Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 67 din 1 februarie 2008  privind nominalizarea agentilor de daunare pentru a caror actiune de combatere Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale aloca fonduri de la buget conform prevederilor   art. 7 din Legea nr. 37/2006 privind reorganizarea activitatii de protectie a plantelor si carantina fitosanitara    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 67 din 1 februarie 2008 privind nominalizarea agentilor de daunare pentru a caror actiune de combatere Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale aloca fonduri de la buget conform prevederilor art. 7 din Legea nr. 37/2006 privind reorganizarea activitatii de protectie a plantelor si carantina fitosanitara

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 101 din 8 februarie 2008
În temeiul prevederilor <>art. 7 din Legea nr. 37/2006 privind reorganizarea activitãţii de protecţie a plantelor şi carantinã fitosanitarã, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 93/2007 ,
vãzând Referatul de aprobare nr. 126.128 din 29 ianuarie 2008 al Agenţiei Naţionale Fitosanitare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite prezentul ordin.

ART. 1
Agenţii de dãunare pentru a cãror acţiune de combatere Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale alocã fonduri de la buget sunt:
a) agenţii de dãunare la grâu şi orz, cu prioritate pentru culturi semincere (complexul de boli foliare şi ale spicului, ploşniţa cerealelor - Eurygaster spp., gândacul bãlos - Lema melanopa, viermele roşu al paiului - Haplodiplosis marginata, dupã caz);
b) lãcustele (Locusta spp.);
c) omida de stepã (Loxostege sticticalis);
d) dãunãtorii Cerapteryx graminis şi Apamea testacea, la pajişti;
e) omida pãroasã (Hyphantria cunea) şi fluturele cu abdomen auriu (Euproctis chrysorrhoea), pe aliniamente şi în parcuri;
f) nematozii cu chisturi (Globodera pallida, Globodera rostochiensis) şi nematodul tulpinilor şi tuberculilor de cartof (Ditylenchus destructor), la culturile semincere de cartof;
g) gândacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), la culturile semincere de cartof, vinete şi tomate;
h) afidele (Aphis spp.), la culturile semincere de cartof, legume, sfeclã şi pepiniere pomicole;
i) pãduchele lânos (Eriosoma lanigerum), în pepiniere, inclusiv plantaţii-mamã;
j) pãduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), în pomiculturã, în perioada de repaus vegetativ;
k) agenţii de dãunare, în pomiculturã, în perioada de vegetaţie (pãduchele din San Jose - Quadraspidiotus perniciosus, rapãnul la mãr şi pãr - Venturia spp.);
l) focul bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora), în pomiculturã;
m) acarieni (Tetranychus spp., Panonychus spp.), în plantaţiile de viţã-de-vie din soiuri nobile;
n) manã (Plasmopara viticola), în plantaţiile de viţã-de-vie din soiuri nobile;
o) rozãtoare mici, în culturile agricole, inclusiv plantaţiile pomicole;
p) combaterea biologicã şi biotehnologicã.
ART. 2
Acţiunea de combatere a agenţilor de dãunare prevãzuţi la art. 1 se efectueazã sub îndrumarea şi controlul direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, prin unitãţile fitosanitare, pentru toţi producãtorii agricoli, şi se executã în limita fondurilor alocate anual de la buget pentru achiziţionarea de produse de protecţie a plantelor şi, dupã caz, a serviciilor.
ART. 3
Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, prin unitãţile fitosanitare, trimit propunerile privind Programul unitar pentru acţiunea de combatere a agenţilor de dãunare prevãzutã a se finanţa de la buget, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, în original, în cursul lunii noiembrie pentru anul urmãtor, la Agenţia Naţionalã Fitosanitarã din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 4
Acţiunea de combatere a agenţilor de dãunare se executã numai pe baza buletinelor de avertizare emise de staţiile de prognozã şi avertizare teritoriale.
ART. 5
Pentru acţiunea de combatere a agenţilor de dãunare se vor utiliza numai produse de protecţie a plantelor omologate în România de Comisia Naţionalã de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor, conform reglementãrilor în vigoare.
ART. 6
(1) Achiziţionarea produselor de protecţie a plantelor şi a serviciilor se face conform reglementãrilor în vigoare privind achiziţiile publice.
(2) Achiziţionarea produselor de protecţie a plantelor şi a serviciilor (manoperei) se face de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã. Achiziţionarea de servicii aviochimice se face cu prioritate pentru agenţii de dãunare prevãzuţi la art. 1 lit. a)-e).
ART. 7
(1) Produsele de protecţie a plantelor achiziţionate pentru combaterea unui agent de dãunare, ce nu au fost consumate integral din motive bine justificate, vor fi utilizate pentru combaterea altor agenţi de dãunare nominalizaţi în prezentul ordin sau vor fi redistribuite altor unitãţi fitosanitare, la solicitarea acestora şi cu aprobarea Agenţiei Naţionale Fitosanitare, ori vor fi utilizate în anul urmãtor, respectând termenul de valabilitate a produselor.
(2) În situaţia în care fondurile alocate pentru achiziţionarea de produse de protecţie a plantelor, de servicii aviochimice sau terestre, dupã caz, pentru combaterea unui agent de dãunare nu au fost utilizate integral din motive bine justificate, acestea vor fi utilizate pentru combaterea altor agenţi de dãunare nominalizaţi în prezentul ordin, cu aprobarea Agenţiei Naţionale Fitosanitare.
ART. 8
(1) Recepţia lucrãrilor de combatere a agenţilor de dãunare efectuate din fonduri bugetare se face de cãtre o comisie numitã de directorul executiv al direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, al cãrei preşedinte este un reprezentant al unitãţii fitosanitare, şi se confirmã de cãtre beneficiarul lucrãrii prin semnarea actului de constatare, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.
(2) Documentele centralizatoare întocmite conform modelului prevãzut în anexa nr. 3, precum şi actele de constatare aferente acestuia se depun lunar, pânã la data de 15 a lunii urmãtoare, la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã. Acestea se înregistreazã în contabilitate în vederea scãderii din gestiune a produselor de protecţie a plantelor consumate.
ART. 9
Rãspunderea pentru utilizarea fondurilor de la bugetul de stat revine directorului executiv şi directorului economic de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, precum şi directorului executiv adjunct de la unitatea fitosanitarã.
ART. 10
Compartimentul de audit public intern din cadrul direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã va exercita un control permanent cu privire la legalitatea şi oportunitatea utilizãrii produselor de protecţie a plantelor şi a fondurilor alocate de la buget pentru achiziţionarea produselor de protecţie a plantelor şi a serviciilor.
ART. 11
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 12
Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, prin unitãţile fitosanitare, rãspund de respectarea întocmai a prevederilor prezentului ordin.
ART. 13
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 14
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 911/2004 privind acţiunile fitosanitare de interes naţional şi modul de finanţare a acestora, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.260 din 28 decembrie 2004, cu completãrile ulterioare.

Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Bucureşti, 1 februarie 2008.
Nr. 67.

ANEXA 1

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ..
Unitatea fitosanitarã ............................
Nr. ...... din ...............

PROPUNERE
privind Programul unitar pentru acţiunea de combatere
a agenţilor de dãunare prevãzutã a se finanţa de la buget


┌────┬───────────────┬──────────┬─────────────────────────────┬──────┬─────────┐
│Nr. │Cultura/Agentul│Suprafaţa │Suprafaţa estimatã a se trata│Numã- │Suprafaţa│
│crt.│de dãunare │în culturã├─────┬───────────────────────┤rul de│etimatã │
│ │ │ (ha) │Total│ din care │trata-│pe care │
│ │ │ │(ha) ├──────────┬────────────┤mente │urmeazã │
│ │ │ │ │cu produse│ cu produse │ │sã se │
│ │ │ │ │din stoc │ noi │ │efectueze│
│ │ │ │ │ │ │ │manopera │
│ │ │ │ │ │ │ │ (ha) │
├────┼───────────────┼──────────┼─────┼──────────┼────────────┼──────┼─────────┤
│1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
└────┴───────────────┴──────────┴─────┴──────────┴────────────┴──────┴─────────┘

Director executiv, Director executiv adjunct,
.................. ..........................



ANEXA 2

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ..
Unitatea fitosanitarã .............................
Nr. ..... din ......

ACT DE CONSTATARE
privind executarea acţiunilor de combatere a agenţilor
de dãunare efectuate în perioada de la ....... la .........,
conform Buletinului de avertizare nr. ... din ...........

În baza Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 67/2008, subsemnaţii ......, întruniţi în comisie, am constatat cã la beneficiarul ..... din localitatea/judeţul s-au executat lucrãrile de combatere a agenţilor de dãunare, dupã cum urmeazã:


┌────┬───────┬─────────┬─────────┬──────┬──────┬──────┬────┬─────┬─────┬───────┐
│Cul-│Agentul│Suprafaţa│Produsul │Canti-│Preţul│Valoa-│Ma- │Pre- │Va- │Va- │
│tura│de │tratatã │de │tatea │unitar│rea │no- │ţul │loa- │loa- │
│ │dãunare│(ha/nr. │protecţie│utili-│(lei/ │produ-│pe- │ma- │rea │rea │
│ │ │ de │a │zatã │ kg,l)│selor │ra │no- │ma- │to- │
│ │ │trata- │plantelor│(kg, │ │de │(ha)│pe- │no- │ta- │
│ │ │mente) │ │ l) │ │pro- │ │rei │pe- │lã │
│ │ │ │ │ │ │tecţie│ │(lei │rei │(lei) │
│ │ │ │ │ │ │a │ │ /ha)│(lei)│ │
│ │ │ │ │ │ │plan- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │telor │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │(lei) │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼────┼─────┼─────┼───────┤
│1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7(5x6)│ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(8x9)│(7+10) │
└────┴───────┴─────────┴─────────┴──────┴──────┴──────┴────┴─────┴─────┴───────┘



Doza la hectar pentru produsul de protecţie a plantelor ........ la cultura ....... este de ......./ha.
Prezentul act de constatare s-a întocmit în 3 exemplare, respectiv 4 exemplare, dintre care unul rãmâne la beneficiar, unul la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, unul la unitatea fitosanitarã şi, dupã caz, un exemplar la unitatea prestatoare.


Preşedintele comisiei, Beneficiarul, Membrii comisiei
.................... ........... ................
(numele, prenumele şi (numele, prenumele şi (numele, prenumele şi
semnãtura) semnãtura) semnãtura)



ANEXA 3



MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ..
Unitatea fitosanitarã .............................
Nr. ....... din .............

Se aprobã
Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ..
Director executiv,
.................

CENTRALIZATOR
privind repartizarea produselor de protecţie a plantelor
şi a fondurilor alocate în vederea executãrii manoperei
pentru combaterea ....................................

┌────┬────────────┬──────────┬──────────┬─────┬───────┬──────┬──────┬──────────┐
│Nr. │Beneficiarul│Actul de │Denumirea │Doza │Canti- │Supra-│Valoa-│Suprafaţa │
│crt.│ │constatare│produsului│(kg, │tatea │faţa │rea │pe care │
│ │ │nr. ../...│de │l/ha)│utili- │trata-│mano- │s-a efec- │
│ │ │ │protecţie │ │zatã │tã cu │perei │tuat │
│ │ │ │a │ │(kg, l)│produ-│(lei) │manopera │
│ │ │ │plantelor │ │ │sul de│ │ (ha) │
│ │ │ │repartizat│ │ │pro- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │tecţie│ │ │
│ │ │ │ │ │ │a plan│ │ │
│ │ │ │ │ │ │telor │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ (ha) │ │ │
├────┼────────────┼──────────┼──────────┼─────┼───────┼──────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴──────────┴──────────┴─────┴───────┴──────┴──────┴──────────┘

Director executiv adjunct,
..........................




------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016