bani, achitat din fondul de salarii, reprezentând:
a) salariile de bazã brute corespunzãtoare timpului efectiv lucrat în program normal şi suplimentar potrivit formei de salarizare aplicate, inclusiv indemnizaţiile de conducere, salariile de merit, indexãri, compensãri şi alte drepturi care, potrivit actelor normative, fac parte din salariul de bazã;
b) sporurile, indemnizaţiile şi sumele acordate sub formã de procent din salariu ori sume fixe, indiferent dacã au caracter permanent sau nu, plãtite pentru: condiţii deosebite de muncã (condiţii grele, periculoase, nocive, penibile); activitate desfãşuratã în mediul rural, în zone izolate; activitate desfãşuratã de nevãzãtori; munca prestatã în schimbul de noapte; îndeplinirea unor sarcini, activitãţi şi responsabilitãţi suplimentare funcţiei de bazã; sporul de fidelitate şi altele asemãnãtoare;
c) sumele plãtite pentru timpul nelucrat (concedii de odihnã, indiferent de perioada efectuãrii, concedii de studii, zile de sãrbãtori, zile de repaus sãptãmânal, concedii plãtite pentru evenimente familiale deosebite, ziua profesiei, zile necesare instalãrii pe post în cazul transferului, întreruperi ale lucrului din motive neimputabile salariaţilor);
d) sumele acordate cu ocazia ieşirii la pensie;
e) premiile anuale şi cele din cursul anului sub diferite forme, altele decît cele reprezentând participarea salariaţilor la profit;
f) sumele plãtite conform legii sau contractelor colective de muncã (al 13-lea salariu, prime de vacanţã, aprovizionare de iarnã, prime acordate cu ocazia sãrbãtorilor naţionale sau religioase, etc.);
g) alte adaosuri la salarii, aprobate prin lege sau stabilite prin contractele individuale ori colective de muncã (bonusuri, compensaţii, indemnizaţia pentru concediul de odihnã neefectuat, ajutoare, precum şi alte sume, reprezentând venituri curente sau aferente perioadelor anterioare, inclusiv cele achitate în lunile în care asiguraţii beneficiazã de prestaţii de asigurãri sociale fãrã a avea zile lucrate sau nu au fost prezenţi la serviciu etc.);
h) sumele rezultate prin «plata cu ora», gãrzi, indemnizaţii clinice;
i) sumele primite de reprezentanţii în adunarea generalã a acţionarilor, în consiliul de administraţie, în comitetul de direcţie şi în comisia de cenzori;
j) sumele primite de reprezentanţii în organisme tripartite, potrivit legii;
k) indemnizaţii de şedinţã acordate membrilor comisiilor constituite la nivelul autoritãţilor şi instituţiilor publice, potrivit legii;
l) alte sume acordate potrivit legii."
8. Punctul 11 de la secţiunea a III-a a capitolului B "Pensii" va avea urmãtorul cuprins:
"11. La împlinirea vârstei standard de pensionare prevãzute în anexa nr. 3 sau, dupã caz, la împlinirea vârstei standard reduse în condiţiile prevãzute la art. 42 din lege, beneficiarul unei pensii anticipate ori al unei pensii anticipate parţiale poate solicita trecerea la pensia pentru limitã de vârstã.
La trecerea la pensie pentru limitã de vârstã, pensia anticipatã se recalculeazã, prin adãugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada în care plata pensiei anticipate a fost suspendatã.
La trecerea la pensie pentru limitã de vârstã, pensia anticipatã parţialã se recalculeazã, prin eliminarea diminuãrii aplicate asupra cuantumului pensiei prevãzute în tabelul nr. 2 de la art. 50 alin. (2) din lege, precum şi prin adãugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada în care plata pensiei anticipate parţiale a fost suspendatã."
9. Punctul 11^1 de la secţiunea a III-a capitolului B "Pensii" va avea urmãtorul cuprins:
"11^1. Pensia pentru limitã de vârstã rezultatã ca urmare a unei recalculãri dintre cele prevãzute la art. 49 alin. (4) sau art. 52 din lege, dupã caz, se acordã începând cu luna urmãtoare celei în care cererea a fost înregistratã la casa teritorialã de pensii."
10. Punctul 26 de la secţiunea a VI-a a capitolului B "Pensii" va avea urmãtorul cuprins:
"26. Începând cu data de 1 august 2007, punctajul anual al asiguratului se determinã potrivit art. 78 alin. (1) şi (2) din lege, pe baza venitului brut realizat lunar prevãzut la punctul 19 din prezentele norme sau, dupã caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei individuale de asigurãri sociale.
Beneficiazã de majorarea punctajului prevãzutã la art. 78 alin. (8) din lege persoanele care, dupã îndeplinirea cumulativã a condiţiilor de pensionare pentru limitã de vârstã reglementate prin art. 41 alin. (1) din lege, contribuie o anumitã perioadã la sistemul public de pensii.
Aceastã majorare se aplicã numai punctajului corespunzãtor perioadei de stagiu de cotizare realizate dupã îndeplinirea cumulativã a condiţiilor de pensionare pentru limitã de vârstã.
Majorarea punctajului se acordã şi în cazul recalculãrii pensiilor, reglementatã la art. 95 din lege, folosindu-se aceeaşi procedurã."
11. Punctul 30 de la secţiunea a VII-a a capitolului B "Pensii" va avea urmãtorul cuprins:
"30. Termenul de 45 de zile prevãzut la art. 86 alin. (1) din lege curge de la data înregistrãrii la casa teritorialã de pensii competentã, în funcţie de domiciliul solicitantului, a cererii, însoţitã de toate actele care dovedesc îndeplinirea condiţiilor de pensionare."
12. Punctul 39 de la secţiunea a VIII-a a capitolului B "Pensii" va avea urmãtorul cuprins:
"39. Prin timp util la pensie realizat de agricultori, prevãzut la art. 160 alin. (3) din lege, se înţelege perioada în care foştii membri cooperatori au realizat un volum de muncã în fostele unitãţi agricole potrivit prevederilor <>Legii nr. 4/1977 privind pensiile şi alte drepturi de asigurãri sociale ale membrilor cooperativelor agricole de producţie*), calculat conform metodologiei utilizate la aplicarea <>Legii nr. 80/1992 privind pensiile şi alte drepturi de asigurãri sociale ale agricultorilor**), republicatã, cu modificãrile ulterioare.
Timpul util la pensie realizat de cãtre agricultori se exprimã în ani şi se determinã prin raportarea volumului total de muncã, exprimat în numãrul de norme realizate în întreaga perioadã în care asiguratul a lucrat în fosta unitate agricolã cooperatistã, la cel mai mic numãr de norme planificat a se realiza anual, din perioada respectivã, stabilit de adunarea generalã a cooperatorilor.
Timpul util la pensie, determinat potrivit prevederilor alin. 2, nu poate depãşi numãrul anilor calendaristici în care asiguratul a prestat muncã în fosta unitate agricolã cooperatistã.
Timpul util la pensie se determinã pe baza datelor, elementelor şi informaţiilor conţinute în carnetul de pensii şi asigurãri sociale şi/sau în actele doveditoare eliberate de primãria care deţine arhiva fostelor unitãţi agricole cooperatiste, întocmite cu respectarea prevederilor legale referitoare la valabilitatea actelor doveditoare.
În situaţia agricultorilor din zonele necooperativizate timpul util la pensie se determinã pe baza carnetului de pensii şi asigurãri sociale şi reprezintã numãrul anilor calendaristici în care s-a achitat contribuţia minimã lunarã de 40 lei prevãzutã de Legea nr. 5/1977 privind pensiile şi alte drepturi de asigurãri sociale ale ţãranilor cu gospodãrie individualã din zonele necooperativizate***)."
--------------
*) <>Legea nr. 4/1977 a fost abrogatã prin <>Legea nr. 80/1992 , care, la rândul ei, a fost abrogatã prin <>Legea nr. 19/2000
**) <>Legea nr. 80/1992 a fost abrogatã prin <>Legea nr. 19/2000 .
***) <>Legea nr. 5/2007 a fost abrogatã prin <>Legea nr. 82/1992 , care, la rândul ei, a fost abrogatã prin Legea nr. 19/2007.

13. Dupã punctul 39 de la secţiunea a VIII-a a capitolului B "Pensii" se adaugã un nou punct, punctul 39^1, cu urmãtorul cuprins:
"39^1. Începând cu data de 1 septembrie 2007, punctajul anual pentru fiecare an util, realizat în cadrul fostelor unitãţi agricole cooperatiste, precum şi pentru fiecare an de contribuţie, realizat de ţãranii cu gospodãrie individualã din zonele necooperativizate, pânã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 80/1992 , reprezintã 0,57255 puncte.
Începând cu data de 1 septembrie 2007, punctajul anual aflat în platã la data de 31 august 2007, aferent fiecãrui an de timp util realizat de cãtre agricultori, respectiv pentru fiecare an de contribuţie realizat pânã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 80/1992 , de cãtre ţãranii cu gospodãrie individualã din zonele necooperativizate, se majoreazã, devenind 0,57255 puncte.
Pentru perioada ulterioarã apariţiei <>Legii nr. 80/1992 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, punctajul lunar se determinã prin raportarea venitului asigurat la salariul mediu brut din anexa nr. 10 la prezentele norme.
Beneficiazã de majorarea prevãzutã la <>art. II din Legea nr. 250/2007 persoanele provenite din sistemul de asigurãri sociale ale agricultorilor ale cãror drepturi de pensie s-au deschis anterior datei de 1 aprilie 2001 şi nu au beneficiat de prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 67/2003 privind majorarea pensiilor din sistemul public provenite din sistemul asigurãrilor sociale al agricultorilor, aprobatã prin <>Legea nr. 383/2003 , şi anume:
a) persoanele beneficiare de douã categorii de pensii din sistemul asigurãrilor sociale al agricultorilor, caz în care punctajul majorat se acordã doar pensiei de urmaş din agriculturã;
b) persoanele beneficiare ale unei pensii proprii de agricultor (invaliditate, limitã de vârstã cu vechime integralã, limitã de vârstã cu vechime incompletã) şi ale unei pensii proprii stabilite în fostul sistem al asigurãrilor sociale de stat (invaliditate, limitã de vârstã cu vechime completã, limitã de vârstã cu vechime incompletã), caz în care punctajul majorat se acordã doar pensiei proprii de agricultor;
c) persoanele ale cãror drepturi au fost recalculate în baza <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurãrilor sociale de stat, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 78/2005 , cu modificãrile ulterioare, pentru activitatea desfãşuratã atât în agriculturã, cât şi în sectorul de stat, caz în care punctajul majorat se acordã pentru timpul util realizat de cãtre agricultori, respectiv pentru fiecare an de contribuţie realizat pânã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 80/1992 , de cãtre ţãranii cu gospodãrie individualã din zonele necooperativizate;
d) persoanele beneficiare ale unei pensii proprii de agricultor (invaliditate, limitã de vârstã cu vechime integralã, limitã de vârstã cu vechime incompletã) şi titulare ale unei pensii de urmaş stabilite în fostul sistem al asigurãrilor sociale de stat, caz în care punctajul majorat se acordã doar pensiei proprii de agricultor;
e) persoanele beneficiare ale unei pensii proprii de agricultor (invaliditate, limitã de vârstã cu vechime integralã, limitã de vârstã cu vechime incompletã), ale unei pensii de urmaş agricultor şi ale unei pensii de urmaş stabilite în fostul sistem al asigurãrilor sociale de stat, caz în care punctajul majorat se acordã pensiei proprii de agricultor şi pensiei de urmaş de agricultor.
Prevederile <>art. II din Legea nr. 250/2007 se aplicã şi persoanelor ale cãror drepturi de pensie au fost stabilite în perioada 1 aprilie 2001 - 31 august 2007, conform dispoziţiilor <>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru activitatea desfãşuratã atât în agriculturã, cât şi în sectorul de stat. În acest caz, punctajul majorat se acordã pentru timpul util realizat de cãtre agricultori, respectiv pentru fiecare an de contribuţie realizat pânã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 80/1992 , de cãtre ţãranii cu gospodãrie individualã din zonele necooperativizate.
Majorarea punctajului acordatã persoanelor prevãzute la <>art. II din Legea nr. 250/2007 se calculeazã ca diferenţã între punctajul de 0,57255 puncte şi punctajul anual aflat în platã la 31 august 2007, aferent fiecãrui an de timp util realizat de cãtre agricultori, respectiv pentru fiecare an de contribuţie realizat pânã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 80/1992 , de cãtre ţãranii cu gospodãrie individualã din zonele necooperativizate.
Punctajul anual aflat în platã la 31 august 2007, aferent fiecãrui an de timp util realizat de cãtre agricultori, respectiv pentru fiecare an de contribuţie realizat pânã la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 80/1992 , de cãtre ţãranii cu gospodãrie individualã din zonele necooperativizate reprezintã 0,25 puncte la care s-au adãugat, dupã caz, majorãrile acordate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.346/2004 privind majorarea în luna septembrie 2004 a pensiilor din sistemul public, stabilite anterior datei de 1 aprilie 2001, şi, respectiv, <>Hotãrârea Guvernului nr. 777/2005 privind majorarea pensiilor agricultorilor începând cu luna septembrie 2005.
În situaţia în care cuantumul pensiei aferent noului punctaj majorat este mai mic decât cel cuvenit sau aflat în platã, se menţine cuantumul cuvenit sau aflat în platã pânã la data la care, prin aplicarea formulei de calcul prevãzute de lege, se va obţine un cuantum al pensiei mai mare decât acesta."
ART. II
Anexele nr. 1.1, 1.2 şi 1.4 la norme se înlocuiesc cu anexele nr. 1-2 şi 3 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. III
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul muncii,
familiei şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

Bucureşti, 1 august 2007.
Nr. 680.

ANEXA 1
-------
(Anexa nr. 1.1 la norme)
------------------------



Nr. |_|_|_|_|_|_| din ziua|_|_|, luna |_|_|, anul |_|_|_|_|


DECLARAŢIE iniţialã [] rectificativã []
privind evidenţa nominalã a asiguraţilor si a obligaţiilor de platã cãtre
bugetul asigurãrilor sociale de stat
pentru luna |_|_| anul |_|_|_|_|


DENUMIRE ANGAJATOR CUI(COD FISCAL) NR.INREG.REG.COMERŢULUI

|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_|_|_|_| |_|_|_|/|_|_|_|_|_|/|_|_|_|_|


Nr. Crt. Tip NUME SI PRENUME ASIGURAT COD ASIGURAT
rectificare**)

Contract NORMA CFP conf.
de muncã zilnicã*) art. 6^1, NUME SI PRENUME ASIGURAT COD ASIGURAT
alin. (1) (înainte de rectificare) (înainte de
OUG. 148/ rectificare)
2005******)
Contract
de muncã
cu timp TOTAL ZILE ZILE ZILE INDI TOTAL VENIT VENIT VENIT
parţial ZILE IN IN IN CA din REALIZAT REALIZAT REALIZAT
***) CON- CON- CON- TIV care: DE ASIGURAT DE ASIGURAT DE ASIGURAT
DIŢII DI- DI- CON- ÎN CONDIŢII ÎN CONDIŢII ÎN CONDIŢII
NOR- ŢII ŢII DI- NORMALE DEOSEBITE SPECIALE
MALE DE- SPE- ŢII
OSE- CI- SPE-
BITE ALE CIA-
LE

din din
Pensionar TOTAL TOTAL TOTAL care: care:
****) ZILE ZILE ZILE ZILE ZILE CAS TOTAL BAZA DE SUPOR-
INDEM- INDEM- INDEM- INDEM- INDEM- DATORATE VENIT CALCUL A TATE
NIZA- NIZA- NIZA- NIZA- NIZA- DE ASIGURAT CONTRI- DIN
ŢII ŢII ŢII ŢII ŢII ASIGURAT DIN BUŢIEI FAAMBP
în în în BAZA SUPOR- INDEMNI- LA BASS
con- con- con- CAL- TATE ZAŢII/ AFE-
diţii di- di- CUL din PRESTAŢII RENTĂ
NOR- ţii ţii CAS FAAMBP din INDEM-
MALE DE- SPE- care: NIZA-
OSE- CI- ŢIILOR
BITE ALE CF.
OUG. nr.
168/2005
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[][][][][] Tip [][][][][][][][][][][][][][][][][][] [][][][][][][]
rectificare**)
Contract []
de muncã [] [][] [][] [][] [][][] [][][][][] [][][][][] [][][]

Contract [] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
de muncã [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
cu timp
parţial
***)
Pensionar[] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
****)
Şomer [] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[][][][][] Tip [][][][][][][][][][][][][][][][][][] [][][][][][][]
rectificare**)
Contract []
de muncã [] [][] [][] [][] [][][] [][][][][] [][][][][] [][][]

Contract [] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
de muncã [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
cu timp
parţial
***)
Pensionar[] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
****)
Şomer [] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[][][][][] Tip [][][][][][][][][][][][][][][][][][] [][][][][][][]
rectificare**)
Contract []
de muncã [] [][] [][] [][] [][][] [][][][][] [][][][][] [][][]

Contract [] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
de muncã [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
cu timp
parţial
***)
Pensionar[] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
****)
Şomer [] [] [][] [][] [][] [][][][][][][] [][][][][] [][][][][]
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Program normal de lucru (8,7,6 ore). Se completeazã numai dupã 01.03.2003
**) M = modificare; A = adãugare asigurat; S = stergere asigurat
***) 1 pt. perioadã de pânã la 01.03.2003; 2 pt. CM timp parţial de 2 ore;
3 pt. CM timp parţial de 3 ore; 4 pt. CM timp parţial de 4 ore;
5 pt. CM timp parţial de 5 ore; 6 pt. CM timp parţial de 6 ore;
7 pt. CM timp parţial de 7 ore; 8 pt. CM timp parţial < 2 ore
(CM=contract de munca).
****) 1 pt. perioadã de pânã la 01.03.2003; 2 pt. CM timp parţial de 2 ore;
3 pt. CM timp parţial de 3 ore; 4 pt. CM timp parţial de 4 ore;
5 pt. CM timp parţial de 5 ore; 6 pt. CM timp parţial de 6 ore;
7 pt. CM timp parţial de 7 ore; 8 pt. CM norma intreaga; 9 pt. CM timp
parţial < 2 ore (CM=contract de munca).
*****)1. <>art. 20, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 19/2000 ; 2. art. 20,
alin. (1), lit. b) din <>Legea nr. 19/2000 , zona I de radiaţii; 3. art. 20,
alin. (1), lit. b) din <>Legea nr. 19/2000 , zona II de radiaţii; 4. art. 20,
alin. (1), lit. c) din <>Legea nr. 19/2000 ; 5. art. 20, alin. (1), lit. d)
din <>Legea nr. 19/2000 ; 6 - <>Legea nr. 226/2006 .
******) zile concediu fãrã plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului
conform art. 6, alin. 1 din OUG. 148/2005.


Nr. filã:|_|_|_| Semnãtura,



ANEXA 2
-------
(Anexa nr. 1.2 la norme)
------------------------
(faţã)



Nr. |_|_|_|_|_|_| din ziua|_|_|, luna |_|_|, anul |_|_|_|_|


DECLARAŢIE iniţialã [] rectificativã []
privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã cãtre
bugetul asigurãrilor sociale de stat
pentru luna |_|_| anul |_|_|_|_|

Data stabilitã pentru lichidarea drepturilor salariale: zi __, lunã __, an ___

COD CAEN: |_|_|_|_|

A. Denumire angajator: [][][][][][][][][][][][][][][] CNP: [][][][][][][][]

B. CUI(Cod fiscal):[][] C. Nr. inreg.Reg.Com.[][]/[][]/[] D. Nr.mediu asig.[][]

E. Total fond salarii [][][][] I. Total bazã de calcul a [][][][]
brute realizate: contribuţiei la BASS
aferentã indemnizaţiilor
conform OUG. nr. 158/2005,
din care: din care:
F. În condiţii normale [][][][] J. În condiţii normale [][][][]
de muncã: de muncã:
G. În condiţii deosebite [][][][] K. În condiţii deosebite [][][][]
de munca: de muncã:
H. În condiţii speciale [][][][] L. În condiţii speciale [][][][]
de muncã: de muncã:

M. Total contribuţii individuale de asigurãri
sociale de virat: [][][][][]

N. Total CAS datoratã de angajator O. Total CAS datoratã [][][][][]
conform. <>Legii nr. 19/2000 : [][][][][] de angajator conform
OUG. nr. 158/2005,
modificatã şi
completatã

P. Ajutoare de deces de suportat din numãr
Bugetul Asigurãrilor Sociale de Stat: cazuri [][][][][]sumã:[][][][][]


Q. Total CAS angajator de virat: [][][][][]
DA NU
R. Contribuţie de asigurãri pentru dato [ ][ ] pro [],[][]sumã:[][][][]
accidente de muncã şi boli reazã cent
profesionale, datoratã de angajator
(<>Legea nr. 346/2002 , modificatã şi
completatã):

S. Total cuantum prestaţii de asigurãri sociale suportate din FAAMBP
(<>Legea nr. 346/2002 , modificatã şi completatã):

Numãr Nr. total Cuantum total din care
cazuri zile indemnizaţie suma din
prestaţii accidente FAAMBP
de muncã
s1 Indemnizaţie pentru incapacitate |_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|
temporarã de muncã datoratã
accidentelor de muncã şi
bolilor profesionale

s2 Indemnizaţie pentru trecerea |_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|
temporarã in alt loc de muncã
datoratã accidentelor de muncã
şi bolilor profesionale

s3 Indemnizaţie pentru reducerea |_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|
timpului de lucru datoratã
accidentelor de muncã
şi bolilor profesionale

s4 Indemnizaţie pe durata cursurilor|_|_|_| |_|_|_|_| |_|_|_|_|_|_| |_|_|_|_|
de calificare şi reconversie
profesionalã

T. Contribuţia la asigurãrile sociale de sãnãtate
conform <>Legii nr. 95/2006 , art. 260 alin. 3 Total: |_|_|_|_|_|_|_|

U. Contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii cf. art. 6, alin. (7)|_|_|_|_|_|
din OUG. nr. 158/2005, modif. şi completatã, suportatã din FAAMBP

V. Contribuţie de asigurãri pentru accidente de muncã şi boli |_|_|_|_|_|_|
profesionale, de virat (<>Legea nr. 346/2002 , modificatã şi
completatã):

(verso)

W. Adresa angajator:

Localitatea: |_|_|_|_|_|_|_|_| strada: |_|_|_|_|_|_|_|+_

Nr. |_|_|_|_|_| Bl. |_|_|_|Sc.|_||_|Et.|_|_| Ap.|_|_||_|Tel.|_|_|_|_|

Judet |_|_|_|_|_|_|/Sector:|_|_|E-mail: |__________________________|

Sub sancţiunile aplicate falsului in acte publice, declar cã am examinat
aceastã declaraţie şi in conformitate cu informaţiile furnizate, o declar
corectã şi completã

Numele ______________ Prenumele _____________ Data ___________

Functia*) ___________________________________


*) Director General sau altã persoanã autorizatã Semnãtura şi stampila
_____________________

Nr. total de file ANEXA 1.1:|_|_|_|


Declaraţie nominalã pe suport magnetic [] Nr.dischete/CD-ROM: [][]
Declaraţie nominalã transmisã pe cale electronicã []

Verificat corectitudinea fişierelor: Nume :_______
Semnãtura _______



ANEXA 3
-------
(Anexa nr. 1.4 la norme)
------------------------

MODALITĂŢI
de transmitere pe cale electronicã a declaraţiilor privind
evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor
de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale

Condiţii generale
Declaraţiile privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat se vor face numai pe suport electronic.
Declaraţiile în format electronic se depun odatã cu declaraţiile nominale pe suport de hârtie (anexa nr. 1.1, anexa nr. 1.2 listate la calculator, semnate şi ştampilate) la casa teritorialã de pensii pe raza cãreia se aflã sediul sau domiciliul angajatorului.
Condiţii tehnice standard pentru formatul electronic
Declaraţiile în format electronic vor fi transmise numai pe suport tip: dischetã FD 3,5" Microsoft DOS sau CD+ROM, în dublu exemplar.
Suporturile vor fi etichetate cu informaţiile urmãtoare:
- denumire fişier;
- codul unic de înregistrare sau codul fiscal al angajatorului, dupã caz;
- numãrul suportului magnetic în cadrul setului de suporturi, de exemplu: 1/3, 2/3, 3/3, dacã setul are 3 suporturi.
Suportul magnetic va conţine douã fişiere de tip DBF sau TXT (înregistrãri de lungime fixã) pentru fiecare tip de declaraţie, care vor avea în mod obligatoriu urmãtoarele denumiri şi conţinut:
A11.DBF sau A11.TXT - (anexa nr. 1.1) conţine datele aferente asiguraţilor;
A12.DBF sau A12.TXT - (anexa nr. 1.2) conţine datele totalizatoare ale fişierului;
A11.DBF sau A11.TXT.
Ordinea cîmpurilor din structura fişierelor este obligatorie, indiferent dacã acestea se completeazã sau nu, şi sunt de lungime fixã.
În descrierea de mai jos "Tip cîmp" are urmãtoarea semnificaţie:
N - numeric, aliniat la dreapta;
C - caracter (alfanumeric), aliniat la stânga, fãrã :,:,,,.. (semne diacritice).
În situaţia transmiterii fişierelor tip DBF se vor respecta obligatoriu denumirile câmpurilor date în structurile de fişier.
Descrierea organizãrii înregistrãrilor din fişiere:
Fişierul A11.DBF sau A11.TXT (anexa nr. 1.1) conţine câte o înregistrare pentru fiecare asigurat şi are urmãtoarea structurã:



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denu
mire Tip Lun- Explicaţii
câmp câmp gime
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul AN N 4 Se completeazã cu anul pentru
care se intocmeşte declaraţia.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna LN N 2 Se completeazã cu luna anului
pentru care se intocmeşte
declaraţia.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul unic de inregistrare CF N 10 Se completeazã partea numericã
CUI/CF pentru angajatori a codului unic de inregistrare/
persoane juridice codului fiscal atribuit
angajatorilor persoane juridice
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul judeţului din RJ C 3 Conţine primele trei caractere
numãrul de inmatri- din numãrul de inmatriculare in
culare in registrul registrul comerţului al angaja-
comerţului torului.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numarul de inregis- RN N 5 Conţine caracterele 4-8 din
trare din registrul numãrul de inmatriculare in
comerţului registrul comertului al
angajatorului (nr. in RC).
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul din numãrul de RA N 4 Conţine ultimele 4 caractere
inmatriculare in din numãrul de inmatriculare
registrul comerţului in registrul comerţului al
angajatorului.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nume si prenume NUME C 29 Conţine numele si prenumele
asigurat asiguratului.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod asigurat CNP N 13 Conţine codul numeric personal
al asiguratului.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contract individual CM N 1 Se completeazã cu:
de muncã Începând cu raportarea aferentã
lunii august 2007
3 în situaţia persoanelor care
realizeazã venituri la
angajatorul care efectueazã
raportarea fãrã a avea contract
de muncã sau raport de serviciu
cu acesta
1 pentru asiguraţii cu contract
de muncã cu normã întreagã
Începând cu raportarea aferentã
lunii ianuarie 2006
2 pentru raportarea efectuatã de
casele de sãnãtate pentru
asiguraţii beneficiari ai
Ordonanţei de urgenţã a
Guvernului nr. 158/2005, aprobatã
cu modificãri prin Legea
nr. 399/2006, cu modificãrile
ulterioare, denumitã în continuare
OUG nr. 158/2005, - art. 1
alin. (2), art. 23 alin. (2) şi
art. 32 alin. (1) şi (2),
0 în rest.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contract individual de CV*) N 1 Se completeazã cu:
muncã cu timp parţial 1 pentru codificãri anterioare;
2 pentru asiguraţii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 2 ore pe zi;
3 pentru asiguraţii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 3 ore pe zi;
4 pentru asiguraţii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 4 ore pe zi;
5 pentru asiguraţii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 5 ore pe zi;
6 pentru asiguraţii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 6 ore pe zi;
7 pentru asiguraţii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 7 ore pe zi;
8 pentru asiguraţii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial mai puţin de 2 ore pe zi;
0 în rest.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) La stabilirea stagiului de cotizare aceste cîmpuri se vor corela cu
cîmpurile TT, NN, DD, SS, PP, PPS, PPD.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pensionar PE N 1 Se completeazã cu:
1 pentru codificãri anterioare;
2 pentru pensionarii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 2 ore pe zi;
3 pentru pensionarii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 3 ore pe zi;
4 pentru pensionarii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 4 ore pe zi;
5 pentru pensionarii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 5 ore pe zi;
6 pentru pensionarii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 6 ore pe zi;
7 pentru pensionarii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, 7 ore pe zi;
8 pentru pensionarii cu contract
de muncã cu normã întreagã;
9 pentru pensionarii care lucreazã
cu contract de muncã cu timp
parţial, mai puţin de 2 ore pe zi;
0 în rest.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şomer SOM N 1 Se completeazã numai de
ANOFM/AJOFM cu:
1 pentru beneficiarii de ajutor
de şomaj;
2 pentru beneficiarii de alocaţie
de sprijin;
3 pentru beneficiarii de plãţi
compensatorii;
4 pentru alte beneficii suportate
din fondul de şomaj, potrivit
legii;
0 în rest.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total zile TT**) N 2 Conţine suma zilelor lucrate şi
a zilelor în care asiguratul a
beneficiat de indemnizaţii
prevãzute de OUG nr. 158/2005,
de prestaţii prevãzute de Legea
nr. 346/2002, cu modificãrile şi
completãrile ulterioare, denumitã
în continuare <>Legea nr. 346/2002 ,
şi, respectiv, de prestaţii de
asigurãri sociale conform
<>Legii nr. 19/2000 , cu modificãrile
şi completãrile ulterioare,
denumitã în continuare Legea
nr. 19/2000, în cazul declaraţiilor
rectificative anterioare datei de
1 ianuarie 2006, cu respectarea
termenului general de prescripţie
(3 ani). De asemenea, se includ şi
zilele nelucrate plãtite din fondul
de salarii şi pentru care se
achitã contribuţie de asigurãri
sociale. Total zile nu poate fi mai
mare decât numãrul de zile
lucrãtoare din lunã stabilit
conform <>Legii nr. 53/2003 -
Codul muncii, cu modificãrile şi
completãrile ulterioare, denumitã
în continuare Codul muncii.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Zilele lucrate în NN**) N 2 Conţine numãrul de zile lucrate
condiţii normale de asigurat în condiţii normale
de muncã.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Zile lucrate în condiţii DD**) N 2 Conţine numãrul de zile lucrate
deosebite de asigurat în condiţii
deosebite de muncã.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Zile lucrate în condiţii SS**) N 2 Conţine numãrul de zile lucrate
speciale de asigurat în condiţii speciale
de muncã.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total zile indemnizaţii PP N 2 Conţine numãrul total de zile
în condiţii normale în care asiguratul a beneficiat
de indemnizaţii prevãzute de OUG
nr. 158/2005, de prestaţii
prevãzute de <>Legea nr. 346/2002
şi, respectiv, de prestaţii de
asigurãri sociale conform Legii
nr. 19/2000, în cazul declaraţiilor
rectificative anterioare datei de
1 ianuarie 2006, cu respectarea
termenului general de prescripţie
(3 ani) (numãrul total de zile
lucrãtoare aferente prestaţiei
şi/sau indemnizaţiei acordate).
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
**) În cazul contractelor individuale de muncã cu timp parţial se completeazã
numãrul total de zile lucrate, indiferent de numãrul de ore prevãzut în
contractul de muncã cu timp parţial. În perioada 1 martie 2003 - 30 iunie 2005,
stagiul se va calcula corelativ cu cîmpul CV, în funcţie de numãrul de ore
prevãzut în contractul de muncã cu timp parţial.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total venit realizat de TV N 10 Conţine venitul brut total
asigurat realizat de asigurat.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Venit realizat de TVN N 10 Conţine venitul brut realizat de
asigurat în condiţii asigurat în condiţii normale de
normale muncã.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Venit realizat de TVD N 10 Conţine venitul brut realizat de
asigurat în asigurat în condiţii deosebite
condiţii deosebite de muncã.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Venit realizat de TVS N 10 Conţine venitul brut realizat de
asigurat în asigurat în condiţii speciale
condiţii speciale de muncã.

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CAS datorat de asigurat CASAT N 9 Începând cu raportarea aferentã
lunii august 2007
Baza de calcul a CAS datorat de
asigurat NU SE MAI PLAFONEAZĂ
Conform <>Legii nr. 250/2007 ,
publicatã în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 486 din 19
iulie 2007
Cota CAS asigurat se aplicã asupra
sumei rezultate din cumulul
venitului brut lunar realizat şi
baza de calcul a contribuţiei BASS,
aferentã indemnizaţiilor conform
art. 45 din OUG nr. 158/2005,
proporţional cu nr. de zile de
concediu medical pentru care se
calculeazã CAS.
CASAT = ROUND ((TV + BASS) *
cota CAS asigurat/100,0)
Începând cu raportarea aferentã
lunii ianuarie 2006
Conţine contribuţia de asigurãri
sociale reţinutã de la asigurat;
Cota CAS asigurat se aplicã la
venitul total realizat pentru
perioada lucratã plus baza de
calcul a contribuţiei la BASS,
aferentã indemnizaţiilor conform
art. 45 din OUG nr. 158/2005,
proporţional cu nr. de zile de
concediu medical pentru care se
calculeazã CAS, suma plafonatã
la maximum 5 salarii medii brute
- Dacã TV + BASS ≤ 5 *
salariul mediu brut din Legea BASS:
CASAT = ROUND((TV + BASS) * cota
CAS asigurat/100,0),
- Dacã TV + BASS > 5 * salariul
mediu brut din Legea BASS:
CASAT = ROUND (5 * salariul mediu
brut din Legea BASS * cota CAS
asigurat/100,0)
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Conţine contribuţia de asigurãri
sociale reţinutã de la asigurat
pentru venitul realizat.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total venit asigurat din CASTOT N 9 Începând cu raportarea aferentã
indemnizaţii/prestaţii lunii ianuarie 2006
Conţine cuantumul indemnizaţiei
pentru incapacitate temporarã de
muncã cauzatã de accident de muncã
sau boalã profesionalã plus baza
de calcul a contribuţiei la BASS,
aferentã indemnizaţiilor conform
art. 45 din OUG nr. 158/2005
(salariul de bazã minim brut pe
ţarã garantat în platã,
proporţional cu nr. de zile de
indemnizaţie pentru care se
calculeazã CAS), conform legilor
în vigoare, exclusiv ajutorul
de deces.
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Conţine cuantumul aferent
prestaţiilor de asigurãri sociale,
exclusiv ajutorul de deces,
aplicabil doar în cazul
declaraţiilor rectificative
anterioare datei de
1 ianuarie 2006.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Baza de calcul a BASS N 9 Începând cu raportarea aferentã
contribuţiei la BASS, lunii ianuarie 2006
aferentã indemnizaţiilor Conţine cuantumul rezultat din
conform art. 45 din OUG salariul de bazã minim brut pe
nr. 158/2005, ţarã garantat în platã proporţional
proporţional cu nr. de cu nr. de zile de indemnizaţie),
zile de indemnizaţie exclusiv ajutorul de deces.
pentru care se calculeazã Pentru perioada de raportare
CAS (fost prestaţii 2001-2005
suportate din BASS) Conţine cuantumul aferent
prestaţiilor de asigurãri sociale
suportat din bugetul asigurãrilor
sociale de stat, exclusiv ajutorul
de deces, aplicabil doar în cazul
declaraţiilor rectificative
anterioare datei de 1 ianuarie 2006
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de înregistrare CNPA N 13 Conţine codul unic de înregistrare
(CUI) angajator persoane atribuit prin certificatul de
fizice înregistrare angajatorilor persoane
fizice şi care reprezintã codul
numeric personal al angajatorului.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Norma zilnicã de lucru NORMA N 1 Se completeazã cu programul normal
de lucru specific locului de muncã
al asiguratului, exprimat în ore.
Prin program normal de lucru se
înţelege programul prevãzut la
art. 109 alin. (1) din Codul muncii
sau programul normal de lucru sub
8 ore stabilit cu respectarea
prevederilor <>Legii nr. 31/1991 sau
alin. (2) al art. 109 din
Codul muncii.
Norma zilnicã poate sã fie de 8,
7 sau 6 ore.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul declaraţiei TIPD C 1 Se completeazã cu R pentru
declaraţia rectificativã,
spaţiu în rest.
Declaraţia rectificativã se
completeazã astfel:
a) anexa a11 se completeazã numai
pentru poziţiile modificate faţã de
declaraţia iniţialã (înregistrãrile
cu modificãri faţã de declaraţia
iniţialã, înregistrãri noi faţã
de declaraţia iniţialã);
b) anexa a12 se recalculeazã,
ţinându-se cont de modificãrile
efectuate faţã de declaraţia
iniţialã.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tip rectificare TIPR C 1 Se completeazã cu urmãtoarele
caractere:
M - modificare sume, zile, CNP sau
nume asigurat pentru asiguraţii
raportaţi anterior;
A - adãugare asigurat nou;
S - ştergere asigurat existent în
declaraţia anterioarã
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nume înainte de NUMEANT C 29 Nume înainte de rectificare, se
rectificare completeazã numai dacã se modificã
numele (TIPR = M), spaţiu în rest
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CNP înainte de CNPANT N 13 CNP înainte de rectificare, se
rectificare completeazã numai dacã se modificã
CNP-ul (TIPR=M), 0 în rest
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total zile indemnizaţii PPS N 2 Conţine numãrul total de zile
în condiţii speciale lucrãtoare corespunzãtoare
concediului medical pentru
incapacitate temporarã de muncã,
în situaţia în care asiguratul a
lucrat în ziua premergãtoare
concediului medical în condiţii
speciale de muncã.
(Nu se înregistreazã zilele de
concediu de maternitate, concediu
creştere copil, concediu îngrijire
copil sau prestaţii pentru
prevenirea îmbolnãvirilor şi
recuperarea capacitãţii de muncã,
care sunt corespunzãtoare în
aceste situaţii condiţiilor normale
de muncã.)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total zile indemnizaţii PPD N 2 Conţine numãrul total de zile
în condiţii deosebite lucrãtoare corespunzãtoare
concediului medical pentru
incapacitate temporarã de muncã,
în situaţia în care asiguratul a
lucrat în ziua premergãtoare
concediului medical în condiţii
deosebite de muncã.
(Nu se înregistreazã zilele de
concediu de maternitate, concediu
creştere copil, concediu îngrijire
copil sau prestaţii pentru
prevenirea îmbolnãvirilor şi
recuperarea capacitãţii de muncã,
care sunt corespunzãtoare în
aceste situaţii condiţiilor
normale de muncã.)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Zile prestaţii suportate PPBASS N 2 Nu se mai completeazã începând cu
din BASS raportarea aferentã lunii
ianuarie 2006
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Zile lucrãtoare prestaţii pentru
cuantum prestaţii suportat din
BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Zile prestaţii suportate PPFAAMBP N 2 Zile lucrãtoare prestaţii pentru
din FAAMBP cuantum prestaţii suportat din
FAAMBP
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total cantum prestaţii FAAMBP N 9 Conţine total cuantum prestaţii de
de asigurãri sociale de asigurãri sociale de suportat din
suportat din Fondul Fondul de accidente de muncã şi
pentru accidente de boli profesionale. Acest cîmp este
muncã şi boli profesionale completat numai pentru concediile
medicale cauzate de accidente de
muncã sau boli profesionale.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Zile indemnizaţii pentru PPCAS N 2 Conţine nr. zile indemnizaţii
calculul CAS pentru care se calculeazã CAS,
conform OUG nr. 158/2005 - art. 45
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Indicativ condiţii IND_CS N 1 Conţine temeiul legal al încadrãrii
speciale în condiţii speciale de muncã
Se completeazã cu:
1 - art. 20 alin. (1) lit. a) din
<>Legea nr. 19/2000 ;
2 - art. 20 alin. (1) lit. b) din
<>Legea nr. 19/2000 , zona I de
radiaţii;
3 - art. 20 alin. (1) lit. b) din
<>Legea nr. 19/2000 ,
zona II de radiaţii;
4 - art. 20 alin. (1) lit. c) din
<>Legea nr. 19/2000 ;
5 - art. 20 alin. (1) lit. d) din
<>Legea nr. 19/2000 ;
6 - <>Legea nr. 226/2006 ;
0 în rest.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Zile de concediu fãrã NRZ_CFP N 2 Conţine numãrul de zile
plata indemnizaţiei de concediu fãrã plata
pentru creşterea indemnizaţiei pentru creşterea
copilului, conform copilului, conform art. 6^1
art. 6^1 alin. (1) alin. (1) şi (2) din OUG
şi (2) din Ordonanţa nr. 148/2005. Se acordã integral
de urgenţã a Guvernului (3 luni), o singurã datã în
nr. 148/2005, aprobatã perioada pânã la împlinirea de
cu modificãri prin Legea cãtre copil a vârstei de 2 ani,
nr. 7/2007, denumitã în respectiv 3 ani în cazul
continuare OUG copilului cu handicap.
nr. 148/2005. Se acordã pentru persoanele care
Atenţie!!!! îndeplinesc condiţiile prevãzute
Se acordã pentru la art. 1 dupã primele 3 naşteri
persoanele care sau, dupã caz, dupã primii 3 copii
îndeplinesc condiţiile ai persoanelor aflate în una
prevãzute la art. 1 dintre situaţiile prevãzute la
dupã primele 3 naşteri art. 5 alin. (2).
sau, dupã caz, dupã ATENŢIE !!!
primii 3 copii ai Acest câmp nu se completeazã
persoanelor aflate în pentru persoanele aflate în
una dintre situaţiile concediu pentru creşterea
prevãzute la art. 5 copilului pânã la împlinirea
alin. (2). vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani
în cazul copilului cu handicap
(cu activitate suspendatã) şi
raportare de direcţiile de muncã
şi protecţie socialã judeţene şi
a municipiului Bucureşti.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

TT = NN + DD + SS + PP + PPD + PPS + NRZ_CFP începând cu raportarea lunii
ianuarie 2007
PPBASS + PPFAAMBP ≤ PP + PPD + PPS, unde începând cu raportarea lunii
ianuarie 2006 PPBASS = 0
PPCAS + PPFAAMBP ≤ PP + PPD + PPS începând cu raportarea lunii
ianuarie 2006
CASTOT ≤ BASS + FAAMBP
Fişierul A12.DBF sau A12.TXT (anexa nr. 1.2) conţine o singurã înregistrare
cu date centralizatoare referitoare la obligaţiile de platã ale angajatorului
şi are urmãtoarea structurã:

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denu
mire Tip Lun- Explicatii
câmp câmp gime
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul AN N 4 Se completeazã cu anul pentru
care se intocmeşte declaraţia.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna LN N 2 Se completeazã cu luna anului
pentru care se intocmeşte
declaraţia.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ziua lichidãrii DCZZ N 2 Se completeazã cu ziua lichidãrii
drepturilor salariale drepturilor salariale.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna lichidãrii DCLL N 2 Se completeazã cu luna lichidãrii
drepturilor salariale drepturilor salariale.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul lichidãrii DCAA N 4 Se completeazã cu anul lichidãrii
drepturilor salariale drepturilor salariale.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumire angajator DEN C 29 Conţine denumirea angajatorului.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de înregistrare CF N 10 Se completeazã partea numericã a
CUI/CF pentru angajatori codului unic de înregistrare/
persoane juridice cod fiscal atribuit angajatorilor
persoane juridice.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod judeţ din nr. de RJ C 3 Conţine primele 3 caractere din
înmatriculare în numãrul de înmatriculare în
registrul comerţului registrul comerţului al
angajatorului.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. de înregistrare din RN N 5 Conţine caracterele 4-8 din
registrul comerţului numãrul de înmatriculare
în registrul comerţului al
angajatorului (nr. în RC).
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul din nr. de RA N 4 Conţine ultimele 4 caractere din
înmatriculare în numãrul de înmatriculare în
registrul comerţului registrul comerţului al
angajatorului.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr mediu asiguraţi NRM N 8(2) Numãrul mediu de asiguraţi se
calculeazã cu douã zecimale prin
rotunjire matematicã.
Lungimea cîmpului este 8.2 (5 cifre
partea întreagã, respectiv 2 cifre
partea zecimalã)
De exemplu: dacã din calcul rezultã
10,172895, atunci numãrul mediu de
asiguraţi este 10,17; dacã din
calcul rezultã 10,175110, atunci
numãrul mediu de asiguraţi este
10,18.
Începând cu 1 iulie 2005, numãrul
mediu de asiguraţi reprezintã media
aritmeticã simplã rezultatã din
suma efectivelor zilnice de
asiguraţi din luna respectivã,
indiferent de tipul contractului
individual de muncã cu care sunt
încadraţi, exclusiv zilele de
repaus sãptãmânal şi de sãrbãtori
legale, raportatã la numãrul total
de zile lucrãtoare din lunã,
stabilit conform Codului muncii.
La stabilirea numãrului mediu de
asiguraţi se iau în considerare
numai perioadele pentru care se
datoreazã contribuţia de asigurãri
sociale, conform legii.
NRM = Σ(NN + DD + SS)/Nr. zile
lucrãtoare din lunã
Aceastã formulã este valabilã şi
pentru perioada 1 aprilie 2001 -
28 februarie 2003.
Pentru perioada 1 martie 2003 -
30 iunie 2005 se pãstreazã vechea
formulã de calcul.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Formula de calcul al numãrului mediu de asiguraţi pentru perioada
1 martie 2003 - 30 iunie 2005
Notaţii:
A = norma zilnicã 1;
B = norma zilnicã 2;
C = norma zilnicã 3;
Σ(Suma) se calculeazã dupã numãrul de zile lucrate.

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Formula pentru calculul numãrului mediu de asiguraţi este: │
│ NRM = [Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu normã întreagã* A * │
│ zile lucrate) │
│ + Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu timp parţial * 2 ore * zile │
│ lucrate)+ ....... │
│ + Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu timp parţial * 7 ore * nr. zile │
│ lucrate)]/(zile lucrãtoare din lunã *A)]+ │
│ [Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu normã întreagã *B * zile lucrate) │
│+ Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu timp parţial * 2 ore * zile │
│lucrate) + ....... + Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu timp parţial * │
│6 ore * zile lucrate)]/nr. zile lucrãtoare din lunã * B)+ │
│ [Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu normã întreagã*C * zile lucrate) │
│+ Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu timp parţial * 2 ore * zile │
│lucrate)+ .... + Σ (nr. asiguraţi cu contract de muncã cu timp parţial *5 │
│ore * zile lucrate)]/(zile lucrãtoare din lunã * C) │
│ Norma zilnicã poate sã fie de 8, 7 sau 6 ore (cîmpul NORMA). │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Exemplu:
Norma 1 = 8 ore
Norma 2 = 7 ore
O firmã are 9 angajaţi în luna martie 2003, din care:
- cu norma 1:
3 angajaţi lucreazã 21 de zile;
1 angajat lucreazã 10 zile şi 11 zile este în concediu medical;
1 angajat lucreazã 21 de zile cu contract de muncã cu timp parţial 3 ore;
1 angajat lucreazã 18 zile cu contract de muncã cu timp parţial 2 ore;
- cu norma 2:
1 angajat lucreazã 21 de zile;
1 angajat lucreazã 15 zile şi 6 zile este în concediu medical;
1 angajat lucreazã 21 de zile cu contract de muncã cu timp parţial 4 ore.
NRM = [(((3*8*21) + (1*8*10) + (1*3*21) + (1*2*18))/(21*8)) + (((1*7*21) +
(1*7*15) + (1*4*21)/(21*7))] = 6.35
Rotunjirea aritmeticã se efectueazã la rezultatul final.

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denu
mire Tip Lun- Explicatii
câmp câmp gime
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total fond salarii brute FS N 13 Conţine totalul veniturilor brute
realizate lunare realizate de asiguraţii
înscrişi în anexa a11 la care se
calculeazã contribuţia individualã
de asigurãri sociale, exclusiv baza
de calcul a contribuţiei la BASS,
aferentã indemnizaţiilor conform
OUG nr. 158/2005.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total salarii brute FSN N 13 Conţine totalul veniturilor brute
realizate în condiţii lunare realizate în condiţii
normale de muncã normale de muncã de asiguraţii
înscrişi în anexa a11 la care se
calculeazã contribuţia individualã
de asigurãri sociale, exclusiv baza
de calcul a contribuţiei la BASS,
aferentã indemnizaţiilor conform
OUG nr. 158/2005.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total salarii brute FSD N 13 Conţine totalul veniturilor brute
realizate în condiţii lunare realizate în condiţii
deosebite de muncã deosebite de muncã de asiguraţii
înscrişi în anexa a11 la care se
calculeazã contribuţia individualã
de asigurãri sociale, exclusiv baza
de calcul a contribuţiei la BASS,
aferentã indemnizaţiilor conform
OUG nr. 158/2005.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total salarii brute FSS N 13 Conţine totalul veniturilor brute
realizate în condiţii lunare realizate în condiţii
speciale de muncã speciale de muncã de asiguraţii
înscrişi în anexa a11 la care se
calculeazã contribuţia individualã
de asigurãri sociale, exclusiv baza
de calcul a contribuţiei la BASS,
aferentã indemnizaţiilor conform
OUG nr. 158/2005.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total contribuţii CASS N 13 Conţine total contribuţie
individuale de asigurãri individualã de asigurãri
sociale de virat sociale de virat.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total CAS datorat de CASAN N 13 Conţine total contribuţie de
angajator conform asigurãri sociale datoratã de
<>Legii nr. 19/2000 angajator conform <>Legii nr. 19/2000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total cuantum prestaţii BASS N 13 Începând cu raportarea aferentã
de asigurãri sociale de lunii ianuarie 2006
suportat din BASS Conţine numai cuantumul ajutorului
de deces
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Conţine total cuantum prestaţii de
asigurãri sociale de suportat din
bugetul asigurãrilor sociale de
stat, inclusiv ajutorul de deces
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CASS conform art. 54 CASS145 N 13 Începând cu raportarea aferentã
alin. (2) din Ordonanţa lunii ianuarie 2006 nu se mai
de urgenţã a Guvernului completeazã
nr. 150/2002 (exclusiv Pentru perioada de raportare
accidente de muncã şi 2001-2005
boli profesionale) Conţine contribuţia de asigurãri
de sãnãtate aferentã concediilor
medicale, exclusiv concediile
medicale aferente accidentelor de
muncã şi bolilor profesionale,
conform art. 54 alin. (2) din
Ordonanţa de urgenţã a Guvernului
nr. 150/2002*1), cu modificãrile şi
completãrile ulterioare, denumitã
în continuare OUG nr. 150/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total CAS angajator CASVIR N 13 Conţine total CAS angajator de
de virat virat
Formula de calcul începând cu
raportarea aferentã lunii
noiembrie 2006:
CASVIR = (CASAN + CASAN_CM) - BASS
Formula de calcul începând cu
raportarea aferentã lunii ianuarie
2006:
CASVIR = CASAN - BASS
Formula de calcul pentru perioada
aferentã anilor 2001-2003:
CASVIR = CASS + CASAN - BASS -
CASS145
Formula de calcul pentru perioada
aferentã anului 2004:
CASVIR = CASAN - CASS145 - BASS
Formula de calcul pentru perioada
aferentã anului 2005:
CASVIR = CASAN - CASS145 - BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr total de file de NRF N 3 Conţine numãr file de la anexa
la anexa nr. 1.1 nr. 1.1
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Banca****) B1 C 16
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Filiala****) F1 C 16
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cont****) C1 C 35
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Banca****) B2 C 16
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Filiala****) F2 C 16
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cont****) C2 C 35
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Banca****) B3 C 16
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Filiala****) F3 C 16
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cont****) C3 C 35
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Banca****) B4 C 16
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Filiala****) F4 C 16
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cont****) C4 C 35
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de înregistrare CNPA N 13 Conţine codul unic de înregistrare
(CUI) pentru angajatori atribuit prin certificatul de
persoane fizice înregistrare angajatorilor persoane
fizice şi care reprezintã codul
numeric personal al angajatorului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*1) <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 150/2002 a fost abrogatã prin
<>Legea nr. 95/2006 .
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contribuţie asigurãri CAAMBP N 13 Conţine contribuţie asigurãri
pentru accidente de muncã pentru accidente de muncã şi boli
şi boli profesionale profesionale (art. 140 din Legea
(<>art. 140 din Legea nr. 346/2002 , completatã şi
nr. 346/2002) modificatã)
Pentru anii 2003, 2004:
CAAMBP = ROUND (FS*0.5/100,0)
Începând cu anul 2005:
CAAMBP = ROUND (FS*PCAMBP/100,0)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Localitatea (oraş, A_LOCA C 21 Adresã sediu angajator - localitate
comunã) (oraş sau comunã)
- se completeazã obligatoriu
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Strada (strada, satul) A_STR C 21 Adresã sediu angajator - stradã
sau sat
- dacã se completeazã oraşul, se
completeazã obligatoriu şi strada
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr A_NR C 7 Adresã sediu angajator - numãr
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bloc A_BL C 5 Adresã sediu angajator - bloc
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Scara A_SC C 4 Adresã sediu angajator - scara
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Etaj A_ET C 2 Adresã sediu angajator - etaj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Apartament A_AP C 4 Adresã sediu angajator - apartament
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Telefon TELEFON N 10 Telefon de legãturã angajator
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Judeţ A_JUD C 3 Adresã sediu angajator - cod judeţ
- se completeazã obligatoriu(*****)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sector A_SECT N 2 Adresã sediu angajator - sector
(numai pentru Bucureşti)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
E-mail E_MAIL C 45 Adresã e-mail angajator
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tipul declaraţiei TIPD C 1 Se completeazã cu R pentru
declaraţia rectificativã, spaţiu
în rest. Declaraţia rectificativã
pentru anexa a12 se completeazã
astfel:
- se recalculeazã a12, ţinându-se
cont de modificãrile efectuate în
anexa a11 faţã de declaraţia
iniţialã
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri indemnizaţie NRCAZB N 5 Începând cu raportarea aferentã
pentru incapacitate lunii ianuarie 2006
temporarã de muncã nu se mai completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Numãr total cazuri indemnizaţie
pentru incapacitate temporarã de
muncã la nivel de unitate, exclusiv
pentru accidente de muncã şi boli
profesionale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri accidente de NRCAZA N 5 Numãr total cazuri accidente de
muncã şi boli muncã şi boli profesionale la
profesionale****) nivel de unitate (cîmpul nu se mai
foloseşte din anul 2005)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri prevenire NRCAZP N 5 Începând cu raportarea aferentã
îmbolnãviri lunii ianuarie 2006 nu se mai
completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Numãr total cazuri prevenire
îmbolnãviri la nivel de
unitate = sumã de cazuri de:
- trecere temporarã în altã muncã
- reducerea timpului de muncã
- carantinã
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri sarcinã şi NRCAZL N 5 Începând cu raportarea aferentã
lãuzie lunii ianuarie 2006 nu se mai
completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Numãr total cazuri sarcinã şi
lãuzie la nivel de unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri îngrijire NRCAZI N 5 Începând cu raportarea aferentã
copil bolnav lunii ianuarie 2006 nu se mai
completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Numãr total cazuri îngrijire copil
bolnav la nivel de unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri creştere copil NRCAZC N 5 Începând cu raportarea aferentã
pânã la 2 ani/3 ani lunii ianuarie 2006 nu se mai
completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Nr. total cazuri creştere copil
pânã la 2 ani/3 ani la nivel
de unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri ajutoare de NRCAZD N 5 Nr. total cazuri ajutoare de deces
deces la nivel de unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri indemnizaţie NRCAZR N 5 Începând cu raportarea aferentã
de risc maternal lunii ianuarie 2006 nu se mai
completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Nr. total cazuri cu indemnizaţie
de risc maternal la nivel de
unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPB N 6 Începând cu raportarea aferentã
indemnizaţie pentru lunii ianuarie 2006 nu se mai
incapacitate temporarã de completeazã
muncã Pentru perioada de raportare
2001-2005
Nr. total zile lucrãtoare
indemnizaţie pentru incapacitate
temporarã de muncã la nivel de
unitate din certificatele medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPA N 6 Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
accidente de muncã şi accidente de muncã şi boli
boli profesionale****) profesionale la nivel de unitate
din certificatele medicale (cîmpul
nu se mai foloseşte din anul 2005)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPP N 6 Începând cu raportarea aferentã
prevenire îmbolnãviri lunii ianuarie 2006 nu se mai
completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
prevenire îmbolnãviri la nivel de
unitate din certificatele medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPL N 6 Începând cu raportarea aferentã
sarcinã şi lãuzie lunii ianuarie 2006 nu se mai
completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
sarcinã şi lãuzie la nivel de
unitate din certificatele medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPI N 6 Începând cu raportarea aferentã
îngrijire copil bolnav lunii ianuarie 2006 nu se mai
completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
îngrijire copil bolnav la nivel de
unitate din certificatele medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPC N 6 Începând cu raportarea aferentã
creştere copil pânã la lunii ianuarie 2006 nu se mai
2 ani/3 ani completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
creştere copil pânã la 2 ani/3 ani
la nivel de unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPR N 6 Începând cu raportarea aferentã
indemnizaţie lunii ianuarie 2006 nu se mai
de risc maternal completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
indemnizaţie de risc maternal la
nivel de unitate din certificatele
medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMAB N 12 Începând cu raportarea aferentã
indemnizaţie pentru lunii ianuarie 2006 nu se mai
incapacitate temporarã completeazã
de muncã, suportate Pentru perioada de raportare
din BASS 2001-2005
Sumã prestaţii indemnizaţie pentru
incapacitate temporarã de muncã la
nivel de unitate, suportate din
BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMAA N 12 Sumã prestaţii pentru accidente
accidente de muncã şi de muncã şi boli profesionale la
boli profesionale, nivel de unitate, suportate din
suportate din BASS****) BASS (cîmpul nu se mai foloseşte
din anul 2005)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMAP N 12 Începând cu raportarea aferentã
prevenire îmbolnãviri, lunii ianuarie 2006 nu se mai
suportate din BASS completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Sumã prestaţii pentru prevenire
îmbolnãviri la nivel de unitate,
suportate din BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMAL N 12 Începând cu raportarea aferentã
sarcinã şi lãuzie, lunii ianuarie 2006 nu se mai
suportate din BASS completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Sumã prestaţii pentru sarcinã şi
lãuzie la nivel de unitate,
suportate din BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMAI N 12 Începând cu raportarea aferentã
îngrijire copil bolnav, lunii ianuarie 2006 nu se mai
suportate din BASS completeazã
Pentru perioada de raportare
2001-2005
Sumã prestaţii pentru îngrijire
copil bolnav la nivel de
unitate, suportate din BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMAC N 12 Începând cu raportarea aferentã
creştere copil pânã la lunii ianuarie 2006 nu se mai
2 ani/3 ani, suportate completeazã
din BASS Pentru perioada de raportare
2001-2005
Sumã prestaţii pentru creştere
copil pânã la 2 ani/3 ani la nivel
de unitate, suportate din BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã ajutoare de deces SUMAD N 12 Sumã totalã ajutoare de deces la
suportate din BASS nivel de unitate, suportate din
BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMAR N 12 Începând cu raportarea aferentã
indemnizaţie de risc lunii ianuarie 2006 nu se mai
maternal, suportate completeazã
din BASS Pentru perioada de raportare
2001-2005
Sumã prestaţii pentru indemnizaţie
de risc maternal la nivel de
unitate, suportate din BASS
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod CAEN CODCAEN C 4 Se completeazã cu codul CAEN al
angajatorului conform Nomencla-
torului privind clasificarea
activitãţilor economice la nivel
naţional
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total zile prestaţii TPP N 6 Începând cu raportarea aferentã
pentru prestaţiile de la lunii ianuarie 2006 nu se mai
pct. L1, L2, L3, L4, L5, completeazã
L7, folosit la calculul Pentru perioada de raportare
contribuţiei de sãnãtate 2001-2005
Conţine nr. total zile prestaţii
(atât plãtite de angajator,
cât şi suportate din BASS)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Procent contribuţie de PCAMBP N 5(3) Procent contribuţie de asigurãri
asigurãri pentru pentru accidente de muncã şi boli
accidente de muncã şi profesionale, în funcţie de
boli profesionale încadrarea în clasele de risc
(cod CAEN)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total zile prestaţii TPPA N 6 Începând cu raportarea aferentã
pentru prestaţiile de la lunii iunie 2006
pct. O1, O2, O3, O4, nu se mai completeazã
folosit la calculul Pentru perioada de raportare
contribuţiei de sãnãtate anterioarã
Conţine nr. total zile prestaţii
pentru accidente de muncã şi boli
profesionale (atât plãtite de
angajator, cât şi suportate din
FAAMBP)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CASS aferentã concediilor CASS145A N 13 Începând cu raportarea aferentã
medicale cauzate de lunii iunie 2006, formula de calcul
accidente de muncã devine:
conform <>Legii nr. 95/2006 , CAS145A = ROUND (TSUMAIT *
cu modificãrile şi 6.5/100,0)
completãrile ulterioare, CASS se calculeazã numai pentru
art. 260 alin. (3) indemnizaţiile pentru incapacitate
temporarã de muncã cauzatã de
accidente de muncã sau boli
profesionale
Pentru perioada ianuarie-mai 2006:
Conţine contribuţia de asigurãri
de sãnãtate aferentã concediilor
medicale cauzate de accidente de
muncã şi boli profesionale conform
art. 54 alin. (2) din OUG
nr. 150/2002
CASS145A = ROUND (salariul minim
brut pe ţarã *2 * 6.5%/nr. zile
lucrãtoare din luna de raportare)*
nr. total zile de indemnizaţie,0)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total cuantum prestaţii PFAAMBP N 13 Conţine total cuantum prestaţii de
de asigurãri sociale de asigurãri sociale de suportat din
suportat din Fondul de Fondul de accidente de muncã şi
accidente de muncã şi boli profesionale
boli profesionale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri indemnizaţie NRCAZIT N 5 Nr. total cazuri indemnizaţie
pentru incapacitate pentru incapacitate temporarã de
temporarã de muncã, muncã, cauzate de accidente de
cauzatã de accidente de muncã şi boli profesionale
muncã şi boli la nivel de unitate
profesionale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri indemnizaţie NRCAZTT N 5 Nr. total cazuri indemnizaţie
pentru trecerea temporarã pentru trecerea temporarã în alt
în alt loc de muncã, loc de muncã, cauzate de accidente
cauzatã de accidente de de muncã şi boli profesionale la
muncã şi boli profesionale nivel de unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri indemnizaţie NRCAZRT N 5 Nr. total cazuri indemnizaţie
pentru reducerea timpului pentru reducerea timpului de lucru,
de lucru, cauzatã de cauzatã de accidente de muncã şi
accidente de muncã şi boli profesionale la nivel de
boli profesionale unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. cazuri indemnizaţie NRCAZCC N 5 Nr. total cazuri indemnizaţie pe
pe durata cursurilor de durata cursurilor de calificare şi
calificare şi reconversie reconversie profesionalã, cauzatã
profesionalã, cauzate de de accidente de muncã şi boli
accidente de muncã şi boli profesionale la nivel de unitate
profesionale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPIT N 6 Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
indemnizaţie pentru pentru incapacitate temporarã de
incapacitate temporarã de muncã, cauzatã de accidente de
muncã, cauzatã de muncã şi boli profesionale la
accidente de muncã şi nivel de unitate din certificatele
boli profesionale medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPTT N 6 Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
pentru trecerea temporarã pentru trecerea temporarã în alt
în alt loc de muncã, loc de muncã, cauzatã de accidente
cauzatã de accidente de de muncã şi boli profesionale la
muncã şi boli profesionale nivel de unitate din certificatele
medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPRT N 6 Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
pentru reducerea timpului pentru reducerea timpului de lucru,
de lucru, cauzatã de cauzatã de accidente de muncã şi
accidente de muncã şi boli profesionale la nivel de
boli profesionale unitate din certificatele
medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. total zile prestaţii NRPPCC N 6 Nr. total zile lucrãtoare prestaţii
pe durata cursurilor de pe durata cursurilor de calificare
calificare şi reconversie şi reconversie profesionalã,
profesionalã, cauzate cauzate de accidente de muncã şi
de accidente de muncã şi boli profesionale la nivel de
boli profesionale unitate din certificatele medicale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMAIT N 12 Sumã prestaţii pentru incapacitate
incapacitate temporarã temporarã de muncã cauzatã de
de muncã cauzatã de accidente de muncã şi boli
accidente de muncã şi profesionale la nivel de unitate,
boli profesionale, suportate din FAAMBP
suportate din FAAMBP
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMATT N 12 Sumã prestaţii pentru trecerea
trecerea temporarã în alt temporarã în alt loc de muncã,
loc de muncã, cauzate de cauzatã de accidente de muncã şi
accidente de muncã şi boli profesionale la nivel de
boli profesionale, unitate, suportate din FAAMBP
suportate din FAAMBP
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pentru SUMART N 12 Sumã prestaţii pentru reducerea
reducerea timpului de timpului de lucru cauzatã de
lucru cauzate de accidente de muncã şi boli
accidente de muncã şi profesionale la nivel de unitate,
boli profesionale, suportate din FAAMBP
suportate din FAAMBP
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sumã prestaţii pe durata SUMACC N 12 Sumã prestaţii pe durata cursurilor
cursurilor de calificare de calificare şi reconversie
şi reconversie profesionalã, cauzatã de accidente
profesionalã, cauzate de muncã şi boli profesionale la
de accidente de muncã nivel de unitate, suportate din
şi boli profesionale, FAAMBP
suportate din FAAMBP
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contribuţie de asigurãri FAMBPV N 13 Conţine contribuţia de asigurãri
pentru accidente de muncã pentru accidente de muncã şi boli
şi boli profesionale profesionale de virat
de virat Începând cu raportarea aferentã
lunii noiembrie 2006
FAMBPV = CAAMBP - PFAAMBP -
CASS145A - CONTR - CM
Pentru perioada anterioarã
FAMBPV= CAAMBP - PFAAMBP - CASS145A
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Datoreazã contribuţie DATORAT N 1 Se completeazã astfel:
pentru accidente de muncã 1 - datoreazã contribuţie de
şi boli profesionale accidente de muncã şi boli
profesionale
0 - nu datoreazã contribuţie de
accidente de muncã şi boli
profesionale (pentru angajatorii
la care nu se aplicã prevederile
<>Legii nr. 346/2002 )
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cuantum total prestaţii TSUMAIT N 12 Cuantum total prestaţii pentru
pentru incapacitate incapacitate temporarã de muncã
temporarã de muncã cauzatã de accidente de muncã şi
cauzatã de accidente de boli profesionale la nivel de
muncã şi boli unitate
profesionale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cuantum total prestaţii TSUMATT N 12 Cuantum total prestaţii pentru
pentru trecerea temporarã trecerea temporarã în alt loc de
în alt loc de muncã muncã cauzatã de accidente de muncã
cauzatã de accidente de şi boli profesionale la nivel
muncã şi boli profesionale de unitate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cuantum total prestaţii TSUMART N 12 Cuantum total prestaţii pentru
pentru reducerea timpului reducerea timpului de lucru cauzatã
de lucru cauzatã de de accidente de muncã şi boli
accidente de muncã şi profesionale la nivel de unitate
boli profesionale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cuantum total prestaţii TSUMACC N 12 Cuantum total prestaţii pe durata
pe durata cursurilor de cursurilor de calificare şi
calificare şi reconversie reconversie profesionalã, cauzate
profesionalã, cauzate de accidente de muncã şi boli
de accidente de muncã profesionale la nivel de unitate
şi boli profesionale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total bazã de calcul a TBASS N 13 Începând cu raportarea aferentã
contribuţiei la BASS, lunii noiembrie 2006
aferentã indemnizaţiilor Conţine total bazã de calcul
conform OUG nr. 158/2005 a contribuţiei la BASS, aferentã
indemnizaţiilor conform
OUG nr. 158/2005, exclusiv
ajutorul de deces
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total bazã de calcul a TBASS_N N 13 Începând cu raportarea aferentã
contribuţiei la BASS, lunii noiembrie 2006
aferentã indemnizaţiilor Conţine total bazã de calcul a
conform OUG nr. 158/2005, contribuţiei la BASS, aferentã
în condiţii normale de indemnizaţiilor conform
muncã OUG nr. 158/2005, în situaţia în
care asiguratul a lucrat în ziua
premergãtoare concediului medical
în condiţii normale de muncã,
exclusiv ajutorul de deces
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total bazã de calcul a TBASS_D N 13 Începând cu raportarea aferentã
contribuţiei la BASS, lunii noiembrie 2006
aferentã indemnizaţiilor Conţine total bazã de calcul a
conform OUG nr. 158/2005, contribuţiei la BASS, aferentã
în condiţii deosebite de indemnizaţiilor conform
muncã OUG nr. 158/2005, în situaţia în
care asiguratul a lucrat în ziua
premergãtoare concediului medical
în condiţii deosebite de muncã,
exclusiv ajutorul de deces
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total bazã de calcul a TBASS_S N 13 Începând cu raportarea aferentã
contribuţiei la BASS, lunii noiembrie 2006
aferentã indemnizaţiilor Conţine total bazã de calcul a
conform OUG nr. 158/2005, contribuţiei la BASS, aferentã
în condiţii speciale de indemnizaţiilor conform
muncã OUG nr. 158/2005, în situaţia în
care asiguratul a lucrat în ziua
premergãtoare concediului medical
în condiţii speciale de muncã,
exclusiv ajutorul de deces
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total CAS datorat de CASAN_CM N 13 Conţine total contribuţie de
angajator conform asigurãri sociale datorat de
OUG nr. 158/2005 angajator conform OUG nr. 158/2005
Începând cu raportarea aferentã
lunii noiembrie 2006
CASAN_CM = ROUND (((TBASS_N *
cota CAS angajator pentru condiţii
normale/100) + (TBASS_D * cota CAS
angajator pentru condiţii
deosebite/100) + (TBASS_S * cota
CAS angajator pentru condiţii
speciale/100)),0)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contribuţia pentru CONTR_CM N 13 Conţine contribuţia pentru concedii
concedii şi indemnizaţii şi indemnizaţii conform art. 6
conform art. 6 alin. (7) alin. (7) din OUG nr. 158/2005,
din OUG nr. 158/2005, suportatã din FAAMBP
suportatã din FAAMBP Începând cu raportarea aferentã
lunii noiembrie 2006
CONTR_CM = ROUND (SUMAIT* cota de
contribuţie pentru concedii şi
indemnizaţii/100,0)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ TPPA din a12 = NRPPIT + NRPPTT + NRPPRT + NRPPCC, începând cu raportarea │
│ aferentã lunii iunie 2006 TPPA = 0 │
│ Total PP + PPS + PPD din a11 >= NRPPIT + NRPPTT + NRPPRT + NRPPCC │
│ Total PPFAAMBP din a11 < = NRPPIT + NRPPTT + NRPPRT + NRPPCC │
│ Total (CASTOT - BASS) din a11 = TSUMAIT + TSUMATT + TSUMARTT + TSUMACC │
│ Total BASS din a11 = TBASS, începând cu raportarea aferentã lunii noiembrie│
│ 2006 │
│ TBASS = TBASS_N + TBASS_D + TBASS_S, începând cu raportarea aferentã │
│ lunii noiembrie 2006 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Total FAAMBP din a11 = SUMAIT + SUMATT + SUMART + SUMACC │
│ PFAAMBP din a12 = SUMAIT + SUMATT + SUMART + SUMACC │
│ Total FAAMBP din a11 = PFAAMBP din a12 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ****) Nu se completeazã (aceste cîmpuri existã pentru compatibilitate cu │
│ versiunea anterioarã a programului) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

*****) Codurile de judeţe

┌───────────┬──────────────────────┐
│Cod judeţ │ Denumire judeţ │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 011 │Alba │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 021 │Arad │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 031 │Argeş │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 041 │Bacãu │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 051 │Bihor │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 061 │Bistriţa │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 071 │Botoşani │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 081 │Braşov │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 091 │Brãila │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 101 │Buzãu │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 111 │Caraş-Severin │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 121 │Cluj │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 131 │Constanţa │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 141 │Covasna │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 151 │Dâmboviţa │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 161 │Dolj │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 171 │Galaţi │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 181 │Gorj │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 191 │Harghita │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 201 │Hunedoara │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 211 │Ialomiţa │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 221 │Iaşi │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 231 │Giurgiu │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 241 │Maramureş │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 251 │Mehedinţi │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 261 │Mureş │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 271 │Neamţ │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 281 │Olt │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 291 │Prahova │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 301 │Satu Mare │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 311 │Sãlaj │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 321 │Sibiu │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 331 │Suceava │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 341 │Teleorman │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 351 │Timiş │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 361 │Tulcea │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 371 │Vaslui │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 381 │Vâlcea │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 391 │Vrancea │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 401 │Cãlãraşi │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 411 │Bucureşti │
├───────────┼──────────────────────┤
│ 471 │Ilfov │
└───────────┴──────────────────────┘


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016