Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 67 din 8 aprilie 2024  pentru modificarea şi completarea Normativului privind asigurarea tehnică de autovehicule a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, aprobat prin Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 599/2008     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 67 din 8 aprilie 2024 pentru modificarea şi completarea Normativului privind asigurarea tehnică de autovehicule a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, aprobat prin Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 599/2008

EMITENT: Ministerul Afacerilor Interne
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 329 din 10 aprilie 2024
     În temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,
        viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, emite următorul ordin:
    ART. I
    Normativul privind asigurarea tehnică de autovehicule a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, aprobat prin Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 599/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 803 şi 803 bis din 2 decembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) autovehicul - orice vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat în mod obişnuit pentru transportul persoanelor sau mărfurilor pe drum ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau mărfurilor. Termenul cuprinde şi autovehicule autopropulsate, respectiv autovehicule pentru lucrări, motoîncărcătoare, motostivuitoare etc.;"

    2. La articolul 2, după litera j) se introduce o nouă literă, lit. k), cu următorul cuprins:
    "k) aplicaţie de gestionare a parcului auto - sistem de schimb electronic de date între unităţile deţinătoare de parc auto şi eşaloanele superioare, în vederea asigurării colectării informaţiilor referitoare la datele de identificare, modul de exploatare, mentenanţă etc. ale autovehiculelor din administrarea Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltat de către Direcţia generală logistică."

    3. La articolul 11 alineatul (3), după litera s) se introduce o nouă literă, lit. t), cu următorul cuprins:
    "t) coordonează, monitorizează, controlează şi asigură consultanţă de specialitate şi asistenţă tehnică a structurilor Ministerului Afacerilor Interne privind utilizarea aplicaţiei de gestionare a parcului auto."

    4. La articolul 12, după litera h) se introduce o nouă literă, lit. i), cu următorul cuprins:
    "i) monitorizează şi asigură consultanţa de specialitate a structurilor din subordine privind utilizarea aplicaţiei de gestionare a parcului auto."

    5. La articolul 13, după litera l) se introduce o nouă literă, lit. m), cu următorul cuprins:
    "m) monitorizează introducerea autovehiculelor în aplicaţia de gestionare a parcului auto şi verifică completarea, corectă şi la timp, a informaţiilor referitoare la exploatarea, mentenanţa, accidentele de circulaţie etc. pentru autovehiculele din dotare."

    6. La articolul 14 alineatul (2), după litera aa) se introduce o nouă literă, lit. bb), cu următorul cuprins:
    "bb) introduce şi completează, corect şi la timp, datele solicitate de aplicaţia de gestionare a parcului auto pentru a asigura un sistem de schimb de date electronic între unităţi şi eşaloanele superioare."

    7. Articolul 39 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 39
    (1) Structurile deţinătoare de parc auto completează evidenţa nominală şi statistică pentru autovehiculele din dotare, precum şi pentru cele ale structurilor utilizatoare, distinct, conform modelelor prezentate în anexele nr. 3 şi 4, care vor fi generate din aplicaţia de gestionare a parcului auto, şi le transmit structurilor cu sarcini de înzestrare cu autovehicule, în funcţie de subordonare, până la data de 20 ianuarie, pentru evidenţa nominală şi statistică la data de 31 decembrie a anului anterior.
    (2) Inspectoratele generale, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen Buzău, Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al M.A.I. Orăştie, Spitalul Clinic "Avram Iancu" Oradea, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, centrele medicale de diagnostic şi tratament ambulatoriu ale Ministerului Afacerilor Interne, Direcţia asigurare logistică integrată şi instituţiile prefectului transmit Direcţiei generale logistice situaţia nominală şi statistică centralizată şi pentru unităţile subordonate/utilizatoare, după caz, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 3 şi 4, care vor fi generate din aplicaţia de gestionare a parcului auto, până la data de 10 februarie, pentru evidenţa nominală şi statistică la data de 31 decembrie a anului anterior."

    8. La articolul 64, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În termen de 5 zile de la primire, prin grija şefului Biroului tehnic/similar, în certificatul de înregistrare al autovehiculului respectiv se completează, la fila destinată unităţilor deţinătoare, denumirea unităţii, localitatea în care se află sediul acesteia şi data primirii mijlocului de transport, date certificate prin semnătură şi ştampilă de conducerea unităţii, şi se actualizează informaţiile din aplicaţia de gestionare a parcului auto."

    9. Articolul 80 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 80
    (1) Datele privind funcţionarea autovehiculului şi distribuirea carburanţilor sau a altor materiale tehnice se înscriu în documentele de evidenţă a exploatării, astfel:
    a) în foaia de parcurs, care se completează conform modelului prevăzut în anexa nr. 11 şi constituie documentul de bază la plecarea autovehiculelor în cursă;
    b) în carnetul de bord al autovehiculului, care se completează la nevoie, conform modelului prevăzut în anexa nr. 12;
    c) în aplicaţia de gestionare a parcului auto.
    (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) lit. a) şi b), datele privind exploatarea, funcţionarea autovehiculului şi distribuirea carburanţilor sau a altor materiale tehnice pot fi furnizate de către sistemul de monitorizare GPS/similar cu care este dotat autovehiculul, în cazul în care la nivelul unităţii există o aplicaţie de gestionare a flotelor auto, care permite înregistrarea automată a acestor date."

    10. Articolul 173 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 173
    (1) Consumul normat de carburanţi, exprimat în litri, reprezintă cantitatea maximă teoretică ce poate fi consumată de un autovehicul sau motoagregat pentru parcursul efectuat sau pentru timpul de funcţionare. Această cantitate se stabileşte pe baza normelor de consum extraurban de carburant, exprimate în litri/100 km, respectiv litri/oră, prevăzute în anexa nr. 24, respectiv a coeficienţilor de corecţie a acestora Z(j), prevăzuţi în anexa nr. 25.
    (2) Normele de consum carburant aprobate prin dispoziţie a directorului general al Direcţiei generale logistice în condiţiile art. 208 alin. (1) şi (2) sunt publicate în secţiunea dedicată din aplicaţia de gestionare a parcului auto, secţiune care se actualizează la fiecare nouă determinare a normei de consum carburant.
    (3) Consumul real de carburant, exprimat în litri, reprezintă cantitatea de carburant consumată efectiv de un autovehicul într-o perioadă de timp, respectiv o lună de zile.
    (4) Consumul real de carburant se determină, de regulă:
    a) prin efectuarea plinului rezervorului la începutul sau la sfârşitul perioadei de timp, consumul real de carburant fiind suma cantităţilor alimentate în perioada respectivă;
    b) folosind datele furnizate de către sistemul de monitorizare GPS/similar cu care este dotat autovehiculul, în cazul în care la nivelul unităţii există o aplicaţie de gestionare a flotelor auto, care permite şi înregistrarea automată a consumului de carburant.
    (5) Cantitatea de carburant stabilită drept consum real este cantitatea pentru care se întocmesc documente de justificare din evidenţa contabilă."

    11. La anexa nr. 27, după punctul 1 se introduc două noi puncte, pct. 1^1 şi 1^2, cu următorul cuprins:
    "1^1. Pentru determinarea normei de consum extraurban de carburant, structurile deţinătoare de parc auto transmit la Direcţia generală logistică, prin intermediul aplicaţiei de gestionare a parcului auto, o solicitare referitoare la programarea autovehiculelor pentru determinarea normei de consum carburant.
1^2. Programarea autovehiculelor la probele de încercări se realizează de către Direcţia generală logistică cu notificarea structurii deţinătoare de parc auto."



    ART. II
        Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                        p. Viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne,
                        Bogdan Despescu,
                        secretar de stat

        Bucureşti, 8 aprilie 2024.
        Nr. 67.

    ----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016