Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 68 din 5 martie 2012  pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Institutului de Studii pentru Ordine Publica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 68 din 5 martie 2012 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Institutului de Studii pentru Ordine Publica

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 175 din 19 martie 2012

    Având în vedere prevederile art. 12 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 15/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Hotãrârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatoricã şi efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 15/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul administraţiei şi internelor emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobã Regulamentul de organizare şi funcţionare a Institutului de Studii pentru Ordine Publicã, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                            Ministrul administraţiei
                                 şi internelor,
                                 Gabriel Berca

    Bucureşti, 5 martie 2012.
    Nr. 68.

    ANEXĂ

                                   REGULAMENT
             de organizare şi funcţionare a Institutului de Studii
                             pentru Ordine Publicã

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Institutul de Studii pentru Ordine Publicã, denumit în continuare Institut, face parte din sistemul naţional de învãţãmânt şi este înfiinţat în baza Hotãrârii Guvernului nr. 1.678/2008 privind înfiinţarea Institutului de Studii pentru Ordine Publicã în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi pentru completarea anexei nr. 1 la Hotãrârea Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatoricã şi efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu modificãrile ulterioare.
    (2) Institutul este structurã specializatã de învãţãmânt, subordonatã Ministerului Administraţiei şi Internelor, denumit în continuare MAI, şi aflatã în coordonarea secretarului general al MAI.
    (3) Institutul desfãşoarã activitãţi de pregãtire continuã, formare, specializare şi perfecţionare profesionalã a personalului MAI, denumite în continuare activitãţi de formare profesionalã continuã, precum şi activitãţi de cercetare ştiinţificã.
    ART. 2
    (1) Structura organizatoricã a Institutului este aprobatã prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.
    (2) Organigrama Institutului este prevãzutã în anexa nr. 1.
    (3) Institutul coopereazã cu unitãţile centrale ale MAI, inspectoratele generale (similare), structurile şi instituţiile aflate în subordinea/coordonarea MAI, instituţiile de învãţãmânt militare din sistemul de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã şi civile, naţionale şi internaţionale, în scopul îndeplinirii obiectivelor, conform diagramei de relaţii prezentate în anexa nr. 2.
    ART. 3
    Sistemul cursurilor, structura, dinamica, durata activitãţilor de formare profesionalã continuã, modalitatea de finalizare a cursurilor şi, dupã caz, selecţia cursanţilor se stabilesc de cãtre MAI, prin Direcţia generalã management resurse umane, denumitã în continuare DGMRU, în baza propunerilor structurilor interesate.
    ART. 4
    (1) Institutul are personalitate juridicã, directorul având calitatea de ordonator terţiar de credite, în finanţarea directã a ordonatorului principal de credite.
    (2) Pentru îndeplinirea obiectivelor generale şi atribuţiilor specifice, Institutul încheie, în condiţiile legii, acorduri, protocoale şi parteneriate cu instituţii şi organizaţii, în vederea organizãrii, desfãşurãrii şi implementãrii unor programe şi activitãţi de formare profesionalã continuã, elaborãrii unor studii de specialitate, proiecte de cercetare ştiinţificã, editãrii de publicaţii şi organizãrii de evenimente profesionale, ştiinţifice, culturale şi sportive.
    ART. 5
    (1) Formarea profesionalã se organizeazã şi se desfãşoarã în cadrul Institutului, conform Graficului anual al programelor de formare profesionalã continuã pentru personalul MAI, aprobat de secretarul general al MAI.
    (2) Proiectul graficului prevãzut la alin. (1) este întocmit de cãtre Institut, potrivit precizãrilor DGMRU şi solicitãrilor structurilor beneficiare, dupã identificarea şi analiza nevoilor de pregãtire ale personalului MAI.
    (3) Activitãţile de formare profesionalã continuã organizate şi desfãşurate de Institut sunt adresate personalului MAI, precum şi altor categorii de personal din sistemul de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã şi instituţii interesate.
    ART. 6
    Formarea profesionalã organizatã şi desfãşuratã în Institut se finalizeazã cu certificarea cunoştinţelor şi competenţelor dobândite, conform ordinelor şi instrucţiunilor ministrului administraţiei şi internelor, dupã cum urmeazã:
    a) certificat de absolvire - pentru absolvenţii cursurilor cu durata de cel puţin douã sãptãmâni, cu recunoaştere numai în cadrul MAI;
    b) certificat de absolvire - pentru absolvenţii programelor de formare profesionalã continuã, autorizate de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Calificãri, denumitã în continuare ANC, cu recunoaştere naţionalã, indiferent de duratã;
    c) adeverinţe de participare - pentru participanţii la activitãţile/cursurile de formare profesionalã continuã cu durata de pânã la douã sãptãmâni.

    CAP. II
    Organizarea Institutului

    ART. 7
    Institutul are urmãtoarea structurã organizatoricã:
    1. conducerea;
    2. compartimentul juridic;
    3. catedra formare profesionalã continuã,
    4. catedra management şi legislaţie;
    5. catedra limbi strãine şi pregãtire misiuni internaţionale;
    6. biroul metodicã şi proiectare didacticã;
    7. compartimentul cercetare ştiinţificã, dezvoltare instituţionalã, elaborare şi implementare programe;
    8. biroul resurse umane, planificare reacţii pentru situaţii de urgenţã şi securitate sediu;
    9. compartimentul financiar-contabilitate;
    10. biroul secretariat, evidenţã şi biblioteci;
    11. compartimentul achiziţii;
    12. biroul administrare patrimoniu imobiliar;
    13. biroul intendenţã;
    14. compartimentul tehnic;
    15. structura de securitate.
    ART. 8
    Atribuţiile şi responsabilitãţile care îi revin personalului din cadrul structurilor Institutului sunt detaliate în fişele posturilor, documente elaborate în conformitate cu prevederile legale.
    ART. 9
    Relaţiile dintre structurile Institutului sunt:
    a) relaţii de autoritate ierarhice, bazate pe transmiterea deciziei pe cale ierarhicã între conducere şi structurile organizatorice ale Institutului;
    b) relaţii de autoritate funcţionale, bazate pe transmiterea de indicaţii metodologice în cadrul comisiilor/colectivelor/grupurilor de lucru;
    c) relaţii de cooperare între posturi şi structuri pentru derularea unor acţiuni complexe;
    d) relaţii de coordonare între personalul de conducere şi cel subordonat;
    e) relaţii de control între comisiile/personalul cu atribuţii de control şi audit şi structurile din Institut.
    ART. 10
    Pentru atingerea obiectivelor stabilite, conducerea Institutului coordoneazã deciziile şi acţiunilor structurilor organizatorice având la bazã un proces activ de consultare a şefilor structurilor organizatorice din Institut şi personalului de execuţie prin şedinţe de informare/raportare, întâlniri şi grupuri de lucru.
    ART. 11
    (1) Informaţiile utilizate în cadrul institutului privesc buna funcţionare şi executare a acţiunilor/activitãţilor desfãşurate, respectiv dezvoltarea Institutului în mediul în care acţioneazã.
    (2) Informaţiile de funcţionare, precum şi cele de evoluţie, provenite din mediul intern şi extern, se produc, se colecteazã, se prelucreazã, se difuzeazã, se utilizeazã şi se exploateazã în cadrul Institutului, dupã care se claseazã şi se arhiveazã în Institut sau, dupã caz, se transmit instituţiilor interesate din cadrul MAI şi terţilor, conform reglementãrilor legale şi procedurilor aprobate la nivelul MAI şi al Institutului.

    CAP. III
    Atribuţiile Institutului

    ART. 12
    (1) Institutul este structurã specializatã de învãţãmânt din cadrul MAI, face parte din sistemul naţional de învãţãmânt şi asigurã formarea profesionalã a personalului MAI, prin activitãţi de formare profesionalã continuã, pregãtirea managerialã a personalului de conducere, precum şi dezvoltarea cercetãrii ştiinţifice, pentru a sprijini îndeplinirea atribuţiilor şi misiunilor MAI.
    (2) Formarea profesionalã continuã este orientatã pe dezvoltarea competenţelor-cheie şi a competenţelor specifice domeniilor de activitate ale MAI.
    ART. 13
    Institutul are ca obiective generale:
    a) asigurarea calitãţii formãrii profesionale continue prin cursurile/programele livrate personalului MAI;
    b) dezvoltarea capacitãţii de planificare strategicã şi operaţionalã a personalului de decizie din MAI prin organizarea şi desfãşurarea programelor de formare managerialã în cadrul Institutului;
    c) dezvoltarea cercetãrii ştiinţifice în scopul cãutãrii şi producerii cunoaşterii şi cunoştinţelor ştiinţifice relevante pentru activitatea MAI;
    d) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii sistemelor de management implementate la nivelul propriu, respectiv Sistemul de control intern/managerial, denumit în continuare SCIM, şi Sistemul de management al calitãţii, denumit în continuare SMC.
    ART. 14
    Institutul îndeplineşte urmãtoarele atribuţii generale:
    a) organizeazã şi desfãşoarã activitãţi de formare profesionalã destinate personalului MAI, conform legislaţiei naţionale privind formarea profesionalã a adulţilor, ordinelor şi instrucţiunilor ministrului administraţiei şi internelor ce vizeazã pregãtirea continuã şi regulile de evoluţie în cariera profesionalã, stabilite pentru categoriile de personal din MAI;
    b) organizeazã şi desfãşoarã activitãţi de formare profesionalã continuã în domeniul managementului strategic şi operaţional, pentru personalul de decizie din cadrul MAI;
    c) organizeazã şi desfãşoarã activitãţi de cercetare ştiinţificã în cadrul unor echipe interdisciplinare şi interinstituţionale;
    d) iniţiazã şi deruleazã parteneriate, programe şi proiecte, organizeazã, desfãşoarã şi participã la conferinţe, simpozioane, seminare, întruniri, mese rotunde cu caracter profesional, ştiinţific şi cultural, workshopuri, convocãri, dezbateri şi schimburi de experienţã profesionalã cu caracter formativ şi practic-aplicativ, în colaborare cu instituţii similare naţionale şi internaţionale;
    e) adoptã politici şi strategii şi desfãşoarã acţiuni/activitãţi necesare funcţionãrii, îmbunãtãţirii continue şi dezvoltãrii sistemelor de management implementate în cadrul acestuia, conform prevederilor legale în vigoare.

    CAP. IV
    Conducerea Institutului

    ART. 15
    (1) Institutul este condus de un director şi 2 directori adjuncţi.
    (2) Pentru îndeplinirea obiectivelor Institutului şi a atribuţiilor specifice, conducerea aplicã principiile responsabilitãţii manageriale pentru utilizarea fondurilor publice şi administrarea patrimoniului public în condiţii de economicitate, eficienţã şi eficacitate.
    ART. 16
    (1) Directorul Institutului este şef direct al întregului personal.
    (2) Directorul Institutului se subordoneazã, pe linie ierarhicã nemijlocit secretarului general adjunct al MAI şi direct secretarului general al MAI.
    (3) Directorii adjuncţi se subordoneazã pe linie ierarhicã nemijlocit directorului.
    (4) Ierarhizarea funcţiilor din Institut este prevãzutã în statul de organizare.
    (5) Conducerea structurilor organizatorice ale Institutului se exercitã de cãtre şefii nominalizaţi în statul de organizare, iar în lipsa acestora, de cãtre înlocuitorii desemnaţi prin dispoziţie a directorului.
    ART. 17
    (1) Directorul Institutului îndeplineşte atribuţiile din fişa postului prevãzutã în anexa nr. 3.
    (2) În exercitarea actului de conducere, directorul Institutului:
    a) asigurã proiectarea şi implementarea sistemelor de management în conformitate cu reglementãrile legale şi standardele în vigoare;
    b) planificã, organizeazã, coordoneazã şi controleazã activitãţile desfãşurate la nivelul Institutului;
    c) coordoneazã elaborarea proiectului de dezvoltare instituţionalã stabilind obiectivele şi direcţiile de acţiune ale Institutului;
    d) propune spre aprobare Consiliului de conducere proiectul de buget alocat şi raportul de execuţie bugetarã;
    e) angajeazã şi utilizeazã creditele bugetare numai în limita prevederilor şi destinaţiilor aprobate, pentru cheltuieli strict legate de activitatea Institutului şi cu respectarea dispoziţiilor legale;
    f) aprobã angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor din fondurile publice alocate;
    g) organizeazã şi conduce contabilitatea Institutului;
    h) organizeazã controlul financiar preventiv propriu şi evidenţa angajamentelor în cadrul Compartimentului financiar-contabilitate;
    i) rãspunde de selecţia, încadrarea, promovarea, evaluarea, formarea şi încetarea raporturilor de muncã/serviciu ale personalului;
    j) reprezintã Institutul în relaţiile cu alte structuri ale MAI, cu terţe persoane fizice şi juridice, din ţarã şi strãinãtate, potrivit competenţelor;
    k) emite dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru întreg personalul Institutului, cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
    l) analizeazã necesitatea şi oportunitatea realizãrii investiţiilor, în conformitate cu bugetul aprobat;
    m) are obligaţia de a asigura securitatea şi sãnãtatea lucrãtorilor în toate aspectele legate de muncã;
    n) aprobã documentele de planificare a acţiunilor/activitãţilor desfãşurate de Institut;
    o) rãspunde de dezvoltarea SCIM al Institutului.
    (3) Atribuţiile directorului Institutului pot fi preluate, pe linia de competenţã, de înlocuitorii de drept sau persoanele împuternicite în acest scop, cu respectarea prevederile legale în vigoare.
    ART. 18
    (1) Directorul adjunct pentru învãţãmânt îndeplineşte atribuţiile din fişa postului prevãzutã în anexa nr. 4.
    (2) Directorul adjunct pentru logisticã îndeplineşte atribuţiile din fişa postului prevãzutã în anexa nr. 5.
    ART. 19
    La nivelul conducerii sunt organizate urmãtoarele structuri cu atribuţii de conducere:
    a) Consiliul de conducere;
    b) Consiliul de învãţãmânt;
    c) Consiliul ştiinţific.
    ART. 20
    Consiliul de conducere este format din personalul cu funcţii de conducere şi are rol deliberativ şi decizional în procesul managerial.
    ART. 21
    Atribuţiile principale ale Consiliului de conducere sunt urmãtoarele:
    a) asigurã respectarea prevederilor legale în vigoare;
    b) aprobã proiectul de dezvoltare instituţionalã, dupã dezbaterea şi avizarea sa în Consiliul de învãţãmânt, precum şi alte documente proiective;
    c) hotãrãşte politica de gestionare a resurselor alocate Institutului, conform prevederilor legale în vigoare;
    d) aprobã regulamentul intern, dupã ce a fost dezbãtut şi avizat în Consiliul de învãţãmânt;
    e) valideazã raportul de evaluare internã privind calitatea educaţiei şi formãrii profesionale în Institut;
    f) îşi asumã rãspunderea pentru performanţele Institutului, alãturi de director.
    ART. 22
    (1) Preşedintele Consiliului de conducere este directorul Institutului.
    (2) Preşedintele Consiliului de conducere numeşte, prin dispoziţie zilnicã, secretarul Consiliului de conducere, care are atribuţia de a redacta procesele-verbale ale şedinţelor.
    (3) Cu acordul membrilor, şedinţele pot fi înregistrate audiovideo.
    (4) Consiliul de conducere se întruneşte lunar, precum şi ori de câte ori este necesar, la solicitarea directorului sau a unei treimi din membrii acestuia, şi este legal constituit în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul membrilor sãi.
    (5) Hotãrârile Consiliului de conducere se iau prin vot, cu jumãtate plus unu din numãrul membrilor prezenţi.
    (6) La şedinţele Consiliului de conducere pot participa, cu statut de invitaţi, persoana desemnatã de sindicatul reprezentativ la nivelul Institutului şi reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor.
    ART. 23
    (1) Consiliul de învãţãmânt este alcãtuit din instructorii de poliţie şi ofiţerii Biroului metodicã şi proiectare didacticã şi are rol deliberativ şi decizional în procesul formãrii profesionale continue.
    (2) Preşedintele Consiliului de învãţãmânt este directorul adjunct pentru învãţãmânt, iar secretar este şeful Biroului metodicã şi proiectare didacticã.
    (3) Directorul Institutului are statut de invitat permanent al Consiliului de învãţãmânt.
    (4) Personalul nedidactic şi didactic auxiliar participã la şedinţele Consiliului de învãţãmânt atunci când se discutã probleme referitoare la activitatea acestuia, la invitaţia secretarului.
    ART. 24
    Consiliul de învãţãmânt are urmãtoarele atribuţii:
    a) gestioneazã şi asigurã calitatea educaţiei şi formãrii profesionale;
    b) dezbate, avizeazã şi propune spre aprobare proiectul de dezvoltare instituţionalã al Institutului;
    c) dezbate şi avizeazã regulamentul intern al Institutului în şedinţa la care participã cel puţin douã treimi din personalul angajat;
    d) analizeazã şi dezbate raportul de evaluare internã privind asigurarea calitãţii educaţiei şi formãrii profesionale în Institut;
    e) dezbate, avizeazã şi propune spre aprobare documentele de proiectare, organizare, planificare şi desfãşurare a procesului de învãţãmânt;
    f) desemneazã instructorii de poliţie în Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calitãţii;
    g) dezbate şi stabileşte principalele mãsuri pentru modernizarea învãţãmântului şi creşterea eficienţei procesului instructiv-educativ;
    h) analizeazã modul în care se realizeazã pregãtirea de specialitate şi psihopedagogicã a instructorilor de poliţie şi stabileşte mãsuri de perfecţionare a acestei activitãţi;
    i) analizeazã rezultatele obţinute de cursanţi în procesul de formare;
    j) analizeazã situaţia cursanţilor care urmeazã a fi eliminaţi de la cursuri;
    k) analizeazã rezultatele chestionarelor de feedback aplicate participanţilor la cursurile/programele de formare şi stabileşte mãsurilor ce se impun pentru creşterea calitãţii actului didactic şi înlãturarea eventualelor aspecte negative sesizate.
    ART. 25
    (1) Componenţa Consiliului de învãţãmânt se stabileşte la începutul fiecãrui an, se înscrie în dispoziţia de învãţãmânt a directorului Institutului şi se actualizeazã ori de câte ori intervin modificãri în rândul instructorilor de poliţie, respectiv al ofiţerilor Biroului metodicã şi proiectare didacticã.
    (2) Consiliul de învãţãmânt se întruneşte în şedinţe ordinare, trimestriale sau în şedinţe extraordinare, ori de câte ori directorul şi/sau directorul adjunct pentru învãţãmânt considerã necesar.
    (3) Lucrãrile Consiliului de învãţãmânt se desfãşoarã în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul total al membrilor prezenţi.
    (4) Hotãrârile se iau prin vot deschis sau secret, în funcţie de opţiunea membrilor participanţi, cu votul a cel puţin jumãtate plus unu din numãrul total al acestora, şi sunt obligatorii pentru întregul personal.
    (5) Secretarul are atribuţia de a redacta procesele-verbale ale şedinţelor.
    (6) Cu acordul membrilor, şedinţele pot fi înregistrate audiovideo.
    (7) La şedinţele Consiliului de învãţãmânt pot fi invitaţi, în funcţie de tematica dezbãtutã, reprezentanţi ai beneficiarilor direcţi şi indirecţi ai serviciilor de formare profesionalã livrate de Institut, precum şi parteneri sociali.
    ART. 26
    (1) Consiliul ştiinţific îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea cercetãrii ştiinţifice în Institut şi cu regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Consiliului ştiinţific al Institutului.
    (2) Consiliul ştiinţific are rolul de a orienta şi monitoriza activitatea de cercetare ştiinţificã desfãşuratã în Institut.
    ART. 27
    Consiliul ştiinţific îndeplineşte urmãtoarele atribuţii:
    a) elaboreazã strategia de cercetare ştiinţificã a Institutului şi proiectele proprii de cercetare-dezvoltare şi ia mãsuri pentru realizarea acestora;
    b) stabileşte criteriile de performanţã în cercetarea ştiinţificã din Institut, pe baza propunerilor primite de la catedre;
    c) monitorizeazã impactul la nivel naţional şi internaţional al activitãţii de cercetare ştiinţificã din Institut;
    d) analizeazã, dezbate şi avizeazã planul anual de cercetare ştiinţificã;
    e) sprijinã organizarea manifestãrilor ştiinţifice proprii, cu participare naţionalã şi internaţionalã;
    f) avizeazã planul editorial al Institutului;
    g) avizeazã introducerea în bibliotecã a lucrãrilor de specialitate;
    h) avizeazã propunerile de proiecte de cercetare ştiinţificã;
    i) evalueazã anual activitatea de cercetare ştiinţificã a Institutului.
    ART. 28
    (1) Consiliul ştiinţific se întruneşte trimestrial şi ori de câte ori problematica cercetãrii ştiinţifice o impune.
    (2) Cvorumul de lucru al Consiliului ştiinţific este de cel puţin douã treimi din numãrul total al membrilor, iar deciziile se iau prin vot deschis, cu votul a cel puţin jumãtate plus unu din numãrul total al membrilor prezenţi.
    (3) La lucrãrile Consiliului ştiinţific pot participa, în calitate de invitaţi, cadre didactice, cercetãtori, specialişti în domenii de interes cu performanţe deosebite, membri din instituţiile partenere din ţarã şi strãinãtate.
    ART. 29
    În cadrul Institutului, activitãţile de interes general pentru întregul personal se înscriu în dispoziţiile zilnice ale directorului Institutului, elaborate pe baza proiectelor de referate întocmite de persoanele/structurile care gestioneazã domeniul de interes, conform reglementãrilor în vigoare.

    CAP. V
    Atribuţiile structurilor organizatorice

    ART. 30
    (1) Compartimentul juridic se subordoneazã direct şi nemijlocit directorului Institutului şi are ca obiectiv specific asigurarea asistenţei juridice în Institut conform Instrucţiunilor ministrului administraţiei şi internelor nr. 1.111/2005 privind activitatea de asistenţã juridicã în MAI*).
----------
    *) Instrucţiunile ministrului administraţiei şi internelor nr. 1.111/2005 nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece aveau ca obiect reglementãri din sectorul naţional de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã.

    (2) Compartimentul juridic îndeplineşte atribuţiile prevãzute la art. 7 din Instrucţiunile ministrului administraţiei şi internelor nr. 1.111/2005.
    ART. 31
    Catedra formare profesionalã continuã se subordoneazã direct directorului Institutului şi nemijlocit directorului adjunct pentru învãţãmânt şi are ca obiective specifice:
    a) formarea şi dezvoltarea de competenţe necesare desfãşurãrii activitãţilor profesionale, potrivit cerinţelor posturilor/funcţiilor specifice MAI, prin furnizarea programelor de formare profesionalã continuã, în domeniile ordine publicã, prevenirea şi combaterea tuturor formelor de discriminare, prevenirea şi combaterea torturii şi relelor tratamente, criminalisticã, circulaţie rutierã, pregãtire fizicã şi arte marţiale, instrucţia tragerii cu armamentul din dotare;
    b) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul catedrei, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 32
    Catedra formare profesionalã continuã îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) organizeazã şi desfãşoarã programele de formare profesionalã iniţialã şi continuã, conform competenţelor specifice catedrei;
    b) elaboreazã conţinuturile didactice, respectiv suporturi de curs şi aplicaţii practice, necesare desfãşurãrii procesului de învãţãmânt şi le dezvoltã în funcţie de evoluţia situaţiei operative şi/sau a domeniului de activitate, precum şi în funcţie de cerinţele beneficiarilor serviciilor de formare profesionalã continuã;
    c) implementeazã elementele curriculare ale Colegiului European de Poliţie (CEPOL), conform competenţelor catedrei;
    d) participã la elaborarea şi derularea proiectelor de cercetare ştiinţificã în domeniile de competenţã, în colaborare cu structura de specialitate din Institut;
    e) realizeazã pregãtirea continuã a personalului catedrei prin desfãşurarea activitãţilor de practicã documentarã, participarea la cursuri/programe de formare şi manifestãri ştiinţifice, respectiv simpozioane, mese rotunde, grupuri de lucru, conferinţe etc.
    ART. 33
    Catedra management şi legislaţie se subordoneazã direct directorului Institutului şi nemijlocit directorului adjunct pentru învãţãmânt şi are ca obiective specifice:
    a) formarea şi dezvoltarea de competenţe pentru personalul cu funcţii de decizie din MAI, necesare îndeplinirii actului managerial, prin furnizarea programelor de formare managerialã la nivel atât operaţional, cât şi strategic;
    b) actualizarea cunoştinţelor de legislaţie aplicabilã domeniilor de activitate ale MAI, prin furnizarea cursurilor/programelor de formare profesionalã continuã personalului MAI;
    c) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul catedrei, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 34
    Catedra management şi legislaţie îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) organizeazã şi desfãşoarã programele de formare profesionalã continuã, conform competenţelor specifice catedrei, în domeniile management şi legislaţie;
    b) elaboreazã conţinuturile didactice, respectiv suporturi de curs şi aplicaţii practice, necesare desfãşurãrii procesului de învãţãmânt şi le dezvoltã în funcţie de evoluţia situaţiei operative şi/sau a domeniului de activitate, precum şi în funcţie de cerinţele beneficiarilor serviciilor de formare profesionalã continuã;
    c) implementeazã elementele curriculare CEPOL, conform competenţelor catedrei;
    d) participã la elaborarea şi derularea proiectelor de cercetare ştiinţificã în domeniile de competenţã, în colaborare cu structura de specialitate din Institut;
    e) realizeazã pregãtirea continuã a personalului catedrei prin desfãşurarea activitãţilor de practicã documentarã, participã la cursuri/programe de formare şi manifestãri ştiinţifice, respectiv simpozioane, mese rotunde, grupuri de lucru, conferinţe etc.
    ART. 35
    Catedra limbi strãine şi pregãtire misiuni internaţionale se subordoneazã direct directorului Institutului şi nemijlocit directorului adjunct pentru învãţãmânt şi are ca obiective specifice:
    a) dezvoltarea de competenţe necesare desfãşurãrii activitãţilor profesionale, potrivit cerinţelor posturilor/funcţiilor specifice MAI, prin furnizarea programelor de formare profesionalã continuã în domeniul limbilor strãine şi al misiunilor internaţionale;
    b) eficientizarea procesului de evaluare a competenţelor lingvistice ale personalului MAI selecţionat pentru misiuni internaţionale;
    c) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul catedrei, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 36
    Catedra limbi strãine şi pregãtire misiuni internaţionale îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) organizeazã şi desfãşoarã programe de formare profesionalã continuã specifice, pe niveluri de competenţã, în domeniul limbilor strãine şi al misiunilor internaţionale;
    b) elaboreazã conţinuturile didactice, respectiv suporturi de curs şi aplicaţii practice, necesare desfãşurãrii procesului de învãţãmânt şi le dezvoltã în funcţie de evoluţia situaţiei operative şi/sau a domeniului de activitate, precum şi în funcţie de cerinţele beneficiarilor serviciilor de formare profesionalã continuã;
    c) actualizeazã permanent instrumentele de evaluare proprii în vederea asigurãrii conformitãţii cu Cadrul european comun de referinţã pentru limbi strãine;
    d) implementeazã elementele curriculare CEPOL, conform competenţelor catedrei;
    e) colaboreazã cu DGMRU în vederea organizãrii şi derulãrii programelor de formare profesionalã în domeniul de competenţã;
    f) participã la elaborarea şi derularea proiectelor de cercetare ştiinţificã în domeniile de competenţã, în colaborare cu structura de specialitate din Institut;
    g) realizeazã pregãtirea continuã a personalului catedrei prin desfãşurarea activitãţilor de practicã documentarã, participarea la cursuri/programe de formare şi manifestãri ştiinţifice, respectiv simpozioane, mese rotunde, grupuri de lucru, conferinţe etc.
    ART. 37
    Biroul metodicã şi proiectare didacticã se subordoneazã direct directorului institutului şi nemijlocit directorului adjunct pentru învãţãmânt şi are ca obiective specifice:
    a) asigurarea calitãţii procesului de formare profesionalã continuã desfãşurat în Institut din perspectiva activitãţilor de predare-învãţare-evaluare;
    b) dezvoltarea proiectãrii didactice a programelor de formare profesionalã continuã, prin adaptarea obiectivelor, conţinuturilor, metodelor şi mijloacelor de învãţare, precum şi a instrumentelor de evaluare, în vederea dobândirii competenţelor profesionale necesare personalului MAI;
    c) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul biroului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 38
    Biroul metodicã şi proiectare didacticã îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) elaboreazã proiectul Graficului de formare profesionalã continuã a personalului MAI, în colaborare cu beneficiarii şi sub coordonarea DGMRU;
    b) întocmeşte proiectele planurilor de învãţãmânt pentru cursurile/programele de lungã duratã şi planificãrile tematice pentru cele de scurtã duratã, în colaborare cu beneficiarii şi şefii de catedrã, pe care le supune avizãrii şi aprobãrii;
    c) elaboreazã planificarea orarã sãptãmânalã a activitãţilor de formare profesionalã continuã din perspectiva procesului de predare-învãţare-evaluare şi monitorizeazã implementarea acesteia;
    d) gestioneazã organizarea şi desfãşurarea cursurilor/programelor şi menţine legãtura cu beneficiarii;
    e) gestioneazã mapele cursurilor/programelor de formare profesionalã continuã organizate şi ţine evidenţa acestora;
    f) elaboreazã proiectul dispoziţiei de învãţãmânt, la începutul fiecãrui an, proiectele dispoziţiilor de admitere şi examene de absolvire şi opereazã modificãrile/completãrile ulterioare;
    g) realizeazã activitãţile de secretariat cu prilejul examenelor de admitere/absolvire ale cursurilor/programelor de formare profesionalã continuã şi întocmeşte documentaţia aferentã;
    h) asigurã multiplicarea materialelor didactice, cu respectarea prevederilor legale referitoare la informaţiile clasificate;
    i) realizeazã distribuirea documentelor de învãţãmânt cãtre structurile cu atribuţii în procesul de formare profesionalã continuã;
    j) asigurã secretariatul Consiliului de învãţãmânt.
    ART. 39
    Compartimentul cercetare ştiinţificã, dezvoltarea instituţionalã, elaborare şi implementare programe se subordoneazã directorului Institutului şi are ca obiective specifice urmãtoarele:
    a) armonizarea programelor de cercetare ştiinţificã în strânsã legãturã cu activitatea didacticã şi dezvoltarea instituţionalã;
    b) creşterea nivelului de calitate a serviciilor educaţionale oferite de Institut, prin realizarea şi implementarea de proiecte pe direcţii specifice de cercetare şi dezvoltare;
    c) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul compartimentului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 40
    Compartimentul cercetare ştiinţificã, dezvoltarea instituţionalã, elaborare şi implementare programe îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) planificã, organizeazã şi coordoneazã activitatea de cercetare ştiinţificã în cadrul Institutului;
    b) realizeazã parteneriate cu instituţii de cercetare/învãţãmânt, organizaţii de cercetare sau întreprinderi, pe direcţii de cercetare specifice domeniilor de competenţã;
    c) identificã surse de finanţare necesare dezvoltãrii instituţionale;
    d) elaboreazã şi monitorizeazã implementarea proiectelor finanţate din surse naţionale şi/sau internaţionale şi informeazã, la solicitare, direcţia de specialitate din cadrul MAI;
    e) coordoneazã organizarea şi participarea specialiştilor Institutului la manifestãrile ştiinţifice, respectiv conferinţe, simpozioane, mese rotunde, grupuri de lucru etc.;
    f) coordoneazã diseminarea rezultatelor cercetãrii ştiinţifice obţinute de Institut în publicaţii naţionale şi internaţionale;
    g) monitorizeazã şi raporteazã, în cadrul şedinţelor Consiliului de învãţãmânt şi/sau ale Consiliului de conducere, stadiul îndeplinirii indicatorilor de performanţã stabiliţi prin strategiile Institutului şi planurile de acţiune aferente.
    ART. 41
    Biroul resurse umane, planificare reacţii pentru situaţii de urgenţã şi securitate sediu se subordoneazã directorului Institutului şi are ca obiective specifice:
    a) aplicarea politicii de resurse umane a MAI pentru gestionarea în condiţii de eficienţã şi eficacitate a activitãţilor de recrutare, selecţie, încadrare şi evaluare a personalului şi a activitãţilor de prevenire şi protecţie a lucrãtorilor la locul de muncã;
    b) coordonarea generalã a activitãţilor de pregãtire continuã pentru personalul Institutului;
    c) asigurarea creşterii capacitãţii operaţionale a Institutului prin planificarea şi desfãşurarea activitãţilor de organizare-mobilizare şi situaţii de urgenţã la nivelul Institutului;
    d) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul biroului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 42
    Biroul resurse umane, planificare reacţii pentru situaţii de urgenţã şi securitate sediu îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) asigurã, împreunã cu personalul de conducere din Institut, recrutarea, selecţia, încadrarea, evaluarea şi promovarea personalului;
    b) elaboreazã documentele necesare pentru desfãşurarea activitãţilor de resurse umane în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare;
    c) gestioneazã evidenţa nominalã a personalului, pãstreazã dosarele personalului din competenţa directorului Institutului şi opereazã schimbãrile survenite;
    d) întocmeşte, analizeazã şi centralizeazã situaţii statistice privind dinamica efectivelor şi regimul disciplinar al personalului;
    e) elibereazã şi ţine evidenţa legitimaţiilor pentru personalul Institutului;
    f) coordoneazã activitatea de pregãtire continuã a personalului Institutului şi organizeazã activitatea de evaluare a acestuia;
    g) verificã sesizãrile şi reclamaţiile referitoare la personalul Institutului;
    h) elaboreazã, completeazã şi actualizeazã documentele de conducere şi operative ale Institutului;
    i) elaboreazã proiectul statului de organizare;
    j) elaboreazã proiectul dispoziţiei de efectuare a modificãrilor organizatorice în statul de organizare din competenţã;
    k) propune modificãri în statul de organizare;
    l) opereazã modificãrile organizatorice aprobate în statul de organizare;
    m) formuleazã propuneri de efectuare a analizelor pentru stabilirea necesarului de posturi pe tipuri de activitate şi categorii de personal, precum şi a tipurilor de funcţii şi a structurilor la care acestea pot fi prevãzute;
    n) organizeazã serviciul de permanenţã şi monitorizeazã modul de executare;
    o) elaboreazã planurile de mãsuri pentru situaţii deosebite şi ţine evidenţa evenimentelor deosebite;
    p) organizeazã şi desfãşoarã activitatea de control al accesului şi asigurã pregãtirea pentru serviciu a agenţilor de la punctele de control al accesului şi monitorizare sisteme de supraveghere;
    q) identificã pericolele şi evalueazã riscurile pentru fiecare componentã a sistemului de muncã, respectiv executant, sarcinã de muncã, mijloace de muncã/echipamente de muncã, şi mediul de muncã pe locuri de muncã/posturi de lucru;
    r) elaboreazã planul de prevenire şi protecţie în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã la nivelul Institutului;
    s) elaboreazã şi actualizeazã instrucţiunile proprii de securitate şi sãnãtate în muncã;
    t) elaboreazã programul de instruire-testare a personalului Institutului în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã;
    u) elaboreazã documentele necesare pentru autorizarea Institutului din punctul de vedere al securitãţii şi sãnãtãţii în muncã;
    v) executã controale la locurile de muncã din Institut pe linia securitãţii şi sãnãtãţii în muncã.
    ART. 43
    Compartimentul financiar-contabilitate se subordoneazã directorului Institutului şi are ca obiective specifice:
    a) asigurarea finanţãrii acţiunilor logistice, de învãţãmânt, precum şi a drepturilor bãneşti cuvenite personalului Institutului, conform bugetului anual de venituri şi cheltuieli aprobat Institutului de cãtre ordonatorul principal de credite, în vederea bunei desfãşurãri a activitãţilor de formare profesionalã pentru personalul MAI;
    b) asigurarea reflectãrii unei imagini fidele a politicii financiare, performanţei financiare şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfãşuratã de cãtre Institut cu privire la patrimoniu, rezultatele şi situaţiile financiare trimestriale şi anuale, atât pentru cerinţele interne, cât şi pentru relaţiile cu ordonatorul principal de credite, cu organismele fiscale şi de control, precum şi cu alţi utilizatori.
    c) vizarea pentru control financiar preventiv propriu a documentelor care se supun vizei, conform legislaţiei în vigoare;
    d) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul compartimentului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 44
    Compartimentul financiar-contabilitate îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) organizeazã, coordoneazã şi controleazã activitatea specificã pe linie de financiar-contabilitate în cadrul Institutului, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare;
    b) organizeazã şi conduce evidenţa angajamentelor bugetare şi legale, în conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Finanţelor Publice;
    c) întocmeşte statele de platã a drepturilor bãneşti cuvenite cadrelor Institutului, calculeazã şi ţine evidenţa contribuţiilor aferente bugetului asigurãrilor sociale de stat şi fondurilor speciale şi înregistrarea în evidenţa contabilã a plãţii acestora;
    d) înregistreazã în evidenţa contabilã a Institutului, cronologic şi sistematic, toate documentele contabile legate de intrãrile şi ieşirile de bunuri materiale din patrimoniul Institutului, pe gestiuni şi surse de finanţare, precum şi datoriile şi creanţele;
    e) organizeazã activitatea de inventariere a patrimoniului Institutului în conformitate cu legislaţia în vigoare;
    f) întocmeşte, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, situaţiile financiare trimestriale şi anuale, raportãrile financiare lunare, precum şi celelalte situaţii financiar-contabile solicitate de Direcţia generalã financiarã din cadrul MAI;
    g) analizeazã proiectele de operaţiuni în vederea acordãrii vizei de control financiar preventiv propriu, conform legislaţiei în vigoare;
    h) organizeazã controlul intern/managerial asupra activitãţii financiar-contabile, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    ART. 45
    Biroul secretariat, evidenţã şi biblioteci se subordoneazã directorului Institutului şi are ca obiective specifice:
    a) asigurarea şi dezvoltarea unui sistem eficient de comunicare internã şi externã al Institutului prin îndeplinirea atribuţiilor specifice de secretariat;
    b) eficientizarea activitãţilor de relaţii cu publicul în scopul valorificãrii dreptului de petiţionare, dreptului la viaţa intimã, familialã şi privatã cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi accesului la informaţiile de interes public;
    c) gestionarea eficientã a evidenţei participanţilor şi a documentelor de studii pentru absolvenţii cursurilor/programelor de formare profesionalã continuã organizate şi desfãşurate în Institut;
    d) asigurarea accesului cursanţilor şi personalului propriu la fondul bibliotecilor din Institut;
    e) administrarea eficientã a fondului arhivistic neclasificat şi neoperativ al Institutului;
    f) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul biroului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 46
    Biroul secretariat, evidenţã şi biblioteci îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) organizeazã primirea şi evidenţa petiţiilor, audienţelor şi desfãşoarã activitãţi de îndrumare, consiliere şi analizã în domeniu;
    b) monitorizeazã soluţionarea petiţiilor şi scrisorilor cu termen adresate Institutului prin orice formã, în conformitate cu prevederile legale;
    c) asigurã punerea în aplicare a legislaţiei privind liberul acces la informaţiile de interes public, în colaborare cu structurile/persoanele desemnate din Institut;
    d) organizeazã şi gestioneazã, manual şi electronic, evidenţa participanţilor la cursurile/programele de formare profesionalã desfãşurate în Institut, pe categorii de cursuri, respectiv cursurile/activitãţile de pregãtire/formare profesionalã continuã a personalului MAI şi programele de formare profesionalã autorizate de ANC;
    e) organizeazã şi desfãşoarã activitãţi de întocmire a documentelor de studii eliberate de Institut absolvenţilor cursurilor/programelor de formare profesionalã continuã;
    f) organizeazã şi desfãşoarã activitãţile specifice în cadrul celor douã biblioteci specializate ale Institutului;
    g) asigurã elaborarea dispoziţiilor zilnice ale directorului Institutului şi dispoziţiilor tematice specifice, conform prevederilor legale, şi aducerea la cunoştinţa persoanelor interesate;
    h) asigurã secretariatul şedinţelor Consiliului de conducere;
    i) asigurã organizarea şi desfãşurarea activitãţilor de asistenţã managerialã şi protocol pentru conducerea Institutului;
    j) asigurã controlul documentelor şi înregistrãrilor Institutului prin desfãşurarea activitãţilor specifice de registraturã;
    k) asigurã evidenţa, pãstrarea şi utilizarea ştampilelor şi sigiliilor în Institut, conform prevederilor legale;
    l) ţine evidenţa prezenţei lunare la programul de lucru şi a rãspândirilor zilnice pentru personalul Institutului;
    m) asigurã elaborarea proiectului nomenclatorului arhivistic al Institutului şi relaţionarea cu Arhivele Naţionale;
    n) organizeazã şi desfãşoarã activitatea de arhivã a documentelor create şi deţinute de Institut, conform prevederilor legale;
    o) asigurã elaborarea documentelor de planificare a principalelor activitãţi ale Institutului, respectiv planul de activitate şi planul anual de controale de fond, în colaborare cu personalul de conducere, şi gestioneazã documentaţia aferentã.
    ART. 47
    Compartimentul achiziţii se subordoneazã directorului Institutului şi are ca obiectiv specific iniţierea, derularea şi finalizarea achiziţiilor publice de bunuri, servicii şi lucrãri necesare desfãşurãrii activitãţilor în cadrul Institutului, în vederea dezvoltãrii şi îmbunãtãţirii continue a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul compartimentului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 48
    Compartimentul achiziţii îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) elaboreazã şi, dupã caz, actualizeazã, pe baza necesitãţilor transmise de structurile logistice, programul anual al achiziţiilor publice, ca instrument managerial pe baza cãruia se planificã procesul de achiziţie;
    b) elaboreazã sau, dupã caz, coordoneazã activitatea de elaborare a documentaţiei de atribuire sau, în cazul organizãrii unui concurs de soluţii, a documentaţiei de concurs;
    c) îndeplineşte obligaţiile referitoare la publicitate, astfel cum sunt acestea prevãzute de legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice;
    d) aplicã şi finalizeazã procedurile de atribuire;
    e) constituie şi pãstreazã dosarul achiziţiei publice;
    f) monitorizeazã efectuarea achiziţiilor directe la nivelul Institutului pentru respectarea legislaţiei în domeniu.
    ART. 49
    Biroul administrare patrimoniu imobiliar se subordoneazã direct directorului Institutului şi nemijlocit directorului adjunct pentru logisticã şi are ca obiective specifice:
    a) mentenanţa şi dezvoltarea patrimoniului imobiliar al Institutului;
    b) asigurarea funcţionãrii în bune condiţii a sistemelor de alimentare cu apã, energie termicã şi gaze naturale ale Institutului;
    c) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul biroului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 50
    (1) Biroul administrare patrimoniu imobiliar îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) întocmeşte planul anual de aprovizionare tehnico-materialã şi financiarã, nota estimativã pentru programul anual al achiziţiilor publice, precum şi planul de reparaţii privind lucrãrile de întreţinere şi refacere pentru imobilele aflate în administrarea Institutului;
    b) întocmeşte documentaţia prevãzutã de lege pentru operaţiunile de declasare şi casare a bunurilor materiale;
    c) urmãreşte şi rãspunde, pe domeniul de competenţã, de derularea contractelor de achiziţii publice încheiate, prin verificarea îndeplinirii obligaţiilor asumate de cãtre pãrţi;
    d) urmãreşte şi rãspunde, pentru lucrãrile executate în regie proprie sau cu firme de specialitate, de calitatea şi cantitatea acestora;
    e) supravegheazã starea tehnicã a clãdirilor, monitorizeazã instalaţiile şi ia mãsurile necesare pentru asigurarea funcţionalitãţii acestora;
    f) organizeazã evidenţa tehnic-operativã, urmãreşte respectarea normelor legale privind întocmirea şi circuitul documentelor primare;
    g) asigurã planificarea, contractarea şi recepţionarea lucrãrilor de întreţinere, refacere şi investiţii la construcţii;
    h) asigurã elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru obiectivele de investiţii şi reabilitãri funcţionale;
    i) asigurã mãsurile necesare pentru asigurarea durabilitãţii, siguranţei în exploatare, funcţionalitãţii şi calitãţii construcţiilor;
    j) asigurã pãstrarea şi arhivarea cãrţilor tehnice ale clãdirilor;
    k) asigurã mãsurile privind rezistenţa şi stabilitatea construcţiilor în timp, obţinerea acordului de intervenţie urgentã şi corectivã asupra construcţiei, precum şi mãsurile necesare pentru emiterea avizului tehnic de desfiinţare a construcţiei;
    l) asigurã mãsurile necesare pentru organizarea şi actualizarea evidenţei de cadastru, pregãtirea imobilelor pentru iarnã şi inventarierea patrimoniului imobiliar;
    m) administreazã contractele de prestãri de servicii şi pe cele de mentenanţã încheiate pentru funcţionarea corespunzãtoare a sistemelor şi instalaţiilor din spaţiile aflate în administrare;
    n) asigurã integrarea în programele de construire de locuinţe proprietate personalã, pentru personalul MAI;
    o) ţine evidenţa privind repartizarea, închirierea şi folosirea locuinţelor de serviciu şi de intervenţie;
    p) soluţioneazã petiţiile prin care se solicitã date sau documente referitoare la situaţia juridicã ori cadastralã a imobilelor aflate în administrare.
    (2) În domeniul investiţiilor, Biroul administrare patrimoniu imobiliar îndeplineşte urmãtoarele atribuţii:
    a) gestioneazã bugetul alocat Institutului pentru cheltuieli de capital;
    b) analizeazã şi centralizeazã datele necesare fundamentãrii proiectului de buget pentru cheltuieli de capital, conform prevederilor legii finanţelor publice;
    c) prioritizeazã obiectivele şi acţiunile de investiţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în vederea repartizãrii bugetului pe naturi de cheltuieli;
    d) repartizeazã bugetul alocat, prin stabilirea plafoanelor financiare pentru fiecare articol bugetar şi fiecare categorie de cheltuieli, conform clasificaţiei bugetare şi funcţionale în vigoare;
    e) întocmeşte şi actualizeazã fişele obiectivelor şi acţiunilor de investiţii pe naturi de cheltuieli şi le înainteazã Direcţiei generale logistice din cadrul MAI, denumitã în continuare DGL, în vederea cuprinderii în anexa nr. 3 la legea bugetului de stat;
    f) întocmeşte şi actualizeazã programul multianual de investiţii ce cuprinde cheltuielile de capital finanţate în conformitate cu prevederile legii bugetului de stat pentru anul de plan;
    g) elaboreazã propunerile privind întocmirea listelor obiectivelor şi acţiunilor de investiţii şi dotare pe anul în curs cu finanţare integralã sau parţialã de la bugetul de stat şi le transmite DGL, în vederea obţinerii aprobãrii ordonatorului principal de credite, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
    h) face propuneri DGL pentru modificãri/redistribuiri de fonduri între obiectivele de investiţii şi acţiunile de dotare cuprinse în programul de investiţii, anexã la bugetul ordonatorului principal de credite pentru titlul XII "Active nefinanciare" din legea bugetului de stat;
    i) monitorizeazã utilizarea fondurilor alocate obiectivelor de investiţii şi acţiunilor de dotare la titlul XII "Active nefinanciare" din legea bugetului de stat;
    j) urmãreşte utilizarea creditelor de angajament alocate prin legea bugetului de stat pentru realizarea obiectivelor şi acţiunilor de investiţii aprobate;
    k) verificã dacã valorile obiectivelor de investiţii sunt actualizate şi aprobate conform legislaţiei în vigoare;
    l) propune şi actualizeazã programele sectoriale din domeniul de competenţã care cuprind cheltuieli de capital;
    m) evalueazã şi monitorizeazã permanent necesarul de fonduri pentru cofinanţarea programelor sau proiectelor de investiţii cu finanţare externã;
    n) elaboreazã şi actualizeazã bazele de date referitoare la investiţiile publice.
    ART. 51
    Biroul intendenţã se subordoneazã directorului adjunct pentru logisticã şi are ca obiective specifice:
    a) asigurarea condiţiilor optime de cazare şi hrãnire a participanţilor la programele de formare profesionalã continuã organizate şi desfãşurate în Institut;
    b) asigurarea şi distribuirea cãtre personalul Institutului a uniformei, echipamentului specific de protecţie şi de lucru, rechizitelor, tipizatelor şi a imprimatelor necesare desfãşurãrii activitãţilor curente;
    c) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul biroului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 52
    Biroul intendenţã îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) organizeazã şi coordoneazã activitatea de hrãnire a efectivelor de cadre, cursanţilor, precum şi activitãţile de protocol desfãşurate în cadrul Institutului;
    b) asigurã aprovizionarea cu bunuri materiale în conformitate cu programul anual de achiziţii;
    c) organizeazã evidenţa tehnico-operativã şi urmãreşte respectarea normelor legale privind întocmirea şi circuitul documentelor primare;
    d) întocmeşte planul anual de aprovizionare tehnico-materialã şi financiarã şi nota estimativã pentru programul anual al achiziţiilor publice;
    e) urmãreşte şi rãspunde de derularea contractelor de achiziţii publice încheiate, prin verificarea îndeplinirii obligaţiilor asumate de cãtre pãrţi;
    f) coordoneazã activitatea de echipare a personalului Institutului, conform prevederilor legale;
    g) asigurã achiziţionarea şi igienizarea articolelor de cazarmament şi lenjerie de pat din dotarea spaţiilor de cazare;
    h) participã la activitãţile de inventariere periodice şi generale a patrimoniului Institutului şi ia mãsuri pe domeniul de competenţã pentru valorificarea rezultatelor acestor acţiuni, în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare;
    i) asigurã gestionarea bunurilor materiale de resortul intendenţei;
    j) întocmeşte şi înainteazã spre aprobare eşaloanelor în drept documentele privind scoaterea din funcţiune, valorificarea şi casarea bunurilor aflate în gestiunea sa şi ia mãsuri de finalizare a activitãţilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    ART. 53
    Compartimentul tehnic se subordoneazã directorului adjunct pentru logisticã şi are ca obiective specifice:
    a) asigurarea, întreţinerea şi menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de transport ale Institutului;
    b) administrarea reţelelor informatice şi a sistemului de supraveghere şi monitorizare video;
    c) gestionarea în bune condiţii a armamentului şi muniţiei din dotarea Institutului;
    d) dezvoltarea şi îmbunãtãţirea continuã a eficienţei şi eficacitãţii subsistemelor de management implementate la nivelul compartimentului, respectiv SCIM şi SMC.
    ART. 54
    Compartimentul tehnic îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) organizeazã şi coordoneazã transporturile şi activitãţile de comunicaţii şi informaticã în cadrul Institutului;
    b) desfãşoarã activitãţi de asigurare tehnico-materialã şi de mentenanţã a tehnicii din dotare;
    c) administreazã reţelele informatice din cadrul Institutului;
    d) întocmeşte planul anual de aprovizionare tehnico-materialã şi financiarã şi nota estimativã pentru programul anual al achiziţiilor publice;
    e) organizeazã şi ţine evidenţa cantitativ-valoricã şi operativã a armamentului, muniţiei, mijloacelor de geniu-chimic şi a accesoriilor aferente acestora;
    f) organizeazã şi executã paza transporturilor de armament şi muniţii, care se realizeazã cu mijloace auto proprii;
    g) depoziteazã şi pãstreazã, în condiţii optime şi în siguranţã, pe grupe de produse şi grad de periculozitate, armamentul, muniţia, mijloacele de geniu-chimic şi accesoriile acestora;
    h) ţine evidenţa seriilor armamentului aflat în folosinţã sau depozitare, precum şi a loturilor, pe ani de fabricaţie, pentru muniţie şi materiale periculoase;
    i) executã activitãţi de întreţinere, conservare la termenele prevãzute în normele tehnice, în scopul menţinerii armamentului, muniţiei şi mijloacelor de geniu-chimic aflate în depozitare în permanentã stare de funcţionare;
    j) actualizeazã în permanenţã site-ul Institutului;
    k) ţine evidenţa autovehiculelor din dotare şi efectueazã verificãri privind starea tehnicã şi de funcţionare a acestora.
    ART. 55
    Structura de securitate se subordoneazã directorului Institutului şi are ca obiectiv specific implementarea mãsurilor de protecţie a informaţiilor clasificate emise şi deţinute de Institut.
    ART. 56
    Structura de securitate îndeplineşte urmãtoarele atribuţii specifice:
    a) elaboreazã şi supune avizãrii şefului structurii de securitate şi aprobãrii directorului Institutului normele interne privind protecţia informaţiilor clasificate, potrivit legii;
    b) întocmeşte proiectul programului de prevenire a scurgerii de informaţii clasificate şi îl supune spre avizare instituţiilor abilitate, iar dupã aprobare acţioneazã pentru aplicarea acestuia;
    c) coordoneazã activitatea de protecţie a informaţiilor clasificate, în toate componentele acesteia;
    d) monitorizeazã activitatea de aplicare a normelor de protecţie a informaţiilor clasificate şi modul de respectare a acestora;
    e) informeazã şi consiliazã directorul Institutului în legãturã cu toate aspectele privind securitatea informaţiilor clasificate, vulnerabilitãţile şi riscurile existente în sistemul de protecţie a informaţiilor clasificate şi propune mãsuri pentru înlãturarea acestora;
    f) organizeazã activitãţi de pregãtire specificã a persoanelor care au acces la informaţii clasificate;
    g) asigurã pãstrarea şi organizeazã evidenţa certificatelor de securitate şi autorizaţiilor de acces la informaţii clasificate; actualizeazã permanent aceastã evidenţã;
    h) întocmeşte şi actualizeazã listele informaţiilor clasificate elaborate sau pãstrate de Institut, pe clase şi niveluri de secretizare;
    i) prezintã directorului Institutului propuneri privind stabilirea obiectivelor, sectoarelor şi a locurilor de importanţã deosebitã pentru protecţia informaţiilor clasificate din sfera de responsabilitate şi, dupã caz, solicitã sprijinul instituţiilor abilitate prin relaţionare permanentã;
    j) efectueazã controale privind modul de aplicare a mãsurilor legale de protecţie a informaţiilor clasificate;
    k) organizeazã şi coordoneazã aplicarea mãsurilor de securitate în domeniul protecţiei informaţiilor în sistemele informatice şi de comunicaţii INFOSEC.

    CAP. VI
    Dispoziţii finale

    ART. 57
    Personalul Institutului este obligat sã cunoascã şi sã aplice întocmai prevederile prezentului regulament.
    ART. 58
    Regulamentul intern al Institutului şi fişele posturilor prevãzute în statul de organizare se actualizeazã în termen de 30 de zile de la data aprobãrii prezentului regulament.
    ART. 59
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentul regulament.


    ANEXA 1
    la regulament

                                    ORGANIGRAMA
                    Institutului de Studii pentru Ordine Publicã




                                           ┌────────────────┐
                                           │ DIRECTOR ├───────────────────────────────┐
                                           └───────┬────────┘ ┌─────────┴──────┐
                                                   │ │ COMPARTIMENTUL │
                                                   │ │ JURIDIC │
                                                   │ └────────────────┘
           ┌───────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┐
┌──────────┴─────────┐ │ │
│ DIRECTOR ADJUNCT │ │ ┌─────────┴──────────┐
├────────────────────┘ │ │ DIRECTOR ADJUNCT │
│ │ └────────────────────┤
│ ┌─────────────────────┐ ┌────────────────────┐ │ ┌───────────────────────┐ │
├─┤ CATEDRA FORMARE │ │BIROUL RESURSE UMANE│ │ │ COMPARTIMENTUL │ ┌────────────────────┐ │
│ │PROFESIONALĂ CONTINUĂ│ │PLANIFICARE REACŢII │ │ │ FINANCIAR │ │BIROUL ADMINISTRARE ├─┤
│ └─────────────────────┘ │ PENTRU SITUAŢII ├─┼─┤ CONTABILITATE │ │PATRIMONIU IMOBILIAR│ │
│ ┌─────────────────────┐ │ DE URGENŢĂ ŞI │ │ └───────────────────────┘ └────────────────────┘ │
│ │ CATEDRA MANAGEMENT │ │ SECURITATE SEDIU │ │ ┌───────────────────────┐ │
├─┤ ŞI LEGISLAŢIE │ └────────────────────┘ │ │ COMPARTIMENTUL │ ┌────────────────────┐ │
│ └─────────────────────┘ ┌────────────────────┐ │ │ CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ │ │ BIROUL INTENDENŢĂ ├─┤
│ ┌─────────────────────┐ │ BIROUL SECRETARIAT,│ │ │ DEZVOLTARE │ └────────────────────┘ │
│ │CATEDRA LIMBI STRĂINE│ │ EVIDENŢĂ ŞI ├─┼─┤ INSTITUŢIONALĂ, │ │
├─┤ŞI PREGĂTIRE MISIUNI │ │ BIBLIOTECI │ │ │ ELABORARE ŞI │ ┌────────────────────┐ │
│ │ INTERNAŢIONALE │ └────────────────────┘ │ │ IMPLEMENTARE PROGRAME │ │ COMPARTIMENTUL ├─┘
│ └─────────────────────┘ ┌────────────────────┐ │ └───────────────────────┘ │ TEHNIC │
│ ┌─────────────────────┐ │ COMPARTIMENTUL │ │ ┌───────────────────────┐ └────────────────────┘
└─┤ BIROUL METODICĂ ŞI │ │ ACHIZIŢII ├─┴─┤STRUCTURA DE SECURITATE│
  │PROIECTARE DIDACTICĂ │ └────────────────────┘ └───────────────────────┘
  └─────────────────────┘




    ANEXA 2
    la regulament

                                    DIAGRAMA DE RELAŢII




                                ┌─────────────────────────┐
                                │MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI│
                                │ ŞI INTERNELOR │
                                └───────────┬─────────────┘
                                            │ ┌─────────────────────────────┐
                                            │ ┌───────────→│DIRECŢIA GENERALĂ MANAGEMENT │
                                            │ │ │ RESURSE UMANE │
                                            │ │ └─────────────────────────────┘
                                            │ │ ┌─────────────────────────────┐
                                            │ │ ┌─────────→│ ACADEMIA DE POLIŢIE │
                                            │ │ │ │ "ALEXANDRU IOAN CUZA" │
                                            │ │ │ └─────────────────────────────┘
┌───────────────────────────┐ │ │ │ ┌─────────────────────────────┐
│ AUTORITATEA NAŢIONALĂ │←------┐ │ │ │ │ UNITATEA CENTRALĂ PENTRU │
│ PENTRU CALIFICĂRI │ | │ │ │ ┌───────→│ REFORMA ADMINISTRAŢIEI │
└───────────────────────────┘ | │ │ │ │ │ PUBLICE │
                                    | │ │ │ │ └─────────────────────────────┘
┌───────────────────────────┐ | │ │ │ │ ┌─────────────────────────────┐
│ ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII│←----┐ | │ │ │ │ │ INSPECTORATUL GENERAL │
│ POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE│ | | │ │ │ │ ┌─────→│ AL POLIŢIEI ROMÂNE │
└───────────────────────────┘ | | │ │ │ │ │ └─────────────────────────────┘
                                  | | │ │ │ │ │ ┌─────────────────────────────┐
┌───────────────────────────┐ | | │ │ │ │ │ │ INSPECTORATUL GENERAL │
│ UNIVERSITATEA BUCUREŞTI │←--┐ | | ↓ │ │ │ │ ┌───→│ AL JANDARMERIEI ROMÂNE │
└───────────────────────────┘ | | | ┌─────────┐←─┘ │ │ │ │ └─────────────────────────────┘
                                | | └-→│ │←───┘ │ │ │ ┌─────────────────────────────┐
┌───────────────────────────┐ | | │ISTITUTUL│←─────┘ │ │ │ INSPECTORATUL GENERAL │
│ MINISTERUL │ | └---→│ DE │←───────┘ │ ┌─→│ PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ │
│ APĂRĂRII NAŢIONALE - │ └-----→│ STUDII │←─────────┘ │ └─────────────────────────────┘
│ INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT │←--------→│ PENTRU │←───────────┘ ┌─────────────────────────────┐
└───────────────────────────┘ ┌-----→│ ORDINE │←─────────────→│ INSPECTORATUL GENERAL │
                                | │ PUBLICĂ │←───────────┐ │ AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ │
┌───────────────────────────┐ | ┌---→│ │←─────────┐ │ └─────────────────────────────┘
│ ACADEMIA DE STUDII │←--┘ | └─────────┘←───────┐ │ │ ┌─────────────────────────────┐
│ ECONOMICE │ | │ │ └─→│DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE │
└───────────────────────────┘ | │ │ │ A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI │
                                  | │ │ └─────────────────────────────┘
                                  | │ │ ┌─────────────────────────────┐
┌───────────────────────────┐ | │ └───→│OFICIUL ROMÂN PENTRU IMIGRĂRI│
│ Alte organe │←----┘ │ └─────────────────────────────┘
│ ale administraţiei publice│ │ ┌─────────────────────────────┐
│ centrale şi locale │ │ │ AGENŢII, INSTITUTE, UNITĂŢI │
└───────────────────────────┘ └─────→│ CENTRALE SAU SUBORDONATE │
                                                                 │ MINISTERULUI ADMINISTRAŢIEI │
   Legendã: │ ŞI INTERNELOR │
   ────→ relaţie de subordonare a I.S.O.P. └─────────────────────────────┘
   ←───→ relaţie de colaborare în M.A.I.
   ←---→ relaţie de colaborare în afara M.A.I.




    ANEXA 3
    la regulament


                    ROMÂNIA
    MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
    INSTITUTUL DE STUDII PENTRU ORDINE PUBLICĂ
                                                              Nesecret
                     SIGLĂ Bucureşti
                                                              Nr. ... din ......
                                                              Ex. unic

---------
    NOTĂ(CTCE)
    Sigla - se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 175 din 19 martie 2012, la pagina 23 (a se vedea imaginea asociatã).


                                 FIŞA POSTULUI

    A. Identificarea postului
    1. Compartimentul: conducere
    2. Denumirea şi codul postului: director
    3. Poziţia postului în statul de organizare: 1
    4. Relaţii cu alte posturi
    Relaţii ierarhice/funcţionale/de control:
    - se subordoneazã nemijlocit secretarului general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor (M.A.I.) şi direct secretarului general al M.A.I.;
    - rãspunde de întreaga activitate din Institutul de Studii pentru Ordine Publicã (Institut);
    - are în subordine nemijlocitã directorii adjuncţi, şeful Biroului resurse umane, planificare reacţii pentru situaţii de urgenţã şi securitate sediu, contabilul-şef, şeful Biroului secretariat, evidenţã şi biblioteci, coordonatorul Compartimentului cercetare ştiinţificã, dezvoltare instituţionalã, elaborare şi implementare programe, consilierul juridic şi ofiţerul din Compartimentul achiziţii;
    - colaboreazã cu structurile din unitãţile aparatului central al M.A.I., inspectoratele generale/similare, Academia de Poliţie "A.I. Cuza".
    5. Definirea sumarã a atribuţiilor postului.
    - este director al Institutului şi are calitatea de ordonator terţiar de credite în finanţarea directã a ordonatorului principal de credite al M.A.I.;
    - organizeazã şi conduce întreaga activitate din Institut.
    B. Cerinţele postului
    1. Categoria de personal care poate ocupa postul - ofiţer
    2. Gradul profesional necesar ocupãrii postului - minimum comisar
    3. Pregãtirea necesarã ocupantului postului:
    3.1. pregãtire de bazã:
    - studii superioare de lungã duratã cu diplomã de licenţã în unul dintre domeniile: juridic, ştiinţe socioumane, management, administraţie publicã;
    3.2. pregãtire de specialitate:
    - studii de masterat, studii postuniversitare sau deţinerea titlului ştiinţific de doctor în unul dintre domeniile: juridic, ştiinţe socioumane, management, administraţie publicã;
    3.3. alte cunoştinţe:
    - cunoştinţe generale de management, psihopedagogie şi metodicã;
    3.4. limbi strãine:
    - citit/scris/vorbit la nivel "bine" o limbã strãinã de circulaţie internaţionalã.
    4. Experienţã:
    4.1. vechime în muncã: cel puţin 10 ani, din care cel puţin 5 ani în cadrul M.A.I.;
    4.2. vechime în specialitate: 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei;
    4.3. vechime în funcţii de conducere: 5 ani de vechime în funcţii de conducere în unitãţi ale M.A.I.
    5. Aptitudini şi abilitãţi necesare:
    - aptitudini manageriale;
    - tact şi diplomaţie în relaţiile interpersonale;
    - spirit întreprinzãtor;
    - calitãţi de negociator;
    - abilitãţi în comunicare;
    - spirit critic şi autocritic;
    - gândire analiticã;
    - apt pentru lucrul în condiţii de stres.
    6. Aptitudini necesare/comportament solicitat:
    - iniţiativã;
    - conduitã moralã exemplarã;
    - dispoziţie pentru lucrul independent şi în echipã;
    - disponibilitate la schimbare;
    - flexibilitate în relaţiile de reprezentare.
    7. Parametri privind starea sãnãtãţii somatice: apt pentru funcţii de conducere
    8. Trãsãturi psihice şi de personalitate: apt pentru funcţii de conducere
    C. Condiţii specifice de muncã
    1. Programul de lucru: zilnic, de la ora 7,30 la ora 15,30; 40 de ore sãptãmânal (conform dispoziţiilor sau în funcţie de nevoi, programul poate fi prelungit)
    2. Deplasãri curente:
    - la unitãţile de profil din aparatul central al M.A.I.;
    - la alte direcţii de specialitate şi unitãţi operative;
    - la Academia de Poliţie "A. I. Cuza";
    - la unitãţi şi instituţii de învãţãmânt civile.
    3. Condiţii deosebite de muncã: expunerea la radiaţii electromagnetice de radiofrecvenţã
    4. Riscuri implicate de post:
    - ulcer şi afecţiuni cardiovasculare din cauza nivelului ridicat de stres;
    - afecţiuni ale vederii din cauza lucrului prelungit în faţa monitorului calculatorului;
    - afecţiuni ale coloanei vertebrale;
    - obosealã psihicã.
    5. Compensãri:
    - sporurile prevãzute de actele normative în vigoare;
    - condiţii speciale de muncã.
    D. Descrierea sarcinilor, îndatoririlor şi responsabilitãţilor postului
    Sarcinile şi îndatoririle postului:
    - planificã, organizeazã, coordoneazã şi controleazã activitãţile desfãşurate la nivelul Institutului;
    - reprezintã Institutul în relaţiile cu alte structuri ale M.A.I., cu terţe persoane fizice şi juridice din ţarã şi din strãinãtate, potrivit competenţelor;
    - aprobã documentele de planificare a acţiunilor/activitãţilor desfãşurate de Institut;
    - coordoneazã, controleazã şi evalueazã calitatea programelor de pregãtire desfãşurate în Institut;
    - asigurã proiectarea şi implementarea sistemelor de management în conformitate cu reglementãrile legale şi standardele în vigoare;
    - avizeazã activitatea de elaborare a documentelor de învãţãmânt specifice întocmite la nivelul instituţiei şi le aprobã, conform competenţelor în domeniu;
    - aprobã strategia de dezvoltare instituţionalã;
    - organizeazã controlul financiar preventiv propriu şi evidenţa angajamentelor în cadrul Compartimentului financiar-contabilitate;
    - avizeazã proiectul de buget alocat, pe baza obiectivelor instituţionale stabilite;
    - asigurã îndeplinirea sarcinilor specifice şi a celor din domeniul financiar-administrativ-gospodãresc şi sanitar;
    - propune spre aprobare Consiliului de conducere proiectul de buget alocat şi raportul de execuţie bugetarã;
    - organizeazã şi conduce contabilitatea Institutului;
    - analizeazã periodic modul de îndeplinire a obiectivelor şi dispune mãsuri pentru îmbunãtãţirea activitãţii structurilor Institutului;
    - întreprinde demersuri pentru realizarea de venituri proprii şi atragerea, în condiţiile legii, de sponsorizãri şi donaţii;
    - utilizeazã creditele bugetare, în limita şi cu destinaţia aprobate prin bugetul propriu;
    - asigurã integritatea şi funcţionarea corespunzãtoare a bunurilor aflate în administrare;
    - analizeazã necesitatea şi oportunitatea solicitãrilor anuale privind dotãrile şi lucrãrile noi de investiţii, promovând la Direcţia generalã logisticã din cadrul M.A.I., în cazurile justificate, notele de fundamentare, în conformitate cu bugetul aprobat;
    - emite dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru întreg personalul Institutului, cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
    - asigurã desfãşurarea activitãţilor didactice în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare, în aşa fel încât ordinea interioarã, starea şi practica disciplinarã sã corespundã sarcinilor de instruire şi educare a cursanţilor;
    - rãspunde de selecţia, încadrarea, promovarea, evaluarea, formarea şi încetarea raporturilor de muncã/serviciu ale personalului;
    - rãspunde de asigurarea unui nivel ridicat al disciplinei personalului;
    - coordoneazã activitatea de elaborare a diagnozei nevoilor de formare continuã a personalului Institutului;
    - analizeazã periodic modul de realizare a sarcinilor Institutului, valorificã rezultatele evaluãrii interne a calitãţii educaţiei şi stabileşte mãsurile care se impun pentru îndeplinirea obiectivelor şi standardelor de evaluare;
    - organizeazã şi/sau desfãşoarã, dupã caz, în conformitate cu prevederile legale, activitatea de selecţie, cunoaştere, pregãtire şi evaluare a personalului didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic;
    - rãspunde de dezvoltarea sistemului de control intern/managerial al Institutului;
    - are obligaţia de a asigura securitatea şi sãnãtatea lucrãtorilor în toate aspectele legate de muncã;
    - are obligaţia de a asigura organizarea şi desfãşurarea activitãţii de apãrare împotriva incendiilor;
    - pune în aplicare şi verificã respectarea în cadrul Institutului a prevederilor Normelor de aplicare a Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate şi a informaţiilor secrete de serviciu în unitãţile M.A.I. şi a prevederilor Normelor de aplicare a Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în sistemele informatice şi de comunicaţii INFOSEC.
    Responsabilitãţi:
    - de planificare a activitãţilor necesare desfãşurãrii procesului de pregãtire specific unitãţii;
    - de raportare pe cale ierarhicã despre îndeplinirea obiectivelor generale ale unitãţii;
    - de lucru cu publicul - asigurarea audienţelor conform planificãrii;
    - de luare a deciziilor - dispune aplicarea mãsurilor legale privind activitatea unitãţii;
    - accesul la informaţii clasificate: clasa "SECRETE DE STAT", nivelul "STRICT SECRET".
    E. Standarde de performanţã asociate postului
    1. Indicatori cantitativi: în conformitate cu prevederile legale în domeniu
    2. Indicatori calitativi: asigurarea unui management performant al activitãţii Institutului, prin utilizarea judicioasã a resurselor umane, materiale şi financiare
    3. Timp: îndeplineşte atribuţiile care îi revin în timpul programului de lucru; alocã timp cu prioritate pentru activitãţi de proiectare strategicã, precum şi de conducere şi control al activitãţii personalului Institutului.
    4. Utilizarea resurselor: utilizarea tuturor resurselor umane, precum şi a bazei tehnico-materiale din dotarea Institutului pentru realizarea obiectivelor.
    5. Mod de realizare: individual/în echipã; conduce prin exemplul pozitiv personal; deleagã din atribuţii personalului cu funcţii de conducere din domeniul de competenţã.

    Secretarul general al Ministerului
      Administraţiei şi Internelor,

           Semnãtura .......
             Data ........

                                    Secretarul general adjunct al Ministerului
                                         Administraţiei şi Internelor,

                                                 Semnãtura .......
                                                   Data ........

                               Titularul postului
                                   Director,

                                Semnãtura .........
                                  Data .........


    ANEXA 4
    la regulament


                    ROMÂNIA
    MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
    INSTITUTUL DE STUDII PENTRU ORDINE PUBLICĂ
                                                              Nesecret
                     SIGLĂ Bucureşti
                                                              Nr. ... din ......
                                                              Ex. unic
---------
    NOTĂ(CTCE)
    Sigla - se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 175 din 19 martie 2012, la pagina 25 (a se vedea imaginea asociatã).


                                 FIŞA POSTULUI

    A. Identificarea postului
    1. Compartimentul: conducere
    2. Denumirea şi codul postului: director adjunct
    3. Poziţia postului în statul de organizare: 2
    4. Relaţii cu alte posturi
    Relaţii ierarhice/funcţionale/de control:
    - se subordoneazã nemijlocit directorului Institutului de Studii pentru Ordine Publicã (Institut)
    - rãspunde de întreaga activitate pe linie de învãţãmânt;
    - are în subordine nemijlocitã şefii de catedrã şi şeful Biroului metodicã şi proiectare didacticã şi direct personalul catedrelor;
    - colaboreazã cu structurile din Academia de Poliţie "A. I. Cuza", unitãţile aparatului central al Ministerului Administraţiei şi Internelor (M.A.I.), Serviciul formare iniţialã şi continuã, CEPOL şi formare Schengen din cadrul Direcţiei generale management resurse umane a M.A.I., inspectoratele generale/similare în probleme de formare iniţialã şi continuã a personalului.
    5. Definirea sumarã a atribuţiilor postului:
    - este director adjunct al Institutului şi reprezintã instituţia pe linia activitãţilor specifice de învãţãmânt;
    - organizeazã şi conduce întreaga activitate de învãţãmânt.
    B. Cerinţele postului
    1. Categoria de personal ce poate ocupa postul - ofiţer
    2. Gradul profesional necesar ocupãrii postului - minimum comisar
    3. Pregãtire:
    3.1. pregãtire de bazã:
    - studii superioare de lungã duratã cu diplomã de licenţã în unul dintre domeniile: juridic, ştiinţe socioumane, management, administraţie publicã;
    3.2. pregãtire de specialitate:
    - studii de masterat, studii postuniversitare sau deţinerea titlului ştiinţific de doctor în unul dintre domeniile: juridic, ştiinţe socioumane, management, administraţie publicã;
    - absolvirea Departamentului pentru pregãtirea personalului didactic sau a unui curs postuniversitar ori de masterat cu privire la formarea formatorilor sau management educaţional ori similar;
    3.3. alte cunoştinţe:
    - cunoştinţe generale de management, psihopedagogie şi metodicã;
    3.4. limbi strãine:
    - citit/scris/vorbit la nivel "bine" o limbã strãinã de circulaţie internaţionalã.
    4. Experienţã:
    4.1. vechime în muncã: cel puţin 10 ani, din care cel puţin 5 ani în cadrul M.A.I.;
    4.2. vechime în specialitate: 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei;
    4.3. vechime în funcţii de conducere: 5 ani de vechime în funcţii de conducere în unitãţi ale M.A.I.
    5. Aptitudini şi abilitãţi necesare:
    - aptitudini manageriale;
    - tact şi diplomaţie în relaţiile interpersonale;
    - spirit întreprinzãtor;
    - calitãţi de negociator;
    - abilitãţi în comunicare;
    - spirit critic şi autocritic;
    - gândire analiticã şi spiritualã
    - apt pentru lucrul în condiţii de stres.
    6. Aptitudini necesare/comportament solicitat:
    - iniţiativã;
    - conduitã moralã exemplarã;
    - dispoziţie pentru lucrul independent şi în echipã;
    - disponibilitate la schimbare;
    - flexibilitate în relaţiile de reprezentare.
    7. Starea sãnãtãţii: apt pentru funcţii de conducere
    8. Trãsãturi psihice şi de personalitate: apt pentru funcţii de conducere
    C. Condiţii specifice de muncã
    1. Programul de lucru: zilnic de la ora 7,30 la ora 15,30; 40 de ore sãptãmânal (conform dispoziţiilor sau în funcţie de nevoi, programul poate fi prelungit)
    2. Deplasãri curente:
    - la unitãţile de profil din aparatul central al M.A.I.;
    - la alte direcţii de specialitate şi unitãţi operative;
    - la unitãţi şi instituţii de învãţãmânt civile.
    3. Condiţii deosebite de muncã: expunerea la radiaţii electromagnetice de radiofrecvenţã.
    4. Riscuri implicate de post:
    - ulcer şi afecţiuni cardiovasculare din cauza nivelului ridicat de stres;
    - afecţiuni ale vederii din cauza lucrului prelungit în faţa monitorului;
    - afecţiuni ale coloanei vertebrale;
    - obosealã psihicã.
    5. Compensãri:
    - sporurile prevãzute de actele normative în vigoare;
    - condiţii speciale de muncã.
    D. Descrierea sarcinilor, îndatoririlor şi responsabilitãţilor postului
    Sarcinile şi îndatoririle postului:
    - preia atribuţiile manageriale ale directorului Institutului în cazurile de absenţã a acestuia justificatã legal (concediu de odihnã, învoiri plãtite, misiuni, concedii medicale etc.) prin dispoziţie de delegare emisã în acest sens;
    - rãspunde direct de organizarea, desfãşurarea şi asigurarea calitãţii programelor de formare profesionalã desfãşurate în Institut;
    - coopereazã cu reprezentanţi ai M.A.I. în vederea elaborãrii proiectului Graficului anual al programelor de formare profesionalã continuã, planurilor de învãţãmânt şi a celorlalte documente de învãţãmânt;
    - coordoneazã nemijlocit întreaga activitate a şefilor de catedre şi şefului Biroului metodicã şi proiectare didacticã şi în mod direct activitatea personalului din subordinea acestora;
    - coordoneazã activitãţile pentru determinarea nevoilor de pregãtire şi perfecţionare a pregãtirii de specialitate/ psihopedagogice a instructorilor de poliţie/formatorilor;
    - rãspunde de desfãşurarea activitãţilor didactice în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare, astfel încât ordinea interioarã, starea şi practica disciplinarã sã corespundã sarcinilor de instruire şi educare a cursanţilor;
    - colaboreazã şi reprezintã Institutul în relaţiile cu structuri de pregãtire similare la nivel naţional şi internaţional şi cu cele beneficiare;
    - organizeazã şi coordoneazã desfãşurarea de convocãri, consfãtuiri, seminare cu caracter ştiinţific şi alte forme de pregãtire destinate personalului;
    - organizeazã şi desfãşoarã controale la structurile subordonate;
    - analizeazã periodic împreunã cu şefii de catedrã calitatea, eficacitatea şi eficienţa procesului de formare profesionalã şi propune mãsurile ce se impun;
    - monitorizeazã activitatea de elaborare a notelor de curs şi a altor materiale curriculare utilizate în procesul de predare-învãţare-evaluare;
    - evalueazã activitatea şefilor de catedrã şi a şefului Biroului metodicã şi proiectare didacticã;
    - colaboreazã cu structurile de profil din inspectoratele generale (similare) pentru cunoaşterea noutãţilor profesionale apãrute, în scopul actualizãrii pregãtirii de specialitate şi practic-aplicative a instructorilor de poliţie/formatorilor;
    - asigurã conducerea operativã a Comisiei de evaluare şi asigurare a calitãţii educaţiei;
    - asigurã coordonarea Consiliului de învãţãmânt, în calitate de preşedinte;
    - poate asista la orice activitate de învãţãmânt;
    - coordoneazã şi analizeazã activitatea privind practica documentarã şi propune Consiliului de învãţãmânt mãsuri pentru perfecţionarea procesului de formare profesionalã;
    - cunoaşte, respectã şi aplicã normele şi regulile privind securitatea şi sãnãtatea în muncã;
    - cunoaşte, respectã şi aplicã normele de apãrare împotriva incendiilor;
    - are atribuţii de control ierarhic.
    Îndeplineşte atribuţiile de reprezentant al managementului, sens în care:
    - se asigurã cã implementarea şi menţinerea proceselor necesare sistemului de management al calitãţii sunt conforme cerinţelor standardului în vigoare;
    - asigurã informarea şi întocmirea raportãrilor cãtre directorul Institutului privind funcţionarea sistemului de management al calitãţii şi necesitatea îmbunãtãţirii acestuia;
    - se asigurã de promovarea în cadrul Institutului a conştientizãrii cerinţelor beneficiarilor serviciilor livrate de Institut.
    Responsabilitãţi:
    - de planificare: a activitãţilor necesare desfãşurãrii procesului de formare profesionalã în Institut;
    - de raportare: a stadiului realizãrii activitãţilor şi îndeplinirii sarcinilor, îndatoririlor şi responsabilitãţilor specifice în domeniul învãţãmântului şi performanţelor şi modului de îmbunãtãţire continuã a sistemelor de management implementate în Institut;
    - de lucru cu publicul: asigurarea audienţelor conform planificãrii;
    - de luare a deciziilor: dispune aplicarea mãsurilor legale privind activitatea de formare profesionalã continuã asiguratã de Institut;
    - accesul la informaţii clasificate: clasa "SECRETE DE STAT", nivelul "STRICT SECRET".
    E. Standarde de performanţã asociate postului
    1. Indicatori cantitativi: - în conformitate cu prevederile legale în domeniu
    2. Indicatori calitativi: - asigurarea unui management performant al activitãţii pe linie de învãţãmânt a Institutului, prin utilizarea judicioasã a resurselor umane, materiale şi financiare
    3. Timp: îndeplineşte atribuţiile care îi revin în timpul programului de lucru; alocã timp cu prioritate pentru activitãţi de proiectare strategicã, precum şi de conducere şi control al activitãţii pe linie de învãţãmânt a personalului Institutului
    4. Utilizarea resurselor: utilizarea tuturor resurselor umane, precum şi a bazei tehnico-materiale din dotarea Institutului pentru realizarea obiectivelor.
    5. Mod de realizare: individual/în echipã; conduce prin exemplul pozitiv personal; deleagã din atribuţii personalului cu funcţii de conducere din domeniul de competenţã.

              Director,

           Semnãtura .........
            Data ..... ......

                                                 Titularul postului
                                                  Director adjunct,
                                               Semnãtura ..........
                                                 Data .......


    ANEXA 5
    la regulament


                    ROMÂNIA
    MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
    INSTITUTUL DE STUDII PENTRU ORDINE PUBLICĂ
                                                              Nesecret
                     SIGLĂ Bucureşti
                                                              Nr. ..../........
                                                              Ex.
---------
    NOTĂ(CTCE)
    Sigla - se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 175 din 19 martie 2012, la pagina 27 (a se vedea imaginea asociatã).


                     AVIZAT
                     ------
    Directorul general al Direcţiei generale
       de informaţii şi protecţie internã,

                ................



                                 FIŞA POSTULUI

    A. Identificarea postului:
    1. Compartimentul: conducere
    2. Denumirea şi codul postului: director adjunct
    3. Poziţia postului în statul de organizare: 3
    4. Relaţii cu alte posturi
    Relaţii ierarhice/funcţionale/de control:
    - se subordoneazã nemijlocit directorului Institutului de Studiu pentru Ordine Publicã (Institut);
    - are în subordine nemijlocitã şi controleazã personalul din cadrul birourilor intendenţã, administrare patrimoniu imobiliar şi Compartimentului tehnic;
    - colaboreazã cu structurile de logisticã din unitãţile aparatului central al Ministerului Administraţiei şi Internelor (M.A.I.), inspectoratele generale/similare şi societãţi comerciale furnizoare de bunuri şi servicii.
    5. Definirea sumarã a atribuţiilor postului:
    - este director adjunct al Institutului şi reprezintã instituţia pe linia activitãţilor specifice de înzestrare şi logisticã;
    - coordoneazã, controleazã şi îndrumã activitãţile desfãşurate de personalul din cadrul structurilor logistice subordonate;
    - coordoneazã întreaga activitate gospodãreascã din Institut şi aplicarea practicã din punct vedere logistic a mãsurilor stabilite de cãtre responsabilul cu atribuţii pe linie de securitate şi sãnãtate în muncã, prevenirea şi stingerea incendiilor, supravegherea tehnicã şi protecţia mediului.
    B. Cerinţele postului:
    1. Categoria de personal ce poate ocupa postul - ofiţer
    2. Gradul profesional necesar ocupãrii postului - minim comisar
    3. Pregãtire:
    3.1. pregãtire de bazã:
    - studii superioare de lungã duratã cu diplomã de licenţã în unul dintre domeniile: juridic, economico-financiar, management;
    3.2. pregãtire de specialitate:
    - curs postuniversitar în unul dintre domeniile: juridic, economico-financiar, management;
    3.3. alte cunoştinţe:
    - cunoştinţe de management economico-financiar şi marketing.
    4. Experienţã:
    4.1. vechime în muncã: 10 ani, din care 5 ani în M.A.I.;
    4.2. vechime în specialitate: 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei;
    4.3. vechime în funcţii de conducere: 5 ani de vechime în funcţii de conducere în unitãţi ale M.A.I.
    5. Aptitudini şi abilitãţi necesare:
    - aptitudini manageriale;
    - tact şi diplomaţie în relaţiile interpersonale;
    - spirit întreprinzãtor;
    - calitãţi de negociator;
    - abilitãţi în comunicare;
    - spirit critic şi autocritic;
    - gândire analiticã şi spiritualã;
    - apt pentru lucrul în condiţii de stres;
    - cunoscãtor de marketing.
    6. Aptitudini necesare/comportament solicitat:
    - iniţiativã;
    - conduitã moralã exemplarã;
    - dispoziţie pentru lucrul independent şi în echipã;
    - disponibilitate la schimbare;
    - flexibilitate în relaţiile de reprezentare.
    7. Parametri privind starea sãnãtãţii somatice: apt pentru funcţii de conducere
    8. Trãsãturi psihice şi de personalitate: apt pentru funcţii de conducere
    C. Condiţii specifice de muncã
    1. Programul de lucru: zilnic, de la ora 7,30 la ora 15,30; 40 de ore sãptãmânal (conform dispoziţiilor sau în funcţie de nevoi, programul poate fi prelungit)
    2. Deplasãri curente:
    - la unitãţile de profil din aparatul central al M.A.I.;
    - la alte direcţii de specialitate şi unitãţi operative;
    - la unitãţi şi instituţii de învãţãmânt civile.
    3. Condiţii deosebite de muncã: expunerea la radiaţii electromagnetice de radiofrecvenţã.
    4. Riscuri implicate de post:
    - ulcer şi afecţiuni cardiovasculare din cauza nivelului ridicat de stres;
    - afecţiuni ale vederii din cauza lucrului prelungit în faţa monitorului;
    - afecţiuni ale coloanei vertebrale;
    - obosealã psihicã.
    5. Compensãri:
    - sporurile prevãzute de actele normative în vigoare.
    - condiţii speciale de muncã.
    D. Descrierea sarcinilor, îndatoririlor şi responsabilitãţilor postului
    Sarcinile şi îndatoririle postului:
    - organizeazã, coordoneazã, controleazã şi îndrumã activitãţile desfãşurate de structurile logistice aflate în subordine;
    - coordoneazã punerea în aplicare din punct de vedere logistic a hotãrârilor comitetului de securitate şi sãnãtate în muncã şi ale responsabililor în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei mediului;
    - coordoneazã elaborarea programelor anuale tehnico-materiale şi financiare de cãtre structurile logistice din subordine, în vederea întocmirii programului anual al achiziţiilor publice;
    - coordoneazã, verificã şi urmãreşte derularea contractelor de achiziţii publice încheiate, prin verificarea îndeplinirii obligaţiilor asumate de pãrţi;
    - verificã propunerile de angajare a cheltuielilor, a angajamentelor bugetare individuale/globale, precum şi ordonanţãrile de platã;
    - coordoneazã, îndrumã şi controleazã activitãţile logistice pentru întreţinerea, dezvoltarea şi asigurarea mijloacelor tehnico-materiale necesare procesului de învãţãmânt;
    - verificã modul de organizare şi planificare a transporturilor auto;
    - coordoneazã, îndrumã şi verificã activitatea de asigurare a hranei pentru efectivele proprii şi cursanţi;
    - coordoneazã activitatea gospodãreascã din unitate;
    - urmãreşte întocmirea documentelor primare privind mişcarea bunurilor materiale;
    - participã la recepţia lucrãrilor de investiţii şi de reparaţii capitale;
    - coordoneazã împreunã cu şeful contabil activitatea de inventariere a patrimoniului Institutului;
    - titularul postului preia atribuţiile manageriale ale directorului Institutului în temeiul dispoziţiei emise, în cazuri justificate legal;
    - respectã normele şi regulile privind securitatea şi sãnãtatea în muncã;
    - are atribuţii de control ierarhic.
    În conformitate cu prevederile legale în vigoare, este numit şeful structurii de securitate din cadrul Institutului şi are urmãtoarele atribuţii:
    - coordoneazã activitatea de elaborare a normelor interne privind protecţia informaţiilor clasificate, potrivit legii;
    - coordoneazã activitatea de întocmire a programului de prevenire a scurgerii de informaţii clasificate şi îl supune spre avizare instituţiilor abilitate, iar dupã aprobare acţioneazã pentru aplicarea acestuia;
    - coordoneazã activitatea de protecţie a informaţiilor clasificate, în toate componentele acesteia;
    - coordoneazã monitorizarea activitãţii de aplicare a normelor de protecţie a informaţiilor clasificate şi modul de respectare a acestora;
    - consiliazã conducerea Institutului în legãturã cu toate aspectele privind securitatea informaţiilor clasificate;
    - informeazã conducerea Institutului despre vulnerabilitãţile şi riscurile existente în sistemul de protecţie a informaţiilor clasificate şi propune mãsuri pentru înlãturarea acestora;
    - coordoneazã activitãţile de pregãtire specificã a persoanelor care au acces la informaţii clasificate;
    - coordoneazã activitatea de pãstrare şi organizare a evidenţei certificatelor de securitate şi autorizaţiilor de acces la informaţii clasificate; actualizeazã permanent aceastã evidenţã;
    - coordoneazã activitatea de întocmire şi actualizare a listelor informaţiilor clasificate elaborate sau pãstrate de unitate, pe clase de niveluri de secretizare;
    - prezintã directorului Institutului propuneri privind stabilirea obiectivelor, sectoarelor şi locurilor de importanţã deosebitã pentru protecţia informaţiilor clasificate din sfera de responsabilitate şi, dupã caz, solicitã sprijinul instituţiilor abilitate;
    - efectueazã, cu aprobarea directorului Institutului, controale privind modul de aplicare a mãsurilor legale de protecţie a informaţiilor clasificate;
    - colaboreazã cu Direcţia generalã de informaţii şi protecţie internã (D.G.I.P.I.) pe linia protecţiei informaţiilor clasificate;
    - în domeniul protecţiei informaţiilor în sistemele informatice şi de comunicaţii INFOSEC:
    - este responsabil pentru implementarea şi asigurarea mãsurilor de securitate, conform normelor în vigoare;
    - pune la dispoziţia ofiţerului din Componenta de Securitate pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor - CSTIC lista cu autorizaţiile de acces la informaţii clasificate deţinute de personalul Institutului;
    - monitorizeazã echipamentele care intrã/ies din zonele de securitate stabilite la nivelul Institutului.
    Responsabilitãţi:
    - de planificare a activitãţilor specifice domeniului logistic;
    - de raportare top-managementului despre modul de îndeplinire a obiectivelor specifice domeniului logistic;
    - de lucru cu publicul - asigurarea audienţelor conform planificãrii;
    - de luare a deciziilor - dispune aplicarea mãsurilor legale privind activitatea din domeniul logistic;
    - accesul la informaţii clasificate: clasa "SECRETE DE STAT", nivelul "STRICT SECRET".
    E. Standarde de performanţã asociate postului
    1. Indicatori cantitativi: în conformitate cu prevederile legale în domeniu
    2. Indicatori calitativi: asigurarea unui management performant al activitãţii pe linie de logisticã a Institutului, prin utilizarea judicioasã a resurselor umane, materiale şi financiare
    3. Timp: îndeplineşte atribuţiile care îi revin în timpul programului de lucru; alocã timp cu prioritate pentru activitãţi de proiectare strategicã, precum şi de conducere şi control al activitãţii pe linie de logisticã a personalului Institutului.
    4. Utilizarea resurselor: utilizarea tuturor resurselor umane, precum şi a bazei tehnico-materiale din dotarea Institutului.
    5. Mod de realizare: lucrãrile se elaboreazã individual sau în colaborare cu:
    - factori de rãspundere din Direcţia generalã logisticã din cadrul M.A.I. (D.G.L.);
    - şefii de structuri din Institut;
    - personalul din subordine;
    - D.G.I.P.I.

                Director, Titularul postului
                                                             Director adjunct,
           Semnãtura ..........
              Data ........ Semnãtura ............
                                                            Data ..........


                                      ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016