Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 67 din 3 aprilie 2012  pentru modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 98/2010 privind stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 67 din 3 aprilie 2012 pentru modificarea si completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 98/2010 privind stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 231 din 6 aprilie 2012

    Vãzând Referatul Direcţiei generale politici în zootehnie şi industrie alimentarã nr. 86.401 din 21 martie 2012,
    având în vedere prevederile art. 1 şi 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plãţi directe şi plãţi naţionale directe complementare, care se acordã în agriculturã începând cu anul 2007 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 139/2007, cu modificãrile ulterioare, ale art. 101, 103 şi 105 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009 al Consiliului din 19 ianuarie 2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune şi de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1.290/2005 , (CE) nr. 247/2006 , (CE) nr. 378/2007 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 , ale art. 66 şi 67 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 din 30 noiembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea, modularea şi sistemul integrat de administrare şi control în cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori prevãzute de regulamentul respectiv, precum şi de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea în cadrul schemei de ajutoare prevãzute pentru sectorul vitivinicol, ale art. 3 din Regulamentul (CE) nr. 21/2004 al Consiliului din 17 decembrie 2003 de stabilire a unui sistem de identificare şi de înregistrare a animalelor din speciile ovinã şi caprinã şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 şi a Directivelor 92/102/CEE şi 64/432/CEE , ale art. 4 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2010 privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative,
    în temeiul art. 7 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite prezentul ordin.

    ART. I
    Anexa la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 98/2010 privind stabilirea modului de implementare, a condiţiilor specifice şi a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plãţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, în acord cu reglementãrile comunitare în domeniu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 271 din 27 aprilie 2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 2 alineatul (1), literele c) şi d) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicitã prima sã fie menţinut în exploataţie la adresa menţionatã în cerere pe perioada de retenţie pânã la data de 20 august 2012;
    d) cererea sã fie vizatã de asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite, vizã care atestã efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primã."

    2. La articolul 2, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã cererea vizatã de asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza cãruia se aflã înregistratã exploataţia, în perioada 9 aprilie-18 mai 2012, cerere al cãrei model este prevãzut în anexele nr. 1 şi 2, însoţitã de copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare."

    3. La articolul 2, dupã alineatul (2) se introduc trei noi alineate, alineatele (2^1), (2^2) şi (2^3), cu urmãtorul cuprins:
    "(2^1) Asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite, care vizeazã cererile solicitanţilor primei prevãzute la art. 2 alin. (1), îndeplinesc urmãtoarele condiţii:
    - sunt funcţionale, conform bilanţului contabil anual depus pentru anul anterior solicitãrii primei;
    - au cel puţin un angajat specialist, respectiv inginer zootehnist sau medic veterinar.
    (2^2) Asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite prevãzute la alin. (2^1) depun la centrul judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, în termen de 3 zile de la publicarea prezentului ordin, în copie şi în original în vederea verificãrii conformitãţii, urmãtoarele documente:
    - certificatul de înregistrare fiscalã;
    - hotãrârea judecãtoreascã de constituire a asociaţiei;
    - statutul asociaţiei şi completãrile la statut, dupã caz;
    - bilanţul contabil anual pentru anul anterior solicitãrii primei, depus şi înregistrat la administraţia financiarã;
    - documentul care atestã relaţia de muncã dintre asociaţie şi specialist.
    (2^3) Dupã expirarea termenului prevãzut la alin. (2^2), Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã afişeazã pe site-ul propriu lista definitivã cu asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite prevãzute la alin. (2^1) care au depus documentele prevãzute la alin. (2^1)."

    4. La articolul 2, alineatul (3) se abrogã.

    5. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 3. - (1) Cererile pretipãrite pot fi solicitate de la centrele locale/judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociaţiilor crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite prevãzute la art. 2 alin. (2^1).
    (2) Pentru solicitarea cererilor pretipãrite conform alin. (1), asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite prevãzute la art. 2 alin. (2^1) depun lista solicitanţilor şi acordul scris al acestora, conform procedurii elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.
    (3) Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociaţiilor crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite prevãzute la art. 2 alin. (2^1).
    (4) Pentru depunerea cererilor conform alin. (3), asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite prevãzute la art. 2 alin. (2^1) depun lista solicitanţilor şi acordul scris al acestora, conform procedurii elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.
    (5) Cererile pot fi completate online individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru beneficiarii care solicitã primã pentru un efectiv mai mare de 500 de capete femele ovine/caprine. Dupã tipãrire, cererea vizatã de asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite prevãzute la art. 2 alin. (2^1) se depune la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, conform alin. (3)."

    6. La articolul 4, partea introductivã a alineatului (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) În cadrul controlului la faţa locului în perioada 21 mai-20 august 2012 pentru speciile ovine şi caprine, conform procedurii de control la faţa locului elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, se verificã urmãtoarele aspecte:"

    7. La articolul 4 alineatul (3), dupã litera b) se introduc trei noi litere, literele c), d) şi e), cu urmãtorul cuprins:
    "c) existenţa animalelor pentru care se solicitã prima, identificate cu o crotalie auricularã simplã şi o crotalie auricularã electronicã, ambele conţinând acelaşi numãr unic de identificare a animalului în cazul animalelor nãscute începând cu data de 1 ianuarie 2010;
    d) existenţa animalelor pentru care se solicitã prima, identificate cu douã crotalii auriculare simple, ambele conţinând acelaşi numãr de identificare a animalului, în cazul animalelor nãscute în perioada 1 ianuarie 2009-31 decembrie 2009;
    e) existenţa documentelor sanitar-veterinare care atestã ieşirile din exploataţie ca urmare a cazurilor de forţã majorã şi/sau circumstanţelor naturale, dupã caz."

    8. La articolul 4, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) Dupã finalizarea controlului la faţa locului, conform procedurii elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, va fi întocmit un document care atestã controlul efectuat la faţa locului, care va fi ataşat la dosar."

    9. La articolul 5, partea introductivã a alineatului (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Reducerile şi excluderile nu se aplicã în cazurile în care, din cauza efectelor unor circumstanţe naturale asupra turmei, solicitantul nu îşi poate respecta angajamentul de a pãstra animalele pentru care solicitã prima pe cap de animal pânã la data de 20 august 2012, cu condiţia sã fi informat în scris în acest sens centrul judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, în termen de 10 zile lucrãtoare de la constatarea oricãrei reduceri a numãrului de animale solicitat în cerere. Circumstanţele naturale sunt urmãtoarele:"

    10. La articolul 7, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, pânã în data de 1 octombrie 2012, situaţia centralizatoare cu efectivele eligibile la plata primelor pentru anul 2012, în vederea stabilirii cuantumului primei pe cap de animal."

    11. Titlul anexei nr. 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
   "CERERE
    de solicitare a primei pe cap de animal din specia ovine pentru anul 2012"

    12. La anexa nr. 1, înainte de capitolul I "Date de identificare ale solicitantului/exploataţiei" se introduce urmãtorul text:



    "Cod unic de identificare APIA:
    ┌───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┐
    │ R │ O │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┘

                                 Vizat
                                 ─────
    Asociaţia ..............................
     ...............................
      Semnãtura şi ştampila"



    13. La anexa nr. 1 capitolul II "Coordonate bancare", ultimul paragraf se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Solicit*):
    - prima pe cap de animal pentru un numãr de ....... *) capete de femele ovine care au împlinit vârsta de minimum un an pânã la data de 31 martie 2012 şi care pe perioada de retenţie pânã la data de 20 august 2012 se gãsesc la adresa ......... *)/(localitatea ....../judeţul ..... sau pãşune de pe raza localitãţii, dupã caz) ....... *), conform codurilor de identificare cuprinse în lista animalelor, anexatã cererii."

    14. La anexa nr. 1 capitolul III "Angajamente şi declaraţii", la punctul 1, literele a), b), c) şi d) ale liniuţei întâi se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) efectivul din exploataţie sã fie de minimum 50 de capete de femele ovine care au împlinit vârsta de minimum un an pânã la data de 31 martie 2012;
    b) efectivul de femele ovine pentru care se solicitã prima sã fie identificat conform prevederilor art. 4 alin. (3) lit. c) şi d) din anexa la ordin şi sã fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitãrii primei;
    c) efectivul de femele ovine pentru care se solicitã prima sã fie menţinut în exploataţie la adresa menţionatã în cerere pânã la data de 20 august 2012 şi sã fie identificat conform prevederilor art. 4 alin. (3) lit. c) şi d) din anexa la ordin;
    d) cererea sã fie vizatã de asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite, vizã care atestã efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primã."

    15. La anexa nr. 1 capitolul III "Angajamente şi declaraţii", la punctul 1, partea introductivã a ultimei liniuţe se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "- Reducerile şi excluderile nu se aplicã în cazurile în care din cauza efectelor unor circumstanţe naturale asupra turmei solicitantul nu îşi poate respecta angajamentul de a pãstra animalele pentru care solicitã prima pe cap de animal pânã la data de 20 august 2012, cu condiţia sã fi informat în scris în acest sens centrul judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, în termen de 10 zile lucrãtoare de la constatarea oricãrei reduceri a numãrului de animale. Circumstanţele naturale sunt urmãtoarele:"

    16. Titlul anexei nr. 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "CERERE
    de solicitare a primei pe cap de animal din specia caprine pentru anul 2012"

    17. La anexa nr. 2, înainte de capitolul I "Date de identificare ale solicitantului/exploataţiei" se introduce urmãtorul text:


    "Cod unic de identificare APIA:
    ┌───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┐
    │ R │ O │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┘

                                 Vizat
                                 ─────
    Asociaţia ..............................
     ...............................
      Semnãtura şi ştampila"



    18. La anexa nr. 2 capitolul II "Coordonate bancare", ultimul paragraf se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Solicit*):
    - prima pe cap de animal pentru un numãr de ....... *) capete de femele caprine care au împlinit vârsta de minimum un an pânã la data de 31 martie 2012 şi care pe perioada de retenţie pânã la data de 20 august 2012 se gãsesc la adresa ........ *)/(localitatea, str., nr. sau pãşune de pe raza localitãţii, dupã caz) ....... *), conform codurilor de identificare cuprinse în lista animalelor, anexatã cererii."

    19. La anexa nr. 2 capitolul III "Angajamente şi declaraţii", la punctul 1, literele a), b), c) şi d) ale liniuţei întâi se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "a) efectivul din exploataţie sã fie de minimum 25 de capete de femele caprine care au împlinit vârsta de minimum un an pânã la data de 31 martie 2012;
    b) efectivul de femele caprine pentru care se solicitã prima sã fie identificat conform prevederilor art. 4 alin. (3) lit. c) şi d) din anexa la ordin şi sã fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitãrii primei;
    c) efectivul de femele caprine pentru care se solicitã prima sã fie menţinut în exploataţie la adresa menţionatã în cerere pânã la data de 20 august 2012 şi sã fie identificat conform prevederilor art. 4 alin. (3) lit. c) şi d) din anexa la ordin;
    d) cererea sã fie vizatã de asociaţiile crescãtorilor de ovine/caprine legal constituite, vizã care atestã efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primã."

    20. La anexa nr. 2 capitolul III "Angajamente şi declaraţii", la punctul 1, partea introductivã a ultimei liniuţe se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "- Reducerile şi excluderile nu se aplicã în cazurile în care din cauza efectelor unor circumstanţe naturale asupra turmei solicitantul nu îşi poate respecta angajamentul de a pãstra animalele pentru care solicitã prima pe cap de animal pânã la data de 20 august 2012, cu condiţia sã fi informat în scris în acest sens centrul judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, în termen de 10 zile lucrãtoare de la constatarea oricãrei reduceri a numãrului de animale. Circumstanţele naturale sunt urmãtoarele:"
    ART. II
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                 Ministrul agriculturii
                 şi dezvoltãrii rurale,
                    Stelian Fuia


    Bucureşti, 3 aprilie 2012.
    Nr. 67.
                     ________


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016